InfoDosar.ro | Jurisprudenta | Spete Judecatoria Pitesti

ucidere din culpa

(Hotarare nr. 5543/2013 din data de 03.12.2013 pronuntata de Judecatoria Pitesti)

Domeniu Uciderea din culpa | Dosare Judecatoria Pitesti | Jurisprudenta Judecatoria Pitesti

Dosar nr. 10624/280/2013
R O M A N I A

JUDECATORIA PITESTI
SECTIA PENALA

SENTINTA PENALA Nr. 5543/2013
Sedinta publica de la 03 Decembrie 2013
Completul compus din:
PRESEDINTE A.M.D.
Grefier C.S.

Ministerul Public - Parchetul de pe langa Judecatoria Pitesti reprezentat prin
procuror A.R.P. Pe rol pronuntarea asupra cauzei penale privind pe inculpat M.I. si pe parte civila T.N., parte civila T.F.M., parte civila T.R.V., parte civila T.R.A., parte civila S.M., parte civila N.L., parte civila Spitalul Judetean De Urgenta Pitesti, parte civila Spitalul Clinic De Urgenta Bagdasar Arseni Bucuresti, avand ca obiect ucidere din culpa prev. de art.178 alin. 2 C.pen.
La apelul nominal facut in sedinta publica au lipsit partile.
Procedura legal indeplinita, fara citarea partilor.
S-a facut referatul cauzei de catre grefierul de sedinta care invedereaza instantei ca dezbaterile asupra cauzei au avut loc in sedinta publica din data de 19.11.2013, fiind consemnate in incheierea de sedinta din acea data, incheiere ce face parte integranta din prezenta sentinta.

     

