LEGEA PRIVIND INSOLVENTA.ANTRENARE RASPUNDERE PERSONALA.CALITATE PROCESUALA ACTIVA. EXECUTARE SILITA.
(Sentinta comerciala nr. 1429 din data de 29.11.2012 pronuntata de Tribunalul Valcea)LEGEA PRIVIND INSOLVENTA.ANTRENARE RASPUNDERE PERSONALA.CALITATE PROCESUALA ACTIVA. EXECUTARE SILITA. Cererea a fost considerata ca fiind legal formulata, concluzie ce se desprinde din interpretarea textului sus-citat raportat la prevederile art.141 alin.1) Cod procedura civila, conform carora "Executarea silita impotriva persoanelor prevazute la art. 138 alin. (1) se efectueaza de catre executorul judecatoresc, conform Codului de procedura civila."
Astfel, creditorii inscrisi in tabelul definitiv consolidat al creantelor au legitimitate procesuala activa de a formula cerere de executare silita impotriva debitoarei falite.
In faza executarii silite, partile se numesc creditor-titularul titlului executoriu, cel caruia i se datoreaza si debitorul, cel tinut de indeplinirea titlului executoriu, deci cel care datoreaza.
In cazul unei sentinte de antrenare a raspunderii personale, paratul datoreaza sumele de bani creditorilor inscrisi in tabelul definitiv consolidat, distribuirea sumelor de bani obtinute din executarea silita urmand a fi facuta fata de acestia.
Interpretarea data de prima instanta acestui text nu poate fi primita, avand in vedere ca titularul cererii de executare silita, in perioada desfasurarii procedurii insolventei, este lichidatorul judiciar, iar dupa inchiderea procedurii, cei care pot continua sau incepe executarea silita, sunt creditorii identificati in tabelul definitiv consolidat.
O alta interpretarea ar lipsi de eficienta juridica titlul executoriu obtinut in favoarea masei credale.
Un principiu de drept ce guverneaza executarea silita este acela ca "Nimeni nu poate urmari pe cineva decat pentru un drept ce-i apartine", iar recurenta are calitatea de creditor in favoarea caruia se face distribuirea sumelor ce se vor obtine prin executarea silita.
Chiar daca in sentinta invocata drept titlu executoriu se face mentiunea "Obliga paratul la plata sumei de 311.693,81 lei catre debitoare.", legitimitatea activa in faza executarii silite apartine tuturor creditorilor mentionati anterior, atata timp cat lichidatorul judiciar, dupa inchiderea procedurii, este descarcat de orice indatoriri si responsabilitati, potrivit art.136 din Legea nr.85/2006 ("Prin inchiderea procedurii, judecatorul-sindic, administratorul/lichidatorul si toate persoanele care i-au asistat sunt descarcati de orice indatoriri sau responsabilitati cu privire la procedura, debitor si averea lui, creditori, titulari de garantii, actionari sau asociati.")
TRIBUNALUL VALCEA - SECTIA A II A CIVILA-DECIZIE Nr. 1429/2012 DIN DATA DE 29 Noiembrie 2012
Prin sentinta nr. 17.09.2012 Judecatoria Rm.Valcea a respins cererea formulata de BIROUL INDIVIDUAL AL EXECUTORULUI JUDECATORESC RM.
Pentru a hotari astfel, prima instanta a retinut in considerente ca la data de 28.08.2012 s-a inregistrat cererea formulata de BIROUL INDIVIDUAL AL EXECUTORULUI JUDECATORESC RM, prin care s-a solicitat incuviintarea executarii silite a titlului executoriu constand in sentinta civila nr. 17.11.2010 pronuntata de Tribunalul Valcea.
Din lucrarile cauzei, instanta a retinut ca prin cererea adresata executorului judecatoresc, creditorul BANCA a solicitat executarea silita a debitorului D D, in temeiul sentintei civile nr.17.11.2010 pronuntata de Tribunalul Valcea in dosarul nr.90/2008 si al tabelului definitiv de creanta intocmit de lichidatorul judiciar desemnat in procedura de faliment a SC C SRL si ultimul plan de distributie intocmit de catre lichidatorul desemnat in dosarul de faliment.
S-a aratat ca, in baza titlului executoriu mentionat, debitorul DD a fost obligat de instanta de judecata, catre creditorii inscrisi la masa credala a SC C SRL, asa cum au fost inscrisi in tabelul definitiv al creantelor, la plata sumei totale de 311693,81 lei, din care pentru SC SRL pentru suma de 200.928,80 lei , la care se adauga cheltuielile de judecata sau de executare silita.
