InfoDosar.ro | Jurisprudenta | Spete Judecatoria Agnita

Savarsirea mai multor infractiuni

(Sentinta penala nr. 46 din data de 30.07.2010 pronuntata de Judecatoria Agnita)

Domeniu Savarsirea mai multor infractiuni | Dosare Judecatoria Agnita | Jurisprudenta Judecatoria Agnita

JUDECATORIA AGNITA
SENTINTA PENALA  Nr.46/ 30.07.2010
Domeniu asociat : savarsirea mai multor infractiuni



Deliberand asupra cauzei penale de fata, constata urmatoarele:
Prin rechizitoriul nr. ../P/2009, din data de ...al Parchetului de pe langa Judecatoria Agnita, inregistrat la aceasta instanta sub nr. ../174/2009, a fost trimisa in judecata, in stare de libertate, ....., fiica lui  ..., nascuta la .. in .., jud. .., pentru savarsirea infractiunii de rele tratamente aplicate minorului, prevazuta de art. 306 C.p.
In actul de sesizare a instantei s-a retinut, urmatoarea situatie de fapt:
In data de 10.11.2008, minorul ,,,, nascut la ,,, a fost internat  la Spitalul Clinic de Pediatrie ,,in stare comatoasa si soc hipotermic.
La internare minorul prezenta afectiuni grave care au necesitat ingrijiri medicale deosebite acordate pe parcursul a 59 de zile de spitalizare dintre care 35 de zile in Terapie Intensiva.
Potrivit constatari medico-legale efectuate, minorul prezenta leziuni traumatice produse prin lovire repetata cu corpuri dure si comprimare toracica, cu date diferite de producere, cele recente dobandite cu cel putin 3 zile inainte de data internarii, care au necesitat 50-55 zile de ingrijiri medicale pentru vindecare si prin producerea carora viata minorului a fost pusa in primejdie. S-a mai constatat ca minorul avea si alte afectiuni generate de lipsa ingrijirilor elementare necesare unui copil de varsta lui.
Din actele de urmarire penala efectuate s-a retinut ca minorul ..este fiul invinuitei .. care a mai avut alti 2 copii dintre care unul a decedat la varsta de 2 ani din cauza unei pneumonii. Incepand cu luna mai 2008 invinuita locuieste impreuna cu concubinul acesteia la o stana de oi si a manifestat o atitudine de nepasare si dezinteres fata de minor, lasandu-l perioade indelungate din zi  nesupravegheat in stana, fara a-i acorda un regim alimentar adecvat varstei ori a-i asigura minime ingrijiri necesare. In acest context, minorul a cazut de mai multe ori de pe masa sau patul in care era lasat, s-a tarat afara din stana si a fost gasit de cateva ori de ciobani in tarcul in care pasteau caii si magarii.
La data de ,,, invinuita a lasat minorul in stana nesupravegheat timp de mai multe ore, acesta fiind gasit de concubinul invinuitei in stare de inconstienta si hipotermie, fiind dus la spital si internat.
Prin Sentinta civila nr. ../2008, Tribunalul ..a instituit plasamentul minorului in regim de urgenta la un asistent maternal profesionist.
Pe parcursul urmaririi penale au fost administrate urmatoarele mijloace de proba: Sentinta  civila nr. ../2008 (f. 6-7), adrese constituire parte civila (f. 16, 23), adresa   constatari medicale (f. 15), certificat de nastere (f. 18), acte medicale (f. 19-102, 104-106), decont de cheltuieli (f. 103, 108), raport de constatare medico-legala (f. 110-112), ancheta sociala (f. 113), declaratii martori (f. 114-122), declaratii invinuita (f. 123-127).
In faza de cercetare judecatoreasca a fost audiata inculpata .. (f. 142), martorii .. si .. (f. 143-144).
Prin Sentinta penala nr../02.07.2009, Judecatoria ..a condamnat inculpata in baza art. 306 C.p. la pedeapsa de 3 ani inchisoare pentru savarsirea infractiunii de rele tratamente aplicate minorului. S-a dispus suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere si  s-au stabilit masurile de supraveghere.
Pe latura civila inculpata a fost obligata la plata sumei de 15.287, 23 lei plus dobanzi catre Spitalul Clinic de Pediatrie .. si s-a luat act ca Serviciul de Ambulanta .. si Serviciul S.M.U.R.D. .. nu s-au constituit parti civile in cauza.
S-au stabilit cheltuieli judiciare in sarcina inculpatei in suma de 1.100 lei.
