InfoDosar.ro | Jurisprudenta | Spete Tribunalul Hunedoara

Vatamare corporala din culpa

(Decizie nr. DP262/A/2008 din data de 31.03.2009 pronuntata de Tribunalul Hunedoara)

Domeniu Infractiuni prevazute in legi si decrete | Dosare Tribunalul Hunedoara | Jurisprudenta Tribunalul Hunedoara

ROMANIA
TRIBUNALUL HUNEDOARA - SECTIA PENALA


DECIZIA PENALA NR.262/A /2008 DOSAR NR. 620/243/2007

Sedinta publica din 14 octombrie 2008

PRESEDINTE ………….. -judecator
   ………………….   -presedinte sectie penala
   …………………… -grefier


Ministerul Public - Parchetul de pe langa Tribunalul Hunedoara a fost reprezentat de d-na procuror …………..

Pentru astazi fiind amanata pronuntarea asupra apelurilor penale declarate de partile vatamate si civile M. D. V., M. D. I. si inculpatul B. I. M.  impotriva sentintei penale nr. 181/26.06.2007 pronuntata de Judecatoria Hunedoara,  judetul Hunedoara (judecator ……………..).
Se constata ca mersul dezbaterilor si sustinerile orale ale partilor au fost consemnate in incheierea de sedinta din data de 07 octombrie 2008, incheiere care face parte integranta din prezenta decizie.


