InfoDosar.ro | Jurisprudenta | Spete Judecatoria Hirlau

Sentinta civila

(Sentinta civila nr. 220 din data de 14.02.2011 pronuntata de Judecatoria Hirlau)

Domeniu Partaj | Dosare Judecatoria Hirlau | Jurisprudenta Judecatoria Hirlau

     Dosar nr. 1035/239/2009
     R O M A N I A
     
     JUDECATORIA HARLAU
     JUDECATORIE
     SENTINTA CIVILA NR. 220/2011
     Sedinta publica de la 24 Februarie 2011
     Completul compus din:
     Presedinte C. M. P.
     Grefier M. S.
     
     
     Pe rol judecarea cauzei civile privind pe reclamant P. C., reclamant P. M.
     si pe parat I. M., parat P. I., parat P. I., parat P. E., parat P. F., parat P. C., parat S. E., parat P. D., parat P. M. P., parat P. M. N., parat P. M. E., parat B. M., parat P. M., avand ca obiect partaj judiciar succesoral - iesire din indiviziune
     La apelul nominal facut in sedinta publica lipsa parti
     S-a facut referatul cauzei de catre grefierul de sedinta care invedereaza instantei ca procedura de citare cu partile este legal indeplinita.
     Dezbaterile la fond au avut loc in sedinta publica din data de 17.02.2011, sustinerile partilor fiind consemnate la acea data, cand din lipsa de timp pentru deliberare, pronuntarea s-a amanat pentru azi cand.