Prin Decizia penala nr. ../18.11.20.., a fost admis apelul declarat de Parchetul de pe langa Judecatoria .. impotriva Sentintei penale nr. …, a fost desfiintata  sentinta atacata si s-a dispus trimiterea cauzei spre rejudecare la instanta de fond.
Pentru a pronunta aceasta solutie, instanta de control judiciar a retinut ca, prin Decizia nr. . asupra recursului in interesul legii, ICCJ a statuat ca in concurs cu infractiunea prevazuta de art. 306 C.p. se vor retine si infractiunile prevazute de art. 180, art. 181 ori art.   189 C.p., in ipoteza parintelui care abuzeaza de autoritatea sa si contrar intereselor minorului exercita acte de violenta sau lipsire de libertate impotriva acestuia.
In consecinta, fata de starea de fapt din speta din care se prezuma ca au fost exercitate acte de violenta asupra minorului, s-a stabilit obligatia instantei de rejudecare de a pune in discutie extinderea procesului-penal si pentru alte fapte, oportunitatea introducerii in cauza a minorului … in calitate de posibil subiect pasiv al faptei penale si a formularii  de pretentii civile de catre minor prin reprezentant legal.
 In rejudecare, a fost introdus in cauza in calitate de parte vatamata-parte civila minorul … reprezentat de Presedintele Consiliului Judetean.., s-a dispus in baza art. 336 al. 1 lit. a) C.p.p. extinderea procesului penal si cu privire la infractiunea de vatamare corporala grava si a fost pusa in discutie schimbarea incadrarii juridice in infractiunile prev. de art. 306 C.p. si art. 182 al. 2 C.p. cu aplicarea art. 33 lit. b) C.p. (f. 26-27).
Pe parcursul cercetarii judecatoresti au fost audiati martorii .., .. .., .. (f. 24, 25, 97, 116), s-a dispus efectuarea unui referat de evaluare privind pe inculpata (f. 34-42) si a fost administrata proba cu urmatoarele inscrisuri: Sentinta civila nr. . (f. 21-22), adresa constituire parte civila (f. 44, 73-94).
Coroborand probele administrate pe parcursul urmaririi penale si cercetarii  judecatoresti, instanta retine urmatoarea situatie de fapt:
Incepand cu luna mai 2008, inculpata … a intretinut o relatie de concubinaj cu martorul .. si a locuit impreuna cu acesta si cu fiul ei, minorul parte vatamata-parte civila .. nascut la data de 23.05.2007, la un saivan si la o stana din apropierea localitatii . jud. ….
In perioada mai – noiembrie 2008, inculpata a lucrat impreuna cu concubinul sau la  stana unde si locuia. Tatal natural al minorului nu si-a recunoscut copilul si nu convietuia cu acesta si inculpata. Minorul s-a aflat in grija inculpatei, insa aceasta nu i-a asigurat un regim de alimentatie si igiena corespunzator varstei, in parte din cauza conditiilor de la stana dar in parte si din cauza neimplicarii suficiente.
In timpul in care inculpata era ocupata cu muncile specifice stanei, minorul …, era lasat ca regula nesupravegheat. Perioadele in care minorul era lipsit de supravegherea mamei inculpate erau uneori de mai multe ore. In aceste conditii, minorul a   cazut in repetate randuri de pe masa sau din patul pe care era lasat, uneori s-a tarat afara din stana si chiar a fost gasit de cateva ori de ciobani in tarcul in care erau tinuti cai si magari.
In lunile mai si august 2008 minorul a fost lasat in grija martorei … sora concubinului inculpatei, intrucat aceasta din urma avea mai mult de lucru la stana iar  concubinul sau a avut o mana rupta. In aceste perioade minorul a fost ingrijit in mod corespunzator.
In dimineata de 10.11.2008, in conditii meteo cu temperaturi semnificativ scazute, minorul a fost lasat de inculpata singur, nesupravegheat, intr-un pat in stana, acoperit cu o patura, aceasta mergand sa desfasoare munci specifice stanei. In jurul orelor 1230 – 1300,  minorul a fost gasit de concubinul inculpatei, martorul .. cazut pe jos, cu dificultati   de respiratie, in stare de inconstienta si hipotermie.
Ca urmare, minorul a fost dus de inculpata impreuna cu  martori .. si . la dispensarul medical din apropiere iar apoi a fost transportat de urgenta si internat la Spitalul Clinic de Pediatrie ….
