InfoDosar.ro | Jurisprudenta | Spete Judecatoria Falticeni

Furt

(Sentinta penala nr. 306 din data de 24.11.2009 pronuntata de Judecatoria Falticeni)

Domeniu Furt | Dosare Judecatoria Falticeni | Jurisprudenta Judecatoria Falticeni

Prin rechizitoriul Parchetului de pe langa Judecatoria Falticeni cu nr.  523/P/2008  inregistrat la aceasta instanta sub nr. 64/227/2009 au fost trimisi in judecata  inculpatii:
_, trimis in judecata pentru savarsirea infractiunilor prev. si ped. de art. 20 CP rap.la art.,208 al.1 si 4, art.209 al.1 lit. e,g,i CP si art.208 al.1 si 4, art.209 al.1 lit. a,e,g,i CP cu aplicarea art.41 al.2 CP, fiecare cu aplicarea art.99 al.2 Cp, ambele cu  aplicarea art.33 lit. a CP.
_, trimis in judecata pentru savarsirea infractiunilor prev. si ped. de art. 208 alin.1 si 4, art.209 al.1 lit. a,e,g,i si al.2 lit. b CP, art.86 pct.1 din OUG 195/2002, art.211 al.1, al.2 lit. b si c, alin.21 lit. a cu aplicarea art.41 al.2 CP, fiecare cu aplicarea art.99 al.3 CP si ambele cu aplicarea art.33 lit. a CP.
_, trimis in judecata pentru savarsirea infractiunilor prev. si ped. de art. 208 al.1 si 4, art.209 al.1 lit. a, e,g,i si al.2 lit. b CP, art. 86 pct.1 din OUG 195/2002, art.211 al.1, al.2 lit. b si c, alin.21 lit. a cu aplicarea art.41 al.2 CP, fiecare cu aplicarea art.99 al.3 CP si ambele cu aplicarea art.33 lit. a CP.
_, trimis in judecata pentru savarsirea infractiunilor prev. si ped. de art. 208 alin. 1 , 209 alin.1 lit."a", "g" si "i" CP si art. 209 alin. 2, lit."b" CP, art. 86 pct. 1 din OUG 195/2002, fiecare cu aplicarea art. 41 alin. 2 , 33 lit."a" CP, cu aplicarea art. 99 alin. 3 CP.
.., trimis in judecata pentru savarsirea infractiunilor prev. si ped. de art. 20 CP raportat la art. 208 alin. 1si 4, 209 alin. 1 lit."a","e","g" si "i" CP, art. 208 alin. 1 si 4, 209 alin.1 lit."a", "e", "g" si "i" Cod penal si art. 209 alin.2 lit."b" CP, cu aplicarea art. 41 alin. 2 CP, art. 33 lit."a" CP, cu aplicarea art. 99 alin. 3 Cod penal .
In fapt s-au retinut urmatoarele:
In noaptea de 09/10 mai 2007 inculpatii _. s-au deplasat la garajul partii vatamate .. din Falticeni si au intrat pe o usa din spatele garajului cu scopul de a cauta diverse bunuri pe care sa le sustraga. La un moment dat cei patru inculpati s-au hotarat sa sustraga autoturismul Dacia cu nr. de inmatriculare SV_ care se afla parcat in garaj, cu cheile in contact, cu scopul de a se plimba prin oras.
Inculpatul .. a pus in portbagajul masinii o drujba Husqvarna, iar inculpatul .. un sac cu obiecte de fier sustrase din garaj, dupa care au iesit cu autoturismul in strada unde a fost condus de catre inculpatii: _, fara a  poseda permis de conducere.
La un moment dat au aparut discutii intre cei doi inculpatii cu privire la conducerea autoturismului, iar inculpatul _. a hotarat sa sustraga un alt autoturism.
Folosind chei potrivire, inculpatii _ au descuiat autoturismul Dacia 1300 cu nr. de inmatriculare SV.05_ apartinand numitului _, dupa care inculpatul _ s-a urcat la volan, conducandu-l pe strazile din municipiul Falticeni. In cartierul .. autoturismul condus de inculpat a intrat intr-un sant, fiind abandonat de inculpati care s-au urcat in autoturismul  cu nr. de inmatriculare nr.Sv-03-.. la volan fiind inculpatul  _, iar in zona podului ce leaga mun. Falticeni de cartierul .., autoturismul a ramas fara benzina, motiv pentru care l-au abandonat. Inculpatii _ au luat din portbagajul masinii drujba sustrasa si sacul cu  obiectele din fier, plecand spre domiciliile lor.
Obiectele sustrase au fost vandute numitilor .. si _, de la care au fost ridicate de catre lucratorii de politie si predate partilor vatamate.
Autoturismele sustrase de catre inculpati au fost identificate la locul unde au fost abandonate si predate partilor vatamate.
