InfoDosar.ro | Jurisprudenta | Spete Judecatoria Ramnicu Valcea

Furt inculpat major si inc. minor

(Sentinta penala nr. din data de 17.08.2009 pronuntata de Judecatoria Ramnicu Valcea)

Domeniu Furt | Dosare Judecatoria Ramnicu Valcea | Jurisprudenta Judecatoria Ramnicu Valcea

- inculpat major judecat impreuna cu inculpat minor ; Actiune in Regres a asiguratorului  ; Revocari de Suspendari ale executarii; Contopiri.
Dosar nr. 9833/288/2008
R O M A N I A
JUDECATORIA RAMNICU VALCEA
JUDETUL VALCEA
Operator de date cu caracter personal nr.4078
SENTINTA PENALA NR. 258
SEDINTA PUBLICA DIN 29 aprilie 2009
INSTANTA CONSTITUITA DIN:
PRESEDINTE Alina Toma
Grefier Florina Olivia Grigoriu
---------  
Parchetul de pe langa Judecatoria Rm.Valcea reprezentat prin
Procuror : Adriana Bidica
---------
     
     
     Pe rol fiind pronuntarea asupra procesului penal privind pe inculpatii T A C, trimis in judecata pentru savarsirea infr. prev. de art.208,209 alin.1 lit.a,g,i c.p., cu aplic. art.41 alin.2 c.p., art.75 c.p. si art.37 lit.a c.p., C G A, trimis in judecata pentru savarsirea infr. prev. de art.208,209 alin.1 lit.a si i c.p. si P M V, trimis in judecata pentru savarsirea infr. prev. de art.208,209 alin.1 lit.a,g,i c.p., cu aplic. art.99 si urm. c.p.
     La apelul nominal facut cu ocazia pronuntarii, au lipsit partile.
     Procedura legal indeplinita.
     S-a facut referatul cauzei, dupa care, instanta constata ca dezbaterile asupra fondului au avut loc in sedinta publica din 22 aprilie 2009, dezbateri ce au fost consemnate in incheierea de sedinta din acea data, incheiere ce face parte integranta din prezenta hotarare.

INSTANTA
     Deliberand constata urmatoarele:
     Prin rechizitoriul Parchetului de pe langa Judecatoria Rm.Valcea nr.2375/P/2008 din 19.12.2008, au fost trimisi in judecata inculpatul major T A C, in stare de arest preventiv, pentru savarsirea infr. prev. de art.208,209 alin.1 lit.a,g,i c.p., cu aplic. art.41 alin.2 c.p., art.75 lit.c c.p. si art.37 lit.a c.p., inculpatul major C G A pentru savarsirea infr. prev. de art.208,209 alin.1 lit.a si i c.p. si inculpatul minor P M V pentru savarsirea infr. prev. de art.208,209 alin.1 lit.a,g,i c.p., cu aplic. art.99 si urm. c.p.
     In actul de sesizare a instantei s-a retinut, in esenta, ca la data de 01.05.2008, inculpatul T A C a sustras pe timp de noapte, prin escaladare, de la partea vatamata SC A SRL, cartele telefonice si mai multe cartuse de tigari, prejudiciul fiind in valoare de 3.649 lei. Ca in seara de 6.07.2008, inculpatul T A C impreuna cu inculpatul minor P M V au patruns pe timp de noapte, prin escaladare si efractie, in locuinta partii vatamate N V, precum si in anexele acesteia, de unde au sustras mai multe piese de autoturism si obiecte din metal, pe care, ulterior, le-au vandut la centrul de colectare fier vechi din zona. S-a mai retinut ca in data de 10.10.2008, inculpatul T A C impreuna cu inculpatul C G A au sustras in jurul orelor 19,00, de la partea vatamata SC A  SRL, 98 de bucati de teava din inox si un radiator auto din cupru de 20 kg., materiale ce erau depozitate in magazia unitatii si pe care le-au transportat cu carutul pana in apropierea depozitului SC V SRL, unde au fost surprinsi de organele de politie.
