InfoDosar.ro | Jurisprudenta | Spete Judecatoria Tulcea

Hotarare

(Sentinta civila nr. 2601 din data de 12.08.2011 pronuntata de Judecatoria Tulcea)

Domeniu Cereri | Dosare Judecatoria Tulcea | Jurisprudenta Judecatoria Tulcea



SENTINTA CIVILA NR.2601
Sedinta publica de la  12 august  2011

     INSTANTA       Prin cererea inregistrata pe rolul acestei instante sub nr. ___ reclamantii ___ au chemat in judecata pe paratul ___ pentru ca, prin hotararea ce se va pronunta, sa se dispuna iesirea din indiviziune privind averea succesorala ramasa de pe urma defunctului __, formata din imobilul situat in Tulcea, ___, format din casa de locuit si teren in suprafata de 5170 mp; cota de 1/2 din suprafata de 5 ha teren situata in extravilanul satului Cataloi, comuna Frecatei, judetul Tulcea.
      In motivarea actiunii, reclamantii au aratat ca in urma decesului numitului ___ survenit la data de 19.10.1999, masa succesorala este formata din imobilele mai sus mentionate.
      Se arata ca mostenitori cu vocatie succesorala au ramas fii acestuia, respectiv ___, fiecare cu o cota egala, respectiv 1/6 din mostenire, asa cum rezulta din certificatul de mostenitor nr.___ eliberat de B.N.P. Galca.
      In drept, au fost invocate dispozitiile art. 728 Cod civil, art.6731 si urm. Cod procedura civila.
      Reclamantii au depus la dosar, in dovedirea actiunii, inscrisuri.
      La termenul din data de 12.06.2007 instanta a dispus introducerea in cauza, in calitate de parata, a numitei ___.
      Analizand actele si lucrarile dosarului, instanta retine urmatoarele:
     La data de 07.02.2008 s-a eliberat titlul de proprietate nr.___ de catre Comisia Judeteana pentru Stabilirea Dreptului de Proprietate Asupra Terenurilor Tulcea pe numele coindivizarilor ___, fiind reconstituit dreptul de proprietate pentru suprafata de 5255 mp teren situat in intravilanul comunei Frecatei pe care se afla si o casa de locuit, individualizat astfel: tarla _ parcela __, tarla _ parcela _, tarla _ parcela _.
     La data de 07.07.1993 s-a eliberat titlul de proprietate nr.__ pe numele coindivizarilor _ si _ cu titlu de reconstituire pentru suprafata de 5 ha teren extravilan situat in satul Cataloi, comuna Frecatei tarla _ parcela _, _ (filele 44-47).
     Potrivit certificatului de mostenitor nr.__/09.11.2006 eliberat de B.N.P. Galca, de pe urma defunctului __, decedat la data de __, a ramas ca masa succesorala cota de 1/1 din dreptul de proprietate asupra imobilului ce formeaza obiectul titlului de proprietate nr.__ si cota de 1/2 din dreptul de proprietate asupra terenului ce face obiectul titlului de proprietate nr.__
      Potrivit certificatului de mostenitor, restul cotei de 1/2 din acest din urma teren, apartine numitei __.
      Conform certificatului de mostenitor, de pe urma defunctului au ramas ca mostenitori __, fiecare cu cate o cota de 1/6 in calitate de fii.
      Avand in vedere dispozitiile art.728 C.civ. potrivit carora nimeni nu poate fi obligat sa ramana in indiviziune, la termenul de judecata din data de 20.05.2008, instanta a admis in principiu actiunea formulata de catre reclamanti si a constatat ca ___, detin in coproprietate in cote de 1/6 fiecare, imobilul situat in intravilanul comunei Frecatei, jud. Tulcea format din casa de locuit si teren in suprafata de 5255 mp situat in ___
     S-a constatat ca partile detin in indiviziune in cote de 1/12 __, 1/12 __, 1/12 _, 1/12 __, 1/12 __, 1/12 __, 6/12 __ imobilul teren situat in extravilanul satului Cataloi, com.Frecatei, jud.Tulcea in suprafata de 5 ha situat __
     Totodata s-a dispus si efectuarea unei expertize tehnico-imobiliare avand ca obiectiv stabilirea valorii de circulatie a imobilului format din  casa de locuit si teren in suprafata de 5255 mp, cu identificarea acesteia, daca este comod partajabil in natura, iar in caz afirmativ, cu propuneri de lotizare si stabilire a sultelor, precum si a unei expertize topografice avand ca obiectiv identificarea si stabilirea valorii de circulatie a terenului extravilan, daca este comod partajabil in natura si in caz afirmativ, cu propuneri de lotizare si stabilire a sultelor.
