InfoDosar.ro | Jurisprudenta | Spete Judecatoria Husi

Partaj judiciar

(Sentinta civila nr. 558 din data de 03.07.2012 pronuntata de Judecatoria Husi)

Domeniu Partaj | Dosare Judecatoria Husi | Jurisprudenta Judecatoria Husi


Dosar nr.1464/244/2010                                                          - partaj judiciar -

R O M A N I A
JUDECATORIA HUSI
Sentinta civila Nr.558
Sedinta publica de la 3 iulie 2012
Completul compus din:
PRESEDINTE xx
Grefier yy
     
Pe rol fiind  judecarea cauzei civil privind pe reclamanta NN,  in contradictoriu cu  paratii MM avand ca obiect partaj judiciar.
La apelul nominal facut in ziua pronuntarii lipsesc partile.
          Procedura este  legal indeplinita.
          S-a facut referatul cauzei de catre grefierul de sedinta care invedereaza instantei faptul ca, dezbaterile asupra fondului cauzei au avut loc in sedinta publica din data de _., dezbaterile fiind consemnate in incheierea de sedinta din acea zi, care face parte integranta din prezenta hotarare. La cererea formulata de reclamanta si pentru a da posibilitatea partilor sa depuna la dosar concluzii scrise in baza dispozitiilor art. 146 Cod pr. civila, instanta a amanat pronuntarea la data de  __ si apoi pentru azi, _.
S-au studiat actele si lucrarile dosarului.
In termenul de pronuntare aparatorul reclamantei a depus la dosar,  concluzii scrise.
Dupa studiu si deliberare instanta da sentinta de fata.

INSTANTA
Asupra actiunii civile de fata;
Prin cererea inregistrata la aceasta instanta sub nr. _/244/2010 reclamanta NN i-a chemat in judecata pe paratii MM, solicitand instantei ca, prin sentinta ce o va pronunta in cauza, sa dispuna partajarea averii succesorale ramase de pe urma defunctilor // si //.
 In motivarea actiunii reclamanta a aratat ca la data de 26.12.2000 a decedat //, iar la data de 03.02.2004 a decedat si //, sotul primei defuncte. Cei doi s-a casatorit la data de 16.10.1938. In urma celor doi defuncti au ramas in calitate de succesori: NN-in calitate de fiica, paratul MM-in calitate de fiu, paratul MM-in calitate de fiu si mostenitorii fiului postdecedat MM (dec. 13.01.2010) - respectiv, paratii: //- nepoti de fiu postdecedat ai celor doi primi defuncti si // - sotia supravietuitoare a fiului postdecedat //.
Dintre acesti mostenitori, reclamanta a solicitat sa se constatate faptul ca doar paratul MM este strain de mostenire prin neacceptarea mostenirii lasate de parintii nostri in termenul de 6 luni de la decesul lor. Acest parat este plecat din localitatea in care s-a nascut de foarte mult timp, nu a tinut legatura cu parintii lui sau cu fratii lui. De asemenea, a lipsit de la inmormantarea parintilor lor. Toate celelalte parti au calitatea de mostenitori ai celor doi defuncti.
In timpul casatoriei, cei doi defuncti au dobandit urmatoarele bunuri:
- o casa de locuit si anexe in suprafata de 96 mp., compusa din 2 camere, 2 holuri, o bucatarie de vara, construita din valatuci si acoperita cu tigla, fiind dobandita prin construire in anul 1950, in timpul casatoriei celor doi defuncti. Casa este situata in sat _;
- o casa de locuit compusa din 2 camere si bucatarie, acoperita din stuf, dobandita in baza contractului de vanzare cumparare autentificat sub nr. ,,,.
Defunctul // era, la data decesului, proprietarul exclusiv al urmatoarelor imobile:
- teren in suprafata de 4 ha. si 5500 mp., situat pe teritoriul com. _, din care 1007 mp. teren intravilan - aferenti casei de locuit construite in anul 1950; acest teren a fost dobandit de defunctul // prin reconstituire, conform TP nr. _;
- teren in suprafata de 1 ha situat in extravilanul com. _, dobandit de defunctul // prin reconstituire, conform TP nr. _.
Reclamanta a solicitat ca partajarea terenului sa aiba loc, in mod egal, intre cele trei tulpini de mostenitori. In ceea ce priveste imobilele constructii, a solicitat atribuirea mostenitorii defunctului // a casei de locuit dobandita de defunctul // in anul 1965, casa in care acestia locuiesc cu acordul defunctului de multi ani, urmand a-i atribui subsemnatei, in indiviziune cu paratul MM casa de locuit construita in anul 1950.
