InfoDosar.ro | Jurisprudenta | Spete Tribunalul Hunedoara

Lg 39/2003 privind combaterea criminalitatii organizate

(Sentinta penala nr. SP77/2008 din data de 31.03.2009 pronuntata de Tribunalul Hunedoara)

Domeniu Inselaciune | Dosare Tribunalul Hunedoara | Jurisprudenta Tribunalul Hunedoara

R O M A N I A
TRIBUNALUL HUNEDOARA – SECTIA PENALA



SENTINTA PENALA NR.77/2008                      DOSAR NR.3907/97/2007

Sedinta publica din  data de 5 martie 2008

PRESEDINTE : …………… - judecator
……………- grefier


Parchetul de pe langa Tribunalul Hunedoara a fost reprezentat de dl. procuror ………… .

Pentru astazi fiind amanata pronuntarea asupra cauzei penale privind pe inculpatii G.R.C., G.C.I., C.D.V. si C.D.C. trimisi in judecata pentru infractiunile prev.de art.7 al.1 din Legea 39/2003, art.282 al.2 rap.la art.284 Cod penal, art.215 al.1 si 2 Cod penal, art.288 al.1 Cod penal, art.291 Cod penal.
S-a constatat ca mersul dezbaterilor si sustinerile orale ale partilor au fost consemnate in incheierea de sedinta din data de 28 februarie 2008, incheiere ce face parte integranta din prezenta sentinta penala.


TRIBUNALUL

  

