InfoDosar.ro | Jurisprudenta | Spete Tribunalul Dambovita

INITIEREA SAU CONSTITUIREA UNUI GRUP INFRACTIONAL ORGANIZAT - DISPOZITIILE ART. 8 DIN LEGEA NR. 39/2003 RAPORTAT LA ART. 323 COD PENAL

(Sentinta penala nr. 219 din data de 07.03.2014 pronuntata de Tribunalul Dambovita)

Domeniu Infractiuni prevazute in legi si decrete | Dosare Tribunalul Dambovita | Jurisprudenta Tribunalul Dambovita


DOSAR nr. 6500/120/2013   
  fond
                                          art.8 din Legea nr.39/2003 rap. la art.323 c.p.,
art.42 alin. 1si 3 si art. 46 alin.2 din Legea nr. 161/2003

      R O M A N I A
TRIBUNALUL DAMBOVITA - SECTIA PENALA
SENTINTA PENALA NR.219
Sedinta publica din data de 7.03.2014
                                             Instanta constituita din:
PRESEDINTE - A. M.
         GREFIER - A. B.

Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie -
DIICOT - Biroul Teritorial Dambovita, reprezentat de catre
PROCUROR  - A. V.
 

        Pe rol fiind solutionarea cauzei penale pornita prin rechizitoriul intocmit la data de 26.11.2013  in dosarul  nr. 46/D/P/2013 Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie - DIICOT - Biroul Teritorial Dambovita, privind pe inculpatul G. A. L., fiul lui _, trimis in judecata pentru savarsirea infractiunilor prevazute de art.8 din Legea nr.39/2003, rap. la art.323 Cod penal, art.42 alin.1 si 3 din Legea nr.161/2003 cu aplicarea art.41 alin.2 Cod penal si art.46 alin.2 din Legea nr.161/2003 cu aplicarea art.41 alin.2 Cod penal, cu aplicarea art.33 lit.a Cod penal, parti civile fiind  B. C. R., cu sediul in Bucuresti, _.si S. H. M., domiciliata in _, iar parti vatamate fiind D. B. G.,  _, D. M. M., domiciliata_, I. G., domiciliat in municipiul Targoviste, _ si F. V., domiciliat in municipiul ...
Prezenta si sustinerile partilor au fost consemnate in incheierea de sedinta din data de 21.02.2014, care face parte integranta din prezenta, cand instanta a admis cererea formulata de catre avocatul inculpatului in vederea depunerii de concluzii scrise, a amanat pronuntarea pentru datele de 28.02.2014 si 7.03.2014.

TRIBUNALUL:

Asupra cauzei penale de fata;
Prin rechizitoriul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie - Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Biroul Teritorial Dambovita nr.46/D/P/2013 din 26.11.2013, inregistrat la instanta la data de 27.11.2013 sub nr. 6500/120/2013 s-a dispus trimiterea in judecata a inculpatului G. A. L., fiul lui _, pentru savarsirea infractiunilor prevazute de art. 8 din Legea nr.39/1003, rap. la art.323 Cod penal, fapta constand in aceea ca in a doua jumatate a anului 2012, impreuna cu T. B. A., T. B. G., N. A. S., C. M. C., M. R. I. si C. R. C.  s-au constituit intr-un grup infractional avand ca scop savarsirea infractiunilor din sfera criminalitatii informatice si a comertului electronic; art. 42 alin.1 si 3 din Legea nr. 161/2003 cu aplicarea art. 41 alin.2 Cod penal si pentru savarsirea infractiunii prevazuta de art. 46 alin.2 din Legea nr. 161/2003 cu aplicarea art. 41 alin.2 Cod penal,  toate cu aplicarea art. 33 lit. a Cod penal.
S-a retinut in actul de sesizare al instantei ca la data de 06.11.2012 lucratori de politie din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Dambovita s-au sesizat din oficiu cu privire la savarsirea infractiunilor de acces, fara drept, la un sistem informatic prin incalcarea masurilor de securitate, fapta prevazuta de art.42 alin.1 si 3 din Legea nr.161/2003, falsificarea si punerea in circulatie a unui instrument de plata electronica prevazuta de art.24 alin.1 si 2 din Legea nr.365/2002, detinerea de echipamente in vederea falsificarii instrumentelor de plata electronica prevazuta de art. 25 din Legea  nr. 365/2002, precum si efectuarea de operatiuni financiare prin utilizarea unui instrument de plata electronica, fara consimtamantul titularului instrumentului respectiv, fapta prevazuta de art. 27 din Legea nr.365/2002.
S-a precizat ca materialul de urmarire penala a relevat constituirea unui grup infractional in sensul dispozitiilor art. 8 din Legea nr. 39/2003, format din mai multe persoane si avand in nucleul principal pe inculpatii T. B. A., T. B. G., N. A. S., C. M. C., M. R. I. si C. R. C. si G. A. L., grup infractional avand ca scop savarsirea infractiunilor din sfera criminalitatii informatice si a comertului electronic, dar si ca fiecare din membrii grupului infractional executau diferite activitati infractionale, toate acestea reunite conducand la atingerea scopului propus, respectiv la obtinerea unor sume de bani, ca urmare a retragerilor frauduloase de numerar sau la obtinerea de bunuri, ca urmare a comenzilor on-line, efectuate catre diferite magazine on-line, bunuri a caror contravaloare era achitata prin utilizarea frauduloasa a unor date de identificare ale cardurilor bancare fraudate.
Ca situatie de fapt, s-a retinut ca inculpatii T. B. A., N. A. S., C. M. C. si G. A. L. au montat in data de 11.11.2012, intre orele 635 si 1932 un dispozitiv de skimming pe ATM-ul cu nr. 315 amplasat in incinta A.J.O.F.M. Dambovita, pe care l-au supravegheat, prin rotatie, din restaurantul Spring, situat vis-a-vis.
De asemenea, la data de 02.11.2012, intre orele 640 si 1703 au montat dispozitivul de skimming pe ATM-ul nr. 304, apartinand B.C.R., situat la magazinul Profi de pe B-dul Unirii nr. 6-8, in ambele situatii  folosind ca pointer, pentru a proba dispozitivul de skimming, cardul bancar cu nr. 4247 3220 1908 3115 emis de Raiffeisen Bank pe numele D. I.
S-a mai aratat ca in urma activitatilor de skimming au fost compromise un numar de 33 de carduri bancare, din care 10 au fost valorificate ulterior, inclusiv prin intermediul inculpatului T. B. G., prin plati la POS sau retrageri de numerar pe teritoriul statelor USA, Columbia, Thailanda.
Procurorul a aratat ca, paralel cu aceasta activitate, inculpatii T. B. A. si T. B. G. achizitionau date ale unor carduri fraudate, din tara si strainatate, prin intermediul internetului, de pe site-urile  specializate in acest sens, respectiv:www.ferum-shop.su; www.fershop-forever.su; www.fe-ccshop.com; www.fe-store.net;www.fe-store.org; www.fedumps.org; www.fedumps.net; www.fedumps.com, sau procurau astfel de date in diferite moduri, ca urmare a legaturilor infractionale pe care le aveau cu persoane implicate in acelasi gen de activitati, date pe care ulterior, fie le revindeau la un pret mai mare, fie le foloseau la efectuarea cumparaturilor on-line.
S-a precizat ca in aceasta activitate infractionala contribuiau si inculpatii M. R. I. si C. R. C., care prin calitatea de functionari publici - angajati ai Primariei Cornesti - Serviciul de evidenta a persoanelor, aveau acces neingradit, atat la baza judeteana, cat si la baza nationala de date, putand afla oricand datele de identificare ale unei persoane.
Prin urmare, cand inculpatii T. B. A. si T. B. G. aveau nevoie de date de identificare - cod numeric personal, prenumele parintilor, numele purtat anterior ale titularilor cardurilor ale caror date le detineau in mod fraudulos,  pentru a putea efectua comenzi on-line, T. B. A. il contacta pe unul din cei din urma inculpati si ii solicita sa ii furnizeze datele respective, care erau transmise, dupa accesarea bazelor de date, prin intermediul telefonului mobil sau a internetului, respectiv a conturilor yahoo messenger detinute.
Au fost identificate, cu ocazia interceptarii traficului de date internet  un numar de 23 de persoane ale caror carduri au fost compromise si folosite  la plati/cumparaturi on-line.
De asemenea, au fost identificate si un numar de 18 persoane de cetatenie straina, ale caror date de carduri au fost traficate de catre inculpati, fara a exista insa dovada crearii unui prejudiciu.
S-a retinut si faptul ca inculpatul C. R. C. l-a condus de mai multe ori, in calitate de sofer, pe inculpatul T. B. A. in Municipiul Pitesti, pentru ca acesta sa efectueze retrageri frauduloase de numerar de la ATM-uri, folosind in acest scop carduri fraudate, transportandu-l si la Aeroportul Otopeni, cand inculpatul T. se deplasa in alte tari, de regula in Anglia, in acelasi scop, si anume acela de a obtine date de carduri in mod fraudulos. Inculpatul C.  R. C. s-a preocupat  si de gasirea unor persoane care doreau sa procure bilete de avion la preturi avantajoase, bilete care erau procurate de catre T. B. A., tot prin folosirea unor date de carduri detinute in mod fraudulos.