Faptele inculpatilor se probeaza prin declaratiile partilor vatamate, dovezi de restituire, declaratiile martorilor, raport de constare tehnico-stiintifica, declaratiile de recunoastere ale inculpatilor.
In noaptea de 17/18.07.2007, inculpatii _..s-au deplasat impreuna cu _. in zona bazarului Falticeni, unde cu chei potrivite au descuiat autoturismul Dacia cu nr. de inmatriculare _, apartinand numitului _ si au sustras din interior cu CD player, pe care l-au dus la locuinta unuia dintre ei pentru a-l proba. Tot in aceeasi noapte au revenit la acest autoturism si impreuna cu _ au mai sustras doua  boxe, bunurile fiind predate de politie partilor vatamate.
Revenind in oras , _, folosind chei potrivite, a descuiat autoturismul Dacia cu nr. de inmatriculare SV-.., apartinand numitului _, pe care s-au hotarat sa-l sustraga. In autoturism s-au urcat cei trei inculpati, iar inculpatul _., fara a poseda permis de conducere l-a condus pe drumurile publice pana la locuinta sa, dupa care inculpatul _ a dus autoturismul in locul de unde a fost sustras.
Tot in aceeasi noapte inculpatii _. s-au deplasat pe strada Republicii din mun. Falticeni unde au gasit autoturismul marca Daewoo Matiz, cu nr. de inmatriculare SV-_. apartinand numitului _., avand  geamurile de la portiere intredeschise, inculpatii au patruns in interiorul autoturismului de unde au sutras fata unui radiocasetofon si mai multe cutii de bere marca Bek’s. Inculpatul _ a plecat acasa cu bunurile, in timp ce inculpatii _.au sustras autoturismul Dacia, cu nr. de inmatriculare SV-__., apartinand numitului _ si un telefon mobil  marca Siemens. Bunurile fiind restituite partilor vatamate de organele de politie .
Faptele se probeaza cu declaratiile partii vatamate, dovezile de restituire, declaratiile de recunoastere ale inculpatul , proces-verbal de reconstituire , proces-verbal de cercetare la fata locului, planse fotografice.
In noaptea de 20/21-07.2007 inculpatii  _, au sustras din autoturismul  marca Dacia, cu nr. de inmatriculare SV-.., apartinand numitului _, o poseta in care se aflau 3 telefoane mobile, doua marca Nokia si unul LG si acte de identitate ale numitei _. Telefoanele marca Nokia au fost insusite de inculpatul _., iar telefonul marca LG  de catre inculpatul _., care ulterior l-a vandut numitei _., care l-a vandut unei persoane necunoscute. Numita _. a primit de la _ un alt telefon mobil.
In noaptea de 27/28.07.2007, in jurul orei 3, inculpatii _.., au incercat sa sustraga autoturismul marca Dacia cu nr. de inmatriculare SV-_., apartinand numitului _., insa in timp ce incercau sa forteze portiera autoturismului au fost surprinsi de o patrula de politie, inculpatul _ fiind retinuti de politisti, in timp ce ceilalti doi au reusit sa fuga.
Tentativa de furt se probeaza cu declaratiile inculpatului _, proces-verbal de constatare a infractiunii flagrante, declaratii martor, parte vatamata.
In noaptea de 4/5.08.2008, in jurul orelor 1,00, inculpatii: __, folosind chei potrivite, au descuiat autoturismul marca Dacia cu nr. de inmatriculare SV_., apartinand numitului _.., de unde au sustras din interior un radiocasetofon marca JVC, doua deodorante, un aftershave si suma de 15 lei.
Partii vatamate i-a fost restituit casetofonul de catre inculpati.
Furtul se probeaza cu declaratiile partii vatamate, dovezile de restituire, proces-verbal de cercetare la fata locului, planse fotografice.
In noaptea de 5/6.08.2007, inculpatii _.l , folosind chei potrivite au descuiat autoturismele Dacia cu nr. de inmatriculare SV-_., apartinand lui _. si autoturismul Dacia SV-_, apartinand numitului _, de unde au sustras un televizor, o telecomanda, o mulineta si o legatura de  din autoturismul lui _, respectiv un CD Player marca Panasonic din autoturismul lui _.
Bunurile au fost predate de inculpati la politie in timpul anchetei, acestea fiind restituite partilor vatamate.
Potrivit declaratiilor inculpatilor, in aceeasi noapte, cei trei inculpati au atacat pe partea vatamata _., care in urma loviturilor a cazut la pamant, timp in care inculpatii i-au sustras din buzunare suma de 30 lei.
Cu privire la fapta de talharie, avand in vedere ca probatoriul administrativ consta doar in recunoasterea inculpatilor si plangerea persoanei vatamate, considera ca nu sunt probe temeinice pentru trimiterea in judecata a inculpatilor pentru aceasta fapta.