Prin rechizitoriul nr. 26 D/P/2007 al Ministerului Public-DIICOT Biroul Teritorial Hunedoara, au fost trimisi in judecata inculpatii:1. G.R.C., zis „C.”, pentru infractiunile prev. de art. 7 al.1 din legea nr. 39/2003, art. 282 al.2 rap. la art. 284 Cod penal, cu aplicarea art. 41 al.2 Cod penal, art. 26 C.p. rap. la art. 282 al. 1 rap. la art. 284 Cod penal, cu aplicarea art. 282 al.1 rap. la art. 284 Cod penal, cu aplicarea art. 41 al.2 Cod penal, art. 215 al. 1 si 2 Cod penal, art. 25 C.p. rap. la art. 288 al. 1 C.p., art. 288 al.1 C.p., art. 291 C.p., toate cu aplicarea art. 37 lit.”b” Cod penal si 33 lit.”a” C.p.; 2. G.C.I. pentru infractiunile prev. de art. 7 al.1 din legea nr. 39/2003, art. 282 al. 2 rap. la art. 284 C.p., cu aplicarea art. 41 al.2 C.p., art. 215 al.1 si 2 C.p., cu aplicarea art. 41 al.2 C.p., toate cu aplicarea art. 33 lit.”a” c.p., C.D.V. pentru infractiunile prev. de art. 7 al.1 din legea nr. 39/2003, art. 282 al. 1 rap. la art. 284 C.p., cu aplicarea art. 41 al.2 C.p., art. 288 al.1 C.p., toate cu aplicarea art. 33 lit.”a” C.p., C.D.C. pentru infractiunile prev. de art. 7 al.1 din legea nr. 39/2003, art. 282 al. 2  rap. la art. 284 C.p., cu aplicarea art. 41 al.2 C.p. si art. 33 lit.”a” Cod penal.
S-a retinut ca inculpatii G.R.C. si G.C.I., au initiat si constituit un grup infractional organizat in scopul comiterii de infractiuni grave, respectiv falsificarea si punerea in circulatie de bancnote apartinand altor state, respectiv euro; ca din momentul constituirii grupului infractional, a fost cooptat si inculpatul C.D.V. care falsifica moneda de hartie straina, dupa care o punea la dispozitia celorlalti doi membrii ai grupului care aveau ca atributie punerea in circulatie a acestor bancnote contrafacute; ca cei trei inculpati au fost ajutati si sprijiniti in activitatea infractionala de catre inculpatul C.D.C., care ii transporta pe inculpatii G.R.C. si G.C.I. cu autoturismul proprietate personala, ii ajuta cu sume de bani necesare pentru a-l plati pe inculpatul C.D.V. in schimbul falsificarii bancnotelor straine, le transmitea credite pe cartelele telefonice pentru a comunica in vederea realizarii scopului infractional, l-a cazat in locuinta sa pe inculpatul G., iar in schimbul acestor operatiuni de sprijinire a primit bani.
In expozitivul rechizitoriului se retine ca, la sfarsitul lunii iunie 2007, inculpatul G.R.C. s-a intors din Spania si s-a intalnit cu inculpatul C.D.V. pe care il cunostea si care i-a spus ca are, de la o alta persoana, 3000 euro in bancnote in cupiura de 50 euro, false, si pe care i le-a dat in cele din urma.
La scurt timp,  inculpatul G.R.C. s-a intalnit cu inculpatul G.C.I., pe care il cunostea din perioada de detentie, caruia i-a spus si lui despre bancnotele false, dandu-i acestuia in prima faza 4 bancnote false pe care le-a folosit pentru a-si cumpara puncte mecanice la ruleta.
La scurt timp, G. si G. au mers impreuna la localul apartinand SC KML FORTUNA GAME, insotiti si de inculpatul C., ocazie cu care a aflat ca cei doi au o suma mare de bani, in bancnote false in cupiura de 50 euro.
Inculpatii au fost in mai multe randuri la localul public mentionat, ultima data inculpatii G.R.C. si G.C.I. cumparand impreuna puncte mecanice in valoare de 8.265 lei pe care le-au achitat cu suma de 2850 euro, in bancnote de 50 euro false, martorei L.V.
Aceasta i-a predat dimineata administratorului societatii comerciale, martora G. M.C., care, la scurt timp, si-a dat seama ca bancnotele primite sunt false si, speriindu-se, le-a dat foc, nemaianuntand autoritatile din cauza complicatiilor care a crezut ca se vor ivi.
Se mai retine ca, pe perioada existentei si desfasurarii activitatii grupului infractional organizat, inculpatii  G.R.C., G.C.I. si C.D.C. s-au deplasat, cu autoturismul celui din urma inculpat, la Arad, oprind la mai multe localuri publice unde au cumparat produse alimentare si au platit cu moneda straina contrafacuta, motivand ca s-au intors din strainatate si nu au asupra lor decat euro, primind rest lei. Ajunsi in municipiul Arad, inculpatii s-au cazat la o pensiune si, prin ziarele de mica publicitate, au contactat telefonic mai multe prostituate pe care, in schimbul serviciilor, le plateau cu bancnote contrafacute in cupiura de 50 euro, primind rest cate 100 lei de la fiecare bancnota falsa.
Acelasi mod de operare l-au practicat inculpatii si in Timisoara.
Asupra inculpatului G.R.C. a fost gasit si un permis de conducere, cu nr. H 00089393D, fals, stabilindu-se ca a fost falsificat de catre inculpatul C.
