InfoDosar.ro | Jurisprudenta | Spete Judecatoria Dragasani

REVENDICARE, FUNCIAR

(Sentinta civila nr. 1633 din data de 31.05.2010 pronuntata de Judecatoria Dragasani)

Domeniu Revendicare (actiuni, bunuri, drepturi) | Dosare Judecatoria Dragasani | Jurisprudenta Judecatoria Dragasani

Dosar nr. 105/223/2010
Operator de date cu caracter personal nr.5695 R O M A N I A
JUDECATORIA DRAGASANI-JUDETUL VALCEA
Sentinta civila nr. 1633
Sedinta publica din 31 mai  2010
Completul constituit din:
Presedinte: O.S.- judecator
Grefier: E.A.
     
     Pe rol este solutionarea actiunii civile avand ca obiect revendicare si fond funciar, asa cum a fost precizata ulterior, formulata de reclamantul L.V.P. domiciliat in comuna Gradinari, satul Runcu I, judetul Olt,  in contradictoriu cu paratii N.C., domiciliat in comuna Gradinari, satul Runcu, judetul Olt, C.I., domiciliata in comuna Voicesti, satul Tighina, judetul Valcea,  (fila 1 dosar 1060/223/2008),  a cererii de interventie  in interes propriu  formulata de intervenientii  V.I., L.P.I., S.A., C.I.  si T.C.I.,  toti domiciliati in comuna  Gradinari, judetul Olt ( f.22 dosar 1060/223/2008), in contradictoriu cu paratii L.V.P.,  COMISIEI  LOCALE DE FOND FUNCIAR   V., reprezentata de  M.V., domiciliat in comuna Voicesti,  judetul Valcea, respectiv V.F., domiciliat in comuna Voicesti, judetul Valcea, COMISIA  JUDETEANA  DE  FOND FUNCIAR  VALCEA, Z.D. domiciliat in  comuna  Voicesti,  satul Tighina, judetul Valcea si C.L., domiciliat  in  municipiul Craiova,  str. Tineretului, bloc  163 D, sc. 1, etaj  2, ap.9,  judetul Dolj.
La  apelul nominal facut in sedinta publica  au raspuns reclamantul L.P., asistat de avocat V.D., parata C.I., reprezentata de avocat R.E., intervenientii T. C I. si V.I., asistati de avocat R. E., lipsind paratul N.C. si intervenientii L.P.I., C.I., S.A., paratii Z. D., C. L., Comisia locala de fond funciar V., Comisia judeteana de fond funciar Valcea, M. V. si V. F.
Procedura de  citare  este  legal indeplinita.
S-a facut referatul cauzei de catre grefier, dupa care:
Se prezinta intervenientul V. I. care se legitimeaza cu BI, cu CNP 1360424287728; se prezinta intervenientul T.I., care se legitimeaza cu CI, CNP 1510910287721. se prezinta reclamantul L.P., care se legitimeaza cu BI CNP 1371123287723;
S-a luat interogatoriu reclamantului conform intrebarilor formulate de paratul V. I., interogatoriu ce s-a atasat la dosar.
S-au luat interogatorii paratilor T.I., V.I., conform intrebarilor formulate de reclamantul L.P.,   interogatorii ce s-au atasat la dosar.
Dl avocat V.D. pentru reclamant depune la dosar contract vanzare-cumparare aut. sub nr. 2562 din 24 iulie 1981, cerere de reconstituire a dreptului de proprietate formulata de L.P. si L.V. catre Primaria V., inscrisuri care se comunica si paratilor prin dl. avocat R.E. De asemenea depune la dosar interogatoriu ce urma a fi luat paratei C.I..
Dl. avocat R.E.pentru parati solicita instantei atasarea dosarului nr. 207/2001 in care partile s-au judecat in partaj.
     Dl. avocat V.D., pentru reclamant, apreciaza ca nu este utila solutionarii cauzei atasarea dosarului 207/2008, intrucat la prezenta cauza s-a depus sentinta civila pronuntata in dosarul de partaj.
     Instanta respinge solicitarea d-nului avocat R.E. de acordarea a unui termen in vederea atasarii dosarului nr.207/2008 intrucat acesta se regaseste atasat la dosarul cauzei.
Reclamantul prezent invedereaza instantei ca renunta la cererea formulata impotriva paratului N. C., avand in vedere ca din probele administrate in cauza nu reiese cu acesta ar ocupa vreo suprafata de teren.
Instanta pune in discutia partilor exceptia lipsei calitatii procesuale pasive invocata de parata C. I. prin intampinare.
Dl. avocat R. E. lasa solutionarea exceptiei la aprecierea instantei.
Dl. avocat V.D., pentru reclamant, solicita respingerea exceptiei deoarece C.I. a formulat si alte cereri in dosar si ocupa din terenul reclamantului; prin urmare, are calitate procesuala pasiva in cauza.
     Instanta pune in discutia partilor exceptia  lipsei calitatii procesuale active a intervenientilor V. I. si T.C I..
Dl avocat V.D., avand cuvantul pentru reclamant, solicita admiterea exceptiei, intrucat intervenientii  nu justifica, prin cererea de interventie formulata, existenta unui interes nascut si actual, respectiv o incalcarea a drepturilor acestora de catre reclamant.
Dl. avocat R.E. solicita respingerea exceptiei, acestia sunt mostenitori legali ai autoarei I.E..
Dl. avocat V.D., pentru reclamant, invedereaza instantei ca nu mai are cereri de formulat, exceptii de invocat in cauza.
Dl avocat R.E., pentru paratrul V.I., invedereaza instantei ca nu mai are cereri de  formulat sau exceptii de invocat in cauza.
Instanta, constatand ca nu mai sunt cereri de formulat, probe de administrat, exceptii de invocat, apreciaza cauza in stare de judecata si acorda cuvantul in fond pentru dezbateri.
Dl. avocat V.D., avand cuvantul pentru reclamant, solicita admiterea actiunii asa cum a fost precizata ulterior. In legatura cu cererea de interventie de la fila 22 dosar, arata ca isi mentine in totalitate pozitia exprimata in concluziile scrise de la filele 210-212 dosar. Cu cheltuieli de judecata.
Dl avocat R.E.. avand cuvantul pentru paratul  V.I., solicita respingerea actiunii reclamantului. In 2008 reclamantul   a promovat actiune de partaj chemand in judecata numai doi dintre mostenitorii autorului I.A., pretinzand ca sunt singurii mostenitori ai acestuia.  Potrivit art. 797 Cod civil "este nula imparteala in care nu s-au cuprins toti copiii in viata la deschiderea mostenirii si descendentii fiilor premuriti". Este inadmisibil sa nu fie trecuta pe titlu de proprietate sotia supravietuitoare. Din acest motiv, titlul de proprietate eliberat pe numele autorului nu este valabil, procesul verbal de punere in posesie este lovit de nulitate absoluta. Cu obligarea reclamantului la cheltuieli de judecata. 