Si cu privire la inculpatul M. R. I. s-a aratat ca a fost implicat in activitatea de gasire a unor persoane care doreau sa procure bilete de avion, intermediind astfel vanzarea unui numar de 15 bilete de catre T. B. A., totodata, fiind implicat si in activitatea de primire a coletelor comandate la magazinele on-line, el fiind cel care furniza datele de identificare a persoanelor pe numele carora erau  plasate comenzile - S. I. F. si A. M. si, totodata, ridica coletele si le preda inculpatului T.
Inculpatul M. R. I. i-a si solicitat inculpatului T. B. A. sa-i comande, cu destinatie personala, o masina de spalat, bun pe care l-a si primit, fiind descoperit cu ocazia perchezitiei domiciliare efectuata la locuinta sa, alaturi de cantitatea de 23,81 grame cannabis, ce provenea dintr-o planta cultivata de el.
S-a aratat ca situatia  de fapt rezulta cu certitudine si fara putinta de tagada din intreg materialul de urmarire penala administrat in cauza, fiind redate declaratiile inculpatului T. B. A. si N. A.S.
De asemenea, s-a aratat ca in urma efectuarii perchezitiei domiciliare la adresa din Fieni, strada Republicii nr. 56, bloc B4, scara A, apart. 5, judetul Dambovita, unde locuia, fara forme legale, inculpatul T. B.A. impreuna cu prietena sa M. B. A.-M. au fost descoperite si ridicate mai multe bunuri, respectiv: televizor LCD marca LG seria 42CS 460; playstation 3 marca Sony; 23 carduri blank prevazute cu banda magnetica; 9 carduri inscriptionate diferit si prevazute cu banda  magnetica; dispozitiv de citire -scriere a cardurilor bancare MSR 606; dispozitiv GPS marca Evolio; inscrisuri, printre care bilete de avion, chitante fan-curier si western-union ; buletin schimb valutar, declaratie pentru validare cont pe site-ul pokerstars sau un inscris olograf cu codul unei tranzactii efectuate prin western-union, prin care o persoana din Filipine  a depus o suma de bani pe numele Mihai Bianca Ana-Maria; dispozitiv de skimming format din protectie ATM, caruia i s-au adus modificari artizanale in vederea montarii capului de citire, un microcircuit electronic prevazut  cu cabluri si avand la capete doi pini si o mufa cu trei intrari, reprezentand un MSR versiunea 10 folosit la copierea datelor inscrise pe carduri, doua porturi USB prevazute cu cabluri avand la un capat trei pini folosite pentru descarcarea datelor de carduri, dar si un incarcator modificat avand la capat doi pini folosit pentru incarcarea dispozitivului; unitate PC marca Maestro; Laptop marca Lenovo Think Pad Edge E 530 seria MP1NHW21210; hard-disk marca Seagate seria 5 PJADRKE, capacitate 60 GB; 25 suporti optici tip CD/DVD; stic de memorie marca Kingston Data Traveler, capacitate 4 GB; stic de memorie marca Kingston Data Traveler 100G2, capacitate 8 GB; stic de memorie marca KP NEW C capacitate 8 GB; stic de memorie marca ZINC capacitate 4 GB, stic de memorie marca APACER de culoare neagra, 15 cartele SIM si 1,78 grame cannabis.
Totodata, in urma efectuarii perchezitiei domiciliare la adresele din Targoviste, strada Dr. Oprescu Dumitru, bloc 13, sc. C, ap. 24 si col. Marin Stanescu, bloc 39, sc. D, etaj 4, ap. 13, judetul Dambovita, unde inculpatul Tache Bogdan Gabriel locuia fara forme legale, impreuna cu prietena sa H. G. au fost descoperite si ridicate bunuri, respectiv: laptop marca HP Pavilion Entertaiment  cu seria CNF 8441YZW; modem internet Zapp; playstation PS3 marca SnY; tableta i-PAD model A 1458 serie DLXJLHRYF 185; hard-disc extern de culoare neagra cu inscriptia Mobile Storage Solution 2,5 "External Enclosure"; hard-disc marca Seagate Barracuda seria 5MR4YEQS capacitate 80 GB si televizor marca LG cu telecomanda.
Urmare efectuarii perchezitiei domiciliare in comuna Cornesti, sat Crivatu nr. 165, judetul Dambovita, unde locuieste inculpatul Niculae Andrei Silviu au fost descoperite si ridicate: stick de memorie cu carcasa de culoare albastra; fara inscriptii si dispozitiv tip Grinder cu carcasa din plastic care prezenta urme de materie vegetala.
Si de la locuinta inculpatului M. R. I., situata in comuna Cornesti, sat Postarnacu, nr. 83, judetul Dambovita au fost ridicate cu ocazia perchezitiei domiciliare: unitate PC cu seria 43527704 - PRO FORCE 4600; stick de memorie marca Kingston Data Traveler, capacitate 8 GB; stick de memorie marca HP capacitate 2 GB; hard-disk marca SEAGATE seria 5RH024R3; masina de spalat marca Heinner si factura de provenienta a acesteia, dar si a altor bunuri emisa de E-mag; cantitatea de 23,81 gr cannabis si suma de 500 lei.
S-a precizat ca Tribunalul Dambovita a autorizat, prin incheierea nr. 192 din 12.12. 2012, pronuntata in dosarul nr. 9525/120/2012, accesul la sistemele informatice descoperite cu ocazia perchezitiilor domiciliare efectuate la inculpatii T. B. A. si T. B. G., iar urmare punerii in executare a autorizatiei de acces la un sistem informatic nr. 556/12.12.2012 pentru inculpatul T. B. A., pe unitatea PC Marca MAESTRO conectata la reteaua internet, au fost identificate mijloace de proba, respectiv: datele de identificare a unor carduri bancare compromise; programe informatice pentru aparatura de inscriptionare a cardurilor; datele unor conturi folosite in activitatea infractionala si program de criptare a datelor inscriptionate pe hard-disk-ul calculatorului denumit PGP.
Tribunalul Dambovita a autorizat in dosarul nr. 9838/120/2012, prin incheierea nr. 37 pronuntata la 17.12.2012 si efectuarea  unor perchezitii informatice asupra mediilor de stocare a datelor informatice descoperite cu ocazia perchezitiilor domiciliare.
Cu ocazia punerii in executare a autorizatiei de perchezitie in sistemul informatic nr. 119, emisa la data de 17.12.2012 de catre Tribunalul Dambovita, la inculpatul Tinca Bogdan Alexandru, dupa perchezitionarea PC marca MAESTRO avand inserat hard-disk-ul marca Seagate seria 5VM81QHS capacitate 500 GB, au fost identificate: pe partitia H, in folderul "alikas" au fost identificate mai multe fisiere in format "txt", "jpg", "exe", "rar", cuprinzand  date de identificare ale cardurilor bancare - numarul cardului , codul de securitate CVV, track-ul 2 al benzii magnetice a cardurilor, date de identificare ale unor persoane, conturi de poker, conturi de  e-mail, program decriptat hard-disk-ul, programe pentru  MSR - pentru citirea-scrierea cardurilor bancare -, programe de ascuns IP-uri, carti de identitate scanate.
De asemenea, pe partitia J, in folderul "desktop" au fost identificate trei fisiere in format "txt" cu denumirea "New Text Document.txt", "metz3.txt" si "vps.txt", cuprinzand date de identificare ale cardurilor bancare, respectiv numarul cardului, codul de securitate CVV, track-ul 2 al benzii magnetice a cardurilor, dar  si site-uri, in timp ce pe partitia J in folderul Program Files au fost identificate fisiere componente ale programului informatic "PGP Corporation" ce permite criptarea datelor inscriptionate pe hard-disck, iar in folderul Poker de pe aceeasi partitie J fiind identificate trei programe informatice pentru Poker on-line, respectiv "Poker at bet 365", "Titan Poker"  si "William Hill Poker";
In urma perchezitionarii stick-ului de memorie marca Kingston Data Traveler, capacitate 4 GB au fost identificate pe partitia H in folderul "POZE/100DICAM" 31 de fisiere, in format "jpg", reprezentand fotografii cu mai multe persoane facute in Mexic, dar si imagini cu plante de cannabis in ghiveci si imaginea unei tastaturi de ATM.
Cu ocazia perchezitionarii stick-ului de memorie marca ZINC capacitatea 4 GB, pe partitia H au fost identificate mai multe fisiere componente ale aplicatiilor informatice "CRFSuite", "CDM20600", "IDT3840", "T22048", "FTDIUNIN", folosite la citirea/scrierea benzilor magnetice ale cardurilor bancare, pentru descarcarea si citirea dispozitivelor tip MSR; fisiere in format "3GP" cu denumirile "Vid0000", "REC_008", ""REC_009", reprezentand imagini video surprinse  de camerele disimulate  montate la ATM-uri ; fisiere in format "txt" cuprinzand datele de identificare ale mai multor carduri bancare.
