InfoDosar.ro | Jurisprudenta | Spete Tribunalul Vaslui

violare de domiciliu

(Sentinta penala nr. 73 din data de 17.03.2010 pronuntata de Tribunalul Vaslui)

Domeniu Proprietate privata | Dosare Tribunalul Vaslui | Jurisprudenta Tribunalul Vaslui

FOND

Dosar nr. 2118/89/2009 - violare de domiciliu
R O M A N I A
TRIBUNALUL VASLUI
 SECTIA PENALA
SENTINTA PENALA  Nr. 73
Sedinta secreta  de la 17 Martie 2010
Instanta constituita din:
PRESEDINTE ELENA SIMIONESCU
Grefier DORICA TRANDAFIR
Procuror RADU GALAN

            S-a luat in examinare  pronuntarea  cauzei penale privind pe  inculpatii SP, porecla - , ,  cetatenie romana,  cu antecedente penale, studii medii, fara loc de munca, fara ocupatie,  domiciliat in  in prezent aflat in Penitenciarul de maxima siguranta Iasi  si FFF, porecla -, in  cetatenie romana, studii 8 clase,  fara antecedente penale, fara loc de munca, ocupatie - muncitor sezonier,  domiciliat in sat, in prezent aflat in Penitenciarul de maxima siguranta Iasi , ambii cercetati pentru savarsirea infractiunilor de violare de domiciliu, tentativa de talharie, viol si omor deosebit de grav  prev. de art. 192 alin.2 Cod penal , art. 20 rap.la art. 211 alin.1, alin.2 lit.b, alin.2 ind.1 lit.a si c Cod penal, art. 197 alin.1 Cod penal   si art. 174, 176 lit.d Cod penal, cu aplicarea art.33 lit.a Cod penal  pentru ambii inculpati si  art.37 lit. b Cod penal, pentru inculpatul SP.
La apelul nominal facut la pronuntare au lipsit partile  .
Dezbaterile  in prezenta cauza au avut loc in sedinta secreta din  data de 10 martie 2010 , concluziile  inculpatilor prin aparatori si reprezentantului parchetului fiind consemnate in incheierea din acea zi ce face parte integranta din prezenta sentinta, cind din  lipsa de timp pentru deliberare s-a amanat pronuntarea cauzei pentru termenul de astazi.
Deliberand s-a dat solutia de fata:  

INSTANTA

Asupra  actiunii penale de fata :
           Prin rechizitoriul  nr. 262/P/2009 intocmit de  Parchetul de pe langa Tribunalul Vaslui  la data de 29 iunie 2009  si inregistrat la aceasta instanta  la data de 30 iunie 2009 sub nr.2118/89/2009 , au fost trimisi in judecata  in stare de arest preventive inculpatii SP si FFF  pentru savarsirea  infractiunilor de :
            - violare de domiciliu prev. de art. 192 alin.2 Cod penal ;
              -tentativa de talharie prev.  de  art. 20 rap.la art. 211 alin.1, alin.2 lit.b, alin.2 ind.1 lit.a si c Cod penal;
               - viol prev. de   art. 197 alin.1 Cod penal 
                - omor deosebit de grav  prev. de    art. 174, 176 lit.d Cod penal, cu aplicarea art.33 lit.a Cod penal  pentru ambii inculpati si  art.37 lit. b Cod penal, pentru inculpatul SP..
S-a retinut  prin actul  de sesizare  al instantei  ca in seara de 08.03.2009 ,inculpatii SP si FFF au patruns fara drept in locuinta  victimei D  A   cu scopul de o viola si de a o deposeda  de bani , au exercitat violente asupra  victimei  pentru ca  aceasta sa le dea  bani, pe care inculpatii nu i-au gasit, apoi au violat-o repetat vaginal si oral,pe rand si chiar concomitent, si au exercitat apoi  fiecare violente asupra  acesteia ,suprimandu-i astfel  viata  in scopul ascunderii  infractiunilor  de viol si  talharie  savarsite impotriva acesteia.
In cursul cercetarii judecatoresti  au fost audiati  inculpatii, care au recunoscut  savarsirea  infractiunilor de violare de domiciliu si viol urmat de  moartea victimei ,dar  nu au recunoscut savarsirea  infractiunii de talharie  si de omor deosebit de grav.
