InfoDosar.ro | Jurisprudenta | Spete Judecatoria Sectorului 4 Bucuresti

(Sentinta civila nr. 3445 din data de 30.04.2010 pronuntata de Judecatoria Sectorului 4 Bucuresti)

Domeniu Suspendare a executarii | Dosare Judecatoria Sectorului 4 Bucuresti | Jurisprudenta Judecatoria Sectorului 4 Bucuresti

R O M A N I A

JUDECATORIA SECTORUL 4 BUCURESTI
SECTIA CIVILA
....
Dosar nr. ...........................
     
SENTINTA CIVILA NR.  ....................
Sedinta publica de la ..................
Instanta constituita din:
        PRESEDINTE - ......................................................
    GREFIER - ..................................

  Pe rol solutionarea cauzei civile privind pe contestatoarea .......................................... in contradictoriu cu intimatul  .................................. si cu tertul poprit ..........................................., avand ca obiect contestatie la executare si cerere de suspendare a executarii silite.
La apelul nominal facut in sedinta publica nu au raspuns partile.
Procedura legal indeplinita.
      S-a facut referatul cauzei de catre grefierul de sedinta care invedereaza instantei ca, prin cererea de chemare in judecata, contestatoarea a solicitat judecarea in lipsa.
      Instanta, apreciind ca fiind pertinenta, concludenta si utila solutionarii cauzei, in temeiul art. 167 Cod procedura civila, incuviinteaza pentru contestatoare si intimat proba cu inscrisuri, luand act ca, desi legal citat, tertul poprit nu a formulat intampinare si nu s-a prezentat in instanta pentru a solicita administrarea de probe.
      Nemaifiind alte cereri de formulat sau probe de administrat, constata cauza in stare de judecata si o retine spre solutionare.
      

