Modificare titlu de proprietate
(Sentinta civila nr. 1105 din data de 12.12.2012 pronuntata de Judecatoria Husi)Dosar nr. 1440 /244/2012 - modif.T.P.-
R O M A N I A
JUDECATORIA HUSI
Sentinta civila nr.1105/2012
Sedinta publica din 12 Decembrie 2012
Completul compus din:
PRESEDINTE A. A.
Grefier G.M.
Pe rol fiind judecarea actiunii civile formulata de reclamanta B. M. in contradictoriu cu paratele Comisia Judeteana pentru Aplicarea Lg.18/91 cu sediul in Vaslui str. Stefan cel Mare nr.79, jud. Vaslui si Comisia Locala Hoceni, avand ca obiect modificare titlu de proprietate.
La apelul nominal facut in sedinta publica s-a prezentat reclamanta B. M. asistata de av. A. M. cu imputernicire avocatiala nr. 25/23.08.2012 aflata la fila 9 din dosar, lipsind paratele. Se prezinta si martorii.
Procedura de citare este legal indeplinita.
S-a facut referatul cauzei de catre grefierul de sedinta care invedereaza instantei faptul ca a fost amanata cauza in vederea administrarii probatoriului.
Instanta procedeaza la audierea martorilor C. E. si L. I. sub prestare de juramant, declaratiile acestora fiind consemnate si atasate la dosarul cauzei.
Nemaifiind alte cereri de formulat instanta constata cauza in stare de judecata si acorda cuvantul partilor pentru dezbaterea cererii de modificare a titlului de proprietate.
Reclamanta, prin aparator, avand cuvantul arata ca a formulat cererea de chemare in judecata in contradictoriu cu parata Comisia Judeteana Vaslui, ca prin hotararea ce se va pronunta sa se modifice titlul de proprietate nr. 124/18.12.1995.
Probatoriul administrat in cauza arata ca reclamanta a primit de la parintii sai o suprafata de 1 ha teren arabil iar sotul sau P. T. a primit si el 1 ha de la parintii sai.
Sotul reclamantei a fost cel care a solicitat de la comisie reconstituirea dreptului de proprietate pentru suprafata de 2 ha teren arabil.
Ulterior reclamanta a divortat si in hotararea de iesire din indiviziune, respectiv sentinta civila nr. 746/20.06.1996 pronuntata de Judecatoria Husi se arata ca suprafata de 1 ha nu poate fi inclusa in masa partajabila fiind bunul propriu al reclamantei.
Pentru aceste motive solicita admiterea cererii asa cum a fost formulata .
Fara cheltuieli de judecata.
Instanta lasa cauza in pronuntare, dupa deliberare dandu-se prezenta hotarare; I N S T A N T A
Asupra actiunii civile de fata ; Prin cererea inregistrata la aceasta instanta, reclamanta B. M. a solicitat in contradictoriu cu paratele Comisia Judeteana pentru aplicarea Lg.18/91 si Comisia Locala Hoceni modificarea titlului de proprietate nr.124/14324 eliberat la data de 18.12.1995 de catre Comisia Judeteana pentru aplicarea Lg.18/91 Vaslui pe numele lui P. Gh.T. pentru suprafata de 2 ha teren situat in extravilanul satului Tomsa com. Hoceni, jud. Vaslui in sensul includerii sale ca si titulara a dreptului de proprietate.
In motivarea actiunii se arata ca cu titlul de proprietate sus mentionat s-a reconstituit suprafata de teren de 2 ha in extravilanul satului Tomsa, com. Hoceni, pe numele lui Proca Gh. Teodor, acum decedat. Cu acesta am fot casatorita pana la data de 5.12.1991. Pana la acest moment s-au inregistrat cererile de reconstituire a dreptului de proprietate funciara la Comisia Locala Hoceni de aplicare a Lg. 18/1991. Intrucat atunci nu era inca divortata de Proca Teodor, el a fost acela care a mers la comisie si a facut o singura cerere pentru suprafata de teren de 1 ha care i se cuvenea lui de la parinti. Ulterior a intervenit divortul lor iar titlul de proprietate s-a intocmit dupa aceea dar numai pe numele celui care a facut cererea, adica a fostului meu sot. Ca este asa si nu altfel o dovedeste si felul in care s-au scris cele 2 suprafete in titlu: 1 ha in tarlaua 102, parcela 2269, punctul "Balanesti", teren care a apartinut parintilor socri si 1 ha in tarlaua 52, parcela 1523, punctul " Saca", teren care a apartinut parintilor sai.
