InfoDosar.ro | Jurisprudenta | Spete Tribunalul Gorj

Cerere de revizuire

(Decizie nr. 104 din data de 02.04.2012 pronuntata de Tribunalul Gorj)

Domeniu Revizuire | Dosare Tribunalul Gorj | Jurisprudenta Tribunalul Gorj

Cod Operator 2443
Dosar nr. ___..
R O M A N I A

TRIBUNALUL GORJ
SECTIA A II-A CIVILA

Decizia Nr. 104/2012
Sedinta publica de la 02 Aprilie 2012
Completul compus din:
PRESEDINTE ____.
Judecator ______.
Judecator ______
Grefier _______. Pe rol fiind judecarea cererii de revizuire formulata de revizuenta _____ cu privire la decizia nr. ____ pronuntata de Tribunalul Gorj in dosarul nr. ______..
La apelul nominal facut in sedinta publica au lipsit partile.
Procedura de citare legal indeplinita.
S-a facut referatul oral al cauzei de catre grefierul de sedinta, dupa care, constatandu-se cererea in stare de judecata s-a trecut la solutionare.

TRIBUNALUL

Asupra cererii de revizuire de fata;
Prin cererea inregistrata la data de ____, pe rolul  Judecatoriei _____,sub nr.  ____., reclamanta  ____ a chemat in judecata  parata  ___, solicitand instantei ca prin sentinta  ce se va pronunta  sa  se dispuna  obligarea acesteia  la plata sumei  de _.. lei reprezentand chiria aferenta pe  o perioada  de  o luna  si  neachitata  in  conformitate cu  dispozitiile  contractului  de  inchiriere  nr. ____.
La data de ___ reclamanta ___.. a formulat precizare si completare a actiunii, solicitand sa fie obligata parata la respectarea contractului de inchiriere nr_____ si nu a contractului nr____.., obligarea paratei sa efectueze investitii in cuantum de ___.. lei si la plata chiriei de _. lei.
A solicitat sa se constate ca intre aceasta si paratii ______. a intervenit un antecontract de schimb cu privire la imobilele descrise in  contractul de schimb mentionat si sa se pronunte o hotarare judecatoreasca care sa tina loc de act autentic de schimb, sa se dispuna inscrierea in cartea funciara a hotararii ce se va pronunta.
Parata _____ a depus, la data de ____, intampinare si cerere reconventionala, solicitand respingerea actiunii si obligarea reclamantei la plata sumei de ___. lei.
La aceeasi data reclamanta a formulat cerere de chemare in garantie  a ________, aratand ca prin contracte de inchiriere _____ i-a inchiriat __.. si terenul aferent __.. si un teren de __ m.p. situat in __..; _____.. i-a inchiriat ____.., situat in __.., __., activul constructie strand si ____., activul constructie Vila _.. si sala cantina _.., activul turistic ___.
La data de _.., __. , a depus la dosar o cerere de interventie, chemand in judecata pe __.., prin lichidator judiciar __ , __, ___.., solicitand sa se constate in contradictoriu cu acestia ca este proprietara unui teren de _. m.p., situat in __, punctul __., a unui teren de _.. m.p. , aferent __.
La aceeasi data, __.., depune la dosar cerere de interventie in interes propriu, solicitand sa se constate in contradictoriu cu ___, prin lichidator judiciar __, _.., __, _. prin Primarul __, faptul ca este proprietara urmatoarelor imobile: ___, cu terenul de __ m.p.; ___; _.. cu terenul de _.m.p.; __.; __; __.; __. si sala cantine __
Tot la data de __, __.. depune la dosar cerere de interventie in interes propriu, solicitand ca in contradictoriu cu __, prin lichidator judiciar __., __., __, sa se constate ca este proprietara __, constructie si teren din __.
La _., reclamanta _, depune la dosar actiune incidentala prin care cheama in judecata in calitate de parati pe _.., prin lichidatorul _, _, _ prin Primarul _., _., prin Primar, _, _, _, solicitandu-se sa se constate ca este proprietara urmatoarelor imobile : teren de _ m.p. aferent _; teren de _ m.p. aferent strandului si _; teren de _ m.,p.aferent _; _, cladire si teren .
