InfoDosar.ro | Jurisprudenta | Spete Judecatoria Moinesti

Infractiunea de distrugere si port ilegal de arma alba

(Sentinta penala nr. 19 din data de 23.01.2013 pronuntata de Judecatoria Moinesti)

Domeniu Distrugere | Dosare Judecatoria Moinesti | Jurisprudenta Judecatoria Moinesti

Prin Rechizitoriul Parchetului de pe langa Judecatoria Moinesti nr. ...... din data de ..., inregistrat pe rolul Judecatoriei Moinesti sub nr. .../260/..., s-a dispus punerea in miscare a actiunii penale si trimiterea in judecata, in stare de libertate a inculpatului P.V., pentru savarsirea infractiunilor de distrugere si port ilegal de arma alba, fapte prevazute si pedepsite de dispozitiile art. 217 alin. 1 Cod penal si de art. 2 alin. 1 pct. 1 din Legea nr. 61/1991 republicata, cu aplicarea art. 33 lit. a Cod penal, constand in aceea ca, la data de ... a purtat fara drept asupra sa, in loc public, un cutit, cu ajutorul caruia a taiat curelele de angrenare a unitatilor de pompare a sondelor ... si ... apartinand SC ... SA, cauzand un prejudiciu in valoare de 1971,93 lei, nerecuperat.
in actul de sesizare a instantei a fost retinuta urmatoarea situatie de fapt:
La data de ..., organele de politie au fost sesizate de agentii de paza ai ... cu privire la faptul ca numitul P.V. a taiat cu un cutit curelele de angrenare de la unitatile de pompare a sondelor ... si ... din Schela ...apartinand SC ... SA.
O echipa operativa s-a deplasat la fata locului constatand, in urma examinarii celor doua sonde, ca patru curele de transmisie ce fac legatura intre motorul electric al sondei si reductor sunt taiate cu un obiect ascutit, acestea fiind cazute pe sol in apropierea motorului.
Din cercetarile efectuate s-a constatat ca, in anul 2007, numitii P.V. si P. C. au incheiat cu SC ... SA Bucuresti, Zona de Operare ... contractele de inchiriere nr. .../..., respectiv .../..., a unei suprafete de 1209 mp fiecare, terenuri situate la punctul Stramba si pe care sunt amplasate sondele ... si ... Moinesti.
intrucat in cursul anului 2008, P.V. si P.C. au interzis accesul reprezentantilor SC ... SA Bucuresti la sondele pe care aceasta trebuia sa le exploateze, pe considerentul ca este neindestulatoare chiria stabilita, fara a sesiza insa instanta de judecata cu o cerere de reziliere a contractelor in cauza pentru o eventuala neexecutare a majorarii chiriei. Prin sentinta civila nr. .../ ..., pronuntata in Dosarul nr. .../260/... al Judecatoriei ..., definitiva si irevocabila, cei doi au fost obligati astfel:
- P.V. a fost obligat sa-si execute obligatia de a asigura folosinta linistita a terenului de 1209 mp situat la punctul Stramba de pe raza municipiului Moinesti si pe care era amplasata sonda ... Moinesti apartinand SC ... SA, Zona Grup Zacaminte ..., conform contractului de inchiriere nr. .../...;
- P.Gh. C. a fost obligat sa-si execute obligatia de a asigura folosinta linistita a terenului de 1209 mp situat in punctul Stramba de pe raza municipiului Moinesti si pe care era amplasata sonda ... Moinesti apartinand SC ... SA, Zona Grup Zacaminte ..., conform contractului de inchiriere nr. .../....
Prin aceeasi hotarare judecatoreasca au fost obligati la plata catre SC ... SA a sumei de 426.729 lei reprezentand daune moratorii intrucat cele doua persoane nu si-au respectat obligatia contractuala de a se abtine de la orice fapt personal ce ar avea drept consecinta tulburarea locatarului SC ... SA in folosinta lucrului, precum si la plata sumei de 7.473 lei reprezentand cheltuieli de judecata.
Ca urmare a punerii in executare a sentintei civile nr. ... din. ... pronuntata in Dosarul nr. .../260/... al Judecatoriei Moinesti, definitiva si irevocabila, cele doua suprafete de teren pe care sunt amplasate sondele ... si ... Moinesti au fost trecute in proprietatea SC ... SA la data de ..., conform proceselor verbale de adjudecare, indreptate prin procesele verbale de constatare si indreptare a erorii materiale.
 