De asemenea, au fost invocate contractul de credit nr.23.01.2003 si actele aditionale ulterioare, prin care SC C SRL a beneficiat de un credit care, impreuna cu dobanda aferenta ce nu a mai fost recuperat decat in mica parte in cadrul procedurii de insolventa.
SC C - debitorul imprumutat, din cauza starii de incetare de plati, a intrat in procedura insolventei faza de faliment, in baza dispozitiilor Legii nr. 85/2006.
In prezent debitorul SC C SRL a fost radiat de la registrul comertului, urmare a inchiderii procedurii de faliment.
Deoarece in cadrul procedurii de insolventa lichidatorul judiciar desemnat in cauza a constatat faptul ca fostul administrator DD s-a facut vinovat de aducerea in stare de insolventa a SC C SRL, a solicitat judecatorului sindic sa-l oblige la plata de despagubiri catre creditorii inscrisi la masa credala, pentru suma totala de 311.693,81 lei, cerere care a fost admisa, emitandu-se sentinta nr. 17.11.2010, data de Tribunalul Valcea in dosarul nr.90/2008.
Din inscrisurile depuse in cauza, instanta a retinut ca prin sentinta nr. 17.11.2010 pronuntata in dosarul nr.90/2008 al Tribunalului Valcea a fost admisa cererea formulata de reclamantul V C IPURL, in calitate de lichidator al debitoarei SC C SRL si a fost obligat paratul DD la plata sumei de 311.693,81 lei catre debitoare.
Prin urmare, instanta a concluzionat ca titlul executoriu, sentinta nr. 17.11.2010 pronuntata in dosarul nr.90/2008 al Tribunalului Valcea - apartine debitoarei SC C SRL si urma a fi executat in procedura lichidarii judiciare, suma obtinuta in urma executarii silite urmand a fi distribuita intre toti creditorii acesteia, si nu numai creditorului BANCA.
Instanta a constatat ca titlul executoriu nici nu ii este opozabil acestui creditor, iar creanta sa impotriva debitorului sau SC C SRL nu putea fi recuperata decat in procedura lichidarii judiciare.
In plus, s-a retinut ca BANCA nu detine titlu executoriu impotriva lui DD, fost asociat unic si administrator al SC C SRL.
In final, prima instanta a invocat prevederile art. 372 cod procedura civila, conform carora "Executarea silita se va efectua numai in temeiul unei hotarari judecatoresti ori al unui alt inscris care, potrivit legii, constituie titlu executoriu."
Fata de aceste imprejurari, instanta a apreciat ca neintemeiata cererea formulata de BIROUL INDIVIDUAL AL EXECUTORULUI JUDECATORESC RM privind incuviintarea executarii silite solicitate de creditorul BANCA impotriva numitului DD, astfel ca a fost respinsa.
Impotriva sentintei a formulat recurs creditoarea SC SRL care a aratat ca recurenta a formulat cererea de executare silita, iar nu BANCA, avand in vedere contractul de cesiune de creanta, creditor urmaritor fiind recurenta.
De asemenea, s-a aratat ca titlul executoriu, sentinta pronuntata, este in beneficiul tuturor creditorilor care urmeaza a-si realiza creanta din executarea silita, suma obtinuta din executarea silita fiind distribuita intre toti creditorii.
Astfel, initierea procedurii executarii silite numai de catre un creditor nu conduce automat la concluzia ca numai acesta isi va realiza creanta, executorul judecatoresc avand obligatia distribuirii sumei obtinute intre toti creditorii.
Fata de cele expuse, se arata ca prima instanta a aplicat gresit dispozitiile art.142 din Legea nr.85/2006.
Analizand actele dosarului raportate la criticile din recurs ce se incadreaza in dispozitiile art.304 pct.9 Cod procedura civila, instanta a constatat urmatoarele:
In cadrul procedurii insolventei deschise fata de debitoarea SC C SRL, ce a constituit obiectul dosarului, lichidatorul judiciar a promovat cerere de antrenare a raspunderii personale fata de persoana vinovata de intrarea in incapacitate de plata a debitoarei, DD, cerere admisa de instanta prin sentinta din 17.11.2010, sentinta ramasa definitiva.
Din Raportul privind ultima distribuire de fonduri intocmit de lichidatorul judiciar a rezultat ca societatii recurente, inscrisa in tabel cu o creanta de 400.928,80 lei, i s-a distribuit suma de 200.000 lei.
