InfoDosar.ro | Jurisprudenta | Spete Judecatoria Babadag

furt calificat

(Sentinta penala nr. 146 din data de 15.07.2009 pronuntata de Judecatoria Babadag)

Domeniu Infractiuni contra proprietatii | Dosare Judecatoria Babadag | Jurisprudenta Judecatoria Babadag

         Dosar nr.1386/179/2008
         Domeniu alocat : infractiuni contra patrimoniului
         Tip speta : sentinta penala
         Data spetei : s.p. nr. 146/15.07.2009
         Titlu: furt calificat
            
            Prin rechizitoriul nr.664/P/2007 din  8 decembrie 2008  Parchetul de pe langa Judecatoria Babadag  a dispus punerea in miscare a actiunii penale  si trimiterea in judecata a inculpatilor  B. I.  , pentru savarsirea infractiunii de furt calificat prev. de art.208 alin.1 - 209 alin.1 lit.a,e,g,i cu aplic. art.41 alin.2 si art.75 lit.c,cod penal , C.G.-E.- minor , pentru savarsirea infractiunii de furt calificat prev. de art.208 alin.1 -209 alin.1 lit.a,e,g,i, cu aplic.art.41 alin.2 si art.99 din cod pen. ,M.T.-D. , pentru savarsirea infractiunii de furt calificat  prev. de art.208 alin.1 - 209 alin.1 lit.a,g,i, cu aplic.art.41 alin.2 si art.75 lit.c din cod penal , A.C.-P. - minor ,pentru savarsirea infractiunii de furt calificat prev. de art.208 alin.1 - 209 alin.1 lit.a,g,i, cu aplic. art.41 alin.2 si art.99 din cod penal  , P. M.-I., pentru savarsirea infractiunii   de furt calificat prev. si ped. de art. 208 alin.1 - 209 alin.1 lit.a,g, cu aplic. art.41 alin.2 si art.75 lit.c din cod penal.
            Cauza a fost inregistrata pe rolul acestei instante la data de  12 decembrie 2008  sub nr.1386/179/2008.
            In motivarea rechizitoriului  se invedereaza  ca la data de  05 octombrie 2007 organele de politie  din comuna S.  au fost sesizate prin plangere de catre N.D.  din localitatea V.A., judetul T.  despre faptul  ca in noaptea de 04 octombrie 2007 persoane necunoscute au sustras din locuinta sa  o butelie de aragaz  cu ceas , 4 paturi  si suma de 180 lei  cauzand un prejudiciu in suma de 400 lei .
            In ziua de  10 octombrie 2007 organele de politie  din comuna S. au fost sesizate prin plangere de catre C.V.  din localitatea V.A., judetul T.  despre  faptul ca in noaptea de 05/06 octombrie  2007  numitii C.G.-E. si B.I. i-au sustras din autoturismul sau marca Dacia cu nr. CT-05- o baterie de acumulatori  cauzand un prejudiciu  in suma de 150 lei .
            Organele de politie din comuna S.,la data de 27 decembrie 2007 au fost sesizate prin plangere de catre numitul N.T.  despre faptul ca in luna decembrie  2007  numitii  B.I. , M.T.-D.si P.M.-I.  i-au sustras din locuinta sa 10 baloti  de orzoaica , 4 saci de orz amestecat cu floarea soarelui si  o capra cauzand un prejudiciu  in suma de 2100 lei  iar  la data de 31 decembrie 2007  au fost sesizate  prin plangere de numitul N.I.  despre faptul ca in perioada octombrie -decembrie 2007 numitii B.I. , M.T.-D. si A.C.-P. i-au sustras din locuinta  sa mai  multe bunuri , respectiv  2 covoare, chei de masina , 2 flexuri , o roata de rezerva s.a. cauzand un prejudiciu  in suma de 4000 lei .
            Organele de cercetare ale politiei efectuand verificarile si investigatiile necesare au  stabilit ca faptele au fost savarsite in urmatoarele imprejurari:
            In ziua de  04 octombrie  2007 inculpatul  C.G.E.  s-a hotarat sa fure o butelie de aragaz  pe care ulterior sa o vanda  in localitatea Ceamurlia de Sus  pentru a face rost  de bani , astfel  in jurul orelor 19,00 in timp ce afara era  intuneric a mers in cartierul T. si cand a trecut pe langa casa partii vatamate N.D. si a vazut ca nu era aprinsa  nicio  lumina s-a dat seama ca nu era nimeni acasa , acesta a intrat  pe poarta si apoi a patruns in casa pe o usa descuiata dupa care a demontat butelia de la  aragaz.
