InfoDosar.ro | Jurisprudenta | Spete Judecatoria Buhusi

Validare poprire

(Sentinta civila nr. 0 din data de 13.04.2014 pronuntata de Judecatoria Buhusi)

Domeniu Cereri | Dosare Judecatoria Buhusi | Jurisprudenta Judecatoria Buhusi

R O M A N I A
JUDECATORIA BUHUSI
SENTINTA CIVILA Nr. …………
Sedinta publica de la …………………..
Completul compus din:
PRESEDINTE …………………….
Grefier …………………..


Pe rol fiind pronuntarea cauzei civile avand ca obiect  validare poprire formulata de creditorul-intimat Biroul Executorului Judecatoresc „……………………….“.
Dezbaterile in fond au avut loc in sedinta publica din …………….fiind consemnate in acea incheiere ce face parte integranta din prezenta hotarare.

INSTANTA
- deliberand -

Asupra cauzei civile de fata, constata urmatoarele:
Prin adresa nr. ………………… sub nr. ……………… la Judecatoria Buhusi, ………………….. i-a chemat in judecata pe tertul poprit ………… …………. si pe debitorul ………………, solicitand validarea popririi infiintate prin adresa nr. …………………… a acestui birou si obligarea tertului poprit la plata sumelor datorate de debitor in baza titlului executoriu reprezentat de sentinta civila nr. ………….. a Judecatoriei Buhusi. Totodata, s-a solicitat amendarea tertului poprit pentru rea-credinta, conform art. 460 C. pr. civ.
Cererea a fost legal timbrata, cu 10 lei taxa judiciara de timbru si 0,3 lei timbru judiciar.
In motivarea cererii se arata ca in baza sentintei civile nr. ……………. pronuntata de catre Judecatoria Buhusi,  precum si ca urmarea cererii creditorului …………….., cu domiciliul in ………………, debitorul …………… a fost somat sa plateasca suma de ………………. lei (reprezentand cheltuieli de judecata si de punere in executare, cheltuieli de executare si taxa judiciara de timbru).
Desi a fost somat inca din data de ……………., debitorul nu s-a conformat, in sensul achitarii integrale a debitului.
Drept urmare, pentru a se asigura efectuarea platii sumei amintite, Biroul Executorului Judecatoresc a emis, in conformitate cu dispozitiile art. 453 al.1 si art. 454 Cod pr.civ., adresele nr. …………….. din data de ……………. si nr. ……………. din data de ……………., prin care a infiintat poprire asupra veniturilor debitorului, care este salariatul tertului poprit …………... din Buhusi, str. …………., jud. Bacau. Desi a primit adresele de poprire inca din data de ……………. respectiv din data de ……………….. tertul poprit nu s-a conformat, ignorand dispozitiile art. 456 al.1 Cod pr.civ.
In drept, cererea a fost intemeiata pe dispozitiile art. 460 Cod pr.civ.
In dovedirea cererii au fost depuse copii ale urmatoarelor inscrisuri, aflate in dosarul de executare nr. …….. al BEJ ……………… din ……………: cerere de executare silita/…………., sentinta civila nr. …………. a Judecatoriei Buhusi pronuntata in dosarul nr. …………….., proces verbal de onorariu si cheltuieli nr. ……………. din ………….. somatie nr. …………… a B.E.J.”……”, o cerere cu nr. de inregistrare ………… la B.E.J.”……….., fisa portal instanta, adresa nr. ………… din …………. emisa de B.E.J. ………….., dovada de comunicare, cerere, adresa nr. ………….. din …………. emisa de ……………, proces verbal de onorariu si cheltuieli/………….., adresa nr. …………. din ……….. a B.E.J………….. cerere formulata de contestator si inregistrata  la B.E.J. sub  nr. ……….., adresa nr. ……………. din ……………. emisa de B.E.J. …………….. adresa nr. ………….. din …………, adresa nr. ………… din …………. a B.E.J. Kovacs, cerere de validare poprire, recipise de consemnare CEC nr. …………. si nr……………., adresa nr. ………….. emisa de Casa Judeteana de pensii Bacau. De asemenea, la solicitarea instantei, a fost depus in copie conforma cu originalul si dosarul de executare nr. …………… al aceluiasi birou (filele …………..).
