RECURS LITIGII CU PROFESIONISTII. INCHIDEREA PROCEDURII FALIMENTULUI IN TEMEIUL ART.132 ALIN.2 DIN LEGEA NR.85/2006. NERESPECTAREA PREVEDERILOR ART.129, 130 SI 132 ALIN.2 DIN LEGEA NR.85/2006. -art.129, 130 si 132 (2) din Legea nr.85/2006.
(Decizie nr. 49 din data de 29.01.2013 pronuntata de Curtea de Apel Oradea)SECTIA A II - A CIVILA, DE CONTENCIOS ADMINISTRATIV SI FISCAL.
Materie : RECURS LITIGII CU PROFESIONISTII. INCHIDEREA PROCEDURII FALIMENTULUI IN TEMEIUL ART.132 ALIN.2 DIN LEGEA NR.85/2006. NERESPECTAREA PREVEDERILOR ART.129, 130 SI 132 ALIN.2 DIN LEGEA NR.85/2006.
- art.129, 130 si 132 (2) din Legea nr.85/2006.
Decizia nr.49/C/29.01.2013 a Curtii de Apel Oradea - Sectia a II -a civila, de contencios administrativ si fiscal.
Prin SENTINTA nr. 1977/F/2012 Tribunalul Bihor a admis cererea formulata de lichidatorul judiciar C. I. T. O. A aprobat raportul final intocmit de lichidatorul judiciar. In temeiul art. 132 alin.2 din Legea privind procedura insolventei, a dispus inchiderea procedurii falimentului debitoarei SC. E. SRL, cu sediul in O. , str. A. , nr., judetul B. , cod de identificare fiscala R si numar de ordine in registrul comertului J05/ si radierea debitorului din registrul comertului. A descarcat pe lichidatorul judiciar de orice indatoriri si responsabilitati si a dispus notificarea prezentei sentinte debitorului, creditorilor, administratorului special, D. T. a F. P., O. R. C. de pe langa T. B., pentru efectuarea mentiunilor de inchidere a procedurii si de radiere, precum si publicarea prin Buletinul procedurilor de insolventa.
Pentru a hotari astfel, judecatorul sindic a retinut ca la data de 22.05.2012 lichidatorul judiciar C. I. T. O. , desemnat sa administreze procedura insolventei debitorului SC E. SRL, cu sediul in O. , str. A. , nr., judetul B. , cod de identificare fiscala R si numar de ordine in registrul comertului J05/, a solicitat sa se dispuna aprobarea raportului final de lichidare si inchiderea procedurii, ca urmare a distribuirii tuturor sumelor obtinute.
Prin sentinta nr. 1934/F/ 20.10.2009 pronuntata de Tribunalul Bihor in dosarul nr. 3857/111/2009 s-a deschis procedura prevazuta de Legea nr.85/2006 privind pe debitoarea SC E. SRL, cu sediul in O. , str. A. , nr. , judetul B. , cod de identificare fiscala R si numar de ordine in registrul comertului J05/ si a fost numit lichidator judiciar C. I. T. O. , caruia i s-au stabilit atributiile prevazute de art. 25 din lege.
La data de 22.05.2012, lichidatorul judiciar desemnat in cauza a depus la dosar raportul final impreuna cu bilantul si balanta de lichidare intocmit in conformitate cu dispozitiile art. 129 din Legea nr.85/2006 raport final care a fost comunicat cu creditorii, urmare a comunicarii raportului creditorii nu au formulat obiectiuni, raportul final fiind aprobat, in conformitate cu art. 130 din L.85/2006 lichidatorul a procedat la distribuirea sumelor rezultate din valorificarea bunurilor debitoarei, conform planului de distribuire.
Constatand ca s-a intocmit raportul final de lichidare si bilantul general, conform art. 129 din Legea privind procedura insolventei, ca toate bunurile din averea debitoarei au fost lichidate si toate sumele au fost distribuite conform Raportului asupra fondurilor obtinute din vanzare bunurilor si recuperarea de creante si a Tabelului de distribuire final aprobat, dovada platilor fiind facuta cu inscrisurile depuse la dosarul cauzei, in temeiul art. 132 alin.2 din Legea privind procedura insolventei s-a dispus inchiderea procedurii falimentului si radierea debitoarei din registrul comertului
Impotriva acestei sentinte a formulat recurs creditoarea C. E. B. R. SA, solicitand, in temeiul art. 299-316 Cod de procedura civila si a dispozitiilor art. 8, 129 si 130 din Legea privind procedura insolventei, modificarea sa in intregime in sensul respingerii cererii de inchidere a procedurii falimentului formulata de lichidator.