INSTANTA,

Prin cererea de chemare in judecata inregistrata pe rolul instantei sub nr. de mai sus, ulterior precizata, reclamantii P. C. si P.M., domiciliti in localitatea Brosteni, str. Malecu Bals, bloc M1, scara  A, etj.3, apt.13, jud.Suceava, au chemat in judecata pe paratii I.M., P. I.,P. I., P. E., P.F., P. C., P.D., toti domiciliati in sat D., comuna Deleni,jud. Iasi, S. E., P. M.P., P. M. N., P. M. E., B. M. si P. M., toti domiciliati in sat S., comuna D., jud. Iasi solicitand instantei ca, pe baza probelor administrate, sa se dispuna partajarea averii succesorale ramasa de pe urma defunctilor P. D. si P. A., precum si lichidarea starii de indiviziune in care se afla partile, prin individualizarea si atribuirea efectiva a cotelor ce le revin, cu compensarea cheltuielilor de judecata.
Au aratat reclamantii ca, la data de 26.01.1989, a decedat P. A. iar masa succesorala ramasa de pe urma acestei defuncte se compune din 1/2 din suprafata de 250 mp teren constructie aferenta imobilului casa situat in satul D. comuna D. judetul Iasi si cota de 1/2 din imobilul casa situat in satul D. comuna D., judetul Iasi.
     Au aratat ca restul cotei de 1/2 reprezinta bunul personal al sotului supravietuitor, P. D.
     Au sustinut ca, potrivit certificatului de mostenitor nr. 1022/22.12.1993, mostenitori cu vocatie succesorala de pe urma acestei defuncte au ramas P. D. in calitate de sot, I. M. in calitate de fiica, P. C. in calitate de fiu, si P. I, P.E ., P. F., P. I. si P. C. in calitate de nepoti de fiu predecedat, descendenti ai defunctului P. I.
     Au aratat reclamantii ca, ulterior dezbaterii succesiunii de pe urma defunctei P. A., P. D., sotul supravietuitor, a instrainat sotilor P. C. si P. M. cota sa ideala de 35/36 din imobilul casa precum si terenul aferent in suprafata de 2806 mp, reprezentand cota sa de 35/36 din suprafata de 250 mp, respectiv 156 mp, precum si suprafata de 1650 mp bun propriu.
     Au invederat instantei si faptul ca P. C., in calitate de fiu, are si o cota personala de 3/56 din masa succesorala ramasa de pe urma defunctei P. A., respectiv cota de 3/56 din 1/2 din suprafata de 250 mp teren constructie aferent imobilului casa situat in satul D. comuna D., judetul Iasi si cota de 3/56 din 1/2 din imobilul casa situat in satul D., comuna D., judetul Iasi, rezultand, in acest mod, o cota finala de 38/56 din aceste bunuri.
     Au aratat ca restul cotei de 18/56 din masa succesorala ramasa de pe urma defunctei P. A. le revine lui I. M. cu o cota de 9/56 si lui P. I., P. E., P.F., P. I. si P. C. carora le revine in solidar restul de cota de 9/56.
     Au solicitat ca, raportat la cota majoritara din aceste imobile ce li se cuvine, sa le fie atribuite in natura aceste bunuri in integralitatea lor, urmand ca acestia sa achite sultele aferente.
     Au aratat reclamantii ca, la data de 11.12.1999, a decedat P. D. iar masa succesorala ramasa de pe urma acestui defunct se compune din suprafata de 4,4654 ha teren arabil situat pe raza comunei D., judetul Iasi, conform titlului de proprietate nr. 44447/2002.
     Au aratat ca suprafata de teren de 4,4654 ha a rezultat in urma deducerii suprafetei de 1650 mp pe care defunctul a instrainat-o reclamantilor prin contractul de vanzare-cumparare autentificat sub nr. 5347/1994.
     Au sustinut ca, in temeiul legii, mostenitori cu vocatie succesorala de pe urma acestui defunct au ramas I. M. in calitate de fiica cu o cota ideala de 5/30 din masa succesorala, S. E. in calitate de fiica cu o cota ideala de 5/30 din masa succesorala, P. D. in calitate de fiu cu o cota ideala de 5/30 din masa succesorala, P.C. in calitate de fiu cu o cota ideala de 5/30 din masa succesorala, P.I. I., P. I. E., P.I. F., P. I. I. si P.I. C. in calitate de nepoti de fiu predecedat, descendenti ai defunctului P.I. fiecare cu o cota ideala de 1/30 din masa succesorala, P. M. E., P. M. N., P.M. P., B.M. M., P.M. M. in calitate de nepoti de fiu predecedat, descendenti ai defunctului P.M. fiecare cu o cota ideala de 1/30 din masa succesorala.
     In drept, si-au intemeiat cererea pe dispozitiile art. 673 indice 1 C.proc.civ. si art. 728 C.civ.
     In dovedire, a fost solicitata proba cu acte, interogatoriu, martori si expertize tehnice topometrice si in constructii.
     Desi legal citati, paratii nu au formulat intampinare in prezenta cauza.
     In cursul cercetarii judecatoresti, a fost administrata proba cu inscrisuri, fiind depuse la dosarul cauzei, in copie, diferite acte de stare civila si succesorale, contract de vanzare-cumparare, certificat de mostenitor, titlul de proprietate nr. 44447/2002, schite aferente si rol agricol; precum si proba cu expertiza tehnica topometrica si expertiza tehnica in constructii, concluziile acestora, precum si raspunsul expertului la obiectiuni, fiind atasate, de asemenea, la dosarul prezentei cauze.