La internare s-a constatat ca minorul se afla in stare generala alterata, cu semne majore de deshidratare si muscaturi la nivelul mucoasei jugale, diagnosticul fiind „coma vigila de etiologie neprecizata. Fracturi costale multiple vechi si recente. SDA mai mare de 10%.   Anemie severa. Hepatita toxica. Politraumatism cu multiple echimoze, posibil prin agresiuni repetate”. S-a constatat existenta pe corpul minorului a multiple echimoze vechi in regiunile fetei si gatului precum, deformarea craniului in regiunea occipitala dreapta ca urmare a unui posibil hematom epicranian vechi, precum si alte afectiuni.
Minorul a fost internat in Clinica de Chirurgie si Ortopedie Pediatrica pe o durata de 59 de zile dintre care pe parcursul a 35 de zile a necesitat reanimare.
Raportul de constatare medico-legala a concluzionat ca minorul a suferit leziuni traumatice cu vechimi diferite care s-au putut produce prin lovire repetata cu corpuri dure si compresiune la nivelul toracelui. Leziunile si afectiunile pentru care a fost internat minorul la data de 10.11.2008 puteau data cu circa 1-3 zile anterior internarii si necesitau, in mod obisnuit, 50-55 zile ingrijiri medicale pentru vindecare. Afectiunile netraumatice prezentate de minor s- au datorat lipsei ingrijirilor elementare necesare uni minor de varsta celui in cauza, posibil prin neglijenta mamei, iar leziunile traumatice au pus in primejdie viata minorului.
Situatia de fapt retinuta de instanta este dovedita prin urmatoarele mijloace de proba: adresa constatari medicale (f. 15), certificat de nastere (f. 18), acte medicale (f. 19-102, 104-106), decont de cheltuieli (f. 103, 108), raport de constatare medico-legala (f. 110-112),   ancheta sociala (f. 113), declaratii martori (f. 114-118, 121-122 dos. U.P., f. 143-144 dos. nr. 120/174/2009, f. 24, 25, 97, 116 dos. nr. 30/174/2010), declaratii invinuita (f. 123-127), declaratii inculpata (f. 142 dos. nr. 120/174/2009).
In drept, fapta inculpatei … care, in perioada mai – 10 noiembrie 2008, in calitate de mama si unic parinte supraveghetor al minorului .. in varsta in acea perioada de aproximativ 1 an, prin acte omisive materializate in neacordarea ingrijirilor si supravegherii elementare necesare uni minor de varsta celui in cauza cea ce a condus la punerea acestuia in mod repetat in situatii in urma carora a suferit multiple leziuni, a exercitat acte de violenta impotriva minorului prin care a pus in primejdie viata acestuia si a primejduit in mod grav dezvoltarea sa fizica, intelectuala si morala, intruneste elementele constitutive ale infractiunilor de vatamare corporala grava prevazuta de art. 182 al.   2 C.p. si rele tratamente aplicate minorului prevazuta de art. 306 C.p..
Infractiunile au fost savarsite in concurs ideal, conform art. 33 lit. b) C.p..
Sub aspectul laturii subiective, dupa cum rezulta din modul savarsirii faptei si din  declaratii martori (f. (f. 114-118, 121-122 dos. U.P., f. 143-144 dos. nr. 120/174/2009, f. 24,   25, 97, 116 dos. nr. 30/174/2010), declaratii invinuita (f. 123-127), declaratii inculpata (f. 142 dos. nr. 120/174/2009), inculpata … a prevazut rezultatul   faptelor sale si, desi nu l-a urmarit, a acceptat posibilitatea producerii lui. Astfel, inculpata a savarsit cele 2 infractiuni cu vinovatie sub forma intentiei indirecte, potrivit prevederilor art. 19 alin. 1 pct. 1 lit. b) C.p..
Apararile formulate de inculpata prin avocat in sensul ca aceasta nu ar fi avut o vointa constienta si nu ar fi fost in masura sa realizeze consecintele faptelor sale sunt neintemeiate.
Din ansamblul probelor administrate rezulta ca inculpata nu a aplicat in mod izolat un tratament necorespunzator minorului ci a savarsit multiplele acte de lasare fara supraveghere a minorului in locuri de unde in mod repetat a cazut sau a ajuns printre animale, suferind astfel repetate leziuni si afectiuni in consecinta. Prin urmare, inculpata si-a dat seama de faptele sale  si a  fost stapana pe acestea. De asemenea, inculpata a avut reprezentarea urmarilor socialmente periculoase ale faptelor sale insa nu le-a dat importanta cuvenita.  