     Situatia de fapt prezentata s-a aratat a fi probata cu procese verbale de cercetare la fata locului, declaratii de martori, declaratii de inculpati, procese verbale de confruntare, adrese societati de asigurari, declaratii de parti vatamate si alte inscrisuri.
     Cauza s-a inregistrat pe rolul Judecatoriei Rm.Valcea sub nr. dosar 9833/288/2008.
Din ansamblul materialului probator administrat in cursul procesului penal, instanta retine urmatoarea situatie de fapt:
1. In noaptea de 01/02.05.2008, inculpatul T A C s-a deplasat la barul "La Fanar" de pe platforma Oltchim din Rm.Valcea, unde a consumat bauturi alcoolice impreuna cu niste prieteni. La un moment dat, inculpatul s-a intalnit si cu martorul V M, cu care a purtat o discutie despre pescuit. Inculpatul nu s-a mai intors in local ci s-a deplasat la magazinul apartinand SC An. SRL, situat in apropierea barului, a escaladat cladirea, a dislocat o tabla din acoperis si a patruns in interior, de unde  a sustras mai multe cartuse de tigari si cartele telefonice. Marfurile au fost puse in doua plase de dimensiuni mari, cu care inculpatul a parasit societatea. Ajungand in dreptul cladirii barului "La Fanar" , in care functiona si SC C SRL, a fost observat de martorul M F C, paznic la cel din urma magazin. Martorul a incercat sa intre in vorba cu inculpatul, dar acest lucru nu a fost posibil intrucat inculpatul s-a indepartat in pas grabit de martor, caruia i-a trezit suspiciuni. Astfel, acesta s-a dus si a verificat, prin geam, interiorul magazinului SC An. SRL si, observand marfa deranjata si imprastiata, a sunat la agentul Politiei de Proximitate si mai apoi la 112 pentru a anunta Politia Municipiului Rm.Valcea.
             Prejudiciul cauzat SC An.SRL, in valoare de 3.649 lei a fost acoperit prin plata acestuia de catre societatea de asigurare U V I G , in baza contractului de asigurare facultativa incheiat cu partea vatamata. Aceasta societate de asigurari s-a constituit parte civila in procesul penal cu suma de 3.649 lei, pe calea actiunii in regres, suma la care inculpatul urmeaza sa fie obligat in temeiul art.22 din Legea 136/1995.
Situatia de fapt expusa este dovedita de declaratia martorului M F C coroborata cu convorbirea telefonica purtata de acesta cu agentul de politie si cu netemeinicia alibiului pe care inculpatul a incercat sa-l sustina in cursul judecatii. Astfel, desi inculpatul a sustinut ca in noaptea respectiva a fost la pescuit cu martorul V M, acesta din urma a negat versiunea inculpatului, spunand ca in noaptea respectiva a stat acasa, avand copilul bolnav. Ulterior, inculpatul si-a modificat relatarea, afirmand ca a fost singur la pescuit, luand o barca de pe Olt, dar cand s-a intalnit dimineata cu martorul V M nu avea asupra sa nici plase de pescuit, nici undite si nici peste.
Prin urmare, apararea formulata de inculpat, a fost considerata pur formala de catre instanta si, fiind nedovedita, a fost inlaturata.
2. La data de 06.07.2008, inculpatul T A C s-a intalnit cu inculpatul minor P M V si, desi cunostea ca acesta din urma este minor, i-a propus sa mearga impreuna la furat. Inculpatul minor a fost de acord cu propunerea si, drept urmare, impreuna s-au deplasat la locuinta partii vatamate N V, situata in str. Stolniceni , au escaladat gardul din spatele imobilului patrunzand in curtea partii vatamate iar mai apoi, prin escaladare si efractie, au patruns in locuinta si 4 incaperi ale magaziei anexa locuintei. Astfel, cei doi inculpati au sustras o menghina, o nicovala, parti componente de cantar, doua tuciuri, pirostrii de fier forjat, 70 kg. fier constand in teava, inca 200 kg. de fier constand in deseuri metalice, doua galeti metalice, o canistra, o damigeana si mai multe piese de Dacia 1310 (electromotor, chiulase, biele, cuzineti, bai de ulei, axe cu came), pe care le-au transportat cu un carucior metalic, de asemenea furat, la SC H SRL - societate de colectare a fierului vechi, apartinand martorului M C.