La data de _., parata _, invoca exceptia necompetentei materiale si teritoriale a Judecatoriei _.
La data de _, reclamanta _, depune la dosar note de sedinta prin care solicita: disjungerea actiunii in pretentii; admiterea in principiu a cererilor de interventie formulate de _, _ si _;disjungerea cererilor de interventie, disjungerea cererii incidentale; respingerea exceptiilor invocate de parata _; suspendarea actiunii in pretentii, a cererii reconventionale si a cererii de chemare in garantie pana la clarificarea situatiei juridice a imobilelor care fac obiectul contractului de inchiriere nr_; solutionarea capatului de cerere privind pronuntarea unei hotarari judecatoresti care sa tina loc de act autentic cu privire la imobilele cuprinse in contractul de schimb nr_.
Prin sentinta nr_ din _, s-a disjuns capatul de cerere privind actiunea in pretentii asa cum a fost precizata, formulata de reclamanta _, in contradictoriu cu  parata _,  impreuna cu intampinarea si cererea reconventionala formulate de parata, cererea de  chemare in garantie a _  si _ formulata de reclamanta _ , cererea  de interventie formulata  de _ in contradictoriu cu _ prin lichidator judiciar _, _, _ si _,    cererea de  interventie  in interes  propriu formulata  de _ in contradictoriu cu _ prin lichidator judiciar _, _, _ prin primar, cererea  de  interventie  in interes propriu formulata de _.l. in contradictoriu  cu  _ prin _, cu _  _ si _
 S-a disjuns actiunea incidentala formulata de reclamanta _ in contradictoriu _ prin lichidator judiciar _, _, _, cu sediul in ..,  paratul _ prin primar _, _ prin primar, _ _ si _.
  S-a dispus inaintarea celor doua cereri la Compartimentul Registratura  in vederea formarii a doua dosare noi cu termen de judecata la data de _.
         S-a admis actiunea in constatare formulata de reclamanta _., in contradictoriu cu paratii _ prin procuratorul _ si ...
S-a constatat ca intre parti a intervenit o conventie de schimb intitulata "Contract de schimb" nr. _, avand  urmatorul continut: _, copermutant, prin reprezentant  legal declara  ca da in  deplina proprietate  si posesie  copermutantului _ imobil constructie  anexa  gospodareasca, constructie  proprietatea sa situat in  _, strada  _ bl_ ICF.
_, copermutant, prin  reprezentant  legal, declara ca  valoarea  contabila  a imobilelor de mai sus  este _lei  si le  detine  in baza  contractului  de  vanzare  cumparare nr_.
In schimbul acestor  imobile _ primeste in deplina proprietate  de la _  prin  procurator _, in calitate de  copermutant, imobil  _ ( _)  situat  in intravilanul  orasului _, judetul _, compus dintr-un teren curti  constructii in suprafata  de  _ mp, restaurant P+S in suprafata  totala  de _ mp avand la  parter sala  de  mese, 4 holuri, camera  frigorifica, camera transare, bucatarie, bar, 2  holuri,  dormitor, separeu, hol, cu  suprafata  utila  de  _ mp, 3 terase  si  3 scari  cu  suprafata  utila  de  _ mp,  la  subsol 2  depozite, 3  holuri, 5  grupuri  sanitare, 2  camere  de  spalat, centrala  termica  cu  suprafata  utila  de  114, 93  mp  si casa  scarilor,  cabana  _ avand  la  parter 5  dormitoare,  hol, 2 camere  de  spalat, 4 grupuri  sanitare cu  suprafata  utila de _ mp  si  balcon _  mp, la  etajul 1  cinci dormitoare,  hol, 2  camere de  spalat, 4  grupuri sanitare  cu  suprafata  de _ mp, balcon _ mp si  casa  scarii  cu  suprafata  de _ mp si  etajul 2  cu  4  dormitoare,  hol, o  camera  de  spalat, un  grup sanitar  cu   suprafata  utila  de  _ mp,  balcon _ mp si  casa  scarii  de _  mp, subsol cu  2  depozite,  3 holuri,  cinci grupuri sanitare,  doua  camere  de  spalat,  centrala  termica  cu  suprafata  utila  de _  mp si casa  scarilor; cabana P+E in suprafata de _  mp,  cabana _ P+E  in suprafata  utila  de _ , casute din lemn tip camping  in numar de 20 bucati, ghetarie in suprafata de  _ mp, punct termic  in suprafata  de .. mp, impreuna  cu  toate obiectele  si mijloacele fixe din dotare.