In dovedire, reclamanta a solicitat proba cu inscrisuri, un martor _, interogatoriul civil al paratilor, expertiza tehnica topometrica.
In drept, reclamanta a invocat prevederile art. 728 cod civ.
Paratul MM a depus intampinare prin care a aratat ca este de acord cu actiunea reclamantei.
Paratii MM au fost interogati la termenul din 02.02.2011, raspunsurile lor la intrebari fiind consemnate si atasate la filele 92 si 93.
Parata MM a formulat cerere reconventionala prin care a solicitat sa se constate ca impreuna cu defunctul // au efectuat la imobilul succesoral o serie de imbunatatiri, pe care reclamanta le-a apreciat doar in vederea timbrarii la suma de 5.000 lei.
A mai aratat parata ca, initial casa de locuit era compusa din doua camere si un hol, ulterior au mai construit inca doua camere, o bucatarie si un paravan, precum si anexele gospodaresti (magazii, grajd).
Parata a cerut atribuirea acestui imobil.
In ceea ce priveste terenul extravilan, parata a solicitat formarea de loturi in natura pentru fiecare categorie de teren in parte in functie de numarul de tulpini in cauza.
In drept, parata a invocat prevederile art.119 cod pr. civila, iar in dovedire a solicitat proba cu acte, martori, interogatorii si expertiza in constructii.
Pentru termenul din 13.04.2011 reclamanta a depus la dosar note de sedinta prin care a aratat ca renunta la includerea in masa succesorala a imobilului casa de locuit dobandita de defuncti in anul 1965, precum si la cererea de partajare a acestui bun, depunand si o declaratie notariala in acest sens. Aceasta cerere a fost sustinuta de aparatorul ales al reclamantei si oral la termenul din data de 13.04.2011.
Paratii _. au fost de acord cu cererea reclamantei.
Paratii _. nu si-au exprimat punctul de vedere desi au fost citati cu mentiunea "personal la interogatoriu".
In cauza au fost efectuate doua expertize: una topometrica de ing. Obreja Florinel si una in constructii de ing. Mosneagu Marian, concluziile acestora fiind insusite de toate partile.
Din analiza si coroborarea inscrisurilor depuse la dosar, instanta retine urmatoarea situatie de fapt:
La data de 26.12.2000 a decedat //, iar la data de 03.02.2004 a decedat si//, cei doi soti avand ultimul domiciliu in sat _. Cei doi s-a casatorit la data de 16.10.1938.
In urma celor doi defuncti au ramas cu vocatie la mostenire :
- V E -in calitate de fiica,
- paratul V. C.-in calitate de fiu,
- paratul V. Gh.-in calitate de fiu
- si mostenitorii fiului postdecedat - respectiv, paratii: _..- nepoti de fiu postdecedat ai celor doi primi defuncti si _. - sotia supravietuitoare a fiului postdecedat _.
Instanta va constata ca paratul MM este strain de mostenire prin neacceptarea mostenirii lasate de parintii, in termenul de 6 luni de la decesul lor.
Disp.art.689 C.civil de la 1864 (aplicabil in speta, avand in vedre ca mostenirea a fost deschisa inainte de 1 septembrie 2011) stabilesc faptul ca "Acceptarea poate fi sau expresa sau tacita. Este expresa cand se insuseste titlul sau calitatea de erede intr-un act autentic sau privat; este tacita cand eredele face un act, pe care n-ar putea sa-l faca decat in calitatea sa de erede, si care lasa a se presupune neaparat intentia sa de acceptare."
Potrivit art.700 C.civil de la 1864 "Dreptul de a accepta succesiunea se prescrie printr-un termen de 6 luni socotit de la deschiderea succesiunii.", iar potrivit alin.2 din acelasi articol :"In cazul cand mostenitorul a fost impiedicat de a se folosi de dreptul sau, din motive de forta majora, instanta judecatoreasca, la cererea mostenitorului, poate prelungi termenul cu cel mult 6 luni de la data cand a luat sfarsit impiedicarea."