TRIBUNALUL,


Asupra apelurilor penale de fata:
Prin sentinta penala nr. 181/2007, Judecatoria Hunedoara a condamnat pe inculpatul B. I. M. la:
-2 ani inchisoare pentru infractiunea de vatamare corporala din culpa, prev. si ped. de art. 184 al. 2 si 4 Cod penal;
-1 an inchisoare pentru infractiunea de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana care are in sange o imbibatie alcoolica de peste 0,80 gr./litru alcool pur, prev. si ped. de art. 79 al. 1 din OUG nr. 195/2002.
In baza art. 33 lit. a, 34 lit. b Cod penal, a contopit pedepsele si a aplicat inculpatului pedeapsa cea mai grea, de 2 ani inchisoare.
In baza art. 81, 82 Cod penal, a dispus suspendarea conditionata a executarii pedepsei pe un termen de incercare de doi ani plus durata pedepsei aplicate.
A pus in vedere inculpatului prevederile art. 83, 84 Cod penal.
A obligat pe inculpat sa plateasca partii civile Martinesc Doru Virgil despagubiri civile astfel: suma de 6781,98 euro si 520 lei respingand in rest pretentiile civile.
A obligat pe inculpat sa plateasca partii civile Martinesc Daniela Iuliana despagubiri civile, astfel: suma de 1451 lei despagubiri materiale si suma de 5000 lei daune morale, respingand in  rest pretentiile.
A obligat pe inculpat la plata sumei de 1812,25 lei cheltuieli de spitalizare catre partea civila Spitalul Municipal Dr. Alexandru Simionescu Hunedoara.
A constatat ca BCR Asigurari SA Bucuresti, Sucursala Hunedoara, are calitate de asigurator.
A obligat pe inculpat sa plateasca partii civile Martinesc Doru Virgil suma de 500 lei cheltuieli judiciare.
A obligat pe inculpat la 150 lei cheltuieli judiciare catre stat.
Pentru a hotari astfel, instanta de fond a retinut urmatoarele:
In data de 08 octombrie 2006, in jurul orei 20.20, inculpatul a fost antrenat intr-un accident de circulatie care a avut loc in municipiul Hunedoara, pe B-dul Republicii, in dreptul garnizoanei de pompieri militari.
Inculpatul a circulat cu autoturismul marca Dacia 1300 cu nr. de inmatriculare HD-04-DGR, proprietate personala, din directia Cantina Restaurant spre gara, iar cand a ajuns in dreptul garnizoanei de pompieri, i s-a facut rau, s-a aplecat spre dreapta pentru a vomita, moment in care a pierdut controlul volanului si a intrat cu autoturismul pe contrasens, lovind frontal autoturismul marca Ford Mondeo cu nr. de inmatriculare HD-06-SVH, care circula regulamentar din sens opus,  condus de partea vatamata Martinesc Doru Virgil.
In urma impactului au fost accidentati atat conducatorul acestui autoturism cat si sotia sa, partea vatamata Martinesc Daniela Iuliana, care se afla pe B.heta din fata dreapta a masinii, cei doi fiind transportati la spital.
Ca urmare a recoltarii probelor de sange de la inculpat, a rezultat ca acesta la ora 21.10 a avut o alcoolemie in sange de 2,.50 gr.%o, iar la ora 22.10, o alcoolemie de 2,20 gr.%o.
Inculpatul a recunoscut ca a baut in seara zilei de 07 octombrie 2006 si pana in dimineata de 08 octombrie 2006, ora 04.00, doua sticle de bere de 1, iar in data de 08 octombrie 2006, orele 13.30-14,30 a mai baut o bere de 1 litri la cofetaria Narcisa. De asemenea in aceeasi zi, intre orele 17.30-20.00 a mai baut 2 sticle de bere, de 1 litri fiecare.
In fine, inculpatul a recunoscut faptele sustinand ca, consumul de alcool nu a fost exagerat de mare, insa a dormit foarte putin noaptea, a doua zi a fost la serviciu, fiind astfel obosit.
Accidentul s-a produs din culpa exclusiva a inculpatului, care a condus autovehiculul in stare avansata de ebrietate, a intrat cu acesta pe contrasens incalcand astfel dispozitiile art. 124 si 129 din Regulamentul de aplicare a OUG nr. 195/2002.
In urma accidentului, partea vatamata Martinesc Daniela Iuliana a suferit leziuni care au necesitat pentru vindecare un nr. de 120-130 de zile de ingrijiri medicale, asa cum a rezultat din certificatul medico legal.
De asemenea, autoturismul partii vatamate Martinesc Doru Virgil a fost avariat in totalitate.
Autoturismul condus de catre inculpat era asigurat la SC BCR Asigurari Bucuresti Sucursala Hunedoara.
La individualizarea pedepselor, au fost avute in vedere prevederile art. 72 Cod penal.
S-a apreciat ca in cauza sunt aplicabile prevederile art. 81, 82 Cod penal privind suspendarea conditionata a executarii pedepsei.
In ceea ce priveste latura civila a cauzei, prima instanta a retinut urmatoarele:
Partea vatamata Martinesc Doru Virgil s-a constituit parte civila in cauza cu suma de 49.000 lei, daune civile, compusa din 30.000 lei contravaloarea autoturismului distrus, 13.000 lei daune morale, care reprezinta suferinta psihica si fizica determinata de faptul ca a trebuit sa se deplaseze zilnic la spital, la sotie si a fost privat si de folosinta autoturismului; 400 lei cheltuieli de transport cu taxiul de la data producerii accidentului si pana in prezent si 120 lei costul transportului autoturismului distrus la Service.
