InfoDosar.ro | Jurisprudenta | Spete Judecatoria Sectorului 4 Bucuresti

(Sentinta penala nr. 672 din data de 26.03.2010 pronuntata de Judecatoria Sectorului 4 Bucuresti)

Domeniu Furt | Dosare Judecatoria Sectorului 4 Bucuresti | Jurisprudenta Judecatoria Sectorului 4 Bucuresti

ROMANIA
JUDECATORIA SECTORULUI ..........................

DOSAR NR. .................................

SENTINTA PENALA NR. .......................
Sedinta publica din data de : ........................
Instanta constituita din:
Presedinte: ...............................
Grefier: .......................................
       
      Ministerul Public a fost reprezentat de procuror ................................, din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului ...............................
Pe rol pronuntarea cauzei penale privind pe inculpatul ............................, trimis in judecata in stare de arest preventiv pentru savarsirea a sase infractiuni de furt calificat prevazute de art. 208 al. 1 rap. la art. 209 al. 1 lit. e si i C.p. (fapta din 26.01.2010), art. 208 al. 1 rap. la art. 209 al. 1 lit. e si g C.p. (faptele din 19.08.2009, 23.08.2009, 26.08.2009 si 06.09.2009) si art. 208 al. 1 rap. la art. 209 al. 1 lit. e si g C.p. (fapta din 03.09.2009), toate cu aplic. art. 33 lit. a C.p.
      Dezbaterile si cuvantul pe fondul cauzei au avut loc in sedinta publica din data de ................................., fiind consemnate in incheierea de sedinta de la acea data, ce face parte integranta din prezenta hotarare, cand instanta, avand nevoie de timp pentru a delibera, a amanat pronuntarea pentru data de astazi ........................., cand in aceeasi compunere a hotarat urmatoarele:
      