Debitorul …………… a formulat intampinare si cerere conexa, prin care a chemat in judecata pe creditorul …………….. si pe executorul judecatoresc ……………., solicitand anularea tuturor formelor de executare din dosarul nr. ………… (prezentul dosar), intocmite in baza sentintei civile nr. …………., pronuntata in dosarul nr. …………….. al Judecatoriei Buhusi.
Cererea conexa a fost precizata ulterior, la termenul din …………, ca fiind cerere reconventionala prin care se contesta executarea silita in dosarul nr. ……………. al executorului judecatoresc.
Cererea reconventionala a fost legal timbrata, cu 183 lei taxa judiciara de timbru si 1 leu timbru judiciar.
In motivarea cererii, debitorul-contestator critica solutia data de instanta prin sentinta civila nr. ………………….. a Judecatoriei Buhusi, considerand ca aceasta sentinta a fost data cu incalcarea normelor de drept constitutional si a autoritatii de lucru judecat, in raport de decizia civila nr…………….. a Tribunalului Bacau si de sentinta civila nr. …………… a Judecatoriei Buhusi, hotarari defavorabile creditorului-intimat …………………..
Mai arata debitorul-contestator ca in anul 2005, ……………… si-a ………………… fara drept terenul in litigiu, contrar dispozitiilor hotararilor judecatoresti anterior mentionate, iar in anul 2008 s-a adresat din nou instantei, solicitand posesia pentru acelasi teren, pentru care se judecase in anul 1997, actiune ce a fost admisa de instanta prin sentinta civila nr. ……………… a Judecatoriei Buhusi, in baza unor acte false emise de primarie.
Debitorul-contestator considera ca executorul judecatoresc ……………….si creditorul-intimat ………………., „au premeditat totul”, premeditarea constand in aceea ca executorul a executat doar cheltuielile de judecata,  ferindu-se sa execute si dispozitiile referitoare la posesia terenului, intrucat anterior, in dosarul de executare nr. …………….. pusese in executare decizia civila nr. ………………. a Tribunalului Bacau si sentinta civila nr. …………………. a Judecatoriei Buhusi.
In dovedirea cererii sale, debitorul-contestator a depus la dosar copii ale urmatoarelor inscrisuri: copia actiunii din dosarul nr. ……………… al Judecatoriei Buhusi, decizia civila nr. …………………….. a Tribunalului Bacau in dosarul nr. ………………… sentinta civila nr. …………………….. pronuntata de Judecatoria Buhusi in dosarul nr. ……………… proces verbal de sechestru asigurator nr. ………………… intocmit de B.E.J…………….., cerere formulata de ………………si …………… cerere de inscriere la O.C.P.I.,  motivarea deciziei civile nr. ……………… pronuntata de Tribunalul Bacau in dosarul nr. ………………., cerere formulata de ..............................., si a solicitat interogatoriul executorului judecatoresc …………….. si a creditorului-intimat …………………..
La termenul din ……………, debitorul-contestator prin aparator a precizat ca nu doreste sa solicite proba cu interogatoriul, pentru ca la termenul din …………….. sa revina si sa solicite din nou interogatoriul creditorului-intimat ……………………
De asemenea, la termenul din …………….., debitorul-contestator prin aparator si-a precizat cererea reconventionala, aratand ca el contesta atat intinderea titlului executoriu, cat si a sumelor datorate, intrucat suma solicitata deriva din alte titluri executorii, nu este precizata in mod expres si nu este certa.
La termenul din …………….., acelasi debitor-contestator a precizat ca aceeasi executare a mai fost facuta anterior, ca s-au pus in executare hotarari contradictorii, motiv pentru care in prezent exista pe rol o cerere de revizuire. A solicitat un termen pentru a depune in scris aceste precizari, insa ulterior nu le-a mai depus.