Partea vatamata Martinesc Daniela Iuliana s-a constituit parte civila in cauza cu suma de 900 lei cheltuieli suportate pe perioada spitalizarii, 29 lei taxa eliberare certificat medico legal, 551 lei contravaloare medicamente, cizme ortopedice si sustinator pantof cumparat dupa externare, 17.000 lei daune morale, reprezentand suferintele fizice si psihice cauzate de accident.
Spitalul municipal Dr. Alexandru Simionescu Hunedoara s-a constituit parte civila in cauza cu suma de 1.812,25 lei reprezentand cheltuieli de spitalizare pentru partea vatamata Martinesc Daniela Iuliana.
Din probatoriul testimonial administrat in cauza, s-a facut dovada ca partea civila Martinesc Doru Virgil s-a deplasat de mai multe ori cu taxiul de la domiciliu la spital, unde era internata sotia, achitand contravaloarea transportului, respectiv aproximativ 600 lei.
De asemenea, s-a depus la dosar chitanta de plata a sumei de 120 lei, transportul autoturismului avariat la SC Verbitek SRL.
Din raportul de evaluare intocmit de BCR Asigurari Sucursala Hunedoara, a rezultat ca, costul reparatiei autoturismului distrus a fost de 8381,98 euro, din care inculpatul a achitat partii civile Martinesc Doru Virgil suma de 1600 euro, ramanand nerecuperata suma de 6781,98 euro.
In temeiul art. 14 , 346 Cod proc. penala, art. 999 Cod civil, inculpatul a fost obligat sa plateasca partii civile Martinesc Doru Virgil despagubiri civile astfel: suma de 6781,98 euro si 520 lei.
Intrucat partea vatamata nu a facut dovada suportarii unui prejudiciu moral, s-a respins ca nejustificata cererea de acordare a daunelor morale solicitate.
De asemenea, din probatoriul testimonial ( filele 80,81) s-a facut dovada ca partea vatamata Martinesc Daniela Iuliana pe perioada spitalizarii, a avut nevoie de medicamentatie si hrana, ca sotul s-a deplasat zilnic la spital, astfel ca s-au facut cheltuieli de aproximativ 1000 lei.
Din chitantele depuse la dosar, a rezultat ca partea vatamata a cumparat incaltaminte speciala si sustinator pentru picior, medicamente si a achitat taxa pentru certificatul medico legal, cheltuielile ridicandu-se la suma de 742,23 lei, deci cu mult peste suma solicitata, conform constituirii de parte civila.
In ceea ce priveste solicitarea de daune morale, s-a constatat ca partea civila Martinesc Daniela Iuliana a suferit grave suferinte fizice si psihice, care sunt de natura sa justifice o compensatie sub forma daunelor morale, apreciindu-se ca suma de 5000 lei este de natura sa asigure aceasta compensatie.
In temeiul art. 14, 346 Cod proc. penala, art. 999 Cod civil, inculpatul a fost obligat sa plateasca partii civile Martinesc Daniela Iuliana suma de 1451 lei despagubiri civile solicitate si suma de 5000 lei daune morale, respingand in rest cererea.
Impotriva acestei sentinte, partile vatamate si civile Martinesc Doru Virgil si Martinesc Daniela Iuliana si inculpatul B. I.M.au declarat apel, in termen, motivat.
Partile vatamate si civile au solicitat urmatoarele:
Sub aspectul laturii penale, schimbarea incadrarii juridice a faptei din infractiunea prev. de art. 184 al. 2 si 4 Cod penal in infractiunea prev. de art. 184 al. 2,4 si 4/1 Cod penal si aplicarea unei pedepse corespunzatoare.
Sub aspectul laturii civile, partea civila Martinesc Doru Virgil a solicitat acordarea daunelor morale in cuantum de 13.000 lei care au fost cerute la instanta de fond, iar aceasta le-a respins in mod nejustificat, iar partea civila Martinesc Daniela Iuliana a solicitat majorarea cuantumului daunelor morale la 17.000 lei reprezentand suferintele fizice si psihice avute in urma accidentului.
Inculpatul a solicitat urmatoarele:
Sub aspectul laturii penale, schimbarea incadrarii juridice a faptei in infractiunea prev. de art. 184 al. 2,4 si 4/1 Cod penal si incetarea procesului penal conform dispozitiilor art. 11 pct. 2 lit. b combinat cu art. 10 lit. i/1 Cod proc. penala intrucat exista o cauza de nepedepsire prevazuta de lege, pentru infractiunea prev. de art. 79 al. 1 din OUG nr. 195/2002, faptele de conducere a autoturismului pe drumurile publice de catre o persoana care are in sange o imbibatie alcoolica ce depaseste limita legala si de vatamare corporala din culpa constituind o singura infractiune complexa, de vatamare corporala din culpa prev. de art. 184 al. 2,4 si 4/1 Cod penal.
Sub aspectul laturii civile, a solicitat, in cazul partii civile Martinesc Doru Virgil:
-reducerea daunelor materiale vazand deteriorarea autoturismului la suma de 3422,75 euro prejudiciul real fiind de 5023,75 euro, din care se scade suma de 1600 euro  ce i-a fost achitata partii civile;
-inlaturarea sumei de 400 lei, reprezentand transport cu taxiul, ca nedovedita.
A solicitat in cazul partii civile Martinesc Daniela Iuliana:
-inlaturarea sumei de 900 lei cheltuieli pe perioada spitalizarii si a sumei de 169 lei reprezentand contravaloarea cizmelor ortopedice intrucat aceasta nu se justifica;
-reducerea cuantumului daunelor morale, suma acordata de instanta de fond, de 5000 lei, fiind exagerata.
Examinand sentinta atacata in baza motivelor invocate, precum si din oficiu, potrivit art. 371 alin. 2 Cod proc.penala, se constata urmatoarele:
Prima instanta a retinut corect starea de fapt si vinovatia inculpatului cu privire la aptele retinute in sarcina sa.