_,  copermutant, detine imobilele specificate  mai sus  in baza  contractului nr. _ din ...
_. declara ca a dat  lui  _  prin procurator _  suma de _ lei.
_. a primit  prin procurator  _.  suma  de _ lei de  la _.
Noi, toate  partile,  declaram  ca  suntem  de acord cu acest  schimb reciproc  al imobilelor si bunurilor  mobile descrise mai sus  oricare ar fi  valoarea  acestora  si fara  ca  vreuna dintre  parti sa mai  pretinda vreo  diferenta  de pret  de la cealalta parte.
Noi  toate  partile prezentului contract  suntem  de acord  si  declaram  ca  in urma  incheierii  prezentului  contract  fiecarei  parti  semnatare ii  vor  ramane  in proprietate urmatoarele:
1_: imobil  _ ( . ..)  situat  in intravilanul  orasului _, judetul _, compus dintr-un teren curti  constructii in suprafata  de  _ mp, restaurant P+S in suprafata  totala  de _ mp avand la  parter sala  de  mese, 4 holuri, camera  frigorifica, camera transare, bucatarie, bar, 2  holuri,  dormitor, separeu, hol, cu  suprafata  utila  de  _ mp, 3 terase  si  3 scari  cu  suprafata  utila  de  _ mp,  la  subsol 2  depozite, 3  holuri, 5  grupuri  sanitare, 2  camere  de  spalat, centrala  termica  cu  suprafata  utila  de  114, 93  mp  si casa  scarilor,  cabana  _ avand  la  parter 5  dormitoare,  hol, 2 camere  de  spalat, 4 grupuri  sanitare cu  suprafata  utila de _ mp  si  balcon _  mp, la  etajul 1  cinci dormitoare,  hol, 2  camere de  spalat, 4  grupuri sanitare  cu  suprafata  de _ mp, balcon _ mp si  casa  scarii  cu  suprafata  de _ mp si  etajul 2  cu  4  dormitoare,  hol, o  camera  de  spalat, un  grup sanitar  cu   suprafata  utila  de  _ mp,  balcon _ mp si  casa  scarii  de _  mp, subsol cu  2  depozite,  3 holuri,  cinci grupuri sanitare,  doua  camere  de  spalat,  centrala  termica  cu  suprafata  utila  de _  mp si casa  scarilor; cabana P+E in suprafata de _  mp,  cabana "  Vila" P+E  in suprafata  utila  de _ , casute din lemn tip camping  in numar de 20 bucati, ghetarie in suprafata de  _ mp, punct termic  in suprafata  de _ mp, impreuna  cu  toate obiectele  si mijloacele fixe din dotare.
2. _.: imobil constructie  anexa  gospodareasca, constructie  proprietatea sa situat in  _, strada  _, bl_ ICF
3. _, prin procurator _ a primit  suma  de _ lei.
Toti  copermutantii  se obliga ca  pana la  data de _ sa  se prezinte la Notariat  pentru  incheierea  actului  autentic  de  schimb.
Cheltuielile  intabularii  sunt  in sarcina  fiecarei parti  pentru  imobilul  nou  dobandit.
Redactat si dactilografiat in trei  exemplare, semnate de  toate  partile.