Procedura insolventei a fost inchisa conform sentintei din data de 09.03.2011, iar recurenta, in calitate de creditoare a initiat procedura executarii silite, conform prevederilor art.142 alin.2) Cod procedura civila, text conform caruia "Dupa inchiderea procedurii falimentului, sumele rezultate din executarea silita vor fi repartizate de catre executorul judecatoresc, in conformitate cu prevederile prezentei legi, in temeiul tabelului definitiv consolidat de creante pus la dispozitia sa de catre lichidator."
In speta, tabelul definitiv consolidat al creantelor SC C SRL a fost intocmit de lichidatorul judiciar.
In aceste conditii, recurenta, in calitate de creditor mentionat in tabelul definitiv consolidat al creantelor, a formulat cerere de executare silita, potrivit dispozitiilor art.142 alin.2) Cod procedura civila.
Cererea a fost considerata ca fiind legal formulata, concluzie ce se desprinde din interpretarea textului sus-citat raportat la prevederile art.141 alin.1) Cod procedura civila, conform carora "Executarea silita impotriva persoanelor prevazute la art. 138 alin. (1) se efectueaza de catre executorul judecatoresc, conform Codului de procedura civila."
Astfel, creditorii inscrisi in tabelul definitiv consolidat al creantelor au legitimitate procesuala activa de a formula cerere de executare silita impotriva debitoarei falite.
In faza executarii silite, partile se numesc creditor-titularul titlului executoriu, cel caruia i se datoreaza si debitorul, cel tinut de indeplinirea titlului executoriu, deci cel care datoreaza.
In cazul unei sentinte de antrenare a raspunderii personale, paratul datoreaza sumele de bani creditorilor inscrisi in tabelul definitiv consolidat, distribuirea sumelor de bani obtinute din executarea silita urmand a fi facuta fata de acestia.
Interpretarea data de prima instanta acestui text nu poate fi primita, avand in vedere ca titularul cererii de executare silita, in perioada desfasurarii procedurii insolventei, este lichidatorul judiciar, iar dupa inchiderea procedurii, cei care pot continua sau incepe executarea silita, sunt creditorii identificati in tabelul definitiv consolidat.
O alta interpretarea ar lipsi de eficienta juridica titlul executoriu obtinut in favoarea masei credale.
Un principiu de drept ce guverneaza executarea silita este acela ca "Nimeni nu poate urmari pe cineva decat pentru un drept ce-i apartine", iar recurenta are calitatea de creditor in favoarea caruia se face distribuirea sumelor ce se vor obtine prin executarea silita.
Chiar daca in sentinta invocata drept titlu executoriu se face mentiunea "Obliga paratul la plata sumei de 311.693,81 lei catre debitoare.", legitimitatea activa in faza executarii silite apartine tuturor creditorilor mentionati anterior, atata timp cat lichidatorul judiciar, dupa inchiderea procedurii, este descarcat de orice indatoriri si responsabilitati, potrivit art.136 din Legea nr.85/2006 ("Prin inchiderea procedurii, judecatorul-sindic, administratorul/lichidatorul si toate persoanele care i-au asistat sunt descarcati de orice indatoriri sau responsabilitati cu privire la procedura, debitor si averea lui, creditori, titulari de garantii, actionari sau asociati.")
Prin urmare, recursul formulat a fost calificat ca fondat, astfel ca, in temeiul dispozitiilor art.312 alin.1 si 2 Cod procedura civila, sentinta atacata a fost modificata in tot, iar pe fond, cererea de executare silita a fost admisa, asa cum a fost formulata.
Astfel, creditorii inscrisi in tabelul definitiv consolidat al creantelor au legitimitate procesuala activa de a formula cerere de executare silita impotriva debitoarei falite.
In faza executarii silite, partile se numesc creditor-titularul titlului executoriu, cel caruia i se datoreaza si debitorul, cel tinut de indeplinirea titlului executoriu, deci cel care datoreaza.
In cazul unei sentinte de antrenare a raspunderii personale, paratul datoreaza sumele de bani creditorilor inscrisi in tabelul definitiv consolidat, distribuirea sumelor de bani obtinute din executarea silita urmand a fi facuta fata de acestia.
Interpretarea data de prima instanta acestui text nu poate fi primita, avand in vedere ca titularul cererii de executare silita, in perioada desfasurarii procedurii insolventei, este lichidatorul judiciar, iar dupa inchiderea procedurii, cei care pot continua sau incepe executarea silita, sunt creditorii identificati in tabelul definitiv consolidat.
