InfoDosar.ro | Jurisprudenta | Spete Curtea de Apel Suceava

Data de la care se calculeaza termenul de 6 luni reglementat de dispozitiile art. 283 lit. e din Codul muncii

(Decizie nr. 1470 din data de 24.11.2011 pronuntata de Curtea de Apel Suceava)

Domeniu Contracte de munca | Dosare Curtea de Apel Suceava | Jurisprudenta Curtea de Apel Suceava

Prin cererea inregistrata sub nr. 481/99/2010 la Tribunalul Iasi - Sectia comerciala, de contencios administrativ si fiscal, reclamantul Z G a chemat in judecata Institutia Primarului comunei Vladeni, judetul Iasi, pentru ca, prin hotarare judecatoreasca, sa se dispuna obligarea acesteia la plata sumei de 2350 lei, actualizata, in functie de evolutia dobanzii de referinta, suma ce reprezinta contravaloarea indemnizatiei de concediu medical, aferenta certificatelor de concediu medical seria CCMAB, nr. 4943211/2009 si, respectiv, seria CCMAB, nr. 4298476/2009, pe care parata refuza, fara temei, sa le plateasca.
S-a solicitat, de asemenea, plata unor daune morale de 15000 lei, precum si plata cheltuielilor de judecata ce se vor face cu prezentul proces.
In motivare, reclamantul a aratat ca este incadrat in calitate de functionar public la Primaria Vladeni, judetul Iasi, fiind consilier juridic; ca, in februarie 2009, a fost in incapacitate de munca, fapt dovedit cu certificatele medicale anexate; ca, in baza acestora, a solicitat plata indemnizatiei aferente, insa primarul a refuzat nu numai plata, ci si inregistrarea cererii sale la registratura institutiei; ca, motivul invocat este apartenenta la un partid diferit, respectiv PDL.
S-au invocat prevederile art. 24 din normele de aplicare a prevederilor O.U.G. nr. 158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale, Legea nr. 399/30.10.2006.
S-a invederat instantei ca se refuza cu obstinatie indemnizatia cuvenita pentru concediul medical, fapt care a determinat introducerea actiunii injustitie.
In drept, a invocat, in mod generic, dispozitiile Codului muncii, art. 998, 999 Cod civil, Legea nr. 188/1999, Legea nr. 399/2006 pentru aplicarea O.U.G. nr. 158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate si art. 274 Cod procedura civila.
Prin intampinarea depusa, primarul comunei Vladeni a invocat exceptia lipsei calitatii procesuale pasive, motivat de faptul ca reclamantul nu se afla in raporturi de serviciu cu institutia, ca, potrivit art. 32 alin. 2 din O.G. nr. 158/2005, indemnizatiile de concediu medical sunt platite de Casele de Asigurari de Sanatate, in situatia in care beneficiarul nu se mai afla in raporturi de munca cu fostul angajator.
In ceea ce priveste fondul cauzei, a aratat ca, prin Decizia nr. 267/2009 a Primarului comunei Vladeni, a fost destituit din functie, pe motive disciplinare; ca nu se motiveaza in fapt actiunea; ca nu se face dovada solicitarii indemnizatiei de concediu medical pentru luna februarie 2009; ca certificatul medical nr. 4298467 a fost depus initial, dar sustras ulterior, fapt pentru care s-a facut si plangere penala; ca certificatul medical nr. 4943211 nu a fost niciodata prezentat institutiei pentru valorificare; ca, de altfel, certificatul de concediu medical se prezinta platitorului pana cel mai tarziu la data de 5 a lunii urmatoare pentru care a fost acordat concediul, singura copie a acestuia fiindu-i inmanata prin intermediul instantei; ca certificatul nr. 498467 nu a fost eliberat in conformitate cu dispozitiile legale si nu poate fi acceptat la plata; ca nu se poate accepta un concediu medical, stiindu-se ca C.A.S. nu va accepta la plata acest act; ca, in ce priveste daunele morale, nu se prevede temeiul de drept si nu s-a facut dovada nici unui prejudiciu produs.
In drept, a invocat disp. art. 115-118 Cod procedura civila.
La termenul din 27 aprilie 2010, reclamantul, fata de exceptia invocata prin intampinare, a aratat ca intelege sa se judece in contradictoriu cu Unitatea - Administrativ Teritoriala Comuna Vladeni - prin Primar.