_..   - SS indescifrabil
                        _. prin procurator _ - SS  indescifrabil
                         _ .  SS  indescifrabil. "         
            Prezenta hotarare tine loc de act de schimb autentic.
S-a dispus inscrierea  prezentei  sentinte  in Cartea  Funciara  a fiecarei localitati  unde se afla  imobilele.
Pentru a pronunta aceasta sentinta, instanta a retinut ca prin actul sub semnatura privata intitulat contract de schimb nr_., reclamanta si paratii  au convenit cu privire la  schimbul  de  imobile constructii si bunuri mobile stabilind ca pana la  data de  _ toti  copermutantii  sa se prezinte la  notariat  in vederea  incheierii  contractului  de  schimb  in forma  autentica. Paratii  desi  au  fost  notificati in acest  sens, nici  pana  in prezent nu  s-au  prezentat  la  Notariat  pentru  incheierea  actului  sub   forma  autentica.
S-a retinut ca partile sunt proprietarii bunurilor pe care le schimba, fiind  de acord cu clauzele contractuale, in  contractul  de schimb s-a  mentionat ca  valoarea contabila  a imobilelor ce  fac obiectul  acestuia  este de  _ lei.
La data de _ se depune la Judecatoria _ cerere de revizuire a sentintei civile nr_din _, de catre _, prin care solicita anularea capatului de cerere referitor la admiterea actiunii in constatare privind schimbul de imobile mentionat in contractul de schimb nr_.
In motivarea cererii acesta arata ca a luat cunostinta de sentinta la data de _, aceasta nu i-a fost comunicata, imobilele nu au fost evaluate, nu s-a calculat corect taxa de timbru, numai _ valoreaza _ de euro, iar reclamanta declara o valoare de _ lei.
A invocat faptul ca instanta nu a verificat daca procura nr_ prezentata de _ este sau nu revocata.
Cererea de revizuire a fost inregistrata sub nr_, _ formuleaza la _ o cerere de conexare a acestui dosar la dosarul nr_ al Judecatoriei _, iar prin incheierea din _ s-a admis aceasta cerere de conexare si s-a dispus conexarea dosarului nr_ la dosarul nr_., in care s-a pronuntat sentinta civila nr_ din ...
Prin aceasta sentinta s-a respins ca inadmisibila cererea de revizuire a sentintei nr_ din _
Impotriva sentintei nr_. din _, la data de _ a declarat recurs paratul _ ., criticand-o pentru nelegalitate si netemeinicie si aratand ca nu a avut cunostinta despre prezentul proces, ca nu a fost citat si nici nu i s-a comunicat sentinta, incalcandu-i-se dreptul la aparare si la un proces echitabil, sentinta comunicandu-se la data de _ la adresa de domiciliu a lui _, asa zisul procurator.
Aceasta procura autentificata sub nr_, nu a fost analizata de instanta, la data de _, prin declaratia autentificata sub nr_ aceasta a  revocata.
Instanta nu a solicitat extrase de Carte funciara si certificate de rol fiscal , la zi pentru imobilele supuse schimbului si nici o evaluare a acestora.
Recurentul arata ca _ a incercat in mai multe randuri sa-l deposedeze de _, sa anuleze contractul nr_, incercarile s-au concretizat in actiuni introduse la Judecatoria _ Judecatoria _, unde a inregistrat cererea sub nr_.
Recurentul a solicitata admiterea recursului, casarea sentintei, anularea contractului de schimb nr_., trimiterea cauzei la instanta competenta , declinarea competentei la Judecatoria _,depunand la dosarul de recurs o procura judiciara generala autentificata sub nr_ pentru _ .
Cererea de recurs inregistrata la data de _, este semnata de procurator _, pentru pana _, primul termen al recursului fiind stabilit la ...
La data de _, pentru recurentul _, se depune la dosar o cerere prin care se solicita comunicarea cererii de recurs formulata de _, in calitate de procurator, in numele sau la adresa procuratorului _, cererea fiind semnata de procurator _.
