InfoDosar.ro | Jurisprudenta | Spete Judecatoria Sibiu

Ultraj

(Sentinta penala nr. 349 din data de 24.06.2009 pronuntata de Judecatoria Sibiu)

Domeniu Ultraj | Dosare Judecatoria Sibiu | Jurisprudenta Judecatoria Sibiu

I. Sesizarea instantei

Prin rechizitoriul Parchetului de pe langa Tribunalul Sibiu din data de 19.01.2009 emis in dosarul nr. 333/P/2008 s-a dispus trimiterea in judecata a inculpatului U.I., pentru savarsirea infractiunilor prev. de:
-art. 239 alin. 1 Cpen.(4 infractiuni), ultrajul;
-art. 86 alin. 1 din O.U.G. nr. 195/2002 cu aplicarea art. 41 alin. 2 Cpen.(2 acte materiale), conducerea pe drumurile publice a unui autoturism fara a poseda permis de conducere;
-art. 208 alin.1-209 alin. 1 lit. i Cpen. cu aplicarea art. 210 Cpen., furtul pedepsei la plangerea prealabila si de
-art. 11 alin. 1 din Legea nr. 61/1991, portul ilegal al cutitului.
In fapt, s-a retinut in esenta prin actul de trimitere in judecata ca inculpatul in noaptea de 05/06.05.2008 si in ziua de 11.11.2008 a amenintat ofiteri din cadrul Politiei Orasului Cisnadie, aflati in exercitarea atributiilor de serviciu cu moartea, cu incendierea locuintelor si a autoturismelor precum si cu un cutit de vanatoare. Se mai retine ca inculpatul ar fi condus in doua date diferite un autoturism pe drumurile publice din orasul Cisnadie autoturism pe care l-ar fi sustras din posesia tatalui sau. In fine, se mai retine si ca inculpatul a condus autoturismul sustras fara a poseda permis de conducere.
Starea de fapt enuntata se arata ca ar fi dovedita de urmatoarele mijloace de proba:
- rapoartele politistilor ultragiati si care confirma ca inculpatul a condus autoturismul sustras de la tatal sau pe strazile din orasul Cisnadie ( f. 5-8),
- declaratiile politistilor ultragiati B.C. si C.A. (f. 10-11),
- declaratiile numitului U.I. senior (f. 13-14),
- declaratiile martorilor care au asistat la momentul in care inculpatul U.I. i-a amenintat pe politisti si l-au vazut conducand autoturismul sustras de la tatal sau prin orasul Cisnadie (f. 15-29),
- adresa nr. 54729/21.11.2008 a IPJ Sibiu – Serviciul Politiei Rutiere – din care rezulta ca inculpatul U.I. nu figureaza in baza de date ca fiind posesor de permis de conducere (f. 31),
- declaratiile inculpatului U.I. ( f. 37-40).
Cauza a fost inregistrata pe rolul Judecatoriei Sibiu la nr. 1808/306/2009.
In faza de judecata a procedat instanta la audierea inculpatului(fila 23) si a martorilor S.V.(fila 24), S.I.D.(fila 25), B.P.(fila 26), P.G.(fila 44) si B.V.H.(fila 45).
La ultimul termen de judecata a pus instanta in discutie schimbarea incadrarii juridice a faptelor savarsite de catre inculpat pe de o parte din infractiunea prev. de art. 86 alin. 1 din O.U.G. nr. 195/2002 cu aplicarea art. 41 alin. 2 Cpen.(2 acte materiale) in doua infractiuni prev. de art. 86 alin. 1 din O.U.G. nr. 195/2002 iar pe de alta parte din doua infractiuni de ultraj prev. de art. 239 alin. 1 Cpen. din data de 11.11.2008 si o infractiune de port nelegal a cutitului prev. de art. 11 alin. 1 din Legea nr. 61/1991 din aceeasi data in doua infractiuni de ultraj prev. de art. 239 alin. 1 Cpen.
Prima schimbare de incadrare juridica se justifica raportat la faptul ca din probele administrate in cauza rezulta faptul ca inculpatul a condus autoturismul pe drumurile publice in cele doua date diferite nu in baza unei unice rezolutii infractionale(conditie sine qua non a infractiunii continuate) ci in baza unor rezolutii infractionale distincte. Nici una dintre probele administrate in cauza nu conduce la ideea ca inculpatul inca din primul moment a avut reprezentarea intregii sale activitati infractionale. Dimpotriva toate probele converg spre ideea ca inculpatul a avut de fiecare data o rezolutie infractionala spontana ce nu justifica retinerea dispozitiilor art. 41 alin. 2 Cpen.
Cea de-a doua schimbare de incadrare juridica se justifica de asemenea raportat la probele administrate in cauza. Se desprinde din acestea pe de o parte faptul ca inculpatul nu purta cutitul in locuri publice ci in torpedoul masinii pe care o conducea si pe de alta parte ca cu ajutorul acestui cutit(scos din masina) i-a amenintat pe cei doi ofiteri de politie aflati in exercitarea atributiilor de serviciu. Or atata vreme cat infractiunea de ultraj este o infractiune complexa ce absoarbe in continutul sau si amenintarea(amenintare exercitata in cazul de fata cu ajutorul cutitului) nu se justifica retinerea a doua infractiuni(ultraj si port nelegal a cutitului) ci doar retinerea infractiunii complexe de ultraj.