De asemenea, inculpatul G.R.C. a realizat o copie a cartii provizorii de identitate seria PC nr. 025384, eliberata de Politia Brad, pe care inculpatul a modificat-o in sensul ca la data expirarii a inscris cifrele „10” in locul cifrelor „06”, ce reprezinta anul, prezentandu-se cu aceasta, la data de 05.07.2007, la Politia municipiului Brad pentru a-si ridica actul de identitate, ocazie cu care s-a constatat contrafacerea cartii provizorii de identitate originala.
In cauza s-a formulat constituire de parte civila de catre SC KML FORTUNA GAME SRL, prin administrator G. M. C., cu suma de 8265 RON, reactualizata, (f.30 instanta) reprezentand prejudiciul cauzat de catre inculpati prin plata a 82.650 puncte mecanice cu suma de 2850 euro in moneda contrafacuta.
Analizand actele si lucrarile aflate la dosarul cauzei, instanta retine urmatoarele:
In fapt:
Inculpatii G.C.I. si G.(fost F.) R.C.  se cunosc de aproximativ 7 ani, ambii fiind detinuti la un moment dat in PRMS Barcea Mare, dupa liberarea din penitenciar cei doi intalnindu-se doar ocazional.
La sfarsitul lunii mai 2007 cei doi s-au intalnit intr-un Internet Cafι, au discutat si au facut schimb de numere de telefon si adrese ID.
Dupa aproximativ trei zile, in timpul discutiilor pe net, inculpatul G. i-a spus ca are suma de 3000 de euro in bancnote false urmand ca acei doi da se intalneasca.
Dupa primirea celor 3000 euro falsi de la inculpatul G., inculpatul G., a mers la sala de jocuri mecanice apartinand SC KML FORTUNA GAME SRL, unde a jucat suma de 2850 euro, martora L.V. confirmand acest fapt si relatand ca i-a vazut si pe inculpatii G. si C., o data sau de doua ori la sala de jocuri mecanice, pentru scurt timp, fara ca  acestia sa joace la ruleta.
Ulterior cei doi inculpati s-au intalnit din nou, ocazie cu care inculpatul Gr. i-a spus inculpatului G. ca are un vechi prieten din Brad care se ocupa cu falsificarea banilor si au hotarat sa-i mai ceara acestuia o suma de euro falsi pe care sa-i schimbe ( din declaratia inculpatului G. din faza de u.p. rezulta ca era vorba de suma de 2000 uero). Din materialul probator rezulta ca acest prieten era inculpatul C., pe care il cunostea de aproximativ 6-7 ani, data de la care si sora sa traieste in relatii de concubinaj cu fratele lui C..
Cei doi, insotiti si de inculpatul C.D.C., au plecat inspre Arad, cu masina celui din urma, iar pe drumul national care leaga municipiul Deva de municipiul Arad au oprit la mai multe localuri unde, contravaloarea consumatiei, o achitau cu bancnotele false in cupiura de 50 euro, motivand ca sunt veniti din strainatate .
Pe drum au mai oprit in cateva randuri pentru a beneficia de serviciile unor prostituate pe care le plateau cu bani in cupiura falsa de 50 euro primind rest in bani romanesti.
Ajunsi in Arad s-au cazat la o pensiune unde au platit cu bani romanesti, iar cei trei inculpati au apelat la serviciile unor prostituate pe care le-au platit tot cu bani falsi.
  Din banii obtinuti, 200 lei i-au dat lui Gr. pentru a-l plati pe cel care falsifica banii, iar restul l-au impartit in mod egal intre ei trei, revenindu-le fiecaruia cate 150 lei.
Inculpatii C. si G. nu se cunoasteau intre ei si, de asemenea, nici C. si Cr. iar inculpatii Cr. si Gr. s-au cunoscut prin intermediul inculpatului G., in iunie 2007, cu ocazia calatoriei la Arad si Timisoara.
Inculpatul Gr., asa cum declara in faza de urmarire penala, i-a solicitat inculpatului C. sa-i faca un permis de conducere fals ceea ce s-a si intamplat, dandu-i odata cu bancnotele contrafacute si permisul de conducere.
De asemenea, acesta si-a a falsificat cartea de identitate provizorie modificandu-i anul expirarii, pe care desi arata ca nu a folosit-o, din adresa SPCLEP Brad rezulta contrariul (f.123 u.p.)
Inculpatul C. nu recunoaste savrsirea faptei insa la domiciliul sau au fost gasite, cu ocazia perchezitiei, bancnote in cupiura de 50 euro cu seria S18105948775, aceeasi serie avand si bancontele ridicate cu ocazia flagrantului si care in urma expertizarii (f. 87 u.p.) s-au dovedit a fi contrafacute. Motivarea inculpatului, cum ca ar fi testat capacitatile tehnice ale imprimantei nu este plauzibila si nu poate convinge instanta de veridicitatea celor afirmate. De altfel, el recunoaste existenta unei bancnote cu un nr. de 3 insemne, care imita bancnota originala, de culoare argintie, pe care sustine ca le-a facut cu un marker sau carioca si nu a reusit sa le termine pentru ca markerul nu a mai scris, acest fapt neavand vreo legatura cu calitatile tehnice ale imprimantei.