     La termenul de judecata din data de 15.06.2010, partile au depus la dosar o tranzactie cu privire la imobilul intravilan, dispunandu-se disjungerea cererii de iesire din indiviziune cu privire la imobilul extravilan, iar in ceea ce priveste terenul si casa de locuit situate in intravilanul satului Cataloi, comuna Frecatei, judetul Tulcea, a luat act de manifestarea de vointa a partilor consfintind invoiala acestora si pronuntand o hotarare de expedienta in acest sens ( sentinta civila nr. __) - filele 10-11.
     Pe rolul Judecatoriei Tulcea s-a format astfel dosarul nr.___, avand ca obiect iesirea din indiviziune cu privire la imobilul extravilan detinut de parti in coproprietate.
     In cauza s-a dispus efectuarea unei expertize topografice avand ca obiective identificarea si stabilirea valorii de circulatie a terenului situat in extravilanul  satului Cataloi, comuna Frecatei, judetul Tulcea in suprafata de 5 ha situat in sola 50, parcelele ___, daca este comod partajabil in natura , in caz afirmativ sa fie facute si propuneri de lotizare.
     Lucrarea a fost efectuata de catre expertul topograf Paun Stefan, fiind depusa la filele 60-75, fiind delimitate mai multe loturi pentru fiecare dintre partile in cauza asa cum rezulta din raportul de expertiza efectuat in cauza.
     Totodata, in sedinta publica din data de 11.08.2011 aparatorul ales al reclamantilor a precizat ca partile au acceptat lotizarea efectuata de expert si nu au pretentii una impotriva celeilalte, nesolicitand stabilirea de sulte pentru egalizarea loturilor.
     Fata de cele precizate mai sus, instanta urmeaza sa admita actiunea avand ca obiect iesire din indiviziune formulata de reclamantii __ in contradictoriu cu paratii ___, si ___.
      Va constata ca __, detin in coproprietate in cote de 1/6 fiecare, imobilul situat in intravilanul comunei frecatei, jud. Tulcea format din casa de locuit si teren in suprafata de 5255 mp situat __
     Va constata ca partile detin in indiviziune in cote de 1/12 __, 1/12 __, 1/12 __, 1/12 __, 1/12 __, 1/12 __, 6/12 __ imobilul teren situat in extravilanul satului Cataloi, com.Frecatei, jud.Tulcea in suprafata de 5 ha situat in ___
     Fata de cele precizate mai sus, va dispune partajarea imobilul extravilan detinut de parti in coproprietate.
     Va atribui reclamantului __ lotul nr. 4 in suprafata de 4.167 mp din imobilul inclus in masa partajabila mai sus descris individualizat conform raportului de expertiza  efectuat de expert Paun Stefan care face parte integranta din prezenta hotarare.
     Va atribui reclamantului __ lotul nr. 3 in suprafata de 4.167 mp din imobilul inclus in masa partajabila mai sus descris individualizat conform raportului de expertiza  efectuat de expert Paun Stefan care face parte integranta din prezenta hotarare.
     Va atribui reclamantului ___ lotul nr. 5 in suprafata de 4.167 mp din imobilul inclus in masa partajabila mai sus descris individualizat conform raportului de expertiza  efectuat de expert Paun Stefan care face parte integranta din prezenta hotarare.
     Va atribui reclamantului ___ lotul nr. 1 in suprafata de 4.167 mp din imobilul inclus in masa partajabila mai sus descris individualizat conform raportului de expertiza  efectuat de expert Paun Stefan care face parte integranta din prezenta hotarare.
     Va atribui reclamantului ___ lotul nr. 2 in suprafata de 4.167 mp din imobilul inclus in masa partajabila mai sus descris individualizat conform raportului de expertiza  efectuat de expert Paun Stefan care face parte integranta din prezenta hotarare.
     Va atribui reclamantului __ lotul nr. 6 in suprafata de 4.167 mp din imobilul inclus in masa partajabila mai sus descris individualizat conform raportului de expertiza  efectuat de expert Paun Stefan care face parte integranta din prezenta hotarare.
     Va atribui reclamantului __ lotul nr. 7 in suprafata de 25000 mp din imobilul inclus in masa partajabila mai sus descris individualizat conform raportului de expertiza  efectuat de expert Paun Stefan care face parte integranta din prezenta hotarare.
     Va lua act ca partile nu solicita stabilirea de sulte pentru egalizarea loturilor.
   