In dovedirea actiunii, reclamanta a depus la dosar copii dupa titlul de proprietate nr. nr.124/14324eliberat pe numele lui P. T. ,copie dupa sent. civ. nr.746/1996 a Judecatoriei Husi,,copii dupa mai multe evidente din registrul agricol si s-a solicitat administrarea probei cu martori.
Comisia Locala pentru aplicare legii 18/1991 a depus la dosar documentele care au stat la baza eliberarii titlului de proprietate nr. nr.124/14324 eliberat la data de 18.12.1995 de catre Comisia Judeteana pentru aplicarea Lg.18/91 Vaslui pe numele lui P. Gh.T. pentru suprafata de 2 ha teren situat in extravilanul satului Tomsa com. Hoceni,jud. Vaslui.
In cauza au fost audiati martorii C. E. si L. I.
Din actele si lucrarile dosarului de fata, instanta constata urmatoarele:
La data de 18.12.1995 s-a eliberat titlul de proprietate nr.124/14324 eliberat la data de 18.12.1995 de catre Comisia Judeteana pentru aplicarea Lg.18/91 Vaslui pe numele lui P.Gh.T. pentru suprafata de 2 ha teren situat in extravilanul satului Tomsa com. Hoceni,jud. Vaslui.
La baza acestei reconstituiri a stat cererea formulata la data de 14.03.1991 formulata de P. T. de restituire a suprafetei de 2 ha teren cu care figura in registrul agricol.
Din aceste evidente rezulta ca P. T. si M. figurau in registrul agricol inca din 1959 cu o suprafata de 2 ha teren cu care erau inscrisi in Intovarasirea Dr. Belsugului. Rezulta, asadar,ca acest teren era bun comun al ambilor soti,P. T. si reclamanta P. M. La acea data era in vigoare Cd. familiei din 1954 care a instituit regimul comunitatii de bunuri a partilor.
Potrivit art.8 al.3 si 4 din legea 18/1991,modificata, stabilirea dreptului de proprietate se face, la cerere, prin eliberarea unui titlu de proprietate in limita unei suprafete minime de 0,5 ha pentru fiecare persoana indreptatita, potrivit prezentei legi, si de maximum 10 ha de familie, in echivalent arabil.
(4) Prin familie se intelege sotii si copiii necasatoriti, daca gospodaresc impreuna cu parintii lor.
La data de 14.03.1991,cand P. T. a formulat cererea de restituire a suprafetei de 2 ha teren reclamanta era casatorita cu acesta.
Datorita acestui fapt,a formulat cerere doar sotul in numele intregii familii.
Rezulta, prin urmare,ca membrii familiei au gospodarit in comun,indiferent de faptul ca unele terenuri folosite erau proprii ale fiecarui sot,iar altele erau comune.
Din acest punct de vedere, se poate considera ca si cererea de reconstituire a dreptului de proprietate formulata in temeiul legii 18/1991 este formulata tot in numele familiei de catre capul gospodariei,respectiv P. T.,operand in acest caz dispozitiile privitoare la mandatul tacit reciproc dintre soti prevazut de art. 31,35 Cd. Fam.
In conditiile in care s-a formulat o cerere de reconstituire a dreptului de proprietate,iar terenurile au fost in patrimoniul familiei si gospodarite impreuna,instanta apreciaza ca reconstituirea dreptului de proprietate se poate face atat in favoarea lui P. T.,titularul cererii,cat si in favoarea
reclamantei,in numele careia a fost formulata,in baza mandatului tacit reciproc.