Inculpatul Cr. recunoaste ca a beneficiat de serviciile unei prostituate pe care a platit-o cu o bancnota in cupiura de 50 euro,si, desi initial declara ca avea cel putin suspiciuni cu privire la caracterul licit al celorlalti doi inculpati, respectiv Gr. si G. raportat la bancnotele in euro, ulterior revine nejustificat asupra declaratiilor date si arata ca nu cunostea faptul ca aceste bancnote erau contrafacute. Declaratia sa este contrazisa insa chiar de declaratia inculpatului G. care declara ca „era imposibil ca inculpatul sa nu-si dea seama” (f. 92 instanta), referindu-se la posibilitatea ca inculpatul sa fi cunoscut, din discutiile purtate intre ceilalti doi inculpati, despre existenta bancnotelor contrafacute.
In drept:
Fapta inculpatului G.R.C. de a pune in circulatie bancnote in cupiura de 50 euro, falsificate, intruneste elementele constitutive ale infractiunii de falsificare de moneda sau alte valori straine, prev. si ped. de art. 282 al.2 rap. la art. 284 Cod penal, cu aplicarea art. 41 al.2 Cod penal, text in baza caruia inculpatul va fi condamnat la 4 ani inchisoare si interzicerea pe o durata de 2 ani a drepturilor prev. de art. 64 lit.”a,b” Cod penal, in conditiile art. 65 Cod penal.
Fapta aceluiasi inculpat de a inlesni savarsirea de catre inculpatul C. a infractiunii de falsificare de moneda straina prin… intruneste elementele constitutive ale complicitatii la infractiunea de falsificare de moneda sau alte valori straine, prev. de art. 26 rap. la art. 282 al.1 rap. la art. 284 Cod penal, cu aplicarea art. 41 al.2 Cod penal, text in baza caruia va fi condamnat la 4 ani inchisoare si interzicerea pe o durata de 2 ani a drepturilor prev. de art. 64 lit.”a,b” Cod penal, in conditiile art. 65 Cod penal.
Fapta inculpatului de a contraface cartea sa provizorie de identitate intruneste elementele constitutive ale infractiunii de fals material in inscrisuri oficiale, prev. de art. 288 al. 1 Cod penal, text in baza caruia va fi condamnat la 2 ani inchisoare.
Fapta aceluiasi inculpat de a-l determina pe inculpatul C.D.V. sa-i confectioneze un permis de conducere fals, intruneste elementele constitutive ale instigarii la infractiunea de fals material in inscrisuri oficiale, prev. de art. 25 Cod penal rap. la art. 288 al. 1 Cod penal, text in baza caruia va fi condamnat la 1 an inchisoare.
Fapta aceluiasi inculpat de a folosi cartea provizorie de identitate contrafacuta la SPCLEP Brad, intruneste elementele constitutive ale infractiunii de uz de fals, prev. si ped. de art. 291 Cod penal, text in baza caruia va fi condamnat la 1 an inchisoare.
Faptele inculpatului au fost savarsite in stare de recidiva postexecutorie, prev. de art. 37 lit.”b” Cod penal, fata de condamnarea la pedeapsa inchisorii de 4 ani aplicata prin sent. pen. nr. 169/2001 a Judecatoriei Brad, condamnatul fiind liberat conditionat la 23.12.2003 cu un rest de pedeapsa de 475 de zile.
In temeiul art. 33 lit.”a” Cod penal si 34 lit.”b” Cod penal, se va constata ca faptele au fost savarsite in concurs real, urmand ca pedepsele aplicate sa fie contopite iar inculpatul sa execute pedeapsa cea mai grea, respectiv 4 ani inchisoare si interzicerea pe o durata de 2 ani a drepturilor prev. de art. 64 lit.”a,b” Cod penal, in conditiile art. 65 Cod penal.
Ii vor fi interzise inculpatului drepturile prev. de art. 64 lit.”a,b” C:pen. in conditiile art. 71 Cod penal.
La individualizarea pedepselor au fost avute in vedere, in conditiile art. 72 Cod penal, persoana inculpatului care nu este la prima intalnire cu legea penala, atitudinea oscilanta a acestuia in cursul procesului penal, limitele de pedeapsa prevazute de partea speciala a codului penal, pericolul social al faptelor savarsite.
In ceea ce priveste infractiunea de inselaciune, prev. de art. 215 al.1 si 2 Cod penal, aceasta nu a fost dovedita cu certitudine, in conditiile in care martora Luca Violeta nu l-a vazut pe inculpat jucand la ruleta, chiar daca initial inculpatul G. declara ca au jucat impreuna, prezumtia de nevinovatie nu a fost rasturnata, si in aplicarea principiului „in dubio pro reo” , inculpatul urmeaza a fi achitat in in baza art. 10 lit.”d” C.p.p rap. la art. 11 pct. 2 lit.”a” C.p.p..
In baza art. 88 Cod penal, se va deduce din pedeapsa aplicata durata retinerii si arestarii preventive, de la 02.08.2007 si pana la 05.03.2008.
In baza art. 350 al.1 C.p.p., se va mentine starea de arest a inculpatului avand in vedere ca …