O alta interpretarea ar lipsi de eficienta juridica titlul executoriu obtinut in favoarea masei credale.
Un principiu de drept ce guverneaza executarea silita este acela ca "Nimeni nu poate urmari pe cineva decat pentru un drept ce-i apartine", iar recurenta are calitatea de creditor in favoarea caruia se face distribuirea sumelor ce se vor obtine prin executarea silita.
Chiar daca in sentinta invocata drept titlu executoriu se face mentiunea "Obliga paratul la plata sumei de 311.693,81 lei catre debitoare.", legitimitatea activa in faza executarii silite apartine tuturor creditorilor mentionati anterior, atata timp cat lichidatorul judiciar, dupa inchiderea procedurii, este descarcat de orice indatoriri si responsabilitati, potrivit art.136 din Legea nr.85/2006 ("Prin inchiderea procedurii, judecatorul-sindic, administratorul/lichidatorul si toate persoanele care i-au asistat sunt descarcati de orice indatoriri sau responsabilitati cu privire la procedura, debitor si averea lui, creditori, titulari de garantii, actionari sau asociati.")
TRIBUNALUL VALCEA - SECTIA A II A CIVILA-DECIZIE Nr. 1429/2012 DIN DATA DE 29 Noiembrie 2012
Prin sentinta nr. 17.09.2012 Judecatoria Rm.Valcea a respins cererea formulata de BIROUL INDIVIDUAL AL EXECUTORULUI JUDECATORESC RM.
Pentru a hotari astfel, prima instanta a retinut in considerente ca la data de 28.08.2012 s-a inregistrat cererea formulata de BIROUL INDIVIDUAL AL EXECUTORULUI JUDECATORESC RM, prin care s-a solicitat incuviintarea executarii silite a titlului executoriu constand in sentinta civila nr. 17.11.2010 pronuntata de Tribunalul Valcea.
Din lucrarile cauzei, instanta a retinut ca prin cererea adresata executorului judecatoresc, creditorul BANCA a solicitat executarea silita a debitorului D D, in temeiul sentintei civile nr.17.11.2010 pronuntata de Tribunalul Valcea in dosarul nr.90/2008 si al tabelului definitiv de creanta intocmit de lichidatorul judiciar desemnat in procedura de faliment a SC C SRL si ultimul plan de distributie intocmit de catre lichidatorul desemnat in dosarul de faliment.
S-a aratat ca, in baza titlului executoriu mentionat, debitorul DD a fost obligat de instanta de judecata, catre creditorii inscrisi la masa credala a SC C SRL, asa cum au fost inscrisi in tabelul definitiv al creantelor, la plata sumei totale de 311693,81 lei, din care pentru SC SRL pentru suma de 200.928,80 lei , la care se adauga cheltuielile de judecata sau de executare silita.
De asemenea, au fost invocate contractul de credit nr.23.01.2003 si actele aditionale ulterioare, prin care SC C SRL a beneficiat de un credit care, impreuna cu dobanda aferenta ce nu a mai fost recuperat decat in mica parte in cadrul procedurii de insolventa.
SC C - debitorul imprumutat, din cauza starii de incetare de plati, a intrat in procedura insolventei faza de faliment, in baza dispozitiilor Legii nr. 85/2006.
In prezent debitorul SC C SRL a fost radiat de la registrul comertului, urmare a inchiderii procedurii de faliment.
Deoarece in cadrul procedurii de insolventa lichidatorul judiciar desemnat in cauza a constatat faptul ca fostul administrator DD s-a facut vinovat de aducerea in stare de insolventa a SC C SRL, a solicitat judecatorului sindic sa-l oblige la plata de despagubiri catre creditorii inscrisi la masa credala, pentru suma totala de 311.693,81 lei, cerere care a fost admisa, emitandu-se sentinta nr. 17.11.2010, data de Tribunalul Valcea in dosarul nr.90/2008.
Din inscrisurile depuse in cauza, instanta a retinut ca prin sentinta nr. 17.11.2010 pronuntata in dosarul nr.90/2008 al Tribunalului Valcea a fost admisa cererea formulata de reclamantul V C IPURL, in calitate de lichidator al debitoarei SC C SRL si a fost obligat paratul DD la plata sumei de 311.693,81 lei catre debitoare.
