InfoDosar.ro | Jurisprudenta | Spete Judecatoria Sectorului 4 Bucuresti

(Sentinta penala nr. 1216 din data de 11.06.2010 pronuntata de Judecatoria Sectorului 4 Bucuresti)

Domeniu Furt | Dosare Judecatoria Sectorului 4 Bucuresti | Jurisprudenta Judecatoria Sectorului 4 Bucuresti

ROMANIA
JUDECATORIA SECTORULUI ...................
DOSAR NR. .......................
SENTINTA PENALA NR. .........................
Sedinta publica de la .............................
Instanta constituita din:
PRESEDINTE:        .............................
 GREFIER:             ....................................

      Ministerul Public a fost reprezentat de procuror ...................... din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului .........................................
      Pe rol se afla solutionarea cauzei penale privind pe inculpatul ....................................... trimis in judecata pentru savarsirea infractiunilor prev. de art. 26 rap. la art. 192 alin. 1 si 2 C.pen. si art. 26 C.pen. rap. la art. 208 alin. 1 -209 alin. 1 lit. a si g C.pen., ambele cu aplic. art. 37 lit. a C.pen. si art. 33 lit. a C.pen.
      Dezbaterile asupra fondului cauzei au avut loc in sedinta publica din data de ............................, fiind consemnate in incheierea de sedinta de la acea data, ce face parte integranta din prezenta sentinta, cand instanta, avand nevoie de timp pentru a delibera, a amanat pronuntarea la data de ........................................, cand, in aceeasi compunere, a hotarat urmatoarele:

INSTANTA

Deliberand asupra cauzei penale de fata, constata urmatoarele:
Prin rechizitoriul nr. ................................ din data de ................. al Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului ................................., inregistrat pe rolul acestei instante sub nr. ..................................... s-a dispus trimiterea in judecata in stare de arest preventiv a inculpatului ........................................ cercetat sub aspectul savarsirii infractiunilor prev. de art. 26 rap. la art. 192 alin. 1 si 2 C.pen. si art. 26 C.pen. rap. la art. 208 alin. 1 -209 alin. 1 lit. a si g C.pen., ambele cu aplic. art. 37 lit. a C.pen. si art. 33 lit. a C.pen.
In sarcina inculpatului s-a retinut faptul ca la data de ....................................., in jurul orelor ......................., a asigurat paza in timp ce un alt individ cunoscut sub numele de „...........................”, ramas neidentificat, a patruns pe usa de acces neasigurata a imobilului situat in .........................., nr. ..........................., Sector ............................, de unde a sustras trei telefoane mobile. S-a mai retinut ca telefoanele au fost vandute martorului ........................... pentru suma de ......................... de lei, partile vatamate recuperandu-le de la acesta.
Prin rechizitoriu s-a dispus disjungerea cauzei in vederea continuarii cercetarilor pentru identificarea numitului „................................”.
Partile vatamate ................................. si ..................................... au aratat ca nu se constituie parti civile in cauza, aceeasi pozitie avand-o si martorul ....................................
Inculpatul a fost retinut in cauza la data de .............................................., prin incheierea nr. .............................. a Judecatoriei Sectorului ............................. dispunandu-se arestarea preventiva a inculpatului, masura mentinuta in cursul judecatii.
In cursul cercetarii judecatoresti, instanta a procedat la audierea inculpatului si a partilor vatamate ................................................ Avand in vedere pozitia inculpatului, care a recunoscut vanzarea telefoanelor mobile, instanta a revenit asupra audierii martorului ...................... Au fost atasate la dosar fisa de cazier judiciar a inculpatului, sentinta penala nr. ...................................... a Judecatoriei Sectorului ....................... si sentinta penala nr. ............................. a Judecatoriei Sectorului .............................................
Analizand actele si lucrarile dosarului, instanta retine in fapt urmatoarele:
La data de ......................, in jurul orelor ..........................., inculpatul impreuna cu numitul „......................” au patruns prin poarta neasigurata in curtea imobilului situat in ................................, nr. ..................., Sector ........................., cu scopul de a sustrage bunuri. Inculpatul ..................................... a ramas in apropierea portii de acces pentru asigurarea pazei, in timp ce numitul „..........................” a patruns in locuinta partii vatamate .................................. de unde a sustras de pe masa din sufragerie trei telefoane mobile marcile ............................. si ...................................., apartinand partilor vatamate .................................. si ......................................
Inculpatul a fost surprins in interiorul curtii de partile vatamate .............................. si ....................................., starnindu-le suspiciunea prin faptul ca nu a putut sa explice prezenta sa. In timp ce inculpatul era chestionat de partile vatamate, numitul „............................” a iesit si el din apartament, in incercarea sa de a fugi scapand pe jos unul dintre telefoane, pe care insa l-a recuperat.
  Atat inculpatul cat si „.............................” au reusit sa fuga, fiind insa identificati la scurt timp de partile vatamate ................................................... si ................................. in ................................... Partile vatamate l-au imobilizat pe „.......................................” care i-a condus la martorul ........................................... caruia ii vandusera telefoanele mobile pentru suma de ................................... de lei. Martorul a restituit partilor vatamate telefoanele mobile, in acest timp „.........................................” reusind sa scape.
Situatia de fapt prezentata mai sus rezulta din coroborarea declaratiile inculpatului din faza de urmarire penala, cu declaratiile constante ale partiilor vatamate, declaratiile martorului ............................................., procesele-verbale de prezentare spre recunoastere si plansele foto efectuate in cauza.
Astfel, audiat in faza de urmarire penala, inculpatul a recunoscut faptele cum au fost prezentate mai sus, aratand ca la sugestia lui „..............................” referitoare la faptul ca poate gasesc o bicicleta pe care sa o vanda a patruns impreuna cu acesta in curtea imobilului, unde a fost surprins de partile vatamate. A mai aratat inculpatul ca impreuna cu „...................” a fugit in .......................... unde a vandut telefoanele mobile martorului .........................., zis „................................” contra sumei de ..................................de lei, suma ce a ramas la el in momentul in care „............................” a fost prins (f. .................................. .............. d.u.p.). In declaratia din data de ........................................................ (f. ................... d.u.p.), inculpatul si-a modificat putin pozitia, aratand ca „...................................” a patruns in curte spunandu-i ca vrea sa fure „.................”, el intrand doar pentru a isi satisface nevoile fiziologice, pastrand insa restul declaratiilor anterioare, inclusiv in ceea ce priveste surprinderea sa de catre partile vatamate in interiorul curtii, aratand si ca la venirea acestora nu a reusit sa il avertizeze pe „..............................”.