Prin incheierea din _, tribunalul a dispus citarea recurentului _ la adresa sa din _, strada  _ nr_, judetul _ si la adresa procuratorului _ din _, strada _, amanandu-se judecarea cauzei la data de _.
La data de _, intimata reclamanta _, a depus la dosar intampinare, prin care se invoca tardivitatea recursului si aratand ca recurentul a formulat cerere de revizuire a sentintei nr_ la data de _, de unde rezulta ca acesta avea cunostinta de dosar si de continutul lucrarilor  sale.
La aceeasi data, recurentul depune la dosar note scrise, solicitand admiterea exceptiei de necompetenta materiala a Judecatoriei _, admiterea recursului, casarea sentintei si trimiterea cauzei la instanta competenta.
Prin decizia nr. _ pronuntata de Tribunalul _ in dosarul nr. _ a fost admis recursul declarat de recurentul parat _, impotriva sentintei nr_.., pronuntata de Judecatoria _, in contradictoriu cu intimatii _, casata sentinta si trimisa cauza la Judecatoria _ pentru solutionare in prima instanta.
Pentru a pronunta aceasta decizia s-a retinut urmatoarele:
La data de _, reclamanta _ formuleaza si depun e la Judecatoria _, o cerere impotriva paratei _, solicitand obligarea acesteia la plata sumei de _ lei, reprezentand chiria pe o luna conform contractului de inchiriere nr_ din ...
La data de _, formuleaza o precizare si o completare a acestei actiuni, solicitand obligarea acestei parate sa respecte contractul de inchiriere nr_ si nu contractul _, precum si obligarea acesteia sa efectueze investitii de _ lei.
A solicitat sa se constate ca intre reclamanta si paratii _ si _, din _ si, respectiv din _, judetul _, a intervenit un antecontract de schimb si sa se pronunte o hotararea judecatoreasca care sa tina loc de act autentic de schimb.
Prima cerere vizeaza o actiune in pretentii care sa atraga competenta Judecatoriei _, insa precizarea si completarea actiunii se refera la imobile  care se afla in raza Judecatoriei _ si a Tribunalului _
Mai mult decat atat, reclamanta formuleaza cerere de chemare in garantie a _, _, _, in care face vorbire despre contracte de inchiriere, avand ca obiect imobile situate in judetul _.
Contractul de inchiriere nr_din _, incheiat intre reclamanta si parata, are ca obiect imobile situate in judetul ...
La randul ei, chematul in garantie _, formuleaza cerere de interventie impotriva _-  in faliment si _, ambele cu sediul in _, cerere prin care se solicita  constatarea dreptului de proprietate asupra unor imobile situate in judetul ...
Chematul in garantie _, formuleaza cerere de interventie in interes propriu impotriva _- in faliment, _, _, _- prin Primar, solicitand sa se constate ca este proprietara unor imobile situate in judetul ...
_, formuleaza cerere de interventie in interes propriu impotriva acelorasi parati, solicitand sa se constate ca este proprietara Hotelului _si a terenului pe care se afla, situate in ...
Reclamanta, _, formuleaza o actiune incidentala, chemand in judecata parati cu sediul in _, prin care solicita sa se constate ca este proprietara terenului aferent _, a terenului aferent strandului si _, a terenului aferent _ si a Complexului ...
Potrivit art.13 alin.1 Cod pr.civila, cererile referitoare la bunuri imobile se fac numai la instanta in circumscriptia careia se afla imobilele, iar potrivit alin.2, cand imobilele se afla in circumscriptiile mai multor instante, cererea se va face la instanta domiciliului sau resedintei paratului daca acestea se afla in vreuna din aceste circumscriptii.
In speta, _ a solicitat sa se constate intervenit un schimb de imobile intre aceasta si paratii _, cu domiciliul in _ si _, cu domiciliul in _, contract prin care reclamanta primeste _( Complexul _) din Baile _ Cabana _ , alta cabana de _ m.p., Cabana de _ m.p., 20 de casute camping si da in schimbul acestora lui _ o anexa situata in _, strada _, bl_. ICF. Domiciliul acestor parati este in judetul _, unde sunt situate si majoritatea imobilelor care fac obiectul acestui contract.