Creditorul-intimat …………….. a formulat la randul sau intampinare la cererea reconventionala de mai sus, prin care a invocat exceptia autoritatii de lucru judecat, intrucat ……………………….. a mai solicitat anularea tuturor formelor de executare silita efectuate de executorul judecatoresc …………………. in dosarul nr. …………………., pentru punerea in executare silita a titlului executoriu reprezentat de sentinta civila nr. ……………. in ceea ce priveste plata cheltuielilor de judecata si de executare, pe calea contestatiei la executare formulate in dosarul nr. ………………….. si care a fost respinsa ca nefondata prin sentinta civila nr. …………………, ramasa definitiva si irevocabila, ca urmare a respingerii recursului declarat de  ……………………….. impotriva acesteia.
In ceea ce priveste fondul cauzei, creditorul intimat arata ca prin cererea de executare silita, pe care a adresat-o Biroului Executorului Judecatoresc „………………….” si care face obiectul dosarului de executare silita nr. …………… a solicitat punerea in executare a titlului executoriu – sentinta civila nr. ……………… a Judecatoriei Buhusi, in sensul achitarii de catre ………………… a cheltuielilor de judecata, si a cheltuielilor ocazionate de executarea silita.
Pana in prezent, acesta nu i-a platit nici o suma din cheltuielile de judecata si executare datorate, desi sentinta civila nr. ………….. constituie titlu de executoriu si indeplineste toate conditiile de forma necesare punerii in executare silita in privinta recuperarii cheltuielilor datorate ……………… refuza cu rea-credinta sa ii plateasca aceste cheltuieli si incearca prin toate mijloacele sa tergiverseze plata acestora. Se mai arata ca hotararile judecatoresti, la care …………………… face referire in cuprinsul cererii reconventionale, au facut obiectul unor executari silite distincte, deci fara legatura cu actuala executare silita si titlul executoriu reprezentat de sentinta nr……………………..
Ca urmare a relei-credinte a tertului poprit ……………….. in ceea ce priveste efectuarea popririi, creditorul-intimat solicita amendarea acestuia, cu amenda in cuantumul prevazut de dispozitiile Codului de procedura civila.
De asemenea, creditorul-intimat apreciaza ca nu exista motive pentru anularea formelor de executare silita efectuate de Biroul Executorului Judecatoresc ……………….., in dosarul de executare silita nr. ………………… solicitand instantei sa respinga cererea reconventionala si sa admita cererea executorului judecatoresc de validare a popririi.
Intampinarii i-au fost atasate copii ale urmatoarelor inscrisuri: sentinta civila nr. …………… pronuntata in dosarul nr. ……………. al Judecatoriei Buhusi, istoric portal instanta.
Partile au fost legal citate, prezentandu-se in instanta debitorul-contestator ……………….. asistat de avocat ……………….. si creditorul-intimat ……………………………
Probele propuse de parti au fost incuviintate si administrate de instanta.

Din actele si lucrarile dosarului, instanta retine urmatoarele:
Prin sentinta civila nr. ………………… a Judecatoriei Buhusi, s-a admis actiunea civila avand ca obiect revendicare, formulata de reclamantii ……………….si…….. in contradictoriu cu paratul ……………, acesta din urma fiind obligat sa lase in deplina proprietate si linistita posesie reclamantilor, suprafata de ………… teren arabil intravilan, situat in Buhusi, ……………… identificata potrivit raportului de expertiza topografica efectuat in cauza de expertul ……………………….
Prin aceeasi sentinta, paratul a fost obligat sa plateasca reclamantului suma de ……………… lei cu titlu de cheltuieli de judecata.
Sentinta de mai sus a ramas irevocabila prin decizia nr. ………………….. a Tribunalului Bacau, prin care s-a constatat nul partial recursul promovat de ………………… cu privire la motivele invocate la data ……………., s-a respins ca nefondat recursul aceleiasi parti cu privire la celelalte motive invocate, fiind obligat recurentul sa plateasca intimatilor suma de ………….. lei cheltuieli de judecata in recurs.
Prin cererea formulata de creditorul ……………. la data de ………………. si adresata BEJ ……….. din …………., s-a solicitat punerea in executare silita a titlului executoriu reprezentat de sentinta civila nr. …………….. a Judecatoriei Buhusi, formandu-se dosarul de executare nr. …………….. al acestui birou.
Prin incheierea din data de ……………. a Judecatoriei Buhusi, a fost incuviintata executarea silita a titlului executoriu reprezentat de sentinta civila nr. ………………. a acestei instante.
La data de ……………., executorul judecatoresc a intocmit un proces-verbal de onorariu si cheltuieli, in suma totala de ………… lei, din care …………. lei onorariul executorului.
La data de …………, in dosarul de executare, s-a emis o prima somatie, prin care debitorul ……………. a fost somat sa achite creditorului ……………… suma de …………….. lei, reprezentand cheltuieli de judecata in baza titlului executoriu reprezentat de sentinta civila nr. …………… a Judecatoriei Buhusi si cheltuieli de executare.
Ca urmare a neefectuarii platii de catre debitor, prin adresa nr. ………… emisa in acelasi dosar, s-a solicitat tertului poprit SC ………………. SRL Buhusi, indisponibilizarea sumelor pe care debitorul le are de primit de la aceasta unitate, pana la concurenta sumei de ……………… lei.
La data de …………….., executorul judecatoresc intocmeste un nou proces-verbal de onorariu si cheltuieli, calculand in continuare cheltuieli de executare in valoare totala de …………….lei.
Ulterior, prin adresa nr. ………….. emisa in acelasi dosar, s-a solicitat tertului poprit SC ……………SRL Buhusi, indisponibilizarea sumelor pe care debitorul le are de primit de la aceasta unitate, pana la concurenta sumei de ……………… lei.