Din depozitia martorei _., a rezultat faptul ca acesta este plecat din localitatea in care s-a nascut de foarte mult timp, nu a tinut legatura cu parintii lui sau cu fratii lui. De asemenea, a lipsit de la inmormantarea parintilor lor. Pe parcursul procesului, paratul MM a fost citat, rezultand din dovada de la fila 155 ca el are cunostinta de existenta procesului, semnand personal citatia, insa nu si-a exprimat pozitia in nici un fel fata de actiunea reclamantei.
Fata de aceste dispozitii legale si de lucrarile dosarului, instanta retine ca paratul MM nu a facut, in termenul legal de optiune succesorala, nici un act de acceptare expresa sau de acceptare tacita din care sa rezulte ca a acceptat succesiunea parintilor sai.
Cat priveste masa succesorala, instanta a retinut ca in timpul casatoriei, cei doi defuncti- // si // au dobandit urmatoarele bunuri:
- o casa de locuit compusa din C1- doua camere si un hol , C2-o bucatarie de vara si C3- o crama fiind dobandita prin construire in anul 1950, in timpul casatoriei celor doi defuncti. Casa este situata in sat _.;
Defunctul // era, la data decesului, proprietarul exclusiv al urmatoarelor imobile:
- teren in suprafata de 4 ha. si 5500 mp., situat pe teritoriul com. _, din care 1007 mp. teren intravilan - aferenti casei de locuit construite in anul 1950; acest teren a fost dobandit de defunctul // prin reconstituire, conform TP nr. _;
- teren in suprafata de 1 ha categoria arabil, situat in extravilanul corn. _, dobandit de defunctul // prin reconstituire, conform TP nr. ...
 Asadar, in succesiunea defunctei //, decedata la data de _., instanta va constata ca au ramas ca mostenitori conform cererii pentru deschiderea procedurii succesorale nr. 1314 din 13.05.2010:
- // -in calitate de sot supravietuitor, cu o cota de 1/4 din masa succesorala;
- reclamanta NN -in calitate de fiica, cu o cota de 1/4 din masa succesorala ;
- paratul MM -in calitate de fiu, cu o cota de 1/4 din masa succesorala,
- si mostenitorii fiului postdecedat // (dec. 13.01.2010)- respectiv, paratii: _.- nepoti de fiu postdecedat ai celor doi primi defuncti si // - sotia supravietuitoare a fiului postdecedat //, cu o cota de 1/4 din masa succesorala, (adica fiecare are o cota de ¼ impartit la 5= 1/20).
Va constata ca masa succesorala ramasa de pe urma defunctei // este compusa din:
- cota de 1/2 din casa de locuit dobandita prin construire in anul 1950, in timpul casatoriei acesteia cu //. Casa este situata in sat _ pe terenul in suprafata de 1007 mp.(real masurat 987 mp.) in tarlaua 40, parcelele 1790, 1791 din TP NR _.emis pe numele //;
In succesiunea lui //, decedat la data de 03.02.2004, instanta va constata ca au ramas ca mostenitori conform cererii pentru deschiderea procedurii succesorale nr. 1314 din 13.05.2010:
- reclamanta NN-in calitate de fiica, cu o cota de 1/3 din masa succesorala,
- paratul MM-in calitate de fiu 1/3 din masa succesorala,
- si mostenitorii fiului postdecedat // (dec. 13.01.2010)- respectiv, paratii: _.- nepoti de fiu postdecedat ai celor doi primi defuncti si // - sotia supravietuitoare a fiului postdecedat //, fiecare cu o cota de 1/15 din masa succesorala.
Va constata ca masa succesorala ramasa de pe urma defunctului // este compusa din:
- cota de 1/2 din casa de locuit dobandita prin construire in anul 1950, in timpul casatoriei acestuia cu //. Casa este situata in sat _ pe terenul in suprafata de 1007 mp.(real masurat 987 mp.) in tarlaua 40, parcelele 1790, 1791 din TP_ emis pe numele //;
- teren in suprafata de 4 ha. si 5500 mp., situat pe teritoriul com. _ din care 1007 mp. teren intravilan - aferenti casei de locuit construite in anul 1950; acest teren a fost dobandit de defunctul // prin reconstituire, conform TP nr_..;
- teren in suprafata de 1 ha situat in extravilanul corn. Padureni, dobandit de defunctul // prin reconstituire, conform TP nr. _..
Reclamanta a solicitat completarea masei de impartit si cu un pasiv, reprezentand contravaloarea impozitului aferent imobilului succesoral in cuantum de 1057 lei, sens in care a depus la dosar chitanta nr.00853/10.09.2010.
Paratii nu au contestat contravaloarea acestuia.