INSTANTA

Asupra cauzei penale de fata :
Constata ca prin rechizitoriul Parchetului de pe langa Judecatoria Pitesti nr.4896/P/2011 din data de 14.05.2013 s-a dispus punerea in miscare a actiunii penale si trimiterea in judecata in stare de libertate a inc. M.I. pentru sav. infr.prev. si ped. de art.178 alin.2 C.p, constand in aceea ca la data de 24.07.2011, in timp ce conducea autoturismul cu numar X , prin nerespectarea normelor legale de circulatie, respectiv disp. art. 35 pct.1 din OUG nr.195/2002 R a produs un accident de circulatie in urma caruia a rezultat decesul numitei T.M..
Prin acelasi rechizitoriu s-a dispus neinceperea urmaririi penale fata de M.I., cercetat sub aspectul sav. infr. prev. si ped. de art.184 alin.1 si 3 C.p., intrucat lipseste plangerea penala prealabila a persoanei vatamate C.V.
Prin cererea depusa la dosar la termenul de judecata din data de 25.06.2013 partile vatamate T.N., T.F.M., T.R.V., T.R.A., T.M. si N.L. au invederat instantei constituirea ca parti civile cu urmatoarele sume de bani : - cate 200.000 euro in echivalent lei la data platii pentru numitii T.N., T.F.M., T.M. si N.L. , reprezentand daune morale; - cate 100.000 euro echivalent lei la data platii pentru numitii T.R.V. si T.R.A., reprezentand daune morale ; - 20.000 lei pentru numitii T.N., T.F.M., T.R.V., N.L., T.M., reprezentand prejudiciu material, cate 4000 lei fiecare; - penalitati in cuantum de 0,1 % pentru fiecare zi de intarziere de la ramanerea definitiva a hotararii  si pana la efectuarea platii - f.20 dosar.
Totodata, prin adresa nr. 21174/21.10.2013 partea civila Spitalul Judetean De Urgenta Pitesti a invederat constituirea ca parte civila cu suma de 248,73 lei reprezentand cheltuieli de spitalizare ocazionate de asistenta medicala acordata numitei T.M. - f.44 dosar.
Se retine de asemenea constituirea de parte civila in cauza a Spitalului Clinic De Urgenta Bagdasar Arseni Bucuresti cu suma de 479 lei reprezentand cheltuieli de spitalizare ocazionate de asistenta medicala acordata numitei T.M. - adresa nr. 23666/10.10.2013 -f.45-47 dosar.
In sedinta publica din data de 24.09.2013 inculpatul , prin aparator, a solicitat aplicarea in ceea ce il priveste a dispozitiilor art.3201 C.p.p., precizand ca recunoaste si regreta savarsirea faptei asa cum este retinuta in actul de sesizare al instantei, nefiind de acord cu pretentiile formulate de partile civile, pe care le apreciaza ca fiind nejustificat de mari, aratand totodata ca a ajutat partile civile la inmormantare - declaratie fila 32 dosar.
La acelasi termen de judecata instanta a incuviintat probatoriul solicitat de aparatorul partilor civile -pe latura civila - constand in inscrisuri si proba testimoniala cu doi martori in persoana numitelor T.D. si T.L., dispunandu-se totodata atasarea fisei de cazier judiciar a inculpatului.
Examinand probatoriul administrat in cauza constand in : proces verbal de cercetare la fata locului, planse foto si schita, raport de necropsie , raport de expertiza tehnica auto, depozitii martori, declaratii parti civile, declaratii inculpat, fisa de cazier judiciar, precum si celelalte inscrisuri aflate la dosarul cauzei, instanta retine urmatoarele:
In data de 24.07.2011 inculpatul M.I.conducea autoturismul cu numarul X pe raza localitatii Piscani, jud. Arges si datorita oboselii acesta atipeste la volan, moment in care autoturismul scapat de sub actiunea comenzilor de conducere, paraseste partea carosabila, si isi continua deplasarea in decorul lateral al drumului, intrand in impact frontal cu doua persoane de sex feminin.
In urma accidentului rutier a rezultat decesul numitei T.M care, in urma raportului medico-legal de autopsie, retinandu-se ca moartea acesteia a fost violenta, ea fiind produsa prin soc traumatic si hemoragic, consecinta unui politraumatism cu multiple fracturi, iar intre leziunile traumatice si deces exista o legatura directa de cauzalitate si vatamarea corporala a numitei C.V..
Pentru lamurirea cauzei sub toate aspectele s-a efectuat o expertiza tehnica auto in care s-a concluzionat ca starea de pericol a fost generata de catre inculpatul M.I. si este consecinta manevrelor de conducere efectuate de acesta si anume a conducerii in stare avansata de oboseala , stare in care a pierdut controlul asupra traiectoriei autoturismului,  inculpatul dispunea de posibilitati de evitare a accidentului daca urmarea cu atentie drumul si traiectoria urmata de autovehiculul condus.
Totodata, s-a retinut ca inc. M.I a incalcat norme legale privind conducerea unui autovehicul , respectiv art.35 pct.1 din OUG nr.195/2002 .
Audiat fiind in cursul urmaririi penale -filele 112-120 d.u.p., inculpatul M.I. a recunoscut savarsirea faptei, precizand ca in noaptea de 23/24.07.2011 a participat la botezul nepotului sau, desfasurat in incinta unui restaurant din orasul Mioveni, plecand de la petrecere in jurul orelor 07.00, la volanul autoturismului proprietate personala marca Dacia Solenza. Inculpatul s-a deplasat in comuna Corbi, unde a lasat la domiciliile lor niste rude, dupa care si-a continuat drumul , din directia Domnesti spre Pitesti, cu intentia de a ajunge la domiciliul sau din oras Mioveni, insa o data ajuns pe raza satului Piscani, intr-o curba usoara la stanga, probabil datorita oboselii acumulate, a adormit la volan, parasind partea carosabila.
Si in fata instantei de judecata, cu prilejul audierii in sedinta publica din data de  24.09.2013, inculpatul M.I. a manifestat aceeasi atitudine sincera, materializata in recunoastere si regret, solicitand aplicarea-in ceea ce-l priveste a disp. art. 320/1 c.p.p.-declaratie fila 32 dosar.