2
Nemultumit de aceasta modalitate de solutionare a litigiilor civile cu SC ...SA, in perioada 2009 - 2012, inculpatul P.V. a oprit in mai multe randuri alimentarea cu energie electrica a celor doua sonde.
La data de ..., inculpatul a plecat de la domiciliu avand asupra sa un cutit cu maner din lemn si lama de 13 cm, s-a deplasat in careul celor doua sonde si a sectionat curelele de angrenare a unitatilor de pompare a sondelor ... si ... Moinesti, fiind gasit ulterior in fata sectorului 1 Moinesti apartinand SC ... SA. I s-a efectuat o perchezitie corporala, ocazie cu care asupra sa a fost gasit un cutit cu maner din lemn si lama de 13 cm care a fost confiscat li atasat la dosarul cauzei.
Partea vatamata SC ... SA a aratat ca prejudiciul cauzat prin savarsirea infractiunii este de 1971,93 lei, cu care intelege sa se constituie parte civila.
in cursul urmaririi penale au fost administrate urmatoarele mijloace de proba: sesizare penala (f. 4 dosar urmarire penala), proces verbal de cercetare la fata locului si plansa fotografica cuprinzand aspectele fixate cu aceasta ocazie (f. 5-9), declaratiile martorilor D.G.(f. 16, 17 d.u,p.), B.V. (f. 18-19 d.u.p.), declaratiile date de inculpat in calitate de invinuit (f. 13-15).
La termenul de judecata din data de ... partea civila SC ... SA a precizat ca se constituie parte civila in cauza cu suma de 1971,93 lei cu titlu de despagubiri civile reprezentand prejudiciu nerecuperat, respectiv contravaloare curele transmisie sondele ... si ... Moinesti, contravaloare pierdere titei si gaze la sondele mentionate. La termenul de judecata din 31.10.2012 a comunicat la dosar inscrisuri in dovedirea pretentiilor civile pretinse, (f. 18-23).
La termenul de judecata din data de ... inculpatul a depus la dosar inscrisuri (f. 29-47 din dosarul instantei) pentru dovedirea situatiei de fapt, respectiv faptul ca ... SA 1-a prejudiciat.
In faza cercetarii judecatoresti, dupa citirea actului de sesizare, au fost audiati: inculpatul P.V.(f. 24 din dosarul instantei) - la termenul de judecata din data de 31.10.2012, martorii din lucrari D.G.(f. 53 din dosarul instantei) si B.V.(f. 54 din dosarul instantei) - la termenul de judecata din data de ....
In temeiul art. 171 alin. 2 Cod procedura penala, apreciind ca inculpatul nu isi poate face singur apararea, fiind necesara asistenta juridica obligatorie, i s-a desemnat, la termenul de judecata din data de ..., un aparator din oficiu.
Analizand probele administrate pe parcursul urmaririi penale si actele dosarului, instanta retine urmatoarele:
La data de ..., inculpatul a plecat de la domiciliu avand asupra sa un cutit cu maner din lemn si lama de 13 cm, s-a deplasat in zona sondelor nr. ..., ... Moinesti si a sectionat curelele de angrenare a unitatilor de pompare a acestor sonde, fiind gasit ulterior in fata sectorului 1 Moinesti apartinand SC ... SA.
in seara aceleiasi zile, in jurul orelor 19.00, martorii D.G. si B.V., agenti de paza ai ... aflati in patrulare, s-au intalnit cu inculpatul care le-a comunicat ca a taiat curelele de transmisie de la motoarele electrice de la sondele ..., ... Moinesti. Acestia s-au deplasat impreuna cu organele de politie la cele doua sonde unde au constatat ca cele relatate de catre inculpat erau reale, respectiv ca patru curele de transmisie ce fac legatura intre motorul electric al sondei si reductor sunt taiate cu un obiect ascutit, acestea fiind cazute pe sol in apropierea motorului.
in zona Sectiei ..., intorcandu-se de la sonde, martorii D.G. si B.V. s-au intalnit din nou cu inculpatul care avea asupra sa un cutit si care a declarat ca a folosit respectivul cutit la taierea curelelor de la sondele apartinand SC ... SA, pe fondul nemultumirii sale legate de aceasta societate. Inculpatului i s-a efectuat o perchezitie corporala, ocazie cu care asupra sa a
 