A interpreta intr-un alt mod cererea de reconstituire a dreptului de proprietate,ar echivala cu pretinderea unei conduite diligente exagerate tuturor persoanelor care uzeaza de procedurile prevazute de legea 18/1991si existenta unor cunostinte juridice temeinice, astfel incat sa se poata distinge intre regimul juridic al bunurilor proprii si cel al bunurilor comune,ceea ce nu este in acord cu nivelul mediu de pregatire al solicitantilor in cadrul procedurii speciale prevazute de legea 18/1991.
Potrivit disp. art.11 al.3 din legea 18/1991 ,,stabilirea dreptului de proprietate se face la cerere, pe baza situatiei terenurilor detinute de cooperativa agricola de productie la 1 ianuarie 1990, inscrisa in sistemul de evidenta a cadastrului funciar general sau a registrului agricol, corectata cu instrainarile legal efectuate de catre cooperativa pana la data intrarii in vigoare a legii.,,
Or, din evidentele extrase din registrul agricol rezulta ca atat P.T. cat si reclamanta figurau in registrul agricol cu suprafata de 2 ha teren.
Nulitatea unui titlu urmeaza sa fie verificata in raport de dispozitiile legale existente la data emiterii actului contestat (art.III alin.1 Lg.169/1997).
Conditiile de valabilitate ale unui titlu de proprietate eliberat in baza Lg. 18/1991 sunt cele prevazute de legea in vigoare la data emiterii.
Analizand titlul de proprietate eliberat pe numele partilor instanta constata ca acesta nu a fost eliberat cu respectarea disp.Lg.18/1991, cuprinzand intreaga suprafata de teren cu care partile figurau in registrul agricol si pentru care s-a formulat cerere de reconstituire a dreptului de proprietate,insa nu au fost trecuti ambii titulari ai dreptului de proprietate.
Asa cum s-a aratat mai sus, titlul de proprietate a carei anulare se solicita a intrat in circuitul civil,ceea ce presupune cu necesitate respectarea principiului securitatii raporturilor juridice care este unul din elementele fundamentale ale preeminentei dreptului. In acest sens s-a pronuntat si Curtea Constitutionala, care in decizia 517/2007,a aratat ca "dispozitiile legale aplicabile nu trebuie sa creeze o stare de instabilitate a raporturilor juridice si sa aduca atingere drepturilor castigate in temeiul legilor mentionate anterior, ce au reglementat regimul reconstituirii si constituirii dreptului de proprietate funciara".
Si in jurisprudenta CEDO s-a statuat ca anularea titlurilor emise in baza disp. legii fondului funciar este permisa numai daca este prevazuta de lege,urmareste un scop legitim,pastreaza un just echilibru intre interesul general al comunitatii si imperativele protectiei drepturilor fundamentale ale individului.(cauza Toscuta c. Romaniei).Or,asa cum s-a aratat mai sus, este incident in cauza motivul de nulitate prev. de art.III al.1 lit.a din legea 169/1997si deci, anularea titlului de proprietate in cauza se poate retine ca ,,este prevazuta de lege,,.
Concluzionand, fata de considerentele aratate,instanta constata ca actiunea formulata de reclamanta este intemeiata, urmand sa fie admisa.
In baza art. III al.1,lit.a din legea 169/1997,instanta va constata nulitatea absoluta partiala a titlului de proprietate nr.124/14324 eliberat la data de 18.12.1995 de catre Comisia Judeteana pentru Aplicarea Lg.18/91 Vaslui pe numele lui P.Gh.T. pentru suprafata de 2 ha teren situat in extravilanul satului Tomsa com. Hoceni,jud. Vaslui.
