InfoDosar.ro | Jurisprudenta | Spete Judecatoria Sectorului 4 Bucuresti

Anulare suspendare executare sub supraveghere

(Sentinta penala nr. 786 din data de 14.04.2010 pronuntata de Judecatoria Sectorului 4 Bucuresti)

Domeniu Suspendare a executarii | Dosare Judecatoria Sectorului 4 Bucuresti | Jurisprudenta Judecatoria Sectorului 4 Bucuresti

R O M A N I A
JUDECATORIA SECTORULUI 4 BUCURESTI-SECTIA PENALA

DOSAR NR. ....................

Sentinta penala nr. ...............
SEDINTA PUBLICA DE LA ......................
INSTANTA CONSTITUITA DIN:
PRESEDINTE:  ................................
 GREFIER: ...................................


MINISTERUL PUBLIC - Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 4 Bucuresti a fost reprezentat de procuror ...........................
     Pe rol judecarea cauzei penale privind pe condamnatul Dumitrescu ....................., avand ca obiect anularea suspendarii executarii pedepsei sub supraveghere.
     La apelul nominal facut in sedinta publica a raspuns condamnatul, aflat in stare de detinere in alta cauza, personal si asistat de aparator din oficiu .................., care depune delegatie la dosar.
     Procedura de citare este legal indeplinita.
     S-a facut referatul cauzei de catre grefierul de sedinta, dupa care instanta explica care este obiectul cauzei.
     Nefiind cereri prealabile de formulat sau probe de administrat, instanta constata cauza in stare de judecata si acorda cuvantul in dezbateri.
     Reprezentanta Ministerului Public solicita admiterea sesizarii Biroului Executari Penale si anularea suspendarii sub supraveghere acordata pentru pedeapsa dispusa prin sentinta penala nr. .............. a Judecatoriei Sector 4 Bucuresti. Avand in vedere ca infractiunea pentru care a fost pronuntata sentinta penala nr. .............. este concurenta cu infractiunea pentru care s-a aplicat pedeapsa de 3 ani si 6 luni prin sentinta nr. ............., in baza art. 36 al. 2 C.p. rap. la art. 33-34 C.p. solicita contopirea celor doua pedepse si aplicarea pedepsei celei mai grele, de 4 ani inchisoare. Solicita deducerea perioadei retinerii de la ............ si a perioadei executate de la ............... la ............... si de la ............... la zi, anularea MEPI si emiterea unui nou mandat, cheltuielile urmand sa ramana in sarcina statului.
     Aparatorul din oficiu arata ca din referatul intocmit de Biroul Executari Penale se confirma faptul ca nu s-a demarat activitatea de supraveghere a condamnatului, intrucat din verificarile efectuate de Sectia 16 Politie a rezultat ca acesta se afla incarcerat la Penitenciarul Jilava pentru executarea unei alte pedepse privative de libertate de 3 ani si 6 luni pentru o infractiune de furt, pedeapsa a carei executare a inceput la data de .................. si urmeaza sa se implineasca la data de ............... Fata de aceste aspecte si avand in vedere incidenta art. 447 al. 1 C.p.p. rap. la art. 865 C.p. si art. 85 C.p., arata ca lasa la aprecierea instantei aplicarea acestor norme legale la situatia juridica a condamnatului.
     Condamnatul arata ca nu are nimic de spus.
                                              I N S T A N T A
     