Fapta inculpatului G.C.I., de a pune in circulatie, bancnote de hartie apartinand altor state, falsificate, intruneste elementele constitutive ale infractiunii de falsificare de monede sau alte valori straine, prev. si ped. de art. 282 al.2 rap. la art. 284 Cod penal, cu aplicarea art. 41 al.2 Cod penal, text in baza caruia va fi condamnat la 4 ani inchisoare si interzicerea pe o durata de 2 ani a drepturilor prev. de art. 64 lit.”a,b” Cod penal, in conditiile art. 65 Cod penal.
Fapta aceluiasi inculpat de a induce in eroare reprezentantii partii civile SC KML Fortuna Game SRL Deva in scopul de a obtine un folos material injust si pricinuind o paguba prin prezentarea ca adevarate a mai multor bancnote in cupiura de 50 euro false, in valoare de 2850 euro, constituie infractiunea de inselaciune, prev. si ped. de art. 215 al. 1 si 2 Cod penal, cu aplicarea art. 41 al.2 C.p., text in baza caruia va fi condamnat la 3 ani inchisoare.
In temeiul art. 33 lit.”a” Cod penal si 34 lit.”b” Cod penal, se va constata ca faptele au fost savarsite in concurs real, urmand ca pedepsele aplicate sa fie contopite iar inculpatul sa execute pedeapsa cea mai grea, respectiv 4 ani inchisoare si interzicerea pe o durata de 2 ani a drepturilor prev. de art. 64 lit.”a,b” Cod penal, in conditiile art. 65 Cod penal.
La individualizarea pedepselor au fost avute in vedere, in conditiile art. 72 Cod penal, persoana inculpatului care nu este la prima intalnire cu legea penala, atitudinea oscilanta a acestuia in cursul procesului penal, limitele de pedeapsa prevazute de partea speciala a codului penal, pericolul social al faptelor savarsite.
Inculpatul este cunoscut cu antecedente penale care nu atrag insa starea de recidiva, fiind condamnat pentru infractiuni savarsite in timpul minoritatii, fiind incidente in cauza disp. art. 38 al. 1 lit.”a” Cod penal.
Ii vor fi interzise inculpatului drepturile prev. de art. 64 lit.”a,b” C:pen. in conditiile art. 71 Cod penal.
In baza art. 88 Cod penal, se va deduce din pedeapsa aplicata durata retinerii si arestarii preventive, de la 02.08.2007 si pana la 05.03.2008.
In baza art. 350 al.1 C.p.p., se va mentine starea de arest a inculpatului avand in vedere ca pedeapsa pentru faptele pentru care a fost condamnat este inchisoarea mai mare de 4 ani, pericolul conCr. pentru ordinea publica subzista fata de natura faptelor comise iar masura se impune pentru restabilirea increderii in ordinea de drept.
Fapta inculpatului C.D.V. de a falsifica monede de hartie straine, intruneste elementele constitutive ale infractiunii de falsificare de moneda sau alte valori straine, prev. si ped. de art. 282 al.1 rap. la art. 284 Cod penal, cu aplicarea art. 41 al.2 Cod penal, text in baza caruia inculpatul va fi condamnat la 4 ani inchisoare si interzicerea pe o durata de 2 ani a drepturilor prev. de art. 64 lit.”a,b” Cod penal, in conditiile art. 65 Cod penal.
Fapta aceluiasi inculpat de a falsifica un permis de conducere pe numele inculpatului G.R.C., intruneste elementele constitutive ale infractiunii de fals material in inscrisuri oficiale, prev. de art. 288 al. 1 Cod penal, text in baza caruia va fi condamnat la 1 ani inchisoare.
In temeiul art. 33 lit.”a” Cod penal si 34 lit.”b” Cod penal, se va constata ca faptele au fost savarsite in concurs real, urmand ca pedepsele aplicate sa fie contopite iar inculpatul sa execute pedeapsa cea mai grea, respectiv 4 ani inchisoare si interzicerea pe o durata de 2 ani a drepturilor prev. de art. 64 lit.”a,b” Cod penal, in conditiile art. 65 Cod penal.
Ii vor fi interzise inculpatului drepturile prev. de art. 64 lit.”a,b” C:pen. in conditiile art. 71 Cod penal.
La individualizarea pedepselor au fost avute in vedere persoana inculpatului, atitudinea oscilanta a acestuia in cursul procesului penal, limitele de pedeapsa prevazute de partea speciala a codului penal, pericolul social al faptei savarsite.
In baza art. 88 Cod penal, se va deduce din pedeapsa aplicata durata retinerii si arestarii preventive, de la 02.08.2007 si pana la 05.03.2008.
In baza art. 350 al.1 C.p.p., se va mentine starea de arest a inculpatului avand in vedere ca pedeapsa pentru faptele pentru care a fost condamnat este inchisoarea mai mare de 4 ani, pericolul conCr. pentru ordinea publica subzista fata de natura faptelor comise iar masura se impune pentru restabilirea increderii in ordinea de drept.