Exceptia lipsei calitatii procesuale a acesteia, in cauza de fata, a fost respinsa de instanta la termenul din 8.06.2010.
Cu toate acestea, avandu-se in vedere depunerea la dosar a sentintei civile nr. 558/02.10.2009 a Tribunalului Iasi - Sectia comerciala si contencios administrativ, prin care s-a respins, pe exceptia lipsei calitatii procesuale pasive, actiunea formulata de acelasi reclamant Z G, in contradictoriu cu parata unitatea administrativ-teritoriala Comuna Vladeni, sentinta care, potrivit referatului intocmit de grefierul de sedinta, este definitiva si irevocabila, instanta a revenit asupra incheierii anterioare si a pus in discutia partilor exceptia autoritatii de lucru judecat.
Pentru a hotari astfel, prin prisma exceptiei invocate, cu prioritate, conform art. 137 Cor procedura civila, tribunalul a retinut ca:
Potrivit art. 1201 Cod civil, este autoritate de lucru judecat atunci cand a doua cerere are acelasi obiect, este intemeiata pe aceeasi cauza si este facuta intre aceleasi parti, facuta de ele contra lor, in aceeasi calitate.
Asadar, principiul autoritatii de lucru judecat impiedica nu numai judecarea din nou a unui proces terminat, avand acelasi obiect, aceeasi cauza si purtat intre aceleasi parti, ci si contrazicerile dintre doua hotarari judecatoresti, in sensul ca drepturile recunoscute unei parti printr-o hotarare definitiva, sa nu fie contrazise printr-o alta hotarare, printr-un alt proces.
In speta, analizand cauza de fata, astfel cum a fost precizata, raportat la sentinta nr. 558/02.102009 a Judecatoriei Iasi, ramasa definitiva si irevocabila, instanta a constatat ca se afla in prezenta identitatii de obiect, cauza si parti, fapt pentru care, in temeiul art. sus-indicat, tribunalul a admis exceptia autoritatii de lucru judecat si, ca atare, a respins actiunea formulata de Z G, in contradictoriu cu Autoritatea administrativ teritoriala a comunei Vladeni, pe exceptia autoritatii de lucru judecat.
Impotriva acestei sentinte a declarat recurs reclamantul ZG, aratand, in esenta, ca la instanta de fond a precizat ca intelege sa se judece in contradictoriu cu Institutia Primarului comunei Vladeni si nu cu unitatea administrativ teritoriala.
Prin incheierea nr. 4342/14.10.2010 - Inalta Curte de Casatie si Justitie Bucuresti a dispus stramutarea cauzei de la Curtea de Apel Iasi la Curtea de Apel Suceava, dosarul fiind inregistrat la aceasta instanta sub nr. 962/39/2010.
Prin decizia nr. 2553/10.12.2010 a Curtii de Apel Suceava a fost admis recursul declarat de reclamant si s-a casat sentinta atacata cu trimitere spre rejudecare la Tribunalul Suceava.
Pentru a se pronunta astfel, instanta de recurs a retinut ca, prin cererea introductiva la prima instanta, reclamantul a chemat in judecata Institutia Primarului comunei Vladeni, judetul Iasi, iar la termenul din 27.04.2010 a precizat ca se judeca in contradictoriu cu primarul comunei Vladeni, ca reprezentant al comunei - unitate administrativ-teritoriala.
Ori, fata de aspectele retinute mai sus, eronat prima instanta, la termenul de judecata din 8.06.2010, a rectificat citativul, mentionand ca parat Unitatea administrativ-teritoriala Vladeni, prin primar, atata timp cat reclamantul nu a formulat o astfel de cerere, incalcandu-se astfel principiul disponibilitatii, sub aspectul cadrului procesual care cade exclusiv in sarcina partilor si nu a instantei.
Cauza a fost reinregistrata pe rolul Tribunalului Suceava la data de 17.01.2011 cu numar de dosar 962/39/2010.
In sedinta publica din 25.02 2011, instanta a invocat exceptia necompetentei functionale a Sectiei comerciale, de contencios administrativ si fiscal a Tribunalului Suceava, motivat de urmatoarele:
Obiectul cauzei deduse judecatii il reprezinta solicitarea reclamantului de restituire a contravalorii indemnizatiei concediului medical.