Pentru bunurile aratate, cei doi inculpati au primit suma de 50 lei, urmand ca diferenta sa o primeasca ulterior, dupa ce vor aduce un act de identitate. La scurt timp, inculpatii au fost depistati de catre organele de politie, iar o parte a bunurilor au fost restituite partii vatamate N V. Intrucat partea vatamata avea asigurare facultativa incheiata cu SC A V I G SA, a fost despagubita cu suma de 425 lei, reprezentand contravaloarea aparatului de radio, buteliei, ceasului de masa si reparatiile usii de la intrare, cu broasca aferenta.
Prejudiciul ramas nerecuperat este de 1.845,04 lei, suma la care urmeaza sa fie obligati inculpatii in solidar cu partea responsabila civilmente P A catre partea vatamata N V.
In procesul penal s-a constituit parte civila impotriva acelorasi inculpati, in temeiul actiunii in regres si SC A V I G  SA, cu suma de 425 lei platita partii civile N V, suma la care urmeaza sa fie obligati in temeiul art.22 din Legea 136/1995.
3. La data de 10.10.2008, in jurul orelor 19,00, organele de politie din cadrul Politiei Municipiului Rm.Valcea au depistat pe inculpatii T A C si C G A in zona Raureni, in timp ce transportau intr-un carucior cca 170 kg. de materiale feroase si neferoase. Fiind intrebati de provenienta bunurilor, cei doi inculpati au sustinut ca le-au gasit intr-o sera ce apartinea SC O SA, abandonate. Pe parcursul urmaririi penale, cei doi inculpati au dezvoltat mai multe variante a locului unde au gasit materialele, a modului in care erau depozitate si/sau impachetate.
             La data de 13.10.2008, SC A  SRL- Fabrica de Conserve Raureni, a sesizat organele de politie cu privire la faptul ca in magazia societatii s-a patruns prin fortarea lacatului de la o usa din lemn iar din interior au fost sustrase tevi din inox si un radiator de cupru.
Cu ocazia cercetarii la fata locului, s-a descoperit langa gardul imprejmuitor, doi saci de rafie si o teava in lungime de 3 m. Cei doi inculpati s-au contrazis asupra acelorasi aspecte si atunci cand au fost condusi in teren, fiecare indicand un alt trase de venire si de plecare cu bunurile sustrase, unele chiar prin interiorul sectorului sere flori a Primariei Rm.Valcea, ce este tot timpul pazit dupa orele de program. De mentionat ca Fabrica de Conserve Raureni preluata de SC A  SRL are gard comun cu SC Sere SRL.
Bunurile sustrase de cei doi inculpati au fost in valoare de 9.832,5 lei si, intrucat prejudiciul a fost recuperat, partea vatamata SC A  SRL a declarat ca nu se mai constituie parte civila in cauza.
Inculpatul T A C a avut o atitudine procesuala nesincera, recunoscand faptele pentru care este trimis in judecata decat in masura in care ceilalti doi autori a unor acte materiale, coinculpati, au recunoscut.
Inculpatul C G A a avut o atitudine sincera in cursul procesului, recunoscand si regretand faptele comise.
Inculpatul P M V a recunoscut si regretat faptele comise si chiar daca in cursul judecatii nu s-a prezentat, acest lucru s-a datorat faptului ca este angajat in Cipru incercand sa-si castige existenta prin mijloace oneste.