Aceste prime declaratii ale inculpatului sunt cele care se coroboreaza cu declaratiile partilor vatamate ............................ si ..........................................., ambii precizand faptul ca l-au surprins pe inculpat in interiorul curtii, acesta neputand sa explice prezenta sa si ca la scurt timp din apartamentul lor a iesit o alta persoana care a scapat pe jos un telefon mobil, cei doi reusind sa fuga. Partea vatamata ................... l-a recunoscut pe inculpat atat cu ocazia prezentarii planselor foto, cat si in fata instantei, iar partea vatamata ........................................ a realizat o descriere foarte apropiata cu cea a persoanei inculpatului, iar la termenul din ................................................... a aratat ca inculpatul ar putea fi persoana pe care a surprins-o in curtea imobilului.
In consecinta, instanta va inlatura declaratiile inculpatului din faza de judecata, referitoare la faptul ca nu a cunoscut motivul real pentru care „.....................” a patruns in curte, acesta spunandu-i ca o viziteaza pe matusa sa, ca el personal nu a patruns in curte si ca nu cunostea provenienta telefoanelor mobile pe care le-a vandut martorului ................................., crezand ca sunt de la matusa lui „............................”, desi partea vatamata alerga dupa ei strigand „......................................!”. 
      De altfel si explicatiile inculpatului cu privire la revenirea asupra declaratiilor anterioare sunt putin credibile, acesta aratand ca a considerat ca daca spune ceea ce i se solicita de catre politisti i se va permite sa plece, cum  s-a intamplat in celelalte peste ............................................... de cazuri in care a fost sanctionat cu o amenda administrativa. Este de remarcat astfel ca inculpatul nu a fost doar sanctionat administrativ, ci si condamnat prin doua hotarari definitive, cunoscand astfel posibilele consecinte ale unei declaratii de recunoastere a savarsirii unei infractiuni. Mai mult, inculpatul a pastrat pozitia de recunoastere si dupa momentul in care s-a dispus arestarea sa preventiva, dovada fiind declaratiile sale din ..................... (f. ......................d.u.p.) si ................................ (f. ........................... d.u.p.), inclusiv cu ocazia verificarii starii de arest in conditiile art. 300? C.pr.pen. (f. ............................. d.i.).
      Martorul ........................................, audiat in faza de urmarire penala, a confirmat faptul ca inculpatul, pe care il cunostea sub numele de „..................................”, impreuna cu o alta persoana, i-a vandut cele trei telefoane ce apartineau partilor vatamate contra sumei de ......................... de lei. 
      In drept, fapta inculpatului care la data de ....................................., in jurul orelor .........................., a asigurat paza in timp ce numitul „.............................” a patruns pe usa de acces neasigurata a imobilului situat in Bd. .........................., nr. ........................ Sector ...................... de unde a sustras ..................................... mobile, ajutand ulterior la valorificarea acestora, intruneste elementele constitutive ale infractiunii prev. de art. 26 C.pen. rap. la art. 208 alin. 1 -209 alin. 1 lit. a si g C.pen. Din probele administrate in cauza, respectiv declaratiile inculpatului din faza de urmarire penala si modul in care acesta a reactionat in momentul in care a fost surprins de partile vatamate, fuga sa ulterioara impreuna cu „.....................................” si vanzarea telefoanelor sustrase de acesta, rezulta faptul ca inculpatul a actionat cu intentie directa, cunoscand scopul pentru care „.....................................” a patruns in apartamentul partilor vatamate si urmarind sa il ajute pe acesta.
      Totodata, fapta inculpatului care la data de ..............................................., in jurul orelor ......................., a patruns impreuna cu „....................................” in curtea imobilului in care se afla apartamentul partilor vatamate intruneste elementele constitutive ale infractiunii de violare de domiciliu prev. de art. 192 alin. 1 si 2 C.pen. Astfel, potrivit art. 192 C.pen. constituie infractiunea de violare de domiciliu nu doar patrunderea fara drept intr-o locuinta, dar si patrunderea fara drept intr-un spatiu imprejmuit tinand de o locuinta. Or, plansele foto efectuate cu ocazia cercetarii la fata locului confirma faptul ca, in speta, curtea imobilului in care a patruns inculpatul reprezinta un astfel de spatiu (f. .............................. d.u.p.). Astfel, accesul in curte se realizeaza printr-o poarta metalica, al carei scop este clar acela de a impiedica accesul persoanelor necunoscute inauntru. Faptul ca la acel moment poarta ar fi fost deschisa nu schimba situatia aratata mai sus si nu transforma patrunderea inculpatului in interiorul curtii intr-o patrundere permisa. In ceea ce priveste forma de vinovatie a inculpatului, instanta apreciaza ca aceasta infractiune a fost savarsita cu intentie indirecta, inculpatul acceptand urmarile faptei sale.
      In consecinta, instanta va dispune in baza art. 334 C.pr.pen. schimbarea incadrarii juridice data faptei retinute in sarcina inculpatului ................................... prin rechizitoriu din infractiunea prev. de art. 26 rap. la art. 192 alin. 1 si 2 C.pen. in infractiunea prev. de art. 192 alin. 1 si 2 C.pen.