Actul normativ care reglementeaza modul de calcul si de plata a indemnizatiilor concediilor medicale il reprezinta O.U.G. nr. 158/2005.
Articolul 52 din actul normativ mentionat prevede ca "Litigiile care au ca obiect modul de calcul si de plata a indemnizatiilor prevazute de O.U.G. nr. 158/2005, printre care si concediile medicale, se solutioneaza de catre instantele de judecata competente, potrivit jurisdictiei asigurarilor sociale.
Instanta a apreciat ca in cauza dedusa judecatii nu prevaleaza calitatea persoanei, aceea de functionar public, pentru a atrage competenta completelor specializate in materia contenciosului administrativ; O.U.G. nr. 158/2005 reprezinta act normativ special, raportat la dispozitiile Legii nr. 188/1999, astfel incat, solutionarea cauzei apartine completelor specializate in materia litigiilor de munca si asigurarilor sociale.
Prin sentinta nr. 1385 din 27 iunie 2011, Tribunalul Suceava - Sectia civila a respins, ca nefondata, cererea avand ca obiect "conflict de munca" privind pe reclamantul ZG si parata Institutia Primarului comune Vladeni.
Pentru a hotari astfel, tribunalul a retinut urmatoarele:
In baza dispozitiei nr. 58/15.09.2000 a Primariei com. Vladeni, jud. Iasi, reclamantul Z G a fost incadrat in functia publica de consilier juridic, categ. A, cl. II, facand parte din aparatul de specialitate al Primarului.
Litigiul de fata are ca obiect refuzul paratei de a-i plati reclamantului contravaloarea indemnizatiei de concediu medical, aferenta certificatelor seria CCMAB nr. 4943211/2009 si, respectiv, seria CCMAB nr. 4298467/2009.
Potrivit art. 36 al. 1 si 2 din O.U.G. nr. 158/2005, in forma in vigoare la data emiterii acestor certificate de concediu medical: "(1) Calculul si plata indemnizatiilor prevazute de prezenta ordonanta de urgenta se fac pe baza certificatului de concediu medical eliberat in conditiile legii, care constituie document justificativ pentru plata. (2) Certificatul de concediu medical se prezinta platitorului pana cel mai tarziu la data de 5 a lunii urmatoare celei pentru care a fost acordat concediul ".
In acelasi sens, art. 66 din  Ordinul nr. 60/32/2006 emis de Ministerul Sanatatii si presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, stipuleaza ca "Calculul si plata indemnizatiilor prevazute de Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 158/2005 se fac pe baza certificatului de concediu medical eliberat in conditiile legii, care constituie document justificativ pentru plata", iar in cuprinsul art. 67 al. 1 din acelasi act normativ se prevede ca "Certificatul de concediu medical se prezinta platitorului pana cel mai tarziu la data de 5 a lunii urmatoare celei pentru care a fost acordat concediul. Persoanele prevazute la art. 1 alin. (2), art. 23 alin. (2) si la art. 32 alin. (1) si (2) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 158/2005, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 399/2006, cu modificarile si completarile ulterioare, vor atasa la certificatul de concediu medical Cererea-tip privind solicitarea indemnizatiei de asigurari sociale de sanatate, al carei model este prezentat in anexa nr. 9".
In speta, din probatoriul administrat rezulta ca reclamantul a depus la angajator un certificat medical pentru luna februarie 2009 la data de 3 aprilie 2009, imprejurare atestata de referatul secretarului Comunei Vladeni, inregistrat sub nr. 1159/07.04.2009 (fila 22 dosar Tribunal Iasi).
Sustinerile reclamantului privind refuzul de inregistrare a cererilor sale anterior datei mentionate nu sunt in nici un fel confirmate, astfel incat vor fi inlaturate ca nedovedite.
Raportat la data depunerii certificatului medical, tribunalul a apreciat ca sunt incidente dispozitiile art. 88 lit. d din Ord. 60/32/2006 pentru aprobarea Normelor de aplicare a prevederilor O.U.G. nr. 158/2005, conform carora, constituie refuz justificat la plata indemnizatiilor, in intelesul O.U.G. nr. 158/2005, situatia de neprezentare a certificatului de concediu medical in termenele prevazute de lege.