Intervenientul L.P.I. este de acord sa se anuleze titlul de proprietate si procesul verbal de punere in posesie. Invedereaza instantei ca nu a semnat cererea de interventie aflata la dosarul cauzei.

INSTANTA

     Asupra cauzei de fata constata urmatoarele:
     Prin cererea  inregistrata  sub nr. 1060/223/2008 la data de  7 martie  2008  reclamantul  L.V.P.  a chemat in judecata pe paratii  C.I.  si N.C., pentru a  fi obligati  sa-i  respecte  dreptul  de proprietate  asupra terenului  in suprafata de  7500 m.p. ce face parte din  suprafata   totala de  1 ha 1300  m.-p.  teren arabil  extravilan , situata in punctul  Dilga , tarlaua  58 , parcela 13  cu vecinii : N.  C.Ghe. , E. Canal , S.  Rezerva , V.  Dilga.
     In motivarea cererii  reclamantul a aratat  ca este proprietarul  suprafetei  de teren arabil  extravilan  situata  pe raza   comunei Voicesti, judetul Valcea, in suprafata  de 1 ha  1300  m.p.
     Sustine acesta ca  in evidentele  de rol figureaza   cu acest teren   pentru care a achitat   impozitele prevazute de lege iar paratii  ocupa  fara drept  partea de nord  a terenului  respectiv  portiunea de 7500 m.p.  din totalul suprafetei  de  1 ha  1300 m.p.
Mai mult  paratii nu  detin acte   de proprietate cu care  sa faca dovada  ca terenul  ocupat  reprezinta  proprietatea lor , imprejurare   ce  i-a fost relatata  si de autoritatile  locale.
Mai  arata reclamantul ca  desi este   posesorul  titlului de proprietate  asupra terenului din litigiu   si  le-a solicitat  in mod  repetat  paratilor  sa se  retraga  de pe teren  acestia au refuzat, motiv pentru care   a  fost nevoit  sa -i actioneze in judecata.
La dosarul cauzei  paratii  C.I. si N.C.  au depus  intampinare  prin care au  solicitat  sa se respinga  actiunea reclamantului pentru urmatoarele motive :nu ocupa  terenul revendicat de reclamant iar cel care se ocupa  acest  teren  este  V.I.  din comuna Gradinari , judetul Olt  si ca acesta a ocupat  terenul, l-a cultivat  si si-a  insusit  fructele  naturale  rezultate iar  ei  paratii  au fost angajati  cu ziua  la diferite  lucrari  agricole  si  au fost platiti de V.I., fara a sti ca  terenul  respectiv  este proprietatea reclamantului.
Concluzioneaza  paratii  ca nu au calitate  procesuala  pasiva , motiv pentru care solicita sa  fie respinsa actiunea  reclamantului  cu obligarea acestuia la   plata cheltuielilor de judecata.
De asemenea, la dosarul cauzei a fost  depusa  cerere de  interventie in interes propriu  formulata de intervenientii :  V.I., L.P.I. , S.A., C.I. si T.C.I.  prin care au solicitat  ca pe baza   probelor  ce  se vor administra   sa  fie respinsa  actiunea reclamantului L.V.P.  formulata  impotriva  paratilor C.I. si  N.C.  ca inadmisibila; sa se constate   nulitatea absoluta   a procesului  verbal  de punere  in posesie   eliberat  de comisia de fond funciar  V. pe numele  autorului  I.A. sa se constate  nulitatea  absoluta a titlului de proprietate  nr.  509/47343 eliberat de comisia judeteana Valcea  pe  numele   autorului I.A. ; sa se constate  nulitatea  partajului  finalizat   prin sentinta civila  nr.251 din 8  februarie  2008   pronuntata de  Judecatoria Dragasani  in dosarul nr. 207/223/2008.
Prin aceeasi   cerere de interventie in interes propriu  intervenientii  au inteles  sa  cheme in judecata  Comisia de fond funciar  V., M.V. din comuna V., in calitate de  presedinte  al acestei comisii, comisia  judeteana de  fond funciar  Valcea, Z. D.  din comuna V. satul Tighina, judetul Valcea , C.L.. din  municipiul Craiova,  str. Tineretului  , bloc 163 D , sc. 1 , etaj 2 , ap.9, judetul Dolj .
In motivarea  cererii de interventie  se arata  ca autorul  I.A.  a fost casatorit  cu autoarea  I.E. din relatiile  de casatorie ale  acestora  nu au rezultat  copii iar terenurile  trecute  atat in procesul  verbal de punere  in posesie  cat  si  in titlul de proprietate  au apartinut  ambilor autori . Arata ca la  succesiunea lui I.A. in calitate de  mostenitori  vine  Z.D. in calitate de sot supravietuitor  a lui Z.I., vara  cu autorul  I. A..
De asemenea, se sustine ca in timpul   vietii  autorul  I.A. s-a despartit  de  autoarea  I.E.  si a intrat in relatii de concubinaj  notoriu cu C.E. iar  ca mostenitor al acesteia  este C.L..  C.E. neavand  calitate de sotie  supravietuitoare  a autorului  I.A. nu vine  la succesiunea acestuia. Chiar daca s-ar pretinde  ca C.L.  ar veni la succesiunea  autorului  I.A.  pretinzandu-se ca fiind  fiul  acestuia rezultat  din relatiile de concubinaj  cu C.E., acesta nu a fost recunoscut  de autor  ca fiind fiul sau, nu-i poarta numele   si nici nu se cunoaste  daca autorul  I.A. i-a lasat acestuia  vreun testament  prin care sa-l  recunoasca  ca fiind fiul sau.
Mai mentioneaza   intervenientii  ca pe urma autoarei  I.E., ca mostenitori  legali in calitate de  colaterali  privilegiati  au ramas  L.I.V., L.I.P., V.A.  si T. Ghe. L.I.V.  fiind  decedat are  ca mostenitori pe L.P. si  C.I. L.I.P.  fiind decedat  are ca mostenitori  pe L.P.I. si   S.P.A. V.A.fiind  fiind decedata are ca mostenitor pe  T.C.I.
Precizeaza  aceeasi intervenienti  ca  atat in  procesul  verbal de  punere in posesie  cat si in titlul de proprietate emis pe numele  autorului  I.A.  nu au fost  trecuti toti  mostenitorii  legali adica :  I.E. in calitate de  sotie supravietuitoare, C.I. L.P.I., S.A., V.I.  si T.C.I..
Se sustine ca terenurile    trecute  atat in  procesul verbal de  punere  in posesie  cat si  in titlul de proprietate  apartin ambilor autori, insa atat  in procesul  verbal de punere in posesie  cat si in titlul de  proprietate  este trecut  C.L. care nu poarta  numele autorului.