     Analizand actele si lucrarile dosarului, instanta retine urmatoarele:
     Avand in vedere dispozitiile art. 673 indice 5, respectiv faptul ca partile nu se inteleg cu privire la partajarea bunurilor si la masa partajabila, vazand ca partile au vocatie succesorala fiind mostenitorii defunctilor, fata de intreg ansamblul probator administrat in prezenta cauza, instanta retine ca, potrivit art. 728 C.civ. "Nimeni nu poate fi obligat a ramane in indiviziune. Un coerede poate oricand cere imparteala succesiunii, chiar cand ar exista conventii sau prohibitii contrarii".
     Averea succesorala se va imparti potrivit regulilor dictate de concursul la mostenire descendentii de gradul I, totul raportat la dispozitiile art. 659 C.civ., care prevad ca " Succesiunile sunt deferite copiilor si descendentilor defunctului, ascendentilor si rudelor sale colaterale, in ordinea si dupa regulile din art. 669 C.civ., in sensul ca copiii sau descendentii lor succed tatalui, mamei (...)  fara deosebire de sex si chiar de ar fi nascuti din deosebite casatorii. Ei succed in parti egale cand se gasesc toti in gradul dintai si sunt chemati dupa propriul lor drept; ei succed pe tulpina cand sunt chemati toti sau unul din ei prin reprezentare".
In temeiul art. 673 indice 5 C.civ, daca partile nu se invoiesc, instanta va stabili bunurile supuse impartelii, calitatea de coproprietar, cota-parte ce se cuvine fiecaruia si creantele nascute din starea de proprietate comuna pe care coproprietarii le au unii fata de altii. Daca se imparte o mostenire, instanta va mai stabili datoriile transmise prin mostenire, datoriile si creantele comostenitorilor fata de defunct, precum si sarcinile mostenirii. Instanta va face imparteala in natura. In temeiul celor stabilite potrivit alin. 1, ea procedeaza la formarea loturilor si la atribuirea lor. In cazul in care loturile nu sunt egale in valoare, ele se intregesc printr-o suma de bani".
Avand in vedere actele depuse la dosar, in fapt, instanta retine ca, la data de 26.01.1989, a decedat P.A. iar masa succesorala ramasa de pe urma acestei defuncte se compune din 1/2 din suprafata de 250 mp teren constructie aferenta imobilului casa situat in satul Deleni comuna Deleni judetul Iasi si cota de 1/2 din imobilul casa situat in satul Deleni comuna Deleni judetul Iasi.
     In acest sens, instanta stabileste faptul ca restul cotei de 1/2 reprezinta bunul personal al sotului supravietuitor, actual si el decedat, si anume P. D.
     Analizand certificatul de mostenitor nr. 1022/22.12.1993, mostenitori cu vocatie succesorala de pe urma defunctei P. A. au ramas P.D. in calitate de sot, I. M. in calitate de fiica, P. C. in calitate de fiu, si P.I., P.E., P.F., P.I. si P. C. in calitate de nepoti de fiu predecedat, descendenti ai defunctului P. I., ceilalti fii fiind renuntatori la succesiune.
     Instanta, analizand contractul de vanzare-cumparare depus la dosar, instanta stabileste ca, ulterior dezbaterii succesiunii de pe urma defunctei P.A., P. D., sotul supravietuitor, a instrainat sotilor P. C. si P. M. cota sa ideala de 35/36 din imobilul casa precum si terenul aferent in suprafata de 2806 mp, reprezentand cota sa de 35/36 din suprafata de 250 mp, respectiv 156 mp, precum si suprafata de 1650 mp bun propriu.
     Instanta observa ca P. C., in calitate de fiu, are si o cota personala de 3/56 din masa succesorala ramasa de pe urma defunctei P.A., respectiv cota de 3/56 din 1/2 din suprafata de 250 mp teren constructie aferent imobilului casa situat in satul D. comuna D., judetul Iasi si cota de 3/56 din 1/2 din imobilul casa situat in satul Deleni comuna Deleni judetul Iasi, rezultand pentru acesta, in modul calculat mai sus, o cota finala de 38/56 din aceste bunuri.
     Instanta retine ca restul cotei de 18/56 din masa succesorala ramasa de pe urma defunctei P.A. le revine lui I. M.cu o cota de 9/56 si lui P.I., P.E., P.F., P.I. si P.C. carora le revine in solidar restul de cota de 9/56.
     Totodata, in fapt, instanta retine ca, la data de 11.12.1999, a decedat si P.D. iar masa succesorala ramasa de pe urma acestui defunct se compune din suprafata de 4,4654 ha teren arabil situat pe raza comunei D., judetul Iasi, conform titlului de proprietate nr. 44447/2002.
     In acest sens, analizand actul de vanzare-cumparare, instanta stabileste ca suprafata de teren de 4,4654 ha a rezultat in urma deducerii suprafetei de 1650 mp pe care defunctul a instrainat-o reclamantilor prin contractul de vanzare-cumparare autentificat sub nr. 5347/1994.