3
fost gasit un cutit cu maner din lemn si lama de 13 cm care a fost confiscat si atasat la dosarul cauzei.
Situatia de fapt retinuta rezulta din procesul-verbal de cercetare la fata locului (f. 5-9 dosar urmarire penala) in care se consemneaza ca procedandu-se la examinarea celor doua sonde s-a observat ca sunt taiate cu un obiect ascutit patru curele de trasnmisie ce fac legatura intre intrerupatorul electric al sondei si reductor.De asemenea se consemneaza in procesul verbal faptul ca la perchezitia corporala efectuata asupra inculpatului P.V. « a fost gasit un cutit cu manerul din lemn si lama in lungime de 13 cm despre care acesta declara ca 1-a folosit la taierea celor patru  curele ». De asemenea, din declaratiile martorului D.G., audiat atat in cursul urmaririi penale cat si in fata instantei, a rezultat ca „ne-am intalnit cu P.V. care ne-a facut cunoscut ca a taiat curelele de transmisie de la motoarele electrice ale sondelor ..., ... Moinesti" (f. 16, 17 dosar urmarire penala). Martorul a declarat, audiat fiind in fata instantei ca aceste aspecte s-au confirmat, am gasit curele taiate la ambele sonde", „ne-am deplasat la fata locului unde-1 lasasem pe P." si „din cate imi amintesc, cand am ajuns, a sosit si o masina de politie, inculpatul avea cutitul in mana, la solicitarea agentului de politie acesta nu a vrut sa dea cutitul, cutitul i-a fost luat dupa imobilizare".(f. 53 din dosarul instantei). Declaratiile martorului B.V. confirma de asemenea situatia de fapt retinuta. Astfel, acesta a declarat in cursul urmaririi penale ca „in seara zilei de ..., la orele 19.00, ma aflam impreuna cu D.G. in zona de patrulare  Schela ...; pe drumul petrolier, in apropierea Sectiei ..., ne-am intalnit cu numitul P.V. care ne-a spus ca a taiat curelele de la motoarele electrice a sondelor ..., ... situate in zona ..."; de asemenea, martorul a aratat ca „dupa efectuarea cercetarilor ne-am deplasat la sectia I unde a fost identificat si P. care era in stare de ebrietate si care a declarat verbal ca el a taiat curelele de la sondele respective deoarece era nemultumit de faptul ca nu a putut discuta cu reprezentantul ...". (f. 18-19 dosar urmarire penala). Martorul si-a mentinut in fata instantei declaratiile date in cursul urmaririi penale, aratand ca „arat faptul ca inculpatul avea un cutit in mana cam de 10 cm cu maner de lemn" (f. 54 dosarul instantei)
Instanta retine ca, in conformitate cu dispozitiile art.69 C.pr.pen, declaratia inculpatului are valoare probatorie conditionata putand servi ca mijloc de proba in masura in care se coroboreaza cu alte fapte sau imprejurari ce rezulta din ansamblul materialului probator administrat in cauza. Declaratiile date de inculpat atat in cursul urmaririi penale cat si in fata instantei se coroboreaza cu se coroboreaza cu celelate mijloace de proba administrate in cauza, acesta recunoscand ca a taiat curelele de alimentare de la cele doua sonde cu un cutit pe care 1-a predat la politie (f. 24 dosarul instantei, f. 13, 15 dosar urmarire penala).
Din ansamblul probator rezulta ca fapta a fost savarsita pe fondul nemultumirilor inculpatului privind modalitatea de solutionare a litigiilor civile cu partea vatamata SC ... SA. Astfel, in anul 2007, numitii P.V. si P.C.au incheiat cu SC ... SA Bucuresti, Zona de Operare ..., contractele de inchiriere nr. .../..., respectiv .../..., a unei suprafete de 1209 mp fiecare, terenuri situate la punctul Stramba si pe care sunt amplasate sondele ... si ... Moinesti. intrucat in cursul anului 2008, P. V. si P.C. au interzis accesul reprezentantilor SC ... SA Bucuresti la sondele pe care aceasta trebuia sa le exploateze, pe considerentul ca este neindestulatoare chiria stabilita, fara a sesiza insa instanta de judecata cu o cerere de reziliere a contractelor in cauza pentru o eventuala neexecutare a majorarii chiriei. Prin sentinta civila nr. .../ ..., pronuntata in Dosarul nr. .../260/... al Judecatoriei Moinesti, definitiva si irevocabila (fi 22-27 dosar de urmarire penala, f. 29-33 dosarul instantei), inculpatul P. V. a fost obligat sa-si execute obligatia de a asigura folosinta linistita a terenului de 1209 mp situat la punctul Stramba de pe raza municipiului Moinesti si pe care era amplasata sonda ... Moinesti apartinand SC ... SA, Zona Grup Zacaminte ..., conform contractului de inchiriere nr. .../....
 