II. Starea de fapt

Din analiza coroborata a probelor administrate in cauza retine instanta urmatoarea stare de fapt:
1. In noaptea de 5/6.05.2008, in jurul orei 0,00, numitul U.I. senior a sesizat o patrula de politie care se afla in patrulare pe str. Cindrelu din orasul Cisnadie, despre faptul ca fiul sau U.I. in varsta de 19 ani, in timp ce se afla cu o tanara in locuinta comuna de pe str. M., nr. -- din Cisnadie, l-a amenintat cu bataia, alungandu-l din locuinta.
Ca urmare a sesizarii, politistii C.A. si B.C. s-au deplasat la domiciliul inculpatului U.I. jr.. Acolo, U.I. senior l-a apelat telefonic pe inculpat, dupa care, acesta a iesit la geamul locuintei.
La solicitarea organelor de politie sa coboare in curtea casei pentru a fi legitimat, inculpatul U.I. jr. i-a amenintat cu bataia si cu distrugerea autoturismelor personale, sustinand ca stie unde sunt parcate, dupa ce in prealabil i-a injurat si le-a adresat cuvinte obscene.
2. In data de 11.11.2008, subofiterii de politie Z.A. si S.A. in timp ce se aflau in executarea serviciului de patrulare si control a sigurantei circulatiei orasului Cisnadie, s-au sesizat despre faptul ca U.I. jr. conducea autoturismul marca Dacia 1310 de culoare verde-galben, cu nr. de inmatriculare SB-01-HNF, cunoscand faptul ca acesta nu detine permis de conducere auto si ca autoturismul era furat, furtul fiind reclamat de tatal sau U.I. Senior.
Inculpatul a condus autoturismul pe mai multe strazi din orasul Cisnadie, fiind urmarit de echipajul de politie.
In cele din urma, inculpatul U.I. jr. a oprit autoturismul sustras in fata blocului K8 de pe str. M. din Cisnadie si dupa ce a coborat de la volan s-a deplasat pe trotuar, langa un grup de persoane aflate in fata blocului.
In momentul in care politistii care l-au urmarit i-au solicitat inculpatului sa le prezinte documentele si cheile autoturismului, acesta a refuzat sa faca acest lucru, ba mai mult s-a deplasat la autoturismul tatalui sau, de unde a luat un cutit cu care a intentionat sa ii intimideze pe politisti.
Observand cutitul, politistii i-au solicitat inculpatului sa-l arunce, dar acesta a refuzat, amenintandu-i ca ii omoara, ca le incendiaza locuintele si autoturismele.
3. La un interval de o zi, respectiv in data de 12.11.2008, in jurul orei 16.00, dupa ce s-a deplasat cu un taxi pe ruta Sibiu-Cisnadie, in momentul in care a ajuns la domiciliul sau, inculpatul a refuzat sa achite contravaloarea cursei, dupa care s-a urcat in autoturismul tatalui sau si cu cheile de rezerva pe care le avea asupra sa, a condus autoturismul marca Dacia, inmatriculat sub nr. SB-01-HNF pe mai multe strazi din orasul Cisnadie. Datorita vitezei excesive cu care inculpatul a condus autoturismul descris mai sus pe stradutele dintre blocuri, taximetristul nu a reusit sa il urmareasca.