Mai mult, atunci  cand reclamantul L.V.P. a cerut  judecatoriei sa se  constate  deschise succesiunile  autorilor  I. A. si I. E.  si sa se imparta averea  ramasa  pe urma lor, el a chemat in judecata numai  pe Z.D.  si C. L.  precizand ca  alti mostenitori legali  pe urma celor doi  autori nu mai sunt  insa ca  mostenitori au mai  ramas si  L.P.I., S.A., V.I., C.I. si T.C.I. care  nu au fost  chemati in judecata  si nu au cunoscut  de existenta  actiunii de  partaj  promovata de  L.V.P.  impotriva paratilor  Z.D. si C.L. si ca practic  toata averea   ramasa  pe urma celor  doi autori  a  fost impartita  numai  intre acesti mostenitori iar  acest  partaj  finalizat  este lovit de nulitate  absoluta. Sentinta civila  nr.251/8 februarie  2008  nu este  un titlu  valabil  care sa indreptateasca  pe reclamantul  L.V.P.  sa revendice  terenurile  ramase in succesiunea  ambilor autori : I.A. si I.E..
La data de 6  iunie 2008  reclamantul L.P. a  formulat  cerere prin care a solicitat  obligarea paratilor  la plata  sumei de  1000 lei  daune  reprezentand  contravaloarea lipsei  de  folosinta a terenului ocupat  abuziv  fara  acte de proprietate  de  catre cei doi parati.
     Prin  intampinarea de la fila  81 dosar  paratul C.D.I., fata de  cererea de interventie  a solicitat   respingerea  acesteia   pentru urmatoarele  argumente: imobilul  teren asupra  caruia  se poarta litigiu  face parte  din  titlul de  proprietate  nr.509/47343/22.09.1998  emis de Comisia judeteana  Valcea pentru  aplicarea Legii 18/1991; ca , pentru  reconstituirea dreptului de proprietate  asupra acestui teren  au formulat cerere de reconstituire, potrivit   art.8  alin.3 din Legea 18/1991  urmatorii : L.P., L.V., C.D.  si  Z.D.
     Se arata ca intervenientii  in interes propriu, respectiv : V.I., L.P.I., S.A., C. I. si T.C.I.  nu au formulat  cerere de reconstituire  a dreptului de proprietate  privind terenul supus discutiei ori, potrivit  dispozitiilor legii  fondului funciar, reconstituirea dreptului de proprietate se  face numai  la cerere.
     Mentioneaza paratul ca  aceasta sustinere  este dovedita  cu raspunsul   dat de Comisia  de fond funciar  V.  prin adresa  de la  fila 69 dosar  si din raspunsul  dat   la interogatoriul  aflat la dosar.
     Dupa   formularea cererii de  reconstituire a dreptului de proprietate  numitii  L.V. si C.D., inscrisi  pe titlul de  proprietate,  au decedat,  iar  el  este singurul  fiu  al  autorului C.D. rezultat din relatiile de  concubinaj  ale  acestuia  cu numita  P. M.,  iar intervenientii  au sustinut  in mod eronat  ca  el este  fiul lui  I.A.  si C.E., cei doi fiind veri .
     Mai arata paratul C.L. in intampinare  ca dupa emiterea   titlului de proprietate  partile indreptatite  la reconstituire  si inscrise in acel  titlu  au procedat  la partajarea  terenurilor, imprejurare  ce  rezulta  din sentinta civila  nr.251/ 8.02.2008 a Judecatoriei Dragasani  si ca  a sesizat  ca suprafata  de 7500 m.p.  din terenul proprietatea  reclamantului  L.P.  este ocupata de paratii  N.C. si C.I.  desi  acestia  nu au  formulat cerere  de  reconstituire a dreptului de  proprietate   si au   promis  in mod  repetat  reclamantului  ca se vor  retrage de pe teren .
     La data de 23  octombrie 2008  parata  C.I., in calitate de parata si intervenienta  a solicitat sa se ia act  de pozitia sa  in sensul ca  a recunoscut  la interogatoriu ca ocupa  portiunea  de 2500 m.p.  teren  din  proprietatea reclamantului  L.P., sustinere care este adevarata  insa se retrage de pe  acest teren  urmand ca proprietarul  L. P. sa-l preia. Mai arata ca  nu detine  titlu de  proprietate  asupra  terenului  ocupat  si ca nu a formulat cerere  pentru reconstituirea dreptului de  proprietate asupra acestui  teren, imprejurare relatata  corect  si de catre Comisia  locala de fond funciar  V.; fata de aceasta  recunoastere  solicita  instantei  de judecata sa nu o oblige  la  plata cheltuielilor de judecata .
     De asemenea,  cere   sa se ia act  ca nu isi  insuseste  calitatea de intervenienta  si nici  cererea  depusa la fila 22  din  dosarul cauzei .
     La dosarul cauzei  intervenienta  S. P.A. a  precizat prin cererea de la fila 122 ca nu a  formulat  cererea de interventie  de la fila 22 , nu a semnat-o si nu si-o insuseste  nefiind  intrebata de nici  una dintre partile implicate  in prezentul  proces daca doreste  sau nu sa formuleze  o astfel de cerere .
     Arata in  acea cerere ca  terenul ce  face obiectul  litigiului  in suprafata   totala  de 1 ha ,1300 m.p.  situat in punctul  Dalga  situat in comuna V., judetul Valcea  proprietatea autorilor  I.A.  si I.I.  iar dupa cate  cunoaste  s-a emis  un titlu de  proprietate asupra  acestuia  iar beneficiarii titlului  au  procedat  la partajarea terenului  iar  aceasta  nu a formulat  cerere  de reconstituire  a dreptului  de proprietate  privind  terenul  aflat in litigiu . Ca, de la  Primaria V. a aflat  intervenienta  S.A. ca reconstituirea  proprietatii  pentru terenul in litigiu  s -a facut pentru  persoanele  care au formulat  cerere  potrivit  Legii 18/1991.
     Mentioneaza  in acea cerere  ca nu are nici un  fel de pretentii  in legatura cu terenul  aratat  si cunoaste imprejurarea  ca acesta a fost  preluat  in proprietate  de reclamantul  L.P.  iar paratii  C. I. si N.C.  au ocupat  cate o portiune  din terenul reclamantului desi nu au formulat  cerere de reconstituire. Fata de  recunoasterea sa prin aceasta cerere  cere sa nu  fie obligata la plata  cheltuielilor de judecata.