In noaptea de 21/22.08.2007, in jurul orelor 4,00, inculpatii _., au incercat sa sustraga autoturismul  marca Dacia cu nr. de inmatriculare SV-_. si un CD player marca Filips, moment in care au fost depistati de proprietarul _., care a anuntat organele de politie ce au incheiat proces-verbal de constatare a infractiunii flagrante.
Fapta inculpatilor se probeaza cu  procesul-verbal de constatare a infractiunii flagrante, declaratii de martor, parte vatamata, recunoasterea inculpatilor.
Prin rechizitoriul Parchetului de pe langa Judecatoria Falticeni nr. 425/P/2008 (dosar nr.711//227/2009) a fost trimis in judecata inculpatul __., pentru savarsirea infractiunii de furt calificat, prev si ped. de art.208 al.1, 209 al.1 lit. e CP, constand in aceea ca:
La data de 03.03.2008 inculpatul _. a sustras din autoturismul partii vatamate _.. un telefon mobil marca Sharp si un incarcator de telefon mobil marca LG, telefonul mobil fiind vandut unei persoane contra sumei de 40 lei.
Valoarea totala a prejudiciului este de 165 lei, partea vatamata s-a constituit parte civila in cauza cu suma de 120 lei, c-val telefonului mobil sustras care nu a mai fost recuperat.
Prin rechizitoriul Parchetului de pe langa Judecatoria Falticeni nr. 30/P/2008 (dosar nr.710/227/2009) au fost trimisi in judecata inculpatii: __, pentru savarsirea infractiunii de furt calificat, prev. si ped. de art.208 al.1, 209 al.1, lit. a,e, g,i , al.2 lit. b CP, cu aplicarea art.99 al.3 CP si _., pentru savarsirea infractiunii de furt calificat prev. si ped. de art. 208 al.1, 209 al.1 lit. a,e, g al.2 lit. b CP, cu aplicarea art.99 al.3 CP, constand in aceea ca:
In noaptea de 17.12.2008, in jurul orelor 23,30, inculpatii _., au deposedat pe partea vatamata _. de poseta in care se aflau suma de 150 lei, un telefon mobil marca Nokia, actele de identitate si alte bunuri.
Inculpatii au recunoscut faptele savarsite in  dauna partii vatamate si au restituit organelor de politie aparatul telefonic marca Nokia.
Partea vatamata a recuperat telefonul mobil, actele de identitate si poseta si a declarat ca nu se constituie parte civila pentru suma de bani si restul bunurilor nerecuperate, din prejudiciul in valoare de 369 lei s-au recuperat bunuri in valoare de 219 lei.
Prin rechizitoriul Parchetului de pe langa Judecatoria Falticeni nr.1071/P/2007 (dosar nr.633/227/2009), a fost trimis in judecata inculpatul _, pentru savarsirea infractiunii de furt calificat , prev. si ped. de art.208 al.1, 209 al.1 lit. e, al.21 CP cu aplicarea art.99 al.3 CP, constand in aceea ca:
La data de 19.07.2007 inculpatul _ a patruns in sediul ITM Falticeni de unde a sustras portmoneul partii vatamate _ in care se aflau acte, carduri si suma de 1000 lei, fiind surprins de partea vatamata care a anuntat organele de politie.
Portmoneul si continutul acestuia a fost recuperat si restituit partii vatamate _..
La data de 26.07.2007 inculpatul _ a intepat cele patru cauciucuri ale autoturismului apartinand partii vatamate _.
Inculpatul a recunoscut savarsirea faptei.
Prin rechizitoriul Parchetului de pe langa Judecatoria Falticeni nr. 1173/P/2006 (dosar nr.640/227/2009), inculpatul _. a fost trimis in judecata pentru savarsirea infractiunii de furt calificat, prev. si ped. de art.208 al.1, 209 al.1 lit. e CP cu aplicarea art.99 al.2 CP, constand in aceea ca:
La data de 19/20.08.2006 inculpatul _. a lovitul cu pumnul si a distrus monitorul aparatului de schimb valutar al partii vatamate Banca Comerciala __ Falticeni, inculpatul recunoscand savarsirea acestei infractiuni.
La data de 28/29.08.2006 acelasi inculpat a sustras oglinzile retrovizoare de la autoturismul proprietate personala a partii vatamate _. care a declarat ca nu se constituie parte civila in procesul penal.
La dada de 31.08.2006 acelasi _. a patruns in incinta Spitalului mun. Falticeni in sectia de pediatrie, de unde a sustras telefonul mobil Hunday H 150 apartinand partii vatamate _..
In noaptea de 28/29.09.2006 _.. a patruns prin escaladarea gardului in curtea locuintei partii vatamate _.. unde dintr-un cotet a sustras doua gaini si un cocos in valoare de 100 lei.