            A luat butelia cu ceasul de presiune si a transportat-o in maini pana la locuinta  lui N.A. unde statea in gazda si a depozitat-o in beci .
            In  ziua de 10 octombrie 2007, N.A. la cererea organelor de politie a predat  de buna voie butelia de aragaz cu ceasul de presiune si acestea au fost predate  partii vatamate  N.D.  in data de 11.10.2007 , iar partea vatamata  N. D. desi sesizase  si furtul a 4 paturi si a sumei de 180 lei , aceasta a revenit si la data de 11.10.2007 a  declarat ca i-a fost furata doar butelia cu ceasul de presiune.
            Fiind audiat in cursul urmaririi penale  la data de 14 februarie 2008  N.D. a declarat ca nu se constituie  parte civila in procesul penal  pentru prejudiciul de 400 lei .
            Inculpatul C.G.E. a mers la locuinta  lui N.T. unde era gazduit B. I.  care i-a propus sa mearga  in sat sa fure o baterie auto , astfel ca in jurul  orelor 20,oo  acestia au plecat  in sat  si in dreptul  locuintei partii vatamate C.V.au vazut stationata o masina  Dacia de culoare  rosie cu numarul de inmatriculare CT-05- ,C.G.E. a incercat  sa deschida portierele dar nu a reusit  , iar B.I. a fortat capota  de la motor si a scos  bornele  de la bateria marca Cyclon si a sustras-o , dupa care  au dus bateria acasa la B.I. si au incercat-o , ocazie cu care au constatat ca acesta nu functioneaza .
             N.T. , proprietarul locuintei  unde era gazduit  B.I.  , in ziua de 10.10.2007a predat de buna voie organelor de politie bateria de acumulatori  care in aceeasi zi  a fost inmanata partii vatamate C.V. .
            La aceeasi data  partea vatamata a declarat  ca prin comiterea faptei  i-a fost creat  un prejudiciu de 150 lei , dar avand in vedere ca si-a recuperat bunul  nu se constituie parte civila  in procesul penal.
            In perioada  octombrie -decembrie 2007 inculpatul B.I. i-a propus lui A.  C.-P. sa mearga impreuna sa fure lucruri din locuinta  numitului N.I. stiind faptul ca acesta se mutase in localitatea C..In prima seara , in jurul orelor 21,00 cei doi  au intrat in curtea partii vatamate prin spate  , peste un gard  daramat si apoi  au intrat dezlegand sarma de la usa in garaj  de unde  au sustras  mai multe piese de tractor , un flex si o bormasina .Dupa cateva zile B.I., A.C.P.si M. T.-D.  au luat  un fier de pe jos  din curtea partii vatamate  si au fortat usa  de lemn  de la  intrare  in locuinta care era incuiata . Au intrat toti trei in casa  si au sustras 2 paturi , o carpeta , o pereche  de pantaloni , o vesta , o bluza , un casetofon  si alte bunuri .A treia oara B.I. si A.C.P. au mers tot pe timpul noptii la locuinta respectiva  , au intrat pe usa din fata  si  A.C.-P.a taiat lacatul  de la alta usa de intrare cu un  bonfaier, iar din acea incapere au sustras  4 pivoti si masina , o coarba si alte lucruri reclamate
            A patra oara inculpatul B.I.a mers singur  si a sustras din garaj doua lopeti , o coasa , doua sapaligi  si doua  joagare si le-a dus la locuinta  lui N.T.unde statea in gazda, iar inculpatul  A.C.P., a mers intr-o alta data si a sustras o plapuma  , 2 perne , e covoare si alte bunuri .
            La data de  15 ianuarie 2008  inculpatul N.T.la solicitarea organelor  de politie a predat de buna voie  urmatoarele bunuri sustrase si aduse de catre inculpatul B.I., respectiv  : o bormasina " Blak &Decker" , un flex " Interkrewe" , doua telescoape Dacia , un capac chiulasa  motor de tractor , o carpeta si doua paturi .Aceste bunuri  au fost recunoscute de catre partea vatamata N.I.ca fiind ale sale  si in data de 21.01.2008  i-au fost predate .O parte  din bunurile din fier sustrase au fost predate la un centru de fier vechi  din  localitatea S.  de catre B.I.si A.C.P. pentru care au primit cate 35 lei si nu au mai putut fi recuperate .