S-a aratat de catre procuror ca au fost perchezitionati si cei 24 suporti optici tip CD/DVD, pe care au fost identificate: pe un CD marca Sony inscriptionat olograf cu marker negru "246", a fost identificat fisierul "426" in format "exe", reprezentand o aplicatie informatica pentru dispozitivul tip "MSR", in timp ce pe un mini CD-225 Megabytes au fost identificate mai multe fisiere componente ale aplicatiei  informatice "MSR 606" folosita la citirea/scrierea benzilor magnetice ale cardurilor bancare;
la perchezitionarea celor 15 cartele SIM au fost identificate de pe cartela SIM Vodafone cu seria 1052 1975 4879 au fost copiate contactele salvate intr-un fisier "txt" cu denumirea "Agenda Cartela SIM Vodafone cu seria 1052 1975 4879"; de pe cartela SIM Vodafone cu seria 9110 9280 5576 au fost copiate contactele salvate intr-un fisier "txt" cu denumirea Agenda Cartela SIM Vodafone cu seria 9110 9280 5576; de pe cartela SIM Vodafone cu seria 0042 8930 6225 au fost copiate contactele salvate intr-un fisier "txt" cu denumirea Agenda Cartela SIM Vodafone cu seria 0042 8930 6225" si mesajele salvate intr-un fisier "txt" cu denumirea "Mesaje Cartela SIM Vodafone cu seria 0042 8930 6225"; de pe cartela SIM Vodafone cu seria 0090 2973 3075 au fost copiate contactele salvate intr-un fisier "txt" cu denumirea Agenda Cartela SIM Vodafone cu seria 0090 2973 3075"; de pe cartela SIM Cosmote  cu seria 8940 0304 0600 0584 278 au fost copiate contactele salvate intr-un fisier "txt" cu denumirea Agenda Cartela SIM Cosmote cu seria 8940 0304 0600 0584 278";
Cu ocazia punerii in executare a autorizatiei de perchezitie in sistem informatic nr. 120 emisa la data de 17.12.2012 de catre Tribunalul Dambovita, la inculpatul T. B. G. s-a constatat ca hard-disk-ul marca WD Scorpio cu seria WXE 708 CF3794 seria 320GB, inserat in laptop-ul marca HP Pavilion Entertaiment cu seria CNF 8441YZW nu a putut fi accesat, intrucat are instalat programul de criptare a datelor "PGP", despre care  inculpatul Tache a declarat ca nu stie ce reprezinta si ca nu cunoaste parola de acces la program.
Cu ocazia perchezitionarii hard-disk-ului marca SEAGATE Barracuda cu seria 5MR4ZEQS capacitate 80 Gb au fost identificate: pe partitia I au fost identificate 4 fisiere in format "html" cu denumirile "CreditCardPreorderReceipt.html", "CreditCardReceipt.html", "CDKeyReceipt.html"si"Account.html" reprezentand pagini web; pe partitia I in folderul Yahoo Messenger au fost identificate profilele de Yahoo ce au fost accesate de pe calculator, respectiv: "andreiionut644", "catalinb50", "gabitza.body", "take_005Ftgv" si "wireless2323"; pe partitia I infolderul Desktop aau fost identificate doua fisiere in format "txt" cu denumirile "okazii.txt" si "client rds.txt", reprezentand datele conturilor pe site-urile respective; pe partitia I in folderul Temp au fost identificate trei fisiere in format "pdf" cu denumirile "Factura-2012-10-18-1.pdf", "Factura-2012-10-18.pdf" si "Factura-2012-10-18-2.pdf", reprezentand facturi pentru servicii internet/televiziune furnizate de RDS&RCS pe numele H. G., in timp ce pe partitia I, in folderul Program Files au fost identificate mai multe fisiere componente ale aplicatiei informatice pentru poker on-line "Poker Stars.EU".
         In urma perchezitionarii Tabletei i-PAD model A1458, cu seria DLXJLHRYF185 au fost identificate in setarile tabletei, urmatoarele date: model MD513HC, capacitate 16GB, serie DLXJLHRYF185.
        Totodata, cu ocazia punerii in executare a autorizatiei de perchezitie in sistem informatic nr.122 din 17.12.2012, emisa de catre Tribunalul Dambovita, la perchezitionarea hardisk -ului marca Wester Digital cu seria WCAYU5361840 capacitate 320GB au fost identificate: pe partitiile K si J au fost identificate un numar de 58 fisiere in format "jpg" reprezentand imagini cu datele de identificare ale unor persoane de pe baza de evidenta populatiei DEPABD, carti de identitate scanate, imagini cu plante de cannabis in ghiveci su cu o plantatie de cannabis in solar (pag.235-269 din raportul EnCase); pe partitia J in folderul Desktop a fost identificat un fisier in format "txt" cu denumirea "New Text Document. Txt" cuprinzand datele de autentificare pe un site (user, parola, secure ID, etc) (pag.269 din raportul EnCase) ; pe partitia J in folderul Yahoo a fost identificat dosarul Profile continand user -ul "bandy _relu55" si "ganteras_reul" (pag.270 din raportul EnCase).
         In baza incheierii nr.185 pronuntata in dosarul nr.96/D/P/2012, Tribunalul Dambovita a emis autorizatia nr.537/27.11.2012 pentru interceptarea si inregistrarea traficului de date informatice pentru adresa din  Fieni, str.Republicii, nr.56, bl.B4, sc.A, et.2, ap.5, judetul Dambovita, contractul de prestrari servicii internet fiind incheiat de Mihai Bianca Ana- Maria cu SC. Romtelecom SA cu urmatoarele date de identificare: telefon 0245/774129, nume utilizator acces internet "mihaibianca_DB".
         S-a mai aratat de catre procuror ca urmare punerii in executare a autorizatiei pentru interceptarea si inregistrarea traficului de date informatice au rezultat convorbiri purtate prin intermediul aplicatiei Yahoo Messenger intre Tinca Bogdan Alexandru si ceilalti membrii ai grupului infractional, dar si alte persoane, fiind redate, cu titlu de exemplu, convorbiri apreciate ca prezentand interes pentru cauza, respectiv cele purtate in ziua de 01.12.2012, ora 20:25:46 intre T. B. A., utilizatorul ID-ului "mafias_alik" si C. M. C. utilizatorul ID-ului " newhauhau", cele purtate la data de 02.12.2012 ora 18:39:39 intre T. B. A. si D. D., utilizatorul ID-ului "tonny_23w", la data de 02.12.2012 ora 20:28:42 intre T. B. A. si S. I. C. utilizatorul ID-ului "adrian _m6"; in ziua de 03.12.2012 orele 19:33:32 si 20:22:46 ori 04.12.2012 ora 13:50:24 intre T. B. A. si D. D. sau la data de 05.12.2012 orele 18:58:25, 19:03:34, 19:24:21 cu o persoana neidentificata, utilizatorul ID-ului "andrei_arm", ori la 06.12.2012 ora 18:59:41 intre T. B. A. si T. B. G., utilizatorul ID -ului " T. B. A." sau la 08.12.2012 ora 19:02:00 sau 19:02:27 cu M. R. I., utilizatorul ID-ului "bandy_ relu55".
         Au fost, de asemenea, aratate conturile detinute de inculpatii T. B. A. si T. B. G, pe situ-rile www.fershop-forever.su si www.validstuff.pro, de unde achizitionau datele de carduri bancare pe care le foloseau la cumparaturi si plati pe internet, dar si facturi si chitante aferente cumparaturilor efectuate prin intermediul internetului, emise de diferiti comercianti, e-mail -uri primite de la comercianti referitoare la bunurile sau serviciile cumparate sau site-uri vizitate, precum www.wizzair.com, www.msrshop.comwww.westernunion.com.
         S-a mai precizat ca prin incheierea nr.9 si in baza autorizatiei nr.27/25.01.2013 pronuntata in dosarul nr.827/120/2013, Tribunalul Dambovita a autorizat accesarea contului de posta electronica apartinand inculpatului T. B. A., fiind identificate mai multe mesaje, printre care cele expediate la data de 21.07.2012 catre C.  R. C., la data de 14.08.2012 catre C. M. C. ori la data de 22.08.2012 catre D. D.
         Au fost redate convorbiri descoperite in arhiva de yahoo - messenger, dar si convorbiri telefonice, ori mesaje tip SMS, interceptate in baza autorizatiilor emise de catre instanta, apreciate ca fiind relevante in cauza.
          S-a mai aratat de catre procuror ca in urma judecarii lor in dosarul nr.2605/120/2013, de catre Tribunalul Dambovita, in care a fost pronuntata sentinta penala nr.249/21.06.2013, inculpatii T. B. A., T. B. G., N. S. S., C. M. C., M. R. I. si C.  R. C. au aratat ca recunosc in totalitate faptele retinute in sarcina lor prin actul de sesizare al instantei, solicitand aplicarea disp. art.3201 Cod procedura penala si ca judecata sa se faca in baza probelor administrate la urmarire penala.
       S-a apreciat ca faptele inculpatul G. A. L. care, in a doua jumatate a anului 2012, impreuna cu T. A., T. B. G., N. A. S., C. M. C., M. R. I. si C. R. C. s-au constituit intr-un grup infractional avand ca scop savarsirea infractiunilor din sfera  criminalitatii informatice si a comertului electronic, intrunesc elementele constitutive ale infractiunii prev. de art.8 din Legea nr.39/2003 rap. la art.323 Cod penal; ca faptele inculpatului G. A. L. care, la inceputul lunii noiembrie 2012, impreuna cu T. B. A., N. A. S. si C. M. C. au montat aparatura de skimming pe bancomate apartinand B. C. R., accesand astfel,  fara drept,  prin incalcarea masurilor de securitate, sistemul informatic al unitatii bancare, intrunesc elementele constitutive ale infractiunii prev. art.42 alin.1 si 3 din Legea nr.161/2003 cu aplic. art.41 alin.2 Cod penal.