De __, pe parcursul judecarii cauzei, inculpatii au dat mai multe  declaratii si au  depus  la dosar multe memorii.
Inculpatul SP  a recunoscut ca  in dimineata zilei de 9.03.2009 dupa ce si-a mai revenit  din starea de ebrietate  s-a intors  la locul faptei la locuinta victimei ca sa vada daca victima este sau nu in viata.
Au fost audiati martorii :
La solicitarea instantei au fost atasate  la dosar :
          -rechizitoriul nr.3319/P/2005 intocmit de Parchetul de pe langa Judecatoria Barlad ;
- rechizitoriul nr.3244/P/2007 intocmit de Parchetul de pe langa Judecatoria Barlad ;
-sentinta penala nr.1244/2002 a Judecatoiriei Barlad ;
-sentinta penala nr. 121/2007 a Judecatoriei Barlad ;
-sentinta penala nr. 378/2009 a Judecatoriei Barlad ;
Inculpatul FFF a depus prin    aparatorul   sau   o caracterizare  intocmita de primarul  comunei Ciocani , jud. Vaslui .
Examinand actele si lucrarile dosarului,  instanta retine urmatoarea situatie de fapt:
Inculpatul SP, in varsta de 35 de ani, si inculpatul FFF, in varsta de 20 de ani, sunt locuitori ai satului, si se cunosteau, fiind si rude mai indepartate.
Victima D A, in varsta de 69 de ani, era si ea locuitoare a satului , locuind singura, intr-o locuinta relativ izolata, formata dintr-o singura incapere, prevazuta cu o usa de acces din scanduri.
In dupa-amiaza zilei de 08.03.2009 inculpatii SP si FFF s-au intalnit si au mers in satul , unde inculpatul SP i-a vandut numitei L L un telefon mobil.
Dupa acesta, inculpatii au consumat bauturi alcoolice (vin si bere) la un bar din sat, dupa care s-au deplasat spre satul . Afara se intunecase.
Inculpatii aveau asupra lor un PET de 2,5 litri cu bere si tigari marca "Winchester".
in timpul deplasarii lor, inculpatii SP si FFF au discutat si au luat de comun acord hotararea sa mearga la locuinta victimei D A, despre care stiau ca locuia singura, pentru a o deposeda de banii pe care i-ar fi avut aceasta si pentru a o viola.
Dupa ce au ajuns in drum, in fata portii locuintei victimei D A, inculpatii SP si FFF au patruns in curtea victimei, pe poarta neasigurata, si, fiind noapte, nu au urmat cararea din curte care ocolea o portiune de teren pe care se afla nisip, ci au calcat peste acea gramada de nisip, imprimand astfel urmele incaltamintei pe care o aveau, respectiv pantofii tip sport purtati de inculpatul SP si pantofii purtati de inculpatul FFF.
Ajungand la usa locuintei victimei D A, in jurul orelor 22.00, cei doi inculpati au constatat ca usa era asigurata prin interior, astfel ca au tras de usa din scanduri prin care se facea accesul in locuinta si au patruns astfel in singura incapere a locuintei, unde, pe pat, se afla victima D A.
In continuare victima D A a fost lovita de inculpati, i s-au cerut banii, dupa care a fost violata repetat de acestia, atat vaginal cat si oral, pe rand si chiar concomitent.
In conditiile violului, victima D A a fost lovita repetat de ambii inculpati, care s-au urcat si pe toracele acesteia, pentru a intretinere relatii sexuale orale, au strans-o de gat.
Acestea s-au petrecut in patul din incapere, iar pe parcursul celor aratate inculpatului SP i-a cazut in pat un carnetel cu mai multe acte si fotografii care il privesc.
In timpul derularii celor de mai sus, inculpatii SP si FFF au avut si momente de intermitenta, cand au fumau mai multe tigari in locuinta victimei, chistoacele  fiind lasate de inculpati pe jos, respectiv la marginea sobei din incapere.
La un moment dat inculpatul FFF a fost apelat de numita G F, cu care a vorbit, violul si violentele fata de victima continuand si dupa aceasta.