In ceea ce priveste incadrarea juridica a faptei de vatamare corporala din culpa, prev. de art. 184 al. 2 si 4 Cod penal se constata ca aceasta este nelegala.
Infractiunea prev. de art. 184 al. 2,4 si 4/1 Cod penal inglobeaza doua activitati ilicite distincte, ambele sanctionate de legiuitor: infractiunea prev. de art. 184 al. 4/1 Cod penal si infractiunea prev. de art. 79 al. 1 din OUG nr. 195/2002, cand starea de ebrietate se suprapune peste limitele prevazute in OUG nr. 195/2002, cum este cazul in speta de fata, cele doua infractiuni urmand a fi retinute in concurs.
Prin urmare, se impune schimbarea incadrarii juridice a faptei din infractiunea prev. de art. 184 al. 2 si 4 Cod penal in infractiunea prev. de art. 184 al.2,4 si 4/1 teza a II-a Cod penal, cu mentinerea pedepsei de 2 ani inchisoare pentru aceasta infractiune, neimpunandu-se majorarea ei, avand in vedere imprejurarile in care a fost comisa fapta si ca inculpatul nu are antecedente penale.
Sub aspectul laturii penale se mai constata ca instanta de fond a omis sa aplice inculpatului pedepsele accesorii prev. de art. 64 lit. a si b Cod penal, in conditiile art. 71 al. 5 Cod penal, impunandu-se privarea inculpatului  de exercitiul drepturilor de a alege si de a fi ales in autoritatile publice sau in functii elective publice precum si a dreptului de a ocupa o functie implicand exercitiul autoritatii de stat, fata de natura faptelor comise si a consecintelor acestora  .
In ceea ce priveste latura civila a cauzei, in cazul partii civile Martinesc Doru Virgil, care urmare a accidentului de circulatie nu a suferit leziuni, se constata ca in mod corect instanta de fond a retinut ca nu i se cuvin daune morale.
Cum sotia partii civile a fost internata in spital, iar autoturismul a fost avariat in accident, partea civila a fost nevoita sa se deplaseze cu taxiul de mai multe ori la spital, astfel ca suma de 400 lei este justificata ( fila 80).
Autoturismul Ford Mondeo HD-06-SVH condus de partea civila avea o valoare reala calculata in functie de contractul de contractul de vanzare-cumparare si cheltuielile platite pentru inmatriculare de 6697 euro ( fila 109) . Urmare a avarierii acestuia, readucerea in stare de functionare prin efectuarea unor reparatii nerentabile ar costa 9527 euro.
Prin urmare, instanta de apel apreciaza ca suma ce i se cuvine partii civile este de 6697 euro, din aceasta suma urmeaza a se scadea suma de 1600 euro, ce a fost platita de inculpat, rezultand o suma ramasa de achitat de 5097 euro.
Nu se impune a se scadea contravaloarea pieselor ce nu au fost avariate intrucat acestea reprezinta partile componente ale autoturismului ce nu mai pot fi valorificate.
In ceea ce priveste latura civila a cauzei, in cazul partii civile Martinesc Daniela Iuliana, din probele testimoniale si cu inscrisuri aflate la dosar ( filele 80. 81, 89, 95) rezulta ca aceasta a beneficiat pe perioada internarii de medicamente si alimentatie suplimentara si a fost necesara si purtarea unei incaltaminte speciale pentru picior in conditiile in care a suferit o fractura cominutiva  calcaneu dr. astfel ca solicitarea inculpatului de a se inlatura suma de 1069 lei din cuantumul daunelor materiale acordate este nejustificata.
Cum partea civila a suferit leziuni ce au necesitat 120-130 zile  de ingrijiri medicale, pentru vindecare, instanta de apel constata ca inculpatul a produs acesteia serioase traume fizice si psihice prin atingerea adusa satisfactiilor unei vieti normale, astfel ca se impune majorarea cuantumului daunelor morale la 13.000 lei.
Asa fiind, se vor admite ca fondate prezentele apeluri, pentru temeiul prev. de art. 379 pct. 2 lit. a Cod proc. penala, se va desfiinta partial sentinta atacata si se va schimba incadrarea juridica a faptei din infractiunea prev. de art. 184 al. 2 si 4 Cod penal in infractiunea prev. de art. 184 al.2,4 si 4/1 teza a II_a Cod penal  pentru care inculpatul va fi condamnat la pedeapsa de 2 ani inchisoare.
In baza art. 33 lit. a si 34 lit. b Cod penal, se va contopi aceasta pedeapsa cu pedeapsa de 1 an inchisoare aplicata pentru infractiunea prev. de art. 79 al. 1 din OUG nr. 195/2002, urmand ca inculpatul sa execute pedeapsa cea mai grea, de 2 ani inchisoare.
Se vor interzice inculpatului drepturile prev. de art. 64 lit. a si b Cod penal, in conditiile art. 71 Cod penal  iar in baza art. 71 al. 5 Cod penal, se va suspenda executarea pedepselor accesorii sus mentionate pe durata suspendarii conditionate a pedepsei inchisorii.
Se va stabili la 5097 euro cuantumul daunelor materiale cuvenite partii civile Martinesc Doru Virgil (contravaloare autoturism avariat) si la 13.000 lei cuantumul daunelor morale cuvenite partii civile Martinesc Daniela Iuliana.
Se vor mentine in rest dispozitiile sentintei atacate.
Vazand si prevederile art. 192 al. 3 Cod proc. penala si art. 193 Cod proc. penala, precum si solutia preconizata in cauza, va obliga pe inculpat la 250 lei cheltuieli judiciare catre partea vatamata si civila Martinesc Daniela Iuliana.