I N S T A N T A,
      
      Deliberand asupra cauzei penale de fata constata urmatoarele:
       Prin rechizitoriul nr. ................................ al Parchetului de pe langa Judecatoria Sector 4 Bucuresti a fost trimis in judecata in stare de arest preventiv inculpatul .................................. pentru savarsirea a 6 infractiuni de furt calificat
       In esenta, in cuprinsul actului de sesizare s-a aratat ca in mai multe randuri inculpatul a sustras mai multe bunuri din mai multe ................................ si ulterior a spart geamul unul autoturism de unde a sustras bunuri electronice, de fiecare data fiind prins in flagrant de catre persoanele prejudiciate.
      Pe parcursul urmaririi penale au fost administrate urmatoarele mijloace de proba: declaratii parti vatamate, declaratii martori, procese verbale de constatare a infractiunilor flagrante, in registrari video, proces verbal de c.f.l.,dovezi de restituire bunuri, planse foto si declaratii inculpat.
      In cadrul cercetarii judecatoresti inculpatul a aratat ca intelege sa nu mai dea nicio alta declaratie si ca isi mentine declaratiile anterioare in sensul recunoasterii faptelor
      Au fost audiati o parte din martorii din rechizitoriu si s-a constatat inutilitatea audierii celorlalti martori avand in vedere pozitia de recunoastere a inculpatului si materialul probator deja administrat.
      A fost depusa la dosar fisa de cazier a inculpatului.
      Analizand actele si lucrarile dosarului retine urmatoarele:
      1. La data de ............................, in jurul orelor ......................... inculpatul .............................. a intrat in magazinul ...................................... sector .................................. de unde a sustras mai multe produse in valoare totala de ..............................lei, fiind oprit de agentii de paza dupa ce a trecut de casele de marcat fara a achita contravaloarea acestora.
      Situatia de fapt descrisa reiese din declaratiile martorului ........................................... care se coroboreaza cu procesul verbal de constatare a infractiunii flagrante incheiat la acea data, proces verbal semnat de inculpat si cu declaratiile de recunoastere ale acestuia care a aratat modalitatea in care a procedat in acea zi in sensul celor mentionate mai sus.
      Bunurile sustrase au fost restituite in totalitate reprezentantului legal al partii vatamate care a aratat ca nu se constituie parte civila in cauza.
       2. La data de ................................, in jurul orelor ....................., inculpatul ................................ a intrat in magazinul ........................................................, sector ............................ de unde a sustras mai multe produse pentru autoturisme si trei carti rutiere in valoare totala de ............................. lei, fiind oprit de agentii de paza dupa ce a trecut de casele de marcat fara a achita contravaloarea acestora.
      Situatia de fapt descrisa reiese din declaratiile martorului ................................... care se coroboreaza cu procesul verbal de constatare a infractiunii flagrante incheiat la acea data, proces verbal semnat de inculpat si cu declaratiile de recunoastere ale acestuia care a aratat modalitatea in care a procedat in acea zi in sensul celor mentionate mai sus.
      Bunurile sustrase au fost restituite in totalitate reprezentantului legal al partii vatamate care a aratat ca nu se constituie parte civila in cauza.
      3. La data de .........................., in jurul orelor ...................., inculpatul .............................. a intrat in magazinul ......................................., sector ................................., de unde a sustras mai multe produse de igiena in valoare totala de ..................................., fiind oprit de agentii de paza dupa ce a trecut de casele de marcat fara a achita contravaloarea acestora.
      Situatia de fapt descrisa reiese din declaratiile martorului ................................care se coroboreaza cu procesul verbal de constatare a infractiunii flagrante incheiat la acea data, proces verbal semnat de inculpat si cu declaratiile de recunoastere ale acestuia care a aratat modalitatea in care a procedat in acea zi in sensul celor mentionate mai sus.
      Bunurile sustrase au fost restituite in totalitate reprezentantului legal al partii vatamate care a aratat ca nu se constituie parte civila in cauza.
      4. La data de ....................., in jurul orelor .........................., inculpatul .................................. a intrat in ................................., sector .........................................., de unde a sustras mai multe produse pentru autoturisme auto in valoare totala de ................................... lei, fiind oprit de agentii de paza dupa ce a trecut de casele de marcat fara a achita contravaloarea acestora.