Constata ca valoarea intregii mase succesorale este de 29701 lei , din care 13.182 lei valoarea imobilului casa de locuit si tern aferent, conform expertizei in constructii si 15847 lei valoarea terenurilor din extravilan asa cum sunt trecute in cele doua titluri de proprietate. Valoarea servitutii in suma de 672 lei pentru terenul in suprafata de 122 mp.
Fata de aceasta situatie de fapt, urmeaza ca instanta sa admita actiunea civila formulata de reclamanta, conform dispozitivului sentintei.
Instanta va dispune iesirea din indiviziune potrivit optiunii partilor, posesiilor actuale, conform disp. art. 673 indice 9  C. pr. civila.
Va atribui reclamantei NN :
-Lotul 1 din varianta 2 de lotizare, din imobilul casa de locuit si terenul aferent in suprafata de 277 mp. evidentiat in anexa nr.6 la raportul de expertiza in constructii efectuat de ing.Mosneagu Marian, in punctele de contur 1,2,3,4,13,11,1, avand o valoare de circulatie de 9498 lei.
- suprafata totala de 22500 m.p., in valoare de 6619 lei delimitata in Lotul nr.1 din varianta 2 la raportul de expertiza topo-ing. Obreja Florinel, ce face parte integranta din hotarare.
Va atribui paratului MM:
- Lotul 2 din varianta 2 de lotizare, din imobilul casa de locuit si terenul aferent in suprafata de 280 mp. evidentiat in anexa nr.6 la raportul de expertiza in constructii efectuat de ing.Mosneagu Marian, in punctele de contur 10,11,13,12,10, avand o valoare de circulatie de 1892 lei.
Va institui in favoarea loturilor 2 (apartinand paratului _) si 3 (apartinand celorlalti _), o servitute de trecere, asa cum a fost evidentiata de expertul in constructii in anexa nr.6 la raportul de expertiza. Aceasta, deoarece expertii au aratat ca lotul 2 si 3 nu au cale de acces la drumul public.
- suprafata totala de 13261 m.p., in valoare de 4190 lei delimitata in Lotul nr.2 din varianta 2 la raportul de expertiza topo-ing. Obreja Florinel, ce face parte integranta din hotarare.
Va atribui paratilor _.. in indiviziune:
- Lotul 3 din varianta 2 de lotizare, din imobilul casa de locuit si terenul aferent in suprafata de 308 mp. evidentiat in anexa nr.6 la raportul de expertiza in constructii efectuat de ing.Mosneagu Marian, in punctele de contur 7,8,9,10,12,7, avand o valoare de circulatie de 1792 lei.
- suprafata totala de 18854 m.p. , in valoare de 5710 lei delimitata in Lotul nr.3 din varianta 2 la raportul de expertiza topo-ing. Obreja Florinel, ce face parte integranta din hotarare.
De asemenea, va atribui paratilor si - suprafata de 2500 m.p.( real masurat S= 2500 m.p ), arabil, din extravilanul satului _, tarlaua .. parcela _ din punctul numit" Dealul Morii", delimitata in raportul de expertiza topo, in lotul I din varianta 2, anexa nr.4 in perimetrul punctelor de contur 9,10,11,12,13,9.
Valoare 2500 m.p. x 0,2925 lei/m.p. = 731 lei, categoria de folosinta, arabil, clasa de calitate II C.
- suprafata de 1600 m.p.( real masurat S= 1600 m.p ), arabil, din extravilanul satului _, tarlaua _, parcela _ din punctul numit" Dealul Morii", delimitata in raportul de expertiza topo, in lotul I din varianta 2, anexa nr.4 in anexa nr.4 in perimetrul punctelor de contur 9,10,11,12,13,9.
Valoare 1600 m.p. x 0,2925 lei/m.p. = 468 lei, categoria de folosinta, arabil, clasa de calitate IIC.
Va stabili institui in favoarea loturilor 2 si 3 si in sarcina lotului 1, o servitute de trecere, asa cum a fost evidentiata de expertul in constructii in anexa nr.6 la raportul de expertiza.
Pentru egalizarea valorica a loturilor va oblig reclamanta sa achite paratului _. suma de 3.818 lei cu titlul de sulta, iar paratilor _., in solidar, suma de 2398 lei, cu titlul de sulta.
Va obliga paratul Virna Costica sa plateasca reclamantei suma de 352 lei reprzentand cota de 1/3 din pasiv.