Fapta inculpatului T A C constituie infractiunea de furt calificat in forma continuata si in stare de recidiva postcondamnatorie, prev. de art.208,209 alin.1 lit.a,g,i c.p., cu aplic. art.41 alin.2 c.p. si art.37 lit.a c.p., fiind comisa si in conditiile circumstantei agravante prev. de art.75 lit.c c.p. ( de catre un inculpat major impreuna cu un minor), texte de lege in baza carora inculpatul va fi condamnat la o pedeapsa de 4 ani inchisoare. La stabilirea pedepsei, instanta a avut in vedere criteriile prev. de art.72 c.p., respectiv limitele speciale de pedeapsa, modalitatile de comitere a faptei, prin efractie, escaladare, pe timp de noapte, cauzele de agravare in care se gaseste inculpatul, atitudinea nesincera a acestuia si valoarea ridicata a prejudiciului comis in dauna celor trei parti vatamate.
Analizand fisa de cazier a inculpatului, instanta constata ca infractiunea de furt calificat in forma continuata ce a atras condamnarea inculpatului in prezenta cauza, a fost comisa in termenele de incercare ale suspendarii conditionate a executarii pedepselor cu inchisoare aplicate prin sentinta penala196/28.02.2007 a Judecatoriei Rm.Valcea si respectiv sentinta penala nr.352/13.04.2007 a Judecatoriei Rm.Valcea. Se vor revoca, in consecinta, cele doua suspendari conditionate a executarii pedepselor in baza art.83 c.p. Cum condamnarile la pedeapsa inchisorii de 2 ani, respectiv de 1 an stabilite in aceste hotarari judecatoresti  au fost aplicate pentru infractiuni concurente, in baza art.36 alin.2 c.p. vor fi contopite, urmand ca inculpatul sa execute pedeapsa cea mai grea de 2 ani inchisoare, care nu se contopeste cu pedeapsa de 4 ani aplicate prin prezenta, in final, inculpatul T A C urmand sa execute in regim de detentie 6 ani de inchisoare.
     In baza art.350 c.p.p. va fi mentinuta arestarea preventiva a inculpatului, iar in baza art 88 c.p. se va computa din pedeapsa aplicata detentia de 24 ore (24.11.2008) si incepand cu 25.11.2008, la zi.
     La stabilirea pedepsei ce va fi aplicata inculpatului C G A, se vor avea in vedere criteriile prev. de art.72 c.p., circumstanta atenuanta prev. de art.74 lit.c c.p., atitudinea sincera a inculpatului in timpul judecatii, prezenta acestuia in fata autoritatilor, faptul ca este angajat, conform adeverintei de la dosar castigandu-si in prezent existenta prin mijloace cinstite, antecedentele penale pentru o fapta comisa in timpul minoritatii, apreciindu-se de catre instanta ca o pedeapsa de 2 ani inchisoare este apta sa atinga scopul preventiv si educativ al pedepsei.
     In baza art.83 c.p. se va revoca suspendarea conditionata a executarii pedepsei inchisorii de 1 an aplicata inculpatului prin sentinta penala nr.802/31.10.2007 a Judecatoriei Rm.Valcea definitiva prin decizia penala nr. 208/R/MF/04.04.2008 a Curtii de Apel Pitesti si se va dispune executarea acesteia, in final inculpatul C G A urmand sa execute 3 ani de inchisoare in regim de detentie ,conform art. 57 c.p.
     La individualizarea pedepsei ce va fi aplicata inculpatului P M V se vor avea in vedere criteriile prev. de art.72 c.p., starea de minoritate a inculpatului, limitele speciale de pedeapsa asa cum acestea urmeaza sa fie reduse conform art.109 alin.1 c.p., circumstantele atenuante prev. de art.74 lit.a si c c.p., respectiv conduita buna a inculpatului inainte de savarsirea faptei, ce rezulta din lipsa antecedentelor penale si atitudinea inculpatului dupa savarsirea infractiunii, rezultand din comportarea sincera din cursul urmaririi penale, apreciindu-se de instanta ca o pedeapsa de 9 luni inchisoare, in conditiile prev. de art.81 c.p. si 110 c.p. poate asigura functia de reeducare a inculpatului si fara lipsirea de libertate a acestuia.