      Tot cu incidenta asupra incadrarii juridice a faptelor retinute in sarcina inculpatului, instanta constata ca acesta a fost condamnat anterior prin sentinta penala nr. ....................................... a Judecatoriei Sectorului ................................ definitiva prin decizia penala nr. .................................... a Curtii de Apel ............................ Sectia a ...................................... Penala, pentru savarsirea infractiunii de furt calificat la pedeapsa de ....................... an inchisoare, fiind liberat conditionat la data ......................., cu un rest de ................................ zile. In consecinta, in incadrarea juridica a infractiunilor pentru care inculpatul a fost trimis in judecata in acest dosar, savarsite la data de .......................................... in interiorul termenului de incercare al liberarii conditionate, se impune si retinerea dispozitiilor art. 37 lit. a C.pen., referitoare la recidiva postcondamnatorie.
      Avand in vedere ca ambele infractiuni au fost savarsite de inculpat inainte de a fi definitiv condamnat pentru vreuna din ele este justificata si retinerea incidentei dispozitiilor art. 33 lit. a C.pen. referitoare la concursul de infractiuni.
      La individualizarea pedepselor ce urmeaza a fi aplicate inculpatului, instanta va avea in vedere, in conditiile art. 72 C.pen., bogata antecedenta penala a acestuia (sanctionat administrativ de .............................. de ori in perioada .......................................... pentru savarsirea de fapte de furt si consum de droguri, dar si condamnat definitiv pentru savarsirea a doua infractiuni de furt calificat), atitudinea oscilanta a acestuia, incercarea de a diminua raspunderea sa si necesitatea de a il constientiza pe inculpat de gravitatea faptelor sale. Trebuie astfel remarcat ca in fata instantei de judecata inculpatul a parut sa se mandreasca cu cele .......................... de sanctiuni administrative ce i-au fost aplicate, mentionand de doua ori numarul acestora, si parand sa ignore necesitatea de a isi schimba comportamentului. Pentru aceste motive, in ciuda prejudiciului redus si a incercarii inculpatului de a ajuta organele de cercetare penala pentru identificarea numitului „.................................”, instanta apreciaza ca nu se impune coborarea pedepselor ce urmeaza a fi aplicate sub minimul special, inculpatul urmand a fi condamnat la cate o pedeapsa de .............................. ani inchisoare pentru savarsirea fiecareia din cele doua infractiuni.
       In baza art. 71 C.pen. se va interzice inculpatului cu titlu de pedeapsa accesorie exercitiul drepturilor prev. de art. 64 lit. a teza a II-a si lit. b C.pen., instanta apreciind ca savarsirea celor doua infractiuni il face incompatibil pe acesta cu exercitarea unei functii implicand exercitiul autoritatii de stat sau a unei functii elective publice.
      Constatand ca cele doua infractiuni au fost savarsite de inculpat in interiorul termenului de incercare al suspendarii conditionate dispuse cu privire la pedeapsa de 3 luni inchisoare aplicata acestuia prin sentinta penala nr. ....................... a Judecatoriei Sectorului ................................., definitiva prin decizia penala nr. ........................... a Curtii de Apel .................................... – Sectia a ..................................................... Penala, in baza art. 83 C.pen. instanta va dispune revocarea beneficiului suspendarii conditionate, pedeapsa de .....................................luni inchisoare urmand a fi data spre executare alaturat de fiecare din cele doua pedepse aplicate in cauza, rezultand doua pedepse indivizibile de cate ........................................ ani si ......................... luni fiecare.
      Dupa cum s-a retinut si mai sus, cele doua infractiuni au fost savarsite de inculpat si in interiorul termenului de incercare al liberarii conditionate din executarea pedepsei de ................................ an inchisoare aplicata prin sentinta penala nr. .................... a Judecatoriei Sectorului ..........................., definitiva prin decizia penala nr. ...................... a Curtii de Apel .................. Sectia a ..................................... Penala. Insa, avand in vedere faptul ca acest termen de incercare ar fi urmat sa se implineasca la data de ..................................., la mai putin de doua saptamani dupa momentul savarsirii celor doua infractiuni (........................................... instanta apreciaza ca nu se impune revocarea beneficiului liberarii conditionate, urmand a dispune mentinerea acestuia. 
      In baza art. 33 lit. a rap. la art. 34 alin. 1 lit. b C.pen., instanta va contopi cele doua pedepse indivizibile de ..................... ani si .............. luni inchisoare, inculpatul urmand sa execute pedeapsa cea mai grea de ......................... ani si .............................luni inchisoare, cu aplic. art. 71-64 lit. a teza a II-a si lit. b C.pen.
      In baza art. 88 C.pen. se va deduce din pedeapsa aplicata durata retinerii si a arestarii preventive de la ............................. la zi, iar in baza art. 350 C.pr.pen. instanta va mentine starea de arest a inculpatului, apreciind ca temeiurile care au stat la baza luarii acesteia subzista.
      In baza art. 346 C.pr.pen. instanta va lua act ca partile vatamate nu s-au constituit parti civile in cauza.
      In baza art. 118 lit. e C.pen. se va dispune confiscarea de la inculpat a sumei de ................................ de lei obtinuta in urma valorificarii telefoanelor sustrase, avand in vedere ca acesta a fost singurul care a beneficiat de aceasta suma. 
      In baza art. 191 alin.1 C.pr.pen. inculpatul va fi obligat la plata sumei de ......................... de lei cu titlu de cheltuieli judiciare catre stat, onorariul aparatorului din oficiu, av. ........................, in cuantum de ..................................... de lei, urmand a fi avansat din fondurile Ministerului Justitiei.