      De asemenea, s-a apreciat ca faptele inculpatului G. A. L., care impreuna cu inculpatul C. M. C., a detinut aparatura de skimming ce a fost montata pe ATM-urile apartinand BCR, intrunesc elementele constitutive ale infractiunii prev. art.46 alin.2 din Legea nr.161/2003 cu aplic. art.41 alin.2 Cod penal.
       Fata de inculpatul Grigore Andrei Laurentiu s-a dispus arestarea preventiva in lipsa, prin incheierea nr.8/07.02.2013, pronuntata de catre Tribunalul Dambovita in dosarul nr.1166/120/2013, emitandu-se mandatul de arestare preventiva nr.14/U/2013, confirmandu-se executarea mandatului de arestare preventiva prin incheierea din 31.10.2013, incepand cu data de 31.10.2013 si pana la 29.11.2013.
       S-au mai aratat ca inculpatul a avut o atitudine nesincera, nerecunoscand infractiunile retinute in sarcina sa, ca, valoarea totala a prejudiciului cauzat se ridica la suma de 5669 lei, cu care partile vatamate s-au constituit parti civile, faptele stabilindu-se prin: procesul-verbal de sesizare din oficiu, procesele - verbale de redare a convorbirilor telefonice si a mesajelor scrise efectuate de catre inculpati, procesele - verbale continand rezultatele punerii in executare a autorizatiilor de acces la sistemele informatice ori a celor de retine a traficului de date internet, la care se adauga capturile de ecran realizate cu aceste ocazii, relatiile furnizate de catre institutiile bancare emitente ale cardurilor fraudate, declaratiile partii vatamate, ale inculpatului, coinculpatilor si ale martorilor.
       Dupa inregistrarea dosarului la instanta, s-a procedat la verificarea legalitatii si temeiniciei arestarii preventive a inculpatului, prin incheierea din 28.11.2013 fiind mentinuta arestarea sa preventiva in baza disp. art.3001 alin.3 Cod procedura penala si  fiind respinsa cererea de inlocuire a masurii arestarii preventive cu masura obligarii de a nu parasi localitatea de domiciliu, apreciindu-se ca fiind incidente, in continuare, indiciile avute in vedere la momentul luarii masurii arestarii preventive, respectiv dispozitiile art.143 si 148 lit. f Cod proc. penala.
In sedinta publica din 17.12.2013 instanta a constatat regularitatea actului de sesizare, care a fost intocmit cu respectarea dispozitiilor art. 262, 263 si 264 alin.3 Cod proc. penala.
In aceeasi sedinta publica inculpatului i s-au adus la cunostinta prevederile art. 3201 Cod proc. penala si avand in vedere pozitia acestuia, s-a procedat la citirea actului de sesizare, dupa care, cu respectarea dispozitiilor art. 70 alin.2 Cod proc. penala si art. 323 Cod proc. penala, s-a procedat la ascultarea inculpatului, care a aratat ca isi mentine declaratiile date pana in prezent, nerecunoscand savarsirea faptelor pentru care s-a dispus trimiterea sa in libertate, precizand ca in luna noiembrie 2012 a fost sunat de catre prietenul sau C.M.C., care i-a cerut sa-l insoteasca la Targoviste, la prietenii sai, mergand cu acesta intr-un apartament situat in Fieni, unde s-a intalnit cu mai multi baieti, carora le-a aflat poreclele, respectiv "Anaconda", "Alica" si "Scubi", dar si cu o fata, al carui nume nu il cunoaste, mentionand ca "Scubi" este, in realitate, T. B. G.
Inculpatul a aratat ca au avut loc discutii, cu baietii respectivi, despre eventuala montare a unei aparaturi de skimming, fara ca el insa se implice in discutie, neavand cunostinta despre astfel de lucruri, precizand si ca la circa 2-3 zile dupa acea vizita a plecat in Italia, si apoi in Elvetia, de unde a fost adus cu mandat european de arestare.
A precizat ca nimic din declaratiile inculpatilor T. B. A. si N. A. S. nu este adevarat, apreciind ca, probabil, cei doi au incercat, prin declaratiile date, sa evite si alte acuzatii care ar fi putut fi formulate impotriva lor, in acest mod putandu-se explica si contradictiile existente in aceste declaratii, potrivit carora el ar fi participat la montarea aparaturii de skimming, impreuna cu ei, iar ceilalti doi ar fi ramas sa supravegheze aceasta activitate, diferind persoana cu care ar fi montat aparatura.
Inculpatul a mai aratat ca i se spune "Piticu", dar porecla sa nu apare in convorbirile celorlalti inculpati, fiind posibil sa existe si o alta persoana cu aceeasi porecla, precizand si faptul ca locuieste in Mioveni, nefiind vizitat de niciunul dintre inculpati, ca avea cunostinta despre faptul ca inculpatul C. se ocupa cu fraudele bancare, necunoscand daca acesta detinea insa aparatura de skimming, din discutiile purtate de ceilalti inculpati rezultand ca acesta ar fi avut un astfel de dispozitiv.
A mentionat ca inculpatii l-au acuzat pe el de savarsirea faptelor pentru a primi pedepse mici, ca era normal ca inculpatul C. sa recunoasca faptele retinute in sarcina sa, existand probe in acest sens, aratand si ca nu a fost niciodata la Predeal impreuna cu C. si T., dar si ca nu a primit niciodata vreo suma de bani de la vreunul din inculpati si nu s-a sustras de la urmarirea penala, pe numele sau nefiind emisa nicio citatie si, deci, neavand cunostinta ca se faceau cercetari cu privire la el, afland ca prietenul sau C. M. B. fusese arestat, abia in luna mai 2013.
Avand in vedere ca judecatorul investit initial cu solutionarea cauzei a pronuntat sentinta penala nr.249 din 25.06.2013 in dosarul nr.2605/120/2013 cu privire la inculpatii T. B. A., T. B.G., N. A. S., M. R. I., C.R. C. si C. M. C., trimisi in judecata pentru mai multe infractiuni, printre care si cea prevazuta de disp. art.8 din Legea nr. 39/2003 rap. la disp. 323 Cod penal si ca si-a exprimat, cu aceasta ocazie, in expunerea facuta in sentinta, parerea cu privire la solutia care ar putea fi data fata de inculpatul Grigore Andrei Laurentiu, prin incheierea din 9.01.2014 a fost admisa cererea de recuzare facuta de catre presedintele completului C5Fcm, cauza fiind repartizata aleatoriu completului C3Fcm.
Au fost admise probele solicitate privind audierea martorilor din acte, fiind audiati, dupa ce li s-a adus la cunostinta si faptul ca au dreptul la tacere, in conditiile in care au avut initial calitatea de coinculpati in dosarul nr.96/D/P/2012 al D.I.I.C.O.T- Biroul Teritorial Dambovita, cauza din care s-a disjuns dosarul care face obiectul judecatii in prezenta cauza - nr.46/D/P/2012, si au fost de acord sa dea o declaratie in fata instantei, T. B. A., T. B. G., N. A. S., C.M.C., dar si martorii P. M. C., I. D. si M.B. A.M.
In declaratia data de T. B. A. (filele 108-109), acesta a precizat ca a recunoscut pe parcursul cercetarilor acuzatiile ce i-au fost aduse, insa numai in ceea ce priveste faptele retinute in sarcina sa, declaratii pe care nu le mai mentine, intrucat in ele se referea si la G. A. L., iar acele declaratii nu corespund adevarului, el neintelegand la momentul la care a facut respectivele declaratii ca recunoasterea se referea la faptele tuturor si nu doar la faptele sale.
A aratat ca in mod gresit a fost acuzat inculpatul Grigore Andrei Laurentiu de detinere de echipamente de skimming, in conditiile in care ele au fost gasite la el in casa, precizand ca l-a cunoscut pe Grigore in luna octombrie 2012 in locuinta prietenei sale Mihai Bianca, unde Grigore venise impreuna cu inculpatul C. M., de fata la intalnire fiind si T. B. G., dar si prietena sa, cu acea ocazie avand loc mai multe discutii, iar, separat, cu C. despre aparatura de skimming,   intrebandu-l pe acesta daca stie de unde poate sa achizitioneze asa ceva, respectivul spunandu-i ca nu are cunostinta de acest lucru.
Ulterior, dupa doua zile, l-a reintalnit pe G., care il insotea pe C., in  restaurantul Select din Targoviste, unde a fost prezent si N. A. S., nici cu acea ocazie nediscutand cu C. in legatura cu aparatura de skimming, pe care el o cumparase intre timp.
La circa 3 saptamani dupa discutia din restaurant a montat aparatura de skimming procurata la un ATM din zona "Profi", micro VI, impreuna cu C. si N., acesta din urma ocupandu-se efectiv de montarea dispozitivului, C. neparticipand efectiv la actiune.
A precizat ca a mai montat aparatura de skimming si la un ATM de la Directia Muncii, in cursul aceleiasi luni, impreuna cu N., fara a fi insotiti de C. si nici de G., cu care nu s-a mai intalnit din ziua in care l-a vazut la restaurantul Select.