Prin urmare, instanta a concluzionat ca titlul executoriu, sentinta nr. 17.11.2010 pronuntata in dosarul nr.90/2008 al Tribunalului Valcea - apartine debitoarei SC C SRL si urma a fi executat in procedura lichidarii judiciare, suma obtinuta in urma executarii silite urmand a fi distribuita intre toti creditorii acesteia, si nu numai creditorului BANCA.
Instanta a constatat ca titlul executoriu nici nu ii este opozabil acestui creditor, iar creanta sa impotriva debitorului sau SC C SRL nu putea fi recuperata decat in procedura lichidarii judiciare.
In plus, s-a retinut ca BANCA nu detine titlu executoriu impotriva lui DD, fost asociat unic si administrator al SC C SRL.
In final, prima instanta a invocat prevederile art. 372 cod procedura civila, conform carora "Executarea silita se va efectua numai in temeiul unei hotarari judecatoresti ori al unui alt inscris care, potrivit legii, constituie titlu executoriu."
Fata de aceste imprejurari, instanta a apreciat ca neintemeiata cererea formulata de BIROUL INDIVIDUAL AL EXECUTORULUI JUDECATORESC RM privind incuviintarea executarii silite solicitate de creditorul BANCA impotriva numitului DD, astfel ca a fost respinsa.
Impotriva sentintei a formulat recurs creditoarea SC SRL care a aratat ca recurenta a formulat cererea de executare silita, iar nu BANCA, avand in vedere contractul de cesiune de creanta, creditor urmaritor fiind recurenta.
De asemenea, s-a aratat ca titlul executoriu, sentinta pronuntata, este in beneficiul tuturor creditorilor care urmeaza a-si realiza creanta din executarea silita, suma obtinuta din executarea silita fiind distribuita intre toti creditorii.
Astfel, initierea procedurii executarii silite numai de catre un creditor nu conduce automat la concluzia ca numai acesta isi va realiza creanta, executorul judecatoresc avand obligatia distribuirii sumei obtinute intre toti creditorii.
Fata de cele expuse, se arata ca prima instanta a aplicat gresit dispozitiile art.142 din Legea nr.85/2006.
Analizand actele dosarului raportate la criticile din recurs ce se incadreaza in dispozitiile art.304 pct.9 Cod procedura civila, instanta a constatat urmatoarele:
In cadrul procedurii insolventei deschise fata de debitoarea SC C SRL, ce a constituit obiectul dosarului, lichidatorul judiciar a promovat cerere de antrenare a raspunderii personale fata de persoana vinovata de intrarea in incapacitate de plata a debitoarei, DD, cerere admisa de instanta prin sentinta din 17.11.2010, sentinta ramasa definitiva.
Din Raportul privind ultima distribuire de fonduri intocmit de lichidatorul judiciar a rezultat ca societatii recurente, inscrisa in tabel cu o creanta de 400.928,80 lei, i s-a distribuit suma de 200.000 lei.
Procedura insolventei a fost inchisa conform sentintei din data de 09.03.2011, iar recurenta, in calitate de creditoare a initiat procedura executarii silite, conform prevederilor art.142 alin.2) Cod procedura civila, text conform caruia "Dupa inchiderea procedurii falimentului, sumele rezultate din executarea silita vor fi repartizate de catre executorul judecatoresc, in conformitate cu prevederile prezentei legi, in temeiul tabelului definitiv consolidat de creante pus la dispozitia sa de catre lichidator."
In speta, tabelul definitiv consolidat al creantelor SC C SRL a fost intocmit de lichidatorul judiciar.
In aceste conditii, recurenta, in calitate de creditor mentionat in tabelul definitiv consolidat al creantelor, a formulat cerere de executare silita, potrivit dispozitiilor art.142 alin.2) Cod procedura civila.
Cererea a fost considerata ca fiind legal formulata, concluzie ce se desprinde din interpretarea textului sus-citat raportat la prevederile art.141 alin.1) Cod procedura civila, conform carora "Executarea silita impotriva persoanelor prevazute la art. 138 alin. (1) se efectueaza de catre executorul judecatoresc, conform Codului de procedura civila."
Astfel, creditorii inscrisi in tabelul definitiv consolidat al creantelor au legitimitate procesuala activa de a formula cerere de executare silita impotriva debitoarei falite.
In faza executarii silite, partile se numesc creditor-titularul titlului executoriu, cel caruia i se datoreaza si debitorul, cel tinut de indeplinirea titlului executoriu, deci cel care datoreaza.