Data fiind situatia de fapt astfel cum a fost prezentata,  instanta retine ca fapta inculpatului M.I., care la data de 24.07.2011, in timp ce conducea autoturismul cu numar AG -20- NMV , prin nerespectarea normelor legale de circulatie, respectiv disp. art. 35 pct.1 din OUG nr.195/2002 R a produs un accident de circulatie in urma caruia a rezultat decesul numitei T.M., intruneste elementele constitutive ale infractiunii de ucidere din culpa prev. si ped. de art.178 alin.2 C.p.
La stabilirea si individualizarea pedepsei ce va fi aplicata inculpatului instanta va avea in vedere criteriile generale de individualizare prev. si ped. de art. 72 C.p. respectiv gradul de pericol social concret al faptei apreciat ca fiind ridicat , mai ales fata de urmarea produsa - decesul victimei, limitele de pedeapsa prevazute in partea speciala a Codului Penal , imprejurarile si urmarile faptei comise, atitudinea sincera manifestata de inculpat  pe parcursul procesului penal - materializata in recunoasterea si regretarea faptei comise, persoana inculpatului care nu este cunoscut cu antecedente penale, asa cum rezulta din fisa de cazier judiciar aflata la fila 48 dosar, este o persoana ce manifesta un comportament exemplar in comunitatea in care locuieste - conform caracterizarii aflata la fila 74 dosar, considerente in baza carora se va orienta la pedeapsa indreptata spre minimum special prevazut de lege, urmand a da eficienta in cauza disp. art. 3201 alin.7 C.p.p., pedeapsa care sa fie de natura a atrage inculpatului atentia asupra caracterului antisocial al faptei sale si a-l determina ca pe viitor sa se abtina de la astfel de gesturi.
Ca modalitate de individualizare a executarii,  se apreciaza ca scopul preventiv educativ al pedepsei, asa cum este reglementat de disp.art.52 Cod penal poate fi atins si fara executare in conditii de privare de libertate, respectiv prin suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere, in temeiul art.86/1 Cp, urmand a se fixa termen de incercare corespunzator conform art.86/2 Cp.
Va  atrage atentia inculpatului asupra disp.art.86/4 Cod penal, cu privire la revocarea suspendarii executarii pedepsei daca in cursul termenului de incercare va savarsi din nou o infractiune.
In baza art. 71 alin. 1 si 2 c.p. va aplica inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii exercitiului drepturilor prevazute de art. 64 lit. a teza a-II-a si b c.p., a carei executare o suspenda conform dispozitiilor art. 71 alin. 5 c.p.
Avand in vedere gravitatea faptei savarsite, imprejurarile in care s-a produs aceasta fapta, incalcarea unor norme fundamentale, principiale si in acelasi timp minimale ce trebuie respectate de orice conducator auto pentru a nu periclita viata / integritatea corporala a altor participanti la trafic-prin urcarea la volan in aceste conditii, dar si lipsa totala de respect, nepasarea manifestata in raport cu viata /integritatea fizica a participantilor la trafic, instanta apreciaza ca impunerea in sarcina inculpatului a respectarii obligatiei prev. de art. 86/3 alin. 3 lit. e -respectiv obligatiei de a nu conduce nici un autoturism pe durata termenului de incercare este pe deplin justificata si de natura a preintampina alte eventuale evenimente de genul celui mai sus relatat.
Instanta mai are in vedere si faptul ca in cazul neaplicarii dispozitiilor sus-mentionate-art. 86/3 alin. 3 c.p. inculpatul se poate prevala de art. 116 din OUG nr. 195/2002 si, in contextul reliefat- vizand maniera neglijenta de conducere, avand posibilitatea prezentarii la examen pentru obtinerea unui nou permis de conducere la interval de doar un an de la ramanerea definitiva a prezentei sentinte.
In ceea ce priveste latura civila a cauzei instanta retine ca prin cererea depusa in sedinta publica din data de 25.06.2013 numitii T.N., fiul victimei T.M., T.F.M., - fiul victimei T.M.,  T.R.V., nora victimei - T.R.A., nepotul victimei, T.M., fiica victimei  si N.L., fiica victimei au invederat instantei constituirea ca parti civile cu urmatoarele sume de bani : - cate 200.000 euro in echivalent lei la data platii pentru numitii T.N., T.F.M., T.M. si N.L. , reprezentand daune morale; - cate 100.000 euro echivalent lei la data platii pentru numitii T.R.V. si T.R.A., reprezentand daune morale ; - 20.000 lei pentru numitii T.N., T.F.M., T.R.V., N.L., T.M., reprezentand prejudiciu material, cate 4000 lei fiecare; - penalitati in cuantum de 0,1 % pentru fiecare zi de intarziere de la ramanerea definitiva a hotararii  si pana la efectuarea platii - f.20 dosar.
In dovedirea laturii civile a cauzei, partile civile au solicitat , prin aparator, proba cu inscrisuri si proba testimoniala constand in audierea a doi martori - T.D. si T.L. , cerere de probatoriu incuviintata de instanta in sedinta publica din data de  24.09.2013.
In cauza insa, conditiile raspunderii civile delictuale prev. de art.998 - 999 Cod civil sunt intrunite doar in parte si anume in ceea ce priveste suma totala de 13.500 lei - reprezentand cheltuieli materiale efectuate in comun de partile civile pentru inmormantarea defunctei si celelalte obiceiuri crestinesti -  suma ce urmeaza a fi impartita in mod egal intre cei 5 titulari ai actiunii civile vizand daunele materiale , precum si suma de cate 10.000 euro - echivalent in lei la cursul BNR la data efectuarii platii , reprezentand daune morale, suma acordata fiecaruia dintre copiii victimei T.M..