Va obliga paratii _.. sa plateasca reclamantei suma de 352 lei reprzentand cota de 1/3 din pasiv.
In temeiul art.274 cod pr. civila va obliga paratii _ sa achite reclamantei suma de  250 lei reprezentand cheltuieli de judecata.
Va compensa cheltuielile de judecata (onorariu avocat) efectuate de reclamanta si paratii _..
In temeiul art.50 indice 2 din OUG nr.51/2008, instanta va dispune ca reclamanta impreuna cu paratii  _.. sa restituie ajutorul public acordat prin plata sumei de 735 lei reclamanta, iar paratii respectivi -suma de 735 lei catre bugetul local al Unitatii Administrativ Teritoriale a mun. Husi.
In baza art. 77 indice 1 alin. 6 din Legea nr. 571/2003, prezenta hotarare si schita anexa se vor comunica Primariei _., in vederea fiscalizarii.
In temeiul art.54 al.2 din Legea 7/1996 prezenta hotarare si un exemplar de pe raportul de expertiza in topo si in constructii efectuate de expertii Obreja Florinel respectiv Mosneagu Marian, se vor comunica Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara Vaslui.

PENTRU ACESTE MOTIVE,
IN NUMELE LEGII
HOTARASTE
Admite actiunea civila formulata de reclamantaNN, in contradictoriu cu paratii MM_..
Constata ca dupa decesul numitei // (decedata la data de 26.12.2000), cu ultimul domiciliu in domiciliu in sat _., au ramas ca mostenitori:
- _.-in calitate de sot supravietuitor, cu o cota de 1/4 din masa succesorala;
- _ -in calitate de fiica, cu o cota de 1/4 din masa succesorala ;
- _. -in calitate de fiu, cu o cota de 1/4 din masa succesorala,
- si mostenitorii fiului postdecedat // (dec. 13.01.2010)- respectiv, paratii: _.- nepoti de fiu postdecedat ai celor doi primi defuncti si _ - sotia supravietuitoare a fiului postdecedat //, cu o cota de 1/4 din masa succesorala, (adica fiecare are o cota de ¼ impartit la 5= 1/20).
In temeiul art.696 cod civil de la 1864 constata ca paratul _. este strain de mostenire prin neacceptarea mostenirii lasate de autorii sai -//, in termenul legal.
Constata ca masa succesorala ramasa de pe urma defunctei // este compusa din:
- cota de 1/2 din casa de locuit dobandita prin construire in anul 1950, in timpul casatoriei acesteia cu //. Casa este situata in sat _.. pe terenul in suprafata de 1007 mp.(real masurat 987 mp.) in tarlaua 40, parcelele 1790, 1791 din TP emis pe numele //;
Constata ca in succesiunea lui //, decedat la data de 03.02.2004, cu ultimul domiciliu in sat _., au ramas ca mostenitori conform cererii pentru deschiderea procedurii succesorale nr. 1314 din 13.05.2010:
- reclamanta NN-in calitate de fiica, cu o cota de 1/3 din masa succesorala,
- paratul _.-in calitate de fiu 1/3 din masa succesorala,
- si mostenitorii fiului postdecedat // (dec. 13.01.2010)- respectiv, paratii: _.- nepoti de fiu postdecedat ai celor doi primi defuncti si _ - sotia supravietuitoare a fiului postdecedat //, fiecare cu o cota de 1/15 din masa succesorala.
Constata ca masa succesorala ramasa de pe urma defunctului // este compusa din:
- cota de 1/2 din casa de locuit dobandita prin construire in anul 1950, in timpul casatoriei acestuia cu _. Casa este situata in sat _. pe terenul in suprafata de 1007 mp.(real masurat 987 mp.) in tarlaua 40, parcelele 1790, 1791 din TP_. emis pe numele //;
- teren in suprafata de 4 ha. si 5500 mp., situat pe teritoriul com. _, din care 1007 mp. teren intravilan - aferenti casei de locuit construite in anul 1950; acest teren a fost dobandit de defunctul // prin reconstituire, conform TP nr_.., cu o valoarea de circulatie in suma de 19.749 lei conform raportului de expertiza topo efectuat de ing.Obreja Florinel ce face parte integranta din prezenta hotarare;
- teren in suprafata de 1 ha situat in extravilanul corn. _, dobandit de defunctul // prin reconstituire, conform TP nr. _, cu o valoarea de circulatie in suma de 2.925 lei conform raportului de expertiza topo efectuat de ing.Obreja Florinel ce face parte integranta din prezenta hotarare.