            Pentru bunurile care  nu au fost recuperate partea vatamata  N.I.a declarat  ca se constituie parte civila in procesul penal pentru suma de 4000 lei.
            In luna decembrie 2007 , inculpatul L.G. s-a intalnit   cu inculpatul B.I. si l-a intrebat daca poate  sa-i faca rost de furaje pentru animale si acesta  i-a spus  ca poate sa-i vanda goaza.
            Astfel , dupa ce s-a intunecat  , in jurul orelor 20,oo , inculpatii  B.I. , M.T.-D. si P.M.-.I. in timp ce se aflau la locuinta lui N.T. unde erau cazati  a venit si L.G.avand 4 saci goi asupra sa. Toti  patru au  incarcat sacii cu goaza si i-au transportat cate unul in spinare pana la locuinta inculpatului L.G. care  a platit celorlalti  trei inculpati  suma de  100 lei  , iar dupa cateva zile  L.G. l-a intrebat  pe B.I.daca poate sa-i faca rost  de baloti de orzoaica si acesta  i-a spus  ca-i  poate vinde  10 baloti cu suma de 10 lei bucata.Seara  , in jurul orelor 20,oo , L.G. a venit  cu caruta  si B.I.si M.T.D. au carat  pana la  gard 10 baloti  dupa care  i-au incarcat  in caruta ,  baloti pentru care  L.G. i-a platit  lui B.I. suma de 100 lei  si impreuna  cu transportat si descarcat balotii la locuinta primului  inculpat.
            Inculpatul B.I. a motivat  ca a vandut furajele intrucat partea vatamata N.T.  nu i-a platit o suma de bani  cu titlu de salariu  lunar  .In aceeasi perioada B.I. a sustras o capra  din cardul  lui N.T., a sacrificat-o in padure  si apoi a gatit-o  si mancat-o impreuna  cu P. M.-I. .
            La data de 28 decembrie 2007  au fost ridicate de la locuinta  numitului L.D.-A. , bunicul  lui L.G. , 6 baloti de  orzoaica  si cei patru saci de goaza sustrasi  si in aceeasi zi  aceste bunuri au fost predate partii vatamate  N.T. in vederea recuperarii  prejudiciului.
            Fiind audiata in cursul  urmaririi penale  partea vatamata N.T. a declarat  ca prin fapta comisa  i-a fost creat un prejudiciu  in suma de 2100 lei  cu care se constituie parte civila in  procesul penal.
            Prin referatul  de evaluare nr.33/RE/20.02.2008  intocmit de Serviciul  de Probatiune de pe langa Tribunalul  Tulcea s-a apreciat  ca in privinta minorului  C.G.E. sansele de reintegrare in societate sunt  in directa legatura  cu gradul  de constientizare  de catre acestea a riscurilor si gravitatii comportamentului infractional.
            Prin referatul de evaluare nr.128/RE/20.02.2008  intocmit de  Serviciul de Probatiune de pe langa Tribunalul Tulcea  s-a apreciat ca minorul C.G.-E. prezinta sanse ca in continuare sa promoveze acelasi comportament  dezirabil  cu care este cunoscut  in mediul de provenienta .
            Prin raportul  de expertiza  medio-legala psihiatrica a Serviciului Medico-Legal  Judetean Tulcea  inregistrat cu nr. 730/29.08.2008 s-a concluzionat  ca numitul  C. G.E., la momentul comiterii faptei  , prezenta discernamant  conform varstei .Prin  raportul  de expertiza medico-legala  psihiatrica  a Serviciului  Medico - Legal  Judetean Tulcea  inregistrat cu nr. 713/25.08.2008 s-a concluzionat ca numitul L.G., la momentul  comiterii faptei  , prezenta discernamant  conform  varstei .Prin raportul  de expertiza  medico-legala  psihiatrica  a Serviciului Medico-Legal  Judetean Tulcea  inregistrat cu nr.235/23.04.2007  s-a concluzionat ca numitul  A.C.-P. , la momentul comiterii  faptei , prezenta discernamant conform varstei .