      Situatia de fapt descrisa reiese din declaratiile martorului ...................................... care se coroboreaza cu procesul verbal de constatare a infractiunii flagrante incheiat la acea data, proces verbal semnat de inculpat si cu declaratiile de recunoastere ale acestuia care a aratat modalitatea in care a procedat in acea zi in sensul celor mentionate mai sus.
      Bunurile sustrase au fost restituite in totalitate reprezentantului legal al partii vatamate care a aratat ca nu se constituie parte civila in cauza.
      5. La data de ..........................., in jurul orelor ............................, inculpatul .................................. a intrat in magazinul ..............................., sector .........................., de unde a sustras mai multe produse pentru autoturisme auto in valoare totala de ............................... lei, fiind oprit de agentii de paza dupa ce a trecut de casele de marcat fara a achita contravaloarea acestora.
      Situatia de fapt descrisa reiese din declaratiile martorilor ............................... si ........................................ care se coroboreaza cu procesul verbal de constatare a infractiunii flagrante incheiat la acea data, proces verbal semnat de inculpat si cu declaratiile de recunoastere ale acestuia care a aratat modalitatea in care a procedat in acea zi in sensul celor mentionate mai sus.
      Bunurile sustrase au fost restituite in totalitate reprezentantului legal al partii vatamate care a aratat ca nu se constituie parte civila in cauza.
      6. La data de .........................., in jurul orelor ..........................., partea vatamata ................................... a sesizat faptul ca s-a intalnit cu inculpatul .................................................... care i-a cerut o tigara, dupa care si-a continuat serviciul de paza la Universitatea ..................................., iar la circa ...................... minute a intrat in cladirea facultatii unde s-a intalnit din nou cu inculpatul care incerca sa introduca in buzunar mai multe obiecte electronice ce semanau cu cele pe care partea vatamata le avea in autoturismul personal, marca ..................... cu nr. de inmatriculare ...............................
      Fiind intrebat de unde le are inculpatul ............................... i-a spus ca le-a sustras dintr-un autoturism parcat pe strada moment in care partea vatamata a mers impreuna cu inculpatul sa vada despre ce autoturism este vorba constatand astfel ca era vorba chiar de autoturismul partii vatamate.
      In aceste conditii partea vatamata l-a chemat prin statie pe martorul ..................................... in ajutor si amandoi au procedat la imobilizarea inculpatului si la chemarea organelor de politie.
      Organele de politie sosite la fata locului au incheiat proces verbal cu privire la cele constatate, proces verbal semnat de partea vatamata si de inculpatul ............................................. De asemenea a fost efectuat proces verbal de cercetare la fata locului si au fost intocmite fotografii de catre organele de politie.
      Bunurile sustrase din autoturismul partii vatamate au fost restituite pe baza de dovada acesteia (fila ............................. d.u.p.).
      In legatura cu pozitia inculpatului instanta retine ca acesta in declaratiile sale a recunoscut faptul ca a spart geamul dreapta al autoturismului partii vatamate de unde a sustras mai multe bunuri fiind prins de catre partea vatamata in incinta universitatii. Inculpatul a mai aratat ca partea vatamata l-a intrebat de unde are acele bunuri ocazie cu care acesta i-a spus ca le-a sustras dintr-un autoturism si ca i le va da lui daca il va lasa sa plece, lucru care nu s-a intamplat partea vatamata chemandu-l si pe martorul ......................... impreuna cu care l-au imobilizat pana la sosirea organelor de politie.
      Cu privire la incadrarea juridica data faptelor prin rechizitoriu instanta a pus in discutie din oficiu schimbarea ei din o infr. de furt calificat prev. de art. 208 alin. 1 rap. la art. 209 alin. 1 lit. e si i C. pen. (fapta din data .............................), 4 infr. de furt calificat prev. de art. 208 alin. 1 rap. la art. 209 alin. 1 lit. e C. pen.  (fapte din datele de ...................................................... si ...........................................) si o infr. de furt calificat prev. de art. 208 alin. 1 rap. la art. 209 alin. 1 lit. e si g C. pen.  (fapta din data .................................) toate cu aplic. art. 33 lit. a C. pen. in o infr. de furt calificat prev. de art. 208 alin. 1 rap. la art. 209 alin. 1 lit. e si i C. pen.  (fapta din data .................................) si o infr. de furt calificat in forma continuata prev. de art. 208 alin. 1 rap. la art. 209 alin. 1 lit. e si g C. pen. cu aplic. art. 41 alin. 2 C. pen. (acte materiale din datele de .................................. ......................................... si ...........................), toate cu aplic. art. 33 lit. a C. pen.