Constata ca valoarea de circulatie a imobilului succesoral compus din casa de locuit C1 cu doua camere, un hol si veranda; C 2-bucatarie si C 3-camara, situata, este in suma de 8.416 lei conform raportului de expertiza in constructii efectuat de ing. Mosneagu Marian, ce face parte integranta din prezenta hotarare.
Constata ca valoarea intregii mase succesorale este de 29701 lei .
Constata ca valoarea pasivului reprezentand contravaloarea impozitului aferent imobilului succesoral este in cuantum de 1057 lei si a fost suportat integral de reclamanta.
Instanta ia act ca reclamanta a renuntat la includerea in masa succesorala a imobilului casa de locuit dobandita de defuncti in anul 1965, precum si la cererea de partajare a acestui bun.
In temeiul art.728 cod civil de la 1864 dispune iesirea din indiviziune a partilor.
Atribuie reclamantei NN:
- Lotul 1 din varianta 2 de lotizare, din imobilul casa de locuit si terenul aferent in suprafata de 277 mp. evidentiat in anexa nr.6 la raportul de expertiza in constructii efectuat de ing.Mosneagu Marian, in punctele de contur 1,2,3,4,13,11,1, avand o valoare de circulatie de 9498 lei.
- suprafata totala de 22500 m.p., in valoare de 6619 lei delimitata in Lotul nr.1 din varianta 2 la raportul de expertiza topo-ing. Obreja Florinel, ce face parte integranta din hotarare, astfel:
A). Suprafetele de teren inscrise in Titlul de proprietate nr_. din_,(Anexa nr.8), eliberat pe numele //:
- suprafata de 7500 m.p.( real masurat S= 7458 m.p ) arabil, din extravilanul satului _., tarlaua _, parcela _ din punctul numit "Janea I", delimitata in anexa nr.3 de punctele de contur 13,14,15,16,13.
Valoare 7500 m.p. x 0,2925 lei/m.p. = 2194 lei, categoria de folosinta, arabil, clasa de calitate II. C.
- suprafata de 5000 m.p.( real masurat S= 4870 m.p ),padure, (in fapt padure defrisata haotic)din extravilanul satului , tarlaua _, parcela _ din punctul numit" Recea", delimitata in anexa nr.4 de punctele de contur 1,2,3,4,1.
- Valoare 5000 m.p. x 0,3000 lei/m.p. = 1500 lei,- nu s-a facut si evaluarea masei lemnoase existente.
B).Suprafetele de teren inscrise in Titlul de proprietate nr. _ din_,(Anexa nr. 7) , eliberat pe numele //:
- suprafata de 10000 m.p.( real masurat S= 10000 m.p ), arabil, din extravilanul satului _Tarlaua _, parcela _. din punctul numit "Todireni I", delimitata in anexa nr. 1 de punctele de contur 1,2,3,4,1.
Valoare 10000 m.p. x 0,2925 lei/m.p.= 2925 lei, categoria de folosinta, arabil, clasa de calitate II C.
Atribuie paratului _.:
- Lotul 2 din varianta 2 de lotizare, din imobilul casa de locuit si terenul aferent in suprafata de 280 mp. evidentiat in anexa nr.6 la raportul de expertiza in constructii efectuat de ing.Mosneagu Marian, in punctele de contur 10,11,13,12,10, avand o valoare de circulatie de 1892 lei.
Va stabili institui in favoarea lotului 2 si in sarcina lotului 1, o servitute de trecere, asa cum a fost evidentiata de expertul in constructii in anexa nr.6 la raportul de expertiza.
- suprafata totala de 13261 m.p., in valoare de 4190 lei delimitata in Lotul nr.2 din varianta 2 la raportul de expertiza topo-ing. Obreja Florinel, ce face parte integranta din hotarare,  astfel:
Suprafetele de teren inscrise in Titlul de proprietate nr_ din _, (Anexa nr.8) , eliberat pe numele //:
- suprafata de 7900 m.p.( real masurat S= 7900 m.p ), arabil, din extravilanul satului _, tarlaua _, parcela _. din punctul numit "Janea Vii", delimitata in anexa nr.2 de punctele de contur 5,6,7,8,5.