INSTANTA

      Deliberand asupra cauzei civile de fata, retine urmatoarele:
      Prin cererea inregistrata pe rolul acestei instante la data de ................ sub nr. ..................., contestatoarea ....................................... a formulat contestatie la executare, in contradictoriu cu intimatul ....................... si cu tertul poprit ....................................., solicitand anularea tuturor actelor de executare emise de ........................... in dosarul de executare nr. ................., a adresei de infiintare a popririi si a procesului verbal privind stabilirea cheltuielilor de executare, precum si suspendarea executarii silite.
      In motivarea cererii, contestatoarea a aratat ca inceperea executarii silite este nelegala deoarece executorul judecatoresc nu a solicitat incuviintarea executarii si nu a respectat procedura prevazuta de OG nr. 22/2002.
      A mai aratat ca onorariul pretins de executor depaseste limita maxima prevazuta de Ordinul Ministrului Justitiei nr. 2550/2006.
      In drept, au fost invocate dispozitiile art. 399 si urm. Cod procedura civila, OG nr. 22/2002.
      Intimatul a formulat intampinare prin care a invocat exceptia tardivitatii pe capetele de cerere privind anularea executarii insasi si a procesului verbal de stabilire a cheltuielilor de executare, intocmit de executorul judecatoresc la data de ..................., precum si exceptia autoritatii de lucru judecat, o cauza similara fiind solutionata in dosarul nr. ....................... al Judecatoriei sectorului 1.
       Pe fond, a solicitat respingerea contestatiei ca neintemeiata, intrucat a fost comunicata debitoarei somatia in baza OG nr. 22/2002, iar executorul judecatoresc a  solicitat instantei de executare incuviintarea executarii silite.
      Desi legal citat, tertul poprit nu a formulat intampinare si nu s-a prezentat in instanta pentru a solicita administrarea de probe.
      In cauza a fost administrata proba cu inscrisuri solicitata de contestatoare si intimat.
      La solicitarea instantei a fost atasat dosarul de executare nr. .............. al ..............................
      Cu privire la cererea de suspendare a executarii silite, instanta apreciaza ca debitoarea nu a dovedit nici o imprejurare care sa formeze convingerea instantei ca  o eventuala continuare a executarii silite i-ar produce o perturbare grava desfasurarii activitatii, motiv pentru care va fi respinsa ca neintemeiata.
      Instanta constata ca ..................................... a inceput executarea silita impotriva contestatoarei, in baza titlului executoriu reprezentat de sentinta comerciala nr. ...................... a Tribunalului Bucuresti - Sectia a VI-a Comerciala, ca urmare a cererii intimatului-creditor ...................., pentru suma de .................lei, reprezentand despagubiri.
      La data de .......................... executorul judecatoresc a emis somatia, comunicata contestatoarei la data de .................., astfel cum rezulta din dovada de primire aflata la dosar (filele ...........).
      Potrivit art. 401 alin. 1 lit. c Cod procedura civila, in cazul in care se contesta executarea insasi, contestatia se introduce in termen de 15 zile de la data primirii somatiei sau de la data cand a luat cunostinta de primul act de executare, in cazurile in care nu a primit somatia.
      Contestatoarea nu a respectat acest termen, contestatia fiind introdusa la data de ..............., astfel incat instanta va admite exceptia tardivitatii pe capatul de cerere privind anularea executarii insasi si va respinge acest capat de cerere ca tardiv introdus.
      De asemenea, la data de ................... executorul judecatoresc a intocmit procesul verbal de actualizare a debitului si procesul verbal privind cheltuielile de executare. Impotriva acestor acte de executare debitoarea a formulat contestatie la data de ..................., respinsa ca neintemeiata prin sentinta civila din ................., pronuntata in dosarul nr. .................... al Judecatoriei sectorului 1(fila ........).
      In consecinta, debitoarea a luat cunostinta de continutul actelor de executare respective, din moment ce au fost contestate in justitie, cel mai tarziu la data formularii precedentei contestatii.
      Potrivit art. 401 alin.1 lit.a Cod procedura civila contestatia la executare se introduce in termen de 15 zile de la data cand contestatorul a luat cunostinta de actul de executare pe care il contesta.
      Contestatoarea nu a respectat acest termen, contestatia fiind introdusa la data de .............., astfel incat instanta va admite exceptia tardivitatii si va respinge cererea de anulare a procesului verbal privind stabilirea cheltuielilor de executare, intocmit la .................., ca tardiv formulata. 
      Ca efect al acestei solutii, instanta nu va mai analiza apararile formulate de contestatoare referitoare la modul de calcul al onorariului executorului judecatoresc si nici exceptia autoritatii de lucru judecat, invocata de intimat.
       Pe fond, in ceea ce priveste primul motiv de nulitate invocat de catre contestatoare, constand in lipsa incheierii de incuviintare a executarii silite, instanta constata ca este vadit nefondat, intrucat executarea silita a titlului executoriu - sent.civ. nr. .................., pronuntata de Tribunalul Bucuresti, sectia a VI-a comerciala - a fost incuviintata la cererea intimatului creditor, prin incheierea din camera de consiliu pronuntata de Judecatoria sectorului 4 Bucuresti la data de ............... in dosarul nr. ............... (fila ...).
Mai retine instanta ca termenul de 6 luni prevazut de art. 2 din OG nr. 22/2002 a inceput sa curga la data de ............., data comunicarii somatiei, in acest interval debitoarea avand obligatia de a face demersuri pentru efectuarea platii.
      Debitoarea nu si-a indeplinit aceasta obligatie astfel incat, in conformitate cu prevederile art. 3 din OG nr. 22/2002, modificata prin Legea 110/2007, in mod corect creditorul a continuat executarea silita potrivit dreptului comun, fiind emisa adresa de infiintare a popririi la data de ..............., dupa expirarea termenului de 6 luni amintit mai sus.
      Pe de alta parte, adresa de infiintare a popririi nu cuprinde vicii de forma care ar putea fi invocate de instanta din oficiu.
      Pentru toate aceste motive instanta va respinge ca neintemeiata contestatia avand ca obiect adresa de infiintare a popririi emisa la data ..................
      In baza art. 274 Cod procedura civila va obliga contestatoarea la plata cheltuielilor de judecata catre intimat.