     La data de ................... a fost inregistrata pe rol cererea formulata de Biroul Executari Penale al acestei instante, prin care s-a solicitat anularea suspendarii executarii pedepsei sub supraveghere cu privire la sentinta penala nr..................... pronuntata de Judecatoria Sectorului 4 Bucuresti in dosarul nr.................., prin care numitul .......................... a fost condamnat la pedeapsa de 4 ani inchisoare cu suspendare sub supraveghere pe un termen de incercare de 7 ani.
     Dupa emiterea formelor necesare punerii in executare a sentintei, Serviciul de Probatiune de pe langa Tribunalul Bucuresti a comunicat faptul ca nu s-a demarat activitatea de supraveghere, intrucat cel in cauza se afla detinut in Penitenciarul Jilava.
     S-a constatat apoi ca numitul ........................... se afla in executarea pedepsei de 3 ani si 6 luni inchisoare aplicata de Judecatoria Sectorului 4 Bucuresti prin sentinta penala nr.................
     Se invoca in drept prevederile art.419 alin.2, art.461 lit.c, art.447 alin.1 C.p.p. rap. la art.865, art.85 C.p., si subsecvent, dispozitiile art.449 C.p.p. si art.33 C.p.
     Analizand actele si lucrarile dosarului, instanta retine ca sesizarea este intemeiata.
     Astfel, prin sentinta penala nr.................... pronuntata de Judecatoria Sectorului 4 Bucuresti, definitiva pentru inculpat la data de .................. prin nerecurarea deciziei penale nr...................... a Tribunalului Bucuresti-Sectia II Penala, ...................... a fost condamnat la pedeapsa de 4 ani inchisoare pentru infr. prev. de art.211 alin.1, 2 lit.c si alin.21 lit.a C.p. cu aplic. art.74-76 alin.1 lit.b C.p. (fapta din 21.08.2007).
     In baza art.861 C.p. s-a dispus suspendarea executarii sub supraveghere a pedepsei pe un termen de incercare de 7 ani.
     S-a dispus punerea de indata in libertate a inculpatului, fiind revocata masura arestarii preventive.
     In cauza inculpatul a fost retinut si arestat preventiv de la ............ pana la ................ 
     Prin sentinta penala nr..................... pronuntata de Judecatoria Sectorului 4 Bucuresti, definitiva la ................ prin neapelare, ....................... a fost condamnat la pedeapsa de 3 ani inchisoare pentru infr. prev. de art.208 alin.1-209 alin.1 lit.e C.p. (fapta din ...............).
     In baza art.83 alin.1 C.p. a fost revocata suspendarea conditionata a executarii pedepsei de 6 luni inchisoare aplicata prin sentinta penala nr................... a Judecatoriei Sectorului 4 Bucuresti si s-a dispus executarea in intregime a acesteia, fiind cumulata cu pedeapsa aplicata in cauza, urmand ca inculpatul sa execute in final pedeapsa de 3 ani si 6 luni inchisoare.
     S-a dedus din pedeapsa durata retinerii din ........................
     A fost emis MEPI nr........................ Pedeapsa a fost pusa in executare la ............... si expira la ..........................
     Infractiunile pentru care a fost condamnat ........................ sunt concurente, motiv pentru care instanta va admite sesizarea Biroului Executari Penale.
     In baza art.447 alin.1 Cod procedura penala rap. la art.865 alin.1 Cod penal va anula suspendarea executarii sub supraveghere a pedepsei de 4 ani inchisoare aplicata prin sentinta penala nr...................... pronuntata de Judecatoria Sectorului 4 Bucuresti.
     In baza art.36 alin.2, art.33 lit.a rap. la art.34 lit.b Cod penal, va contopi pedeapsa de 4 ani inchisoare mentionata mai sus cu pedeapsa indivizibila de 3 ani si 6 luni inchisoare aplicata prin sentinta penala nr........................ pronuntata de Judecatoria Sectorului 4 Bucuresti.
     Se va da spre executare pedeapsa cea mai grea de 4 ani inchisoare, cu aplic. art.71, art.64 alin.1, lit.a teza a II-a si lit.b Cod penal.
     In baza art.36 alin.3 si art.88 Cod penal vor fi deduse din pedeapsa retinerea din ........... si perioadele de la .......... la ............. si de la ............ la zi.
     Va fi anulat MEPI nr.................... emis de Judecatoria Sector 4 Bucuresti si va fi emis un nou mandat de executare a pedepsei inchisorii.
     In baza art.192 alin.3 Cod procedura penala, cheltuielile judiciare vor ramane in sarcina statului. Onorariul pentru asistenta juridica din oficiu se va plati conform Protocolului incheiat intre Ministerul Justitiei si UNBR.
     
     PENTRU ACESTE MOTIVE
     IN NUMELE LEGII
       HOTARASTE:
     