Valoare 7900 m.p. x 0,225 lei/m.p. = 2311 lei, categoria de folosinta, arabil, clasa de calitate II C. suprafata de 2500 m.p.( real masurat S= 2500 m.p ), arabil, din extravilanul satului _., tarlaua _, parcela _ din punctul numit "Dealul Morii", delimitata in anexa nr.4 in perimetrul punctelor de contur 9,10,11,12,13,9.
Valoare 2500 m.p. x 0,2925 lei/m.p. = 731 lei, categoria de folosinta, arabil, clasa de calitate II C.
- suprafata de 2800 m.p.( real masurat S= 1637mp.), arabil, din extravilanul satului _. din punctul numit "Dealul Morii", delimitata in anexa nr.4 de punctele de contur 5,6,7,8,5.
Valoare 2800 m.p. x 0,2925 lei/m.p. = 819 lei, categoria de folosinta,arabil, clasa de calitate II C.
Cota de ½ din Aleea de acces, respectiv 122 m.p: 2= 61 m.p ,identica cu Tarlaua 40 parcela 1790, materializata cu dimensiuni si vecinatati in anexa nr.6 de punctele de contur 5,6,7,12,13,4.
Valoarea suprafetei de 61 m.p x 5,4 lei/mp= 329 lei.
Atribuie paratilor __in indiviziune:
- Lotul 3 din varianta 2 de lotizare, din imobilul casa de locuit si terenul aferent in suprafata de 308 mp. evidentiat in anexa nr.6 la raportul de expertiza in constructii efectuat de ing.Mosneagu Marian, in punctele de contur 7,8,9,10,12,7, avand o valoare de circulatie de 1792 lei.
Va stabili institui in favoarea lotului 3 si in sarcina lotului 1 si 2, o servitute de trecere, asa cum a fost evidentiata de expertul in constructii in anexa nr.6 la raportul de expertiza.
- suprafata totala de 18854 m.p. , in valoare de 5710 lei delimitata in Lotul nr.3 din varianta 2 la raportul de expertiza topo-ing. Obreja Florinel, ce face parte integranta din hotarare, astfel:
- Suprafetele de teren inscrise in Titlul de proprietate nr. _ din_.,(Anexa nr.8) eliberat pe numele //:
- suprafata de 4693 m.p.( real masurat S= 4673 m.p ), arabil, din extravilanul satului .., tarlaua _, parcela _din punctul numit "Todireni I", delimitata in anexa 2 de punctele de contur 1,2,3,4,1.
Valoare 4693 m.p. x 0,2925 lei/m.p. = 1373 lei, categoria de folosinta, arabil, clasa de calitate II C.
- suprafata de 4300 m.p.( real masurat S= 4300 m.p ),arabil din extravilanul satului _, tarlaua _, parcela _ din punctul numit" Closcari", imitata in anexa nr.3 de punctele de contur 5,6,11,12,5.
Valoare 4300 m.p. x 0,2925 lei/m.p. = 1258 lei, categoria de folosinta,arabil, clasa de calitate IIC.
- suprafata de 2900 m.p.( real masurat S= 2900 m.p ),pasune din extravilanul satului _, tarlaua _, parcela _ din punctul numit" Closcari", delimitata in anexa nr.3 de punctele de contur 6,7,10,11,6.
Valoare 2900 m.p. x 0,2525 lei/m.p. = 732 lei, categoria de folosinta,pasune, clasa de calitate IV B.
- suprafata de 2800 m.p.( real masurat S= 2800 m.p ),arabil din extravilanul satului _, tarlaua _, parcela _. din punctul numit" Closcari", delimitata in anexa nr.3 de punctele de contur 7,8,9,10,7.
Valoare 2800 m.p. x 0,2925 lei/m.p. = 819 lei, categoria de folosinta,arabil, clasa de calitate II. C.
- suprafata de 308 m.p, din intravilanul satului _.,identica cu tarlaua _ ,Parcela _., materializata cu dimensiuni si vecinatati in anexa nr.6 de punctele de tur 7,8,910,12,7.
Valoarea suprafetei de 308 m.p x 5,4 lei/mp= 1663 lei
Cota de 1/2 din Aleea de acces, respectiv 122 m.p: 2= 61 m.p , identica cu Tarlaua 40 parcela 1790 materializata cu dimensiuni si vecinatati in anexa nr.6 de punctele de contur 4,5,7,12,13,4.
Valoarea suprafetei de 61 m.p x 5,4 lei/mp= 3291ei.