Va obliga Comisia Locala Hoceni si Comisia Judeteana Vaslui pentru aplicarea legii 18/1991 sa elibereze un nou titlu de proprietate pentru aceeasi suprafata de teren, de 2 ha,insa pe numele tuturor persoanelor indreptatite,respectiv pe numele lui P.T. (si nu T. cum eronat s-a inscris in titlul nr.124/14324) si a fostei sotii, B.(fosta P.) M.
In baza art. 54 din Lg.7/1996 instanta va dispune comunicarea prezentei sentinte, dupa ramanerea ei definitiva si irevocabila, la O.C.P.I Vaslui.
In baza art. 77 ind.1 alin. 6 din Lg. 571/2003 dispune comunicarea prezentei sentinte, dupa ramanerea ei definitiva si irevocabila la Serviciul Impozite si taxa al Primariei com. Hoceni.
Instanta va lua act ca nu s-au solicitat cheltuieli de judecata.
PENTRU ACESTE MOTIVE
IN NUMELE LEGII
HOTARASTE
Admite actiunea civila formulata de reclamanta B. M. cu domiciliul in Husi str. Ana Ipatescu nr.34, jud. Vaslui in contradictoriu cu paratele Comisia Judeteana pentru Aplicarea Lg.18/91 cu sediul in Vaslui str. Stefan cel Mare nr.79, jud. Vaslui si Comisia Locala Hoceni.
Constata nulitatea absoluta partiala a titlului de proprietate nr.124/14324 eliberat la data de 18.12.1995 de catre Comisia Judeteana pentru Aplicarea Lg.18/91 Vaslui pe numele lui P. Gh.T. pentru suprafata de 2 ha teren situat in extravilanul satului Tomsa com. Hoceni,jud. Vaslui.
Obliga Comisia Locala Hoceni si Comisia Judeteana Vaslui pentru aplicarea legii 18/1991 sa elibereze un nou titlu de proprietate pentru aceeasi suprafata de teren, de 2 ha, insa pe numele tuturor persoanelor indreptatite, respectiv pe numele lui P. T.(si nu T. cum eronat s-a inscris in titlul nr.124/14324) si a fostei sotii, B.(fosta P.) M..
In baza art 54 din Lg.7/1996 instanta dispune comunicarea prezentei sentinte, dupa ramanerea ei definitiva si irevocabila, la O.C.P.I Vaslui.
In baza art. 77 ind.1 alin. 6 din Lg. 571/2003 dispune comunicarea prezentei sentinte, dupa ramanerea ei definitiva si irevocabila la Serviciul Impozite si taxe al Primariei com Hoceni.
Ia act ca nu s-au solicitat cheltuieli de judecata.
Cu recurs in 15 zile de la comunicare.
Pronuntata in sedinta publica azi, 12.12.2012
Presedinte, Grefier,
A. A. G. M. Red. A.A.
Tehnored. A.A./G.M.
4 ex/21.12.2012
R O M A N I A
JUDECATORIA HUSI
Sentinta civila nr.1105/2012
Sedinta publica din 12 Decembrie 2012
Completul compus din:
PRESEDINTE A. A.
Grefier G.M.
Pe rol fiind judecarea actiunii civile formulata de reclamanta B. M. in contradictoriu cu paratele Comisia Judeteana pentru Aplicarea Lg.18/91 cu sediul in Vaslui str. Stefan cel Mare nr.79, jud. Vaslui si Comisia Locala Hoceni, avand ca obiect modificare titlu de proprietate.
La apelul nominal facut in sedinta publica s-a prezentat reclamanta B. M. asistata de av. A. M. cu imputernicire avocatiala nr. 25/23.08.2012 aflata la fila 9 din dosar, lipsind paratele. Se prezinta si martorii.
Procedura de citare este legal indeplinita.
S-a facut referatul cauzei de catre grefierul de sedinta care invedereaza instantei faptul ca a fost amanata cauza in vederea administrarii probatoriului.
Instanta procedeaza la audierea martorilor C. E. si L. I. sub prestare de juramant, declaratiile acestora fiind consemnate si atasate la dosarul cauzei.