Cum nu a fost respectat de reclamant termenul prevazut de art. 36 al. 2 din O.U.G. 158/2005 si de art. 67 al. 1 din Ord. 60/32/2006, tribunalul a constatat ca solicitarea de obligarea paratei la plata indemnizatiei de concediu medical pentru luna februarie 2009 este neintemeiata si a respins-o ca atare, cu consecinta respingerii, de asemenea, a capatului de cerere accesoriu vizand acordarea de daune morale.
Impotriva aceste sentinte a declarat recurs reclamantul Z G, criticand-o pentru nelegalitate.
A aratat ca un prim motiv de nelegalitate a hotararii recurate priveste nepronuntarea de catre Tribunalul Suceava, in rejudecare, cu privire la exceptia autoritatii de lucru judecat, avand in vedere ca, prin decizia nr. 2553/10.12.2010, Curtea de Apel Suceava a casat hotararea nr. 558/2.10.2009 a Tribunalului Iasi numai pentru incalcarea principiului disponibilitatii sub aspectul cadrului procesual care cade exclusiv in sarcina partilor si nu a instantei.
Desi sesizeaza exceptia autoritatii de lucru judecat, instanta de rejudecare, prin sentinta recurata, nu se mai pronunta cu privire la aceasta exceptie, desi avea obligatia legala sa procedeze in acest sens si sa se pronunte, direct, judecand fondul cererii, pe care o respinge, ca neintemeiata.
Solutia pronuntata pe fond este nelegala.
Astfel, instanta retine ca a indeplinit functia de consilier juridic, categoria A, clasa a II-a din cadrul aparatului de specialitate al primarului, insa respinge actiunea pe temeiul unui singur considerent, respectiv cel potrivit caruia, constituie refuz justificat la plata indemnizatiei prevazuta de O.U.G. nr. 158/2005, neprezentarea certificatului de concediu medical in termenele prevazute de lege.
In incercarea de a-si motiva aceasta solutie, instanta de fond sustine ca el nu ar fi respectat termenul prevazut de art. 36 alin. 2 din O.U.G. 158/2005 emis de Ministerul Sanatatii si Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, potrivit carora, "certificatul de concediu medical eliberat in conditiile legii se prezinta platitorului pana cel tarziu la data de 5 a lunii urmatoare celei pentru care a fost acordat concediul".
A aratat ca el nu a respectat aceste dispozitii si ca a atasat la certificatele de concediu medical (sunt doua asemenea acte si nu unul, asa cum retine, gresit, instanta), cererea  tip privind solicitarea indemnizatiei de asigurari sociale de sanatate, potrivit modelului prevazut in anexa 9.
Parata a refuzat sa inregistreze la registratura generala cererea sa tip si a afirmat ca el ar fi sustras certificatele medicale atasate cererii, fara a face vreo dovada cu privire la aceasta afirmatie, in sprijinul ei.
Instanta retine ca sustinerile lui privind refuzul de inregistrare a cererilor anterior datei limita nu sunt confirmate si, prin urmare, le inlatura, ca nedovedite.
Pentru aceste motive, in principal, solicita admiterea recursului, casarea sentintei si trimiterea cauzei spre rejudecare, pentru ca instanta sa se pronunte asupra exceptiei autoritatii de lucru judecat.
Pe fond, a solicitat admiterea recursului, modificarea sentintei si admiterea actiunii asa cum a fost formulata.
In drept, a invocat art. 304 pct. 9 Cod procedura civila.
Legal citata, parata intimata Institutia Primarului comunei Vladeni nu a formulat intampinare.
Examinand actele si lucrarile dosarului, asupra cererii de recurs, Curtea retine urmatoarele:
Prin sentinta nr. 632/ca/29 iunie 2010, pronuntata de Tribunalul Iasi in dosarul nr. 481/99/2010, a fost respinsa, pe exceptia autoritatii de lucru judecat, actiunea formulata de Z G, astfel cum a fost precizata, in contradictoriu cu Unitatea Administrativ Teritoriala Comuna Vladeni, reprezentata prin primar.
Prin decizia nr. 2553 din 10 decembrie 2010, pronuntata de Curtea de Apel Suceava in dosarul nr. 962/39/2010, a fost admis recursul declarat de reclamantul Z G impotriva sentintei nr. 632/ca din 29 iunie 2010 a Tribunalului Iasi, a fost casata sentinta atacata si a fost trimisa cauza, spre rejudecare, Tribunalului Suceava.
A stabilit instanta de recurs ca in mod nelegal a fost retinuta exceptia autoritatii de lucru judecat.
