InfoDosar.ro | Jurisprudenta | Spete Tribunalul Gorj

Procedura falimentului - raport trimestrial

(Sentinta comerciala nr. 1342/2014 din data de 05.11.2014 pronuntata de Tribunalul Gorj)

Domeniu Faliment | Dosare Tribunalul Gorj | Jurisprudenta Tribunalul Gorj

Dosar nr. 
Cod operator: 2443

R O M A N I A

TRIBUNALUL GORJ
SECTIA A II-A CIVILA

Sentinta  Nr. 1342/2014
Sedinta publica de la 05 Noiembrie 2014
Completul compus din:
Judecator - sindic  -  
Grefier 

    Pe rol fiind  examinarea  raportului trimestrial nr.  615 din 25 aug.. 2014 intocmit de administratorul judiciar CAPI . Tg.Jiu   privind propunerea de trecere a debitoarei SC  ..SRL in procedura  falimentului , debitoare aflata in procedura reorganizarii judiciar , in contradictoriu cu Comitetul creditorilor : BRD SA - presedinte , SC P  L ROMANIA SA , SC C L RO SRL .
La apelul nominal facut in sedinta publica   s-au prezentat practician in insolventa D.I. din partea administratorului judiciar pentru debitoare si administratorul special C.C. .
Procedura completa.
S-a  facut referatul oral al cauzei de catre grefierul de sedinta,reprezentantul administratorului judiciar a depus la dosar raportul de activitate nr. 790 din 3 nov. 2014 cu propunerea de trecere a debitoarei in procedura falimentului , dupa care se constata dosarul in stare de judecata si se acorda cuvantul .
Practician in insolventa D.I. a aratat ca debitoarea nu a reusit  respectarea planului de reorganizare  prin acoperirea ratelor scadente I,II si III  si plata in totalitate a obligatiilor curente in procedura astfel ca sunt indeplinite disp. art. 105 din L. 85/2006 .
Ca, raportul 615/2014 a fost discutat de adunarea creditorilor din 9 sept. 2014  care  cu votul a 77,47% din masa credala a aprobat raportul intocmit de administratorul judiciar  cu propunerea de intrare in faliment .
De asemenea , nici la acest termen nu s-a facut dovada achitarii ratelor scadente inclusiv rata IV  si nici plata in totalitate a obligatiilor  curente in procedura  , astfel ca se solicita aprobarea raportului si trecerea debitorului la procedura de faliment .
Administratorul special C.C. a aratat ca  au fost incheiate mai multe contracte de furnizare produse care sunt in derulare si urmeaza sa incaseze sume putand astfel achita ratele restante si celelalte datorii curente  , solicitand  continuarea procedurii de reorganizare .

