InfoDosar.ro | Jurisprudenta | Spete Judecatoria Constanta

Arestare preventiva pentru savarsirea infractiuni de proxenetism

(Sentinta penala nr. 475 din data de 08.04.2010 pronuntata de Judecatoria Constanta)

Domeniu Pruncucidere | Dosare Judecatoria Constanta | Jurisprudenta Judecatoria Constanta

Dosarul nr. 17599/212/2007 JUDECATORIA CONSTANTA
SENTINTA PENALA NR. 475
Sedinta publica din 27.04.2010 

Pe rol judecarea cauzei penale privind pe inculpatii ES,TC  si IS , trimisi in judecata sub aspectul savarsirii infractiunii de  santaj prev. de art.194 alin. 1,2 Cod penal .
Dezbaterile asupra fondului au avut loc in sedinta publica din data de 08.04.2010, consemnate in incheierea de sedinta de la acea data, care face parte integranta din prezenta, cand instanta, a incuviintat cererea formulata de aparatorul inculpatilor ES si TC si a amanat pronuntarea la data de 23.04.2010, apoi avand nevoie de timp pentru a delibera la 26.04.2010 si mai apoi la 27.04.2010, cand a dispus urmatoarele: 

I N S T A N T A :

Deliberand asupra cauzei penale de fata constata urmatoarele:
Prin rechizitoriul nr 11353/P/2007 s-a dispus trimiterea in judecata a inculpatilor ES,TC SI ISsub aspectul savarsirii a cate 2 infractiunilor de santaj, fapta prev. si ped. de art. 194 alin. 1 si 2 C.pen, cu aplic. art. 37 lit. b C.pen, cu aplic. art. 37 lit. b C.pen. pentru inculpatul ES, ambele cu aplic. art. 33 lit. a C.pen, in raport de partile vatamate ZC SI GG.
Prin actul de sesizare a instantei s-a retinut ca inculpatii ES si T , impreuna cu inculpata IS, au constrans prin violenta si amenintare, la data de 30.09.2007, pe partea vatamata GGFsa le dea suma de 3.000 euro, spre a dobandi in mod injust un folos si 1-au amenintat cu darea in vileag a unei fapte compromitatoare pentru el si varul sau ZCV, iar la data de 01.10.2007, impreuna cu inculpata  IS, a constrans-o prin violenta si amenintare pe partea vatamata ZCV sa le dea suma de 1.500 euro, spre a dobandi in mod injust un folos si au amenintat-o pe aceasta cu darea in vileag a unei fapte compromitatoare pentru ea.
Coroborand mijloacele de proba administrate pe parcursul urmaririi penale, instanta retine urmatoarea situatie de fapt :
La data de 26.09.2007, in jurul orelor 21- 22, partile vatamate GGFsi ZCV s-au deplasat in localitatea Navodari cu autoturismul acestuia din urma, marca "Mercedes Ml", pentru a se intalni cu martora ZOAsi o prietena a acesteia.
In orasul Navodari,   cele  doua parti vatamate s-au intalnit in zona bisericii, situata in centrul localitatii, cu  martora   ZOA,   care   le-a  prezentat-o  pe prietena sa Ghiuli, respectiv inculpata IS.
Cei patru s-au deplasat cu autoturismul spre mun. Constanta, iar apoi au
mers prin diferite cluburi si baruri, dar nu au ramas in niciun loc mai mult timp, intrucat inculpata IS nu dorea sa stea in zone populate pentru a anu fi  vazuta in oras in postul Ramadanului, fiind de etnie turca. In final,  in jurul orei 23 cei patru s-au hotarat sa mearga la restaurantul On Plonge din Mamaia, unde s-au asezat la terasa ; desi restaurantul s-a inchis la ora 24, iar partea vatamata ZCV achitase nota de plata, cei patru au ramas in continuare pe terasa, pana in jurul orei  l.30, cand a venit si martorul ZME.
Pe terasa, inculpata IS a purtat conversatii cu partea vatamata
ZCV, pe care 1-a intrebat cu ce se ocupa si cati bani castiga; inculpata IS i-a marturisit partii vatamate ca de 1 an de zile nu reuseste sa obtina permisul de conducere, desi urmeaza scoala de soferi. Apoi inculpata IS a afirmat ca intentioneaza sa-si obtina permisul de conducere pentru suma de 1.500 euro, deoarece a gasit un "baiat din piata", care i-a promis ca o ajuta sa obtina carnetul.
Partea vatamata ZCV i-a spus inculpatei ca i se pare o suma exagerata, apoi au discutat despre afacerile pe care fiecare le desfasoara, partea vatamata facand referire la numarul de case si terenuri pe care le detine si oferindu-i inculpatei numarul de telefon.
In jurul orei 2, partile vatamate GGF, ZC
Valentin, impreuna cu inculpata IS si martorii ZOAsi ZME au plecat de la restaurantul On Plonge din Mamaia ; pe   drum,   cei   cinci   au  mers   la   clubul   New  Orleans, cunoscut   si   sub   numele   de   "Cireasa",   dar au constatat ca acesta este inchis. Ulterior, martorul ZMEa fost condus la domiciliul sau din cartierul Poarta 6, iar pe drum partea vatamata ZCV a cumparat o sticla de whisky marca JB si cinci cutii cu Reed Bull.
Pe drum, deoarece martora ZOAa sustinut ca trebuie
sa mearga la baie, partea vatamata ZCV i-a spus ca are un apartament in zona Faleza Nord, propunandu-le sa opreasca masina acolo in acest scop. Initial au urcat in apartament ZOsi GG, apoi pentru ca si inculpata IS a precizat ca are nevoie la baie, si partea vatamata ZCsi inculpata au urcat in apartamentul mai sus mentionat.
Ajunse la apartament, dupa ce martora si inculpata au iesit din baie, partea vatamata ZCV impreuna cu martora ZOAsi inculpata IS au consumat whisky, iar partea vatamata GGFa consumat Red Bull.
Conform declaratiilor partilor vatamate GGFsi Zainea
Camelin Valentin si martorei ZOAlexandra,  inculpata IS  s-a imbatat. Deoarece partea vatamata ZCV a observat ca inculpata IS nu se simte bine si de teama ca aceasta sa nu vomite, a luat-o pe aceasta in brate si a dus-o in dormitorul mare al apartamentului. Inculpata IS a vomitat, fapt pentru care partea vatamata a luat-o din nou in brate si a dus-o la baie, a dat drumul la dus sa curga apa si i-a spus acesteia sa se spele.
Partea vatamata ZCV le-a comunicat martorilor
ZOAsi lui GGFce se intampla cu inculpata IS, apoi s-a intors in baie, unde a gasit-o pe inculpata stand in cada imbracata si avand hainele ude.
Partea vatamata ZCV a dus-o pe inculpata Iasar
Sevilen in dormitorul mic al apartamentului, a asezat-o pe pat, aceasta a inceput sa vomite din nou, tipand ca ii este rau si ca ii este sete.
Conform declaratiei partii vatamate GG, acesta impreuna cu
martora ZOAau observat in baia apartamentului si pe sacoul inculpatei IS urme de voma. Dupa ce partea vatamata ZCV a spalat toate obiectele murdarite de inculpata IS, le-a comunicat lui GGFsi martorei ZOAca inculpata IS a adormit in dormitorul mic.
Partile vatamate au declarat ca ZCV s-a dus  in
dormitorul mare  al apartamentului, a incuiat usa si s-a culcat, in timp ce GG F   si   martora   ZOA au   ramas   in sufrageria   apartamentului. 
Inculpata IS a declarat ca nu isi aduce aminte ce s-a intamplat in apartament, acuzandu-le pe partile vatamate ulterior ca i-au pus ceva in bautura, adica au drogat-o, sustinand si ca a fost violata de partea vatamata Z C, avand in vedere ca martora ZOi-a spus a doua zi ca a intretinut raport sexual cu ZC.
Martora ZOa declarat ca nu crede ca inculpatei    i-a fost strecurat ceva in bautura de catre vreuna din partile vatamate, intrucat daca ar fi procedat astfel i s-ar fi pus si ei acelasi lucru in pahar avand in vedere ca venisera impreuna.
Apoi martora a mentionat ca in timp ce ea si GG stateau de vorba, au auzit niste sunete, apoi cateva tipete, dar cand s-au apropiat de camera unde intrasera ZCsi inculpata IS au auzit-o pe aceasta spunand " mai incet" si au dedus ca ZCsi ISfaceau sex. La un moment dat ZCa iesit din camera, iar GG i-a spus martorei sa-si intoarca in alta parte capul intrucat exista posibilitatea ca ZCsa fi fost imbracat sumar. ZCle-a spus ca nu va dormi in camera in care se afla si ISintrucat patul era plin de voma. Martora l-a vazut apoi pe ZCintrand intr-o alta camera si a sesizat ca era imbracat cu un capot alb.
GGFsi martora ZOAin   jurul   orei  7.30 -dimineata au hotarat sa plece in oras sa bea o cafea si s-au intors la
apartament in jurul orei 11 ; l-au trezit pe ZCV, iar ulterior s-a trezit si inculpata IS, care era imbracata cu aceleasi haine cu care fusese imbracata cand s-au intalnit.
Inculpata IS s-a scuzat pentru faptul ca s-a imbatat si a vomat,
iar ulterior GGFle-a condus pe inculpata si pe martora ZOAla domiciliile lor din orasul Navodari.
Ulterior acestei intalniri, ZCV a fost sunat pe
numarul sau de telefon de catre inculpata IS, dar acesta nu i-a raspuns.
La data de 30.09.2007 ZCV a primit de la inculpata IS, pe telefonul sau urmatorul mesaj: "Ce faci? Nu vrei sa ne vedem? Te pup, pa. GHIULI".