In toate celelalte cereri amintite mai sus, paratii sunt din _ si imobilele se afla tot in judetul _ .
Conform art.13 alin.1 si 2 Cod pr.civila, competenta in speta, apartine _, in mod gresit Judecatoria _ a solutionat cauza, sentinta pronuntata fiind nelegala si netemeinica, aceasta instanta nu era competenta sa solutioneze cererile, astfel ca tribunalul va casa aceasta sentinta si va trimite cauza la instanta competenta.
Impotriva acestei decizii s-a formulat cerere de recurs de catre _, aratand ca este admisibil deoarece intimatul a exercitat recursul omission medio neurmand calea apelului care ii era deschisa.
In motivele de recurs inregistrate separat la data de _, _ a precizat  ca instanta retine ca recurenta a invocat exceptia tardivitatii recursului, insa in retinerile sale instanta nu s-a pronuntat asa cum prevedea legea pe aceasta exceptie.
In ceea ce priveste necompetenta a aratat ca gresit a retinut Tribunalul _faptul ca instanta de fond nu a fost competenta intrucat aceasta nu a avut in vedere faptul ca cererea _ privind obligatia de a face nu a fost o cerere principala , ci o cerere incidentala formulata conform art.17 c.proc.civ. care prevede faptul ca cererile incidentale sunt in caderea instantei competente sa judece cererea principala.
Prin decizia nr_din _, pronuntata de Curtea de Apel _ in dosarul nr_, luandu-se act de cererea _ ca intelege sa-si precizeze cererea de recurs ca fiind o cerere de revizuire intemeiata pe art.322 alin.2 c.proc.civ, a declinat competenta de solutionare a cererii de revizuire a deciziei nr_ Tribunalul _ care a pronuntat decizia atacata.
La aceasta din urma instanta, cauza a fost inregistrata sub nr...
Tribunalul, analizand cererea de revizuire prin prisma motivelor invocate si a dispozitiilor legale aplicabile in materie , constata si retine ca este neintemeiata pentru urmatoarele considerente:
Prin cererea de precizare din _, _ a invederat ca intelege sa precizeze cererea de recurs ca o cerere de revizuire a deciziei _, in baza art.322 alin.2 c.proc.civ.a cai de atac din recurs in cerere de revizuire, inregistrata la dosar la dat de _ , aratand ca, in fapt Tribunalul _ nu s-a pronuntat pe cererea societatii prin care a invocat  tardivitatea recursului, aratand ca  recurentul _ a formulat cerere de revizuire a sentintei _ la data de _, de unde rezulta ca avea cunostinta de dosar si de continutul lucrarilor sale.
Revizuenta _ invoca ca temei al cererii de revizuire art.322 alin.2 c.proc.civ., instanta fiind tinuta a judeca cauza in cadrul procesual stabilit de parti, in temeiul art.129 alin.6 c.pro.civ.
Potrivit art.322 alin.2 c.proc.civ. revizuirea unei hotarari ramase definitive in instanta de apel sau prin neapelare, precum si hotarari data de o instanta de recurs care evoca fondul se poate cere daca s-a pronuntat asupra unor lucruri care nu  s-au cerut sau nu s-a pronuntat asupra unui lucru, ori s-a dat mai mult decat s-a cerut.
Cele trei ipoteze prevazute de art.322 pct.2 c.proc.civ. vizeaza inadvertentele dintre obiectul pricinii supuse judecatii si ceea ce instanta a hotarat.
Nu este aplicabil acest text atunci cand din petitul cererii de revizuire rezulta ca revizuientul  critica nepronuntarea instantei pe o exceptie, care este un mijloc de aparare si nu tie de obiectul cererii deduse judecatii pentru a se analiza, prin prisma art.322 pct.2 c.proc.civ. extra petita/minus petita/plu petita invocate de revizuient prin precizarea cererii de revizuire.