La data de 31.01.2007 acelasi inculpat a patruns in sediul SC _.. SA Falticeni, a sustras  geanta partii vatamate _.., in care se aflau acte si bunuri in valoare de 2805 lei, dupa care s-a  deplasat la locuinta matusii sale unde a ascuns bunurile, dupa care s-a deplasat pe strada Botosanilor unde a fost surprins de organele de politie avand geanta asupra sa. Bunurile au fost recuperate si restituite partii vatamate.
Minorul _. a fost expertizat din punct de vedere psihiatric, iar concluziile rapoartelor de expertiza au stabilit ca acesta a comis faptele cu discernamant.
Faptele inculpatilor au urmatoarea incadrare juridica:
_, trimis in judecata pentru savarsirea infractiunilor prev. si ped. de art. 208 alin. 1 si 4, 209 alin.1 lit."a", "e", "g" si "i" CP, cu aplicarea art. 41 alin. 2, 99 alin. 2 si 33 lit."a" CP (dosar nr. 64/227/2009), art. 208 alin.1, 209 alin. 1 lit."e" alin 21 cu aplicarea art. 99 alin. 2 CP, parte vatamata fiind _ (dosar nr. 633/227/2009), 208 alin. 1, 209 alin.1 lit."e" CP, cu aplicarea art. 99 alin. 2 Cod penal, parte vatamata fiind .. (dosar nr. 640/227/2009),
_.., trimis in judecata pentru savarsirea infractiunilor prev. si ped. de art. 20 Cod penal raportat la art. 208 alin.1, 209 alin.1 lit."a","e","g" si "i" CP, art. 208 alin. 1 si 4, 209 alin.1 lit."a", "e", "g" si "i" CP si art. 86 pct.1 din OUG 195/2002 cu aplicarea art. 41 alin.2, 33 lit."a" CP, cu aplicarea art. 99 alin. 3 Cod penal ( dosar 64/227/2009), art. 208 alin.1, 209 alin.1 lit. "a","e" si "g"CP, cu aplicarea art. 99 alin. 3 CP, parte vatamata fiind _  (dosar nr. 710/227/2009), art. 208 alin. 1, 209 alin.1 lit. "e" CP, cu aplicarea art. 99 alin.3 Cod penal, parte civila fiind _ (dosar 711/227/2009,
___.., trimis in judecata pentru savarsirea infractiunilor prev. si ped. de art. 20 CP raportat la art. 208 alin. 1, 209 alin.1 lit."a","e","g" si "i" CP si art. 209 alin. 2 lit."b" CP, art. 86 pct. 1 din OUG 195/2002, cu aplicarea art. 41 alin. 2, 33 lit."a" CP, cu aplicarea art. 99 alin.3 Cod penal (dosar 64/227/2009), art. 208 alin. 1, 209 alin. 1 lit. "a","e" si"g" CP, cu aplicarea art. 99 alin. 3 CP, parte vatamata fiind _. (dosar 710/227/2009),
____, trimis in judecata pentru savarsirea infractiunilor prev. si ped. de art. 208 alin. 1 si 4, 209 alin.1 lit."a", "e", "g" si "i" CP si art. 209 alin. 2, lit."b" CP, art. 86 pct. 1 din OUG 195/2002, cu aplicarea art. 41 alin. 2 , 33 lit."a" CP, cu aplicarea art. 99 alin. 3 CP (dosar 64/227/2009),
__.., trimis in judecata pentru savarsirea infractiunilor prev. si ped. de art. 20 CP raportat la art. 208 alin. 1, 209 alin. 1 lit."a","e","g" si "i" CP, art. 208 alin. 1 si 4, 209 alin.1 lit."a", "e", "g" si "i" Cod penal si art. 209 alin.2 lit."b" CP, cu aplicarea art. 41 alin. 2 CP, art. 33 lit."a" CP, cu aplicarea art. 99 alin. 3 Cod penal (dosar nr. 64/227/2009).
Prin incheierea de sedinta din data de 06 aprilie 2009 s-a dispus conexarea dosarului 640/227/2009 la dosarul nr. 633/227/2009, iar prin incheierea de sedinta din 15 iunie 2009 s-a dispus pentru o mai buna solutionare a cauzei, conexarea la prezentul dosar a dosarelor: 711/227/2009, 710/227/2009 si 633/227/2009.