Ulterior, la aceeasi data, in jurul orei 17, ZCV a fost
sunat pe telefonul sau de catre inculpatul ES. Inculpatul ES 1-a intrebat la telefon pe ZCV daca stie un agent de la Agentia Euroclas, care  are  un  "Mercedes  Ml"   de  culoare  neagra 
Ulterior, inculpatul ES 1-a sunat din nou pe ZC
Valentin si i-a solicitat acestuia sa se intalneasca urgent, stabilind ca loc de intalnire firma acestuia, situata vis-a-vis de Scoala 27. Partea vatamata ZCV a ajuns cu taxiul la Scoala 27, observand ca la locul de intalnire venisera deja inculpatii ES si TC .
Inculpatul ES i-a spus partii vatamate ZC
Valentin ca vrea sa cumpere niste terenuri situate in afara mun. Constanta, cerandu-i acestuia sa mearga singur cu ei, fara niciun alt agent de la firma.
Trebuie precizat ca partea vatamata ZCa declarat ca ii cunoaste pe inculpatii TC  si ES (despre acesta stiind ca era agent de paza la mai multe cluburi) si ii percepea ca pe niste persoane deosebit de periculoase, care au fost implicate in diferite scandaluri, auzind ca fac parte dintr-o banda din lumea interlopa ; de asemenea partea vatamata a amentionat ca a observat in mai multe randuri ca inculpatii purtau asupra lor arme albe (cutite, boxuri, pumnale).
Inculpatul ES a declarat ca era prieten cu partea vatamata ZC, jucand de mai multe ori in cluburi barbut si intalnindu-se frecvent, insa partea vatamata a anegat aceste sustineri.
Deoarece partii vatamate ZCV i s-a parut suspect,
potrivit celor declarate de aceasta,  ca inculpatii l-au conditionat in sensul de a nu fi prezent nici un alt angajat al firmei, avand in vedre ca stia ca inculpatii nu detineau sume mari de bani, dar ofereau sume mari de bani pentru terenuri din zone izolate, i-a refuzat pe acestia, dar cei doi inculpati i-au spus ca vor reveni peste o ora.
Conform declaratiei partii vatamate ZCV, in timp ce
statea de vorba cu cei doi, inculpatul TC  i-a spus inculpatului ES, in mijlocul discutiei: "Asta e". Partea vatamata s-a speriat, s-a indepartat de acestia, dar   1-a auzit pe inculpatul ES intrebandu-1 pe inculpatul TC : "Esti sigur?", iar acesta a raspuns: "Da".Partea vatamata i-a intrebat despre ce vorbesc, dar acestia au refuzat sa-i spuna.
Ulterior,  ZCV s-a dus la firma, unde se  mai   aflau
varul   sau GGsi   fratele sau ZME, carora le-a spus ca i se pare suspect ca cei doi inculpati vor sa cumpere terenuri.
Intrucat cei trei s-au speriat, au incuiat usa firmei pe dinauntru , iar dupa
aproximativ 20 de minute, in timp ce se uitau pe fereastra, au observat ca in fata firmei a oprit un autoturism marca "Cielo" de culoare gri, din care au coborat in viteza cei doi inculpati, care s-au indreptat spre usa de acces a firmei.
Inculpatii ES si TC  au incercat pe rand manerul
usii si vazand ca aceasta este inchisa, au inceput sa bata in geam cu pumnii si sa strige la partea vatamata: "Cameline, Cameline!". Pentru ca partile vatamate si martorul ZME nu au raspuns, inculpatii   ES si   TC  au plecat; ZCV a hotarat sa il trimita afara pe varul sau GG crezand ca acesta, nefiind din Constanta, nu va fi recunoscut de inculpati.
Partea vatamata GGFa iesit afara din firma, s-a
indreptat spre un autoturism marca "Matiz"  care era parcat in fata firmei, a descuiat portiera autoturismului, apoi a ridicat capota pentru a verifica starea lichidului de frana. Imediat, partea vatamata GGFa observat in apropiere autoturismul marca "Cielo", in care se aflau inculpatii ES si TC , iar pe bancheta din spate a observat ca statea inculpata IS.
Din autoturism au coborat initial inculpatii ES si T
Ciprian, iar inculpata IS a ramas in masina. Cei doi s-au indreptat spre partea vatamata GGF, inculpatul TC  1-a apucat pe acesta si 1-a smucit puternic de bratul drept,  imobilizandu-1, in timp ce inculpatul ES 1-a prins de bratul stang.
Inculpatii ES si TC  l-au izbit pe GG
Florin de portiera autoturismului marca "Matiz", amenintandu-1: "Te tai, te omor, iti iau gatul, va omor pe toti. Unde-i C?" si aducandu-i injurii de mama si de familie. Imediat, din masina a coborat si inculpata IS, care s-a indreptat spre partea vatamata GGF.
Inculpata IS a tipat si 1-a amenintat pe GGFca il taie si il omoara, spunandu-i: "Te tai, iti iau gatul, te fac franjuri". Inculpata IS a scos din buzunar un obiect ascutit.
Partea vatamata GGFa observat ca in mana dreapta
inculpata IS avea un obiect ascutit, un cutit sau o lama, pe care aceasta i 1-a pus la gat, in partea stanga. Inculpata IS a continuat sa-1 ameninte pe GGF, spunandu-i: "Te omor, te tai, iti iau gatul!". "Unde este nenorocitul de var -tu? Unde este Camelin?".
Partea vatamata GGFa observat-o pe inculpata Iasar
Sevilen ca face o miscare brusca, ca si cand ar fi vrut sa-i taie gatul si, incercand sa o impiedice pe inculpata IS in gestul ei, a inclinat capul in jos, astfel incat inculpata nu a reusit sa-1 taie la gat, asa cum intentiona, ci 1-a taiat pe obrazul stang al fetei. Dupa ce inculpata IS 1-a taiat pe GGF, a continuat sa urle si sa ameninte: "Sa-mi dati 3.000 de euro, pe care mi i-ati furat cand m-ati batut si m-ati violat".
Inculpatii TC  si ES i-au cerut lui GG
Florin sa vina impreuna cu partea vatamata ZCV la Kami‘s Club si sa aduca suma de 3.000 euro.
Apoi, inculpatii TC  si ES i-au dat drumul la brate
lui GGF, iar inculpatul ES i-a dat apa sa se spele pe fata, pentru a nu fi observat de lumea de pe strada. Ulterior, unul dintre inculpati i-a spus lui GGFsa-si puna ceva pe fata, intrucat era plin de sange,  ca sa nu fie vazut de alte persoane,   iar inculpata IS a continuat sa tipe si sa ameninte ca il va omori si pe el, dar si pe ZCV si ca va pune toata Piata Chiliei pe urmele lor, ca sa-i taie.
Dupa ce au plecat cei trei inculpati, din firma au iesit partea vatamata
ZCV si martorul ZME, ocazie cu care au constatat ca partea vatamata GGFfusese taiata pe fata. Cei trei au luat doua taxiuri si au plecat separat, pentru a nu fi urmariti de catre inculpatii ES si TC , deplasandu-se la Spitalul Clinic Judetean Constanta. Pe drum, partea vatamata ZCV a fost sunata pe ambele telefoane de catre inculpatul ES, care i-a spus ca daca nu vrea sa pateasca si el ce a patit GGF, sa se intalneasca cu ei si sa le dea suma de 3.000 euro.
Partea vatamata ZCV 1-a intrebat pe inculpatul
ES ce reprezinta suma de bani pe care acestia o cer, iar acesta i-a spus ca trebuie sa plateasca suma de 3.000 de euro intrucat a violat-o si a batut-o pe inculpata IS, iar daca nu va plati aceasta suma, va trebui sa dea mai mult, respectiv 50.000 euro sau va ramane fara masina. Totodata, inculpatul ES 1-a amenintat pe ZCV, spunandu-i ca inculpata IS se va duce la politie si il va reclama ca a violat-o si a batut-o. Toate aceste discutii au fost purtate la telefon, la data de 30.09.2007, intre orele 19 - 22.30.
In  timp ce  inculpatul  ES  il   suna pe  ZC
Valentin pe  telefonul  sau personal  cu nr.   0722554313, inculpata IS il suna pe acesta pe telefonul firmei, 0749996768. Deoarece partea vatamata ZCV nu i-a raspuns inculpatei IS, inculpatul ES 1-a sunat pe acesta spunandu-i sa-i raspunda, sa se inteleaga si sa-i dea banii.
Pentru ca partea vatamata ZCV a refuzat sa ajunga la
o intelegere cu inculpatii si implicit sa dea banii solicitati, inculpatul ES 1-a amenintat pe acesta, spunandu-i ca o sa vina toata Piata Chiliei peste ei, intrucat inculpata IS este fiica lui B si nepoata lui S. Pentru   ca   partea vatamata ii cunostea pe B  si   S  ca   fiind interlopi   din   Piata   Chiliei,   partii   vatamate   ZCV i s-a facut frica si din in acel moment nu a mai raspuns niciun telefon.
La ora 22, partea vatamata ZCV a primit de la
inculpata IS un mesaj de amenintare pe telefonul firmei: "Bai bulaghiule de ce nu raspuzi la tel sa vb ca uamenii sa mii dai suma in napoi no sa aii loc in cta de tigan nu ai facut bin eu te mai sun petru ultimoara astep sa ma suni".
A doua zi de dimineata, respectiv la data de 01.10.2007, partile vatamate
ZCV si GGFs-au dus la politie si au depus plangere, reclamand cele intamplate.
Din fisa de primire urgente nr. 16351 din data de 30.09.2007, ora 2O30,
rezulta ca partea vatamata GGFs-a prezentat la Spitalul Clinic de Urgenta Constanta, avand plagi taiate superficial pe obrazul stang si buza inferioara comisura stanga. Din aceeasi fisa, rezulta ca plagile au fost suturate.