PENTRU ACESTE MOTIVE
IN NUMELE LEGII
DECIDE:
Admite ca fondate apelurile introduse de partile vatamate si civile MARTINESC DORU VIRGIL si MARTINESC DANIELA IULIANA si inculpatul B. I.M. impotriva sentintei penale nr. 181/2007 pronuntata de Judecatoria Hunedoara, judetul Hunedoara, pentru temeiul prev.de art.379 pct.2 lit.a C.p.p. desfiinteaza partial sentinta atacata si in consecinta:
Schimba incadrarea juridica a faptei din infractiunea de vatamare corporala din culpa prev.de art.184 al.2 si 4 C.p. in infractiunea de vatamare corporala din culpa prev.de art.184 al.2, 4 si al.4/1 teza a II-a C.p. si il condamna pe inculpat la 2 (doi) ani inchisoare.
In baza art.33 lit.a si 34 lit.b C.p. contopeste pedeapsa de 2 ani inchisoare cu pedeapsa de 1 an inchisoare si dispune ca inculpatul sa execute pedeapsa cea mai grea de 2 ani inchisoare.
Interzice inculpatului exercitiul drepturilor prev.de art.64 lit.a si b C.p. in conditiile prev.de art.71 C.p.
In baza art.71 al.5 C.p. suspenda executarea pedepselor accesorii susmentionate pe durata suspendarii conditionate a executarii pedepsei inchisorii .
Stabileste la 5.097 Euro cuantumul daunelor materiale (c/val autoturism avariat) cuvenite partii civile Martinesc Doru Virgil.
Stabileste la 13.000 lei cuantumul daunelor morale cuvenite partii civile Martinesc Daniela Iuliana.
Mentine in rest dispozitiile sentintei atacate.
Obliga inculpatul sa plateasca partii civile Martinesc Daniela Iuliana 250 lei cu titlu de cheltuieli judiciare in apel.
Cu drept de recurs in 10 zile de la pronuntare cu inculpatul B. I.M.si partea vatamata si civila Martinesc Doru Virgil si de la comunicare cu celelalte parti.
Data si pronuntata in sedinta publica din 14.10.2008.