Instanta considera ca faptele din datele de ................................... ............................... si ................................... reprezinta actele materiale ale unei singure infractiuni de furt calificat in forma continuata avand in vedere ca inculpatul a avut aceiasi rezolutie infractionala pentru fiecare dintre actele materiale, bunurile sustrase au fost aproape identice de fiecare data, actele materiale fiind savarsite la intervale foarte mici de timp. De asemenea inculpatul a avut acelasi mod de operare, specific sustragerilor din marile magazine, sustragerile au privit aproape aceleasi magazine.
      Pentru aceste motive instanta va retine o singura infractiune de furt calificat in forma continuata prev. de art. 208 alin. 1 rap. la art. 209 alin. 1 lit. e si g C. pen. cu aplic. art. 41 alin. 2 C. pen. (acte materiale din datele de ................................................ si ...............................................).
       Actele de executare au fost savarsite in conditiile art. 152 lit. b C.p,  in interiorul ...........................................urilor amintite, in timp ce publicul avea acces in acele locuri, fiind incidenta agravanta prevazuta de art. 209 lit. e C.p. instanta a retinut si agravanta prev. de lit. g C. pen. avand in vedere ca actul material din data de ........................... a avut loc la orelor ................................. cand se cunoaste ca afara este intuneric, neavand relevanta ca interiorul magazinului era luminat in conditiile in care inculpatul putea profita de intunericul de afara pentru a-si asigura scaparea. Retinerea pentru un act material a art. 209 lit. g C. pen. atrage si retinerea pentru intreaga infractiune continuata a acestei agravante.
       Cu privire la fapta din data de ...................................... se poate observa ca aceasta nu mai face parte din aceiasi rezolutie infractionala in conditiile in care ea a avut loc la .............................. luni de la celelalte acte materiale, vechea rezolutie infractionala incetand, fiind vorba despre o noua hotarare a inculpatului de a mai savarsi si alte infractiuni cu alte modalitati de operare.
       Pentru toate acest motive instanta va dispune in baza art. 334 C.p.p. schimbarea incadrarii juridice data faptelor prin rechizitoriu din o infr. de furt calificat prev. de art. 208 alin. 1 rap. la art. 209 alin. 1 lit. e si i C. pen. (fapta din data .................................), 4 infr. de furt calificat prev. de art. 208 alin. 1 rap. la art. 209 alin. 1 lit. e C. pen.  (fapte din datele de .............................. si .................................) si o infr. de furt calificat prev. de art. 208 alin. 1 rap. la art. 209 alin. 1 lit. e si g C. pen.  (fapta din data ....................................) toate cu aplic. art. 33 lit. a C. pen. in o infr. de furt calificat prev. de art. 208 alin. 1 rap. la art. 209 alin. 1 lit. e si i C. pen.  (fapta din data ...........................................) si o infr. de furt calificat in forma continuata prev. de art. 208 alin. 1 rap. la art. 209 alin. 1 lit. e si g C. pen. cu aplic. art. 41 alin. 2 C. pen. (acte materiale din datele de ...................................... si ...............................................), toate cu aplic. art. 33 lit. a C. pen.
       In drept fapta inculpatului ..................................... care, in perioada .......................................... in baza aceleasi rezolutii infractionale, in timpul zilei si pe timp de noapte, a sustras bunuri in valoare totala de aprox. ............................... lei din mai multe .................................................... de pe raza sectorului 4 Bucuresti intruneste elementele constitutive ale infractiunii de furt calificat in forma continuata prevazute de art. 208 alin. 1 - 209 alin. 1 lit. e, g C. pen. cu aplic. art. 41 alin. 2 C. pen.
       In drept fapta inculpatului ........................ care in data de ..................... in jurul orelor ............................, in zona Universitatii ............................, sector ................... a spart geamul portierei din dreapta a autoturismului partii vatamate ................................... parcat in zona de unde a sustras mai multe bunuri in valoare de ................................ lei intruneste elementele constitutive ale infractiunii de furt calificat prevazute de art. 208 alin. 1 - 209 alin. 1 lit. e, i C. pen.
      In procesul complex de individualizare a pedepselor instanta va avea in vedere criteriile prevazute de art. 72 C.p., respectiv gradul de pericol social al infractiunilor, raportat la imprejurarile comiterii acestora, multitudinea actelor materiale, urmarile produse respectiv repararea prejudiciul produs in totalitate, persoana si conduita inculpatului, care asa cum reiese din fisa de cazier judiciar este cunoscut cu antecedente penale (cu 3 sanctiuni administrative dintre care una tot pentru fapte contra patrimoniului), nu are o ocupatie sau un loc de munca, este consumator de droguri (avand ...........................sanctiuni administrative in acest sens) dar si atitudinea sincera a acestuia dupa savarsirea infractiunilor rezultata din recunoasterea savarsirii acestora, natura si limitele pedepselor prevazute de lege.