A aratat ca in declaratiile initiale a precizat ca G. ar fi montat dispozitivul de skimming de la Fortele de Munca, dorind sa se disculpe, stiind ca G. era plecat in strainatate, specificand si faptul ca a folosit aceeasi aparatura in zona "Profi" si la Fortele de Munca, aparatura care nu a mers, procurand dispozitivul de citire si cardurile albe de la o firma din Brasov.
La momentul la care a reparat aparatura de skimming, dupa ce a constatat ca nu merge, de fata au fost N. si C., verificarile fiind efectuate la domiciliul lui N. A. S.
A mai precizat ca pe data de 3.11.2012, la Predeal a mers impreuna cu C. si N., ca nu a incercat, cu acea ocazie, sa monteze un dispozitiv de skimming, ca nu aveau nici in original si nici falsificate actele lui Grigore, precum si ca a fost si la Pitesti sa se intalneasca cu C. in legatura cu achizitionarea unui aparat de skimming, iar odata si la Mioveni, in localitatea unde domiciliaza inculpatul G., mergand impreuna cu Tache, fara a cunoaste daca blocul in fata caruia s-a intalnit cu C. era cel in care locuia G.
T. B. A. a precizat si faptul ca G. avea porecla "Piticu", insa in conversatiile avute cu ceilalti inculpati nu se referea la acesta, ci la prietena sa poreclita "Piticu" sau "Pitica".
T. B. G. (fila 110) a aratat initial ca isi rezerva dreptul la tacere si nu doreste sa fie audiat in calitate de martor, dupa care a revenit, aratand ca a fost manipulat de anchetatori sa dea o declaratie impotriva lui Grigore, respectiv ca a avut cunostinta ca baietii din Pitesti, respectiv C. si G. ar fi adus dispozitivul de skimming, in realitate necunoscand acest lucru.
A mentionat ca l-a vazut pe G. L. o singura data in Fieni, in timp ce il vizita pe T.B. A., in locuinta acestuia aflandu-se si C. si G., fara ca el sa ia parte la discutii, intrucat nu ii cunostea pe acestia din urma, ramanand la bucatarie cu prietena lui T.
A precizat ca nu a fost niciodata sa monteze aparatura de skimming, necunoscand daca inculpatul G. sau ceilalti inculpati au facut asa ceva, necunoscand nici daca G.detinea sau putea sa procure un astfel de dispozitiv, aratand si ca l-a insotit pe T. la Pitesti, unde urma sa-l viziteze pe C., el avand numai calitatea de sofer, celalalt neavand carnet, dupa care au mers si la Mioveni, unde a ramas in masina, necunoscand cu cine s-au intalnit T. si C., afland insa ca in Mioveni locuia G.
Martorul N.A. S. (fila 111) a aratat ca nu isi mentine declaratiile date pana in prezente, acestea necorespunzand adevarului, fiind constrans sa declare lucruri neadevarate, respectiv ca ar fi savarsit o fapta penala impreuna cu G. A aratat ca i se spunea "Anaconda", ca l-a vazut pe Grigore in locuinta lui T. B., in Fieni, unde venise impreuna cu C., ca nu au discutat cu privire la vreo aparatura de skimming, ca nu a cumparat asa ceva si nu au incercat sa o monteze nicaieri, precizand insa ca prima oara a montat un astfel de dispozitiv la Fortele de Munca din Targoviste, aparatura pe care o avea de la C., si pe care el a   montat-o personal, nefiind ajutat de nimeni, T. si C. fiind in restaurant, insa aparatura nefunctionand si fiind nevoit sa o demonteze, dupa care i-au inapoiat-o lui C., fara sa-i dea vreun ban acestuia in schimbul ei.
A precizat si faptul ca a montat aparatura si in zona "Profi", inainte de a o restitui lui C., fara ca G. sa fi fost de fata, iar dupa circa 3-4 ore a ridicat-o, de asemenea, singur.
A aratat ca a fost la Predeal impreuna cu T. si C., fara ca G. sa-i insoteasca, si fara ca vreunul sa se recomande cu numele sau, neavand la ei actele acestuia, acolo nemontand aparatura de skimming.
Martorul a precizat ca a solicitat, initial, aplicarea prevederilor art. 3201 Cod proc. penala, pentru a beneficia de o pedeapsa mai mica, dar in prezent doreste sa dea declaratie, pentru ca G. este nevinovat, facand aceasta chiar cu riscul de a primi o pedeapsa mai mare, mentionand si faptul ca nu a fost la Pitesti sau Mioveni si nu stie daca G. a procurat aparatura de skimming.
C.M.C. (fila 112) a aratat ca isi rezerva dreptul la tacere, asa cum a facut si pe parcursul solutionarii cauzei in care a fost judecat, solicitand aplicarea dispozitiilor art. 3201 Cod proc. penala, fara ca in prezent sa isi mai mentina aceasta din urma declaratie, asupra careia intelege sa revina, mentinand doar declaratiile date in fata Tribunalului Dambovita, precizand, ulterior, ca isi rezerva dreptul la tacere si nu mai doreste sa mentioneze daca isi mentine sau nu declaratiile date pana in prezent.
P. M. C. (fila 113) a aratat si el ca a detinut un card la B.C.R., iar in luna octombrie sau noiembrie 2012 a fost sunat de catre banca, spunandu-i-se ca datele sale de identificare au fost clonate, fara insa a i se crea vreun prejudiciu material, intrucat nu avea bani in cont. A aratat ca obisnuia sa foloseasca cardul la ATM-ul din zona "Profi" , ca nu a imprumutat cardul si nici nu l-a pierdut, dar si ca a aflat de la politie ca datele de identificare al cardului sau au fost folosite in afara tarii, fara ca el sa faca astfel de operatiuni in strainatate.
Martora M. B. A.-M. (filele 114-115) a aratat ca este poreclita "Pitica", ca l-a cunoscut pe inculpatul Grigore Andrei Laurentiu prin intermediul fostului sau prieten T. B. A., intalnindu-l in Fieni, unde a venit in locuinta ei, impreuna cu numitul Pitesteanu, acolo aflandu-se si  N.A.S., zis "Anaconda". Cu acea ocazie a aflat ca G. se ocupa cu procurarea aparaturii de skimming, auzind acest lucru, atunci cand inculpatii au mers cu masina sa fure prin metoda "furculita".
Martora a revenit asupra acestei din urma afirmatii, aratand ca nu a aflat ca G. ar fi procurat aparatura de skimming, dar stie ca toti mergeau sa fure.
A precizat si faptul ca l-a mai vazut pe G. in apartamentul lui N. A. S., unde ea l-a insotit pe prietenul sau T., in apartament aflandu-se si persoana numita Pitesteanu, acolo discutandu-se despre carduri clonate care sa fie trimise in Tailanda, la discutie participand si G.
Martora a aratat si faptul ca nu stie in ce consta aparatura de skimming, dar a aflat de la T. faptul ca au montat un astfel de dispozitiv la un ATM din Targoviste, in zona Fortelor de Munca, dar si in zona "Profi" din Targoviste, afland, tot de la prietenul sau, ca a doua oara a fost prezent si G., tot T. povestindu-i ca au mers toti sa monteze aparatura la ATM.
De la T. a aflat si faptul ca urmeaza sa mearga la Predeal - "Anaconda", Pitesteanu si inculpatul G., pentru a fura din bancomat, prin metoda "furculita", prietenul sau povestindu-i si ca vrea sa mearga la Pitesti, localitate in care a mers si ea cu "Anaconda" si T., fara ca in acea zi sa mearga si la Mioveni.
L-a auzit pe prietenul sau T. vorbind despre o persoana poreclita "Piticu", fara a-si aminti discutiile acestora si nici daca a auzit ca "Piticu" sa fie cel care a procurat aparatura de skimming pentru T.
A mentionat ca a auzit ca G. procura aparatura de skimming, fara a sti insa de unde, dar si ca T. ii spunea ca urmeaza sa procure aparatura de la G., necunoscand insa pretul acesteia.
A aratat ca atunci cand se refera la aparatura de skimming, se refera la un dispozitiv numit "furculita", dar si ca a auzit pe inculpatul T. vorbind si de un dispozitiv de skimming format dintr-o camera de luat vederi si o "gura de lup", care se monteaza pe bancomat, dispozitiv pe care T. vroia sa-l cumpere, acesta spunandu-i si ca Grigore are o astfel de aparatura si ca a vorbit cu el sa i-o dea lui.
Ulterior intalnirii lui G. in locuinta sa din Fieni si, apoi, la Targoviste in locuinta lui N., a aflat de la T. B. faptul ca G. are aparatura de skimming, pe care i-a cerut-o chiar in prezenta ei, in locuinta lui N., atunci cand se discuta si despre trimiterea cardurilor in strainatate pentru a fi verificate, dar si despre faptul ca aparatura montata la ATM-urile de la Directia Muncii din Targoviste ii apartinea acestuia, aparatura care functionase, din moment ce dorea sa trimita cardurile clonate in strainatate. A mentionat ca este posibil ca aceeasi aparatura de skimming sa fi fost folosita si la ATM-ul din zona "Profi", acest aspect cunoscandu-l de la inculpatul T.
Martora a aratat si faptul ca inculpatul statea in domiciliul ei din Fieni, fiind prietena cu acesta in perioada 2008-2013, ca aici a fost facuta o perchezitie domiciliara, iar intr-un toc de ochelari au fost gasite niste fire, care aveau atasate o tabla sau un plastic.