     Analizand conditiile privitoare la mostenirea legala, instanta stabileste ca, in temeiul legii, mostenitori cu vocatie succesorala de pe urma defunctului P.D. au ramas I.M. in calitate de fiica cu o cota ideala de 5/30 din masa succesorala, S.E.in calitate de fiica cu o cota ideala de 5/30 din masa succesorala, P.D. in calitate de fiu cu o cota ideala de 5/30 din masa succesorala, P.C. in calitate de fiu cu o cota ideala de 5/30 din masa succesorala, P.I. I., P.I. E., P.I. F., P.I. I. si P.I. C. in calitate de nepoti de fiu predecedat, descendenti ai defunctului P.I. fiecare cu o cota ideala de 1/30 din masa succesorala, P.M. E., P.M. N., P.M. P., B.M. M., P.M. M. in calitate de nepoti de fiu predecedat, descendenti ai defunctului P.M. fiecare cu o cota ideala de 1/30 din masa succesorala.
     In ceea ce priveste partajarea si iesirea din indiviziune a partilor pentru suprafata de 250 mp teren constructie aferent imobilului casa situat in satul D. comuna D. judetul Iasi si pentru imobilul casa de locuit situat in satul D., comuna .D, judetul Iasi, vazand concluziile raportului de expertiza tehnica-judiciara efectuat in prezenta cauza (filele 77-103 din dosar), instanta urmeaza sa dispuna in sensul iesirii din indiviziune a partilor din prezenta cauza si partajarea averii succesorale in urmatorul mod:
     Instanta, avand in vedere sustinerile tuturor partilor din prezenta cauza, vazand cota majorata a reclamantilor de 38/56 din aceste bunuri, precum si faptul ca imobilul casa si teren aferent nu sunt comod partajabile in natura fiind vorba despre o singura entitate gospodareasca, va atribui in natura reclamantilor suprafata de 250 mp teren constructie aferenta imobilului casa situat in satul D. comuna D., judetul Iasi si imobilul casa de locuit situat in satul D., comuna D., judetul Iasi, urmand ca acestia sa fie obligati la plata unei sulte in cuantum de 228,30 lei in favoarea paratei I.M. si a unei sulte in cuantum de cate 45,60 lei in favoarea fiecaruia dintre paratii P.I., P. E., P.F., P.I. si P. C.
     In considerarea valorii sultei, instanta a avut in vedere valoarea totala a imobilului casa supus expertizarii, conform raportului de expertiza (filele 77-103 din dosar), precum si cota reclamantilor de 38/56 din aceste bunuri si cotele celorlalti parati de 9/56, respectiv 9/56 impartit la 5, din toate aceste bunuri.
     In ceea ce priveste partajarea si iesirea din indiviziune a partilor pentru terenurile din intravilan si extravilan, vazand concluziile raportului de expertiza tehnica-judiciara efectuat in prezenta cauza (filele 134-146 din dosar), precum si raspunsurile expertului la obiectiuni (filele 175-180, filele 210-218 si filele 280-283 din dosar), avand in vedere si cotele stabilite pentru fiecare dintre partile din prezenta cauza, instanta urmeaza sa dispuna in sensul iesirii din indiviziune a partilor din prezenta cauza, conform celor aratate in cuprinsul raportului de expertiza si a raspunsurilor expertului la obiectiuni, raport, schite si raspunsuri la obiectiuni care fac parte integranta din prezenta hotarare, prin atribuirea in natura fiecareia dintre parti a loturilor descrise si evaluate in lucrarile mai sus aratate, pentru fiecare parte din prezenta cauza in urmatorul mod:
     Instanta va atribui in natura reclamantului P. C. lotul nr. 1 (conform filei nr. 282 din dosar), lot format din suprafata de teren de 1840 mp situata in T 54 P 2326/169, suprafata de teren de 1583 mp situata in T 55 P 2334/203, suprafata de teren de 2000 mp situata in T 29 P 1462/12, suprafata de teren de 1500 mp situata in T 53 P 2307/198, 2307/199 si 2307/200, suprafata de teren de 254 mp situata in T 14 P 959, 960, 961, 962 si 963 si suprafata de teren de 300 mp situata in T 2 P 135/1, conform raportului de expertiza, raspunsurilor expertului la obiectiunile la raportul de expertiza si a schitelor aferente, raport, raspunsuri la obiectiuni si schite care fac parte integranta din prezenta hotarare.
     Instanta va atribui in natura paratei I. M. lotul nr. 2 (conform filei nr. 282 din dosar), lot format din suprafata de teren de 1800 mp situata in T 64 P 2580/3/5, suprafata de teren de 1840 mp situata in T 54 P 2326/169, suprafata de teren de 1583 mp situata in T 55 P 2334/203, suprafata de teren de 1000 mp situata in T 53 P 2307/198, 2307/199 si 2307/200, suprafata de teren de 254 mp situata in T 14 P 959, 960, 961, 962 si 963 si suprafata de teren de 300 mp situata in T 2 P 135/1, conform raportului de expertiza, raspunsurilor expertului la obiectiunile la raportul de expertiza si a schitelor aferente, raport, raspunsuri la obiectiuni si schite care fac parte integranta din prezenta hotarare.