La data de 01.10.2007, partea vatamata GGFs-a
prezentat la S.M.L Constanta, unde a solicitat sa fie examinata medico-legal, ocazie cu care s-a intocmit certificatul medico-legal nr. 1778/P din 03.10.2007. Potrivit certificatului medico-legal nr. 1778/P din 03.10.2007, partea vatamata GGFa prezentat  leziuni traumatice care au putut fi produse prin lovire cu corp taietor, iar pentru vindecarea acestora partea vatamata a necesitat 8-9 zile de ingrijiri medicale.
La data de 1.10.2007, in jurul orei 17.30, partea vatamata ZCV
s-a deplasat la firma S.C. "Aici Experti Imobiliari" S.R.L., unde isi desfasura activitatea. La firma se aflau secretara, martora VA, martorii BC , BO, B M, R A (asociat al firmei), ZME, SD, ZOAsi partea vatamata GGF.
La scurt timp, in sediul firmei au venit inculpatii ES, T
Csi IS, moment in care martorul RA , care se afla si el in birou cu niste clienti ai firmei, le-a spus acestora sa astepte pana vor pleca clientii. Inculpata IS a inceput sa ameninte, spunand ca ii va taia pe ZCV si pe ZME,  iar inculpatii TC  si ES au afirmat ca vor desfiinta firma, spunand ca "s-a pus lumea din oras in miscare",  ca o sa-i mute din oras si o sa vina toata Piata Chiliei peste ei ca sa le taie capetele.
In timp ce asteptau, inculpata IS 1-a amenintat pe martorul
Zainea Madalin Eduard, spunandu-i : "O sa vin si o sa va tai pe toti, de n-o sa puteti sa va uitati in oglinda". Inculpata IS i-a spus martorului ZMEca il va taia si pe el si pe ZCV, asa cum 1-a taiat pe GGFsi ca va aduce toata Piata Chiliei peste ei. Inculpata IS i-a mai spus martorului ZMEca ea este turcoaica si daca o turcoaica este violata, ceilalti turci vin si violeaza si ei pe cei vinovati. De asemenea,  inculpata IS a amenintat ca si daca va face puscarie, atunci cand va iesi ii va gasi si le va face rau, chiar daca vor fugi in Spania sau Italia, intrucat si acolo are oameni si nu vor scapa nepedepsiti, ca vor fi taiati si omorati.
Amenintarile proferate de catre inculpata IS, dar si de catre
inculpatii TC  si ES au fost auzite si de catre martora VA, secretara firmei. Dupa ce au plecat clientii, cei trei inculpati au intrat in biroul unde se aflau ZCV si martorii RAsi SD.  In birou, inculpata IS a inceput sa tipe si sa o ameninte pe partea vatamata ZCV, spunandu-i ca o va taia, asa cum 1-a taiat si pe GGF. In acelasi timp inculpata IS i-a cerut initial partii vatamate ZCV suma de 3.500 euro, apoi suma de 4.000 de euro, afirmand ca banii sunt pentru rusinea ei, respectiv  ca s-a intalnit cu un roman care a violat-o, a batut-o si_i-a luat suma de 3.000 euro.
Inculpata IS i-a acuzat apoi pe ZCV,
GGFsi ZOAca au drogat-o si au filmat-o pentru a posta pe internet acel film ; apoi inculpata IS a reiterat ca este fata lui Bechir, nepoata lui Sacean, verisoara lui Sedan si sora lui Elvis, care conduc Piata Chiliei.
In acest moment, martorul RAa intervenit a inceput sa se certe
cu cei trei inculpati. Inculpatii ES si TC  au adresat injurii lui ZCV, amenintand-l ca il vor taia, ca il vor omori, ca ii vor da foc si daca totusi acesta va reusi sa scape de ei, o sa vina Piata Chiliei care il va omori sigur.
La un moment dat, inculpata IS s-a mai calmat si i-a cerut lui
ZCV banii, respectiv suma de 3.000 euro.
Martorul RAi-a spus inculpatei IS ca el personal nu
crede ca ZCV i-a furat suma de 3.000 euro. Inculpata IS a inceput sa-1 intrebe pe ZCV: "Ce mi-ai facut? Ti-ai batut joc de mine in postul Ramadanului!". Intrucat ZCV nu a cedat si nu a recunoscut faptele pe care i le imputa inculpata IS, aceasta a spus ca se va duce la politie si va formula plangere penala impotriva lui si va sustine ca el a violat-o, a batut-o si i-a furat banii. Apoi inculpata IS a inceput din nou sa tipe si s-a repezit spre ZCV sa il taie cu o lama pe care o tinea in mana, dar a fost oprita de inculpatii  TC  si ES.
Inculpatii ES si TC  i-au cerut si ei lui Zainea
Camelin Valentin sa-i dea banii inculpatei IS, intrucat asa este cel mai bine, in caz contrar aceasta va veni cu Piata Chiliei, care-1 va taia sau il vor omori. In acel moment, martorul RAi-a spus inculpatei IS ca va chema politia, iar acesteia i s-a facut rau si a lesinat. Inculpatii TC  si ES au scos-o pe inculpata IS din birou, pentru a-si reveni. Inculpata IS a baut un pahar cu apa, iar apoi a fost scoasa in afara sediului firmei de catre ceilalti doi inculpati. Inculpatii ES si TC  i-au spus lui ZCV ca pleaca, dar se vor intoarce.
Aceasta prima "vizita" a celor trei inculpati la sediul firmei partii
vatamate ZCV a durat aprox. o ora. ZCV i-a facut un semn secretarei  VA sa apese pe butonul de panica, pentru a veni firma de paza si protectie ; la momentul sosirii agentilor de paza, cei trei inculpati plecasera déja. Amenintarile si actele de violenta, pe care cei trei inculpati le-au exercitat asupra partii vatamate ZCV, au fost auzite si observate de catre martorii RA , VA, ZME, SD, BC,  BOsi BIM.
Trebuie precizat ca in firma se mai aflau si partea vatamata GG F impreuna cu martora ZOA, care au stat ascunsi pentru a nu fi vazuti de catre cei trei inculpati si care au auzit discutiile pe un ton ridicat, precum si amenintarile pe care cei trei inculpati le-au adus partii vatamate ZCV.
Dupa aproximativ o jumatate de ora de la plecare, inculpatii Emurla
Sunan si TC  s-au intors la firma partii vatamate, au trantit usa de la intrare si au intrat direct in biroul acesteia. Inculpatii TC  si ES i-au spus lui ZCV ca inculpata ISeste nebuna si va merge la politie pentru a depune plangere impotriva sa ; de asemenea cei doi inculpati au afirmat ca deja inculpata ISa anuntat toata "Piata Chiliei", care "va veni peste el" pentru a-1 omori. De asemenea, cei doi inculpati l-au amenintat pe ZCV cu bataia.
In timp ce acestia o amenintau pe partea vatamata, in birou se mai afla si
martorul RA, iar ulterior in birou a intrat si martorul ZME, care, auzind amenintarile, a iesit imediat speriat.
Inculpatii ES si TC  i-au cerut lui ZC
Valentin suma de 3.000 de euro, pentru a-1 lasa in pace, ca sa nu vina "Piata Chiliei" peste acesta, pentru ca inculpata ISsa nu-1 taie si pentru ca ei sa nu-1 bata.
Inculpatii ES si TC  au cerut suma de 3.000 euro
atat de la partea vatamata ZCV, cat si de la martorul RA.
La un moment dat, cei doi inculpati le-au spus lui ZC
Valentin si martorului RAca au fost angajati de catre inculpata IS, care le-a promis suma de 5.000 euro si le-a dat cu titlu de avans suma de 1.500 euro, pentru ca acestia sa-1 duca pe ZCV in afara orasului, pe camp, sa-1 lege si sa-1 puna la dispozitia acesteia.
Intrucat ZCV a refuzat sa dea vreo suma de bani,
inculpatii ES si TC  i-au cerut acestuia suma de 1.500 euro, reprezentand deranjul lor si munca pentru doua zile, spunand ca intentionau sa restituie inculpatei avansul primit din banii primiti de la ZC.
Cei doi inculpati i-au spus partii vatamate ZCV sa se
hotarasca, in sensul ca ori le da suma de 3.000 euro, ori le da suma de 1.500 euro.
ZCV le-a adus la cunostinta celor doi inculpati ca
varul sau GG a fost la politie si a reclamat ceea ce s-a intamplat la data de 30.09.2007. Inculpatii ES si TC  au spus ca nu le pasa si dupa ce au primit un telefon, i-au spus lui ZCV   sa se gandeasca ce face si apoi au plecat. Dupa plecarea celor doi inculpati, in timp ce ZCV, se sfatuia impreuna cu martorii ZMEsiRA , partea vatamata a fost sunata de catre inculpatul ES, care 1-a intrebat daca are de gand sa plateasca.
Ulterior, ZCV 1-a sunat pe inculpatul ES
si i-a spus acestuia sa vina sa ia banii. Cei doi inculpati au venit imediat, iar partea vatamata ZCV le-a spus ca nu are banii si sa vina a doua zi. Inculpatii ES si TC  i-au spus lui ZCV ca ei nu mai pleaca din firma si ca vor sta pana a doua zi de dimineata, pana cand acesta le da banii. De asemenea, cei doi inculpati i-au cerut partii vatamate ZCV sa se imprumute de la martorul RA.
Pentru ca martorul RAnu a fost de acord sa-1 imprumute pe
ZCV cu bani, cei doi inculpati s-au enervat si l-au pus pe acesta sa dea telefoane la prieteni pentru a face rost de bani, pentru a le da macar o parte din suma pe care ei o cer. Partea vatamata ZCV a sunat la nasul sau, numitul Florea Marian si prietenii sai  Teo si  Andrei. Inculpatii i-au cerut lui ZCV sa nu le spuna persoanelor pe care le suna motivul pentru care le cere bani, sa nu-i cheme la firma, pentru ca altfel va avea probleme si mai mari.