A precizat ca toti din anturajul sau ii spuneau "Pitica", niciodata inculpatul T. neadresandu-i-se cu apelativul "Piticu", neputand fi nicio confuzie intre "Pitica" si "Piticu".
A aratat ca T. utiliza messenger pentru a comunica cu N. A. S., ca facea comenzi on-line pentru diferite produse, primind adidasi, plasma TV, playstation si un laminator- un gen de imprimanta.
A mai mentionat ca G. era in Targoviste in perioada in care au fost montate dispozitivele de skimming la ATM-uri, cunoscand acest lucru de la prietenul sau T.,  chiar vazandu-l pe inculpatul G. atunci cand a fost montata aparatura in zona "Profi".
Martorul I. D. (fila 116) a aratat ca a fost detinatorul unui card B.C.R., pe care l-a folosit in luna noiembrie 2012 in zona Directiei de Sanatate Publica din Targoviste, mai exact la Directia Muncii, mergand sa verifice daca are bani pe card, dar constatand ca nu are. Ulterior, a fost sunat de la banca, si i s-a comunicat ca se aflase codul pin al cardului sau, iar ulterior afland ca datele sale de identificate au fost folosite la o benzinarie in afara tarii, fara ca el sa fi imprumutat cardul cuiva si sa fi facut o astfel de tranzactie in strainatate.
Instanta a respins cererea inculpatului de audiere in calitate de martori a numitilor M. R. I. si C. R. C., avand in vedere situatiile de fapt retinute in ceea ce ii priveste, fara legatura cu situatia inculpatului G. A. L.
A fost admisa proba testimoniala in circumstantierea inculpatului, fiind audiat, in sedinta publica din data de 21.02.2014, martorul O. A. I. (fila 140), care a aratat ca il cunoaste pe inculpat de cand lucra in calitate de ospatar la un bar din orasul Mioveni, ca inculpatul si-a desfasurat activitatea in acel local numai sezonier, reintalnindu-l in luna martie sau aprilie 2012, tot ca ospatar la un restaurant din Pitesti, unde, de asemenea, a lucrat sezonier, tot fara carte de munca, ca si martorul, lucrand pana in luna septembrie, perioada in care inculpatul se plangea ca nu are bani si doreste sa isi gaseasca de lucru in afara tarii. Ulterior, a intalnit-o pe mama inculpatului in luna octombrie 2012, aceasta spunandu-i ca fiul sau este plecat din tara, in Italia, unde lucreaza intr-un bar. A aratat ca inculpatul era muncitor, nu provoca scandaluri, nu avea anturaje dubioase si a fost mirat sa auda ca acesta a fost arestat.
In sedinta publica din data de 21.02.2014 s-a prezentat si partea civila S. H. M., care a aratat (fila 139) ca desi s-a constituit initial parte civila cu suma de 170 lei, a recuperat-o si nu are nicio pretentie de la inculpat, ca in luna octombrie sau noiembrie 2012 a constatat ca i-au disparut de pe card banii mentionati, dar nefiind o suma mare nu a formulat plangere, disparitia banilor de pe cardul eliberat de B.C.R. constatand-o dupa ce, anterior, extrasese banii din cont la un bancomat in zona "Profi" din micro VI, ramanandu-i in cont suma de 190 lei, iar la momentul verificarii contului a constatat ca pe card mai erau numai 20 de lei.
A mentionat ca ultima extragere de bani a efectuat-o la inceputul lunii octombrie, mai exact in jur de 10-15 octombrie 2012, pentru ca in luna ianuarie 2013 sa fie chemata pentru audieri de catre organele de politie, care au informat-o ca ii fusesera sustrasi banii din cont la ATM-ul din zona "Profi".
In sedinta publica din data de 21.02.2014 s-a solicitat, de catre procuror a se face aplicarea in cauza a dispozitiilor art. 5 din Codul penal, avand in vedere modificarile intervenite la 1.02.2014, infractiunile pentru care inculpatul a fost trimis in judecata regasindu-se in prezent in dispozitiile art.367 alin.1 Cod penal, art. 360 alin.1 si 3 Cod penal cu aplic. art. 35 alin.1 Cod penal si art. 365 alin.2 cu aplic. art. 35 alin.1 Cod penal, texte de lege in care urmeaza a fi recalificate faptele retinute in sarcina inculpatului.
Instanta a pus in discutie aplicarea legii penale mai favorabile si retinerea la incadrarea juridica a faptelor a noilor texte de lege, potrivit modificarilor aduse codului penal, fara ca inculpatul sa solicite amanarea cauzei in vederea pregatirii apararii, potrivit dispozitiilor art.386 alin.1 Cod proc. penala, ocazie cu care inculpatul, prin aparator, a aratat ca art. 8 din Legea nr. 39/2003 a fost dezincriminat, nemairegasindu-se in prevederile art. 367 Cod penal.
Inculpatul a formulat concluzii scrise aratand, cu privire la infractiunea prevazuta de art. 8 din Legea nr. 39/2003 rap. la art. 323 Cod penal, ca ulterior intrarii in vigoare a noului cod penal, aceasta fapta a fost dezincriminata, in acest sens fiind dispozitiile art.126 alin.2 din Legea nr. 187/2012, potrivit carora "art. 7- 10, 13 se abroga", iar potrivit  alineatul 3- "in tot cuprinsul legii trimiterile la art. 7 - se vor considera facute la art. 367 Cod penal", situatie in care sustinerile D.I.I.C.O.T., privitoare la schimbarea incadrarii in dispozitiile art. 367 alin.1 din noul cod penal nu sunt legale.
S-a mentionat ca in cauza nu este vorba de un grup organizat, prevazut de art. 7 din Legea nr.39/2003 regasit in dispozitiile art. 367 Cod penal, neexistand o structura organizata, un lider, neprecizandu-se sub ce forma actiona G. A. L. in grupul respectiv, de cine a fost format grupul si in ce structura, cu ce lider, neputandu-se deci pune problema unui grup organizat, impunandu-se achitarea inculpatului pentru aceasta fapta.
S-a solicitat schimbarea incadrarii juridice din infractiunea prevazuta de art. 42 alin.1 si 3 din Legea nr.161/2003 in dispozitiile art.360 alin.1 si 3 din noul cod penal si din infractiunea prev. de art. 46 alin.2 din Legea nr.41/2003 in dispozitiile art. 365 alin.1 si 3 din noul cod penal, infractiuni pentru care s-a solicitat achitarea inculpatului, neexistand probe ca faptele au fost comise de acesta.
S-a mentionat ca rechizitoriul nr. 46/D/P/2013 a fost emis urmare disjungerii din dosarul nr.96/D/P/2012, finalizat prin condamnarea definitiva a inculpatilor T. B. A., T. B. si N. A. S., care au recunoscut fapta, solicitand aplicarea dispozitiilor art. 3201 Cod proc. penala, recunoastere care vizeaza propriile fapte si nu si ale celorlalti inculpati, cu ocazia audierii lor in prezenta cauza, in calitate de martori, acestia revenind asupra declaratiilor date in dosarul de urmarire penala si fiind neechivoce referitoare la o eventuala implicare a inculpatului Grigore, cu privire la care au aratat ca nu s-a implicat in comiterea infractiunilor.
Referitor la declaratiile martorei M. B. A. M. s-a aratat ca aceasta a declarat ca tot ce stie provine din cele povestite de T. B., ea nevazand cele petrecute la bancomat si nefiind, astfel, un martor direct, un argument in favoarea inculpatului G. fiind si faptul ca acesta nu apare in fotografiile facute la bancomat.
Cu privire la acuzatia de detinere de aparatura de skimming, s-a aratat ca probele constau numai in declaratiile inculpatilor T., N. si T., asupra carora respectivii au revenit, iar declaratiile martorei M. B. A. M. sunt confuze, aceasta retractand o parte din afirmatii, dupa care revine asupra lor, asa cum este cazul afirmatiilor privind aparatura de skimming, cu privire la care a aratat initial ca a fost confectionata de prietenul ei, dupa care a confundat-o cu aparatura tip "furculita", apoi a afirmat ca aparatura a facut obiectul unei negocieri, la care a participat si ea, negocieri  intre Tinca si Grigore, fara a putea descrie dispozitivul, iar cand a descris aparatura gasita in locuinta sa cu ocazia perchezitiei, a aratat ca nu cunoaste daca provine de la Grigore.
Si in ceea ce priveste mesajele purtate de T., T. si C., s-a precizat ca nu vor putea fi considerate probe in incriminarea inculpatului G., el neavand, personal, o convorbire cu acestia.
In subsidiar, s-a solicitat, ca in situatia in care probele vor fi apreciate ca suficiente pentru condamnarea inculpatului G., acestuia sa-i fie aplicata o pedeapsa cu amenda sau sa ii fie suspendata executarea.
A fost inaintata, la dosarul cauzei, de catre inculpatul Grigore, o copie a deciziei pronuntata la data de 10.03.2014 de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie in dosarul nr.2605/120/2013.