     Instanta va atribui in natura paratului P. D. lotul nr. 3 (conform filei nr. 282 din dosar), lot format din suprafata de teren de 1840 mp situata in T 54 P 2326/169, suprafata de teren de 1584 mp situata in T 55 P 2334/203, suprafata de teren de 1000 mp situata in T 53 P 2307/198, 2307/199 si 2307/200, suprafata de teren de 254 mp situata in T 14 P 959, 960, 961, 962 si 963, suprafata de teren de 1874 mp situata in T 8 P 429, 430, 431, 432 si 433, suprafata de teren de 900 mp situata in T 5 P 181/1 si suprafata de teren de 300 mp situata in T 2 P 135/1, conform raportului de expertiza, raspunsurilor expertului la obiectiunile la raportul de expertiza si a schitelor aferente, raport, raspunsuri la obiectiuni si schite care fac parte integranta din prezenta hotarare.
     Instanta va atribui in natura paratei S. E. lotul nr. 4 (conform filei nr. 282 din dosar), lot format din suprafata de teren de 5400 mp situata in T 54 P 2326/169, suprafata de teren de 1584 mp situata in T 55 P 2334/203, suprafata de teren de 254 mp situata in T 14 P 959, 960, 961, 962 si 963 si suprafata de teren de 300 mp situata in T 2 P 135/1, conform raportului de expertiza, raspunsurilor expertului la obiectiunile la raportul de expertiza si a schitelor aferente, raport, raspunsuri la obiectiuni si schite care fac parte integranta din prezenta hotarare.
     Instanta va atribui in natura paratilor P. I. I., P.I. E., P.I. F., P.I. I. si P.I. C., descendenti ai defunctului P.I., lotul nr. 5 (conform filei nr. 282 din dosar), lot format din suprafata de teren de 1840 mp situata in T 54 P 2326/169, suprafata de teren de 1583 mp situata in T 55 P 2334/203, suprafata de teren de 1500 mp situata in T 53 P 2307/198, 2307/199 si 2307/200, suprafata de teren de 1250 mp situata in T 53 P 2307/157, suprafata de teren de 254 mp situata in T 14 P 959, 960, 961, 962 si 963 si suprafata de teren de 300 mp situata in T 2 P 135/1, conform raportului de expertiza, raspunsurilor expertului la obiectiunile la raportul de expertiza si a schitelor aferente, raport, raspunsuri la obiectiuni si schite care fac parte integranta din prezenta hotarare.
     Instanta va atribui in natura paratilor P.M. E., P.M. N., P.M. P., B.M. M.,P . M. M., descendenti ai defunctului P.M., lotul nr. 6 (conform filei nr. 282 din dosar), lot format din suprafata de teren de 1840 mp situata in T 54 P 2326/169, suprafata de teren de 1583 mp situata in T 55 P 2334/203, suprafata de teren de 2000 mp situata in T 29 P 1462/12, suprafata de teren de 1250 mp situata in T 53 P 2307/157, suprafata de teren de 254 mp situata in T 14 P 959, 960, 961, 962 si 963 si suprafata de teren de 300 mp situata in T 2 P 135/1, conform raportului de expertiza, raspunsurilor expertului la obiectiunile la raportul de expertiza si a schitelor aferente, raport, raspunsuri la obiectiuni si schite care fac parte integranta din prezenta hotarare.
     Avand in vedere suprafetele de teren atribuite partilor din prezenta cauza conform celor mai sus aratate, observand si valoarea loturilor atribuite instanta constata ca in prezenta cauza nu este necesara calcularea sau plata de sulte compensatorii pentru loturile formate din suprafetele de teren mai sus dezvoltate.
     Avand in vedere solutia data actiunii reclamantilor, instanta, vazand obiectul actiunii si dispozitiile art. 274 C.proc.civ., va compensa partial cheltuielile de judecata efectuate de parti in prezenta cauza, in cuantum total, potrivit chitantelor doveditoare aflate la dosar, de 1021 lei, din care 21 lei reprezinta taxa de timbru si 1000 lei, contravaloarea expertizelor efectuate.
     Instanta observa ca reclamantul P.C. a suportat singur in totalitate aceste cheltuieli, celelalte parti necheltuind nimic.
     Prin urmare, instanta va compensa partial cheltuielile efectuate de parti in prezenta cauza si va dispune ca fiecare dintre celelalte parti sa plateasca reclamantului P. C. suma de 68 lei, reprezentand partea fiecaruia din cheltuielile totale de judecata efectuate in prezenta cauza de catre acesta.
     Avand in vedere faptul ca nu au fost achitate diferentele de 1000 lei, 200 lei si 200 lei, in plus fata de onorariile provizorii stabilite de instanta, instanta va obliga toate partile din prezenta cauza la plata sumei de 1200 lei in contul expertului I. G. si la plata sumei de 200 lei in contul expertului C. O.
     Cate un exemplar de pe aceasta hotarare va fi comunicat si fiecaruia dintre expertii aratati mai sus.
     