Astfel, in ceea ce priveste daunele materiale solicitate de partile civile prin cererea aflata la fila 20 dosar instanta - prin coroborarea depozitiilor celor doua martore audiate in cauza T.D. si T.L.N. f.77-78 dosar, (martore care evidentiaza cheltuielile cu inmormantarea defunctei si celelalte obiceiuri crestinesti , parastase, pomeni) , precum si a inscrisurilor depuse in sustinerea acestor pretentii materiale respectiv : factura 7 /2011 , bonuri fiscale (f.59-72) , factura privind achizitionarea unui monument funerar in valoare de 1240 lei - fila 71 dosar - a stabilit cuantumul total al acestora ridicandu-se la suma de 20.000 lei, cuantum din care urmeaza a se retine - in conformitate cu insasi declaratia inculpatului, solicitarea aparatorului partii civile exprimata cu ocazia punerii concluziilor asupra fondului cauzei in sedinta publica din data de 19.11.2013 precum si continutul notelor scrise depuse de inculpat la fila 33 dosar - sumele de 1000 euro -  echivalent in lei - si respectiv 2000 lei, sume de bani cu care inculpatul a contribuit la cheltuielile cu inmormantarea si obiceiurile crestinesti ulterioare acesteia  si care sunt recunoscute si de catre cei doi martori audiati in cauza (f.77-78 dosar).
In lipsa unor criterii expres prevazute de lege pentru cuantificarea daunelor morale instanta va avea in vedere varsta defunctei, calitatea partilor civile si relatiile acestora cu defuncta respectiv faptul ca este vorba despre copiii numitei T.M., cu care aceasta era in relatii foarte apropiate si care reprezenta un sprijin din punct de vedere afectiv, sens in care instanta retine depozitiile martorilor audiati in cauza - care mentioneaza faptul ca victima locuia cu unul dintre fii respectiv T.F. si sotia acestuia , gospodarindu-se si ajutandu-se reciproc, aceasta participand activ la cresterea si educarea nepotului; mai invedereaza totodata martorii faptul ca victima a fost o persoana cunoscuta si apreciata in comunitate atat membrii familiei cat si consatenii pastrand o amintire vie a acesteia si vorbind in permanenta despre ea , lipsa victimei T.M. fiind resimtita profund de catre membrii familiei, acestia reunindu-se in fiecare duminica si deplasandu-se impreuna la cimitir.
In stabilirea cuantumului despagubirilor morale destinate repararii prejudiciului moral reliefat in speta prin suferinta cauzata membrilor familiei victimei ca urmare a unui accident rutier in care si-a pierdut viata mama acestora, instanta va avea in vedere atat gravitatea prejudiciului astfel cum a fost sus reliefat , cat si criteriul echitatii potrivit caruia indemnizatia acordata drept despagubire sa fie justa, rationala, echitabila si in asa fel stabilita incat sa reprezinte o compensare suficienta a prejudiciului. Avand in vedere relatiile foarte stranse apropiate, armonioase, de afectiune existente intre victima T.M. si copiii acesteia, trauma evidenta generata de acest eveniment nefericit, instanta apreciaza ca suma de cate 10.000 euro - echivalent in lei la cursul BNR la data efectuarii platii acordata cu titlu de daune morale fiecaruia dintre copiii victimei este necesara si totodata suficienta pentru a oferi o compensare adecvata; instanta urmeaza a respinge ca neintemeiata cererea privind acordarea daunelor morale formulata de partile civile T.R.V.- nora victimei si T.R.A. -nepotul victimei , acestia neavand calitatea de mostenitori ai defunctei, din moment ce fiul acesteia, T.F.M.- mostenitorul defunctei -, sotul, respectiv tatal partilor civile sus mentionate - este in viata , iar instanta a admis capatul de cerere privind acordarea daunelor morale.
Instanta mai retine ca la data producerii accidentului rutier autoturismul condus de catre inculpat avand numarul de inmatriculare X era asigurat, conform contractului de asigurare de raspundere civila obligatorie incheiat cu SC ASIGURARE REASIGURARE ASTRA SA , dovedit prin  polita nr. 006361231 emisa la data de 27.06.2011 (f.106 d.u.p.).
Ca atare, in speta sunt aplicabile disp. art. 49 - 57 din Legea nr.136/1995 privind asigurarile , cu modificarile ulterioare, care prevad raspunderea asiguratorului pentru pagubele cauzate tertilor de conducatorul auto al autoturismului asigurat atat in ceea ce priveste pagubele materiale cat si prejudiciul moral, dispozitii in baza carora societatea de asigurare urmeaza a fi obligata in solidar cu inculpatul la acoperirea prejudiciului produs partilor civile si stabilit conform celor ce preced.
Examinand actiunile civile formulate in cauza de catre cele doua unitati spitalicesti, precum si inscrisurile depuse in dovedirea pretentiilor civile instanta apreciaza ca acestea sunt intemeiate urmand in consecinta a fi admise in temeiul disp. art.14 si 346 C.p.p. coroborat cu art.998 - 999 Cod civil si art.313 din Legea nr.95/2006 ; - in acest sens,  va obliga inculpatul in solidar cu asiguratorul SC ASIGURARE REASIGURARE ASTRA SA SUC. PITESTI - Sucursala Pitesti la plata catre partea civila Spitalul Judetean de Urgenta Pitesti a sumei de 248,73 lei, reprezentand  despagubiri civile-cheltuieli de spitalizare ocazionate de asistenta medicala acordata victimei T.M. in data de 24.07.2011, data la care aceasta a fost internata  in cadrul Sectiei UPU a acestei unitati - inscrisuri (f.44 dosar) ; va admite actiunea civila  formulata de partea civila Spitalul Clinic de Urgenta Bagdasar Arseni Bucuresti si va obliga  inculpatul in  solidar cu asiguratorul SC ASIGURARE REASIGURARE ASTRA SA SUC. PITESTI.- Sucursala Pitesti la plata catre aceasta partea civila a sumei de 479,00 lei, reprezentand  despagubiri civile-cheltuieli de spitalizare ocazionate de asistenta medicala acordata victimei T.M. care a fost consultata in Camera de Garda a acestei unitati in ziua de 24.07.2011 conform inscrisurilor aflate la fila 45,46 dosar.
In baza art. 191 alin. 1 C.pr.pen.  va obliga  inculpatul la plata   cheltuielilor judiciare catre stat, incluzand  suma de 200 lei reprezentand cheltuieli efectuate in cursul urmaririi penale.