Analizand actele de executare intocmite in dosarul de executare nr. …………… al BEJ ………………, instanta constata ca executarea silita s-a facut cu respectarea dispozitiilor art. 372-379 si urmatoarele din vechiul Cod de procedura civila aplicabil in prezenta cauza.
Astfel, executarea silita a fost inceputa la cererea creditorului ……. …………… in baza unui titlu executoriu reprezentat de o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila - sentinta civila nr. ……………. a Judecatoriei Buhusi, investita cu formula executorie, executarea silita fiind incuviintata de instanta. Creanta pentru care se face executarea silita este certa, lichida si exigibila si este compusa din urmatoarele sume de bani: …………lei cheltuieli de judecata la fond, ………………. lei cheltuieli de judecata in recurs, la care s-au adaugat in temeiul art. 3717 vechiul Cod de procedura civila, sumele de …………… lei reprezentand onorariul executorului judecatoresc calculat in conformitate cu dispozitiile Ordinului Ministrului Justitiei nr. 2561/2012 (10% din valoarea creantei) si cheltuielile de executare in suma de …………………… lei calculate potrivit celor doua procese-verbale sus-mentionate.
Procesele-verbale de onorariu si cheltuieli, somatia comunicata debitorului contestator si adresele catre tertul poprit, au fost de asemenea intocmite cu respectarea conditiilor de forma impuse de art. 387, 388 si respectiv 454 din vechiul Cod de procedura civila.

Asupra exceptiei autoritatii de lucru judecat invocata de creditorul-intimat …………………. cu privire la cererea reconventionala, instanta constata ca intr-adevar debitorul-contestator ………………… a mai formulat anterior o cerere avand ca obiect contestatie la executare impotriva actelor de executare intocmite in acelasi dosar de executare, cauza ce a format obiectul dosarului nr. …………….. al Judecatoriei Buhusi si a fost solutionata prin s.c. nr. ………………., definitiva si irevocabila la data de ………………, in sensul respingerii contestatiei ca nefondata. Totusi, ulterior pronuntarii acestei sentinte, in dosarul nr. ……………. al BEJ ………………, au mai fost intocmite acte de executare, asa cum s-a aratat mai sus, astfel incat, desi intre cererea reconventionala din prezenta cauza si cererea ce a format obiectul dosarului anterior mentionat exista identitate de parti si obiect, actele de executare contestate nu sunt aceleasi, motiv pentru care instanta constata ca nu exista o totala identitate de parti, obiect si cauza astfel incat sa fie aplicabile dispozitiile privind autoritatea de lucru judecat si va respinge exceptia invocata.
In ce priveste afirmatiile debitorului-contestator in sensul ca aceeasi executare a mai fost facuta anterior, in sensul ca aceeasi hotarare a mai fost executata si in alte dosare, nu s-a facut nici o dovada in acest sens.