PENTRU ACESTE MOTIVE,
IN NUMELE LEGII,
HOTARASTE:

Admite actiunea reclamantilor P.C. si P.M., domiciliti in localitatea Brosteni, str. Malecu Bals, bloc M1, scara  A, etj.3, apt.13, jud.Suceava, in contradictoriu cu paratii I. M., P. I., P.I., P.E., P. F., P. C., P. D., toti domiciliati in sat D., comuna D., jud. Iasi, S. E., P. M.P., P.M. N., P. M. E. ,B.M. si P.M., toti domiciliati in sat S., comuna D., jud. Iasi, asa cum a fost ea precizata.
     Constata ca masa succesorala ramasa de pe urma defunctei P. A. se compune din 1/2 din suprafata de 250 mp teren constructie aferenta imobilului casa situat in satul Deleni comuna Deleni judetul Iasi si cota de 1/2 din imobilul casa situat in satul Deleni comuna Deleni judetul Iasi.
     Constata ca mostenitori cu vocatie succesorala de pe urma defunctei P. A. au ramas P. D. in calitate de sot, I. M. in calitate de fiica, P. C. in calitate de fiu, si P. I., P. E., P. F., P. I. si P. C. in calitate de nepoti de fiu predecedat, descendenti ai defunctului P. I.
     Constata ca reclamantii au o cota de 38/56 din aceste bunuri, I. M. are o cota de 9/56 iar P. I., P. E., P. F., P. I si P. C. au in solidar restul de cota de 9/56 din aceste bunuri.
     Constata ca masa succesorala ramasa de pe urma defunctului P. D. se compune din suprafata de 4,4654 ha teren arabil situat pe raza comunei D., judetul Iasi.
     Constata ca mostenitori cu vocatie succesorala de pe urma defunctului P. D. sunt I. M. in calitate de fiica cu o cota ideala de 5/30 din masa succesorala, S. E. in calitate de fiica cu o cota ideala de 5/30 din masa succesorala, P. D. in calitate de fiu cu o cota ideala de 5/30 din masa succesorala, P. C. in calitate de fiu cu o cota ideala de 5/30 din masa succesorala, P. I. I., P. I. E., P. I. F., P. I. I. si P. I. C. in calitate de nepoti de fiu predecedat, descendenti ai defunctului P. I. fiecare cu o cota ideala de 1/30 din masa succesorala, P.M. E., P.M. N., P.M. P., B.M. M., P.M. M. in calitate de nepoti de fiu predecedat, descendenti ai defunctului P.M. fiecare cu o cota ideala de 1/30 din masa succesorala.
     In ceea ce priveste partajarea si iesirea din indiviziune a partilor pentru suprafata de 250 mp teren constructie aferent imobilului casa situat in satul D., comuna D., judetul Iasi si pentru imobilul casa de locuit situat in satul D., comuna D., judetul Iasi, dispune in sensul iesirii din indiviziune a partilor din prezenta cauza si partajarea averii succesorale in urmatorul mod:
     Atribuie in natura reclamantilor suprafata de 250 mp teren constructie aferenta imobilului casa situat in satul D., comuna D., judetul Iasi si imobilul casa de locuit situat in satul D., comuna D., judetul Iasi.
     Obliga pe reclamanti la plata unei sulte in cuantum de 228,30 lei in favoarea paratei I. M. si la plata unei sulte in cuantum de cate 45,60 lei in favoarea fiecaruia dintre paratii P. I., P. E., P. F., P. I. si P. C.
     In ceea ce priveste partajarea si iesirea din indiviziune a partilor pentru terenurile din intravilan si extravilan, vazand concluziile raportului de expertiza tehnica-judiciara efectuat in prezenta cauza (filele 134-146 din dosar), precum si raspunsurile expertului la obiectiuni (filele 175-180, filele 210-218 si filele 280-283 din dosar), dispune in sensul iesirii din indiviziune a partilor din prezenta cauza, conform celor aratate in cuprinsul raportului de expertiza si a raspunsurilor expertului la obiectiuni, raport, schite si raspunsuri la obiectiuni care fac parte integranta din prezenta hotarare, prin atribuirea in natura fiecareia dintre parti a loturilor descrise si evaluate in lucrarile mai sus aratate, pentru fiecare parte din prezenta cauza in urmatorul mod:
     Atribuie in natura reclamantului P. C. lotul nr. 1 (conform filei nr. 282 din dosar), lot format din suprafata de teren de 1840 mp situata in T 54 P 2326/169, suprafata de teren de 1583 mp situata in T 55 P 2334/203, suprafata de teren de 2000 mp situata in T 29 P 1462/12, suprafata de teren de 1500 mp situata in T 53 P 2307/198, 2307/199 si 2307/200, suprafata de teren de 254 mp situata in T 14 P 959, 960, 961, 962 si 963 si suprafata de teren de 300 mp situata in T 2 P 135/1, conform raportului de expertiza, raspunsurilor expertului la obiectiunile la raportul de expertiza si a schitelor aferente, raport, raspunsuri la obiectiuni si schite care fac parte integranta din prezenta hotarare.