     In baza art.118 lit.e c.p. se va confisca de la inculpatii T A C si P M V, cate 25 lei reprezentand suma primita de la martorul M C.
     In baza art.191 alin.1 c.p.p., inculpatul T A C va fi obligat la plata cheltuielilor avansate de stat in suma de 400 lei din care suma de 300 lei reprezinta onorariile avocatilor din oficiu. De asemenea, va fi obligat inculpatul C G A la plata cheltuielilor avansate de stat in suma de 400 lei din care suma de 300 lei reprezinta onorariul avocatului din oficiu, precum si inculpatul P M V in solidar cu partea responsabila civilmente la plata cheltuielilor avansate de stat in suma de 370 lei din care suma de 300 lei reprezinta onorariul avocatului din oficiu.
     

PENTRU ACESTE MOTIVE,
IN NUMELE LEGII
HOTARASTE
     In baza art. 208 alin.1 c.p. comb. cu art.209 alin.1 lit.a,g si i c.p. cu aplicarea art. 41 alin 2 c.p. ,art.75 lit. c c.p. si art. 37 lit. a  c.p.
     Condamna pe inculpatul T A C, fiul lui Mihai si Gheorghita, nascut la 05.06.1987 in Rm.Valcea, judetul Valcea, CNP 1870605384961, studii 10 clase, stagiul militar nesatisfacut, fara ocupatie, domiciliat in Rm.Valcea,judetul Valcea, la o pedeapsa de 4 ani inchisoare pentru savarsirea infractiunii de furt calificat in forma continuata.
     In baza art.83 c.p.;
Revoca suspendarea conditionata a executarii pedepsei inchisorii de 2 ani aplicata inculpatului prin sentinta penala nr.196/28.02.2007 a Judecatoriei Rm.Valcea definitiva prin neapelare.
In baza art.83 c.p.;
     Revoca suspendarea conditionata a executarii pedepsei inchisorii de 1 an aplicata inculpatului prin sentinta penala nr.352/13.04.2007 a Judecatoriei Rm.Valcea definitiva prin neapelare
In baza art.36 alin.2 c.p.;
     Contopeste pedeapsa inchisorii de 2 ani aplicata inculpatului prin sentinta penala nr.196/28.02.2007  a Judecatoriei Rm.Valcea cu pedeapsa inchisorii de 1 an aplicata inculpatului prin sentinta penala nr.352/13.04.2007 a Judecatoriei Rm.Valcea si aplica inculpatului in baza art.34 alin.1 lit.b c.p. pedeapsa cea mai grea de 2 ani inchisoare care nu se contopeste cu pedeapsa de 4 ani aplicata prin prezenta, in final inculpatul T A C urmand sa execute 6 ani de inchisoare in regim de detentie, conform art. 57 c.p.
     In baza art.71 alin.1,2 c.p.;
Interzice inculpatului drepturile prevazute in art.64 alin.1 lit.a teza a II-a si lit.b c.p.
     In baza art.350 c.p.p.;
     Mentine arestarea preventiva a inculpatului.
     In baza art 88 c.p.;
     Deduce din pedeapsa aplicata detentia de 24 ore (24.11.2008) si incepand cu 25.11.2008, la zi.
     In baza art. 208 alin.1 c.p. comb. cu art.209 alin.1 lit.a si i c.p. cu aplicarea art. 74 lit. c c.p. si art. 76 lit.c c.p.
     Condamna pe inculpatul C G A, fiul lui Marinel si Liliana, nascut la data de 23.08.1990 in Rm.Valcea, judetul Valcea, CNP 1900823385607, domiciliat in Rm.Valcea, judetul Valcea, studii 4 clase, stagiul militar nesatisfacut, fara ocupatie, necasatorit, cu antecedente penale, la o pedeapsa de 2 ani inchisoare pentru savarsirea infractiunii de furt calificat .