In speta instanta retine si existenta raportul de cauzalitate exista intre actele omisive ale inculpatei si urmarile produse.
In aceste conditii, avand in vedere incadrarea juridica data faptelor prin actul de sesizare a instantei, in baza art. 334 C.pr.pen., instanta va schimba incadrarea juridica din infractiunea prevazuta de art. 306 C.pen. in infractiunea prevazuta de art. 306 C.pen. si infractiunea prevazuta de art. 182 al. 2 C.pen., cu aplicarea art. 33 lit. b) C.pen.
Ca urmare, instanta va dispune condamnarea inculpatei pentru savarsirea infractiunilor de rele tratamente aplicate minorului si vatamare corporala grava urmand a aplica pedepse cu inchisoarea care sa raspunda scopului definit de art. 52 C.pen., prin observarea criteriilor generale de individualizare prevazute de art. 72 C.pen..
Sub acest aspect, instanta retine pericolul social concret al infractiunilor.
Astfel, se va lua in considerare modul de savarsire a faptelor, respectiv prin acte   omisive care au creat conditiile vatamarii corporale grave a minorului au pus in primejdie grava dezvoltarea acestuia, valoarea sociala vatamata, urmarile care s-au produs si cele care s-ar fi putut produce.
De asemenea, instanta ia in considerare datele privind persoana inculpatei.
Pe de o parte se retine faptul ca aceasta nu este inregistrata cu antecedente penale  potrivit evidentelor de cazier judiciar (f. 128 dos. U.P.) si ca manifesta regret pentru faptele   sale (f. 123-127 dos. U.P., f. 142 dos. nr. 120/174/2009, f.42). Se au in vedere si concluziile referatului de evaluare intocmit in cauza din care rezulta ca inculpata prezinta multiple carente psiho-sociale si educationale ca urmare a mediului marcat de violenta si promiscuitate morala  in care a fost crescuta si in care a trait apoi si a conceput cei 4 copii ai sai (f. 40-42).
Pe de alta parte se va retine faptul ca inculpata a manifestat dezinteres pentru minorul …. chiar si dupa internarea acestuia ca urmare a vatamarilor suferite si dupa introducerea acestuia in regimul de plasament, vizitandu-l o singura data pe perioada internarii (f. 142). De asemenea, modul in care inculpata a inteles sa isi indeplineasca indatoririle parintesti fata de minorul parte vatamata a fost urmat ca atare desi un alt copil al acesteia decedase in jurul varstei de 2 ani ca urmare a unei pneumonii.
Avand in vedere aceste considerente, instanta apreciaza ca o pedeapsa de 3 ani inchisoare pentru savarsirea infractiunii de rele tratamente aplicate minorului precum si o pedeapsa de 2 ani si 9 luni inchisoare pentru savarsirea infractiunii de vatamare corporala grava sunt de natura sa raspunda cerintelor art. 52 C.p..
In privinta pedepselor accesorii, instanta retine ca natura faptelor savarsite si ansamblul circumstantelor personale ale inculpatei duc la concluzia existentei unei nedemnitati in exercitarea drepturilor de natura electorala prevazute de art. 64 lit. a) teza II si lit. b) din C. pen. Pentru acest motiv, exercitiul dreptului de a fi ales in autoritatile publice sau in functii elective publice si al dreptului de a ocupa o functie implicand exercitiul autoritatii de stat, va fi interzis inculpatei pe perioada executarii pedepsei.
Totodata, avand in vedere natura si gravitatea infractiunilor savarsite, imprejurarile cauzei, persoana inculpatei, interesele minorului parte vatamata … dar si ale celorlalti 2 copii in viata ai acesteia (f. 40-42), tot ca pedeapsa accesorie va fi interzis exercitiul drepturilor parintesti si dreptul de a fi tutore sau curator.
Ca urmare, in privinta celor 2 infractiuni retinute in sarcina inculpatei se va face aplicarea art. 71 rap. la art. 64 lit. a) teza II, b), d) si e) C.pen..
Pentru aceleasi considerente, in temeiul art. 306 C.pen. raportat la art. 65 alin. 2 C.pen. inculpatei i se va aplica pedeapsa complementara a interzicerii drepturilor civile prevazute de art. 64 lit. d) si e) C.pen. pe o durata de 5 ani dupa executarea pedepsei principale.