4
Prin aceeasi hotarare judecatoreasca au fost obligati inculpatul si numitul P.G. C. la plata catre SC ... SA a sumei de 426.729 lei reprezentand daune moratorii intrucat cele doua persoane nu si-au respectat obligatia contractuala de a se abtine de la orice fapt personal ce ar avea drept consecinta tulburarea locatarului SC ... SA in folosinta lucrului, precum si la plata sumei de 7.473 lei reprezentand cheltuieli de judecata.
Ca urmare a punerii in executare a sentintei civile nr. ... din. ... pronuntata in Dosarul nr. .. ./260/... al Judecatoriei Moinesti, definitiva si irevocabila, cele doua suprafete de teren pe care sunt amplasate sondele ... si ... Moinesti au fost scoase la vanzare prin licitatie publica si adjudecate in contul creantei de SC ... SA la data de ..., conform procesului verbal de vanzare prin licitatie, proceselor verbale de adjudecare, indreptate prin procesele verbale de constatare si indreptare a erorii materiale (f. 28, 29, 30 din dosarul de urmarire penala).
Faptul ca intre inculpat si partea vatamata au existat neintelegeri, litigii, asa cum rezulta din inscrisurile existente la dosarul cauzei nu este o imprejurare de natura sa inlature raspunderea penala a inculpatului si nu poate constitui o justificare a faptei inculpatului.
in drept, fapta inculpatului P.V. de a taia cu un cutit curelele de angrenare a unitatilor de pompare a sondelor ... si ... apartinand SC ... SA intruneste continutul constitutiv al infractiunii de distrugere, prev. de art. 217 alin. Cp.
Sub aspectul laturii obiective, elementul material al infractiunii consta in actiunea de lezare a substantei bunurilor cu valoare patrimoniala, apartinand partii vatamate, aducandu-le in stare de neintrebuintare. Urmarea imediata a faptei este producerea unui prejudiciu in patrimoniul partii vatamate, iar legatura de cauzalitate dintre fapta si prejudiciu este dovedita prin probatoriul administrat.
Sub aspectul laturii subiective, inculpatul a savarsit infractiunea cu intentie directa, in acceptiunea art. 19 pct. 1 lit. a) Cod penal. Inculpatul a avut reprezentarea faptei sale si a consecintelor pagubitoare asupra patrimoniului partilor vatamate si a urmarit acest rezultat.
In ceea ce priveste infractiune de port fara drept a cutitului prevazuta si sanctionata de dispozitiile art. 2 alin. 1 pct. 1 din legea nr. 61/1991 republicata, instanta retine urmatoarele:
in drept, fapta inculpatului P.V. care, in data de ..., a purtat asupra sa, intr-un loc public, fara drept, un cutit cu care a taiat curelele de angrenare la sondele ..., ... apartinand SC ... SA, intruneste elementele infractiunii prevazute de dispozitiile art. 2 alin. 1 pct. 1 din Legea 61/1991 republicata.
Elementul material al laturii obiective consta in portul unui cutit - obiect fabricat sau confectionat anume pentru taiere, impungere sau lovire, fara drept. Acesta este intregit de locul si imprejurarile savarsirii faptei, respectiv un loc public in care se aflau mai multe persoane, prin urmare intr-un loc si imprejurari in care s-ar putea primejdui viata sau integritatea corporala a persoanelor, in fapt cutitul fiind si folosit la taierea curelele de angrenare a unitatilor de pompare la doua din sondele ... SA.
Conditia esentiala pentru incadrarea faptei drept infractiune este ca portul armei sa fie realizat fara drept, conditie indeplinita in cauza. Urmarea imediata consta in tulburarea ordinii si linistii publice. Fiind vorba de o infractiune de pericol legatura de cauzalitate rezulta din insasi savarsirea faptei.
Sub aspectul laturii subiective, inculpatul a actionat cu intentie directa, astfel cum este definita aceasta forma de vinovatie de art. 19 Cod penal, fata de fapta si urmarile ei, inculpatul a prevazut si a acceptat producerea rezultatului socialmente periculos.
intrucat infractiunile au fost savarsite de acelasi subiect activ inainte de ramanerea definitiva a unei condamnari pentru oricare dintre ele, in cauza sunt intrunite conditiile de existenta ale pluralitatii infractionale sub forma concursului real de infractiuni prevazuta de art. 33 lit.a) Cod penal.
 