            Fiind audiat  in timpul urmaririi penale  , inculpatii B.I., A.C.-P. , L.G. si C.G.-E. , au recunoscut  faptele savarsite  astfel cum au fost descrise  in actul de inculpare .In ceea ce priveste pe inculpatii M.T.si P.M.-I.  , de mentionat  ca acestia dupa savarsirea faptelor au parasit domiciliul  fara sa li se poata prezenta materialul  de urmarire penala la parchet  , activitatea  procedurala  efectuata in cursul   cercetarii penale de  catre organele de politie la data de 23.09.2008 .
            Avand in vedere  ca inculpatul minor L.G. din  referatul de evaluare  si din caracterizarea  data de unitatea scolara a rezultat   ca este un elev bun  la invatatura , disciplinat  , ordonat  , fata de acesta  a fost  aplicata  o sanctiune cu caracter administrativ  , respectiv Mustrare .
            Desi s-au acordat mai multe termene de judecata  pentru a se indeplini procedura de citare cu inculpatii minori C.G.-E.si A.C.-P. , precum si cu inculpatul major M.T.-D., acestia nu au fost identificati la domiciliile lor ,  motiv pentru care au fost citati si cu mandate de aducere  , iar din procesele-verbale  de executare a mandatului de aducere , a rezultat ca cei trei inculpati au parasit domiciliile   locuind in alte localitati fara insa a se putea identifica adresa  lor si pe cale de consecinta instanta a dispus citarea lor prin publicitate prin afisare  la sediul  Consiliului Local  S., in a carui raza teritoriala s-a savarsit  infractiunea conform art.177  alin.4  c.pr.pen. 
            Audiat la  termenul din  30 aprilie 2009  inculpatul P.M.I. a declarat instantei ca nu cunoaste motivul  pentru care  a fost trimis in judecata  , la acest termen de judecata  i s-a adus la cunostinta  de catre instanta ca  a fost trimis in judecata pentru savarsirea infractiunii de  furt calificat in forma continuata  prev. de disp.art.208-209  lit.a,g,cod penal  cu aplic.art.41 alin.2 si art.75  lit.c, cod penal.
            A mai declarat inculpatul  ca nu este adevarat ca in luna decembrie  2007 a furat  de la  N.T. impreuna cu B.I.si M.T., 4 saci  cu goaza si 10 baloti  de orzoaica ,   iar el  a fost batut de organele de politie  din S.si obligat sa declare ca a participat la acest furt .La vremea respectiva  el lucra la N.A. , care este baiatul lui N.T. , iar in prezent  lucreaza tot la N.A.. Il cunoaste pe C.G., A.C. si M.T.  care  au lucrat  la familia  N.B.si C. .
            El a aflat de  furturile comise  de ceilalti doi inculpati  de la N.T. dupa ce dosarul a plecat la instanta  si nu a parasit nici un moment domiciliul , respectiv unde locuia la  familia N.A., din anul 2007  si pana in prezent .In toata aceasta perioada   a locuit  la N.A , M.T. lucra la N.C. .
            A mai declarat inculpatul ca nu a stiut ca L.G. este minor , a aflat acest lucru de la N.T. .Deasemenea   stia ca  N.T. nu l-a platit pe B.I. cateva luni de zile  , in schimb el a fost platit de catre N.A..
            Instanta  apreciaza  ca declaratia inculpatului nu reflecta adevarul  si nu va retine motivul invocat  in sensul ca a recunoscut fapta  de furt  intrucat  a fost batut  de organele de politie  din  comuna S. si obligat sa declare  in acest sens , deoarece  afirmatiile sale nu au fost  sustinute de  probe , neavand astfel relevanta juridica .
            Inculpatul avea posibilitatea  sa obtina un certificat medico-legal  , ori avea posibilitatea sa aduca la cunostinta  procurorului care a instrumentat cazul despre aceste fapte ,iar cu ocazia prezentarii materialului de urmarire penala  inculpatul a declarat  ca nu  are de facut declaratii suplimentare , ori daca avea  obiectii  la cele retinute in actul de inculpare privind  savarsirea  infractiunii de furt in forma continuata , putea sa le mentioneze .
            Celalalt inculpat prezent in instanta , la acelasi termen de judecata  , B.I. a  declarat ca  mentine  declaratiile date in faza de urmarire penala , recunoscand savarsirea faptelor asa cum au fost retinute in actul de inculpare  cu mentiunea ca a comis furturile in cursul anului 2007 , ca a furat de la N.I. si N.T. , iar o parte din furturi le-a comis cu A.C.-P. si C.G.-E..