In conformitate cu art. 34 lit. b) si art. 35 lit. a) C.pen., avand in vedere pedepsele stabilite pentru cele 2 infractiuni concurente savarsite de inculpata, instanta va aplica pedeapsa principala cea mai grea de 3 ani inchisoare cu aplicarea art. 71 rap. la art. 64 lit. a) teza II, b), d) si e) C.pen.. precum si pedeapsa complementara a interzicerii drepturilor civile prevazute de   art. 64 lit. d) si e) C.pen. pe o durata de 5 ani dupa executarea pedepsei principale.
Punand in balanta ansamblul considerentelor de mai sus, instanta apreciaza ca scopul pedepselor poate fi atins si fara privare de libertate.
Ca urmare, conform art. 861 C.pen. va dispune suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere pe o perioada de 6 ani, ce constituie termen de incercare stabilit conform art.862 C.pen. In temeiul art. 71 alin. 5 C.pen., pe durata  suspendarii sub supraveghere a executarii pedepsei inchisorii se suspenda si executarea pedepselor accesorii aplicate inculpatei.
In baza art. 863 alin. 1 C.pen. instanta va dispune ca pe durata termenului de incercare inculpata sa se supuna urmatoarelor masuri de supraveghere:
- sa se prezinte la datele fixate la Serviciul de Probatiune de pe langa Tribunalul   Sibiu;
- sa anunte, in prealabil, orice schimbare de domiciliu, resedinta sau locuinta si orice deplasare care depaseste 8 zile, precum si intoarcerea;
- sa comunice si sa justifice schimbarea locului de munca;
- sa comunice informatii de natura a putea fi controlate mijloacele sale de existenta.
Conform art. 863 alin. 3 lit. a) C.pen., avand in vedere carentele inculpatei in sfera familiala si a parentalitatii (f. 140-142), se va dispune ca in perioada termenului de incercare aceasta sa urmeze un curs de educatie parentala, furnizat de o institutie autorizata.
In temeiul art. 863 alin.4 C.pen. instanta va incredinteaza supravegherea executarii masurilor dispuse de instanta, Serviciului de Probatiune de pe langa Tribunalul Sibiu.
In baza art. 359 C.pr.pen. raportat la art.864 C.pen. se va atrage atentia inculpatei asupra cauzelor de revocare a suspendarii executarii pedepsei sub supraveghere.
Sub aspectul laturii civile, instanta retine urmatoarele:
Minorul parte vatamata .., in varsta de 3 ani, aflat in plasament in temeiul Sentintei  civile nr. .. a Tribunalului Sibiu si reprezentat de Presedintele Consiliului Judetean Sibiu nu s-a constituit parte civila in cauza dar actiunea civila a fost exercitata din oficiu in baza art. 17 C.pr.pen.. …. s s-a constituit parte civila cu suma de 13.562 lei precum si cu cheltuielile necesare mentinerii in sistem de protectie a minorului Serban Alexandru de la data de 07.04.2010 si pana la data incetarii masurii de plasament.
In cursul urmaririi penale, Spitalul Clinic de Pediatrie …. s-a constituit parte civila cu suma de 15.287,23 lei plus dobanzi si penalitati de intarziere pana la stingerea sumei datorate, reprezentand cheltuieli ocazionate cu tratarea partii vatamate-parte civila …
Serviciul de Ambulanta …. - Serviciul S.M.U.R.D. .. nu s-au constituit parti   civile in cauza.
Pentru dovedirea despagubirilor privind daunele materiale au fost administrate urmatoarele mijloace de proba: Sentinta civila nr. … (f. 6-7 dos. U.P.), adrese constituire parte civila (f. 16, 23 dos. U.P.), decont de cheltuieli (f. 103, 108 dos. U.P.) Sentinta civila nr. … (f. 21-22), adresa constituire parte civila (f. 44, 73-94).
In baza art. 346 comb. cu art. 17  C.pr.pen., art. 998-999 C.civ., instanta va admite actiunea civila exercitata din oficiu in favoarea partii vatamate-parte civila .. – minor reprezentat de Presedintele Consiliului Judetean …si va obliga inculpata la plata in favoarea minorului a sumei de 5.000 lei, cu titlul de despagubiri civile pentru daune morale. In stabilirea cuantumului despagubirilor datorate pentru repararea prejudiciului moral suferit de reclamant, instanta a avut  in vedere consecintele negative suferite de partea vatamata-parte civila in plan fizic si psihic, importanta valorilor, masura in care au fost lezate aceste valori.