JUDECATORUL - SINDIC

Asupra raportului de fata,
La data de 28 aug. 2014  a fost depus la dosarul cauzei raportul trimestrial nr. 615 din 25 aug. 2014 de catre administratorul judiciar CAPI _ Tg.Jiu  in cadrul procedurii reorganizarii judiciare a debitoarei  SC _SRL , din analiza caruia judecatorul - sindic retine urmatoarele :
Prin sentinta nr. 1542 din 5 nov. 2013 a fost confirmat planul de reorganizare a debitoarei propus de debitoare sub supravegherea administratorului judiciar desemnat.
In data de 25 martie 2014 administratorul judiciar a convocat adunarea creditorilor care a avut pe ordinea de zi prezentarea raportului trimestrial privind situatiile financiare aferente ratei 1 din planul de reorganizare cu propunerea de trecere la procedura de faliment , avand in vedere ca nu s-a facut dovada achitarii ratei, insa creditorul majoritar BRD Groupe Societe Generali nu a fost de acord cu trecerea la procedura de faliment .
In data de 20 mai 2014 , administratorul judiciar a reconvocat adunarea creditorilor ce a avut   pe ordinea de zi prezentarea raportului trimestrial privind situatiile financiare aferente ratei I din plan , cu propunerea de trecere  la procedura de faliment , dar nu s-a luat nici o hotarare din lipsa  de cvorum .
In perioada intermediara cuprinsa intre data confirmarii planului de reorganizare si data intocmirii prezentului raport  trimestrial aferent ratei 2 si 3 a planului de reorganizare  , activitatea debitoarei  s-a bazat pe comertul cu amanuntul  in magazine specializate - piese auto -  294.644 lei , prestari servicii auto din daune societati asigurari - 292.644 lei si venituri din lucrari ocazionale service in suma de 4.146 lei  ,total venituri realizate perioada analizata 591.542 lei .
In ceea ce priveste rezultatul exercitiului , se observa faptul ca societatea a inregistrat un profit din exploatare  de 91.242 lei, insa rezultatul financiar  este negativ - 139.264 lei , rezultat final pierdere  , - 53.765 ei .
In luna mai si august 2014 , debitoarea trebuia sa efectueze plata directa a ratei 2 si respectiv 3 scadente din planul de  reorganizare   aprobat de creditori  , dar nu s-a facut dovada in acest sens .
In ce priveste situatia cheltuielilor efectuate  se observa ca acestea au fost in suma de 678.735 lei, retinandu-se ca debitoarea   s-a preocupat permanent pentru coordonarea activitatii curente a societatii , incercand constant sa minimizeze cheltuielile de exploatare si sa se preocupe, in acelasi timp ,  pentru cresterea continua a veniturilor  din exploatare  , dar cu toate acestea ,  debitoarea nu a tinut  linia pe care a conturat-o in planul de reorganizare  propus , respectiv nu a reusit  sa demareze nici una din noile activitati ( deschiderea de noi puncte de lucru , magazine pentru vanzarea pieselor de import si autohtone in orasele Motru , Novaci si Rovinari ,  vulcanizari auto in Tg.Carbunesti, doua magazine  alimentare in Tg.Jiu , depozit en gross pentru piese auto in orasul Mioveni etc ).
Se constata ca debitoarea  inregistreaza deficiente  si in ceea ce priveste  recuperarea creantelor restante  existand un blocaj  financiar  in lant in aceasta  ramura a  societatilor de constructii , fiecare dintre acestia confruntandu-se  cu probleme privind recuperarea sumelor  de incasat .
Deci ca efect al acestor masuri , debitoarea nu a reusit respectarea planului de reorganizare  prin acoperirea ratelor scadente  .I,II si III si plata in totalitate a obligatiilor curente in procedura.
Administratorul judiciar  a convocat adunarea creditorilor la 9 sept. 2014  avand pe ordinea de zi  prezentarea raportului trimestrial privind situatiile financiare ale debitoarei cu propunerea de  trecere la procedura de faliment .
Legal intrunita  conform disp. art. 15 al.1 si 2 din L. 85/2006 ,  cu votul a  77,47%  din masa credala,  a fost aprobat  raportul cu propunerea de trecere la procedura generala a falimentului  privind pe debitoare .
Avand in vedere insa ca administratorul special a solicitat termen pentru incasarea de sume  avand incheiate contracte de furnizare produse conform contractelor  depuse la dosar , a fost  acordat termen in acest sens .
La termenul de azi , administratorul judiciar a  depus la dosar  raportul de activitate nr. 790 din 3 nov. 2014 ,  din care se re?ine ca pana in prezent   nu s-a facut dovada achitarii ratelor  scadente  1 , 2 si 3  si nici plata in totalitate a datoriilor  curente , precizandu-se ca sunt indeplinite disp. art.105 coroborat cu art.107 al.1 din L.85/2006 de trecere a debitoarei la procedura falimentului .
Avand in vedere aceste  aspecte , faptul ca adunarea creditorilor  a fost de acord cu trecerea debitoarei la procedura  de faliment , ca desi debitoarea are incheiate contracte de furnizare  produse  si are de incasat sume ,  totusi pana in prezent , desi s-au acordat termene in acest sens  , nu s-a reusit  achitarea datoriilor conform planului  de reorganizare , asa incat fiind indeplinite disp.  art.  107 al.1 lit. C din L. 85/2006  ,  se va   aproba raportul nr. 615/2014 si se va dispune trecerea debitoarei la procedura de faliment .
Se va dispune totodata , dizolvarea societatii debitoare si numirea in calitate de lichidator judiciar provizoriu pe CAPI _ Tg.Jiu cu un onorariu de 1500 lei lunar . PENTRU ACESTE MOTIVE,
IN NUMELE LEGII
HOTARASTE