In timp ce partea vatamata suna persoanele mai sus mentionate, martorul
RAa aflat ca "Piata Chiliei nu se mai baga", astfel ca, desi teoretic ZCV ar fi putut scapa de "Piata Chiliei", nu putea scapa de inculpatii TC  si ES, fiind obligat sa plateasca, astfel ca partea vatamata ZCV a fost de acord sa plateasca suma de 1.500 euro.
Partea vatamata ZCV a declarat ca fost de acord sa
plateasca suma de 1.500 euro deoarece nu dorea ca inculpata IS sa formuleze plangere penala la politie impotriva sa si impotriva varului sau GGF, fapt care ar fi atras prejudicii atat pentru firma, cat si pentru ei in plan personal.
Partea vatamata ZCV a luat cu imprumut de la
martorul RAsuma de 100 euro, iar de la martorul SD suma de 200 euro ; deoarece partea vatamata a fost de acord sa le dea inculpatilor ES si TC  suma de 300 euro, urmand ca a doua zi sa le dea si diferenta de 1.200 euro, acestia l-au asigurat si i-au promis ca nu va mai avea probleme nici cu inculpata IS si nici cu ei.
Totodata, cei doi inculpati i-au spus lui ZCV ca,
dupa ce le va plati integral suma de 1.500 de euro, nimeni nu-1 va mai "deranja" sau ameninta, iar daca totusi va mai avea probleme, sa-i sune pe ei, ca vor veni si-1 vor ajuta.
A doua zi, la data de 02.10.2007, partea vatamata ZC
Valentin s-a prezentat la organele de politie, unde a formulat plangere fata de cei trei inculpati ; in  timp  ce  ZCV  se  afla  in  sediul politiei, a fost sunat de catre inculpatul ES, care i-a solicitat in mod insistent sa ii dea diferenta de bani, respectiv suma de 1.200 euro.
Partea vatamata ZCV a pus la dispozitia organelor
de politie suma de 1.200 euro, compusa din 24 de bancnote a cate 50 euro, care au fost marcate cu praf portocaliu fluorescent si pe care s-a scris cu creion galben fluorescent cuvantul "SANTAJ" si data "02.10.2007", astfel cum rezulta si din procesul-verbal incheiat de organele de politie cu aceeasi ocazie. Impreuna cu organele de politie, partea vatamata a stabilit ora pe care sa o comunice inculpatilor ES si TC , pentru a veni la firma sa ia banii.
In jurul orei 15.30 - 15.50, la sediul firmei s-au prezentat inculpatii
ES si TC , iar partea vatamata a scos suma de 1.100 euro, pe care am pus-o pe birou si le-a spus acestora ca sunt toti banii.
Inculpatul ES a luat banii de pe birou, i-a rasfoit, dupa care i-
a inmanat inculpatului TC , care a inceput sa-i numere atent. Inculpatul TC  a constatat ca lipseste 100 euro, iar inculpatul ES i-a cerut lui ZCV si diferenta de bani care lipsea . ZCV le-a spus celor doi inculpati ca are la el doar lei, echivalentul a 100 euro. Cei doi inculpati au acceptat sa-i primeasca si lei, dar ZCV a iesit pe hol si, potrivit intelegerii pe care o avea cu organele de politie, s-a adresat cu o voce ridicata catre martorul Costea Ionut: "Ionut Costea, da-mi 100 de euro".
In concret ,  partea vatamata ZCV a scos suma de
100 euro, compusa din doua bancnote a cate 50 de euro marcate, din buzunar, s-a intors in birou si i-a inmanat banii inculpatului ES. Inculpatul ES a luat banii, pe care i-a dat inculpatului TC , iar acesta i-a pus pe toti in buzunarul stang.
Deoarece au auzit semnalul convenit cu partea vatamata ZC
Valentin, la ora 15.55, agentii de politie au intrat in birou, au strigat: "Politia!" si i-au imobilizat pe cei doi inculpati. In prezenta martorilor asistenti Costea Ionut si RA, organele de politie au procedat la efectuarea controlului corporal al celor doi inculpati. Cu aceasta ocazie, asupra inculpatului ES s-au gasit: un box din metal de culoare argintie, suma de 300 euro, compusa dintr-o bancnota de 100 euro si doua bancnote a cate 50 de euro, suma de 817 lei, compusa din opt bancnote a cate 100 lei,  o bancnota a 10 lei,  sase bancnote a cate 1 leu. Asupra inculpatului TC , agentii de politie au gasit: suma de 850 lei, compusa dintr-o bancnota de 500 lei, trei bancnote a cate 100 lei si una de 50 lei; suma de 1.200 euro, compusa din 24 bancnote a cate 50 euro.
Bancnotele de 50 euro, care au fost gasite asupra inculpatului Emurla
Sunan, au fost examinate cu lampa cu ultraviolete, dar acesta nu au prezentat urme de praf portocaliu fluorescent si nu erau inscrise cu cuvantul "Santaj". Suma de 1.200 euro, care a fost gasita asupra inculpatului TC , respectiv bancnotele de cate 50 euro, au fost examinate cu lampa cu ultraviolete si s-a constatat ca pe acestea se afla praf portocaliu fluorescent, fiind inscrise cu creion galben fluorescent cuvantul "Santaj" si data "02.10.2007".
S-a procedat la examinarea cu lampa ultraviolete a palmei stangi si a
buzunarului stang de la pantalonii inculpatului TC , ocazie cu care s-a stabilit ca pe acestea se evidentiaza urme de praf portocaliu fluorescent. Ulterior, inculpatii TC  si ES au fost condusi la Sectia 2 Politie Constanta, unde s-a procedat la examinarea cu lampa cu ultraviolete a palmelor inculpatului ES, ocazie cu care s-a constatat, conform declaratiilor martorilor asistenti Costea Ionut si RA, ca acesta prezenta urme foarte slabe de praf portocaliu fluorescent.
Fiind audiati, inculpatii ES,TC SI IS
au avut o pozitie constanta si nu au recunoscut invinuirile retinute in sarcina lor.
Astfel, inculpatul ES a declarat in cursul urmaririi penale ca
intr-o zi de sambata sau duminica din ultima saptamana a lunii septembrie 2007, in jurul orei 17 sau 18, in timp ce era  impreuna cu inculpatul TC , a auzit cand acesta din urma a fost sunat pe telefon sau mobil de catre martorul Dima Nicolae, patronul unui restaurant situat in Complexul Brotacei din Constanta ; martorul DNi-a spus inculpatului TC  ca o fata care se numeste Ghiuli a fost violata de catre un individ pe nume Valentin, care i-a luat si suma de 3.000 euro pentru a-i obtine un permis de conducere. Inculpatul TC  a mai sustinut ca martorul DN1-a intrebat cum sa faca ca aceasta sa se impace cu acest Valentin, intrucat Ghiuli este de etnie turca, fiindu-i rusine de parintii ei, care se afla si in postul Ramadanului.
Potrivit declaratiei inculpatului ES, acesta a incercat sa-1
contacteze pe ZCV la telefon, pentru a se intalni cu acesta, dar nu a reusit in acea zi. A doua zi, la data de 01.10.2007, inculpatul ES a declarat  ca a fost sunat pe telefon de catre ZCV, care i-a cerut sa se intalneasca, pentru a sta de vorba.  Astfel ca, la data de 01.10.2007, in jurul orei 10, inculpatul ES s-a intalnit cu ZCV la firma acestuia. Inculpatul ES a declarat ca ZCV 1-a rugat sa-i spuna inculpatei IS sa nu mearga la politie, intrucat mai are trei dosare penale si ca va incerca sa rezolve pe cale amiabila toate problemele, fapt pentru care a stabilit o intalnire la firma impreuna cu inculpatii TC  si IS. Conform declaratiei inculpatului ES, impreuna cu inculpatii IS si TC  s-a dus la firma lui ZCV ocazie cu care a vazut si un tanar care era taiat pe fata. Partea vatamata ZCV si cu inculpata IS au stat de vorba in prezenta inculpatilor ES si TC , precum si a martorilor RAsi SD.
Inculpatul ES a declarat ca ZCV si cu
inculpata IS s-au inteles, in sensul ca se vor impaca, iar a doua zi aceasta va primi banii. Dupa ce discutia s-a incheiat, inculpatul ES a condus-o pe inculpata IS la domiciliul acesteia. Inculpatul ES a declarat ca ulterior a fost sunat de catre ZCV, care 1-a chemat la firma impreuna cu inculpatul TC  ; ei au ajuns in jurul orei 17.00 - 18.00 la firma partii vatamate si au stat de vorba cu ZCV pana in jurul orei l noaptea. Inculpatul ES a mai declarat ca ZCV a recunoscut ca intretinut raport sexual cu inculpata IS si ca a primit de la aceasta suma de 3.000 euro. Conform declaratiei inculpatului ES, acesta impreuna cu inculpatul TC  s-au prezentat la data de 02.10.2007, la sediul firmei lui ZCV, care ii sunase in prealabil si le spusese sa vina sa ia suma de 3.000 euro numai ei doi si sa nu o mai aduca si pe inculpata IS.  Inculpatul ES a mai declarat ca odata ajunsi la firma, ZCV le-a spus ca le poate da doar o parte din suma, respectiv suma de 1.200 euro, urmand ca diferenta pana la 3.000 euro sa o achite ulterior, respectiv intr-o saptamana. ZCV a pus banii pe masa, iar inculpatul TC  i-a luat, i-a numarat si i-a pus intr-un buzunar si imediat organele de politie au aparut in birou si  i-au retinut.