Fapta inculpatului C.D.C. de a pune in circulatie o hartie apartinand altor state, falsificata, si de a-i ajuta pe inculpatii Gr. si G. sa puna in circulatie astfel de monede, intruneste elementele constitutive ale infractiunii de falsificare de moneda sau alte valori straine, prev. si ped. de art. 282 al.2  rap. la art. 284 Cod penal, cu aplicarea art. 41 al.2 Cod penal, text in baza caruia inculpatul va fi condamnat la 1 an inchisoare, cu retinerea in favoarea inculpatului a disp. art. 74 si 76 lit.”c” Cod penal.
La individualizarea pedepsei au fost avute in vedere in conditiile art. 72 Cod penal, persoana inculpatului, atitudinea acestuia in cursul procesului penal, limitele de pedeapsa prevazute de partea speciala a codului penal, pericolul social al faptei savarsite.
In temeiul art. 81, 82 Cod penal, se va dispune suspendarea conditionata a executarii pedepsei pe durata unui termen de incercare de 3 ani, considerand ca raportat la persoana inculpatului care este la prima intalnire cu legea penala, a avut o atitudine de regret fata de faptele savarsite, scopul pedepsei prev. de art. 52 Cod penal, poate fi atins si fara executare.
Ii vor fi interzise inculpatului drepturile prev. de art. 64 lit.”a,b” Cod penal in conditiile art. 71 Cod penal, iar in temeiul art. 71 al.5 Cod penal, se va dispune suspendarea acestora pe durata suspendarii pedepsei principale.
In baza art. 88 Cod penal, se va deduce din pedeapsa aplicata durata retinerii si arestarii preventive, de la 02.08.2007 si pana la 05.03.2008.
Se va dispune punerea de indata in libertate a inculpatului de sub puterea mandatului de arestare preventiva nr. 21/03.08.2007 emis de Tribunalul Hunedoara in baza incheierii penale nr. 40/03.08.2007, daca nu este retinut sau arestat in alta cauza.
Ii vor fi puse in vedere inculpatului disp. art. 83 Cod penal, privind conditiile revocarii beneficiului suspendarii conditionate a executarii pedepsei.
In ceea ce priveste infractiunea de asociere in vederea savarsirii de infractiuni, prev. de art. 7 al. 1 din Legea nr. 39/2003,  retinuta in sarcina celor patru inculpati, se constata ca s-a facut o eronata apreciere a activitatii infractionale intreprinsa de cei patru inculpati, in conditiile in care din examinarea probatoriului se evidentiaza in mod cert ca doar doi dintre inculpati, respectiv C. si Gr., au ajuns la un moment dat, pe perioada infractionala sa aiba legaturi aparent coordonate pentru realizarea infractiunii de fals de moneda.
Chiar daca infractiunea de fals de moneda sau alte valori a fost savarsita de patru inculpati, nu ne aflam in prezenta unui grup de cel putin 3 persoane constituit cu reguli si o structura bine determinata, iar actiunile infractionale nu s-au realizat dupa un plan prestabilit, cum se stipuleaza expres de catre art. 2 lit.”a” din legea nr. 39/2003, pentru a fi astfel realizata latura obiectiva a infractiunii prev. de art. 7 al. din Legea nr. 39/2003.
In aceste conditii, in temeiul art. 11 pct.2 lit.”a” C.p.p. rap. la art. 10 lit.”d” C.p.p., cei patru inculpati urmeaza a fi achitati pentru infractiunea prev. de art. 7 al.1 din Legea 39/2003.
In baza art. 118 lit.”e”Cod penal, se va dispune confiscarea sumei de 500 lei si va fi obligat inculpatul G.R.C. la plata sumei de 200 lei iar inculpatii G.C.I. si C.D.C. la cate 150 lei, fiecare.
In baza art. 118 lit.”d” Cod penal se va dispune confiscarea sumei de 200 euro, suma indisponibilizata prin ordonanta procurorului din data de 03.09.2007 la Sucursala Hunedoara-Deva a BCR, in contul 2511.A01.0.2708322.0160.EUR.9.
In baza art. 118 al.1 lit.”a” Cod penal, se va dispune confiscarea a 212 bancnote false in cupiura de 50 euro, inregistrate in Registrul de corpuri delicte al Tribunalului Hunedoara la pozitia 28/2008.
In baza art. 348 Cod proc. penala, se va dispune anularea permisului de conducere falsificat, nr. H00089393D (f.72 dosar urmarire penala), pe numele inculpatului G.R.C. si a cartii provizorii de identitate seria P.C. nr. 025384 (f.127 dosar urmarire penala) pe numele aceluiasi inculpat.
In baza art. 14 si 346 C.p.p., in solutionarea actiunii civile formulate de SC KML Fortuna Game SRL, se va constata ca aceasta este fondata pe cauza ilicita, raportat la activitatea reprezentantilor partii civile, respectiv primirea monedei straine in locul monedei nationale si inregistrarea in monetar a sumei echivalente in moneda nationala, arderea bancnotelor contrafacute, si care, chiar in prezenta unui prejudiciu, nu poate constitui temei al repararii pagubei, motiv pentru care se vor respinge pretentiile acesteia.
Vazand si disp. art. 189 rap. la art. 191 C.p.p.:


PENTRU ACESTE MOTIVE
IN NUMELE LEGII
HOTARASTE:



Condamna pe inculpatul G.R.C., zis „C.”, fiul lui ……. arestat preventiv in cauza si detinut in Penitenciarul cu Regim de Maxima Siguranta Barcea Mare, la:
-4 ani inchisoare  pentru infractiunea prev. si ped. de art. 282 al. 2 rap. la art. 284 Cod penal, cu aplicarea art. 41 al. 2 Cod penal si 37 lit. b Cod penal si interzicerea pe o durata de 2 ani a drepturilor prev. de art. 64 lit. a,b Cod penal in conditiile art. 65 Cod penal.
-4 ani inchisoare pentru infractiunea prev. si ped. de art. 26 rap. la art. 282 al. 1 rap. la art. 284 Cod penal, cu aplicarea art. 41 al. 2 Cod penal si 37 lit. b Cod penal si interzicerea pe o durata de 2 ani a drepturilor prev. de art. 64 lit. a,b Cod penal in conditiile art. 65 Cod penal;
-2 ani inchisoare pentru infractiunea prev. de art. 288 al. 1 Cod penal, cu aplicarea art. 37 lit. b Cod penal;
-1 an inchisoare pentru infractiunea prev. si ped. de art. 25 Cod penal rap. la art. 288 al. 1 Cod penal, cu aplicarea art. 37 lit. b Cod penal;
-1 an inchisoare pentru infractiunea prev. de art. 291 Cod penal, cu aplicarea art. 37 lit. b Cod penal.
In temeiul art. 33 lit. a rap. la art. 34 lit. b Cod penal, contopeste pedepsele aplicate urmand ca inculpatul sa execute pedeapsa cea mai grea, respectiv de 4 ani inchisoare si interzicerea pe o durata de 2 ani a drepturilor prev. de art. 64 lit. a,b Cod penal in conditiile art. 65 Cod penal..
Interzice inculpatului drepturile prev. de art. 64 lit. a,b Cod penal in conditiile art. 71 Cod penal.
In temeiul art. 11 pct.2 lit.”a” Cod proc. penala rap. la art. 10 lit.”d” Cod proc. penala, achita pe inculpatul G.R.C. pentru infractiunea prev. de art. 215 al.1 si 2 Cod penal.
In temeiul art. 11 pct.2 lit.”a” Cod proc. penala rap. la art. 10 lit.”d” Cod proc. penala, achita pe inculpatul G.R.C. pentru infractiunea prev. de art. 7 din Legea nr. 39/2003.
Deduce din pedeapsa aplicata durata retinerii si arestarii preventive de la 02.08.2007 si pana la data de 05.03.2008.
In temeiul art. 350 al.1 Cod proc. penala  , mentine starea de arest preventiv a inculpatului.
Condamna pe inculpatul G. CONSTANTIN-IOAN, fiul lui …………, arestat preventiv in cauza si detinut in PRMS Barcea Mare, la:
- 4 ani inchisoare pentru infractiunea prev. si ped. de art. 282 al.2 rap. la art. 284 Cod penal, cu aplicarea art. 41 al.2 Cod penal si interzicerea pe o durata de 2 ani a drepturilor prev. de art. 64 lit.”a,b” Cod penal in conditiile art. 65 Cod penal,
- 3 ani inchisoare pentru infractiunea de inselaciune, prev. si ped. de art. 215 al.1 si 2 Cod penal, cu aplicarea art. 41 al.2 Cod penal.
In temeiul art. 33 lit.”a” rap. la art. 34 lit.”b” Cod penal, contopeste pedepsele aplicate urmand ca inculpatul sa execute pedeapsa cea mai grea, respectiv 4 ani inchisoare si interzicerea pe o durata de 2 ani a drepturilor prev. de art. 64 lit.”a,b” Cod penal in conditiile art. 65 Cod penal.
Interzice inculpatului drepturile prev. de art. 64 lit. a,b Cod penal in conditiile art. 71 Cod penal.
In temeiul art. 11 pct.2 lit.”a” Cod proc. penala rap. la art. 10 lit.”d” Cod proc. penala, achita pe inculpatul G.C.I. pentru infractiunea prev. de art. 7 din Legea nr. 39/2003.
Deduce din pedeapsa aplicata durata retinerii si arestarii preventive de la 02.08.2007 si pana la data de 05.03.2008.
In temeiul art. 350 al.1 Cod proc. penala  , mentine starea de arest preventiv a inculpatului.
Condamna pe inculpatul C. DORIN -VASILE, fiul lui ……….. fara antecedente penale, arestat preventiv in cauza si detinut in PRMS Barcea Mare, la:
- 4 ani inchisoare pentru infractiunea prev. si ped. de art. 282 al.1 rap. la art. 284 Cod penal, cu aplicarea art. 41 al.2 Cod penal si interzicerea pe o durata de 2 ani a drepturilor prev. de art. 64 lit.”a,b” Cod penal in conditiile art. 65 Cod penal,
- 1 an inchisoare pentru infractiunea prev. si ped. de art. 288 al.1 Cod penal.
In temeiul art. 33 lit.”a” rap. la art. 34 lit.”b” Cod penal, contopeste pedepsele aplicate urmand ca inculpatul sa execute pedeapsa cea mai grea, respectiv de 4 ani inchisoare si interzicerea pe o durata de 2 ani a drepturilor prev. de art. 64 lit.”a,b” Cod penal in conditiile art. 65 Cod penal.
Interzice inculpatului drepturile prev. de art. 64 lit. „a, b” Cod penal in conditiile art. 71 Cod penal.
Deduce din pedeapsa aplicata durata retinerii si arestarii preventive de la 02.08.2007 si pana la data de 05.03.2008.
In temeiul art. 350 al.1 Cod proc. penala, mentine starea de arest preventiv a inculpatului.
In temeiul art. 11 pct.2 lit.”a” Cod proc. penala rap. la art. 10 lit.”d” Cod proc. penala, achita pe inculpatul C.D.V. pentru infractiunea prev. de art. 7 din Legea nr. 39/2003.
Condamna pe inculpatul CR. D.C., fiul lui ……….. fara antecedente penale, arestat preventiv in cauza si detinut in PRMS Barcea Mare, la:
  -1 an inchisoare pentru infractiunea prev. de art. 282 al. 2 comb. cu art. 284 Cod penal cu aplicarea art. 41 al.2 Cod penal si art. 74 si 76 lit.”c” Cod penal.
In temeiul art. 81, 82 Cod penal, dispune suspendarea conditionata a executarii pedepsei pe durata unui termen de incercare compus din durata pedepsei aplicate la care se adauga un interval de timp de 2 ani.
Interzice inculpatului drepturile prev. de art. 64 lit.”a,b” Cod penal in conditiile art. 71 Cod penal, iar in temeiul art. 71 al.5 Cod penal, dispune suspendarea executarii pe durata suspendarii pedepsei principale.
Deduce din pedeapsa aplicata durata retinerii si arestarii preventive de la 02.08.2007 si pana la data de 05.03.2008.
Dispune punerea de indata in libertate a inculpatului, daca nu este arestat in alta cauza.
Masura dispusa se va comunica administratiei locului de detinere.
Pune in vedere inculpatului disp. art. 83 Cod penal.
In temeiul art. 11 pct.2 lit.”a” Cod proc. penala rap. la art. 10 lit. „d” C.proCod penal achita pe inculpatul C.D.C. pentru infractiunea prev. de art. 7 din Legea nr. 39/2003.
In baza art. 118 lit.”e”Cod penal, dispune confiscarea sumei de 500 lei si obliga pe inculpatul G.R.C. la plata sumei de 200 lei iar pe inculpatii G.C.I. si C.D.C. la cate 150 lei, fiecare.
In baza art. 118 lit.”d” Cod penal dispune confiscarea sumei de 200 euro, suma indisponibilizata prin ordonanta procurorului din data de 03.09.2007 la Sucursala Hunedoara-Deva a BCR, in contul 2511.A01.0.2708322.0160.EUR.9.
In baza art. 118 al.1 lit.”a” Cod penal, dispune confiscarea a 212 bancnote false in cupiura de 50 euro, inregistrate in Registrul de corpuri delicte al Tribunalului Hunedoara la pozitia 28/2008.
In baza art. 348 Cod proc. penala, dispune anularea permisului de conducere falsificat, nr. H00089393D (f.72 dosar urmarire penala), pe numele inculpatului G.R.C. si a cartii provizorii de identitate seria P.C. nr. 025384 (f.127 dosar urmarire penala) pe numele aceluiasi inculpat.
Respinge actiunea civila formulata de partea civila S.C KML Fortuna Game Deva, cu sediul in Deva, str. 1 Decembrie, bl. 11, ap. 61.
  Obliga pe inculpatii G.R.C., C.D.V. si C.D.C. la cate 200 lei, fiecare cheltuieli judiciare catre stat.
Obliga pe inculpatul G.C.I. la 300 lei cheltuieli judiciare catre stat.
Onorariul pentru asistenta juridica din oficiu in suma de 150 lei va fi avansat din fondurile M.J.
Cu drept de apel in termen de 10 zile de la comunicare. Pronuntata in sedinta publica, azi, 05 martie 2008.