Din probatoriul administrat in cauza atat in faza de urmarire penala, cat si in cea a cercetarii judecatoresti, in prima instanta, respectiv reclamatiile si declaratiile si declaratiile partilor vatamate, procesele-verbale de efectuare a actelor premergatoare, procesele-verbale de reconstituire, procesele-verbale de constatare  tehnica, plansele fotografice, declaratiile martorilor, coroborate cu declaratiile inculpatilor de recunoastere si regret a faptelor, alte inscrisuri si probe administrate in dosarul nr.64/227/2009, ce face obiectul prezentei cauze, precum si in dosarele nr.711/227/2009, 710/227/2009, 633/227/2009 si 640/227/2009, care in temeiul art.32 Cod pr.penala au fost conexate la dosarul nr.64/227/2009 (vol.II), instanta constata ca inculpatii: __.. se fac vinovati de savarsirea infractiunilor pentru care au fost trimisi in judecata prin cele 5(cinci) rechizitorii, pentru care urmeaza a fi condamnati, avand in vedere urmatoarele:
In fapt, in perioada mai 1997 - august 2008 toti 5(cinci) inculpatii  (dosar nr.64/227/2009), __.. in dosarul nr. 710/227/2009 la data de 03.03.2008, respectiv 17.12.2008, inculpatul __ (dosar nr.710/227/2009) si _..(in dosar nr. 633/227/2009 si nr. 640/227/2009) la data de 19.07,2007, respectiv 31.01.2007, au savarsit mai multe infractiuni de furt, la intervale de timp relativ mici, pe raza municipiului Falticeni.
De precizat ca bunurile sustrase in noaptea de 09./10.05.2009 de catre inculpatii __.. au fost transportate pe raza municipiului Falticeni, cu autoturismul marca Dacia, nr. de inmatriculare nr. Sv-_., proprietatea partii vatamate  __., respectiv autoturismul Dacia cu nr. de inmatriculare SV-05-_.., proprietatea partii vatamate _., conduse de catre inculpatii _.., fara a avea permis de conducere adecvat categoriei din care face parte autovehiculele.
In acelasi scop, bunurile sustrase in noaptea de 17/18 aug.2007 de inculpatii __.. au fost transportate cu  autoturismul marca Dacia cu nr. de inmatriculare SV-_. - proprietatea partii vatamate _.., respectiv cu autoturismul marca Dacia cu nr. de inmatriculare SV-_. - proprietatea partii vatamate _., conduse de inculpatul _.., pe strazile municipiului Falticeni, fara a avea permis de conducere.
Asa fiind, in sarcina inculpatilor _.., au fost retinute savarsirea infractiunilor prev. si ped. de art.86 pct.1 din OUG 195/2002.
Fata de cele mai sus-precizate, instanta constata ca faptele inculpatilor __, care in perioada mai 1997 - august 1998, au savarsit mai multe infractiuni de furt pe raza municipiului Falticeni, care intrunesc elementele constitutive ale infractiunii de furt calificat (art.208 al.1 si 4, art.209 al.1 lit. a,e,g si i CP, cu aplicarea art.41 al.2, cu aplicarea art.99 al.2 CP, art.33 lit. a CP.
Se impune o precizare, respectiv aceea ca unitatea de continut si de omogenitate  judiciara la care se refera dispozitiile art.41 al.2 CP ( ca o conditie de existenta a infractiunii continuate) nu este afectata de faptul ca  unele din aceste actiuni au ramas in faza de tentativa, din moment ce se intentiona comiterea unor fapte avand aceeasi incadrare.
Din actele si lucrarile dosarului, a rezultat ca inculpatul _ se face vinovat si de savarsirea altor doua infractiuni de furt calificat ( parti vatamate __) prev. si ped. de art.208 al.1, 209 al.1 lit. e, al.21 cu aplicarea art.99 al.2 CP si art.208 al.1, 209 al.1 lit. e cu aplicarea art.99 al.2 CP, iar inculpatul _..se face vinovat si de savarsirea infractiunii de furt calificat prev. si ped. de art.208 al.1, 209 al.1 lit. e cu aplic. art.99 al. 3 CP (parte vatamata _..), dar si impreuna cu fratele sau __. pentru savarsirea infractiunii de furt calificat prev. si ped. de art.208 al.1,209 al.1 lit. a, e si g. al.2 lit. b CP cu aplic. art.99 al.3 CP ( parte vatamata ___).
Totodata, din actele si lucrarile dosarului, rezulta ca inculpatul __ impreuna cu fratii __., au condus pe drumurile publice un autovehicul fara a avea permis de conducere, fapta prevazuta si pedepsita  de art.86 pct.1 din OUG 195/2002.
La stabilirea si individualizarea pedepselor ce se vor aplica fiecarui inculpat, se vor avea in vedere criteriile generale de individualizare, prev. de art.72, respectiv gradul concret de pericol social al faptei, valoarea prejudiciului si recuperarea partiala a acestuia, elementele ce  caracterizeaza  persoana fiecarui inculpat.
Astfel, in ceea ce-i priveste pe inculpatii __.., desi minori, intrucat acestia au suferit anterior condamnari, implicit pentru aceleasi gen de infractiuni pentru care sunt cercetati in prezenta cauza, au avut o conduita procesuala corecta, recunoscand si regretand faptele retinute in sarcina lor, instanta urmeaza a le aplica acestora, pentru reeducare, pedepse privative de libertate, orientate spre minim, in conditiile si cu respectarea art.71 si art.64 lit. a teza a II-a li lit6. "b" CP.