     Admite cererea Biroului Executari Penale cu privire la condamnatul ............................... (fiul lui ....................., nascut la ................... in ............., cu domiciliul in ................................., CNP ....................., detinut in Penitenciarul Bucuresti-Jilava).
     In baza art.447 alin.1 Cod procedura penala rap. la art.865 alin.1 Cod penal anuleaza suspendarea executarii sub supraveghere a pedepsei de 4 ani inchisoare aplicata prin sentinta penala nr.................... pronuntata de Judecatoria Sectorului 4 Bucuresti.
     In baza art.36 alin.2, art.33 lit.a rap. la art.34 lit.b Cod penal, contopeste pedeapsa de 4 ani inchisoare mentionata mai sus cu pedeapsa indivizibila de 3 ani si 6 luni inchisoare aplicata prin sentinta penala nr...................... pronuntata de Judecatoria Sectorului 4 Bucuresti.
     Aplica pedeapsa cea mai grea de 4 ani inchisoare.
     Face aplicarea art.71, art.64 alin.1, lit.a teza a II-a si lit.b Cod penal.
     In baza art.36 alin.3 si art.88 Cod penal deduce din pedeapsa retinerea din .............. si perioadele de la ................ la ............. si de la .................... la zi.
     Anuleaza MEPI nr..................... emis de Judecatoria Sectorului 4 Bucuresti si dispune emiterea unui nou mandat de executare a pedepsei inchisorii.
     In baza art.192 alin.3 Cod procedura penala, cheltuielile judiciare raman in sarcina statului.
     Onorariul pentru asistenta juridica din oficiu se plateste conform Protocolului incheiat intre Ministerul Justitiei si Uniunea Nationala a Barourilor din Romania.
     Cu drept de recurs in termen de 10 zile, de la pronuntare pentru Ministerul Public si de la comunicare pentru condamnat.
     Pronuntata in sedinta publica, azi, ............................
     
     PRESEDINTE                                                     GREFIER      
     ............................               ..............................
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
      Red.Dact/M.C./4 ex./27.04.2010



4


Sursa: Portal.just.ro


Alte spete Suspendare a executarii

Concursul de infrac?iuni .Anularea suspendarii executarii pedepsei. Contopirea pedepselor. - Sentinta penala nr. 404 din data de 21.06.2012
Revocarea suspendarii executarii pedepsei in cazul neexecutarii obligatiilor civile .stabilite prin hotararea de condamnare - Sentinta penala nr. 167 din data de 08.09.2010
Revocarea suspendarii sub supraveghere - Sentinta penala nr. 30 din data de 25.02.2009
Atata timp cat inculpatii au fost obligati in solidar la despagubirea partii civile, iar banii obtinuti de inculpati din vanzarea bunurilor sustrase servesc la despagubirea acesteia nu se poate dispune si confiscarea acestora - cu atat mai mult in solida - Decizie nr. 551/R din data de 24.07.2013
Revocarea suspendarii sub supraveghere a executarii pedepsei inchisorii din cauza nerespectarii masurilor de supraveghere impuse de art. 863 alin. 1 lit. a din Codul penal din 1969. - Decizie nr. 369 din data de 16.06.2014
Suspendarea executarii actului administrativ - Decizie de imputare. Neindeplinirea cerintelor art.14 din Legea nr.554/2004. - Decizie nr. 7466 din data de 10.07.2013
Inaplicabilitatea dispozitiilor art. 24 din Legea nr. 554/2004 cu privire la punerea in executare a unei hotarari judecatoresti executorii prin care s-a dispus suspendarea vremelnica a executarii unui act administrativ. - Decizie nr. 3282 din data de 03.04.2013
Anularea suspendarii conditionate a executarii pedepsei. Tehnica de contopire. - Decizie nr. 511 din data de 09.04.2012
Dispozitie emisa de Directorul General al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia a Copilului Hunedoara prin care s-a dispus suspendarea acordarii drepturilor banesti. Conditii indeplinite pentru suspendarea executarii actului administr... - Decizie nr. 1737 din data de 28.03.2012
Cerere de suspendare a executarii actului administrativ. Procedura de solutionare a cererii. - Decizie nr. 2290 din data de 17.11.2010
Suspendarea executarii actului administrativ. Conditii. - Decizie nr. 501 din data de 23.04.2008
Suspendarea efectelor executorii ale actului administrativ pana la solutionarea actiunii - Decizie nr. 2003 din data de 03.10.2005
Domeniul achizitiilor publice. - Decizie nr. 1840 din data de 05.09.2005
Creanta apartinand AVAS. Cerere de suspendare a executarii. Instanta competenta. - Decizie nr. 591 din data de 15.10.2004
anulare act - Hotarare nr. **** din data de 25.06.2015
ordonanta presedintiala exercitare autorit parinteasca si stabilire locuinta minori - Hotarare nr. **** din data de 25.02.2015
ordonanta presedintiala modificare program vizita si obligatie de a face - Hotarare nr. **** din data de 06.02.2015
partaj bunuri comune - Hotarare nr. **** din data de 12.10.2015
plangere contraventionala - circulatie - Hotarare nr. **** din data de 18.05.2015
act in constatare clauze abuzive, lipsa calitatii procesuale pasive, prescriptie - Hotarare nr. **** din data de 14.04.2014