III. Analiza mijloacelor de proba

Starea de fapt astfel cum mai sus a fost enuntata a fost stabilita de catre instanta pe baza analizei coroborate a probelor administrate in cauza.
Savarsirea infractiunii de furt calificat pedepsi la plangerea prealabila se desprinde din declaratia partii vatamate(tatal inculpatului) declaratie coroborata cu declaratia inculpatului prin care recunoaste luarea autoturismului si cu declaratia martorilor P.G., B.V.H. si S.V..
Savarsirea celor doua infractiuni de conducere pe drumurile publice a unui autoturism fara a poseda permis de conducere este atestata nu numai de declaratia inculpatului care cu sinceritate recunoaste ca a condus autoturismul desi nu poseda permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule dar si de adresa Serviciului Politiei Rutiere Sibiu(fila 31 dos. urm. pen.) din care rezulta ca inculpatul nu poseda permis de conducere. In fine, martorii oculari mai sus citati atesta faptul ca l-au vazut pe inculpat conducand autoturismul prin oras si fiind oprit de catre organele de politie a coborat de la volanul acestuia.
In fine, savarsirea infractiunilor de ultraj(4 infractiuni din datele de 05/06.05.2008 si 11.11.2008 este atestata nu numai de rapoartele si declaratiile ofiterilor de politie ultragiati dar si de depozitiile martorilor oculari S.V., S.I.D., B.P. si P.G. care au auzit atat amenintarile proferate de catre inculpat la adresa politistilor aflati in exercitarea atributiilor de serviciu(amenintari cu moartea, cu incendierea locuintelor si a masinilor) dar au vazut si cutitul cu care inculpatul i-a amenintat pe politisti dupa ce in prealabil l-a scos din torpedoul autoturismului pe care il condusese fara permis si pe care il sustrasese din posesia tatalui sau. Inculpatul recunoaste si el partial savarsirea faptei negand doar amenintarea cu ajutorul cutitului, aspect contrazis insa de depozitiile martorilor la care mai sus am facut referire.