      PENTRU ACESTE MOTIVE
IN NUMELE LEGII
HOTARASTE

      Respinge cererea de suspendare a executarii silite ca neintemeiata. 
      Admite exceptia tardivitatii.
      Respinge capatul de cerere privind anularea executarii insasi si capatul de cerere privind anularea procesului verbal de stabilire a cheltuielilor de executare intocmit la ............., ca tardiv introduse. 
            Respinge contestatia la executare formulata de contestatoarea ...................................., cu sediul ales in ............................. in contradictoriu cu intimatul ......................., cu domiciliul ales la ....................., situat in ............................  si cu tertul poprit ........................................, cu sediul in ......................................, avand ca obiect anularea adresei de infiintare a popririi din ..................., ca neintemeiata.
Obliga contestatoarea la plata sumei de .......... lei catre intimat, cu titlu de cheltuieli de judecata.
Cu recurs in termen de 15 zile de la comunicare.
      Pronuntata in sedinta publica, azi, ...................... PRESEDINTE GREFIER
                                
      
2
Sursa: Portal.just.ro


Alte spete Suspendare a executarii

Concursul de infrac?iuni .Anularea suspendarii executarii pedepsei. Contopirea pedepselor. - Sentinta penala nr. 404 din data de 21.06.2012
Revocarea suspendarii executarii pedepsei in cazul neexecutarii obligatiilor civile .stabilite prin hotararea de condamnare - Sentinta penala nr. 167 din data de 08.09.2010
Revocarea suspendarii sub supraveghere - Sentinta penala nr. 30 din data de 25.02.2009
Atata timp cat inculpatii au fost obligati in solidar la despagubirea partii civile, iar banii obtinuti de inculpati din vanzarea bunurilor sustrase servesc la despagubirea acesteia nu se poate dispune si confiscarea acestora - cu atat mai mult in solida - Decizie nr. 551/R din data de 24.07.2013
Revocarea suspendarii sub supraveghere a executarii pedepsei inchisorii din cauza nerespectarii masurilor de supraveghere impuse de art. 863 alin. 1 lit. a din Codul penal din 1969. - Decizie nr. 369 din data de 16.06.2014
Suspendarea executarii actului administrativ - Decizie de imputare. Neindeplinirea cerintelor art.14 din Legea nr.554/2004. - Decizie nr. 7466 din data de 10.07.2013
Inaplicabilitatea dispozitiilor art. 24 din Legea nr. 554/2004 cu privire la punerea in executare a unei hotarari judecatoresti executorii prin care s-a dispus suspendarea vremelnica a executarii unui act administrativ. - Decizie nr. 3282 din data de 03.04.2013
Anularea suspendarii conditionate a executarii pedepsei. Tehnica de contopire. - Decizie nr. 511 din data de 09.04.2012
Dispozitie emisa de Directorul General al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia a Copilului Hunedoara prin care s-a dispus suspendarea acordarii drepturilor banesti. Conditii indeplinite pentru suspendarea executarii actului administr... - Decizie nr. 1737 din data de 28.03.2012
Cerere de suspendare a executarii actului administrativ. Procedura de solutionare a cererii. - Decizie nr. 2290 din data de 17.11.2010
Suspendarea executarii actului administrativ. Conditii. - Decizie nr. 501 din data de 23.04.2008
Suspendarea efectelor executorii ale actului administrativ pana la solutionarea actiunii - Decizie nr. 2003 din data de 03.10.2005
Domeniul achizitiilor publice. - Decizie nr. 1840 din data de 05.09.2005
Creanta apartinand AVAS. Cerere de suspendare a executarii. Instanta competenta. - Decizie nr. 591 din data de 15.10.2004
anulare act - Hotarare nr. **** din data de 25.06.2015
ordonanta presedintiala exercitare autorit parinteasca si stabilire locuinta minori - Hotarare nr. **** din data de 25.02.2015
ordonanta presedintiala modificare program vizita si obligatie de a face - Hotarare nr. **** din data de 06.02.2015
partaj bunuri comune - Hotarare nr. **** din data de 12.10.2015
plangere contraventionala - circulatie - Hotarare nr. **** din data de 18.05.2015
act in constatare clauze abuzive, lipsa calitatii procesuale pasive, prescriptie - Hotarare nr. **** din data de 14.04.2014