PENTRU ACESTE MOTIVE,
IN NUMELE LEGII
HOTARASTE

Condamna  inculpatul M.I. la pedeapsa de 2 ani inchisoare pentru savarsirea infractiunii de ucidere din culpa prev. si ped. de art. 178 alin. 2 C.pen. cu aplic. art.320/1 alin. 7 c.p.p..
In baza  art. 86/1 Cod penal dispune suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere, pe un termen de incercare de 6 ani, calculat conform art. 86/2 Cod penal.
Pune in vedere inculpatului dispozitiile art. 86/4 Cod penal.
In baza art. 86 indice 3  Cp obliga  inculpatul  ca pe durata termenului de incercare  sa se supuna masurilor  de supraveghere  prevazute de art. 86 indice 3  alin 1 lit b-d Cp, iar in baza art. 86 indice 3 alin 1 lit a Cp  il obliga sa se prezinte  lunar la sediul Serviciului de Probatiune  de pe langa  Tribunalul Arges, la termenele stabilite de consilierii de probatiune.
In baza art. 86/3 alin. 3 c.p. impune condamnatului respectarea obligatiei de a nu conduce nici un autoturism pe durata termenului de incercare.
In baza art. 71 alin. 1 si 2 c.p. aplica inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii exercitiului drepturilor prevazute de art. 64 lit. a teza a-II-a si b c.p., a carei executare o suspenda conform dispozitiilor art. 71 alin. 5 c.p.
In baza art. 14 si 346 C.pr.pen. coroborat cu art. 998-999 Cod civil si art. 313 din Legea nr.95/2006 admite actiunea civila  formulata de partea civila Spitalul Judetean de Urgenta Pitesti si obliga  inculpatul in  solidar cu asiguratorul SC ASIGURARE REASIGURARE ASTRA SA SUC. PITESTI - Sucursala Pitesti la plata catre aceasta partea civila a sumei de 248,73 lei, reprezentand  despagubiri civile-cheltuieli de spitalizare; admite actiunea civila  formulata de partea civila Spitalul Clinic de Urgenta Bagdasar Arseni Bucuresti si obliga  inculpatul in  solidar cu asiguratorul SC ASIGURARE REASIGURARE ASTRA SA SUC. PITESTI.- Sucursala Pitesti la plata catre aceasta partea civila a sumei de 479,00 lei, reprezentand  despagubiri civile-cheltuieli de spitalizare.
In baza art. 14 si 346 C.pr.pen. coroborat cu art. 998-999 Cod civil admite in parte actiunea civila formulata de partile civile T.N., T.F.M. , N.L., T.M. , T.R.V. obliga inculpatul in  solidar cu asiguratorul SC ASIGURARE REASIGURARE ASTRA SA SUC. PITESTI - SUCURSALA PITESTI la plata catre fiecare dintre aceste parti civile a sumei de 2700 lei reprezentand daune materiale;
- obliga inculpatul in  solidar cu asiguratorul SC ASIGURARE REASIGURARE ASTRA SA SUC. PITESTI.- Sucursala Pitesti la plata catre fiecare dintre partile civile T.N. , T.F.M.., N.L. si T.M. la plata sumei de cate 10.000 euro- echivalent in lei la cursul BNR la data efectuarii platii, reprezentand daune morale;
- respinge cererea privind acordarea daunelor morale formulata de partile civile T.R.V. si T.R.A.
In baza art. 191 alin. 1 C.pr.pen.  obliga  inculpatul la plata sumei de 500 lei reprezentand   cheltuieli judiciare catre stat, din care suma de 200 lei reprezinta cheltuieli efectuate in cursul urmaririi penale.
Cu  drept de recurs in termen de 10 zile de la pronuntare pentru partile prezente la  dezbateri si de la comunicare pentru partile care au lipsit.
Pronuntata in sedinta publica de la 03 decembrie 2013. Presedinte,
A.M.D. Grefier,
C.S. RED.A.M.D.
TEHN.MN/4 EX/08.01.2014
Sursa: Portal.just.ro