     In baza art.83 c.p.;
     Revoca suspendarea conditionata a executarii pedepsei inchisorii de 1 an aplicata inculpatului prin sentinta penala nr.802/31.10.2007 a Judecatoriei Rm.Valcea definitiva prin decizia penala nr. 208/R/MF/04.04.2008 a Curtii de Apel Pitesti si dispune executarea acesteia, in final inculpatul C G A urmand sa execute 3 ani de inchisoare in regim de detentie ,conform art. 57 c.p.
     In baza art.71 alin.2 c.p.;
     Interzice inculpatului drepturile prevazute in art.64 lit.a teza a II-a si lit.b c.p.
     In baza art. 208 alin.1 c.p. comb. cu art.209 alin.1 lit.a,g si i c.p. cu aplicarea art. 99 si urmatoarele c.p., art. 74 lit.a si c c.p. si art. 76 lit.d c.p.
     Condamna pe inculpatul P M V, fiul lui Gheorghe si Antonica, nascut la data de 26.03.1992 in Rm.Valcea, judetul Valcea, CNP 1920326385566, domiciliat in Rm.Valcea,judetul Valcea, studii 8 clase, stagiul militar nesatisfacut, fara ocupatie, necasatorit, fara antecedente penale,  la o pedeapsa de 9 luni inchisoare pentru savarsirea infractiunii de furt calificat .
     In baza art.71 alin.2 c.p.;
     Interzice inculpatului drepturile prevazute in art.64 lit.a teza a II-a si lit.b c.p.
     In baza art.81 c.p.;
     Dispune suspendarea conditionata a executarii pedepsei pe durata unui termen de incercare de 1 an si 9 luni  stabilit potrivit art.110 c.p.
In baza art.71 alin.5 c.p.;
Suspenda executarea pedepsei accesorii pe durata suspendarii conditionate a executarii pedepsei inchisorii.
     Atrage atentia inculpatului asupra disp. art.83 c.p.
     In baza art.14 c.p.p. rap. la art.998-999 c.civ , art.1000 alin 2 si 1003 cod civil.
     Admite in parte actiunea civila formulata de partea civila N V, domiciliat in Rm.Valcea,judetul Valcea, impotriva inculpatilor T A C, P M V si partii responsabile civilmente P A, domiciliata in Rm.Valcea, judetul Valcea, pe care ii obliga, in solidar, sa plateasca partii civile suma de 1845,04 lei.
     In baza art.22 din Legea 136/1995; art.1000 alin 2 si 1003 cod civil.
     Admite actiunile civile formulate de partile civile SC A V I G SA, cu sediul in Rm.Valcea, judetul Valcea, si SC U V I G SA, cu sediul in Rm.Valcea, judetul Valcea, impotriva inculpatilor T A C si P M V.
     Obliga pe inculpatul T A C sa plateasca partii civile SC U V I G SA  suma de 3.649 lei.
     Obliga pe inculpatul T A C in solidar cu inculpatul P M V si partea responsabila civilmente P A sa plateasca partii civile SC A V I G SA, suma de 425 lei.
     Ia act ca partea vatamata SC A SRL, nu se constituie parte civila in cauza, prejudiciul fiind recuperat.
     In baza art.118 lit.e c.p.;
     Confisca de la inculpatii T A C si P M V, cate 25 lei de la fiecare reprezentand suma primita de la martorul M C.
     In baza art.191 alin.1 c.p.p.;
     Obliga pe inculpatul T A C la plata cheltuielilor avansate de stat in suma de 400 lei din care suma de 300 lei reprezinta onorariile avocatilor din oficiu ce urmeaza sa fie platite in avans din fondurile Ministerului Justitiei si Libertatilor Cetatenesti.