PENTRU ACESTE MOTIVE
IN NUMELE LEGII
HOTARASTE

      In baza art. 334 C.pr.pen. schimba incadrarea juridica data uneia din faptele retinute in sarcina inculpatului .......................... prin rechizitoriu din infractiunea prev. de art. 26 rap. la art. 192 alin. 1 si 2 C.pen. cu aplic. art. 37 lit. a C.pen. in infractiunea prev. de art. 192 alin. 1 si 2 C.pen. cu aplic. art. 37 lit. a C.pen.
      
      In baza art. 26 C.pen. rap. la art. 208 alin. 1 -209 alin. 1 lit. a si g C.pen. cu aplic. art. 37 lit. a C.pen. condamna pe inculpatul ................................ (fiul lui ...................... si ...................., nascut la data de ........................ in Bucuresti, cetatean roman, studii ......................., fara loc de munca, fara ocupatie, recidivist, domiciliat in .................., str. ...................., nr. .................., bl. ............. sc..........., ap. .................., Sector ......................, detinut in Penitenciarul ............................, CNP .......................), la pedeapsa de ............................... ani inchisoare pentru savarsirea infractiunii de complicitate la furt calificat in stare de recidiva postcondamnatorie (fapta din data de ..........................................).
      In baza art. 71 C.pen. interzice inculpatului cu titlu de pedeapsa accesorie exercitiul drepturilor prev. de art. 64 lit. a teza a II-a si lit. b C.pen.
      In baza art. 83 C.pen. revoca beneficiul suspendarii conditionate cu privire la pedeapsa de ............................. luni inchisoare aplicata inculpatului prin sentinta penala nr. ...................... a Judecatoriei Sectorului .........................., definitiva prin decizia penala nr. ....................... a Curtii de Apel ...................... Sectia a ......................... Penala, pe care o da spre executare alaturat de pedeapsa aplicata in cauza, inculpatul urmand sa execute pedeapsa de ............... ani si .............................luni inchisoare.
      In baza art. 61 alin. 1 C.pen. mentine liberarea conditionata din executarea pedepsei de 1 an inchisoare aplicata inculpatului prin sentinta penala nr. ......................... a Judecatoriei Sectorului ................................, definitiva prin decizia penala nr. ............... a Curtii de Apel .................. Sectia a ......................... Penala.
      
      In baza art. 192 alin. 1 si 2 C.pen. cu aplic. art. 37 lit. a C.pen. condamna pe inculpatul .................. la pedeapsa de .................................. pentru savarsirea infractiunii de violare de domiciliu in stare de recidiva postcondamnatorie (fapta din data de .............................).
      In baza art. 71 C.pen. interzice inculpatului cu titlu de pedeapsa accesorie exercitiul drepturilor prev. de art. 64 lit. a teza a II-a si lit. b C.pen.
      In baza art. 83 C.pen. revoca beneficiul suspendarii conditionate cu privire la pedeapsa de ............................... luni inchisoare aplicata inculpatului prin sentinta penala nr. ............................... a Judecatoriei Sectorului ......................................, definitiva prin decizia penala nr. ...................................... a Curtii de Apel ........................... Sectia a ............................. Penala, pe care o da spre executare alaturat de pedeapsa aplicata in cauza, inculpatul urmand sa execute pedeapsa de ......................... ani si ............................... luni inchisoare.
      In baza art. 61 alin. 1 C.pen. mentine liberarea conditionata din executarea pedepsei de .............................. an inchisoare aplicata inculpatului prin sentinta penala nr. ............................... a Judecatoriei Sectorului ........................., definitiva prin decizia penala nr. ................................ a Curtii de Apel Bucuresti Sectia ......................................... Penala.
      