In motivarea recursului s-a aratat ca in mod gresit s-a retinut in cuprinsul sentintei ca raportul final a fost comunicat creditorilor. Dimpotriva, inchiderea procedurii s-a facut cu incalcarea prevederilor art. 129 din Legea nr. 85/2006. potrivit acestor prevederi legale, lichidatorul judiciar are obligatia de a comunica copii ale raportului final insotit de situatiile financiare finale, in mod direct, tuturor creditorilor, nu numai de a le afisa la usa instantei, or in speta lichidatorul judiciar nu i-a comunicat ceste acte. Tot potrivit acestui text de lege, judecatorul sindic avea obligatia de a convoca adunarea creditorilor in termen de maxim 30 de zile de la afisarea raportului final, urmand sa fie formulate eventuale obiectiuni de catre creditori cu cel putin 5 zile inainte de data convocarii, iar judecatorul sindic sa solutioneze, prin incheiere, toate contestatiile. Or, nici aceasta obligatie legala nu a fost respectata, nefiind publicata in BPI nici o citatie pentru a se pronunta asupra inchiderii procedurii, creditorii fiind pusi in imposibilitate de a formula obiectii la raportul final.
Recurenta a mai aratat ca au fost incalcate si dispozitiile art. 130 din Legea nr. 85/2006 conform carora, dupa ce judecatorul sindic aproba raportul final , lichidatorul judiciar va trebui sa faca distribuirea finala a tuturor fondurilor, insa potrivit sentintei de inchidere a procedurii, rezulta ca lichidatorul a efectuat aceasta distribuire fara a avea in prealabil aprobat raportul final de catre judecatorul sindic.
Intimatii nu au formulat intampinare si nu si-au exprimat pozitia asupra recursului.
Examinand recursul formulat, prin prisma motivelor invocate de recurenta, precum si din oficiu, instanta a constatat ca acesta este fondat, fiind admis, pentru considerentele ce vor fi expuse in continuare.
Potrivit art. 129 din Legea nr. 85/2006 privind procedura de insolventa, dupa ce bunurile din averea debitorului au fost lichidate, lichidatorul va supune judecatorului-sindic un raport final insotit de situatiile financiare finale; copii de pe acestea vor fi comunicate tuturor creditorilor si debitorului si vor fi afisate la usa tribunalului. Judecatorul-sindic va convoca adunarea creditorilor in termen de maximum 30 de zile de la afisarea raportului final. Creditorii pot formula obiectii la raportul final cu cel putin 5 zile inainte de data convocarii. La data sedintei, judecatorul-sindic va solutiona, prin incheiere, toate obiectiunile la raportul final, il va aproba sau va dispune, daca este cazul, modificarea corespunzatoare a acestuia.
Potrivit art. 130, dupa ce judecatorul-sindic aproba raportul final al lichidatorului, acesta va trebui sa faca distribuirea finala a tuturor fondurilor din averea debitorului. Fondurile nereclamate in termen de 30 de zile de catre cei indreptatiti la acestea vor fi depuse in contul prevazut la art. 4 alin. (4).
Potrivit art. 132 alineatul 2 din acelasi act normativ, o procedura de faliment va fi inchisa atunci cand judecatorul-sindic a aprobat raportul final, cand toate fondurile sau bunurile din averea debitorului au fost distribuite si cand fondurile nereclamate au fost depuse la banca. In urma unei cereri a lichidatorului, judecatorul-sindic va pronunta o sentinta, inchizand procedura, iar in cazul persoanelor juridice dispunand si radierea acestora.
Toate aceste texte de lege sunt incidente in cauza, judecatorul - sindic avandu-le in vedere la pronuntarea sentintei, asa cum rezulta din cuprinsul acesteia, iar recurentul invocandu-le prin recurs.
In fapt, instanta a constatat ca raportul final a fost depus in cauza de catre lichidatorul judiciar la data de 22.05.2012 , insotit de dovezi privind lichidarea tuturor bunurilor din averea debitorului in insolventa. Raportul final nu a fost insotit de situatiile financiare finale, asa cum prevede textul de lege mai sus citat. In aceeasi zi, raportul final a fost afisat la usa instantei, astfel cum rezulta din procesul verbal aflat la dosar. Totodata, la termenul de judecata din aceeasi data, judecatorul sindic a amanat cauza pentru a se face dovada comunicarii raportului final cu creditorii.