Apoi cei doi inculpati au iesit din locuinta, au mers catre poarta, calcand din nou pe gramada de nisip din curte, dar au hotarat sa se intoarca, pentru a cauta din nou banii victimei si a repeta violul, astfel ca au intrat din nou in locuinta, au cautat banii victimei si au incercat sa o violeze din nou, insa posibil de aceasta data nu au mai avut erectie.
Pe fondul celor aratate, inculpatii au lovit din nou victima, au strans-o de gat, cel mai probabil in ideea suprimarii vietii acesteia, pentru a nu putea ulterior sa relateze infractiunile ce s-au comis impotriva sa de inculpati.
Dupa aceea inculpatii SP si FFF au parasit locuinta victimei D A si s-au deplasat la locuinta lui S L - frate cu inculpatul SP, unde acesta din urma si-a luat o alta geaca, deoarece geaca de culoare alba cu care a fost imbracat in timpul comiterii infractiunilor aratate se patase cu sange provenind de la victima.
Apoi inculpatii au plecat la domiciliul parintilor inculpatului SP, pe parcursul deplasarii cumparand de la numitul B G o sticla cu vin si tigari.
La domiciliul parintilor sai, inculpatul SP a afirmat ca s-a batut in sat, iar ulterior, la un moment ce nu s-a putut stabili, mama sa a ars geaca alba cu care a venit acasa inculpatul, pe care a purtat-o la momentul savarsirii infractiunilor, care purta urme de sange.
Dupa ce inculpatii au consumat niste vin la domiciliul parintilor inculpatului SP, au discutat sa plece din sat, iar inculpatul FFF 1-a apelat pe numitul A I, care este taximetrist, care s-a deplasat din mun. Birlad in satul Ciocani, si i-a luat pe inculpati cu autoturismul.
Acestia s-au deplasat cu taxi-ul catre satul Cringu Nou, in ideea de a o lua cu ei la Bucuresti si pe U A, dar la aceasta era lumina stinsa astfel ca au renuntat, au revenit cu taxi-ul in centrul satului Ciocani, dupa care inculpatul SP s-a hotarat sa nu mai plece, dar a platit cursa taxi-ului, cu care inculpatul FFF s-a deplasat in acea noapte in mun. Birlad.
A doua zi a fost descoperit cadavrul victimei D A, moartea acesteia era suspecta astfel ca au inceput cercetarile, iar inculpatul SP a fost gasit in timp ce se afla pe un teren viran, la fotbal.
Desi initial a negat verbal implicarea sa in moartea victimei D A, ulterior inculpatul SP a cooperat cu organele de urmarire penale, si-a recunoscut implicarea in savarsirea infractiunilor comise impotriva victimei, chiar daca a incercat sa acrediteze ideea ca inculpatul FFF ar fi mult mai vinovat.
in dupa-amiaza zilei de 09.03.2009 inculpatul FFF a revenit din mun. Birlad in preajma satului Ciocani, a tinut legatura telefonic cu familia sa, iar cand, pe baza interceptarilor efectuate, s-a stabilit ca a ajuns la domiciliul parintilor sai, acesta a fost invitat la Postul de politie Ciocani, unde ulterior a dat declaratie detaliata, prin care si-a recunoscut faptele, incercand insa sa acrediteze ideea ca inculpatul SP are o vinovatie mai mare.
Cei doi inculpati au predat totodata, fiecare, incaltamintea pe care au purtat-o la momentul savarsirii faptelor, iar pe calea constatarii tehnico -stiintifice traseologice s-a stabilit ulterior ca urmele plantare identificate cu ocazia cercetarii la fata locului, pe nisipul din curte victimei, au fost produse de acestia .
In urma efectuarii autopsiei cadavrului victimei D A s-a pus in evidenta atat imprejurarea ca au aparut indicii ca aceasta a fost victima unui viol, cat si imprejurarea ca moartea acesteia a fost violenta, ulterior fiind intocmit Raportul de expertiza medico - legala (autopsie) nr. 27/C/2009 al Cabinetului Medico - Legal Birlad prin care s-au concluzionat urmatoarele:
           Moartea numitei D A a fost violenta. Ea s-a datorat insuficientei cardio - respiratorii acute, consecutive comprimarii regiunii cervicale cu degetele (sugrumare), posibil in conditiile unui viol.