Cu ocazia audierii in cursul judecatii, inculpatul afacut cateva completari : ca din descrierea inculpatei IScu privire la persoana care  i-a furat suma de 3 mii de euro si a batjocorit-o , si-a dat seama ca era vorba despre prietenul lui ZV(pe care-l cunostea de 4 ani, impreuna cu acesta iesind in oras si jucand barbut ; inculpatul a mentionat ca  se intalnea cu partea vatamata cam o data pe saptamana) , motiv pentru care i-a cerut inculpatei ISsa nu il reclame la politie pentru ca dorea sa aplaneze conflictul dintre ei. Inculpatul a mentionat ca in timp ce el si TC  discutau cu GG, inculpata IS a tasnuit de langa ei  si l-a zgariat pe obraz pe GG; inculpatul a negat ca inculpata le-ar fi spus in bar ca intentiona sa se razbune, precizand ca aceasta le-a spus ca vrea sa afle de ce a fost batjocorita si de ce i-au fost luati banii. Inculpatul a subliniat ca el si inculpatul TC  nu au intervenit in discutiile ce s-au purtat in incinta agentiei imobiliare intre ZCsi IS, aratand si ca discutiile dintre ei s-au purtat pe un ton normal. Inculpatul a declarat ca nici el si nici ceilalti inculpati nu le-au amenintat pe partile vatamate in vreun fel, mai ales ca ZV ii era prieten. Inculpatul a negat ca ar fi afirmat ca a fi fost angajat de ISin fata partii vatamate ZCprecum si ca in timpul discutiilor din data de 1.10.2007 ZCi-ar fi spus ca varul sau GG ar fi formulat plangere penala impotriva inculpatilor.
Fiind audiat, inculpatul TC  a declarat ca a fost sunat de
martorul Dima Nicolae, care i-a solicitat sa mearga pana la el, pentru a sta de vorba. Impreuna cu inculpatul ES, inculpatul TC  s-a intalnit cu martorul DN, acesta i-a rugat pe inculpati sa o ajute pe inculpata IS, intrucat cu o seara inainte aceasta s-a dus singura, iar ZCV a batut-o si a gonit-o, astfel ca nu era indicat sa mearga singura sa se intalneasca cu ZCV.
De asemenea, inculpatul TC  a declarat ca martorul D
Nicolae le-a spus ca inculpata IS i-a dat lui ZCV suma de 3.000 euro pentru a-i obtine un permis de conducere, iar ulterior cand inculpata IS s-a intalnit cu ZCV, acesta a dus-o intr-un apartament, unde se mai afla un tanar care a fost taiat pe fata, impreuna cu o tanara, prietena de-a inculpatei. In acel apartament a avut loc o petrecere, iar inculpatei IS i s-au pus pastile in bautura, a fost imbatata, dupa care atat ZCV cat si tanarul care era taiat pe fata au violat-o. De asemenea, martorul DNle-a spus ca inculpata IS a fost filmata de catre cei doi, in timp ce o violau.
Inculpatul TC  a afirmat ca in acest context s-a deplasat
impreuna cu inculpatii ES si IS la sediul firmei lui ZCV, iar cand inculpata IS 1-a vazut pe acesta din urma, 1-a indicat ca fiind persoana care a violat-o si careia i-a dat suma de 3.000 euro ; a mai sustinut inculpatul ca ZCV a stat de vorba cu inculpata IS, iar cei doi s-au inteles sa se impace, in sensul ca ZCV ii va restitui suma de 3.000 euro. Dupa aceasta conversatie, inculpatul TC  a declarat ca a condus-o  pe inculpata IS acasa.
Deoarece inculpata IS facuse scandal la firma, adica tipase,
inculpatul TC  a declarat ca ZCV le-a cerut  sa nu mai vina cu aceasta, pentru ca o vede lumea pe la firma.
La data de 02.10.2007, impreuna cu inculpatul ES, inculpatul
TC  s-a deplasat la sediul firmei pentru a ne intalni cu ZCV, care trebuia sa le dea suma de 3.000 euro, astfel cum stabilise chiar acesta cu o zi in urma impreuna cu inculpata IS.
Inculpatul TC  a mai declarat ca impreuna cu inculpatul
ES, l-au rugat pe ZCV sa vina personal sa-i dea banii inculpatei IS in mana, intrucat suma de bani era pentru aceasta, dar ZCV a refuzat, spunand ca-i este frica si nu mai vrea sa aiba probleme cu inculpata IS si i-a rugat pe cei doi inculpati sa ia ei banii.
Totodata, inculpatul TC  a afirmat ca ZC
Valentin a pus pe masa suma de 1.200 euro, spunandu-le ca intr-o saptamana le va da diferenta pana la suma de 3.000 euro, bani pe care acestia urma sa-i predea inculpatei IS.
Conform declaratiei inculpatului TC , acesta a luat banii de
pe masa, i-a numarat, i-a pus in buzunar, iar ulterior in birou si-au facut aparitia organele de politie, care i-au retinut pe el si pe inculpatul ES.
Cu ocazia audierii in timpul judecatii inculpatul a adus cateva completari: a precizat ca din senin a observat ca GG avea o zgaraietura pe fata, in timp ce il oprisera el si ceilalti doi coinculpati pentru a.l intreba unde este ZC; a negat ca ar fi afirmat ca a fost angajat de inculpata IS pentru a-l vatama pe ZC; a mentionat el ca discutiile avute cu ZCin agentie au fost pe un ton prietenesc iar el nu a amenintat-o pe partea vatamata ZC.
Fiind audiata in cursul urmaririi penale, inculpata IS a
declarat ca martora ZOAi-a spus ca o poate ajuta sa obtina carnet de conducere prin intermediul unui prieten de-al ei pentru suma de 3.000 euro; ca urmare a faptului ca a fost de acord sa plateasca aceasta suma, impreuna cu martora ZOAs-a intalnit cu partile vatamate ZCV si GGF. Toti patru s-au dus la restaurantul On Plonje, iar consumatia a fost platita de catre ea, intrucat urma sa-si obtina carnetul de conducere. De la restaurant cei patru au mers intr-un apartament in Constanta, unde au consumat whisky, iar ei i s-a facut rau. Inculpata a declarat ca desi i-a cerut ajutorul martorei ZOAlexandra, partea vatamata ZCV a palmuit-o, iar a doua zi, fara sa tina minte ce s-a intamplat cu ea, s-a trezit intr-o camera incuiata, fiind dezbracata. Inculpata IS a sustinut ca avea camasa un pic rupta si inainte de a pleca din acel apartament a constat ca-i lipseste suma de 3.000 euro. Desi 1-a intrebat pe ZCV unde-i sunt banii, acesta a dat-o afara din apartament.
Inculpata IS a afirmat ca a fost violata, intrucat s-a trezit
dezbracata, si jefuita, deoarece nu mai avea in poseta suma de 3.000 euro. Inculpata IS i-a povestit martorei ca a fost batuta si ca i s-au furat niste bani. Aceste discutii inculpata le-a purtat cu martora NMla restaurantul unde aceasta lucreaza. Inculpata declara ca atunci cand statea de vorba cu martora NM, au aparut inculpatii ES si TC , pe care-i stia din vedere si carora le-a solicitat ajutorul, spunandu-le ca a fost jefuita de catre ZCV, care i-a luat suma de 3.000 euro, sub pretextul ca-i va obtine permis de conducere.
Inculpata IS a declarat ca a ajuns la firma partii vatamate
ZCV insotita de inculpatii TC  si ES, ca mai intai a intrat singura, dar partea vatamata a dat-o afara. Ulterior a intrat in firma insotita de catre inculpatii ES si TC  si intrucat partea vatamata GGFi-a vorbit urat, inculpata IS s-a enervat, 1-a lovit pe acesta cu un picior in zona genitala si 1-a taiat cu o lama pe fata. Inculpata IS a negat ca l-ar fi amenintat pe GGFcu "Piata Chiliei" si ca i-ar fi cerut suma de 3.000 euro, sustinand ca doar i-a spus ca va merge la politie si va reclama ca a fost violata de catre el si de catre ZCV. Inculpata a mai declarat ca nu a intentionat sa-1 taie pe GGF, intentia ei fiind sa-1 taie pe ZCV, ca sa-si spele rusinea.
Totodata,    inculpata   ISa   recunoscut ca ulterior acestui
moment,   insotita  tot  de  catre  inculpatii  TC  si ES, s-a deplasat  la firma partii vatamate ZCV, unde s-a repezit spre acesta din urma pentru a-1 taia, dupa ce in prealabil il amenintase ca-1 omoara, insa a fost oprita de catre inculpatul TC .
Desi a recunoscut ca se afla in relatii de rudenie cu numitii Sacean,
Bechir, Sedan si Elvis, inculpata IS a negat ca ar fi amenintat cu "Piata Chiliei", -respectiv cu venirea rudelor sale peste partile vatamate in scop de razbunare.
In declaratia data in cursul judecatii au fost cateva modificari in raport de cele declarate in cursul urmaririi penale : inculpata a declarat ca la plecarea din apartament a constatat lipsa celor 3000 de euro pe care ii avusese cu o seara inainte asupra ei, dar nu le-a spus partilor vatamate si nici martorei ZOacest lucru ; apoi ca i-a intalnit pe ceilalti doi inculpati intr-un bar, ca le-a spus acestora ca a fost jefuita si violata si ca acestia au sfatuit-o sa nu anunte politia cu privire la lipsa banilor, data fiind destinatia ilicita a acelor bani (mita pentru obtinerea permisului de conducere fara examen) si i-au spus ca ei o cunosc pe partea vatamata ZC, astfel ca urma sa discute ei cu partea vatamata referitor la restituirea sumei de bani ; inculpata a mentionat ca in fata agentiei imobiliare, unde plecase cu intentia de a-si recupera banii si de a se razbuna pe ambele parti vatamate (intentie de razbunare despre care le-a spus si coinculpatilor),  l-a taiat pe fata cu un ciob gasit pe jos pe GG pentru ca acesta a jignit-o in prealabil, fara ca cei doi coinculpati sa-l fi tinut pentru ca ea sa faca acest lucru ; inculpata a declarat ca nu le-a reclamat pe cele doua parti vatamate pentru ca ar fi violat-o si jefuit-o intrucat i-a fost rusine si nu a dorit sa se afle ce i s-a intamplat. Inculpata nu a recunoscut sa le fi amenintat pe partile vatamate si a mentionat ca nici inculpatii nu le-au amenintat in prezenta ei.