In cazul unei sentinte de antrenare a raspunderii personale, paratul datoreaza sumele de bani creditorilor inscrisi in tabelul definitiv consolidat, distribuirea sumelor de bani obtinute din executarea silita urmand a fi facuta fata de acestia.
Interpretarea data de prima instanta acestui text nu poate fi primita, avand in vedere ca titularul cererii de executare silita, in perioada desfasurarii procedurii insolventei, este lichidatorul judiciar, iar dupa inchiderea procedurii, cei care pot continua sau incepe executarea silita, sunt creditorii identificati in tabelul definitiv consolidat.
O alta interpretarea ar lipsi de eficienta juridica titlul executoriu obtinut in favoarea masei credale.
Un principiu de drept ce guverneaza executarea silita este acela ca "Nimeni nu poate urmari pe cineva decat pentru un drept ce-i apartine", iar recurenta are calitatea de creditor in favoarea caruia se face distribuirea sumelor ce se vor obtine prin executarea silita.
Chiar daca in sentinta invocata drept titlu executoriu se face mentiunea "Obliga paratul la plata sumei de 311.693,81 lei catre debitoare.", legitimitatea activa in faza executarii silite apartine tuturor creditorilor mentionati anterior, atata timp cat lichidatorul judiciar, dupa inchiderea procedurii, este descarcat de orice indatoriri si responsabilitati, potrivit art.136 din Legea nr.85/2006 ("Prin inchiderea procedurii, judecatorul-sindic, administratorul/lichidatorul si toate persoanele care i-au asistat sunt descarcati de orice indatoriri sau responsabilitati cu privire la procedura, debitor si averea lui, creditori, titulari de garantii, actionari sau asociati.")
Prin urmare, recursul formulat a fost calificat ca fondat, astfel ca, in temeiul dispozitiilor art.312 alin.1 si 2 Cod procedura civila, sentinta atacata a fost modificata in tot, iar pe fond, cererea de executare silita a fost admisa, asa cum a fost formulata.
Sursa: Portal.just.ro
Alte spete Executarea silita
Incheiere - Investire cu formula executorie - Hotarare nr. IIII din data de 22.02.2010Obligatia de a face - Decizie nr. 816 din data de 27.11.2017
Titlul de creanta si titlul executoriu potrivit codului de procedura fiscala - acte distincte. - Decizie nr. speta 6 din data de 08.01.2008
CHELTUIELI JUDICIARE - Decizie nr. 66/A din data de 05.02.2004
Incuviintarea executarii silite a unei creante prescrise - Decizie nr. 64/A/CC/ din data de 11.07.2005
Incuviintare executare silita formulata de executorul judecatoresc. Amenda aplicata de I.S.C.T.R. - Decizie nr. 366 din data de 20.04.2017
Titlu suspendarea executarii - Sentinta comerciala nr. 212/CA din data de 15.04.2010
Prescriptia dreptului de a cere executarea silita. - Decizie nr. 154 din data de 04.03.2010
Executare silita - Decizie nr. 155 din data de 04.03.2010
Validarea popririi. Termenul de 3 luni prev. de art.460 c.pr.civ. - Decizie nr. 416 din data de 22.12.2008
Validarea popririi - Decizie nr. 416 din data de 22.12.2008
Competenta de solutionare a litigiului purtand asupra executarii silite a unei hotarari pronuntate in contencios administrativ. - Sentinta civila nr. 7/F din data de 31.08.2005
Executarea silita - Sentinta civila nr. 1119/C din data de 26.05.2012
Executare silita prin poprire. Obligatiile tertului poprit in cazul in care executarea silita este suspendata. - Decizie nr. 288 din data de 18.04.2013
Executarea silita a creantelor fiscale stabilite prin hotarari judecatoresti pronuntate de instanta de contencios administrativ. - Hotarare nr. 477 din data de 23.01.2013
Titlu executoriu emanand de la o instanta straina. Incuviintarea executarii silite. Limitele investirii. Dispozitii aplicabile. - Decizie nr. 389 din data de 28.06.2012
Executarea silita a titlurilor emise in materia actiunilor reale imobiliare - Decizie nr. 401 din data de 04.05.2006
Executare silita imobiliara. Anulare licitatie - Decizie nr. 309 din data de 07.04.2006
Incuviintarea executarii silite - Decizie nr. 164 din data de 24.02.2006
Cererea de incuviintare a executarii silite. - Decizie nr. 1070 din data de 17.11.2005