Nemaifiind alte cereri de formulat instanta constata cauza in stare de judecata si acorda cuvantul partilor pentru dezbaterea cererii de modificare a titlului de proprietate.
Reclamanta, prin aparator, avand cuvantul arata ca a formulat cererea de chemare in judecata in contradictoriu cu parata Comisia Judeteana Vaslui, ca prin hotararea ce se va pronunta sa se modifice titlul de proprietate nr. 124/18.12.1995.
Probatoriul administrat in cauza arata ca reclamanta a primit de la parintii sai o suprafata de 1 ha teren arabil iar sotul sau P. T. a primit si el 1 ha de la parintii sai.
Sotul reclamantei a fost cel care a solicitat de la comisie reconstituirea dreptului de proprietate pentru suprafata de 2 ha teren arabil.
Ulterior reclamanta a divortat si in hotararea de iesire din indiviziune, respectiv sentinta civila nr. 746/20.06.1996 pronuntata de Judecatoria Husi se arata ca suprafata de 1 ha nu poate fi inclusa in masa partajabila fiind bunul propriu al reclamantei.
Pentru aceste motive solicita admiterea cererii asa cum a fost formulata .
Fara cheltuieli de judecata.
Instanta lasa cauza in pronuntare, dupa deliberare dandu-se prezenta hotarare; I N S T A N T A
Asupra actiunii civile de fata ; Prin cererea inregistrata la aceasta instanta, reclamanta B. M. a solicitat in contradictoriu cu paratele Comisia Judeteana pentru aplicarea Lg.18/91 si Comisia Locala Hoceni modificarea titlului de proprietate nr.124/14324 eliberat la data de 18.12.1995 de catre Comisia Judeteana pentru aplicarea Lg.18/91 Vaslui pe numele lui P. Gh.T. pentru suprafata de 2 ha teren situat in extravilanul satului Tomsa com. Hoceni, jud. Vaslui in sensul includerii sale ca si titulara a dreptului de proprietate.
In motivarea actiunii se arata ca cu titlul de proprietate sus mentionat s-a reconstituit suprafata de teren de 2 ha in extravilanul satului Tomsa, com. Hoceni, pe numele lui Proca Gh. Teodor, acum decedat. Cu acesta am fot casatorita pana la data de 5.12.1991. Pana la acest moment s-au inregistrat cererile de reconstituire a dreptului de proprietate funciara la Comisia Locala Hoceni de aplicare a Lg. 18/1991. Intrucat atunci nu era inca divortata de Proca Teodor, el a fost acela care a mers la comisie si a facut o singura cerere pentru suprafata de teren de 1 ha care i se cuvenea lui de la parinti. Ulterior a intervenit divortul lor iar titlul de proprietate s-a intocmit dupa aceea dar numai pe numele celui care a facut cererea, adica a fostului meu sot. Ca este asa si nu altfel o dovedeste si felul in care s-au scris cele 2 suprafete in titlu: 1 ha in tarlaua 102, parcela 2269, punctul "Balanesti", teren care a apartinut parintilor socri si 1 ha in tarlaua 52, parcela 1523, punctul " Saca", teren care a apartinut parintilor sai.
In dovedirea actiunii, reclamanta a depus la dosar copii dupa titlul de proprietate nr. nr.124/14324eliberat pe numele lui P. T. ,copie dupa sent. civ. nr.746/1996 a Judecatoriei Husi,,copii dupa mai multe evidente din registrul agricol si s-a solicitat administrarea probei cu martori.
Comisia Locala pentru aplicare legii 18/1991 a depus la dosar documentele care au stat la baza eliberarii titlului de proprietate nr. nr.124/14324 eliberat la data de 18.12.1995 de catre Comisia Judeteana pentru aplicarea Lg.18/91 Vaslui pe numele lui P. Gh.T. pentru suprafata de 2 ha teren situat in extravilanul satului Tomsa com. Hoceni,jud. Vaslui.
In cauza au fost audiati martorii C. E. si L. I.