Situatia de fapt astfel cum a fost retinuta a rezultat din coroborarea
urmatoarelor mijloace de proba : declaratiile partilor vatamate GGF(care a declarat ca la data de 26.09.2007 a convenit cu martora ZOsa se deplaseze in Navodari pentru a o lua cu masina pe martora si pe prietena ei  si sa iesa in oras. Intrucat partea vatamata nu cunostea orasul Navodari, l-a rugat pe varul sau ZVsa il insoteasca. Prietena martorei ZOs-a recomandat Ghiulten si le-a spus ca nu vrea sa mearga in locuri populate pentru a nu fi zarita de cunoscutii, ei fiind perioada Ramadamului. S-au deplasat cu masina la terasa On plonge din Mamaia, unde au stat pe terasa. In jurul orei 1.30 a venit pe terasa si martorul ZM. In jurul ore 2 cei 5 au plecat de la  terasa, hotarand sea mearga si in alte locuri. Dupa ce s-au deplasat si in alte localuri si au constatat ca erau inchise, l-au lasat pe ZM acasa. Pe drum ZCV a cumparat o sticla de whisky si cateva cutii de Red Bull spunand ca le vor consuma dupa ce vor conduce fetele acasa. Pe drumul spre locuinta martorei ZOsi inculpatei IS, ZOa spus ca are o urgenta si trebuie sa mearga la toaleta. ZCi-a spus ca in drumul lor, in zona faleza nord are un apartament. Cei 4 au ajuns la apartamentul respectiv, initial au urcat GG si ZOin apartament, iar la scut timp au venit si ZCsi IS, ZCafirmand ca si aceasta din urma avea nevoie la toaleta. Dupa ce a iesit de la toaleta ISa spus ca doreste sa mai bea ceva. IS, ZOsi ZCau consumat whisky. Intrucat Sevilen a inceput sa scuipe pe jos alcool si i-a cazut tigara din gura, ZC a dus-o in dormitor dupa care a iesit cu Sevilen si a dus-o la baie. ZC a spus ca S a vomat in dormitor. Deschizand usa de la baie, partea vatamata a observat ca ISstatea sub dus imbracata, in timp ce dusul curgea, apoi ZC a dus-o apoi intr-un alt dormitor dupa care partea vatamata a auzit ca ISa vomat si in acea camera, ZC a iesit din camera si a spalat cearsafurile din primul dormitor. Dimineata in jurul orei 6 sau 7 impreuna cu ZO, partea vatamata a  iesit din apartament, a vrut sa-1 anunte pe ZC de acest aspect, ocazie cu care a constatat ca usa unui dormitor era incuiata, iar in celalalt dormitor se afla ISsingura, imbracata in blugi si cu o haina. In jurul orei 11 impreuna cu ZOs-a intors in apartament, a batut la usa dormitorului care era incuiata de unde a iesit ZC , ISa iesit si ea din camera unde adormise , i-a cerut martorei ZOsa ii calce hainele intrucat erau ude , si-a cerut scuze pentru ca s-a facut de ras si a vomat. Partea vatamata le-a condus pe cele 2 fete in Navodari. In masina, pe drumul spre casa,  ISnu a zis nimic de vreo suma de bani. In ziua de 30 septembrie partea vatamata a sustinut ca a fost sunata de ZC care i-a spus ca inca de dimineata primeste telefoane de la un baiat pe nume Sunai care i-a cerut sa se intereseze de proprietarul unui Jeep si i-a spus si ca vrea sa cumpere niste terenuri. In jurul orei 17 partea vatamata l-a observat pe ZC discutand cu 2 baieti-inculpatii ES si TC . Cand a intrat in firma ZC i-a spus partii vatamate  ca i s-a parut foarte ciudat ca acei 2 baieti i-au spus ca doresc sa cumpere terenuri in Costinesti, Ovidiu, au oferit sume mari de bani si au insistat sa ii insoteasca doar ZC; in acest context partile vatamate au incuiat usa de la intrarea in agentia imobiliara. Dupa 15-20 de minute inculpatii (Sunai si Ciprian) au incercat clanta de la usa, au batut cu palmele si cu pumnii in usa strigandu-l pe ZC. Dupa circa 20 de minute cei doi inculpati au plecat. Intrucat au considerat ca aceea era sansa lor de a pleca din firma, partile vatamate au convenit sa iasa afara GG si sa porneasca masina. GG a pornit masina, dupa care a ridicat capota pentru a verifica situatia lichidului de frana. In acest timp a observat ca masina cu care venisera cei doi inculpati a tras exact in spatele masinii unde se afla partea vatamata GG. Apoi cei doi inculpati au coborat din masina, TC  l-a injurat si amenintat cu moartea pe GG, intrebandu-l totodata unde este varul sau . TC  i-a aplicat o lovitura lui GG cu pumnul sau cu podul palmei in zona coastelor dupa impreuna cu inculpatul ES l-au prins de brate si l-au izbit de masina. A coborat din masina si IScare a inceput sa il injure pe GG, apoi l-a amenintat si ca va vedea el cine este Piata Chiliei; inculpata s-a apropiat de vatamat , l-a lovit cu piciorul in zona coapselor si in zona genitala si a scos din buzunarul drept un obiect foarte ascutit, un cutit sau o lama de cutit, pe care i 1-a pus la gat. ISl-a taiat de 3 ori pe fata  pe GG. In tot acest timp l-a amenintat ca va pune tiganii pe el si pe ZCsi ca nu vor mai avea loc in Constanta. Inculpatul ES a luat-o pe ISsi a dus-o in masina si i-a spus partii vatamate ca trebuie sa se prezinte impreuna cu ZCin clubul  K`amis cu 3 mii de euro, iar inculpatul TC  a subliniat ca trebuie sa se prezinte , altfel este rau de ei . Apoi inculpatii au plecat, ZCsi ZM au chemat 2 taxiuri, initial cu intentia de a se deplasa la spital, insa pe drum parandu-li-se ca sunt urmariti, au schimbat directia si au mers in Poarta 6. Dupa ce s-au linistit,s-au deplasat la spital unde GG  a primit ingrijiri medicale. A doua zi, in jurul orei 17 partile vatamate au ajuns la firma. La scurt timp in incinta agentiei imobiliare au intrat si cei 3 inculpati. Intrucat dupa ce i se intamplase a fost inspaimantat,  la vederea celor 3 inculpati GG s-a ascuns intr-un birou impreuna cu ZO. Partea vatamata a auzit cand Sevilen profera amenintari "va tai, va omor, o sa aflati voi cine e piata, o sa pun tiganii pe voi", pe inculpatul TC  l-a auzit spunand ca este mai bine sa le fie dati banii intrucat altfel o sa ii bata pe cei de fata si a auzit si un zgomot puternic de parca cineva ar fi dat cu pumnul in masa. Acest episod a durat cam o ora si jumatate, apoi inculpatii au plecat. Dupa o jumatate de ora de la plecarea din agentie a inculpatilor, partea vatamata, ce se afla la etajul 1 deasupra firmei a auzit din nou zgomote in firma si tipete. Partea vatamata a declarat ca atat timp cat a stat ascunsa in birou nu a anuntat politia de teama sa nu fie auzita de inculpati. Partea vatamata a subliniat ca inculpata ISnici cat au stat la terasa si nici in apartament nu a facut vorbire ca ar fi avut asupra ei vreo suma de bani, nici nu i-a oferit lui ZCvreo suma de bani),                ZCV (care a declarat ca in seara de 26.09.2007, la cererea lui GG, l-a insotit pana in Navodari de unde urma sa o ia cu masina pe prietena acestuia ZO. Ajungand in Navodari partile vatamate au  constatat ca ZOera impreuna cu o fata care s-a recomandat -G; ZOa insistat sa mearga sa bea o cafea in oras, dar G i-a rugat sa mearga in locuri nu foarte centrale pentru a nu fi vazuta de rudele sale. S-au deplasat impreuna la terasa On Plonge din Mamaia, unde au ramas pana mai tarziu; in acest timp, inculpata ISi-a povestit lui ZCca a aranjat cu un individ din Piata Chiliei sa ii obtina pentru suma de 1 500 de euro permisul de conducere fara examen; pe drumul spre casa, ZOle-a spus ca trebuie sa-si satisfaca nevoile fiziologice. Partile vatamate i-au spus martorei ZOca in zona Faleza Nord au un apartament si pot merge acolo. ZOsi GG au urcat in apartament iar ZCa ramas la masina impreuna cu IS. La scurt timp ISi-a spus lui ZCca si ea doreste sa mearga la toaleta. Au urcat impreuna in apartament. Dupa ce si ISa iesit de la toaleta, Iasar Sevilea a spus ca doreste sa mai bea ceva. ISa baut 3-4 pahare de whisky,  dupa care acesteia i-a cazut din gura tigara si a varsat din gura pe jos bautura. ZCa dus-o la baie pe ISintrucat aceasta tipa ca ii este rau si ca ii este frig; apoi a luat-o in brate si a dus-o in dormitorul mare. ISa vomat murdarindu-si hainele si asternuturile. ZCa declarat ca el a curatat dormitorul mare dupa care s-a incuiat acolo ca o masura de precautie avand in vedere ca avea asupra sa o suma mare de bani si a adormit pana a doua zi. ZCa precizat ca a doua zi a  fost trezit de varul sau GG ,care era impreuna cu ZO; in timp ce partile vatamate discutau a iesit din camera si IS, care era imbracata. ZCi-a reprosat acesteia din urma ca i-a  murdarit casa, inculpata si-a cerut scuze; GG le-a condus cu masina pe ZOsi pe inculpata in Navodari unde locuiau. In ziua de 30 septembrie in jurul orei 16 ZCa primit un mesaj de la ISin cuprinsul caruia aceasta il intreba ce face, daca se pot vedea si s-a semnat Ghiuli. In intervalul 16.45-17 ZCa primit mai multe bipuri, sotia lui i-a