Prin incheierea pronuntata la data de 18.02.2014 pronuntata in dosarul nr. 6500/120/2013/a5 a fost admisa cererea formulata de catre inculpat privind inlocuirea masurii arestarii preventive cu masura arestului la domiciliu, iar in baza disp. art. 242 alin.2 Cod proc. penala, rap. la art. 219 Cod proc. penala , art. 218 Cod proc. penala si art. 223 alin.2 Cod proc. penala masura privarii de libertate a fost inlocuita cu masura arestului la domiciliu, pe o durata de 30 de zile, incepand cu data de 18.02.2014 si pana la data de 19.03.2014 inclusiv, impunandu-se inculpatului, in baza disp. art. 221 alin.1 Cod proc. penala obligatia de a nu parasi imobilul din Mioveni, str. Caranesti, bloc M.6, scara D, apart. 1, judetul Arges, fara permisiunea Tribunalului Dambovita, pentru ca in baza disp. art.221 alin.2 Cod proc. penala sa se stabileasca in sarcina inculpatului obligatiile de a se prezenta in fata instantei ori de cate ori va fi chemat si de a nu comunica cu partile civile, cu partile vatamate si cu martorii sau cu membrii de familie al acestora, desemnandu-se organ de supraveghere Politia Mioveni, judetul Arges si atragandu-i-se atentia inculpatului asupra dispozitiilor art. 221 alin.4 Cod proc. penala privind incalcarea cu rea-credinta a masurii sau a obligatiilor care ii revin.
Incheierea a ramas definitiva, prin necontestare, la data de 20.02.2014.
Analizand actele si lucrarile dosarului, instanta retine ca la data de 6.11.2012 lucratori din cadrul B.C.C.O. Ploiesti - S.C.C.O. Dambovita, s-au sesizat din oficiu, (filele 220-221, vol. I, dos. u.p.) cu privire la faptul ca la data de 1.11.2012 autori necunoscuti au montat pe bancomatul nr.315 apartinand B.C.R., situat in Targoviste, str. Tudor Vladimirescu nr. 1 A, un dispozitiv artizanal de copiere a datelor inscrise pe banda magnetica a cardurilor bancare, precum si pentru inregistrarea video a codurilor PIN, dupa care, la data de 2.11.2012 autori neidentificati au montat pe un alt bancomat, cu nr.304, apartinand B.C.R, amplasat la magazinul "Profi" situat in Targoviste, B-dul Unirii nr. 6-8 un dispozitiv artizanal de copiere a datelor inscrise pe banda magnetica a cardurilor bancare si pentru inregistrarea video a codurilor PIN, datele obtinute fiind folosite la clonarea de carduri si efectuarea de extrageri frauduloase de numerar din S.U.A, Columbia si Tailanda, pointer-ul folosit fiind un card bancar emis de Banca Raiffaisen, cu nr.4247 3220 1908 3115.
Procesul-verbal a fost inregistrat la D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Dambovita sub nr.96/D/P/6.11.2012.
Cu ocazia verificarilor efectuate s-a constatat ca Daca Ion este titularul cardului utilizat ca pointer, contul fiind deschis la data de 3.06.2011, iar cardul emis la data de 6.06.2011, cu acest card fiind efectuate tranzactii la 21.10.2012 si 28.10.2012 in Targoviste, la ATM-ul nr.814 apartinand Raiffeisen Bank- Agentia Chindia, situat pe strada Constantin Brancoveanu, bloc 11, scara D, parter, iar la data de 3.11.2012 la ATM-ul nr.510 apartinand B.C.R, situat in localitatea Predeal, judetul Brasov.
In urma vizualizarii imaginilor surprinse de camerele de supraveghere ale     ATM-ului din data de 21.10.2012 rezulta ca pointer-ul a fost utilizat la efectuarea unei tranzactii, de catre numitii T. B. A. si N. A. S., ale caror obiecte de vestimentatie au fost descrise de catre organele de politie in procesul-verbal incheiat cu aceasta ocazie la data de 8.11.2012, cu aceeasi vestimentatie fiind imbracat T. B. A. si la data de 28.10.2012, cand a folosit pointer-ul, impreuna cu T. B. G.
Dupa verificarile efectuate referitor la sistemele de supraveghere a ATM-urilor cu numerele 304 si 315 din Targoviste, constatandu-se ca acestea lipseau, iar camerele de supraveghere montate in interiorul magazinului "Profi" si respectiv, A.J.O.F.M. Dambovita nu surprind si perimetrul ATM-ului, au fost vizualizate imaginile camerelor de supraveghere montate la restaurantul "Spring" situat vis-a-vis de A.J.O.F.M. Dambovita, unde este amplasat ATM-ul B.C.R cu nr.315.
Astfel, in procesul-verbal incheiat la data de 12.11.2012 s-a retinut, referitor la imaginile surprinse la data de 1.11.2012 ca la ora 632 in fata restaurantului se afla un barbat imbracat intr-un trening gri cu gluga, avand pe piept inscriptia "Osaka 06", pantalon de trening gri si o vesta de culoare inchisa, vestimentatie observata si in zilele de 21.10.2012 si 28.10.2012, cu ocazia vizualizarii imaginilor surprinse de camerele de supraveghere ale ATM-ului 814 la numitul T. B. A., pentru ca la ora 952 - 953, din restaurantul "Spring" sa iasa un barbat imbracat cu o geaca de culoare inchisa, posibil verde si cu blugi de culoare albastra, iar, la scurt timp dupa el si numitul T. B. A., insotit de catre un barbat imbracat cu o geaca de culoare inchisa, posibil verde, blugi de culoare albastra si fes albastru, si, in urma lor, un alt barbat imbracat  cu un hanorac de culoare alba cu gluga si cu manecile albastre si blugi de culoare albastru deschis.
Totodata, la ora 1251-1252 camerele de supraveghere il surprind pe T. B. A. cu vestimentatia avuta si initial, indreptandu-se spre intrarea in restaurantul "Spring" si avand privirea indreptata in directia ATM-ului B.C.R. amplasat la A.J.O.F.M. Dambovita, in urma caruia a aparut barbatul care l-a insotit la ora 953, care nu mai purta fes si avea privirea indreptata in aceeasi directie, pentru ca, ulterior, la ora 1412 din restaurantul "Spring" sa iasa T. B. A., care a ramas in asteptare circa 30 de secunde cu privirea indreptata spre ATM-ul B.C.R, situat vis-a-vis, dupa care a plecat in directia lui si a revenit dupa aproximativ 3 minute.
Imaginile surprinse de camerele de supraveghere au fost redate in planse foto si atasate la dosarul cauzei (filele 18 -26, vol. II, dos. u.p).
Despre utilizarea pointer-ului, cu privire la care lucratorii de politie retinusera in procesul-verbal intocmit la data de 9.11.2012 (fila 9, vol. II, dos.u.p.) ca ar fi fost obtinut de T. B. A. de la D. M. R., pe care l-a cunoscut prin intermediul prietenei sale M. B. A. M., acesta fiind cel care procura carduri autentice sau carduri blank pe care le punea la dispozitia lui T. B. A., a vorbit si acesta din urma in declaratia data in fata procurorului la data de 21.01.2013 (fila 64 vol.II, dos.u.p.), aratand ca in seara de 28.10.2012, impreuna cu N. A. S., C. C. si G. A. L. s-au deplasat la un ATM apartinand Raiffeisen, amplasat in cartierul micro III din Targoviste, unde au verificat cardurile primite de la D. M. R. si constatand ca sunt bune a stabilit cu C. C. si G. A. L. sa monteze aparatura de skimming la bancomaturi.
Potrivit aceleiasi declaratii, cei din urma s-au reintors la Pitesti, intrucat nu aveau la ei aparatura necesara si au revenit in Targoviste la data de 31.10.2012, stabilind cu totii, respectiv, cu N. A. S., C. C. si G. A.L. sa probeze dispozitivul de skimming pe ATM-ul amplasat la Fortele de Munca, de montarea aparaturii ocupandu-se Niculae Andrei Silviu si Grigore Andrei Laurentiu, aparatura care a fost apoi ridicata la scurt timp, pentru a se constata daca aceasta functioneaza si avand in vedere ca aparatura era buna, in dimineata zilei de 1.11.2012 s-au deplasat, din nou, in jurul orei 7,00 la ATM-ul de la Directia Muncii si dupa ce el si C. au verificat zona, au intrat in complexul "Spring" din apropiere, unde i-au asteptat pe G. A. L. si Niculae Andrei Silviu, care s-au ocupat de montarea dispozitivului la ATM.
Declaratiile lui T. B. A. se coroboreaza, prin urmare, cu imaginile surprinse de camerele de supraveghere, care atesta supravegherea zonei de catre acesta in dimineata zilei de 1.11.2012, si apoi parasirea ori revenirea in restaurant, insotit de mai multe persoane, pe parcursul aceleiasi zile.
De altfel, declaratia sa se coroboreaza si cu declaratia lui N. A. S. data, de asemenea, in fata procurorului la data de 21.01.2013 (fila 79, vol.II, dos. u.p.), acesta aratand cum l-a insotit pe T. B. A., C. M. C. si G.A.L. in dimineata zilei de 1.11.2012, in jurul orei 6,00 la ATM-ul situat pe strada Tudor Vladimirescu din Targoviste, in apropierea sediului A.J.O.F.M. Dambovita, dar si faptul ca numitul C. a intrat in restaurantul "Spring", iar de  montarea aparaturii de skimming s-a ocupat G. A. L., asa cum aratase si T., declaratiile necorelandu-se numai in privinta celei de-a doua persoane care a montat aparatura la bancomat, fiecare din inculpatii T. sau N., aratand ca celalalt a participat alaturi de G. la montarea ei, si respectiv, a asteptat in restaurant impreuna cu C.