Asupra contestatiei la executare formulata pe cale reconventionala de catre debitorul-contestator ………………….., instanta retine urmatoarele:
Debitorul-contestator nu a contestat propriu-zis actele de executare intocmite in dosarul executorului judecatoresc, ci titlul executoriu, respectiv sentinta civila nr. ………………………. a Judecatoriei Buhusi, fiind nemultumit de solutia adoptata de instanta prin aceasta sentinta, pe care o considera data cu incalcarea normelor de drept constitutional si a autoritatii de lucru judecat, in raport de decizia civila nr. ……………….. a Tribunalului Bacau si de sentinta civila nr. ……………. a Judecatoriei Buhusi, hotarari defavorabile creditorului-intimat ……………… si care au fost puse in executare de acelasi BEJ in dosarul nr. ……………….
In fapt, debitorul-contestator readuce in discutie insusi fondul cauzei solutionate prin sentinta ce constituie titlu executoriu, considerand ca in mod nedrept a fost obligat sa lase in deplina proprietate si linistita posesie reclamantilor, suprafata de ………… mp. teren, in conditiile in care la randul sau detine titlu de proprietate pe acest teren, iar cererile prin care numitul …………….. a solicitat anularea titlului sau au fost respinse anterior de instante prin hotararile invocate.
Criticile aduse de debitorul-contestator titlului executoriu, exced insa cadrului legal al prezentei cauze, intrucat in cadrul contestatiei la executare,  instanta nu poate reanaliza fondul pricinii dezlegate prin hotararea ce constituie titlu executoriu.
Atata timp cat exista o hotarare definitiva si irevocabila care, asa cum s-a aratat anterior, intruneste conditiile de forma necesare pentru a fi titlu executoriu, aceasta poate fi pusa in executare silita, iar o eventuala cerere de revizuire (despre care debitorul-contestator a facut vorbire, fara insa a face dovada in acest sens), nu suspenda executarea.
In situatia in care, pe calea revizuirii se va stabili ca hotararile judecatoresti date in speta sunt contradictorii, iar hotararea supusa prezentei executari va fi anulata, debitorul-contestator va avea calea intoarcerii executarii, potrivit dispozitiilor legale in materie.
Cu privire la afirmatiile debitorului-contestator in sensul ca intimatul-creditor a dat dovada de rea-credinta solicitand executarea doar a dispozitiilor referitoare la cheltuielile de judecata si nu si a celor referitoare la posesie, trebuie amintit ca posibilitatea de a executa silit un titlu executoriu este un drept al creditorului si nu o obligatie, astfel incat acesta poate sa ceara executarea totala sau partiala, neexistand nici o dispozitie legala care sa-l oblige sa ceara executarea  silita a titlului in intregul sau.
Fata de motivele de mai sus, sunt lipsite de relevanta raspunsurile creditorului-intimat la interogatoriul solicitat de debitorul-contestator, cu privire la aspecte legate de fondul cauzei, de existenta unor hotarari contradictorii, ori de punerea in executare partiala a titlului executoriu.

Pentru aceste considerente, in temeiul art. 460 si urm. din vechiul Cod de procedura civila, instanta va admite in parte cererea de validare poprire, urmand a valida poprirea infiintata de BEJ …………… din Buhusi prin adresele nr. ………… din datele de ………. si …………, emise in dosarul de executare nr. ……………. al acestui birou si a obliga tertul poprit sa plateasca creditorului-intimat suma de …………. lei, reprezentand cheltuieli de judecata conform s. c. nr. ………….. a Judecatoriei Buhusi si cheltuieli de executare in dosarul de executare nr.……………………
In ce priveste cererea de amendare a debitorului-contestator, care are si calitatea de administrator al tertului poprit SC …………………. SRL Buhusi, instanta retine ca acesta are convingerea intima ca a fost nedreptatit prin hotararea ce face obiectul executarii, astfel incat nu poate fi considerat de rea-credinta in refuzul sau de a-si indeplini obligatia de plata. Pentru acest motiv, cererea de amendare urmeaza a fi respinsa.
De asemenea, pentru motivele anterior expuse, instanta va respinge exceptia autoritatii de lucru judecat invocata de creditorul-intimat ……………..
In temeiul art. 399 si urm. din vechiul Cod de procedura civila si pentru motivele de mai sus, instanta va respinge ca nefondata cererea reconventionala avand ca obiect contestatie la executare, formulata de debitorul-contestator ……………….. in contradictoriu cu creditorul-intimat …………… si in consecinta va respinge si cererea debitorului-contestator privind cheltuielile de judecata.

PENTRU ACESTE MOTIVE
IN NUMELE LEGII
HOTARASTE.