     La dosar a fost  depusa  intampinare   de catre  intervenientul  Z.D. prin  care a  solicitat respingerea  cererii de interventie  depusa la  dosar  pentru urmatoarele motive :  terenului  pentru care se poarta  litigiul  este cuprins  in titlul de proprietate  nr.509/22.09.1998 emis de Comisia  judeteana Valcea  pentru aplicarea  Legii 18/1991. Se sustine ca  intervenientul Z.D.  impreuna cu  L.P.,  L.V. si C.D. au formulat cerere de  reconstituire  a proprietatii  pentru terenul mentionat, iar intervenientii  enumerati in cererea  de la fila 22  dosar nu  au formulat  cerere de  reconstituire a dreptului de proprietate.
     Dupa  emiterea  titlului de  proprietate  partile inscrise  pe titlul de  proprietate  au procedat la partajarea  terenului  prin sentinta civila   nr.251/08.02.2008 a  Judecatoriei Dragasani , judetul Valcea  si ca  are cunostinta de  faptul ca paratul  Neagoe Constantin  ocupa o portiune  din terenul proprietatea  reclamantului L.P.
     Reclamantul  L.P. si-a precizat  obiectul cererii  in pretentii la data de 26  martie 2009 ( fila  203  dosar )  in sensul ca solicita  obligarea paratului Tudor Ion  la plata sumei de 2.737,65  lei ;obligarea  paratului V.I. la plata sumei de  2.848,31 lei ;obligarea  paratei  C.I.  la plata sumei de  2.848,31 lei  cu  precizarea ca sumele  solicitate reprezinta  contravaloarea  lipsei de folosinta  a   suprafetelor de  teren  ocupate de parati  din  proprietatea  sa , calculata  pe ultimii 3 ani : 2006, 2007  si 2008  prin  expertiza intocmita  de inginer  P. M.- D. .
     Prin aceeasi cerere reclamantul  a precizat  ca parata C.I.  a  ocupat  o suprafata de teren  mai mare in raport  cu ceilalti parati - 3448 m.p.  si daca ar fi avut diligenta unui bun gospodar ar fi obtinut de pe aceasta suprafata un profit cel putin egal cu cel realizat de ceilalti parati.
     Prin sentinta civila nr.1062/09.04.2009 pronuntata de catre Judecatoria Dragasani in dosarul nr.1060/223/2008, a fost admisa in parte actiunea reclamantului astfel cum a fost precizata, respinsa cererea de interventie in interes propriu aflata la fila 22 dosar. Au fost obligati paratii C.I., T.I. si V.I. sa respecte dreptul de proprietate al reclamantului asupra suprafetelor de teren identificate prin raportul de expertiza intocmit in caza, precum si la plata contravalorii lipsei de folosinta suferita de reclamant.
     Pentru a pronunta aceasta solutie instanta a retinut ca reclamantul L.V.P. este proprietarul terenului arabil extravilan  in suprafata de 1 ha si 1300m.p. situat in punctul Dalga, tarlaua 58, parcela 13 cu vecinatatile: N-C.Ghe., E-canal, S-rezerva, V-Dalga, asa cum rezulta din sentinta civila nr. 251 pronuntata la data de 8 februarie 2008 de Judecatoria Dragasani, ramasa definitiva si irevocabila , in dosarul nr. 207/223/2008, aflata la filele 17-18 dosar.
     Din terenul proprietatea reclamantului parata C.I. ocupa suprafata de 3448 m.p., astfel cum rezulta din recunoasterea la interogatoriu a acesteia fila 33, din intampinarea aflata la fila 101 dosar , din constatarea expertului la fata locului fila 179 dosar si din declaratiile martorilor L.Ghe. fila 133 dosar .
     De asemenea, din terenul proprietatea reclamantului, din probatoriul administrat in cauza, s-a retinut ca intervenientul T.I. ocupa suprafata de teren de 2300 m.p. iar  intervenientul V.I. ocupa suprafata de 2386 m.p., conform recunoasterii la interogatoriu fila 135 dosar, declaratiilor  martorilor  L.Ghe. si C.A. aflate la filele  133-134 dosar si constatarea expertului I.N. fila 161 dosar.
     Potrivit art. 480 din codul civil, proprietatea este dreptul ce are cineva de a se bucura si dispune de un lucru in mod exclusiv si absolut, insa in limitele determinate de lege .
     Actiunea in revendicare  este actiunea civila reala prin care proprietarul ce a pierdut posesia bunului sau cere restituirea acestuia de la posesorul neproprietar.
     Sustinerile paratei C.I.si ale intervenientilor T.I.si V.I. ca ocupa terenurile de mai sus in baza unui drept de coproprietate  dobandit de la autorul comun I. A. nu poate fi luata in considerare de instanta atata timp cat acestia nu prezinta titlu de proprietate pentru aceste terenuri.
     Avand in vedere situatia de fapt retinuta mai sus si textul de lege invocat, instanta a apreciat intemeiata actiunea in revendicare asa cum a fost precizata prin notele scrise, admitand-o in parte, in sensul ca a obligat pe parata C.I. sa respecte dreptul de proprietate al reclamantului pentru suprafata de 3448 m.p. situata in punctul Dalga, extravilanul comunei V., judetul Valcea, cu vecinatatile: N-rest proprietate, S- V.I., E- canal, V- paraul Dalga, identificat pe schita anexa la raportul de expertiza fila 163 dosar. De asemenea, a obligat intervenientul T.I. sa respecte dreptul de proprietate al reclamantului pentru suprafata de teren de 2300m.p. situata in extravilanul comunei V., judetul Valcea, punctul Dalga, cu vecinatatile: N-V.I., S-L.V. P., E- canal, V- paraul Dalga, iar pe intervenientul V.I. sa respecte dreptul de proprietate al reclamantului pentru terenul in suprafata de 2386 m.p. situat in extravilanul comunei V., judetul Valcea, punctul Dalga, cu vecinatatile: N-I., S-T.I., E-canal, V-paraul  Dalga, identificat pe schita anexa la raportul de expertiza intocmit de Inginer I. N., fila 163 dosar.
Cererea in pretentii formulata de reclamant precizata ulterior a fost gasita intemeiata de catre instanta, fiind admisa.
S-a retinut ca potrivit art. 998 din codul civil, orice fapta a omului, care cauzeaza altuia prejudiciu, obliga pe acela din a carui greseala s-a ocazionat, a-l repara.
Prin incalcarea de catre parata C. I.  si intervenientii T.R.I. si V. I., a dreptului de proprietate al reclamantului au produs acestuia un prejudiciu constand in lipsa de folosinta a terenurilor ocupate de catre acestia , lipsa de folosinta calculata de catre expert P. M.-D. pe o perioada de trei ani 2006-2008 , dupa cum urmeaza: C.I. - 2848,31 lei; V. I.—2848,31 lei; T. I.- 2737,65 lei, sume la care acestia au fost obligati.