     Atribuie in natura paratei I.M. lotul nr. 2 (conform filei nr. 282 din dosar), lot format din suprafata de teren de 1800 mp situata in T 64 P 2580/3/5, suprafata de teren de 1840 mp situata in T 54 P 2326/169, suprafata de teren de 1583 mp situata in T 55 P 2334/203, suprafata de teren de 1000 mp situata in T 53 P 2307/198, 2307/199 si 2307/200, suprafata de teren de 254 mp situata in T 14 P 959, 960, 961, 962 si 963 si suprafata de teren de 300 mp situata in T 2 P 135/1, conform raportului de expertiza, raspunsurilor expertului la obiectiunile la raportul de expertiza si a schitelor aferente, raport, raspunsuri la obiectiuni si schite care fac parte integranta din prezenta hotarare.
     Atribuie in natura paratului P. D. lotul nr. 3 (conform filei nr. 282 din dosar), lot format din suprafata de teren de 1840 mp situata in T 54 P 2326/169, suprafata de teren de 1584 mp situata in T 55 P 2334/203, suprafata de teren de 1000 mp situata in T 53 P 2307/198, 2307/199 si 2307/200, suprafata de teren de 254 mp situata in T 14 P 959, 960, 961, 962 si 963, suprafata de teren de 1874 mp situata in T 8 P 429, 430, 431, 432 si 433, suprafata de teren de 900 mp situata in T 5 P 181/1 si suprafata de teren de 300 mp situata in T 2 P 135/1, conform raportului de expertiza, raspunsurilor expertului la obiectiunile la raportul de expertiza si a schitelor aferente, raport, raspunsuri la obiectiuni si schite care fac parte integranta din prezenta hotarare.
     Atribuie in natura paratei S. E. lotul nr. 4 (conform filei nr. 282 din dosar), lot format din suprafata de teren de 5400 mp situata in T 54 P 2326/169, suprafata de teren de 1584 mp situata in T 55 P 2334/203, suprafata de teren de 254 mp situata in T 14 P 959, 960, 961, 962 si 963 si suprafata de teren de 300 mp situata in T 2 P 135/1, conform raportului de expertiza, raspunsurilor expertului la obiectiunile la raportul de expertiza si a schitelor aferente, raport, raspunsuri la obiectiuni si schite care fac parte integranta din prezenta hotarare.
     Atribuie in natura paratilor P. I. I., P. I. E., P. I. F., P. I. I. si P. I. C., descendenti ai defunctului P. I., lotul nr. 5 (conform filei nr. 282 din dosar), lot format din suprafata de teren de 1840 mp situata in T 54 P 2326/169, suprafata de teren de 1583 mp situata in T 55 P 2334/203, suprafata de teren de 1500 mp situata in T 53 P 2307/198, 2307/199 si 2307/200, suprafata de teren de 1250 mp situata in T 53 P 2307/157, suprafata de teren de 254 mp situata in T 14 P 959, 960, 961, 962 si 963 si suprafata de teren de 300 mp situata in T 2 P 135/1, conform raportului de expertiza, raspunsurilor expertului la obiectiunile la raportul de expertiza si a schitelor aferente, raport, raspunsuri la obiectiuni si schite care fac parte integranta din prezenta hotarare.
     Atribuie in natura paratilor P. M. E., P. M. N., P.M. P., B.M. M., P. M. M., descendenti ai defunctului P. M., lotul nr. 6 (conform filei nr. 282 din dosar), lot format din suprafata de teren de 1840 mp situata in T 54 P 2326/169, suprafata de teren de 1583 mp situata in T 55 P 2334/203, suprafata de teren de 2000 mp situata in T 29 P 1462/12, suprafata de teren de 1250 mp situata in T 53 P 2307/157, suprafata de teren de 254 mp situata in T 14 P 959, 960, 961, 962 si 963 si suprafata de teren de 300 mp situata in T 2 P 135/1, conform raportului de expertiza, raspunsurilor expertului la obiectiunile la raportul de expertiza si a schitelor aferente, raport, raspunsuri la obiectiuni si schite care fac parte integranta din prezenta hotarare.
     Vazand dispozitiile art. 274 C.proc.civ., compenseaza partial cheltuielile de judecata efectuate de parti in prezenta cauza si dispune ca fiecare dintre celelalte parti sa plateasca reclamantului P. C. suma de 68 lei, reprezentand partea fiecaruia din cheltuielile totale de judecata efectuate in prezenta cauza de catre acesta.
     Obliga toate partile din prezenta cauza la plata sumei de 1200 lei in contul expertului I. G. si la plata sumei de 200 lei in contul expertului C. O.
     Cate un exemplar de pe aceasta hotarare va fi comunicat si fiecaruia dintre expertii aratati mai sus.
     Cu drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicare.
Pronuntata in sedinta publica, azi, 24.02.2011.