atras atentia ca persoana respectiva insista, astfel ca ZCa  sunat inapoi la acel numar, i-a raspus inculpatul ES care i-a spus ca este interesat sa vada si sa cumpere niste terenuri in afara localitatii Constanta. ZC, agent imobiliar, i-a propus inculpatului sa se intalneasca;  in jurul orei 17.30 ZCa ajuns in dreptul scolii 27, aici s-a intalnit cu inculpatii ES si TC . Intrucat preturile pe care ES spunea ca vrea sa le plateasca pe terenurile din extravilan i s-au parut foarte mari iar acesta insista sa se deplaseze in afara localitatii cu masina inculpatilor, avand in vedere ca locatiile respective erau parasite (Schitu, Vadu, Corbu, Costinesti, Ovidiu), ca inculpatul ES partea vatamata stia ca facea parte din lumea interlopa, partea vatamata a refuzat si le-a cerut inculpatilor sa revina peste o ora. La un moment dat in timpul discutiei, inculpatul TC  a afirmat "asta este" iar la intrebarea inculpatului ES "esti sigur" TC  a raspuns "da". Desi ZCi-a intrebat la ce se refera, cei doi nu i-au spus. In contextul insistentei celor 2 inculpati, partea vatamata s-a panicat si le-a cerut sa se revada peste o ora pretextand ca trebuia sa se intalneasca cu un client la firma. Partea vatamata a intrat apoi in firma si le-a povestit fratelui -ZM si varului sau -GG cele intamplate. In timp ce discutau, cei trei au observat masina inculpatilor   oprindu-se in fata firmei, au incuiat repede usa si s-au retras in birourile din spate. Cei doi inculpati TC  si ES au inceput sa bata in usa si sa il strige pe ZC; in acest timp inculpatul Emula Sunan il suna si pe telefonul mobil pe vatamat, dar acesta nu a raspuns la telefon iar in cele din urma a inchis telefonul Dupa circa 20 de minute cei doi inculpati au plecat de la usa. Pentru ca cei 2 inculpati nu aveau de unde sa il cunoasca pe GG, ZCi-a propus acestuia din urma sa iasa din firma si sa porneasca masina; dupa pornirea masinii de catre GG, ZCa observat cum in momentul in care varul sau a coborat din masina si a deschis capota, a fost flancat de cei 2 inculpati E si T. TC  i-a aplicat varului sau  o lovitura cu pumnul in zona coastelor dupa care ambii inculpati l-au prins pe GG de cate un brat si l-au izbit de cateva ori de masina. Inculpatul TCl-a amenintat pe GG ca il va omori, ca ii va omori familia, ca ii taie gatul, ca il leaga si il taraste cu  masina prin oras, ca o sa il omoare si pe ZCsi pe celelalte persoane din jurul lor . ES i-a spus si el lui GG ca va manca mereu bataie daca va continua sa spuna ca nu stie unde este ZC. Cei 2 inculpati l-au intrebat apoi  pe GG unde este varul lui, iar GG le-a spus ca nu stie. In acest timp din masina a coborat si inculpata IS-Ghiulten care l-a amenintat pe GG ca "va fi transat de tigani", lovit, batut daca nu ii spune unde este ZC. In momentul in care GG a intrebat-o pe inculpata ce se intampla, ISa scos din buzunarul drept o lama de cutit sau de briceag, pe care i-a pus-o la gat lui GG. Acesta din urma s-a smucit, dupa care ISa dat cu lama respectiva de cateva ori pe fata si in zona gatului lui GG; apoi ZCa observat ca varul lui a inceput sa sangereze. Inculpata a continuat sa il ameninte pe GG spunandu-i ca ceea ce a patit el va pati si ZCfara insa a preciza care este motivul pentru care se poarta astfel. Inculpatul ES i-a dat lui GG apa si o camasa pentru a se sterge, iar apoi a dus-o pe ISsi a urcat-o in masina cu care venisera . In tot acest timp inculpatul TC  1-a amenintat pe GG cu moartea, ca o sa il taie si mai tare, ca o sa fie nevoit sa se mute pana la urma din oras. Inculpatul ES i-a cerut lui GG sa ii transmita lui ZCsa  vina in in clubul Kmis cu suma de 3 mii de euro, fara a preciza pentru ce erau acesti bani. In cele din urma cei 3 inculpati au plecat; intrucat le-a fost foarte frica, partile vatamate si Zainea Madalin au chemat 2 taxiuri pentru a merge la spital, avand in vedere ca GG sangera abundent iar obrazul i se invinetise. In cele din urma dupa ce GG a primit ingrijiri medicale au plecat spre casa, iar cand ZCsi-a deschis telefonul a primit zeci de bipuri. ZCl-a sunat pe inculpatul ES, ocazie cu care partea vatamata a aflat ce i se reprosa : ca a violat-o pe inculpata IS si ca i-a sustras suma de 3500 de euro. ES i-a spus apoi ca Sevilen locuieste in Piata Chiliei si ca romii de acolo il vor  transa si mutila si ca trebuie sa se intalneasca urgent. Partea vatamata i-a spus inculpatului ES ca nu a facut nimic din cele ce i se reprosau si ca ii este foarte frica. In jurul orei 22 partea vatamata a primit un mesaj de la IScu urmatorul continut: "bai bulangiule de ce nu raspunzi la telefon sa vorbim ca oamenii, sa-mi dai banii ca nu o sa ai loc de tigani in Constanta". De frica, a declarat partea vatamata, in seara respectiva impreuna cu sotia, fratele si varul sau au dormit la nasul lor Florea Marian. A doua zi impreuna cu ZM si GG, partea vatamata s-a  deplasat la politie. In timp ce se afla la politie, partea vatamata a primit mai multe apeluri pe telefon de la ES, insa nu i-a raspuns. La la ora 17 partea vatamata s-a deplasat la agentia imobiliara, unde avea intalnire cu un client. Dupa 20 de minute partea vatamata a auzit injuraturi si amenintari; asociatul sau, martorul RAa iesit afara din birou si le-a spus celor trei inculpati IS, TC  si ES sa astepte pana pleaca clientii din birou. Dupa ce au plecat clientii, in biroul partii vatamate au intrat cei 3 inculpati; in prezenta asociatului RAsi a lui SD, inculpatul  ES i- spus partii vatamate ca nu va scapa asa usor, ca o    sa-l bata, ca o sa aiba toata lumea interlopa pe cap, iar apoi i-a cerut suma de 3500 euro intrucat a batut-o, a violat-o si i-a furat bani lui IS. Partea vatamata ZCa negat aceste acuzatii, iar inculpata ISa inceput sa tipe si sa il ameninte ca ii va taia gatul, s-a indreptat spre ZCsi i-a spus ca trebuie sa-i dea banii lui ES. Apoi inculpata ISa continuat sa tipe si s-a tavalit pe jos; martorul RAi-a spus inculpatei ca va anunta politia si firma de paza. S-a deschis usa biroului, iar partea vatamata i-a facut semn unui angajat sa apese butonul de panica. Cei 3 inculpati s-au deplasat spre iesire, inculpatul TC  primind un apel pe telefon. Pana sa vina firma de paza inculpatii au plecat din firma. Dupa o ora au intrat in firma din nou inculpatii TC  si ES care i-au spus lui ZCca trebuie sa le dea suma de 3000 de euro, desi mai inainte fusese vorba de suma de 3500 de euro. Inculpatul ES vazand ca ZCrefuza sa plateasca si sa sustina ca este nevinovat de acuzatiile pe care Sevilen i le aducea, i-a spus partii vatamate ca a fost angajat de inculpata care i-a promis suma de 5000 de euro pentru a-l duce in afara localitatii, pe camp, unde urma sa il taie si sa il mutileze. In cele din urma inculpatul ES i-a spus lui ZCca si-a dat seama ca este nevinovat si ca trebuie sa plateasca suma de 1500 de euro ca taxa de deranj pentru munca lui si a lui Turcan. Partea vatamata le-a adus la cunostinta celor doi inculpati ca a sesizat politia, insa inculpatul TC  i-a spus ca nu il intereseaza acest lucru , iar inculpatul ES a spus ca ar trebui ca GG  sa isi retraga declaratia. Apoi inculpatul ES a afirmat ca oricum pentru banii pe care ii datora partea vatamata inculpatei  lui ISva veni Piata Chiliei sa ii ia. In cele din urma cei 2 inculpati au plecat, dar dupa o jumatate de ora cei 2 inculpati au revenit in firma, au incuiat usa, si i-au spus partii vatamate ca orice ar face trebuie sa le dea taxa pentru deranj si ca vor sta pana a doua zi dimineata in firma si ca ar trebui sa ia bani de la cunoscuti imprumut. De asemenea, a sustinut in declaratie vatamatul, cei doi inculpati l-au  amenintat ca il vor taia, ca va fi nevoit sa se mute din oras . ZCa sunat la cunoscuti si le-a cerut bani, insa acestia i-au spus ca nu il pot imprumuta ; RAi-a dat partii vatamate suma de 100 de euro, iar SD i-a dat suma de 200 de euro. Pentru ca se facuse miezul noptii,  ZCi-a rugat pe inculpati sa il lase pana a doua zi cand urma sa stranga banii ceruti. Inculpatii au luat suma de 300 de euro si au plecat. A doua zi in jurul orei 9 in timp ce ma afla la sectia de politie si dadea declaratie,  ZCa fost sunat de inculpatul ES, care l-a intrebat unde este si i-a spus ca trebuie sa ii dea banii, altfel este un om mort. Partea vatamata a convenit cu inculpatul ES sa se intalneasca la ora 15.30 la firma. In jurul orei 15.30 cei 2 inculpati au venit la firma si i-au cerut banii.  