Cererea de interventie in interes propriu aflata la fila 22dosar, formulata de V. I., L.P.I., S.A., C. I. si T. I., prin care se solicita constatarea nulitatii absolute a procesului verbal de punere in posesie eliberat pe numele autorului I.A. si a titlului de proprietate nr. 509/47343 din 22 septembrie 1998 eliberat pe numele aceluiasi autor a fost respinsa de catre instanta.
S-a retinut ca pentru ca o persoana sa poata fi parte in procesul civil, legea cere indeplinirea anumitor conditii dintre care calitatea procesuala, dreptul si interesul.
Din probatoriul administrat nu a rezultat ca exista identitate intre persoanele interveniente  si persoanele care sunt titulare ale dreptului de proprietate, intervenientii nu si-au dovedit un asemenea drept din moment ce nu au solicitat reconstituirea dreptului de proprietate pentru terenurile ramase pe urma defunctilor  I.E. si I.A., ( interogatoriu filele 104, 106, 135 dosar,intampinare fila 122 , adresa nr. 1563/2008 emisa de Comisia locala de fond funciar V. ) nu au fost validati, pusi in posesie si nu li s-au eliberat   adeverinte provizorii de proprietate.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     
       De asemenea, s-a retinut ca intervenientii nu justifica  prin cererea  formulata existenta unui interes nascut  si actual   respectiv o incalcare a drepturilor acestora de catre reclamant, cu  atat mai mult cu cat  acestia  nu-si  justifica  nici  calitatea procesuala activa  si interesul in promovarea acestei   cereri,  situatie  in care  cererea   formulata   apare  ca inadmisibila, sens in care s-a pronuntat si Curtea de Apel Pitesti prin Decizia civila nr.281/R   din 20 februarie 2003 .
      Desi intervenientii invoca  existenta   unui drept  de coproprietate dobandit prin succesiune de la autorul comun I.A. cu privire la terenurile  cuprinse   in titlul de proprietate nr.509/47343  eliberat la data de  22 septembrie 1998 aflat la fila 103 dosar, sustinere  ce  nu este intemeiata  din moment ce  acestia nu au formulat cereri  de reconstituire a dreptului de proprietate privind terenurile  precizate in titlul de proprietate, situatie in care  nu au calitatea de mostenitori  ai defunctului   si nu se  afla in indiviziune cu mostenitorii care  au formulat cereri de reconstituirea dreptului de proprietate si care sunt  enumerati   pe titlul de proprietate, sens  in care s-a pronuntat si Curtea de Apel Ploiesti prin  Decizia  nr. 2491 din 29  noiembrie 1996.
     Practica  judiciara este constanta in  sensul ca   titlul de proprietate  emis de comisie cu privire la  suprafata  determinata pe  numele  tuturor  mostenitorilor   are o  natura ambivalenta  aceea  de act constitutiv   al dreptului de proprietate si act de atestare  a calitatii de mostenitor  acceptant  al suc cesiunii , in privinta   terenului , a aceluia  sau  acelora  care figureaza in titlu. Datorita  acestui  caracter  al titlului   numai succesorii  care figureaza in titlu  au calitatea de coindivizari  in privinta terenurilor pentru care  s-a  facut  reconstituirea si pot solicita   iesirea din indiviziune.
     Impotriva acestei sentinte au declarat recurs paratul N.C. si intervenientii in interes propriu V.I. si T.C.I. au declarat recurs, aratand ca nu a fost citat si actualul presedinte al comisiei locale de fond funciar, cauza fiind solutionata cu lipsa de procedura iar solutia data cererii de interventie nu a fost motivata.
     Prin decizia civila nr.1319/R/2009 a Tribunalului Valcea a fost admis recursul recurentului parat N.C. si al recurentilor intervenienti in interes propriu V.I. si T.C.I., casata in totalitate sentinta mentionata si trimisa cauza spre rejudecare la aceeasi instanta.
     In motivare s-a retinut ca au fost incalcate formele de procedura prevazute sub sanctiunea nulitatii de art.105 la.2 C.proc.civ., prin necitarea in cauza si a actualului presedinte al comisiei locale de fond funciar, V.F., iar solutia data cererii de interventie formulate nu cuprinde motivele de fapt si de drept care au format convingerea instantei, ceea ce echivaleaza cu nepronuntarea asupra acesteia.
     In rejudecare, reclamantul L.V.P. si-a precizat cererea introductiva, solicitand obligarea paratei C.I. la respectarea dreptului sau de proprietate asupra suprafetei de 3448 m.p., individualizata prin raportul de expertiza intocmit in cauza, precum si la plata sumei de 2848,31 lei, reprezentand contravaloarea lipsei de folosinta a suprafetei de teren respective; de asemenea, a solicitat obligarea paratului Tudor Ion la respectarea dreptului sau de proprietate asupra suprafetei de 2300 m.p., precum si la plata sumei de 2737,65 lei, reprezentand contravaloarea lipsei de folosinta a suprafetei de teren, precum si a paratului V. I. la respectarea dreptului de proprietate asupra suprafetei de 2386 m.p. si la plata sumei de 2848,31 lei, reprezentand contravaloarea lipsei de folosinta.
     La termenul din data de azi, 31.05.2010, reclamantul a declarat ca renunta la judecata actiunii fata de paratul N.C.
     Analizand ansamblul materialului probator administrat in cauza instanta retine urmatoarele:
     La data de 22.09.1998 a fost emis de catre Comisia Judeteana de fond funciar Valcea titlul de proprietate nr. 509/47343, prin care a fost reconstituit dreptul de proprietate asupra unei suprafete totale de 2,38 ha. teren situat pe raza satului Tighina, com. V. jud. Valcea, in favoarea persoanelor nominalizate in acest inscris, anume L.P., C.D., Z.D. si L.V.
     Urmare a cererii promovate de catre reclamantul din prezenta cauza, L.V.P., ocazie cu care s-a solicitat partajarea averii succesorale ramase de pe urma autorilor I.A. si I.I. prin sentinta civila nr.251/08.02.2008 a fost consolidat retroactiv dreptul de proprietate exclusiva al acestuia asupra terenului in suprafata de 1,13 ha arabil extravilan, situat pe raza com. V., tarlaua 58, parcela 13, prin atribuirea in lotul sau a acestui bun.
     In acord cu prevederile art.1169 C.civil, cel ce pretinde ca este proprietar trebuie sa faca dovada dreptului sau de proprietate, prin inscrisurile sus-mentionate reclamantul conformandu-se acestor dispozitii legale.
     Potrivit dispozitiilor art.480 C.civil, proprietatea este dreptul ce are cineva de a se bucura si dispune de un lucru in mod exclusiv si absolut, insa in limitele determinate de lege, instituindu-se caracterul absolut si inviolabil, opozabilitatea erga omnes a dreptului de proprietate. In acelasi sens sunt si prevederile art.136 al.5 din Constitutie in conformitate cu care proprietatea privata este inviolabila.