PRESEDINTE, JUDECATOR,


GREFIER,
 

GC/CC/2 ex.
jud. fond
29.10.2008

Sursa: Portal.just.ro


Alte spete Infractiuni prevazute in legi si decrete

Reziliere contract de concesiune - Conditii - Decizie nr. 132/R din data de 07.02.2014
Rectificare carnet de munca. Dispozitii legale - Sentinta civila nr. 651/LM din data de 13.03.2014
Divort. Exerxitarea autoritatii parintesti - Decizie nr. 503/A din data de 25.09.2014
Atribuire folosinta imobil. O.P. - conditii de admisibilitate - Decizie nr. 404/A din data de 18.07.2014
Rezolutie antecontract de vanzare cumparare - Decizie nr. 607/R din data de 24.11.2014
LITIGIU DE ASIGURARI SOCIALE. CUMULUL PENSIEI DE INVALIDITATE GRADUL III CU INDEMNIZATIA AFERENTA UNEI FUNCTII PUBLICE. CONTESTATIE DECIZIE DEBIT - Sentinta civila nr. 6617/97/2010 din data de 18.04.2011
DECIZIE DE IMPUTARE. NELEGALITATEA EMITERII ACTULUI RAPORTAT LA DISP. ART. 169 (164) CODUL MUNCII republicat - Sentinta civila nr. 5773/97/2010 din data de 24.01.2011
ESFACEREA CONTRACTULUI INDIVIDUAL DE MUNCA PENTRU MOTIVE CARE NU TIN DE PERSOANA SALARIATULUI. NERESPECTAREA CRITERIILOR MINIMALE DE SELECTIE A PERSONALULUI CE URMEAZA A FI CONCEDIAT, PREVAZUTE DE CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA APLICABIL, RAPORTAT LA D... - Sentinta civila nr. 1521/97/2010 din data de 22.02.2011
NERESPECTAREA CLAUZELOR NEGOCIATE PRIN CONTRACTUL INDIVIDUAL DE MUNCA. CONSECINTA OBLIGARII ANGAJATULUI LA PLATA UNOR DESPAGUBIRI. - Sentinta civila nr. 1648/97/2010 din data de 24.02.2011
SANCTIONARE DISCIPLINARA. EXCEPTIA TARDIVITATII EMITERII DECIZIEI - Sentinta civila nr. 680/LM/2011 din data de 21.04.2011
GREVA DE AVERTISMENT. NEINDEPLINIREA CONDITIILOR IMPUSE DE LEGEA NR. 62/2011, A DIALOGULUI SOCIAL.NELEGALITATE - Sentinta civila nr. 1189/LM/2011 din data de 26.05.2011
DREPTURI SALARIALE ALE PERSONALULUI DIDACTIC. APLICAREA DISPOZITIILOR LEGALE PRIVIND PLATA AJUTORULUI FINANCIAR PENTRU ACHIZITIONAREA DE CARTI SI PROGRAME EDUCATIONALE IN FORMAT ELECTRONIC - Sentinta civila nr. 1921/LM/2011 din data de 15.11.2011
DESFACEREA CONTRACTULUI INDIVIDUAL DE MUNCA PENTRU MOTIVE CE NU TIN DE PERSOANA SALARIATULUI. RESPECTAREA CRITERIILOR PRIORITARE DE CONCEDIERE. NETEMEINICIA CONTESTATIEI. - Sentinta civila nr. 2250/LM/2011 din data de 27.10.2011
Desfacerea disciplinara a contractului individual de munca. Analiza temeiniciei masurii in raport de dispozitiile art.266 Codul Muncii - Sentinta civila nr. 376/LM/2011 din data de 28.02.2011
Litigiu de asigurari sociale. Contestarea deciziei de respingere a cererii privind acordarea pensiei de serviciu in baza Legii nr.303/2004. Decizie de debit emisa de Casa de Pensii pentru recuperarea diferentelor de pensie. - Sentinta civila nr. 334/LM/2011 din data de 22.02.2011
Conflict de munca. Modificarea unilaterala a contractului individual de munca fara acordul salariatului. Mentinerea postului desfiintat sub o alta denumire. Nelegalitate. - Sentinta civila nr. 320/LM/2011 din data de 22.02.2011
Conflict de munca. Gresita indicare a temeiului de drept in cazul desfacerii contractului de munca pe durata determinata inainte de expirarea termenului. Neacordarea daunelor morale - Sentinta civila nr. 318/LM/2011 din data de 22.02.2011
Indemnizatie de somaj. Stabilirea acesteia prin includerea in baza de calcul a platilor compensatorii. Nelegalitate. - Sentinta civila nr. 1664/LM/2010 din data de 16.11.2010
Desfiintarea postului ocupat de reclamant in cadrul procedurii de concediere colectiva. - Sentinta civila nr. 1598/LM/2010 din data de 09.11.2010
Litigiu de asigurari sociale. Recalcularea pensiei prin valorificarea veniturilor realizate in acord global, in raport de considerentele Deciziei Inaltei Curti de Casatie si Justitie nr. 30/2009 - Sentinta civila nr. 1567LM/2010 din data de 02.11.2010