Din actele si lucrarile dosarului de fata, instanta constata urmatoarele:
La data de 18.12.1995 s-a eliberat titlul de proprietate nr.124/14324 eliberat la data de 18.12.1995 de catre Comisia Judeteana pentru aplicarea Lg.18/91 Vaslui pe numele lui P.Gh.T. pentru suprafata de 2 ha teren situat in extravilanul satului Tomsa com. Hoceni,jud. Vaslui.
La baza acestei reconstituiri a stat cererea formulata la data de 14.03.1991 formulata de P. T. de restituire a suprafetei de 2 ha teren cu care figura in registrul agricol.
Din aceste evidente rezulta ca P. T. si M. figurau in registrul agricol inca din 1959 cu o suprafata de 2 ha teren cu care erau inscrisi in Intovarasirea Dr. Belsugului. Rezulta, asadar,ca acest teren era bun comun al ambilor soti,P. T. si reclamanta P. M. La acea data era in vigoare Cd. familiei din 1954 care a instituit regimul comunitatii de bunuri a partilor.
Potrivit art.8 al.3 si 4 din legea 18/1991,modificata, stabilirea dreptului de proprietate se face, la cerere, prin eliberarea unui titlu de proprietate in limita unei suprafete minime de 0,5 ha pentru fiecare persoana indreptatita, potrivit prezentei legi, si de maximum 10 ha de familie, in echivalent arabil.
(4) Prin familie se intelege sotii si copiii necasatoriti, daca gospodaresc impreuna cu parintii lor.
La data de 14.03.1991,cand P. T. a formulat cererea de restituire a suprafetei de 2 ha teren reclamanta era casatorita cu acesta.
Datorita acestui fapt,a formulat cerere doar sotul in numele intregii familii.
Rezulta, prin urmare,ca membrii familiei au gospodarit in comun,indiferent de faptul ca unele terenuri folosite erau proprii ale fiecarui sot,iar altele erau comune.
Din acest punct de vedere, se poate considera ca si cererea de reconstituire a dreptului de proprietate formulata in temeiul legii 18/1991 este formulata tot in numele familiei de catre capul gospodariei,respectiv P. T.,operand in acest caz dispozitiile privitoare la mandatul tacit reciproc dintre soti prevazut de art. 31,35 Cd. Fam.
In conditiile in care s-a formulat o cerere de reconstituire a dreptului de proprietate,iar terenurile au fost in patrimoniul familiei si gospodarite impreuna,instanta apreciaza ca reconstituirea dreptului de proprietate se poate face atat in favoarea lui P. T.,titularul cererii,cat si in favoarea
reclamantei,in numele careia a fost formulata,in baza mandatului tacit reciproc.
A interpreta intr-un alt mod cererea de reconstituire a dreptului de proprietate,ar echivala cu pretinderea unei conduite diligente exagerate tuturor persoanelor care uzeaza de procedurile prevazute de legea 18/1991si existenta unor cunostinte juridice temeinice, astfel incat sa se poata distinge intre regimul juridic al bunurilor proprii si cel al bunurilor comune,ceea ce nu este in acord cu nivelul mediu de pregatire al solicitantilor in cadrul procedurii speciale prevazute de legea 18/1991.
Potrivit disp. art.11 al.3 din legea 18/1991 ,,stabilirea dreptului de proprietate se face la cerere, pe baza situatiei terenurilor detinute de cooperativa agricola de productie la 1 ianuarie 1990, inscrisa in sistemul de evidenta a cadastrului funciar general sau a registrului agricol, corectata cu instrainarile legal efectuate de catre cooperativa pana la data intrarii in vigoare a legii.,,
Or, din evidentele extrase din registrul agricol rezulta ca atat P.T. cat si reclamanta figurau in registrul agricol cu suprafata de 2 ha teren.
Nulitatea unui titlu urmeaza sa fie verificata in raport de dispozitiile legale existente la data emiterii actului contestat (art.III alin.1 Lg.169/1997).