Astfel, doar prin aplicarea inculpatului ___ Alexandru a unei pedepse in regim de penitenciar, acestia ii vor putea forma o atitudine corecta fata de munca, ordinea de drept, dreptul de proprietate al oricarei persoane, vor percepe in mod corect consecintele actelor lor.
Pentru aceste considerente, instanta apreciaza ca se justifica condamnarea inculpatilor:
__, pentru savarsirea infractiunii de furt calificat, prev. si ped. de art. 208 alin. 1 si 4, 209 alin.1 lit."a", "e", "g" si "i" CP, cu aplicarea art. 41 alin. 2, 99 alin. 2 CP, la pedeapsa  de 1(unu) an si 6(sase) luni inchisoare.
Condamna pe acelasi inculpat pentru savarsirea infractiunii de furt calificat, prev.si ped. de art. 208 alin. 1, 209 alin. 1 "e" alin.21 CP, cu aplicarea art. 99 alin. 3 CP, la pedeapsa de 1(unu) an si 6(sase) luni inchisoare( parte vatamata __.).
Condamna pe acelasi inculpat pentru savarsirea infractiunii de furt calificat, prev.si ped. de art. 208 alin. 1, 209 alin. 1 "e" CP, cu aplicarea art. 99 alin. 3 CP, la pedeapsa de 1(unu) an si 6(sase) luni inchisoare( parte vatamata ____).
In temeiul art.33 lit. a ,34 lit.b  CP inculpatul va executa pedeapsa cea mai grea de 1 an si 6 luni inchisoare.
Face aplicarea art.71 alin.2 rap.la art.64 lit. a teza a II-a si lit. b CP.
__.., pentru savarsirea infractiunii de tentativa de furt calificat, prev. si ded.de art. de art. 20 CP raportat la art. 208 alin. 1, 209 alin.1 lit."a","e","g" si "i" CP cu aplic. art.41 al.2 CP si art.99 al.3 CP, la pedeapsa de 1(unu) an si 6(sase) luni inchisoare;
Condamna pe acelasi inculpat pentru savarsirea infractiunii de furt calificat, prev.si ped. de art. 208 alin. 1 si 4, 209 alin. 1 lit. "a","e" si"g" CP, cu aplicarea art.41 alin.2 CP  si a  99 alin. 3 CP, la pedeapsa de 1(unu) an si 6(sase) luni inchisoare.
  Condamna pe acelasi inculpat pentru savarsirea infractiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fara a poseda permis de conducere, prev si ped. de  art. 86 pct. 1 din OUG 195/2002, cu aplicarea art.  art. 99 alin.3 Cod penal, la pedeapsa 6(sase) luni inchisoare;
Condamna pe acelasi inculpat pentru savarsirea infractiunii de furt calificat, prev.si ped. de art. 208 alin. 1, 209 alin. 1 lit."a" "e" si g CP, alin.2 lit. b CP cu aplicarea art. 99 alin. 3 CP, la pedeapsa de 1(unu) an si 6(sase) luni inchisoare( parte vatamata __..).
Condamna pe acelasi inculpat pentru savarsirea infractiunii de furt calificat, prev.si ped. de art. 208 alin. 1, 209 alin. 1 lit. "a","e" "g" CP, cu aplicarea art. 99 alin. 3 CP, la pedeapsa de 1(unu) an si 6(sase) luni inchisoare( parte vatamata ___).
In temeiul art.33 lit.a ,34 lit. b CP inculpatul va executa pedeapsa cea mai grea de 1 an si 6 luni inchisoare.
Face aplicarea art.71 alin.2 rap.la art.64 lit. a teza a II-a si lit. b CP.
In ceea ce-i priveste  pe inculpatii ____, dat fiind faptul ca sunt minori si sunt pentru prima data cercetati pentru savarsirea faptelor de natura penala si totodata au recunoscut si regretat faptele comise, instanta urmeaza a le aplica acestora, pentru reeducare pedepse orientate spre minimul special prevazut de textul de lege incriminator, in conditiile si cu aplicarea art.81-83 CP. Cu privire la inculpatul _..., avand in vedere ca desi a suferit anterior condamnari, implicit pentru aceleasi gen de infractiuni pentru care este cercetat in prezenta cauza, dat fiind faptul ca si la data savarsirii prezentelor fapte este minor, a avut o conduita procesuala corecta, recunoscand si regretand faptele retinute in sarcina sa, instanta urmeaza a le aplica acestuia, pentru reeducare o pedeapsa orientata spre minim prevazut de textul de lege , in conditiile si cu aplicarea art.81-83 CP
Din aceeasi perspectiva, instanta apreciaza ca se justifica condamnarea inculpatilor:
____ pentru savarsirea infractiunilor de furt calificat prev. si ped. de art. 208 alin. 1 si 4, 209 alin.1 lit."a", "e", "g" si "i" CP si art. 209 alin. 2, lit."b" CP, cu aplicarea art.99 al.3 CP, la pedeapsa de 1(unu) an si 6 (sase) luni inchisoare.