PRESEDINTE,


GREFIER,

BC/CC/3 ex.
25.03.2008
























Sursa: Portal.just.ro


Alte spete Inselaciune

Inselaciune - Decizie nr. 243 din data de 10.11.2016
Inselaciune - Sentinta penala nr. 244 din data de 29.06.2017
Reziliere contract de concesiune - Conditii - Decizie nr. 132/R din data de 07.02.2014
Rectificare carnet de munca. Dispozitii legale - Sentinta civila nr. 651/LM din data de 13.03.2014
Divort. Exerxitarea autoritatii parintesti - Decizie nr. 503/A din data de 25.09.2014
Atribuire folosinta imobil. O.P. - conditii de admisibilitate - Decizie nr. 404/A din data de 18.07.2014
Rezolutie antecontract de vanzare cumparare - Decizie nr. 607/R din data de 24.11.2014
LITIGIU DE ASIGURARI SOCIALE. CUMULUL PENSIEI DE INVALIDITATE GRADUL III CU INDEMNIZATIA AFERENTA UNEI FUNCTII PUBLICE. CONTESTATIE DECIZIE DEBIT - Sentinta civila nr. 6617/97/2010 din data de 18.04.2011
DECIZIE DE IMPUTARE. NELEGALITATEA EMITERII ACTULUI RAPORTAT LA DISP. ART. 169 (164) CODUL MUNCII republicat - Sentinta civila nr. 5773/97/2010 din data de 24.01.2011
ESFACEREA CONTRACTULUI INDIVIDUAL DE MUNCA PENTRU MOTIVE CARE NU TIN DE PERSOANA SALARIATULUI. NERESPECTAREA CRITERIILOR MINIMALE DE SELECTIE A PERSONALULUI CE URMEAZA A FI CONCEDIAT, PREVAZUTE DE CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA APLICABIL, RAPORTAT LA D... - Sentinta civila nr. 1521/97/2010 din data de 22.02.2011
NERESPECTAREA CLAUZELOR NEGOCIATE PRIN CONTRACTUL INDIVIDUAL DE MUNCA. CONSECINTA OBLIGARII ANGAJATULUI LA PLATA UNOR DESPAGUBIRI. - Sentinta civila nr. 1648/97/2010 din data de 24.02.2011
SANCTIONARE DISCIPLINARA. EXCEPTIA TARDIVITATII EMITERII DECIZIEI - Sentinta civila nr. 680/LM/2011 din data de 21.04.2011
GREVA DE AVERTISMENT. NEINDEPLINIREA CONDITIILOR IMPUSE DE LEGEA NR. 62/2011, A DIALOGULUI SOCIAL.NELEGALITATE - Sentinta civila nr. 1189/LM/2011 din data de 26.05.2011
DREPTURI SALARIALE ALE PERSONALULUI DIDACTIC. APLICAREA DISPOZITIILOR LEGALE PRIVIND PLATA AJUTORULUI FINANCIAR PENTRU ACHIZITIONAREA DE CARTI SI PROGRAME EDUCATIONALE IN FORMAT ELECTRONIC - Sentinta civila nr. 1921/LM/2011 din data de 15.11.2011
DESFACEREA CONTRACTULUI INDIVIDUAL DE MUNCA PENTRU MOTIVE CE NU TIN DE PERSOANA SALARIATULUI. RESPECTAREA CRITERIILOR PRIORITARE DE CONCEDIERE. NETEMEINICIA CONTESTATIEI. - Sentinta civila nr. 2250/LM/2011 din data de 27.10.2011
Desfacerea disciplinara a contractului individual de munca. Analiza temeiniciei masurii in raport de dispozitiile art.266 Codul Muncii - Sentinta civila nr. 376/LM/2011 din data de 28.02.2011
Litigiu de asigurari sociale. Contestarea deciziei de respingere a cererii privind acordarea pensiei de serviciu in baza Legii nr.303/2004. Decizie de debit emisa de Casa de Pensii pentru recuperarea diferentelor de pensie. - Sentinta civila nr. 334/LM/2011 din data de 22.02.2011
Conflict de munca. Modificarea unilaterala a contractului individual de munca fara acordul salariatului. Mentinerea postului desfiintat sub o alta denumire. Nelegalitate. - Sentinta civila nr. 320/LM/2011 din data de 22.02.2011
Conflict de munca. Gresita indicare a temeiului de drept in cazul desfacerii contractului de munca pe durata determinata inainte de expirarea termenului. Neacordarea daunelor morale - Sentinta civila nr. 318/LM/2011 din data de 22.02.2011
Indemnizatie de somaj. Stabilirea acesteia prin includerea in baza de calcul a platilor compensatorii. Nelegalitate. - Sentinta civila nr. 1664/LM/2010 din data de 16.11.2010