     In cauza, instanta retine ca dreptul de proprietate al reclamantului asupra terenului situat pe raza com. V., jud. Valcea, tarlaua 58, parcela 13, a fost incalcat partial de catre paratii C.I., T.I. si V.I., astfel cum rezulta din probatoriul administrat in cauza.
     Raportul de expertiza aflat la fila 160 dosar, concluzioneaza ca parata C.I. ocupa suprafata de 3448 m.p. situata pe raza com. V., sat. Tighina, tarlaua 58, parcela 13, cu vecinatatile: N - rest proprietate, S - V.I., E - Canal, V - Paraul Dalga, paratul T.I. terenul in suprafata de 2300 m.p., situat pe raza com. V., sat. Tighina, tarlaua 58, parcela 13, cu vecinatatile: N - V. I., S - L.V.P. E - Canal, V - Paraul Dalga, iar paratul V.I. terenul in suprafata de 2386 m.p., situat pe raza com. Voicesti, sat. Tighina, tarlaua 58, parcela 13, cu vecinatatile: N - C. I., S - T.I., E - Canal, V - Paraul Dalga.
     Situatia de fapt retinuta rezulta si din recunoasterea judiciara a paratei C.I. efectuata cu ocazia administrarii probei cu interogatoriu - fila 33 dosar, precum si prin cererea depusa la fila 101 dosar, din recunoasterea judiciara a paratului V.I., fila 135 dosar, precum si din declaratiile martorilor audiati in cauza - filele 133, 134 dosar.
     Cum actiunea in revendicare este actiunea prin care reclamantul, care pretinde ca este proprietarul unui bun individual determinat cu privire la care a pierdut posesia, solicita obligarea paratului, care stapaneste bunul respectiv, sa ii recunoasca dreptul de proprietate si sa ii restituie bunul si cum doar reclamantul este cel ce a produs un titlu cu privire la suprafetele in litigiu, instanta urmeaza sa admita actiunea si sa-i oblige pe acestia in consecinta.
     Calitatea procesuala pasiva presupune existenta unei identitati intre persoana celui chemat in judecata si cel fata de care se poate realiza dreptul subiectiv dedus judecatii. In conditiile in care prin probele administrate in cauza s-a stabilit ca parata C.I. ocupa fara titlu suprafata de teren de 3448 m.p. aflata in proprietatea reclamantului, este evident ca aceasta are calitate procesuala pasiva in cauza, motiv pentru care exceptia invocata prin intampinarea aflata la fila 19 dosar urmeaza a fi respinsa.
     Referitor la cererea reclamantului de obligare a paratilor la plata contravalorii lipsei de folosinta instanta urmeaza sa o admita.
     Potrivit dispozitiilor art.482 C.civil, proprietatea unui lucru mobil sau imobil da drept asupra tot ce produce lucrul, art.483 prevazand ca fructele naturale sau industriale ale pamantului se cuvin proprietarului in puterea dreptului de accesiune.
     Sub acest aspect, instanta constata ca, prin fapta lor culpabila, paratii l-au privat pe reclamant de posibilitatea folosirii terenului asupra caruia este proprietar si culegerii fructelor produse de catre acesta, cauzandu-i acestuia un prejudiciu echivalent contravalorii lipsei de folosinta.
     Art.998 C.civil arata ca orice fapta a omului care cauzeaza altuia un prejudiciu, obliga pe acela din a carui greseala s-a ocazionat a-l repara.
     In acest context, instanta constata ca, in cauza, sunt intrunite cerintele raspunderii civile delictuale, motiv pentru care urmeaza sa admita si acest capat de cerere si sa dispuna obligarea paratilor la plata contravalorii lipsei de folosinta, pe ultimii trei anteriori introducerii actiunii, astfel cum a fost calculata prin expertiza dispusa si aflata la fila filele 176 - 200 dosar.
     In ceea ce o priveste pe parata C.I. instanta apreciaza intemeiate sustinerile reclamantului; chiar daca expertiza a calculat o pierdere suferita de catre aceasta in urma exploatarii terenului, acest aspect este lipsit de relevanta cata vreme obiectul cererii accesorii formulate il reprezinta obligarea acesteia la plata unor despagubiri cauzate prin punerea reclamantului in imposibilitate de a-si folosi terenul, si nu obligarea acesteia la restituirea fructelor percepute. Prin urmare, este evident ca in conditiile in care suprafata ocupata de catre aceasta parata - 3448 m.p.- este mai mare decat cea ocupata de catre ceilalti parati, iar terenul are aceeasi categorie de folosinta, prejudiciul cauzat reclamantului nu poate fi decat proportional cu suprafata ocupata, mai mare prin raportare la ceilalti doi parati. Pe cale de consecinta, si tinand cont de principiul disponibilitatii ce guverneaza procesul civil, urmeaza a fi obligata si parata C.I. la plata de despagubiri in cuantum de 2848,31 lei.
     In ceea ce-l priveste pe paratul N.C., prin cererea formulata oral in sedinta din data de 31.05.2010, personal reclamantul a invederat instantei ca intelege sa renunte la judecata actiunii fata de acesta.
     Potrivit dispozitiilor art.246 al.1 C.civil, reclamantul poate sa renunte oricand la judecata, fie verbal in sedinta, fie prin cerere scrisa, la al.4 prevazandu-se ca in cazul in care partile au intrat in dezbaterea fondului, renuntarea nu se poate face decat cu invoirea celeilalte parti.       
In speta, desi renuntarea la judecata a intervenit dupa intrarea in dezbaterea fondului, nu s-a retinut existenta vreunei opozitii a paratului la efectuarea acestui act de dispozitie. In acest sens, instanta constata ca pentru acest termen de judecata partea nu s-a prezentat in instanta, desi a fost legal citat, absenta sa neconstituind un impediment la consfintirea actului de dispozitie al reclamantului si, de asemenea, neputand echivala cu o opozitie la efectuarea acestui act. Prin urmare, in raport de atitudinea procesuala manifestata de catre reclamantul L.V.P., instanta urmeaza sa ia act de cererea de renuntare la judecata fata de paratul N.C.
In ceea ce priveste cererea de interventie aflata la fila 22 dosar din prim ciclu procesual, instanta constata ca aceasta a fost promovata de catre av. E.R. in numele mai multor persoane anume, V.I., L.P.I., S.A., C.I. si T.C. I.
Prin cererea depusa de catre parata C.I. la fila 101 dosar, aceasta arata ca nu isi insuseste cererea de interventie formulata, situatie ce echivaleaza cu nesemnarea cererii. De asemenea, cu ocazia administrarii probei cu interogatoriul intervenientului L.P.I. - fila 104 dosar, acesta declara ca nu isi insuseste cererea de interventie formulata, iar prin cererea depusa la fila 122 dosar, intervenienta S.P.A. arata ca nu a formulat cererea de interventie aflata la fila 22 dosar, nu a semnat-o si nu si-o insuseste.