5
Pe cale de consecinta, apreciind ca in cauza sunt indeplinite conditiile prevazute de art. 345 alin. 2 Cod procedura penala, in sensul ca faptele savarsite de inculpat exista, constituie infractiuni si au fost savarsite cu forma de vinovatie prevazuta de lege, instanta va dispune condamnarea acestuia.
La aplicarea pedepsei, instanta va avea in vedere criteriile generale de individualizare a pedepsei prevazute de art. 72 Cod penal: dispozitiile partii generale a Codului penal (conditiile raspunderii penale, regimul juridic aplicabil concursului de infractiuni), limitele de pedeapsa stabilite in partea speciala a Codului penal (de la o luna la 3 ani inchisoare sau amenda pentru infractiunea de distrugere) si limitele de pedeapsa stabilite in legea speciala (de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda pentru infractiunea de port fara drept a cutitului), gradul de pericol social (faptele au fost savarsite in public), circumstantele personale ale inculpatului (este pensionar, este cunoscut, i-au fost aplicate de catre Parchetul de pe langa Judecatoria ... trei sanctiuni administrative cu amenda, pentru fapte prevazute de art. 217 alin. 1 Cod penal, art. 208 alin Cod penal).
Avand in vedere ansamblul acestor criterii, instanta se va orienta spre pedeapsa amenzii penale, sanctiune apta sa asigure functiile coercitiv-educative ale pedepsei, o amenda penala fiind suficienta pentru indreptarea inculpatului, urmand sa condamne inculpatul la o pedeapsa de 600 lei amenda penala pentru infractiunea de distrugere prevazuta de art. 217 alin.l Cod penal si la pedeapsa de 600 lei amenda penala pentru infractiunea de port fara drept a cutitului prevazuta de art. 2 alin. 1 pct. 1 din Legea nr. 61/1991 republicata.
In baza art.33 lit.a si art. 34 lit. c) Cod penal instanta va contopi pedepsele aplicate in prezenta cauza, in pedeapsa cea mai grea de 600 lei amenda penala.
Cu privire la modalitatea de executare a pedepsei, instanta apreciaza, avand in vedere probele administrate, ca scopul educativ si preventiv al pedepsei nu poate fi atins fara executarea efectiva a acesteia, prin urmare urmeaza a dispune ca inculpatul sa execute pedeapsa amenzii penale de 600 lei.
Instanta va atrage atentia inculpatului asupra dispozitiilor art. 63 ] Cod penal in sensul ca neachitarea cu rea-credinta a amenzii penale aplicate atrage inlocuirea acestei pedepse cu pedeapsa inchisorii.
in baza art. 118 alin. 1 lit. b) Cod penal va dispune confiscarea de la inculpat a cutitului cu maner din lemn cu lungimea lamei de 13 cm, cutit identificat asupra inculpatului si ridicat de la acesta de catre organele de politie, conform procesului verbal de cercetare la fata locului incheiat la data de ....
Sub aspectul laturii civile, instanta constata ca partea vatamata SC ... SA s-a constituit parte civila in cauza cu suma de 1971,93 lei, daune materiale.
Instanta retine ca potrivit art. 346 C. proc. pen., in caz de condamnare, achitare sau incetare a procesului penal, instanta se pronunta prin aceeasi sentinta si asupra actiunii civile.
Potrivit art. 1357 si urm, din Noul Cod civil, cel care cauzeaza altuia un prejudiciu printr-o fapta ilicita, savarsita cu vinovatie, este obligat sa o repare iar autorul prejudiciului raspunde pentru cea mai mica culpa.
Din interpretarea acestor prevederi legale rezulta ca pentru angajarea raspunderii civile delictuale este necesar sa fie intrunite in mod cumulativ mai multe conditii, si anume: existenta unei fapte ilicite, vinovatia celui caruia i se imputa fapta ilicita, existenta unui prejudiciu si existenta unei legaturi de cauzalitate intre fapta ilicita si prejudiciu.
Fapta ilicita a inculpatului constand in taierea cu un cutit a curelelor de angrenare a unitatilor de pompare a sondelor ... si ... apartinand SC ... SA este dovedita de probele administrate in cauza, instanta retinand vinovatia acestuia sub forma intentiei, in conditiile in care a avut reprezentarea faptei sale si a consecintelor pagubitoare asupra patrimoniului partii vatamate si a urmarit acest rezultat.
 