      In baza art. 33 lit. a rap. la art. 34 alin. 1 lit. b C.pen. contopeste cele doua pedepse indivizibile de ................ ani si ..................... ............................. inchisoare, inculpatul urmand sa execute pedeapsa cea mai grea de ................ ani si .................. luni inchisoare, cu aplic. art. 71-64 lit. a teza a II-a si lit. b C.pen.
      In baza art. 88 C.pen. deduce din pedeapsa aplicata durata retinerii si a arestarii preventive de la ................................... la zi.
      In baza art. 350 C.pr.pen. mentine starea de arest a inculpatului.
      In baza art. 346 C.pr.pen. ia act ca partile vatamate .............................. domiciliata in Bucuresti, ......................., nr. ................, ap. ..............., Sector ............................. ...................., domiciliat in ..................., str. ........................................, nr. ....................., Sector .................., si f.f.l. in .........................., Bd. ......................., nr. ................, ap. ................., Sector ........................., si ........................ domiciliat in .................., Bd. ................................ nr. .............., ap. .............., Sector .............................., nu s-au constituit parti civile in cauza.
      In baza art. 118 lit. e C.pen. confisca de la inculpat suma de ........................... de lei obtinuta in urma savarsirii infractiunilor.
      In baza art. 191 alin.1 C.pr.pen. obliga inculpatul la plata sumei de ........................ de lei cu titlu de cheltuieli judiciare catre stat, onorariul aparatorului din oficiu, av. ........................., in cuantum de .................... de lei, urmand a fi avansat din fondurile Ministerului Justitiei.
      Cu apel in 10 zile de la pronuntare pentru reprezentantul Ministerului Public si de la comunicare pentru parti. 
      Pronuntata in sedinta publica, astazi, ...............................................
      

PRESEDINTE             GREFIER





4


Sursa: Portal.just.ro


Alte spete Furt

furt calificat - Sentinta penala nr. xxx din data de 17.09.2018
furt auto - Sentinta penala nr. 953 din data de 12.10.2018
tentativa de furt calificat - Hotarare nr. 1762 din data de 27.09.2018
furt calificat - Hotarare nr. 944 din data de 08.06.2017
Furt calificat (art.209 C.pen.) - Sentinta penala nr. 7 din data de 29.01.2014
Furt calificat - Decizie nr. DP245/A/2008 din data de 31.03.2009
Furt calificat - Decizie nr. Dp208/A/2008 din data de 31.03.2009
Furt calificat - Decizie nr. DP61/A/2008 din data de 31.03.2009
Furt calificat - Decizie nr. DP6/A/2008 din data de 31.03.2009
Plangere 278 Cpp. Inceperea urmaririi penale - Decizie nr. DP185/R/2008 din data de 31.03.2009
Furt calificat in forma continuata Pluralitatea actelor de executare .Gresita pronuntare a 2 solutii diferite de instanta de fond [ achitare si condamnare ] – inexistenta unei pluralitati de infractiuni .Inlaturarea in recurs a actelor de executare ... - Decizie nr. 37 din data de 17.02.2010
Furt calificat Neindeplinirea conditiilor suspendarii conditionate a executarii pedepsei - Decizie nr. 205 din data de 16.08.2010
Furt calificat . Imposibilitatea inculpatilor de a se prezenta la judecarea fondului si de a instiinta despre aceasta imposibilitate [.art 385 ind 9 , pct 21 ] Desfiintarea in recurs a hotararii instantei de fond si trimiterea cauzei spre rejudecare - Decizie nr. 214 din data de 14.06.2010
Furt calificat Concurs real de infractiuni Anularea suspendarii conditionate a pedepselor aplicate anterior - Decizie nr. 32 din data de 17.02.2010
Furt calificat Retinerea circumstantelor agravante la stabilirea pedepsei - Decizie nr. 18 din data de 27.01.2010
Retinerea corecta a starii de fapt si a vinovatiei fata de ansamblul materialului probator - Decizie nr. 52 din data de 03.03.2010
Furt calificat Violoare de domiciliu Aprecierea corecta a probatoriului administrat in cauza la stabilirea vinovatiei inculpatului si la incadrarea juridica - Decizie nr. 43 din data de 24.02.2010
Furt calificat in forma continuata . Unitate legala de infractiune .Excluderea actelor materiale inexistente . Pluralitate de inculpati .Inlaturarea achitarii unora dintre inculpati in apel - Decizie nr. 37 din data de 17.02.2010
Concurs de infractiuni .Contopirea pedepselor . Dozarea cuantumului pedepsei - Decizie nr. 1 din data de 06.01.2010
Furt calificat .- Taiere fara drept de arbori , art 108 , alin 1 , Legea 46 / 2008 Confiscare speciala , art 118, alin 4 , Cod Penal - Decizie nr. 2 din data de 13.01.2010