     PRESEDINTE,                                               GREFIER,
     
PCM/SM/117 ex
              25.02.2011
1
Dosar nr. 1035/239/2009

Sursa: Portal.just.ro


Alte spete Partaj

Partaj bunuri comune. Lichidarea regimului matrimonial. - Decizie nr. 902 din data de 19.12.2017
Prestatie tabulara. - Decizie nr. 314 din data de 02.11.2012
Sistarea starii de codevalmasie asupra bunurilor sotilor. Drept de creanta. - Decizie nr. 27 din data de 06.02.2012
Drept de proprietate. Partaj de folosinta. Despagubiri. - Decizie nr. 127 din data de 18.02.2010
Partaj bunuri comune - Sentinta civila nr. 662 din data de 05.09.2012
Partaj bunuri comune - Sentinta civila nr. 651 din data de 30.08.2012
Partaj succesoral - Sentinta civila nr. 300 din data de 21.03.2012
Pretentii - Sentinta civila nr. 387 din data de 02.02.2010
Partaj bunuri comune - Sentinta civila nr. 1564 din data de 21.12.2011
Partaj bunuri comune - Sentinta civila nr. 1340 din data de 27.10.2011
Uzucapiune - Sentinta civila nr. 674 din data de 08.09.2010
Uzucapiune - Sentinta civila nr. 809 din data de 30.09.2010
Partaj bunuri comune - Sentinta civila nr. 390 din data de 13.05.2010
Partaj bunuri comune - Sentinta civila nr. 194 din data de 07.04.2010
Partaj bunuri comune - Sentinta civila nr. 170 din data de 15.04.2009
Nulitate titlu proprietate - Sentinta civila nr. 71 din data de 25.02.2010
Iesire din indiviziune - Sentinta civila nr. 625 din data de 02.12.2009
Uzucapiune - Sentinta civila nr. 619 din data de 02.12.2009
iesire din indiviziune - Sentinta civila nr. 605 din data de 18.11.2009
partaj succesoral - Sentinta civila nr. 587 din data de 11.11.2009