Conform art. 52 C.pen. pedeapsa este o masura de constrangere si un mijloc de reeducare a condamnatului, iar scopul sau este prevenirea savarsirii de noi infractiuni instanta apreciind ca se impune in cauza cu prisosinta aplicarea unor pedepse cu inchisoarea.
      Instanta nu va retine circumstante atenuante in favoarea inculpatului dat fiind faptul ca acesta a fost prins de fiecare data in flagrant, este cunoscut cu antecedente penale, iar prejudiciul a fost recuperat in totalitate tocmai ca urmare a interventiei prompte a angajatilor magazinelor parti vatamate sau partii vatamate ....................................... De asemenea instanta mai are in vedere si multitudinea actelor materiale savarsite in perioada mentionata mai sus aspect ce dovedeste ca nu este vorba despre un incident izolat ci de o indeletnicire ce trebuie sanctionat prompt si corespunzator.
      Atitudinea sincera a inculpatului va fi totusi avuta in vedere la orientarea pedepselor la minimul special prevazut de lege.
      Pentru toate aceste motive in baza art. 208 alin. 1 rap. la art. 209 alin. 1 lit. e si i C. pen. va condamna pe inculpatul ................................ la o pedeapsa de ...................................) ani inchisoare pentru savarsirea infractiunii de furt calificat (fapta din data .............................................).
      In baza art. 208 alin. 1 rap. la art. 209 alin. 1 lit. e si g C. pen. cu aplic. art. 41 alin. 2 C. pen. va condamna pe inculpatul ..................................... la o pedeapsa de .........................) ani inchisoare pentru savarsirea infractiunii de furt calificat in forma continuata (acte materiale din datele de ................................................. si .......................................................).
      In baza art. 33 lit. a si art. 34 alin. 1 lit. b C.pen. va contopi cele doua pedepse aplicate mai sus, inculpatul ...................... urmand sa execute in final pedeapsa cea mai grea, de .............................) ani inchisoare, pedeapsa pe care o considera suficienta si reflectand intrutotul gravitatea faptelor savarsite, capabila pentru inculpat de a-si indeplini functiile prev. de art. 52 C. pen.
       In baza art. 71 Cod penal va interzice inculpatului, ca pedeapsa accesorie, drepturile prevazute de art. 64 alin. 1 lit. a teza a-II-a si b Cod penal.
      Referitor la dreptul de a alege (art.64 alin.1 lit. a teza I Cod penal), instanta apreciaza ca aplicarea pedepselor accesorii trebuie realizata si prin prisma Conventiei Europene a Drepturilor Omului si a jurisprudentei Curtii Europene a Drepturilor Omului, care fac parte din dreptul intern. Avand in vedere si cauza Hirst contra Marii Britanii, prin care Curtea a analizat chestiunea interzicerii legale automate a dreptului la vot a persoanelor detinute aflate in executarea unei pedepse, instanta, in aplicarea jurisprudentei CEDO, nu va aplica automat pedeapsa accesorie prev. de art.64 alin.1 lit. a teza I Cod penal, si apreciaza ca in cauza nu se impune aplicarea acesteia fata de inculpat. 
      Simpla savarsire a faptelor retinute in sarcina inculpatului, nu poate conduce la interzicerea din oficiu a dreptului de a alege, intrucat acest drept constitutional implica o apreciere personala asupra modului in care un cetatean intelege sa-si exercite acest drept, iar inculpatul, ca urmare a savarsirii faptei nu poate fi oprit de la exercitarea, in limitele sale constitutionale si legale, a unui astfel de drept.
In baza art. 88 Cod penal, va deduce din pedeapsa aplicata inculpatului durata retinerii si a arestarii preventive, de la data de ........................................ la zi.
      In baza art. 350 alin. 1 Cod procedura penala va mentine masura arestarii preventive a inculpatului .................................... avand in vedere ca se mentin temeiurile avute in vedere la luarea acestei masuri respectiv riscul savarsirii unor noi infractiuni in cazul punerii in libertate, risc ce reiese atat din multitudinea infractiunilor savarsite dar si din lipsa unei ocupatii si a unui loc de munca, a faptului ca este consumator de droguri si din bogata antecedenta penala a acestuia.
      Instanta va lua act ca partile vatamate ................................................................................................................................ nu s-au constituit parti civile in cauza, prejudiciul produs acestora fiind recuperat in totalitate.
      Constatand vinovatia inculpatului instanta in baza art. 191 alin. 1 Cod procedura penala, il va obliga pe acesta la plata sumei de ................................. lei, reprezentand cheltuieli judiciare avansate de stat.
      Onorariul aparatorului din oficiu care a asigurat asistenta juridica a inculpatului, se va vira din fondul MJLC catre Baroul Bucuresti.