          Cadavrul prezenta multiple lovituri la nivelul fetei si scalpului (excoriatii, tumefieri, plaga contuza), care au putut fi produse prin lovire cu mijloace contondente din fata victimei (dar nu se exclude si folosirea unui obiect contondent - plaga din regiunea parietala stanga), in seara zilei de 8 martie 2009, sau in noaptea de 8/9 martie 2009 si care nu au legatura de cauzalitate cu decesul. In conditiile supravietuirii victimei, aceste leziuni ar fi necesitat aprox. 8-9 (opt - noua) zile ingrijiri medicale pentru vindecare.
            Traumatismul toraco - abdominal (cu fractura de stern, fracturi multiple costale bilateral pe mai multe planuri si contuzia de pancreas), a putut fi produs prin comprimare toraco-abdominala cu genunchii si avand in vedere starea precara de sanatate a victimei si varsta, puteau conduce la deces chiar si in absenta comprimarii regiunii cervicale.
           Cadavrul prezenta echimoze pe fata interna a coapselor care ar putea sugera producerea lor prin comprimare cu degetele, in conditiile unui viol.
          In secretia vaginala s-au pus in evidenta spermatozoizi, ceea ce atesta consumarea (unuia sau mai multe) raporturi sexuale vaginale, in ultimele 24 -48 de ore.In momentul decesului, victima nu se afla sub influenta intoxicatiei alcoolice.
Sangele victimei,apartine grupei sanguine AB(IV)."
Concluziile medico - legale completeaza datele de ancheta, coroborandu-se cu celelalte probe, inclusiv Raportul de expertiza biocriminalistica intocmit in cauza (f. 64 - 75, vol. I), prin care a fost identificata amprenta genetica a inculpatilor la fata locului (tigarile fumate), ca si fractie spermatica, recoltata din zona genitala si perianala a victimei, provenind de la inculpatul FFF (exista si o fractie spermatica recoltata de la victima care nu a putut fi valorificata, datorita cantitatii insuficiente de ADN matrita).
          In drept - Faptele inculpatilor SP si FFF, asa cum au fost expuse, intrunesc elementele constitutive ale infractiunilor de violare de domiciliu, tentativa de talharie, viol si omor deosebit grav, prev. de art. 192 alin. 2, art. 20 rap. la art. 211 alin. 1, alin. 2 lit. "b", alin. 2/1 lit. "a" si "c", art. 197 alin. 1 si art. 174 , 176 lit. "d" C.pen., cu aplic. art. 33 lit. "a"
C.pen. pentru ambii inculpati si art. 37 lit. "b" C. pen. pentru inculpatul SP.
Situatia de fapt si vinovatia  inculpatilor rezulta din coroborarea probelor  administrate in cauza:declaratiile  martorilor, proces - verbal de cercetare la fata locului, cu plansa foto anexa, proces-verbal de cautare a gecii  cu care  a fost imbracat  inculpatul Stan  Petrica,dovezi de ridicare a pantofilor purtati de  inculpatii SP si Feraru Flavian- Florin, proces-verbal de redare scrisa a convorbirilor telefonice purtate  intre inculpatii  FFF si SP, raport de constatare tehnico - stiintifica traseologica nr. 29.913/2009, Raport de expertiza biocriminalistica (ADN) nr. 342692/2009, raport de expertiza medico - legala (autopsie) nr. 27/C/2009 al C.M.L. Birlad, cu plansa foto anexa, proces - verbal de reconstituire, efectuat cu inculpatul SP, cu plansa foto anexa,etc.
Constatand ca faptele exista, ca ele  constituie  infractiuni si ca  au fost savarsite de inculpati, instanta  va dispune  condamnarea acestora.
La individualizarea  judiciara a pedepselor  pentru fiecare inculpate  vor fi avute in vedere criteriile enumerate de art.72 Cod penal,grad de pericol social  al faptelor comise, limitele de pedeapsa fixate in partea  speciala a Codului penal, urmarea produsa - respectiv moartea victimei,conduita relativ  sincera a inculpatilor.