Admite in parte cererea avand ca obiect validare poprire, formulata de BEJ ……………. din Buhusi, cu sediul in loc. Buhusi, ………………….  in contradictoriu cu debitorul-contestator …………….., domiciliat in loc. Buhusi, …………………,  si cu tertul poprit SC ………………. SRL Buhusi, cu sediul in loc. Buhusi, ………………….., jud.Bacau.
Valideaza poprirea infiintata de BEJ ………………. din Buhusi prin adresele nr. ………………. din datele de ……………… si ………………., emise in dosarul de executare nr. ………………. al acestui birou.
Obliga tertul poprit sa plateasca creditorului-intimat ………………, suma de ……………….. lei, reprezentand cheltuieli de judecata conform s. c. nr. ………………….. a Judecatoriei Buhusi si cheltuieli de executare in dosarul de executare nr. ……………… al BEJ …………………… din Buhusi.
Respinge ca nefondata cererea de amendare a debitorului-contestator.
Respinge exceptia autoritatii de lucru judecat invocata de creditorul - intimat ……………., domiciliat in ……………. jud.Bacau.
Respinge ca nefondata cererea avand ca obiect contestatie la executare, formulata de debitorul-contestator …………….. in contradictoriu cu creditorul-intimat …………………………
Respinge cererea debitorului-contestator privind cheltuielile de judecata.
Cu drept de apel in termen de 15 zile de la comunicare.
Pronuntata in sedinta publica azi, ………….
Sursa: Portal.just.ro


Alte spete Cereri

Cerere de chemare in garantie. Conditii de admisibilitate. - Decizie nr. 232 din data de 07.03.2018
Anulare proces verbal de contraventie - Hotarare nr. 1438 din data de 17.10.2017
Obligatia de a face - Contencios - Hotarare nr. 622 din data de 16.06.2017
Cerere valoare redusa - Hotarare nr. 157 din data de 13.02.2018
Cerere de valoare redusa - Hotarare nr. 97 din data de 30.01.2018
Autovehicul instrainat. Obligatia cumparatorului de transcriere a dreptului de proprietate - Decizie nr. 342 din data de 29.04.2015
Solicitarea cheltuielilor de judecata pe cale separata - Sentinta civila nr. 610 din data de 10.12.2014
Cerere de reexaminare a incheierii prin care s-a respins ajutorul public judiciar - Hotarare nr. 9730 din data de 10.12.2012
actiune in constatare - Sentinta civila nr. 542 din data de 22.10.2009
Exceptia de nelegalitate – respingere - Decizie nr. 177/R din data de 29.07.2005
Institutia Prefectului Judetului Alba - Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor. Cerere avand ca obiect obligarea acesteia la inmatricularea autoturismului reclamantului fara plata taxei pentru emisiile poluant - Decizie nr. 6866 din data de 17.06.2013
Institutia Prefectului Judetului Alba - Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor. Cerere avand ca obiect obligarea acesteia la inmatricularea autoturismului reclamantului fara plata taxei pentru emisiile poluant - Decizie nr. 6497 din data de 10.06.2013
Cerere de chemare in garantie. Inadmisibilitate. - Decizie nr. 889 din data de 02.09.2010
Cererea creditorului de numire a lichidatorului judiciar in baza art. 31 din Legea nr.359/2009 in procedura dizolvarii de drept nu intrerupe cursul prescriptiei extinctive. - Decizie nr. 895 din data de 05.11.2010
Cerere formulata de catre creditor prin care se solicita deschiderea procedurii insolventei, bazata pe creanta,rezultata din contractul de vanzare - cumparare . - Decizie nr. 814 din data de 28.10.2009
Cerere de inlocuire a administratorului judiciar formulata de catre creditorul ce detine cel putin 50% din valoarea creantelor. - Decizie nr. 820 din data de 28.10.2009
Inadmisibilitatea cererii de interventie in lipsa actiunii principale. - Decizie nr. 545 din data de 19.06.2009
Conditiile de admisibilitate a cererii de deschidere a procedurii insolventei. - Decizie nr. 577 din data de 26.06.2009
Actele si procedura de urmat pentru intocmirea carnetului de somaj. Organele competente. - Decizie nr. 728 din data de 11.06.2009
Respingerea nejustificata a cererii de amanare formulata de petitionar - Decizie nr. 533 din data de 06.09.2007