Conditiile de valabilitate ale unui titlu de proprietate eliberat in baza Lg. 18/1991 sunt cele prevazute de legea in vigoare la data emiterii.
Analizand titlul de proprietate eliberat pe numele partilor instanta constata ca acesta nu a fost eliberat cu respectarea disp.Lg.18/1991, cuprinzand intreaga suprafata de teren cu care partile figurau in registrul agricol si pentru care s-a formulat cerere de reconstituire a dreptului de proprietate,insa nu au fost trecuti ambii titulari ai dreptului de proprietate.
Asa cum s-a aratat mai sus, titlul de proprietate a carei anulare se solicita a intrat in circuitul civil,ceea ce presupune cu necesitate respectarea principiului securitatii raporturilor juridice care este unul din elementele fundamentale ale preeminentei dreptului. In acest sens s-a pronuntat si Curtea Constitutionala, care in decizia 517/2007,a aratat ca "dispozitiile legale aplicabile nu trebuie sa creeze o stare de instabilitate a raporturilor juridice si sa aduca atingere drepturilor castigate in temeiul legilor mentionate anterior, ce au reglementat regimul reconstituirii si constituirii dreptului de proprietate funciara".
Si in jurisprudenta CEDO s-a statuat ca anularea titlurilor emise in baza disp. legii fondului funciar este permisa numai daca este prevazuta de lege,urmareste un scop legitim,pastreaza un just echilibru intre interesul general al comunitatii si imperativele protectiei drepturilor fundamentale ale individului.(cauza Toscuta c. Romaniei).Or,asa cum s-a aratat mai sus, este incident in cauza motivul de nulitate prev. de art.III al.1 lit.a din legea 169/1997si deci, anularea titlului de proprietate in cauza se poate retine ca ,,este prevazuta de lege,,.
Concluzionand, fata de considerentele aratate,instanta constata ca actiunea formulata de reclamanta este intemeiata, urmand sa fie admisa.
In baza art. III al.1,lit.a din legea 169/1997,instanta va constata nulitatea absoluta partiala a titlului de proprietate nr.124/14324 eliberat la data de 18.12.1995 de catre Comisia Judeteana pentru Aplicarea Lg.18/91 Vaslui pe numele lui P.Gh.T. pentru suprafata de 2 ha teren situat in extravilanul satului Tomsa com. Hoceni,jud. Vaslui.
Va obliga Comisia Locala Hoceni si Comisia Judeteana Vaslui pentru aplicarea legii 18/1991 sa elibereze un nou titlu de proprietate pentru aceeasi suprafata de teren, de 2 ha,insa pe numele tuturor persoanelor indreptatite,respectiv pe numele lui P.T. (si nu T. cum eronat s-a inscris in titlul nr.124/14324) si a fostei sotii, B.(fosta P.) M.
In baza art. 54 din Lg.7/1996 instanta va dispune comunicarea prezentei sentinte, dupa ramanerea ei definitiva si irevocabila, la O.C.P.I Vaslui.
In baza art. 77 ind.1 alin. 6 din Lg. 571/2003 dispune comunicarea prezentei sentinte, dupa ramanerea ei definitiva si irevocabila la Serviciul Impozite si taxa al Primariei com. Hoceni.
Instanta va lua act ca nu s-au solicitat cheltuieli de judecata.
PENTRU ACESTE MOTIVE
IN NUMELE LEGII
HOTARASTE
Admite actiunea civila formulata de reclamanta B. M. cu domiciliul in Husi str. Ana Ipatescu nr.34, jud. Vaslui in contradictoriu cu paratele Comisia Judeteana pentru Aplicarea Lg.18/91 cu sediul in Vaslui str. Stefan cel Mare nr.79, jud. Vaslui si Comisia Locala Hoceni.
Constata nulitatea absoluta partiala a titlului de proprietate nr.124/14324 eliberat la data de 18.12.1995 de catre Comisia Judeteana pentru Aplicarea Lg.18/91 Vaslui pe numele lui P. Gh.T. pentru suprafata de 2 ha teren situat in extravilanul satului Tomsa com. Hoceni,jud. Vaslui.