     Obliga pe inculpatul C G A la plata cheltuielilor avansate de stat in suma de 400 lei din care suma de 300 lei reprezinta onorariul avocatului din oficiu ce urmeaza sa fie platit in avans din fondurile Ministerului Justitiei si Libertatilor Cetatenesti.
     Obliga pe inculpatul P M V in solidar cu partea responsabila civilmente la plata cheltuielilor avansate de stat in suma de 370 lei din care suma de 300 lei reprezinta onorariul avocatului din oficiu ce urmeaza sa fie platit in avans din fondurile Ministerului Justitiei si Libertatilor Cetatenesti.
     Cu drept de apel in termen de 10 zile de la pronuntare pentru partile prezente si de la comunicare pentru partile lipsa.
     Pronuntata in sedinta publica, astazi, 29 aprilie 2009.

Presedinte, Grefier,

~  1  ~
Sursa: Portal.just.ro


Alte spete Furt

furt calificat - Sentinta penala nr. xxx din data de 17.09.2018
furt auto - Sentinta penala nr. 953 din data de 12.10.2018
tentativa de furt calificat - Hotarare nr. 1762 din data de 27.09.2018
furt calificat - Hotarare nr. 944 din data de 08.06.2017
Furt calificat (art.209 C.pen.) - Sentinta penala nr. 7 din data de 29.01.2014
Furt calificat - Decizie nr. DP245/A/2008 din data de 31.03.2009
Furt calificat - Decizie nr. Dp208/A/2008 din data de 31.03.2009
Furt calificat - Decizie nr. DP61/A/2008 din data de 31.03.2009
Furt calificat - Decizie nr. DP6/A/2008 din data de 31.03.2009
Plangere 278 Cpp. Inceperea urmaririi penale - Decizie nr. DP185/R/2008 din data de 31.03.2009
Furt calificat in forma continuata Pluralitatea actelor de executare .Gresita pronuntare a 2 solutii diferite de instanta de fond [ achitare si condamnare ] – inexistenta unei pluralitati de infractiuni .Inlaturarea in recurs a actelor de executare ... - Decizie nr. 37 din data de 17.02.2010
Furt calificat Neindeplinirea conditiilor suspendarii conditionate a executarii pedepsei - Decizie nr. 205 din data de 16.08.2010
Furt calificat . Imposibilitatea inculpatilor de a se prezenta la judecarea fondului si de a instiinta despre aceasta imposibilitate [.art 385 ind 9 , pct 21 ] Desfiintarea in recurs a hotararii instantei de fond si trimiterea cauzei spre rejudecare - Decizie nr. 214 din data de 14.06.2010
Furt calificat Concurs real de infractiuni Anularea suspendarii conditionate a pedepselor aplicate anterior - Decizie nr. 32 din data de 17.02.2010
Furt calificat Retinerea circumstantelor agravante la stabilirea pedepsei - Decizie nr. 18 din data de 27.01.2010
Retinerea corecta a starii de fapt si a vinovatiei fata de ansamblul materialului probator - Decizie nr. 52 din data de 03.03.2010
Furt calificat Violoare de domiciliu Aprecierea corecta a probatoriului administrat in cauza la stabilirea vinovatiei inculpatului si la incadrarea juridica - Decizie nr. 43 din data de 24.02.2010
Furt calificat in forma continuata . Unitate legala de infractiune .Excluderea actelor materiale inexistente . Pluralitate de inculpati .Inlaturarea achitarii unora dintre inculpati in apel - Decizie nr. 37 din data de 17.02.2010
Concurs de infractiuni .Contopirea pedepselor . Dozarea cuantumului pedepsei - Decizie nr. 1 din data de 06.01.2010
Furt calificat .- Taiere fara drept de arbori , art 108 , alin 1 , Legea 46 / 2008 Confiscare speciala , art 118, alin 4 , Cod Penal - Decizie nr. 2 din data de 13.01.2010