Prezenta inculpatului G. A. L. la montarea aparaturii de skimming la acea data a fost reliefata si de catre martora M. B. A. M., care era prietena in acea perioada cu inculpatul T. B. A. si care a aratat, atat in fata procurorului la data de 25.03.2013 (fila 138, vol.II, dos. u.p.), dar si in fata instantei, ca a aflat de la prietenul sau ca el si ceilalti inculpati au montat un dispozitiv de skimming la un ATM din Targoviste, la Fortele de Munca, martora aratand si ca   intr-o discutie care a avut loc in apartamentul lui N. A. S., unde s-a aflat si inculpatul G. A. L., dar si numitul Pitesteanu, respectiv C. M. C., i-a auzit vorbind despre carduri clonate, pe care urmau sa le trimita in Tailanda, aratand si ca a inteles ca aparatura de skimming functionase, din moment ce doreau sa trimita cardurile clonate in strainatate, pentru a putea fi valorificate.
Potrivit declaratiei acestei martore, aparatura de skimming a mai fost folosita de catre aceeasi inculpati si la un ATM din zona "Profi" din Targoviste, respectiv aparatura de skimming apartinand inculpatului G.A. L., aspecte pe care martora a declarat ca le cunoaste de la prietenul sau T.B. A.
Inculpatul T. a mai aratat, si el, in declaratia data la 21.01.2013 (fila 65, vol.II, dos.u.p.), ca pe data de 2.11.2012, in jurul orei 700, C. C., G. A. L. si N. A. S. au montat dispozitivul de skimming pe ATM-ul apartinand B.C.R, situat pe B-dul Unirii, langa magazinul "Profi", operatiune, despre care a vorbit si N. A. S. (fila 79, vol.II, dos. u.p.), care a relatat ca in jurul orei 600, in dimineata zilei de 2.11.2012, C. M. C. si G. A. L. s-au dus la ATM-ul B.C.R, situat pe B-dul Unirii in zona magazinului "Profi", insotiti de T. B. A., unde au montat, din nou, aparatura de skimming, declaratiile celor doi inculpati contrazicandu-se numai in privinta participarii lor la montarea efectiva a aparaturii.
Din coroborarea declaratiilor mentionate rezulta, fara putinta de tagada, ca inculpatul G. A. L. a fost implicat in montarea aparaturii de skimming pe ATM-urile apartinand B.C.R, in zilele de 1 si 2.11.2012.
De altfel, prezenta inculpatului G. in compania inculpatilor T. B. A., N. A. S. si C. M. C., rezulta si din imprejurarea ca in ziua de 3.11.2012 cand cardul bancar apartinand numitului D. I.a fost folosit ca pointer la ATM-ul nr.510 situat in Predeal, cu ocazia controlului in trafic efectuat asupra cartilor de identitate apartinand ocupantilor autoturismului cu care acestia se deplasau -marca VW Polo cu nr.DB.98.TKE, a fost legitimat si inculpatul G. A. L.
In declaratiile date de inculpatii T. si N., in fata instantei, acestia au aratat ca nu au avut asupra lor, nici in copie si nici in original actele de identitate apartinand inculpatului Grigore, singura explicatie a legitimarii acestuia fiind numai prezenta sa in autoturism.
Este adevarat ca inculpatii anterior mentionati si-au retractat declaratiile date pe parcursul urmaririi penale, dar si in fata instantei- cu ocazia judecarii lor in dosarul format in baza rechizitoriului nr. 96/D/P/2012, respectiv in cauza nr.2605/120/2013, cand solicitasera a li se aplica dispozitiile art. 3201 Cod proc. penala, recunoscandu-si vinovatia, astfel cum a fost retinuta in actul de sesizare a instantei, in care se aratase participarea lor la savarsirea infractiunilor impreuna cu inculpatul G. A.L., fata de care cercetarile fusesera disjunse-, insa urmeaza a se observa lipsa unei explicatii plauzibile pentru revenirea asupra declaratiilor, care au fost identice pe parcursul urmaririi penale, desi au fost date in diferitele momente ale cercetarilor, fie in calitate de faptuitori, fie de invinuiti sau de inculpati.
Instanta apreciaza ca revenirea asupra declaratiilor initiale a fost facuta numai in scopul de a-l absolvi pe inculpatul G. de raspunderea penala, dupa ce relatasera, in amanunt, imprejurarile in care l-au cunoscut, cum au aflat de detinerea de catre acesta a unei aparaturi de skimming si posibilitatea probarii ei, care a avut loc la datele de 1 si 2.11.2012, pentru ca ulterior, sa-i solicite acestuia un dispozitiv de acest gen, promis a fi adus din Italia, contra sumei de 900 de euro, potrivit declaratiei date de T. B. (fila 65, vol.II, dos.u.p.) ori contra sumei de 1.500 de euro, potrivit declaratiei lui N. A. S. (fila 79-verso).
Si martora M. B. A.-M., a aratat ca a aflat de la prietenul sau T. B. A. ca acesta a vorbit cu G.A. L. sa ii dea lui o aparatura de skimming, formata din camera de luat vederi si "gura de lup", chiar in prezenta ei barbatii discutand in locuinta lui Niculae Andrei Silviu.
Aceste declaratii, referitor la incercarea inculpatului T. B. A. de a procura aparatura de skimming de la inculpatul G. A. L. rezulta nu numai din declaratiile date pe parcursul urmaririi penale de T. B. A. - care a aratat (fila 65, vol. II, dos.u.p.) ca l-a sunat pe C. C. si i-a spus ca vrea sa vina in Pitesti pentru a vorbi cu G. A. L. si pentru a cumpara de la acesta un dispozitiv de skimming, plecand in acest sens cu T. B. G., cu masina acestuia marca Audi cu nr. de inmatric
Sursa: Portal.just.ro


Alte spete Infractiuni prevazute in legi si decrete

Vatamare corporala din culpa - Decizie nr. DP262/A/2008 din data de 31.03.2009
Plangere 278 Cpp - Sentinta penala nr. Sp263/2008 din data de 31.03.2009
TRAFIC DE DROGURI - Hotarare nr. 46 din data de 22.04.2015
Trafic interna?ional de droguri de risc - Sentinta penala nr. 9 din data de 22.01.2014
trafic interna?ional de droguri de risc - Sentinta penala nr. 9 din data de 22.01.2014
trafic interna?ional de droguri de risc - Hotarare nr. 9 din data de 22.01.2014
Evaziune fiscala. Folosirea cu rea credinta a bunurilor societatii in interesul propriu al administratorului - Sentinta penala nr. 47 din data de 31.12.2013
Trafic de persoane. Schimbarea incadrarii juridice. Inlaturare agravanta - Sentinta penala nr. 17 din data de 31.12.2013
Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de o persoana care are o inhibatie alcoolica peste 0,8g/l alcool pur in sange. Corecta apreciere a probelor privind determinarea valorii alcoolemiei . - Decizie nr. 70 din data de 23.02.2011
Evaziune fiscala ; Fals intelectual la legea contabilitatii ; Fals in inscrisuri sub semnatura privata ; Spalare de bani ; - Sentinta penala nr. 171 din data de 22.10.2008
Trafic de persoane . Schimbarea incadrarii juridice din forma simpla in forma continuata a infractiunii [legea 678 / 2001 ] - Sentinta penala nr. 40 din data de 19.02.2010
Reproducerea neautorizata pe sisteme de calcul a programelor de calculator piratate .Suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere .Obligarea inculpatului la plata contravalorii drepturilor de autor - Sentinta penala nr. 166 din data de 08.09.2010
Plangere impotriva rezolutiei / ordonantei procurorului de netrimitere in judecata .Inexistenta faptei de reproducere fara drept a unui model industrial [ legea 129/1992 ] - Sentinta penala nr. 180 din data de 28.10.2009
Executare lucrari de construire fara autorizatie Suplimentarea probatoriului .Trimiterea cauzei la procuror in vederea inceperii urmaririi penale - Decizie nr. 169 din data de 10.05.2010
Repunerea inculpatului in termenul de apel Desfiintarea in apel a hotararii si trimiterea cauzei spre rejudecare pentru nelegala citare a inculpatului - Decizie nr. 237 din data de 27.09.2010
Contestatie la executare [art 461 cpp] Inadmisibilitatea invocarii viciilor de procedura pe calea contestatiei la executare .Respingerea in recurs, a contestatiei la executare - Decizie nr. 181 din data de 17.05.2010
Trafic de droguri [ legea nr 143 / 2000 ] . Gradul de pericol social al faptei luat in considerare la individualizarea judiciara a pedepsei - Sentinta penala nr. 108 din data de 14.05.2010
Infractiunea de conducere autovehicul neinmatriculat si infractiunea de conducere a unui autovehicul cu numere false de inmatriculare . Concurs de infractiuni - Decizie nr. 155 din data de 21.05.2010
Taiere fara drept de arbori din fondul forestier si furt. Incadrare juridica in functie de R.I.L. 12 / 2008. Individualizarea pedepsei si latura civila - Decizie nr. 14 din data de 21.01.2010
Comert electronic . Legea 365/2002. Individualizare pedeapsa. - Decizie nr. 22 din data de 01.02.2010