Conform art. 346 comb. cu art. 14  C.pr.pen., art. 998-999 C.civ. si art. 120 din Legea  nr. 272/2004, instanta va admite actiunea civila exercitata de Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului … si va obliga obliga inculpata la plata, cu titlul de   despagubiri civile, a sumei de 13.562 lei precum si a cheltuielilor necesare mentinerii in sistem de protectie a minorului …. de la data de 07.04.2010 si pana la data incetarii masurii de plasament. Se va dispune astfel avand in vedere decontul justificativ depus in probatiune de partea vatamata-parte civila, perioada pentru care a fost instituita masura plasamentului in regim de urgenta, faptul ca minorul parte vatamata se afla in continuare in regim de plasament precum si dispozitiile art. 120 din Legea nr. 272/2004 care prevad doar sursa bugetara de avansare a cheltuielilor necesare plasamentului nu si gratuitatea acestui serviciu.
In baza art. 346 comb. cu art. 14  C.pr.pen., art. 998-999 C.civ. si art. 313 din Legea nr. 95/2006 instanta va admite actiunea civila exercitata de Spitalul Clinic de Pediatrie … si va obliga inculpata la plata sumei de 15.287,23 lei plus dobanzi si penalitati de intarziere pana la data stingerii sumei datorate, reprezentand despagubiri civile – cheltuieli de spitalizare pentru minorul …
Se va lua act ca Serviciul de Ambulanta Sibiu si Serviciul S.M.U.R.D… din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Cpt. Dumitru Croitoru” al Judetului Sibiu nu s-au constituit parti civile in cauza.
In baza art. 191 C.pr.pen. inculpata va fi obligata la plata sumei de 1.800 lei cu titlul de cheltuieli judiciare avansate de stat, din care 400 lei reprezinta onorariu avocat din oficiu in instanta.





Sursa: Portal.just.ro


Alte spete Savarsirea mai multor infractiuni

Contestatie la executare - Sentinta civila nr. 115 din data de 12.03.2013
Carte funciara - Sentinta civila nr. 224 din data de 30.07.2013
Furt calificat (art.209 C.pen.) - Sentinta penala nr. 7 din data de 29.01.2014
Contestatie la executare - Sentinta civila nr. 270 din data de 13.08.2013
Talharie (art.211 C.p.) - Sentinta penala nr. 19 din data de 21.03.2013
Furt calificat ?i degradare a bunurilor mobile din patrimoniul muzeal. Corecta contopire a pedepselor pentru infrac?iuni concurente - Sentinta penala nr. 35 din data de 31.12.2013
Unitate naturala infractionala. Elemente de diferentiere fata de concursul de infractiuni si infractiunea continuata - Decizie nr. 453/R din data de 11.08.2005
Mandat de executare a pedepsei inchisorii. Anulare. Obligativitate. - Decizie nr. 233/A din data de 09.08.2005
Evaziune fiscala. Operatiuni repetate in etape distincte. Caracterul continuat sau unic al acestei infractiuni. - Decizie nr. 777 din data de 12.10.2004
somatie de plata - Sentinta civila nr. 1618 din data de 23.02.2011
RECIDIVA POSTCONDAMNATORIE SI POSTEXECUTORIE. REVOCARE LIBERARE CONDITIONATA.CIRCUMSTANTA AGRAVANTA PREVAZUTA DE ART.75.LIT.C.PEN MASURA DE SIGURANTA PREVAZUTA DE ART.116 C.PEN - Sentinta penala nr. 430 din data de 14.09.2009
art. 383 al. 2 din Cod penal - Sentinta penala nr. 255 din data de 20.03.2017
art. 278^1 Cpp - Sentinta penala nr. 42 din data de 20.01.2011
Rejudecare dupa extradare. Conditii de admisibilitate. - Hotarare nr. 1454 din data de 12.08.2013
Infractiuni, prev. si ped. de: art.192,alin.2 C.p. ( violare de domiciliu) art. art.217 C.p (distrugere) cu aplicarea art.33,lit.a C.p., art.181,alin.1 C.p. ( vatamare corporala) cu aplicarea art.33,lit.a C.p. - Sentinta penala nr. 11 din data de 02.02.2009
Cerere de reabilitare - Sentinta civila nr. 31 din data de 06.06.2012
Plangere contraven?ionala - Sentinta civila nr. 74 din data de 22.02.2012
Raspundere civila delictuala - Sentinta civila nr. 233 din data de 11.04.2012
Majorare pensie intre?inere - Sentinta civila nr. 42 din data de 08.02.2012
Soma?ie de plata - Sentinta civila nr. 315 din data de 30.05.2012