La urmatorul termen de judecata fixat in cauza, lichidatorul judiciar a depus dovada publicarii raportului final in Buletinul Procedurilor de Insolventa inca din data de 11.06.2012, iar judecatorul sindic a dispus inchiderea procedurii insolventei debitoarei, dupa ce in prealabil a aprobat raportul final.
Instanta de recurs a constatat ca hotararea pronuntata este data cu incalcarea si aplicarea gresita a legii, judecatorul sindic apreciind in mod gresit ca modalitatea aleasa de lichidatorul judiciar pentru intocmirea si comunicarea raportului final este legala. Or, instanta de recurs a constatat ca nu au fost respectate dispozitiile legale mai sus aratate, respectiv cele ale art. 129 din legea insolventei. Intr-adevar, raportul final a fost depus si afisat la usa instantei, insa in ceea ce priveste modalitatea de comunicare cu creditorii si cu debitorul, precum si acordarea dreptului acestora de a formula obiectiuni, nu se poate retine aplicarea dispozitiilor legale. Textul de lege citat, chiar daca nu prevede in mod expres, se refera la o comunicare directa cu creditorii, insa, chiar daca s-ar alege modalitatea de publice a raportului final in Buletinul Procedurilor de Insolventa, lichidatorul judiciar avea obligatia de a aduce la cunostinta creditorilor si a debitorului aceasta imprejurare, precum si de a le comunica data fixata de judecatorul sindic pentru discutarea si aprobarea raportului final. Or , in Buletinul procedurilor de insolventa s-a publicat raportul final, dar nu au fost convocati creditorii pentru discutarea raportului final, nu s-a indicat data la care judecatorul sindic il va analiza si nici nu s-a publicat nici o citatie in acest sens. Bineinteles, creditorii nu au fost citati nici in conform Codului de procedura civila pentru termenul de judecata fixat pentru discutarea raportului final, intrucat judecatorul sindic insusi nu si-a respectat obligatia legala de a convoca adunarea creditorilor in termen de maximum 30 de zile de la afisarea raportului final.
In consecinta, intrucat procedura legala de intocmire, comunicare si aprobare a raportului final nu a fost respectata, dreptul creditorilor, inclusiv a creditoarei recurente, de a lua cunostinta de depunerea si continutul raportului final si de a formula obiectiuni la acesta a fost incalcat, astfel ca, implicit, nu au fost respectate nici prevederile art. 130 si 132 alineatul 2 din Legea insolventei.
Intrucat remedierea deficientelor nu poate fi facuta decat prin reluarea procedurii de comunicare a raportului final si prin convocarea creditorilor la adunare pentru discutarea acestuia in fata judecatorului sindic, instanta, admitand recursul, a casat cu trimitere spre rejudecare sentinta atacata, urmand ca instanta de fond sa tina seama de considerentele prezentei Decizii.
Totodata, cheltuielile de judecata vor fi avute in vedere cu ocazia rejudecarii cauzei.
Materie : RECURS LITIGII CU PROFESIONISTII. INCHIDEREA PROCEDURII FALIMENTULUI IN TEMEIUL ART.132 ALIN.2 DIN LEGEA NR.85/2006. NERESPECTAREA PREVEDERILOR ART.129, 130 SI 132 ALIN.2 DIN LEGEA NR.85/2006.
- art.129, 130 si 132 (2) din Legea nr.85/2006.
Decizia nr.49/C/29.01.2013 a Curtii de Apel Oradea - Sectia a II -a civila, de contencios administrativ si fiscal.
Prin SENTINTA nr. 1977/F/2012 Tribunalul Bihor a admis cererea formulata de lichidatorul judiciar C. I. T. O. A aprobat raportul final intocmit de lichidatorul judiciar. In temeiul art. 132 alin.2 din Legea privind procedura insolventei, a dispus inchiderea procedurii falimentului debitoarei SC. E. SRL, cu sediul in O. , str. A. , nr., judetul B. , cod de identificare fiscala R si numar de ordine in registrul comertului J05/ si radierea debitorului din registrul comertului. A descarcat pe lichidatorul judiciar de orice indatoriri si responsabilitati si a dispus notificarea prezentei sentinte debitorului, creditorilor, administratorului special, D. T. a F. P., O. R. C. de pe langa T. B., pentru efectuarea mentiunilor de inchidere a procedurii si de radiere, precum si publicarea prin Buletinul procedurilor de insolventa.