In plus pentru inculpatul SP vor fi avute in vedere    starea de recidiva postexecutorie in care se afla,aspectul ca a mai savarsit o fapta de viol  pentru care  s-a dispus  incetarea urmaririi penale ca urmare a retragerii plangerii  de catre  partea vatamata, persistenta infractionala  el suferind mai multe  condamnari
De asemenea tot fata de acest inculpate  se va avea in vedere faptul ca el a  avut  initiativa savarsirii faptelor, ca a profitat oarecum de varsta celuilalt inculpat si ca i-a cerut   in timpul procesului penal printr-un biletel  trimis celuilalt  coinculpat  sa ia faptele asupra sa  ( fila 45)  revenind la locul faptei,ceea ce  atesta ca  inculpatul SP   este un inculpat periculos.
Fata de inculpatul FFF se va retine in plus lipsa antecedentelor penale , varsta acestuia, starea de ebrietate , influenta negativa a inculpatului SP asupra sa.
Daca victima o femeie  in varsta , saraca,bolnava de diabet a fost  ajutata de vecini , de autoritatea locala sa-si duca  traiul  de pe o zi pe alta, s-au gasit  inculpatii sa-i  fure banii si sa-si satisfaca placerile intime  cu aceasta ,ceea ce face ca faptele  acestora  sa fie abominabile.
Dispozitiile art. 52 Cod penal,prevad ca pedeapsa este o masura  de constrangere si nu un mijloc de reeducare ___________
Pentru ca pedeapsa sa- si  realizeze  functiile si scopul,aceasta trebuie sa corespunda  sub aspectul duratei si  naturii sale, gravitatii faptei comise  si numai o pedeapsa  justa si proportionala  este de natura  sa asigure preventia speciala  si generala  inscrise in disp. art. 52 Cod penal.
Fata de aspectele aratate mai sus , instanta  apreciaza ca  nu se impune retinerea  in favoarea  inculpatilor disp. art.74 Cod penal .
Pe durata  executarii pedepselor  cat si pentru  perioada stabilita dupa executarea pedepselor ,li se va  interzice inculpatilor  exercitarea drepturilor prev.  de art. 64  lit.a , teza a II -a  si lit.b Cod penal, deoarece gravitatea faptelor comise ii fac nedemni  pe inculpati  de a fi alesi  in autoritatile  publice sau  functii  elective  sau  de a ocupa o functie  implicand  exercitiul autoritatii de stat.
Deoarece  urmarirea penala si cercetarea judecatoreasca   cat si faptul ca  inculpatii vor fi  condamnati la pedepse privative de libertate,in temeiul disp. art.350  alin.1 Cod pr.penala, se va dispune mentinerea  masurii arestarii preventive  luate fata de  acestia , iar conf. disp. art.88  alin1 Cod penal,   se va deduce  din pedepsele   ce vor fi aplicate  inculpatilor , durata retinerii si arestarii preventive , incepand cu  data de 10 martie 200 , la zi.
Se va dispune conservarea in continuare a urmatoarelor mijloace de proba:
             - colet sigilat cu  sigiliu 2985,continand probe care au facut obiectul expertizei ADN;
- plic continand CD-ul marca Traxdata cuprinzand inregistrarile privind pe inculpatul SP ;
         - plic continand CD-ul marca Traxdata cuprinzand inregistrarile telefonice privind pe inculpatul  Feraru Falvian -Florin , inregistrate la pozitia 76/2009 in registrul de corpuri delicte al Tribunalului  Vaslui .