In caz de casare, hotararea instantei de recurs asupra problemelor de drept dezlegate este obligatorie pentru judecatorii fondului, asa cum impune art. 315 alin. 1 Cod procedura civila.
Astfel, Tribunalul Suceava, instanta de trimitere, trebuia sa se conformeze dezlegarii date de catre instanta de recurs asupra exceptiei autoritatii de lucru judecat.
Atat timp cat Curtea de Apel Suceava a stabilit ca nu este data exceptia autoritatii de lucru judecat, exceptie care in mod nelegal a fost retinuta de instanta de fond, Tribunalul Suceava nu mai avea cum sa se pronunte asupra acestei exceptii, trebuind sa respecte dezlegarea data de instanta de recurs asupra acestei probleme de drept.
Potrivit O.U.G. nr. 158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate, calculul si plata indemnizatiilor se face pe baza de certificat de concediu medical eliberat in conditiile legii, care constituie document justificativ pentru plata (art. 36 alin. 1).
Certificatul de concediu medical trebuie prezentat platitorului pana cel tarziu la data de 5 a lunii urmatoare celei pentru care a fost acordat concediul (art. 36 alin. 2 din O.U.G. nr. 158/2005).
Potrivit referatului inregistrat la Primaria comunei Vladeni sub nr. 1159/7.04.2009, reclamantul a depus la Primaria Vladeni, in data de 3.04.2009, certificatul medical pentru luna februarie 2009 (f. 22 dosar 481/99/2010 al Tribunalului Iasi).
Certificatul medical care ar fi fost depus la parata intimata este cel cu seria CCMAB nr. 4298467, asa cum rezulta din recunoasterea pe care o face partea prin intampinare (f. 11-12 dosar 481/99/2010 al Tribunalului Iasi), iar in legatura cu certificatul de concediu medical seria CCMAB nr. 4943211, se arata ca nu a fost depus niciodata pentru plata indemnizatiei.
Prin urmare, avem, pe de o parte, un referat inregistrat oficial la Primaria comunei Vladeni in aprilie 2009, din care rezulta ca la data de 3 aprilie 2009 reclamantul ar fi solicitat plata indemnizatiei pentru un certificat de concediu medical aferent lunii februarie 2009, iar, pe de alta parte, sustinerile reclamantului, incepand cu ianuarie 2010, respectiv de la inregistrarea cererii introductive de prima instanta, in sensul ca parata ar fi refuzat sa inregistreze la registratura generala cererea tip privind solicitarea indemnizatiei de asigurari sociale de sanatate, sustineri pe care insa partea nu le-a dovedit in nici un fel.
Mai mult, in memoriul adresat Inspectoratului Judetean de Politie Iasi, inregistrat sub nr. 61135/8.03.2010, reclamantul recurent acorda credibilitate referatului inregistrat la Primaria comunei Vladeni sub nr. 1159/7.04.2009 si intelege sa se foloseasca de acest referat, ca o recunoastere din partea intimatei, in sensul ca certificatul de concediu medical seria CCMAB nr. 4298467 a fost depus la Primaria comunei Vladeni la data de 3.04.2009 (f. 45 dosar 481/99/2010).
Ori, tocmai aceste sustineri sunt in concordanta cu pozitia intimatei, care recunoaste in fata instantei de fond ca in aprilie 2009 reclamantul a depus un singur certificat medical pentru luna februarie, respectiv certificatul cu seria CCMAB nr. 4298467.
Aceleasi sustineri ale reclamantului vin sa contrazica sustinerile acestuia in fata instantei de fond si a instantei de recurs, in sensul ca ar fi existat un refuz al paratei de a inregistra o solicitare facuta in termen pentru acordarea indemnizatiei de asigurari sociale de sanatate.
Mentiunile din referatul inregistrat sub nr. 1159/7.04.2009 la Primaria comunei Vladeni pot sa corespunda sau sa nu corespunda realitatii.
Nu exista cale de mijloc.
Atat timp cat reclamantul intelege sa se foloseasca de acest referat in fata Inspectoratului Judetean de Politie Iasi, inseamna ca este de acord cu cele mentionate in cuprinsul acestui inscris, cu privire la depunerea unui certificat medical si data depunerii acestui certificat.