- suprafata de 2500 m.p.( real masurat S= 2500 m.p ), arabil, din extravilanul satului _., tarlaua _, parcela _ din punctul numit" Dealul Morii", delimitata in raportul de expertiza topo, in lotul I din varianta 2, anexa nr.4 in perimetrul punctelor de contur 9,10,11,12,13,9.
Valoare 2500 m.p. x 0,2925 lei/m.p. = 731 lei, categoria de folosinta, arabil, clasa de calitate II C.
- suprafata de 1600 m.p.( real masurat S= 1600 m.p ), arabil, din extravilanul satului _, tarlaua _, parcela _ din punctul numit" Dealul Morii", delimitata in raportul de expertiza topo, in lotul I din varianta 2, anexa nr.4 in anexa nr.4 in perimetrul punctelor de contur 9,10,11,12,13,9.
Valoare 1600 m.p. x 0,2925 lei/m.p. = 468 lei, categoria de folosinta, arabil, clasa de calitate IIC.
Pentru egalizarea valorica a loturilor obliga reclamanta sa achite paratului _suma de 3.818 lei cu titlul de sulta, iar paratilor_, in solidar, suma de 2398 lei, cu titlul de sulta.
Obliga paratul _ sa plateasca reclamantei suma de 352 lei reprezentand cota de 1/3 din pasiv.
Oblia paratii _.sa plateasca reclamantei suma de 352 lei reprezentand cota de 1/3 din pasiv.
In temeiul art.274 cod pr. civila obliga paratii _sa achite reclamantei suma de  250 lei reprezentand cheltuieli de judecata.
Compenseaza cheltuielile de judecata (onorariu avocat) efectuate de reclamanta si paratii_..
In temeiul art.50 indice 2 din OUG nr.51/2008, instanta dispune ca reclamanta impreuna cu paratii  _.sa restituie ajutorul public acordat prin plata sumei de 735 lei reclamanta, iar paratii respectivi -suma de 735 lei catre bugetul local al Unitatii Administrativ Teritoriale a mun. Husi.
In baza art. 77 indice 1 alin. 6 din Legea nr. 571/2003, prezenta hotarare si schita anexa se vor comunica Primariei _.., in vederea fiscalizarii.
In temeiul art.54 al.2 din Legea 7/1996 prezenta hotarare si un exemplar de pe raportul de expertiza in topo si in constructii efectuate de expertii Obreja Florinel respectiv Mosneagu Marian, se vor comunica Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara Vaslui.
Cu drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicare.
Pronuntata in sedinta publica, azi, _.

PRESEDINTE,                                           GREFIER,
    xx yy

Red. xx./yy.
10ex./ _.

Sursa: Portal.just.ro


Alte spete Partaj

Partaj bunuri comune. Lichidarea regimului matrimonial. - Decizie nr. 902 din data de 19.12.2017
Prestatie tabulara. - Decizie nr. 314 din data de 02.11.2012
Sistarea starii de codevalmasie asupra bunurilor sotilor. Drept de creanta. - Decizie nr. 27 din data de 06.02.2012
Drept de proprietate. Partaj de folosinta. Despagubiri. - Decizie nr. 127 din data de 18.02.2010
Partaj bunuri comune - Sentinta civila nr. 662 din data de 05.09.2012
Partaj bunuri comune - Sentinta civila nr. 651 din data de 30.08.2012
Partaj succesoral - Sentinta civila nr. 300 din data de 21.03.2012
Pretentii - Sentinta civila nr. 387 din data de 02.02.2010
Partaj bunuri comune - Sentinta civila nr. 1564 din data de 21.12.2011
Partaj bunuri comune - Sentinta civila nr. 1340 din data de 27.10.2011
Uzucapiune - Sentinta civila nr. 674 din data de 08.09.2010
Uzucapiune - Sentinta civila nr. 809 din data de 30.09.2010
Partaj bunuri comune - Sentinta civila nr. 390 din data de 13.05.2010
Partaj bunuri comune - Sentinta civila nr. 194 din data de 07.04.2010
Partaj bunuri comune - Sentinta civila nr. 170 din data de 15.04.2009
Nulitate titlu proprietate - Sentinta civila nr. 71 din data de 25.02.2010
Iesire din indiviziune - Sentinta civila nr. 625 din data de 02.12.2009
Uzucapiune - Sentinta civila nr. 619 din data de 02.12.2009
iesire din indiviziune - Sentinta civila nr. 605 din data de 18.11.2009
partaj succesoral - Sentinta civila nr. 587 din data de 11.11.2009