IV. Dreptul intern aplicabil si individualizarea judiciara a pedepselor

Faptele inculpatului U.I. jr. care, in noaptea de 5/6.05.2008 si in data de 11.11.2008 a amenintat subofiteri din cadrul Politiei Orasului Cisnadie, aflati in exercitarea atributiilor de serviciu, cu moartea, cu incendierea locuintelor si autoturismelor precum si cu un cutit de vanatoare, intruneste elementele constitutive ale infractiunilor prevazute de art. 239 al. 1 Cp ( 4 infractiuni ) .
Faptele aceluiasi inculpat, de a conduce un autoturism pe strazile din orasul Cisnadie fara a poseda permis de conducere, dupa ce in prealabil l-a sustras de la domiciliul tatalui sau U.I. senior, intrunesc elementele constitutive ale infractiunilor prevazute de art. 86 al. 1din OUG 195/2002 republicata ( 2 infractiuni ) si art. 208 al. 1 – art. 209 al. 1 lit. i rap. la art. 210 al. 1 Cp .
Dat fiind faptul ca la termenul de judecata din data de 01.04.2009 partea vatamata U.I. sen., tatal inculpatului, a aratat ca intelege sa-si retraga plangerea penala prealabila formulata impotriva inculpatului pentru savarsirea infractiunii de furt calificat din data de 11.11.2008 instanta in baza art. 11 pct. 2 lit. a rap. la art. 10 lit. h Cpp. cu aplicarea art. 131 alin. 2 Cpen.  va inceta procesul penal pornit la plangerea penala prealabila a partii vatamate U.I. sen. formulata impotriva inculpatului U.I. jun. pentru savarsirea infractiunii de furt calificat prev. de art. 208 alin. 1-209 alin. 1 lit. i rap. la art. 210 Cpen., ca urmare a retragerii plangerii penale prealabile.
La individualizarea judiciara a pedepselor ce instanta le va aplica inculpatului pentru fiecare dintre infractiunile savarsite vor fi avute in vedere criteriile generale prev. de art. 72 alin. 1 Cpen. si anume dispozitiile partii generale a codului penal, limitele de pedeapsa prevazute in partea speciala, gradul de pericol social al infractiunilor savarsite, persoana inculpatului si imprejurarile care agraveaza sau atenueaza raspunderea penala.
Raportat la aceste criterii mai sus enuntate si avand in vedere in cazul fiecarei infractiuni modul si mijloacele concrete de savarsire, imprejurarile de loc dar si de timp ale comiterii lor, urmarile ce s-au produs dar si cele mult mai grave ce s-ar fi putut produce(cum ar fi de exemplu vatamarea corporala sau uciderea unor persoane de catre inculpatul fara experienta in conducerea unui autovehicul), scopul urmarit de acesta(sau mai exact lipsa vreunui scop), tinand seama de persoana inculpatului(tanar dar cu numeroase antecedente penale pentru savarsirea unor infractiuni de furt calificat, partial sincer, studii modeste) si avand in vedere si faptul ca in cauza este incidenta si starea de agravare a concursului de infractiuni instanta apreciaza ca faptele savarsite prezinta un grad mediu de pericol social.
Consideram noi ca aplicarea a cate unei pedepse de 1 an inchisoare pentru fiecare dintre cele doua infractiuni de ultraj din data de 05/06.05.2008, a cate unei pedepse de 1 an si 6 luni inchisoare pentru fiecare dintre cele doua infractiuni de ultraj din data de 11.11.2008(fapte mai grave raportandu-ne la obiectul cu care inculpatul a amenintat ofiterii de politie aflati in exercitiul atributiilor de serviciu) si  a cate unei pedepse de 1 an inchisoare pentru fiecare dintre cele doua infractiuni de conducere fara permis sunt de natura a atinge nu numai scopul preventiv enuntat de catre legiuitor in cuprinsul art. 52 alin. 1 Cpen., dar si functia educativa a pedepsei.
Dat fiind ca inculpatul a savarsit aceste infractiuni mai inainte de a fi fost condamnat definitiv pentru vreuna din ele in baza art. 33 lit. a cu aplicarea art. 34 lit. b Cpen. va contopi pedepsele si va aplica inculpatului pedeapsa cea mai grea de 1 an si 6 luni inchisoare , sporita la 2 ani si 6 luni inchisoare.
Sporirea pedepsei este absolut necesara motivat nu numai de numarul foarte mare de infractiuni savarsite intr-o perioada foarte scurta de timp dar si raportat la faptul ca inculpatul a savarsit aceste infractiuni la foarte putin timp dupa momentul liberarii sale dintr-un centru de reeducare, fapt de natura a dovedi ca anterioarele masuri educative nu si-au atins scopul.
In baza art. 71 alin. 2 Cpen. va interzice inculpatului drepturile civile prev. de art. 64 lit. a teza a-II-a si b Cpen.
In ceea ce priveste  pedeapsa accesorie  desi art. 71 alin. 2 Cpen. impune interzicerea automata a drepturilor prevazute la art. 64 lit. a, b si c Cpen.  in cazul condamnarii inculpatului la pedeapsa inchisorii , in momentul in care hotararea de condamnare  a ramas definitiva si pana la terminarea executarii pedepsei , pana la gratierea totala sau a restului de pedeapsa ori pana la implinirea termenului de prescriptie a executarii pedepsei  , instanta va avea in vedere Decizia nr. 74/05.11.2007 pronuntata de Inalta Curte de casatie si Justitie in recurs in interesul legii . Potrivit acestei decizii , obligatorie conform art. 4142 alin .3 Cpp. , dispozitiile art. 71 Cp referitoare la pedepsele accesorii se interpreteaza in sensul ca , interzicerea drepturilor prevazute de  art. 64 lit. a – c Cp nu se va face in mod automat , prin efectul legii (ope legis) ci se va supune aprecierii instantei de judecata , in functie de criteriile stabilite in art. 71 alin. 3 Cpen. Recursul in interesul legii pronuntat de instanta suprema in materie este in deplina concordanta si cu jurisprudenta Curtii Europene a Drepturilor Omului in cauza Hirst c. Marii Britanii .
Ca atare , in prezenta cauza , instanta retine ca natura faptei savarsite si ansamblul circumstantelor personale ale inculpatului duc la concluzia existentei unei nedemnitati in exercitarea drepturilor de natura electorala , prevazute de art. 64 lit. a teza a-II-a si lit.b Cpen. , respectiv , dreptul de a fi ales in autoritatile publice sau in functii elective publice si dreptul de a ocupa o functie implicand exercitiul autoritatii de stat – activitati ce presupun responsabilitatea sa civica , increderea publica sau exercitiul autoritatii - , motiv pentru care  exercitiul acestora va fi interzis pe perioada executarii pedepsei . Fata de aceste dispozitii si analizand circumstantele concrete ale prezentei cauze , instanta apreciaza ca in speta nu se impune interzicerea dreptului de a alege prevazut de dispozitiile art. 64 lit. a teza I Cpen.
Se va constata ca inculpatul este arestat in alta cauza.