Pentru a hotari astfel, judecatorul sindic a retinut ca la data de 22.05.2012 lichidatorul judiciar C. I. T. O. , desemnat sa administreze procedura insolventei debitorului SC E. SRL, cu sediul in O. , str. A. , nr., judetul B. , cod de identificare fiscala R si numar de ordine in registrul comertului J05/, a solicitat sa se dispuna aprobarea raportului final de lichidare si inchiderea procedurii, ca urmare a distribuirii tuturor sumelor obtinute.
Prin sentinta nr. 1934/F/ 20.10.2009 pronuntata de Tribunalul Bihor in dosarul nr. 3857/111/2009 s-a deschis procedura prevazuta de Legea nr.85/2006 privind pe debitoarea SC E. SRL, cu sediul in O. , str. A. , nr. , judetul B. , cod de identificare fiscala R si numar de ordine in registrul comertului J05/ si a fost numit lichidator judiciar C. I. T. O. , caruia i s-au stabilit atributiile prevazute de art. 25 din lege.
La data de 22.05.2012, lichidatorul judiciar desemnat in cauza a depus la dosar raportul final impreuna cu bilantul si balanta de lichidare intocmit in conformitate cu dispozitiile art. 129 din Legea nr.85/2006 raport final care a fost comunicat cu creditorii, urmare a comunicarii raportului creditorii nu au formulat obiectiuni, raportul final fiind aprobat, in conformitate cu art. 130 din L.85/2006 lichidatorul a procedat la distribuirea sumelor rezultate din valorificarea bunurilor debitoarei, conform planului de distribuire.
Constatand ca s-a intocmit raportul final de lichidare si bilantul general, conform art. 129 din Legea privind procedura insolventei, ca toate bunurile din averea debitoarei au fost lichidate si toate sumele au fost distribuite conform Raportului asupra fondurilor obtinute din vanzare bunurilor si recuperarea de creante si a Tabelului de distribuire final aprobat, dovada platilor fiind facuta cu inscrisurile depuse la dosarul cauzei, in temeiul art. 132 alin.2 din Legea privind procedura insolventei s-a dispus inchiderea procedurii falimentului si radierea debitoarei din registrul comertului
Impotriva acestei sentinte a formulat recurs creditoarea C. E. B. R. SA, solicitand, in temeiul art. 299-316 Cod de procedura civila si a dispozitiilor art. 8, 129 si 130 din Legea privind procedura insolventei, modificarea sa in intregime in sensul respingerii cererii de inchidere a procedurii falimentului formulata de lichidator.
In motivarea recursului s-a aratat ca in mod gresit s-a retinut in cuprinsul sentintei ca raportul final a fost comunicat creditorilor. Dimpotriva, inchiderea procedurii s-a facut cu incalcarea prevederilor art. 129 din Legea nr. 85/2006. potrivit acestor prevederi legale, lichidatorul judiciar are obligatia de a comunica copii ale raportului final insotit de situatiile financiare finale, in mod direct, tuturor creditorilor, nu numai de a le afisa la usa instantei, or in speta lichidatorul judiciar nu i-a comunicat ceste acte. Tot potrivit acestui text de lege, judecatorul sindic avea obligatia de a convoca adunarea creditorilor in termen de maxim 30 de zile de la afisarea raportului final, urmand sa fie formulate eventuale obiectiuni de catre creditori cu cel putin 5 zile inainte de data convocarii, iar judecatorul sindic sa solutioneze, prin incheiere, toate contestatiile. Or, nici aceasta obligatie legala nu a fost respectata, nefiind publicata in BPI nici o citatie pentru a se pronunta asupra inchiderii procedurii, creditorii fiind pusi in imposibilitate de a formula obiectii la raportul final.
Recurenta a mai aratat ca au fost incalcate si dispozitiile art. 130 din Legea nr. 85/2006 conform carora, dupa ce judecatorul sindic aproba raportul final , lichidatorul judiciar va trebui sa faca distribuirea finala a tuturor fondurilor, insa potrivit sentintei de inchidere a procedurii, rezulta ca lichidatorul a efectuat aceasta distribuire fara a avea in prealabil aprobat raportul final de catre judecatorul sindic.
Intimatii nu au formulat intampinare si nu si-au exprimat pozitia asupra recursului.