Alte spete Uciderea din culpa

Ucidere din culpa - Decizie nr. DP13/A/2008 din data de 31.03.2009
Gresita calificare a caii de atac ca fiind recurs in loc de apel. - Decizie nr. 1360 din data de 29.11.2011
Uciderea din culpa. Administrarea incompleta a probatiunii testimoniale - Decizie nr. 253 din data de 17.04.2007
Ucidere din culpa. Solutionarea laturii civile - Decizie nr. 538 din data de 19.09.2006
Ucidere din culpa. Despagubiri civile cuvenite minorului nascut dupa decesul victimei - Decizie nr. 389 din data de 13.06.2006
178 C.p. - Sentinta penala nr. 996 din data de 10.04.2012
Ucidere din culpa art 178 cp - Sentinta penala nr. 66 din data de 14.04.2010
Ucidere din culpa - Art. 178 Cod penal - Sentinta penala nr. 24 din data de 26.01.2012
Ucidere din culpa, art. 178 alin. 1, 2 Cod penal - Sentinta penala nr. 91 din data de 17.03.2011
Ucidere din culpa, art. 178 C.p. - Sentinta penala nr. 232 din data de 10.09.2010
Citare inculpat si sucursala asigurator. Nulitate. - Decizie nr. 315 din data de 20.05.2010
Citarea partilor la judecata. Schimbarea sediului instantei de judecata. - Decizie nr. 232 din data de 26.03.2009
UCIDERE DIN CULPA. LEGATURA DE CAUZALITATE DINTRE ACCIDENTUL AUTO SI PRODUCEREA REZULTATULUI. CONTRIBUTIA FACTORILOR SI IMPREJURARILOR FAVORIZANTE - Decizie nr. 908 din data de 09.12.2004
Ucidere din culpa - Sentinta penala nr. 404 din data de 12.09.2014
Ucidere din culpa - Sentinta penala nr. 246 din data de 06.05.2009
Ucidere din culpa. - Sentinta penala nr. 59 din data de 11.02.2009
Ucidere din culpa - Sentinta penala nr. 560 din data de 18.11.2008
UCIDERE DIN CULPA - Sentinta penala nr. 156 din data de 26.03.2009
Actiune civila exercitata in procesul penal. Ucidere din culpa. Principiul repararii integrale a prejudiciului direct si indirect. Asigurator de raspundere civila delictuala. Opozabilitate - Sentinta penala nr. 594 din data de 13.10.2008
Ucidere din culpa in forma agravata. Cerere de schimbare a incadrarii juridice din infractiunea de ucidere din culpa, prevazuta de art.178 al.2 Cod penal, in infractiunea de vatamare corporala din culpa, prevazuta de art.184 al.1, 3 Cod penal. Soluti... - Sentinta penala nr. 1651 din data de 05.07.2006