PENTRU ACESTE MOTIVE
IN NUMELE LEGII
HOTARASTE

      In baza art. 334 C.p.p. schimba incadrarea juridica data faptelor prin rechizitoriu din o infr. de furt calificat prev. de art. 208 alin. 1 rap. la art. 209 alin. 1 lit. e si i C. pen. (fapta din data .....................................), 4 infr. de furt calificat prev. de art. 208 alin. 1 rap. la art. 209 alin. 1 lit. e C. pen.  (fapte din datele de ................................ si ......................................) si o infr. de furt calificat prev. de art. 208 alin. 1 rap. la art. 209 alin. 1 lit. e si g C. pen.  (fapta din data .........................................) toate cu aplic. art. 33 lit. a C. pen. in:
      - o infr. de furt calificat prev. de art. 208 alin. 1 rap. la art. 209 alin. 1 lit. e si i C. pen.  (fapta din data .........................................................) si
      - o infr. de furt calificat in forma continuata prev. de art. 208 alin. 1 rap. la art. 209 alin. 1 lit. e si g C. pen. cu aplic. art. 41 alin. 2 C. pen. (acte materiale din datele de ................................. si ...................................................), toate cu aplic. art. 33 lit. a C. pen.
      1. In baza art. 208 alin. 1 rap. la art. 209 alin. 1 lit. e si i C. pen. condamna pe inculpatul .............................................., fiul lui ................................., ns. la data de ..................................... in Bucuresti, domiciliat in com. Isvoarele, sat Isvoarele, judet ............................., casatorit, stagiul militar nesatisfacut, fara ocupatie, fara antecedente penale, CNP .................................. in prezent arestat preventiv in prezenta cauza in ...................................., la o pedeapsa de ......................................... ani inchisoare pentru savarsirea infractiunii de furt calificat (fapta din data .........................................).
      2. In baza art. 208 alin. 1 rap. la art. 209 alin. 1 lit. e si g C. pen. cu aplic. art. 41 alin. 2 C. pen. condamna pe inculpatul .................................. la o pedeapsa de .................................) ani inchisoare pentru savarsirea infractiunii de furt calificat in forma continuata (acte materiale din datele de ..................................... si .....................................................).
      In baza art. 33 lit. a si art. 34 alin. 1 lit. b C.pen. contopeste cele doua pedepse aplicate mai sus, inculpatul ......................... urmand sa execute in final pedeapsa cea mai grea, de ..............................) ani inchisoare.
       In baza art. 71 Cod penal interzice inculpatului, ca pedeapsa accesorie, drepturile prevazute de art. 64 alin. 1 lit. a teza a-II-a si b Cod penal.
      In baza art. 88 Cod penal, deduce din pedeapsa aplicata durata retinerii si a arestarii preventive a inculpatului, de la data de ......................................................... la zi.
      In baza art. 350 alin. 1 Cod procedura penala mentine masura arestarii preventive a inculpatului ............................................
      Ia act ca partile vatamate ......................................... - magazin ............................... si ...........................................L nu s-au constituit parti civile in cauza, prejudiciul produs acestora fiind recuperat in totalitate.
      In baza art. 191 alin. 1 C.pr.pen., obliga pe inculpat la plata sumei de .............................................. lei, reprezentand cheltuieli judiciare avansate de stat.
      Onorariul aparatorului din oficiu al inculpatului se va vira din fondul MJLC catre Baroul Bucuresti.
      Cu apel in 10 zile de la pronuntare pentru procuror si partea vatamata CHIRICA CRISTIAN si de la comunicare pentru celelalte parti.
      Pronuntata in sedinta publica, azi, ...........................................
      