Potrivit prevederilor art.133 C.proc.civ., cererea de chemare in judecata care nu cuprinde numele reclamantului sau al paratului, obiectul ei sau semnatura, va fi declarata nula.
In raport de aceste imprejurari de fapt si de drept instanta constata ca inscrisul depus la fila 22 dosar nu a fost semnat de catre cei trei intervenienti mentionati, C.I., L.P.I. si S.A., motiv pentru care cererea de interventie ce ii priveste pe acestia urmeaza a fi anulata.
Referitor la ceilalti doi intervenienti, V.I. si T.C.I., cererea urmeaza a fi de asemenea, respinsa, acestia neavand calitate procesuala activa, avand in vedere urmatoarele considerente:
Articolul III din Legea nr.169/1997 care reglementeaza cazurile de nulitate absoluta in cazul actelor emise cu incalcarea prevederilor legilor adoptate in materie funciara, prevede la alin.2 ca nulitatea poate fi invocata de primar, prefect, ANRP precum si de catre orice alta persoana care justifica un interes legitim, interesul reprezentand folosul practic urmarit de catre cel ce pune in miscare actiunea civila, respectiv oricare dintre formele procedurale ce intra in continutul acesteia.
Prin cererea de interventie formulata, cei doi intervenienti solicita constatarea nulitatii absolute a procesului verbal de punere in posesie precum si a titlului de proprietate nr.50947343 emis la data de 22.09.1998 de pe urma autorului I.A., motivat de aspectul ca in cuprinsul acestor acte nu au fost mentionati toti mostenitorii autorului, iar calitatea de mostenitor a numitului C.L. mentionat in cuprinsul titlului emis este incerta.
Art.8 al.3 din Legea nr.18/1991, mentionand persoanele beneficiare, arata ca stabilirea dreptului de proprietate se face la cerere.
Din adresa Comisiei locale de fond funciar V. aflata la fila 69 dosar din prim ciclu procesual, reiese ca titlul de proprietate contestat a fost emis ca urmare a cererilor formulate de catre numitii L.P. L.D., Z.D. si C.D.
     Prin urmare nu se justifica interesul intervenientilor V.I. si T.C.I. si, implicit, calitatea procesuala activa a acestora, in a solicita anularea procesului verbal de punere in posesie si a titlului de proprietate mentionate, in conditiile in care nici acestia si, eventual, nici autorii lor, V. A., respectiv T.G., surori ale numitei I.E., sotia numitului I.A., cel de pe urma caruia a fost emis titlul, nu au formulat cereri pentru reconstituirea dreptului de proprietate. Aceasta situatie este recunoscuta, de altfel, atat de catre intervenientul T.C.I., cu ocazia administrarii probei cu interogatoriul acestuia - fila 106 dosar, cat si de catre intervenientul V.I. - fila 135 dosar. O eventuala admitere a cererii de interventie cu consecinta anularii titlului de proprietate contestat nu ar fi in masura a le aduce acestora vreun folos practic, de vreme ce acestia nu se mai gasesc in termenul de formulare a cererii de stabilire a dreptului de proprietate asupra terenurilor respective, motiv pentru care exceptia lipsei calitatii procesuale active a acestor intervenienti urmeaza a fi admisa.
     Pentru aceleasi considerente urmeaza a fi admisa exceptia lipsei calitatii procesuale active a acestor reclamanti si in privinta petitului privitor la constatarea nulitatii partajului finalizat prin sentinta civila nr.251/2008 pronuntata de catre Judecatoria Dragasani in cadrul dosarului nr.207/223/2008.
     Calitatea procesuala activa presupune existenta unei identitati intre persoana reclamantului si cel ce este titularul dreptului afirmat.
     Cu ocazia solutionarii acestei cauze, instanta a luat act de tranzactia incheiata intre partile din dosar, reclamantul L.V.P. si paratii Z.D. si C.D.L., dispunandu-se iesirea din indiviziune cu privire la terenurile pentru care s-a reconstituit dreptul de proprietate prin titlul contestat.
     Este adevarat ca prevederile art.797 C.civil declara nula imparteala in care nu s-au cuprins toti copiii in viata la deschiderea mostenirii si descendentii fiilor predecedati.
     In acelasi timp, instanta retine ca, in imprejurarile existente in speta, este irelevant aspectul daca cei doi intervenienti (sau, mai exact, autorii lor) au acceptat eventual succesiunea defunctilor I.A. decedat in anul 1969, respectiv I.E. decedata in anul 1983. Aceasta intrucat, desi actul juridic de optiune succesorala are un caracter indivizibil, exista si exceptii, una dintre acestea fiind consacrata prin prevederile 13 al.2 din Legea nr.18/1991, ce instituie un caz de repunere in termenul de acceptare a succesiunii, cu privire la terenurile ce au apartinut autorului si care la momentul decesului sau nu se gaseau in circuitul civil, prin cererea adresata comisiei. Intervenientii din prezenta cauza nu au calitate procesuala activa in a solicita nulitatea acestui partaj, cata vreme nu au calitate de mostenitori acceptanti ai autorului I.A., strict cu privire la terenurile ce au facut obiectul reconstituirii si al partajului, prin neformularea unei cereri de stabilire a dreptului de proprietate cu privire la acestea. Cu alte cuvinte, chiar in situatia in care acestia ar fi facut dovada ca au acceptat pur si simplu sau sub beneficiu de inventar mostenirea lasata de autorul lor, prin derogare de la principiul indivizibilitatii optiunii succesorale, ei au renuntat, prin abstentiune, la reconstituirea dreptului de proprietate asupra terenului.
     Simpla calitate de mostenitori nu le confera intervenientilor vreun drept cu privire la terenurile mentionate in cuprinsul titlului de proprietate nr.50947343 emis la data de 22.09.1998 de pe urma autorului I.A., acestea neregasindu-se in patrimoniul autorului la decesul sau; legile adoptate in materie funciara au reglementat o procedura speciala de reconstituire a dreptului de proprietate, pe care acestia nu au urmat-o, nici o dispozitie legala neprevazand ca stabilirea dreptului de proprietate persoanelor indreptatite se face din oficiu sau opereaza de drept.
     In raport de situatia de fapt si de drept retinuta, instanta urmeaza sa admita exceptia lipsei calitatii procesuale active a intervenientilor si sa respinga cererea de interventie ca fiind formulata de catre persoane lipsite de calitate procesuala activa.