ZCle-a spus inculpatilor ca are suma de 1100 de euro, i-a inmanat banii lui ES care i-a numarat , banii fiind  deja marcati de politisti, i-a numarat si TC  care i-a spus ca lipsesc 100 de euro. ZCle-a spus celor 2 inculpati ca are echivalentul a 100 de euro in lei. Inculpatii i-au spus sa schimbe leii in euro. ZCa iesit pe hol si i-a cerut asociatului sau  CIsa-i dea 100 de euro. Acesta cerere de fapt  reprezenta semnalul pentru politisti ca pot interveni. Cei 100 de euro ZCii avea in buzunar, erau marcati, i-a scos din buzunar, i-a dat acesti bani lui ES care i-a inmanat lui TC . Inculpatii dupa ce au primit banii l-au asigurat pe ZCca nu o sa mai aiba nici un fel de problema cu ei. A fost organizat flagrantul, in timp ce martorii erau audiati la politie am fost chemat de martorul B care mi-a spus ca martorul RAdoreste sa il  vada. Partea vatamata ZCa declarat ca a iesit afara din sediul politiei, iar un individ care se afla intr-o masina i-a cerut sa urce fara comentarii, i-a spus ca se numeste SSsi ca urmeaza sa mearga  intr-um loc pentru a discuta despre felul in care isi va schimba declaratia intrucat amfacut o mare gresala cand a anuntat politia, la acesta discutie in masina fiind  prezent si RA. In momentul in care masina a ajuns in Piata Ovidiu,  ZCa fost indrumat spre pizzeria New Pizzico, a urcat la etajul 1,  a fost invitat sa ia loc la masa, la masa respectiva aflandu-se 5 indivizi care i-au spus ca cei 2 inculpati au facut o greseala, ca sunt persoane oneste iar ES urma sa se casatoreasca si i-au cerut partii vatamate sa isi schimbe declaratia si sa sustina ca  se afla sub tratament psihotropic, amenintand ca altfel  familia sa va avea de suferit. Partea vatamata a anuntat politia cu privire la acest aspect, iar din albumele foto a recunoscut pe indivizii de la masa:PT, DA siMAA; de asemenea partea vatamata a sustinut ca din modul in care era apelata, cea de-a 4-a persoana la masa era dl. avocat Filisan. Pe drumul de intoarcere, martorul RAa incercat sa il convinga , potrivit spuselor partii vatamate, sa isi schimbe declaratiile, sa-1 scoata macar pe ES care avea nunta. In ceea ce priveste relatia sa cu inculpatul ES,  ZCa sustinut ca il cunostea de 2-3 ani, si ca a jucat barbut de cateva ori cu el, iar pe inculpatul TC  nu il cunostea) ; declaratiile martorilor ZOA(care a declarat ca a cunoscut-o pe inculpata ISprin intermediul unei vecine care a  rugat-o  sa o ajute pe inculpata sa invete pentru obtinerea permisului de conducere. In acest mod martora s-a imprietenit cu inculpatat IS. Pe GG martora a declarat ca l-a cunoscut intr-un microbuz in timp ce mergea spre Bucuresti; martora si GG au convenit sa iasa la un suc in perioada imediat urmatoare. Intr-o zi GG a sunat-o pe martora si a invitat-o in oras; martora i-a spus ca isi facuse deja planuri sa iesa in oras cu o prietena si pentru ca partea vatamata GG i-a spus ca va veni cu masina impreuna cu un var al sau pentru a le lua pe martora si pe prietena ei din Navodari, martora a acceptat. Partea vatamata GG a venit cu masina impreuna cu varul sau ZCV. Inculpata ISi-a rugat sa gaseasca un bar mai ascuns intrucat se afla in postul Ramadamului si nu dorea sa fie vazuta de cunoscutii sai in prezenta unor barbati. Toti 4 au mers in cele din urma la terasa On Plonge din Mamaia si au stat acolo pana in jurul orei 2 dimineata, dupa care au hotarat sa plece acasa. La terasa a venit si fratele lui ZC, martorul ZM. Toti 5 am plecat cu masina, l-au lasat acasa pe fratele lui ZCiar martora, GG, ZCsi inculpata IS au urcat in masina pentru a-si continua deplasarea spre Navodari. Pe drum martora a afirmat ca are nevoie la toaleta, iar GG a oprit masina in fata unui bloc, spunand ca are in zona un apartament unde poate folosi toaleta. Martora si GG au urcat concomitent in apartament ;dupa ce a iesit de la toaleta, martora a observat o punga in care se aflau un bax de Red Bull si o sticla de whisky. Martora impreuna cu ZCsi ISau baut din sticla de whisky  pe care o cumparase ZC. Privind la fata lui IS, martora si-a  dat seama ca s-a imbatat. La un moment dat, din senin, ZCa luat-o in brate pe IS,iar dupa un alt moment martora a auzit apa de la dus curgand. Dupa trecerea unui alt interval de timp, martora a intrat la baie si a observat ca toate hainele lui IS, mai putin chilotii, se aflau stranse intr-un colt al cazii, aratau de parca fusesera stoarse, probabil pentru ca ISvomase; pe ciorapii inculpatei martora a observat urme de voma. Martora l-a chemat pe GG si i-a aratat aceste lucruri. In timp ce statea de vorba cu GG, cei doi au auzit niste sunete si au dedus ca ZCsi ISfaceau sex. La un moment dat martora a auzit si cateva tip, astfel ca cei doi au considerat ca nu este nici o problema. La un moment dat ZCa iesi
Sursa: Portal.just.ro


Alte spete Pruncucidere

Infractiunea de pruncucidere, prevazuta de art. 177 Cod penal. Latura subiectiva a infractiunii. Individualizarea judiciara a pedepsei aplicata inculpatei. - Sentinta penala nr. 148/P din data de 10.08.2010
Puncucidere - Sentinta penala nr. 14 din data de 13.08.2014
Contract de imprumut incheiat intre particulari. Actiune in restituirea sumei imprumutate. Sarcina dovedirii raporturilor juridice - Sentinta civila nr. 6262 din data de 16.04.2013
Copil major aflat in continuarea studiilor. Dreptul la pensie de intretinere - Sentinta civila nr. 13858 din data de 19.12.2014
Contraventii prevazute de Legea nr. 230/2007 privind asociatiile de proprietari. Insuficienta descriere a faptei. Anulare proces verbal de stabilire a contraventiei - Sentinta civila nr. 3674 din data de 13.03.2013
Datorii fiscale. Obligatia organului fiscal de a comunica modul de stingere al acestora - Sentinta civila nr. 12344 din data de 16.10.2013
Actiune in anularea procesului verbal de analiza a abaterilor si factura fiscala. Inadmisibilitate - Sentinta civila nr. 2693 din data de 12.03.2014
Actiune in granituire. Neconcordanta intre suprafata existenta in titlu si cea detinuta in fapt de reclamanti. Necesitatea formularii si a unei actiuni in revendicare. - Sentinta civila nr. 11185 din data de 18.09.2013
Plangere contraventionala. Falsa reprezentare a realitatii in ceea ce priveste natura produsului, fabricarea si compozitia acestuia. Practici comerciale incorecte - Sentinta civila nr. 14434 din data de 02.12.2013
Cerere privind instituirea curatelei. Discernamant diminuat al persoanei reprezentate. Imposibilitatea de a-si exprima consimtamantul in fata instantei - Hotarare nr. 17940 din data de 04.09.2014
Anulare testament pentru lipsa discernamantului. Anulare certificat de mostenitor. - Sentinta civila nr. 15781 din data de 10.10.2012
Anularea contractului de vanzare cumparare incheiat cu respectarea prevederilor Legii nr. 112/1995. Actiune in restituirea pretului. Calitate procesuala pasiva. - Sentinta civila nr. 14155 din data de 12.09.2012
Contracte avand ca obiect furnizarea serviciului de telefonie mobila. Despagubiri datorate de consumator in situatia rezilierii contractelor inainte de perioada minima contractuala. Clauze abuzive. - Sentinta civila nr. 3519 din data de 26.03.2015
Actiune in anularea procesului verbal de sechestru asigurator asupra bunurilor imobile. Netemeinicie - Sentinta civila nr. 2194 din data de 27.02.2015
Sanctionare contraventionala pentru fapta de a parca pe un loc rezervat, adaptat, marca si semnalizat prin semnul international pentru persoane cu handicap. Stare de necesitate - Sentinta civila nr. 4716 din data de 29.04.2014
Desfacerea casatoriei din culpa exclusiva a paratului. Cerere privind obligarea paratului la plata unei prestatii compensatorii. Proba prejudiciului cauzat - Sentinta civila nr. 4145 din data de 08.04.2015
Contestatie la executare. Executarea silita a unei institutii publice. Incidenta O.G. nr. 22/2002. Cheltuieli de executare. Dovada avansarii efective a acestora. - Sentinta civila nr. 4319 din data de 21.04.2014
Pretentii derivate din Contract de furnizare a serviciilor de comunicatii electronice. Clauze abuzive. Invocarea din oficiu, de catre instanta, a caracterului abuziv - Sentinta civila nr. 13861 din data de 19.12.2014
Dobandire teren prin ordin al prefectului. Detentie precara. Neintrunirea conditiilor pentru a uzucapa - Sentinta civila nr. 7000 din data de 19.06.2014
Contestatie la executare. Contract de leasing. Rezilierea contractului inainte de expirare a perioadei contractuale. Prescriptia dreptului de a cere executarea silita - Sentinta civila nr. 2231 din data de 03.03.2014