In alta ordine de idei, trebuie retinut si faptul ca, in situatia in care ar fi existat un refuz al angajatorului de a inregistra  cererea de plata a indemnizatiei, reclamantul putea trimite, de exemplu, prin posta, solicitarea, situatie in care ar fi avut o dovada a pretinsului refuz al paratei.
In lumina acestor considerente, retine Curtea, ca din datele si evidentele paratei, nerasturnate de reclamantul recurent, rezulta ca la data de 3.04.2009, reclamantul a solicitat plata indemnizatiei de concediu pentru un singur certificat medical aferent lunii februarie 2009.
Potrivit dispozitiilor art. 88 lit. d din Ordinul nr. 60/32/2006, pentru aprobarea Normelor de aplicare a prevederilor O.U.G. nr. 158/2005, este justificat refuzul la plata indemnizatiei, in situatia neprezentarii certificatului de concediu medical in termenele prevazute de lege.
Fata de aceste considerente, in temeiul dispozitiilor art. 312 alin. 1 Cod procedura civila, instanta a respins  recursul ca nefondat.
Sursa: Portal.just.ro


Alte spete Contracte de munca

Litigiu privind functionarii publici - Hotarare nr. 56 din data de 18.01.2018
ESFACEREA DISCIPLINARA A CONTRACTULUI INDIVIDUAL DE MUNCA - Sentinta civila nr. 258/LM/2010 din data de 10.12.2010
DESFACEREA CONTRACTULUI INDIVIDUAL DE MUNCA - Sentinta civila nr. 535/LM/2010 din data de 10.12.2010
Contract colectiv de munca. Nelegalitatea unor clauze stipulate cu respectarea dispozitiilor legii 130/1996 privind contractul colectiv de munca - Sentinta civila nr. 906/lm/2008 din data de 17.02.2009
Sindicat.Conditiile legale pentru reprezentativitate. - Decizie nr. 976/R/ din data de 28.11.2005
Raspunderea patrimoniala. Prejudiciu creat societatii de catre angajat. Cerere reconventionala. Restituirea garantiei retinuta de angajator. - Sentinta civila nr. 227 din data de 28.02.2012
Contestatie impotriva deciziei de impunere pentru restituirea unor sume incasate necuvenit de catre angajatul cu contract individual de munca. - Sentinta civila nr. 566 din data de 02.05.2012
Raspunderea patrimoniala a angajatilor pentru pagubele produse datorita nerespectarii atributiilor de serviciu. - Sentinta civila nr. 1216 din data de 11.10.2011
Raspunderea disciplinara. Reducerea salariului cu 10 % pe o perioada de 3 luni. - Sentinta civila nr. 203 din data de 01.03.2010
Despagubiri solicitate in baza unui act aditional la contractul individual de munca - Sentinta civila nr. 95 din data de 25.01.2011
Obligatii asumate prin act aditional la contractul de munca - Sentinta civila nr. 17 din data de 11.01.2011
Drepturi banesti ce decurg din Contractul colectiv de munca - Sentinta civila nr. 419 din data de 15.04.2008
Despagubiri solicitate in baza unui act aditional la contractul individual de munca - Sentinta civila nr. 979 din data de 19.10.2010
Obligarea angajatului la plata unor despagubiri angajatorului pentru prejudiciul cauzat din vina salariatului - Sentinta civila nr. 94 din data de 01.02.2010
Contestatie impotriva deciziei de sanctionare disciplinara - Sentinta civila nr. 392 din data de 30.04.2009
Plangere contraventionala - Sentinta civila nr. 1386 din data de 16.12.2010
Violenta psihica. Viciu de consimtamant la incheierea actului aditional la CIM - Decizie nr. 83/AP din data de 03.03.2014
Modificarea unilaterala a contractului individual de munca - Decizie nr. 240/M din data de 03.03.2014
Litigii de munca – incetarea suspendarii contractului individual de munca, dispuse in temeiul art. 52 alin. 1 lit. b Codul muncii, va genera consecinte diferite in functie de solutia pronuntata prin hotararea judecatoreasca penala definitiva - Decizie nr. 1743/R din data de 02.10.2013
Fisele de evaluare sunt acte administrative ce se bucura de prezumtia legalitatii si veridicitatii in situatia in care au fost emise de o autoritate publica si nu au fost contestate de persoanele indreptatire in termen legal. - Decizie nr. 2076/R din data de 17.04.2013