Pentru considerentele aratate se va respinge ca nefondata cererea de revizuire.

PENTRU ACESTE MOTIVE,
IN NUMELE LEGII
DECIDE

Respinge ca nefondata cererea de revizuire formulata de revizuienta _ cu privire la decizia nr. _ pronuntata de Tribunalul _in dosarul nr. ..
Irevocabila.
Pronuntata in sedinta publica de la 02 Aprilie 2012, la Tribunalul _
Presedinte,                                    Judecator,                                       Judecator,
_________                   _________..                     _______..
Grefier,
________. Red. ..
Tehnored_
J fond
Ex.2/ 27 Aprilie 2012
Sursa: Portal.just.ro


Alte spete Revizuire

Revizuire. Inscrisuri doveditoare. - Decizie nr. 106 din data de 20.06.2018
Revizuire. Existenta unor hotarari potrivnice. - Decizie nr. 405 din data de 25.04.2018
Revizuire - Sentinta penala nr. 454 din data de 15.11.2017
Revizuire - Sentinta penala nr. SP376/2007 din data de 31.03.2009
Exceptia tardivitatii formularii cererii de revizuire - Decizie nr. 985 din data de 18.12.2012
Conditii de admisibilitate - Decizie nr. 904 din data de 15.11.2012
Inadmisibilitatea cererii de revizuire a hotararilor pronuntate in baza art 278 ind 1 C.p.p. - Decizie nr. 132 din data de 19.04.2010
Revizuire - Sentinta civila nr. 325 din data de 28.03.2011
Revizuire - Decizie nr. 341 din data de 14.05.2009
Revizuire - motive - Decizie nr. 14 din data de 07.11.2008
Cererea de revizuire intemeiata pe dispozitiile art. 394 lit. a Cod procedura penala este nefondata atunci cand revizuentul nu urmareste sa dovedeasca cu imprejurarea necunoscuta de instanta la solutionarea cauzei, netemeinicia hotararii de condamnare a - Decizie nr. 127/Ap din data de 29.10.2013
Incidenta art. 3201 Cod procedura penala astfel cum a fost modificat prin Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 121/2011 nu poate fi invocata, dupa ramanerea definitiva a hotararii de condamnare pe calea unei cai de atac extraordinare, in speta revizuirea - Decizie nr. 624/R din data de 04.07.2013
Conflict negativ de competenta - Sentinta penala nr. 7/F din data de 13.02.2006
REVIZUIRE, ART. 3201 Cod Procedura Penala, INADMISIBILITATE - Sentinta penala nr. 76/S din data de 19.03.2013
Revizuire. Inscris nou. Conditii. - Decizie nr. 361 din data de 08.03.2017
Cerere de revizuire respinsa. Neaplicarea cauzei CJUE C-201/14, Smaranda Bara si altii in litigiile avand ca obiect anularea deciziilor de impunere emise de CJAS privind plata contributiilor sociale de sanatate - Decizie nr. 3325 din data de 09.11.2015
Potrivit practicii judiciare create in temeiul art.322 alin.1 pct.7 din vechiul Cod de procedura civila, ale carui prevederi sunt reluate in actualul art.509 alin.1 pct.8 din Noul Cod de procedura civila, revizuirea pentru contrarietate de hotarari poate - Decizie nr. 381 din data de 24.09.2015
Instanta competenta sa solutioneze cererea de revizuire in prima instanta, in legatura cu infractiuni pentru care a intervenit o modificare de competenta. - Decizie nr. 539/A din data de 17.07.2014
Cererea de revizuire admisibila in baza dispozitiilor art.322 al.1 din Codul de procedura civila si art.21 al.2 din Legea contenciosului administrativ. Obligarea paratelor la plata catre reclamant a dobanzii legale stabilita de art.124 din Codul de proced - Decizie nr. 10616 din data de 23.10.2013
Revizuire. Hotarari ce pot face obiect al unei revizuiri. Notiunea de „inscrisuri noi doveditoare”. - Decizie nr. 405 din data de 06.09.2012