Obliga Comisia Locala Hoceni si Comisia Judeteana Vaslui pentru aplicarea legii 18/1991 sa elibereze un nou titlu de proprietate pentru aceeasi suprafata de teren, de 2 ha, insa pe numele tuturor persoanelor indreptatite, respectiv pe numele lui P. T.(si nu T. cum eronat s-a inscris in titlul nr.124/14324) si a fostei sotii, B.(fosta P.) M..
In baza art 54 din Lg.7/1996 instanta dispune comunicarea prezentei sentinte, dupa ramanerea ei definitiva si irevocabila, la O.C.P.I Vaslui.
In baza art. 77 ind.1 alin. 6 din Lg. 571/2003 dispune comunicarea prezentei sentinte, dupa ramanerea ei definitiva si irevocabila la Serviciul Impozite si taxe al Primariei com Hoceni.
Ia act ca nu s-au solicitat cheltuieli de judecata.
Cu recurs in 15 zile de la comunicare.
Pronuntata in sedinta publica azi, 12.12.2012
Presedinte, Grefier,
A. A. G. M. Red. A.A.
Tehnored. A.A./G.M.
4 ex/21.12.2012
Sursa: Portal.just.ro
Alte spete Chemare in judecata (actiuni, cereri)
DISCRIMINARE SI HARTUIRE MORALA IN CADRUL DERULARII RAPORTURILOR DE MUNCA. DAUNE MORALE. NETEMEINICIA CERERII DE CHEMARE IN JUDECATA. - Sentinta civila nr. 1752/LM/2009 din data de 14.05.2009Neindeplinirea procedurii prevazute de art. 720/1 Cod proc. civila atrage respingerea cererii ca inadmisibila. - Decizie nr. 77/R din data de 23.03.2006
Cerere pentru recunoasterea tranzactiei formulate pe cale principala - Decizie nr. 186 din data de 25.06.2015
Restituire bursa de studii ca urmare a pierderii calitatii de student - Sentinta civila nr. 612 din data de 10.12.2014
Actiune in contencios administrativ avand ca obiect cererea de contestare a unui fapt negativ. Inadmisibilitate. Respingere recurs reclamant - Decizie nr. 1449/R din data de 25.04.2014
Drepturi revolutionari - Decizie nr. 173/R din data de 02.03.2010
Cheltuieli de judecata. Momentul de la care se datoreaza in caz de renuntare la judecata. - Decizie nr. 316 din data de 07.04.2006
Motive de recurs invocate dupa expirarea termenului prevazut de art. 303(1) Cod procedura civila - Decizie nr. 201 din data de 08.03.2006
Apel declarat peste termen de mostenitorul paratului nelegal citat - Decizie nr. 217 din data de 10.03.2006
Repunerea in termenul de exercitare a cailor de atac - Decizie nr. 184 din data de 02.03.2006
Compensare bugetara-situatii de inadmisibilitate - Decizie nr. 775 din data de 12.10.2004
Anulare act - Sentinta civila nr. 3761 din data de 13.05.2010
Hotarare care sa tina loc de act autentiv - Sentinta civila nr. 4692 din data de 17.06.2010
Internare medicala - Hotarare nr. 182 din data de 23.05.2011
Autoritate de lucru judecat - Hotarare nr. 1543 din data de 29.06.2011
Prescriptia dreptului de a cere executarea silita - Hotarare nr. 1598 din data de 05.07.2011
Perceptia dreptului la actiune in repararea pagubei pricinuite prin fapta ilicita - Hotarare nr. 1591 din data de 05.07.2011
Art. 248,215,292 CP cu aplicare Art. 33 lit A CP - Hotarare nr. 315 din data de 07.11.2011
Schimbare incadrare juridica - Hotarare nr. 3462 din data de 03.05.2011
Atribuire termen aferent DL 42/1990 - Hotarare nr. 2514 din data de 15.11.2011