Sursa: Portal.just.ro


Alte spete Cereri

Cerere de chemare in garantie. Conditii de admisibilitate. - Decizie nr. 232 din data de 07.03.2018
Anulare proces verbal de contraventie - Hotarare nr. 1438 din data de 17.10.2017
Obligatia de a face - Contencios - Hotarare nr. 622 din data de 16.06.2017
Cerere valoare redusa - Hotarare nr. 157 din data de 13.02.2018
Cerere de valoare redusa - Hotarare nr. 97 din data de 30.01.2018
Autovehicul instrainat. Obligatia cumparatorului de transcriere a dreptului de proprietate - Decizie nr. 342 din data de 29.04.2015
Solicitarea cheltuielilor de judecata pe cale separata - Sentinta civila nr. 610 din data de 10.12.2014
Cerere de reexaminare a incheierii prin care s-a respins ajutorul public judiciar - Hotarare nr. 9730 din data de 10.12.2012
actiune in constatare - Sentinta civila nr. 542 din data de 22.10.2009
Exceptia de nelegalitate – respingere - Decizie nr. 177/R din data de 29.07.2005
Institutia Prefectului Judetului Alba - Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor. Cerere avand ca obiect obligarea acesteia la inmatricularea autoturismului reclamantului fara plata taxei pentru emisiile poluant - Decizie nr. 6866 din data de 17.06.2013
Institutia Prefectului Judetului Alba - Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor. Cerere avand ca obiect obligarea acesteia la inmatricularea autoturismului reclamantului fara plata taxei pentru emisiile poluant - Decizie nr. 6497 din data de 10.06.2013
Cerere de chemare in garantie. Inadmisibilitate. - Decizie nr. 889 din data de 02.09.2010
Cererea creditorului de numire a lichidatorului judiciar in baza art. 31 din Legea nr.359/2009 in procedura dizolvarii de drept nu intrerupe cursul prescriptiei extinctive. - Decizie nr. 895 din data de 05.11.2010
Cerere formulata de catre creditor prin care se solicita deschiderea procedurii insolventei, bazata pe creanta,rezultata din contractul de vanzare - cumparare . - Decizie nr. 814 din data de 28.10.2009
Cerere de inlocuire a administratorului judiciar formulata de catre creditorul ce detine cel putin 50% din valoarea creantelor. - Decizie nr. 820 din data de 28.10.2009
Inadmisibilitatea cererii de interventie in lipsa actiunii principale. - Decizie nr. 545 din data de 19.06.2009
Conditiile de admisibilitate a cererii de deschidere a procedurii insolventei. - Decizie nr. 577 din data de 26.06.2009
Actele si procedura de urmat pentru intocmirea carnetului de somaj. Organele competente. - Decizie nr. 728 din data de 11.06.2009
Respingerea nejustificata a cererii de amanare formulata de petitionar - Decizie nr. 533 din data de 06.09.2007