Examinand recursul formulat, prin prisma motivelor invocate de recurenta, precum si din oficiu, instanta a constatat ca acesta este fondat, fiind admis, pentru considerentele ce vor fi expuse in continuare.
Potrivit art. 129 din Legea nr. 85/2006 privind procedura de insolventa, dupa ce bunurile din averea debitorului au fost lichidate, lichidatorul va supune judecatorului-sindic un raport final insotit de situatiile financiare finale; copii de pe acestea vor fi comunicate tuturor creditorilor si debitorului si vor fi afisate la usa tribunalului. Judecatorul-sindic va convoca adunarea creditorilor in termen de maximum 30 de zile de la afisarea raportului final. Creditorii pot formula obiectii la raportul final cu cel putin 5 zile inainte de data convocarii. La data sedintei, judecatorul-sindic va solutiona, prin incheiere, toate obiectiunile la raportul final, il va aproba sau va dispune, daca este cazul, modificarea corespunzatoare a acestuia.
Potrivit art. 130, dupa ce judecatorul-sindic aproba raportul final al lichidatorului, acesta va trebui sa faca distribuirea finala a tuturor fondurilor din averea debitorului. Fondurile nereclamate in termen de 30 de zile de catre cei indreptatiti la acestea vor fi depuse in contul prevazut la art. 4 alin. (4).
Potrivit art. 132 alineatul 2 din acelasi act normativ, o procedura de faliment va fi inchisa atunci cand judecatorul-sindic a aprobat raportul final, cand toate fondurile sau bunurile din averea debitorului au fost distribuite si cand fondurile nereclamate au fost depuse la banca. In urma unei cereri a lichidatorului, judecatorul-sindic va pronunta o sentinta, inchizand procedura, iar in cazul persoanelor juridice dispunand si radierea acestora.
Toate aceste texte de lege sunt incidente in cauza, judecatorul - sindic avandu-le in vedere la pronuntarea sentintei, asa cum rezulta din cuprinsul acesteia, iar recurentul invocandu-le prin recurs.
In fapt, instanta a constatat ca raportul final a fost depus in cauza de catre lichidatorul judiciar la data de 22.05.2012 , insotit de dovezi privind lichidarea tuturor bunurilor din averea debitorului in insolventa. Raportul final nu a fost insotit de situatiile financiare finale, asa cum prevede textul de lege mai sus citat. In aceeasi zi, raportul final a fost afisat la usa instantei, astfel cum rezulta din procesul verbal aflat la dosar. Totodata, la termenul de judecata din aceeasi data, judecatorul sindic a amanat cauza pentru a se face dovada comunicarii raportului final cu creditorii.
La urmatorul termen de judecata fixat in cauza, lichidatorul judiciar a depus dovada publicarii raportului final in Buletinul Procedurilor de Insolventa inca din data de 11.06.2012, iar judecatorul sindic a dispus inchiderea procedurii insolventei debitoarei, dupa ce in prealabil a aprobat raportul final.
Instanta de recurs a constatat ca hotararea pronuntata este data cu incalcarea si aplicarea gresita a legii, judecatorul sindic apreciind in mod gresit ca modalitatea aleasa de lichidatorul judiciar pentru intocmirea si comunicarea raportului final este legala. Or, instanta de recurs a constatat ca nu au fost respectate dispozitiile legale mai sus aratate, respectiv cele ale art. 129 din legea insolventei. Intr-adevar, raportul final a fost depus si afisat la usa instantei, insa in ceea ce priveste modalitatea de comunicare cu creditorii si cu debitorul, precum si acordarea dreptului acestora de a formula obiectiuni, nu se poate retine aplicarea dispozitiilor legale. Textul de lege citat, chiar daca nu prevede in mod expres, se refera la o comunicare directa cu creditorii, insa, chiar daca s-ar alege modalitatea de publice a raportului final in Buletinul Procedurilor de Insolventa, lichidatorul judiciar avea obligatia de a aduce la cunostinta creditorilor si a debitorului aceasta imprejurare, precum si de a le comunica data fixata de judecatorul sindic pentru discutarea si aprobarea raportului final. Or , in Buletinul procedurilor de insolventa s-a publicat raportul final, dar nu au fost convocati creditorii pentru discutarea raportului final, nu s-a indicat data la care judecatorul sindic il va analiza si nici nu s-a publicat nici o citatie in acest sens. Bineinteles, creditorii nu au fost citati nici in conform Codului de procedura civila pentru termenul de judecata fixat pentru discutarea raportului final, intrucat judecatorul sindic insusi nu si-a respectat obligatia legala de a convoca adunarea creditorilor in termen de maximum 30 de zile de la afisarea raportului final.