  Condamna pe acelasi inculpat pentru savarsirea infractiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fara a poseda permis de conducere, prev. si ped. de art. 86 pct. 1 din OUG 195/2002, cu aplicarea art. art. 99 alin. 3 CP, la pedeapsa de 6 luni inchisoare.
In temeiul art.33 lit.a, 34 lit.b CP inculpatul va executa pedeapsa cea mai grea de 1 an si 6 luni inchisoare.
In baza art. 81 C.penal suspenda conditionat executarea pedepsei in conditiile si cu consecintele ce decurg din art. 82, 83 si urmatoarele C.penal.
Face aplicarea art.71 alin.5 CP.
__.., pentru savarsirea infractiunilor de tentativa de furt calificat, fapta prev. si ped. de art. 20 CP raportat la art. 208 alin. 1, 209 alin. 1 lit."a","e","g" si "i" CP,  cu aplicarea art.41 al.2 si art.99 al.3 CP, la pedeapsa de 1(unu) an si 6(sase) luni inchisoare.
Condamna pe acelasi inculpat pentru savarsirea infractiunii de furt calificat, prev. si ped. de art.208 alin.1 si 4, art. 209 alin.1 lit. a,e,g,i CP alin.2 lit."b" CP si art.209 alin.2 lit. b CP, cu aplicarea art. 41 alin. 2 CP si a art. 99 alin. 3 Cod penal la pedeapsa de 1(unu) an si 6(sase) luni inchisoare.
In temeiul art.33lit. a, 34 lit.b  CP inculpatul va executa pedeapsa cea mai grea de 1 an si 6 luni inchisoare.
In baza art. 81 C.penal suspenda conditionat executarea pedepsei in conditiile si cu consecintele ce decurg din art. 82, 83 si urmatoarele C.penal.
Face aplicarea art.71 alin.5 CP.
___, pentru savarsirea infractiunii de tentativa de furt calificat, prev. si ded.de art. de art. 20 CP raportat la art. 208 alin. 1, 209 alin.1 lit."a","e","g" si "i" CP cu aplic. art.41 al.2 CP si art.99 al.3 CP, la pedeapsa de 1(unu) an si 6(sase) luni inchisoare;
Condamna pe acelasi inculpat pentru savarsirea infractiunii de furt calificat, prev.si ped. de art. 208 alin. 1, 209 alin. 1 lit. "a","e" si"g" CP si art.209 alin.2 lit.b CP, cu aplicarea art.41 alin.2 CP  si a  99 alin. 3 CP, la pedeapsa de 1(unu) an si 6(sase) luni inchisoare.
Condamna pe acelasi inculpat pentru savarsirea infractiunii de furt calificat, prev.si ped. de art. 208 alin. 1, 209 alin. 1 lit. "a","e" si"g" CP si art.209 alin.2 lit.b CP, cu aplicarea art.  99 alin. 3 CP, la pedeapsa de 1(unu) an si 6(sase) luni inchisoare( parte vatamata __..).
  Condamna pe acelasi inculpat pentru savarsirea infractiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fara a poseda permis de conducere, prev si ped. de  art. 86 pct. 1 din OUG 195/2002, cu aplicarea art.  99 alin.3 Cod penal, la pedeapsa 6(sase) luni inchisoare;
In temeiul art.33 lit. a, 34 lit. b CP inculpatul va executa pedeapsa cea mai grea de 1 an si 6 luni inchisoare.
In baza art. 81 C.penal suspenda conditionat executarea pedepsei in conditiile si cu consecintele ce decurg din art. 82, 83 si urmatoarele C.penal.
Face aplicarea art.71 alin.5 CP.
Avand in vedere ca in cauza sunt indeplinite cumulativ cerintele prevazute de art.998, 999 si 1000 Cod civil, in temeiul art.144 si art.346 Cod pr.civila obliga inculpatii: __., in solidar cu partea responsabila civilmente __.,  __.., ambii in solidar cu partea responsabila civilmente _.., __.. , in solidar cu partea responsabila civilmente ___, si inculpatul __.., in solidar cu partile responsabile civilmente Tibu Lili si Tibu Emil, sa achite partilor civile:
___.- 800 lei ;
- ___ - 800 lei;
___. - 400 lei;
- ___ - 700 lei;
- _____. - 170 lei;
- _____ 70 lei, cu titlu de despagubiri civile.