     In acord cu prevederile art.274 C.proc.civ., constatand culpa procesuala a paratilor C.I., V.I. si T.C.I., instanta urmeaza sa-i oblige pe acestia la plata cheltuielilor de judecata, in cuantum total de 3635,2 lei, cate 1211,7 lei fiecare, cheltuieli ce constau in taxa judiciara de timbru - 731 lei, timbru judiciar - 4,2 lei, onorarii experti - 2000 lei, onorarii avocat - 900 lei, cheltuieli ce au fost suportate de catre reclamant.
     Solicitarea paratei C.I. cuprinsa in continutul inscrisului aflat la fila 101 dosar, in sensul de a nu fi obligata la plata cheltuielilor de judecata ca urmare a recunoasterii pretentiilor reclamantului este gasita neintemeiata de catre instanta, avand in vedere ca aceasta atitudine procesuala nu a avut loc la prima zi de infatisare, astfel cum impun prevederile art.275 C.proc.civ., atitudinea initiala a acesteia fiind de negare a pretentiilor deduse judecatii, conform cuprinsului intampinarii depuse la fila 19 dosar.

PENTRU ACESTE MOTIVE,
IN NUMELE LEGII
HOTARASTE

     Ia act de cererea de renuntare la judecata a reclamantului fata de paratul N.C.
     Respinge exceptia lipsei calitatii procesuale pasive invocata de catre parata C.I. prin intampinare.
     Admite actiunea, astfel cum a fost precizata, formulata de catre reclamantul L.V.P., domiciliat in com. Gradinari, sat Runcu I, jud. Olt, in contradictoriu cu paratii C.I., domiciliata in com. Voicesti, sat Tighina, jud Valcea, V.I. si T.I., ambii cu domiciliul in com. Gradinari, jud. Olt.
     Obliga pe parata C.I. sa lase reclamantului in deplina proprietate si posesie terenul in suprafata de 3448 m.p., situat pe raza com. V., sat. Tighina, tarlaua 58, parcela 13, cu vecinatatile: N - rest proprietate, S - V.I., E - Canal, V - Paraul Dalga, precum si la plata sumei de 2848,31 lei, reprezentand contravaloarea lipsei de folosinta a suprafetei de teren mentionate.
     Obliga pe paratul Tudor Ion sa lase reclamantului in deplina proprietate si posesie terenul in suprafata de 2300 m.p., situat pe raza com. V., sat. Tighina, tarlaua 58, parcela 13, cu vecinatatile: N - V.I., S - L.V.P., E - Canal, V - Paraul Dalga, precum si la plata sumei de 2737,65 lei, reprezentand contravaloarea lipsei de folosinta a suprafetei de teren mentionate.
     Obliga pe paratul V.I. sa lase reclamantului in deplina proprietate si posesie terenul in suprafata de 2386 m.p., situat pe raza com. V., sat. Tighina, tarlaua 58, parcela 13, cu vecinatatile: N - C.I., S - T.I., E - Canal, V - Paraul Dalga, precum si la plata sumei de 2848,31 lei, reprezentand contravaloarea lipsei de folosinta a suprafetei de teren mentionate.
     Anuleaza cererea de interventie privind pe intervenientii C.I., domiciliata in com. V., sat Tighina, jud Valcea, L.P.I. si S.P.A., domiciliati in com. Gradinari, jud. Olt.
     Admite exceptia lipsei calitatii procesuale active a intervenientilor V.I. si T.C.I..
     Respinge cererea de interventie promovata de intervenientii V.I. si T.C.I.., in contradictoriu cu paratii L.V.P., Comisia locala de fond funciar V., reprezentata de M.V. respectiv, V.F., Comisia Judeteana de fond funciar Valcea, Z.D., domiciliat in com. V., sat Tighina, jud. Valcea si C.L., domiciliat in Craiova, str. Tineretului, bl.163.D, sc.1, et.2, ap.9, jud. Dolj, ca fiind formulata de catre persoane lipsite de calitate procesuala activa.
     Obliga pe paratii C.I., T.I. si V.I. la plata sumei de 3635, 2 lei cu titlu de cheltuieli de judecata, ( constand in taxa judiciara de timbru - 731 lei, timbru judiciar - 4,2 lei, onorarii experti - 2000 lei, onorarii avocat - 900 lei ), cate 1211, 7 lei fiecare.
     Cu drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicare.
     Pronuntata in sedinta publica, azi, 31.05.2010.
     
     
      Presedinte,                                         Grefier, Red.O.S./02.06.2010
Tehnored.AE/16 ex.

14
Sursa: Portal.just.ro


Alte spete Revendicare (actiuni, bunuri, drepturi)

Revendicare imobiliara - Decizie nr. 583 din data de 13.09.2017
Calificare actiune. Actiune in constatare sau actiune in realizare. Admisibilitatea actiunii in constatare in situatia in care partile au posibilitatea de a formula actiune realizarea dreptului - Sentinta civila nr. 272 din data de 16.03.2016
Revendicare imobiliara. Folosirea unui teren agricol fara titlu. Despagubiri - Sentinta civila nr. 296 din data de 08.04.2015
Revendicare unui imobil trecut in proprietatea statului. Actiune in revendicare inadmisibila - Decizie nr. 497 din data de 17.05.2012
Actiune in revendicare. Obligatia proprietarului de a permite traversarea terenului pentru cauza de utilitate publica. - Decizie nr. 466 din data de 14.05.2012
Revendicare imobiliara. Folosirea unui imobil fara titlu - Decizie nr. 539 din data de 14.11.2011
Restituire imobil preluat abuziv de catre stat - Decizie nr. 384 din data de 01.09.2011
Cerere de restituire a imobilelor trecute in proprietatea statului prin expropriere. - Decizie nr. 386 din data de 02.09.2011
Revendicare - Sentinta civila nr. 335 din data de 29.03.2011
Revendicare - Decizie nr. 6798 din data de 28.01.2011
Revendicare - Decizie nr. 4979 din data de 10.02.2011
Revendicare imobil in baza legii 10/2001 - Decizie nr. 401 din data de 28.10.2010
Revendicare - Decizie nr. 220 din data de 25.03.2010
Revendicare.Nulitatea absoluta a actelor juridice si operatiunilor de cf. - Decizie nr. 67 din data de 04.03.2010
Revendicare mobiliara - Sentinta civila nr. 307 din data de 26.01.2011
Revendicare imobiliara - Sentinta civila nr. 1311 din data de 19.10.2011
Revendicare - Sentinta civila nr. 115 din data de 17.02.2010
Revendicare imobiliara - Sentinta civila nr. 129 din data de 24.02.2010
Revendicare imobiliara - Sentinta civila nr. 129 din data de 24.02.2010
Legalitatea dispozitiei de recuperare a sumelor incasate necuvenit cu titlu de ajutor pentru combustibili solizi sau petrolieri, ca urmare a nedeclararii corecte a numarului membrilor de familie, veniturilor ori bunurilor detinute. - Decizie nr. 103/F din data de 16.01.2014