            In baza art.191 alin.2 Cod pr.penala,  fiecare inculpat  in parte va fi obligat  la plata cheltuielilor    judiciare catre stat. PENTRU ACESTE MOTIVE,
IN NUMELE LEGII

HOTARASTE
             Condamna  pe inculpatul  SP, , cetatenie romana, recidivist , studii medii, fara loc de munca, fara ocupatie, in prezent aflat in stare de arest preventiv in  Penitenciarul Iasi, la urmatoarele pedepse  :
- 4(patru)  ani inchisoare pentru savarsirea infractiunii de  violare de domiciliu prev. de art.192 alin.2 Cod penal, cu aplicarea art.37 lit.b Cod penal 
- 10 (zece) ani inchisoare pentru savarsirea infractiunii  de tentativa  de talharie prev. de art.   20 rap.la art. 211 alin.1, alin.2 lit.b, alin.2 ind.1 lit.a si c Cod penal cu aplicarea art. 37 lit.b  Cod penal  si  5 ani  interzicerea drepturilor prev. de art.64 lit.a teza a II a si  lit. b Cod penal;
- 12 (doisprezece ) ani  inchisoare  pentru savarsirea infractiunii de viol prev. de art.197 alin.1 Cod penal, cu aplicarea art.37 lit.b Cod penal si 7 (sapte)  ani interzicerea drepturilor prev. de art. 64 lit.lit a teza a II a si lit. b  Cod penal
- 25 (douazeci si cinci ) ani  inchisoare  pentru savarsirea  infractiunii  de omor deosebit de grav prev. de art. 174, 176 lit."d" Cod penal, cu aplicarea art.37  lit.b Cod penal si  7 (sapte ) ani interzicerea  drepturilor prev. de art. 64 lit.a teza a II-a , lit. b Cod  penal.
Constata ca infractiunile pentru care inculpatul este judecat   in prezenta cauza  sunt concurente  cu infractiunea de conducere pe drumurile publice  fara a poseda permis de conducere  prev. de art.86 alin.1 din O.U.G.195/2002  si pentru care  i s-a aplicat pedeapsa de  8 luni inchisoare  prin Sentinta penala nr. 378/23.06.2009 a Judecatoriei Barlad,definitiva prin neapelare   la data de  20 iulie 2009.
In baza art.36 alin.1 Cod penal, art.33 lit.a, art. 34 lit.b si art. 35 Cod penal,contopeste pedepsele aplicate in prezenta cauza  cu pedeapsa de 8 luni inchisoare  aplicata prin Sentinta penala nr. 378/23.06.2009 a Judecatoriei Barlad,definitiva prin neapelare  la data de  20 iulie 2009 , dispunand ca inculpatul  sa execute pedeapsa cea mai grea de 25 (douazeci si cinci )  ani inchisoare  si 7 (sapte) ani interzicerea  drepturilor prev. de art. 64 lit.a teza a II-a, lit. b Cod  penal.
2.Condamna  pe inculpatul FFF, fiul lui                                                
cetatenie romana, studii 8 clase,  fara antecedente penale, fara loc de munca, ocupatie - muncitor sezonier,  domiciliat in, in prezent aflat in stare de arest preventiv  la  Penitenciarul Iasi,la urmatoarele pedepse:                                                 
          - 3 (trei) ani inchisoare pentru savarsirea infractiunii de  violare de domiciliu prev. de art.192 alin.2 Cod penal, 
- 7 (sapte) ani inchisoare pentru savarsirea infractiunii  de tentativa  de talharie prev. de art.   20 rap.la art. 211 alin.1, alin.2 lit.b, alin.2 ind.1 lit.a si c Cod penal 
- 10(zece) ani  inchisoare  pentru savarsirea infractiunii de viol prev. de art.197 alin.1 Cod penal   si 5 (cinci) ani interzicerea drepturilor prev. de art. 64 lit. a teza a II a si lit. b Cod penal
-18 (optsprezece) ani  inchisoare  pentru savarsirea  infractiunii  de omor deosebit de grav prev. de art. 174, 176 lit."d" Cod penal, si 5(cinci) ani interzicerea  drepturilor prev. de art. 64 lit.a teza a II-a , lit. b Cod  penal.
In baza art. 33 lit.a si art.34 lit.b Cod penal,contopeste pedepsele aplicate si dispune ca inculpatul  Feraru Flavian- Florin sa  execute pedeapsa cea mai grea de 18 (optsprezece) ani inchisoare  si 5 (cinci) ani interzicerea    drepturilor prev. de art. 64 lit.a teza a II-a , lit. b Cod  penal.
Pe durata  executarii  pedepselor ,in tem. art. 71 alin2 Cod penal,   interzice  fiecarui inculpat  in parte exercitarea drepturilor prevazute de art. 64  lit.a teza a II-a  si lit.b Cod penal
         Conf. disp. art.350 alin.1 Cod proc. pen. ,mentine starea de arest preventiv luata fata de  inculpati  si in temeiul  art.88 alin.1 Cod penal, deduce din pedeapsa  aplicata fiecarui inculpat  in parte, durata  retinerii si arestarii preventive ,incepand  cu data de  10 martie   2009  la zi.