Obliga inculpatii: ____., ambii in solidar cu partea responsabila civilmente ___ sa plateasca partii civile __.. suma de 120 lei, cu acelasi titlu.
Dupa cum rezulta din declaratia partii vatamate __ (fila 8 dosar urmarire penala, 8 dosar 710/227/2009) aceasta si-a recuperat partial prejudiciul, respectiv din suma totala de 369 lei si-a recuperat suma de 219 lei, ramanand suma de 150 lei, suma cu care aceasta nu s-a constituit parte civila.
Asa fiind, in temeiul art.118 lit. e CP, de la inculpatii __., ambii in solidar cu partea responsabila civilmente _., se va confisca suma de 150 lei, respectiv cate 75 lei de la fiecare inculpat.
In cauza, s-a formulat o cerere de constituire parte civila de catre Societatea de Asigurare Reasigurare ___ SA - Sucursala Suceava.
Cum in cauza, nici una din partile vatamate nu se regaseste printre persoanele pe care societatea le-a despagubit in conformitate cu  contractele de asigurare-reasigurare incheiate cu acele persoane (proprietari de autovehicule), in temeiul art.14 rap.la art.346 Cod pr.civila, instanta urmeaza a respinge ca nefondata aceasta solicitate.
Vazand si dispozitiile art.191 alin.1 si 3 Cod pr.penala inculpatii __., ambii in solidar cu partea responsabila civilmente _, si inculpatul _, in solidar cu partea responsabila civilmente _., sa plateasca statului, cate 1850 lei fiecare, cu titlu de cheltuieli judiciare, din care cate 500 lei fiecare onorariu avocat oficiu, __., in solidar cu partea responsabila civilmente __., si inculpatul _., in solidar cu partile responsabile civilmente __ sa plateasca statului cate 1500 lei, cu acelasi titlu, din care cate 500 lei fiecare avocat oficiu.

Sursa: Portal.just.ro


Alte spete Furt

furt calificat - Sentinta penala nr. xxx din data de 17.09.2018
furt auto - Sentinta penala nr. 953 din data de 12.10.2018
tentativa de furt calificat - Hotarare nr. 1762 din data de 27.09.2018
furt calificat - Hotarare nr. 944 din data de 08.06.2017
Furt calificat (art.209 C.pen.) - Sentinta penala nr. 7 din data de 29.01.2014
Furt calificat - Decizie nr. DP245/A/2008 din data de 31.03.2009
Furt calificat - Decizie nr. Dp208/A/2008 din data de 31.03.2009
Furt calificat - Decizie nr. DP61/A/2008 din data de 31.03.2009
Furt calificat - Decizie nr. DP6/A/2008 din data de 31.03.2009
Plangere 278 Cpp. Inceperea urmaririi penale - Decizie nr. DP185/R/2008 din data de 31.03.2009
Furt calificat in forma continuata Pluralitatea actelor de executare .Gresita pronuntare a 2 solutii diferite de instanta de fond [ achitare si condamnare ] – inexistenta unei pluralitati de infractiuni .Inlaturarea in recurs a actelor de executare ... - Decizie nr. 37 din data de 17.02.2010
Furt calificat Neindeplinirea conditiilor suspendarii conditionate a executarii pedepsei - Decizie nr. 205 din data de 16.08.2010
Furt calificat . Imposibilitatea inculpatilor de a se prezenta la judecarea fondului si de a instiinta despre aceasta imposibilitate [.art 385 ind 9 , pct 21 ] Desfiintarea in recurs a hotararii instantei de fond si trimiterea cauzei spre rejudecare - Decizie nr. 214 din data de 14.06.2010
Furt calificat Concurs real de infractiuni Anularea suspendarii conditionate a pedepselor aplicate anterior - Decizie nr. 32 din data de 17.02.2010
Furt calificat Retinerea circumstantelor agravante la stabilirea pedepsei - Decizie nr. 18 din data de 27.01.2010
Retinerea corecta a starii de fapt si a vinovatiei fata de ansamblul materialului probator - Decizie nr. 52 din data de 03.03.2010
Furt calificat Violoare de domiciliu Aprecierea corecta a probatoriului administrat in cauza la stabilirea vinovatiei inculpatului si la incadrarea juridica - Decizie nr. 43 din data de 24.02.2010
Furt calificat in forma continuata . Unitate legala de infractiune .Excluderea actelor materiale inexistente . Pluralitate de inculpati .Inlaturarea achitarii unora dintre inculpati in apel - Decizie nr. 37 din data de 17.02.2010
Concurs de infractiuni .Contopirea pedepselor . Dozarea cuantumului pedepsei - Decizie nr. 1 din data de 06.01.2010
Furt calificat .- Taiere fara drept de arbori , art 108 , alin 1 , Legea 46 / 2008 Confiscare speciala , art 118, alin 4 , Cod Penal - Decizie nr. 2 din data de 13.01.2010