V. Latura civila si cheltuielile judiciare

Partea vatamata U.I. sen. nu s-a constituit parte civila in cauza recuperandu-si integral bunul sustras de catre inculpat.
Aceeasi atitudine procesuala au avut-o si partile vatamate Z.A. si S.A. care au invederat instantei faptul ca nu inteleg sa se constituie parti civile in cauza.
Singurele parti vatamate care au inteles sa se constituie parti civile in cauza au fost B.C. si C.A. cu sumele de 5.000 lei si respectiv 500 lei cu titlu de daune morale. Desi de principiu actiunea civila a partilor civile ar fi admisibila acestea fiind posibil sa sufere un prejudiciu nepatrimonial ca urmare a actiunilor de amenintare exercitate de catre inculpat, totusi nu putem pierde din vedere ca prejudiciul invocat pentru a da dreptul la despagubire trebuie sa fie cert atat sub aspectul existentei sale cat si al intinderii sale. Or partile vatamate constituite parti civile in prezenta cauza s-au limitat ca la singurul termen de judecata la care au fost prezente sa invoce existenta acestui prejudiciu si eventualul cuantum al sau fara insa sa faca vreo dovada sau cel putin sa solicite administrarea vreunei probe in vederea stabilirii sale. Prin urmare apreciaza instanta ca in cauza lipseste cerinta existentei unui prejudiciu cert ca si conditie a raspunderii civile delictuale si urmeaza a respinge actiunea civila a partilor civile.
In baza art. 118 lit. b Cpen. va dispune confiscarea de la inculpat a cutitului inregistrat in registrul corpurilor delicte la pozitia nr. 4/2009.
Data fiind culpa sa procesuala constand in generarea unui proces la care ulterior a renuntat  si implicit a unor cheltuieli instanta in baza art. 192 alin. 1 pct. 2 lit. c Cpp. va  obliga partea vatamata U.I. sen. la plata sumei de 250 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de catre stat.
Data fiind culpa sa infractionala in baza art. 191 alin. 1 Cpp. va obliga inculpatul la plata sumei de 750 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de catre stat.
Pentru aceste motive ,

IN NUMELE LEGII
H O T A R A S T E

1. In baza art. 334 Cpp. schimba incadrarea juridica a faptelor savarsite de catre inculpatul U.I.  din infractiunea prev. de art. 86 alin. 1 din O.U.G. nr. 195/2002 cu aplicarea art. 41 alin. 2 Cpen.(2 acte materiale din datele de 11.11.2008 si 12.11.2008) in doua infractiuni prev. de art. 86 alin. 1 din O.U.G. nr. 195/2002(faptele din datele de 11.11.2008 si 11.12.2008).
2. In baza art. 334 Cpp. schimba incadrarea juridica a faptelor savarsite de catre inculpat din doua infractiuni prev. de art. 239 alin. 1 Cpen. si o infractiune prev. de art. 11 alin. 1 din Legea nr. 61/1991 in doua infractiuni de ultraj prev. de art. 239 alin. 1 Cpen.(faptele din data de 11.11.2008).
3. In baza art. 11 pct. 2 lit. a rap. la art. 10 lit. h Cpp. cu aplicarea art. 131 alin. 2 Cpen. inceteaza procesul penal pornit la plangerea penala prealabila a partii vatamate U.I. sen. formulata impotriva inculpatului U.I. jun. pentru savarsirea infractiunii de furt calificat prev. de art. 208 alin. 1-209 alin. 1 lit. i rap. la art. 210 Cpen., ca urmare a retragerii plangerii penale prealabile.
4. In baza art. 239 alin. 1 Cpen. condamna inculpatul la o pedeapsa de 1 an inchisoare(fapta din data de 05/06.05.2008, parte vatamata C.A.).
In baza art. 239 alin. 1 Cpen. condamna inculpatul la o pedeapsa de 1 an inchisoare(fapta din data de 05/06.05.2008, parte vatamata B.C.).
In baza art. 239 alin. 1 Cpen. condamna inculpatul la o pedeapsa de 1 an si 6 luni inchisoare (fapta din data de 11.11.2008, parte vatamata Z.A.).
In baza art. 239 alin. 1 Cpen. condamna inculpatul la o pedeapsa de 1 an si 6 luni inchisoare (fapta din data de 11.11.2008, parte vatamata S.A.).
In baza art. 86 alin. 1 din O.U.G. nr. 195/2002 condamna inculpatul la o pedeapsa de 1an inchisoare(fapta din data de 11.11.2008).
In baza art. 86 alin. 1 din O.U.G. nr. 195/2002 condamna inculpatul la o pedeapsa de 1an inchisoare(fapta din data de 12.11.2008).
In baza art. 33 lit. a cu aplicarea art. 34 lit. b Cpen. contopeste pedepsele si aplica inculpatului pedeapsa cea mai grea de 1 an si 6 luni inchisoare , sporita la 2 ani si 6 luni inchisoare.
In baza art. 71 alin. 2 Cpen. interzice inculpatului drepturile civile prev. de art. 64 lit. a teza a-II-a si b Cpen.
Constata ca inculpatul este arestat in alta cauza.
5. Constata ca partea vatamata U.I. sen. nu s-a constituit parte civila in cauza.
In baza art. 14 si 346 alin. 1 Cpp. respinge actiunea civila a partilor civile B.C. si C.A..
Constata ca partile vatamate Z.A. si S.A. nu s-au constituit parti civile in cauza.
6. In baza art. 118 lit. b Cpen. dispune confiscarea de la inculpat a cutitului inregistrat in registrul corpurilor delicte la pozitia nr. 4/2009.
7. In baza art. 192 alin. 1 pct. 2 lit. c Cpp. obliga partea vatamata U.I. sen. la plata sumei de 250 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de catre stat.
In baza art. 191 alin. 1 Cpp. obliga inculpatul la plata sumei de 750 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de catre stat.
8. Cu drept de apel in termen de 10 zile de la pronuntare cu Ministerul Public si cu partea vatamata U.I. sen. si de la comunicare cu partile vatamate, cu partile civile si cu inculpatul.
Pronuntata in sedinta publica azi, 24.06.2009.
Sursa: Portal.just.ro