Ia act ca in cauza nu este constituire de parte civila.
Dispune conservarea in continuare a urmatoarelor mijloace de proba:
             - colet sigilat cu  sigiliu 2985,continand probe care au facut obiectul expertizei ADN;
- plic continand CD-ul marca Traxdata cuprinzand inregistrarile privind pe inculpatul SP ;
         - plic continand CD-ul marca Traxdata cuprinzand inregistrarile telefonice privind pe inculpatul  Feraru Falvian -Florin , inregistrate la pozitia 76/2009 in registrul de corpuri delicte al Tribunalului  Vaslui .
In baza art.191 alin.2 Cod pr.penala,  obliga  fiecare inculpat  in parte sa plateasca  statului cheltuieli judiciare  in suma de cate 3010 lei RON , din care suma de  cate 300 lei, reprezentand  onorarii pentru aparatori desemnati din oficiu  in cursul judecatii( av. Placinta Ioan si Buculeasa Gabriel ), care  se vor avansa din  fondurile Ministerului Justitiei.
Cu  apel in 10 zile de la comunicare .
Pronuntata in sedinta publica,  azi 17 martie 2010, ora 12,00.

Presedinte,
ELENA SIMIONESCU
Sursa: Portal.just.ro


Alte spete Proprietate privata

Exercitarea in mod abuziv a dreptului de proprietate. Schimbare destinatie imobil. Acordul coproprietarilor - Sentinta civila nr. 265 din data de 04.06.2014
Despagubiri pentru lipsa folosintei unei suprafete de teren. - Decizie nr. 520 din data de 29.05.2012
Reconstituirea dreptului de proprietate privata - Decizie nr. 483 din data de 26.05.2011
COMPARARE DE TITLURI . ADMISIBILITATE - Decizie nr. 348 din data de 29.10.2009
Revendicare imobiliara - Sentinta civila nr. 309 din data de 26.01.2011
Revendicare imobiliara - Sentinta civila nr. 385 din data de 27.01.2011
Uzucapiune - Sentinta civila nr. 135 din data de 19.01.2011
Actiune in constatare - Sentinta civila nr. 38 din data de 12.01.2011
Uzucapiune - Sentinta civila nr. 1227 din data de 24.11.2010
Plangere contraventionala - Sentinta civila nr. 1220 din data de 24.11.2010
Obligatia de a face - Sentinta civila nr. 292 din data de 28.04.2010
Uzucapiune - Sentinta civila nr. 488 din data de 03.06.2010
Uzucapiune - Sentinta civila nr. 567 din data de 23.06.2010
Modificare titlu proprietate - Sentinta civila nr. 603 din data de 26.11.2008
Granituire - Sentinta civila nr. 49 din data de 20.01.2009
Legea nr. 10/2001 pana la solutionarea notificarii formulata de antecesorii reclamantilor, instrainarea imobilelor vizate este interzisa, indiferent de modalitatea instrainarii. Instrainarea prin licitatie si adjudecare nu este exclusa de la aplicarea tex - Decizie nr. 20 din data de 22.01.2014
Admisibilitatea actiunii unei persoane in contradictoriu cu Primarul – Mun. B pentru obligarea acestuia de intrare in legalitate privind emiterea de parat a autorizatiei de constructie in conditiile legii. - Decizie nr. 3432/R din data de 25.06.2013
Succesiune. Acceptare, prin formularea cererii pentru reconstituirea dreptului de proprietate - Decizie nr. 827/R din data de 20.04.2012
Societati comerciale. Societate pe actiuni. - Decizie nr. 10/Ap din data de 05.02.2009
Societate comerciala. Societate pe actiuni. Convocare A.G.A. In aprecierea calitatii unei persoane de a cere convocarea adunarii generale nu intereseaza daca acea persoana va putea si vota in acea adunare generala persoanei. Art.119 alin.3 si art... - Decizie nr. 4/Ap din data de 22.01.2009