             PRESEDINTE,                                                                                                           GREFIER,
      

3
Sursa: Portal.just.ro


Alte spete Furt

furt calificat - Sentinta penala nr. xxx din data de 17.09.2018
furt auto - Sentinta penala nr. 953 din data de 12.10.2018
tentativa de furt calificat - Hotarare nr. 1762 din data de 27.09.2018
furt calificat - Hotarare nr. 944 din data de 08.06.2017
Furt calificat (art.209 C.pen.) - Sentinta penala nr. 7 din data de 29.01.2014
Furt calificat - Decizie nr. DP245/A/2008 din data de 31.03.2009
Furt calificat - Decizie nr. Dp208/A/2008 din data de 31.03.2009
Furt calificat - Decizie nr. DP61/A/2008 din data de 31.03.2009
Furt calificat - Decizie nr. DP6/A/2008 din data de 31.03.2009
Plangere 278 Cpp. Inceperea urmaririi penale - Decizie nr. DP185/R/2008 din data de 31.03.2009
Furt calificat in forma continuata Pluralitatea actelor de executare .Gresita pronuntare a 2 solutii diferite de instanta de fond [ achitare si condamnare ] – inexistenta unei pluralitati de infractiuni .Inlaturarea in recurs a actelor de executare ... - Decizie nr. 37 din data de 17.02.2010
Furt calificat Neindeplinirea conditiilor suspendarii conditionate a executarii pedepsei - Decizie nr. 205 din data de 16.08.2010
Furt calificat . Imposibilitatea inculpatilor de a se prezenta la judecarea fondului si de a instiinta despre aceasta imposibilitate [.art 385 ind 9 , pct 21 ] Desfiintarea in recurs a hotararii instantei de fond si trimiterea cauzei spre rejudecare - Decizie nr. 214 din data de 14.06.2010
Furt calificat Concurs real de infractiuni Anularea suspendarii conditionate a pedepselor aplicate anterior - Decizie nr. 32 din data de 17.02.2010
Furt calificat Retinerea circumstantelor agravante la stabilirea pedepsei - Decizie nr. 18 din data de 27.01.2010
Retinerea corecta a starii de fapt si a vinovatiei fata de ansamblul materialului probator - Decizie nr. 52 din data de 03.03.2010
Furt calificat Violoare de domiciliu Aprecierea corecta a probatoriului administrat in cauza la stabilirea vinovatiei inculpatului si la incadrarea juridica - Decizie nr. 43 din data de 24.02.2010
Furt calificat in forma continuata . Unitate legala de infractiune .Excluderea actelor materiale inexistente . Pluralitate de inculpati .Inlaturarea achitarii unora dintre inculpati in apel - Decizie nr. 37 din data de 17.02.2010
Concurs de infractiuni .Contopirea pedepselor . Dozarea cuantumului pedepsei - Decizie nr. 1 din data de 06.01.2010
Furt calificat .- Taiere fara drept de arbori , art 108 , alin 1 , Legea 46 / 2008 Confiscare speciala , art 118, alin 4 , Cod Penal - Decizie nr. 2 din data de 13.01.2010