Aproba raportul intocmit de administratorul judiciar.
In temeiul art. 107 alin.1 litera C din Legea privind procedura insolventei, dispune trecerea la procedura falimentului fata de debitoarea SC C_..SRL cu sediul social in   jud.Gorj, CUI 2177700 , J18/486/1991.
Numeste in calitate de  lichidator judiciar provizoriu pe CAPI _ Tg.Jiu cu un onorariu lunar de 1500 lei, urmand sa indeplineasca atributiile prevazute de art.25 din lege.
In baza art.107 alin.2 din lege, dispune dizolvarea societatii debitoare  si ridicarea dreptului de administrare al debitorului.   
Dispune notificarea deschiderii procedurii de faliment debitorului, creditorilor si oficiului registrului comertului de pe langa Tribunalul Gorj , pentru efectuarea mentiunii, precum si publicarea in Buletinul procedurilor de insolventa.
In baza art.48 din lege, dispune ca toate bancile la care debitorul are disponibil in conturi sa nu efectueze operatiuni de plata fara un ordin al lichidatorului.
Fixeaza termenul limita pentru depunerea cererilor de creanta nascute in cursul procedurii la _.2014.
Fixeaza termenul limita pentru verificarea creantelor, intocmirea, afisarea si comunicarea tabelului suplimentar al creantelor la _..2014
Fixeaza termenul pentru intocmirea si afisarea tabelului definitiv consolidat al creantelor la _.2015, in cazul in care nu exista contestatii.
Termenul de contestatii este de 5 zile de la publicarea in BPI a tabelului suplimentar.
Fixeaza data primei sedinte a adunarii creditorilor la _.2015
Termen de fond,  _.2015
Definitiva. Cu recurs.
Pronuntata in sedinta publica de la 05 Noiembrie 2014 la Tribunalul Gorj . Judecator - sindic , Grefier,
Sursa: Portal.just.ro


Alte spete Faliment

Faliment - Hotarare nr. 669 din data de 21.12.2017
Faliment - Hotarare nr. 484 din data de 28.09.2017
Cererea de deschidere a procedurii prev. de Legea nr. 64/1995, republicata, impotriva debitoarei dizolvate de drept conform Legii nr. 359/2004, este inadmisibila. - Sentinta civila nr. 136/F din data de 20.03.2006
FALIMENT - Sentinta comerciala nr. 1180/C/2014 din data de 27.11.2014
Deschiderea procedurii insolventei - Sentinta comerciala nr. 1085/C din data de 08.06.2010
Deschidere procedura insolventa - Sentinta comerciala nr. 861/C din data de 02.06.2009
Faliment - Sentinta comerciala nr. 861/C din data de 02.06.2009
Procedura insolventei. S.R.L. - Sentinta comerciala nr. 1276/C din data de 13.10.2009
Procedura insolventei - Sentinta comerciala nr. 1275/C din data de 13.10.2009
Procedura insolventei. Raspunderea administratorului social. - Sentinta comerciala nr. 1388/C din data de 15.10.2009
Procedura insolventei. Intocmirea tabelului definitiv al creantelor - Decizie nr. 264/R din data de 11.06.2009
Faliment . Raspunderea administratorului pentru netinerea contabilitatii conform legii. Cazul fortuit cauza de exonerare de raspundere - Decizie nr. 168/R din data de 02.04.2009
Procedura insolventei. Indeplinirea conditiilor legale pentru deschiderea procedurii - Decizie nr. 178/R din data de 09.04.2009
In ceea ce priveste existenta subrogatiei legale ca temei al masurii lichidatorului judiciar de operare a subrogatiei in tabelul definitiv, potrivit art.1093 alin.2 teza a II a Cod civil, obligatia achitata de o persoana neinteresata care lucreaza i... - Decizie nr. 357/R din data de 19.08.2008
Cerere de autorizare a promovarii actiunii intemeiate pe dispozitiile art.138 din Legea nr.85/2006 formulata de un singur creditor. - Decizie nr. 258/R din data de 17.06.2008
Procedura insolventei. Obiectiuni la raportul final (art.129). Cheltuielile aferente procedurii instituite prin Legea nr.85/2006 (art.4). Ordinea in care se platesc creantele in cazul falimentului (art.123). Distribuirea sumelor obtinute din executar... - Decizie nr. 254/R din data de 31.05.2007
Procedura insolentei. Creditorul indreptatit sa solicite deschiderea procedurii insolentei (art.3 pct.6 din Legea nr.85/2006). Obligatia judecatorului–sindic de a verifica indeplinirea conditiilor cerute pentru aplicarea procedurii prevazute de Legea... - Decizie nr. 181/R din data de 26.04.2007
Limita maxima de stabilire a raspunderii administratorului unei societati debitoare aflate in procedura prevazuta de Legea nr.64/1995. - Decizie nr. 270/R din data de 01.06.2006
Actiune intemeiata pe dispozitiile art.137 din Legea nr. 64/1995. Conditii. - Decizie nr. 212/R din data de 20.04.2006
Antrenarea raspunderii personale a administratorului Raportat la art.137 lit.c din Legea nr.64/1995. - Decizie nr. 211/R din data de 20.04.2006