Alte spete Ultraj

amenintare si ultraj - Hotarare nr. 8606 din data de 08.06.2017
Individualizarea pedepsei .Gradul de pericol social al infractiunii - Decizie nr. 3 din data de 13.01.2010
ultrajul contra bunelor moravuri - Sentinta penala nr. 74 din data de 25.06.2009
Infractiunea prevazuta de art. 2 pct. 1 din Legea nr.61/1991. Portul unei bate de baseball in contextul in care s-ar primejdui viata sau integritatea corporala a persoanelor ori s-ar putea tulbura ordinea si linistea publica. - Decizie nr. 1091 din data de 16.10.2012
- Sentinta penala nr. 384 din data de 25.02.2009
- Sentinta penala nr. 384 din data de 25.02.2009
- Sentinta penala nr. 1994 din data de 12.11.2008
Ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea ordinii publice - Hotarare nr. 167 din data de 04.05.2011
Ultraj - Sentinta penala nr. 209 din data de 31.10.2014
Ultrajul contra bunelor moravuri si tulburarea ordinii si linistii publice - Sentinta penala nr. 123 din data de 07.04.2011
Ultraj contra bunelor moravuri, lovire, alte violente - Sentinta penala nr. 282 din data de 13.08.2009
Ultraj contra bunelor moravuri - art. 321 alin.1 Cod penal; amenintare - art. 193 alin.1 Cod penal; port fara drept al unei arme albe - art.1 ind.1 pct. 1 din Legea 61/1991, cu aplicarea art.33 Cod penal - Sentinta penala nr. 266 din data de 28.11.2008
ULTRAJ PREVAZUT DE ART. 239 ALIN.1, 4 COD PENAL. DEZINCRIMINARE. INCIDENTA ART. 205 COD PENAL. INAPLICABILITATEA DISPOZITIILOR ART. 334 COD PROCEDURA PENALA. - Decizie nr. 7154 din data de 22.12.2005
INFRACTIUNEA DE ULTRAJ SAVARSITA IN CONDITIILE ART. 239 AL 1 COD PENAL. DISCRIMINARE - Decizie nr. 558/R din data de 22.09.2005
Inselaciune - Sentinta penala nr. 110 din data de 24.02.2016
Conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substan?e - Sentinta penala nr. 623 din data de 23.11.2015
Furt calificat - Sentinta penala nr. 277 din data de 04.05.2015
Talharie - Sentinta penala nr. 103 din data de 16.02.2015
Nerespectare a hotararii judecatoresti in forma continuata - Sentinta penala nr. 286 din data de 04.05.2015
Lipsire de libertate in mod ilegal - Sentinta penala nr. 416 din data de 17.08.2015