6
Raportul de cauzalitate dintre fapta ilicita si prejudiciul produs prin savarsirea acestei este implicit si deriva din insasi savarsirea faptei.
Cu privire la cuantumului prejudiciului suferit, instanta retine ca acesta a fost probat de partea civila prin inscrisurile depuse la dosarul cauzei (f. 20 dosar urmarire penala, f. 18-23 dosarul instantei), acesta fiind de 1971,93 lei -reprezentand valoarea titeiului si a gazelor naturale (pierdere de productie de la sondele 572, 573 ale SC ... SA ca urmare a nefunctionarii acestora) si a valoarea curelelor distruse prin taiere de catre inculpat.
Pe cale de consecinta, in baza art. 14 si art. 346 Cod procedura penala, raportat la art. 1357 si urm. din Noul Cod civil, constatand ca fiind indeplinite in cauza conditiile prevazute de lege pentru angajarea raspunderii civile delictuale, respectiv fapta ilicita a fost savarsita de catre inculpat, prin fapta ilicita s-a cauzat un prejudiciu partii civile si intre fapta ilicita si prejudiciu exista legatura de cauzalitate, instanta va admite actiunea civila si va obliga inculpatul la plata sumei de 1971,93 lei cu titlu de daune materiale, catre partea civila SC ... SA.
In baza art. 191 alin 1 C.pr.pen, instanta va obliga inculpatul la plata sumei de 400 lei cu titlu de cheltuieli judiciare catre stat, din care suma de 200 lei - onorariu aparator din oficiu avocat M.M. va fi avandata din fondurile Ministerului Justitiei.
Sursa: Portal.just.ro


Alte spete Distrugere

distrugere - Sentinta penala nr. 738 din data de 30.03.2018
Plangere impotriva rezolutiei procurorului de netrimitere in judecata . Nelamurirea plangerii sub toate aspectele. Casare in recurs. Trimiterea cauzei procurorului in vederea inceperii uraririi penale. - Decizie nr. 174 din data de 10.05.2010
Plangere impotriva ordonantei procurorului de netrimitere in judecata .Necesitatea suplimentarii probatoriului .Casare in recurs. Trimiterea cauzei procurorului in vederea inceperii urmaririi penale - Decizie nr. 169 din data de 10.05.2010
Plangere contra solutiei procurorului - Decizie nr. 264 din data de 16.11.2009
Pretentii - Sentinta civila nr. 716 din data de 16.09.2010
Plangere solutie procuror - Sentinta penala nr. 83/2014 din data de 02.07.2014
Distrugerea (art. 217 C.p.) art.192,193 C.p. - Sentinta penala nr. 250 din data de 11.06.2009
Distrugerea (art. 217 C.p.), art.321 al.1 CP. - Sentinta penala nr. 375 din data de 18.12.2008
Pretentii - Sentinta civila nr. 1880 din data de 28.11.2008
Distrugerea - Hotarare nr. 451 din data de 10.03.2009
- Sentinta penala nr. 239 din data de 31.01.2006
distrugere - Sentinta penala nr. 586 din data de 29.10.2012
legea 46/2008 (taiere arbori) - Sentinta penala nr. 500 din data de 01.09.2011
Art. 276 al. 1.4 CP - Sentinta penala nr. 194 din data de 18.02.2010
Infractiunea de vatamare corporala - Sentinta penala nr. 420 din data de 05.10.2017
Infractiunea de conducere pe drumurile publice - Sentinta penala nr. 419 din data de 05.10.2017
Constatarea nulitatii absolute a contractului de vanzare cumparare - Sentinta civila nr. 1406 din data de 04.10.2017
Partaul bunurilor succesorale - Sentinta civila nr. 1539 din data de 18.10.2017
Fond funciar-stabilirea dreptului de proprietate asupra unor terenuri - Sentinta civila nr. 1530 din data de 18.10.2017
Cerere - Sentinta civila nr. 1349 din data de 27.09.2017