In consecinta, intrucat procedura legala de intocmire, comunicare si aprobare a raportului final nu a fost respectata, dreptul creditorilor, inclusiv a creditoarei recurente, de a lua cunostinta de depunerea si continutul raportului final si de a formula obiectiuni la acesta a fost incalcat, astfel ca, implicit, nu au fost respectate nici prevederile art. 130 si 132 alineatul 2 din Legea insolventei.
Intrucat remedierea deficientelor nu poate fi facuta decat prin reluarea procedurii de comunicare a raportului final si prin convocarea creditorilor la adunare pentru discutarea acestuia in fata judecatorului sindic, instanta, admitand recursul, a casat cu trimitere spre rejudecare sentinta atacata, urmand ca instanta de fond sa tina seama de considerentele prezentei Decizii.
Totodata, cheltuielile de judecata vor fi avute in vedere cu ocazia rejudecarii cauzei.
Sursa: Portal.just.ro
Alte spete Faliment
Faliment - Hotarare nr. 669 din data de 21.12.2017Faliment - Hotarare nr. 484 din data de 28.09.2017
Cererea de deschidere a procedurii prev. de Legea nr. 64/1995, republicata, impotriva debitoarei dizolvate de drept conform Legii nr. 359/2004, este inadmisibila. - Sentinta civila nr. 136/F din data de 20.03.2006
FALIMENT - Sentinta comerciala nr. 1180/C/2014 din data de 27.11.2014
Deschiderea procedurii insolventei - Sentinta comerciala nr. 1085/C din data de 08.06.2010
Deschidere procedura insolventa - Sentinta comerciala nr. 861/C din data de 02.06.2009
Faliment - Sentinta comerciala nr. 861/C din data de 02.06.2009
Procedura insolventei. S.R.L. - Sentinta comerciala nr. 1276/C din data de 13.10.2009
Procedura insolventei - Sentinta comerciala nr. 1275/C din data de 13.10.2009
Procedura insolventei. Raspunderea administratorului social. - Sentinta comerciala nr. 1388/C din data de 15.10.2009
Procedura insolventei. Intocmirea tabelului definitiv al creantelor - Decizie nr. 264/R din data de 11.06.2009
Faliment . Raspunderea administratorului pentru netinerea contabilitatii conform legii. Cazul fortuit cauza de exonerare de raspundere - Decizie nr. 168/R din data de 02.04.2009
Procedura insolventei. Indeplinirea conditiilor legale pentru deschiderea procedurii - Decizie nr. 178/R din data de 09.04.2009
In ceea ce priveste existenta subrogatiei legale ca temei al masurii lichidatorului judiciar de operare a subrogatiei in tabelul definitiv, potrivit art.1093 alin.2 teza a II a Cod civil, obligatia achitata de o persoana neinteresata care lucreaza i... - Decizie nr. 357/R din data de 19.08.2008
Cerere de autorizare a promovarii actiunii intemeiate pe dispozitiile art.138 din Legea nr.85/2006 formulata de un singur creditor. - Decizie nr. 258/R din data de 17.06.2008
Procedura insolventei. Obiectiuni la raportul final (art.129). Cheltuielile aferente procedurii instituite prin Legea nr.85/2006 (art.4). Ordinea in care se platesc creantele in cazul falimentului (art.123). Distribuirea sumelor obtinute din executar... - Decizie nr. 254/R din data de 31.05.2007
Procedura insolentei. Creditorul indreptatit sa solicite deschiderea procedurii insolentei (art.3 pct.6 din Legea nr.85/2006). Obligatia judecatorului–sindic de a verifica indeplinirea conditiilor cerute pentru aplicarea procedurii prevazute de Legea... - Decizie nr. 181/R din data de 26.04.2007
Limita maxima de stabilire a raspunderii administratorului unei societati debitoare aflate in procedura prevazuta de Legea nr.64/1995. - Decizie nr. 270/R din data de 01.06.2006
Actiune intemeiata pe dispozitiile art.137 din Legea nr. 64/1995. Conditii. - Decizie nr. 212/R din data de 20.04.2006
Antrenarea raspunderii personale a administratorului Raportat la art.137 lit.c din Legea nr.64/1995. - Decizie nr. 211/R din data de 20.04.2006