            Inculpatul a motivat comiterea furturilor de la N.T., de neplata  a circa  5 - 6 luni de zile  a salariului pe care aceasta parte vatamata  era obligata  sa  i-l asigure , iar bunurile le-a luat in contul banilor pe care  N.T. avea sa-i dea.
            Inculpatul B.I. a mai declarat ca in luna decembrie 2007 a sustras de la N.T.   goaze , furt comis la initiativa sa ,  impreuna cu M.T.D. si C.G.-E., inculpatul P. M.-I., neparticipand .
            Fata de  declaratia inculpatului instanta a dispus audierea  partii vatamate N. T.  sub acest aspect .
            Fiind audiat la data de 15 iulie 2009  N.T. a declarat ca  inculpatul P.M.I. nu i-a furat furaje in cursul lunii decembrie 2007 , autorul furtului fiind B.I. si o alta persoana  pe nume L. .
            Instanta nu va retine aceasta declaratie  considerandu-o  ca nu este  veridica  , nu reflecta adevarul , avand in vedere  declaratiile inculpatului B.I., M.T.-D. , date in faza de urmarire penala  la putin timp dupa ce  partea vatamata N.T. a sesizat organele de politie cu privire la furtul furajelor , indicand ca autori  pe acesti inculpati  B.I., M.T.-D. si P.M. -I. . declaratie  din care rezulta ca si inculpatul P.M.-I. este autorul furtului .
            Partile vatamate N.C.D. , N.A. si N.T. prin declaratiile extrajudiciare depuse la dosar au aratat ca nu au nici o pretentie baneasca  de la inculpati , ca nu se constituie parti civile .
            Partea vatamata N.I. , cu ocazia audierii in instanta  s-a constituit parte civila cu suma de 10.000 lei  reprezentand contravaloarea bunurilor sustrase  in perioada mai - decembrie 2007 de catre inculpatii B.I. si A.C.-P., considerand ca ei sunt autorii furturilor  intrucat  de la  lumea din sat a aflat ca acesti inculpati erau vazuti in casa sa din satul V.A. , seara de seara.
            Din ansamblul  probator administrat in cauza instanta retine ca inculpatii se fac vinovati de  savarsirea infractiunilor  retinute in sarcina lor  prin actul de inculpare respectiv , B.I.  pentru  art.208 alin.1 - 209 alin.1 lit.a,e,g,i cu aplic. art.41 alin.2 si art.75 lit.c,cod penal , C.G.-E. - minor , pentru   art.208 alin.1 -209 alin.1 lit.a,e,g,i, cu aplic.art.41 alin.2 si art.99 din cod pen.,M.T.-D.art.208 alin.1 - 209 alin.1 lit.a,g,i, cu aplic.art.41 alin.2 si art.75 lit.c din cod penal , A.C.P.  minor ,pentru art.208 alin.1 - 209 alin.1 lit.a,g,i, cu aplic. art.41 alin.2 si art.99 din cod penal  , P.M.I. pentru  art. 208 alin.1 - 209 alin.1 lit.a,g, cu aplic. art.41 alin.2 si art.75 lit.c din cod penal  si avand in vedere  ca  acestia au avut o atitudine sincera in recunoasterea faptelor  , ca sunt infractori primari   si tinand cont si de criteriile generale de individualizare a pedepsei prev. de art.72 cod penal., urmeaza a condamna pe inculpatii B.I. M.T.-D. si P.M.I. la  cate 3 ani inchisoare fiecare , iar pe inculpatii minori C.G.-E. si A.C.-P.  la cate 1 an si 6 luni inchisoare fiecare .
            Fata de toti inculpatii instanta va dispune suspendarea conditionata a executarii pedepselor  pe o perioada de cate  5 ani  fiecare , ce constituie  termen de incercare pentru inculpatii majori  B.I. , M.T-D si P. M. si de 2  ani fiecare  pentru inculpatii minori C.G.-E. si A.C.-P. .
            Se va atrage atentia inculpatilor asupra dispozitiilor art.83 si 85 cod penal.
            In baza art.71 cod penal se va  aplica celor  cinci  inculpati  pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prevazute  de art.64 lit.a teza II lit.b cod penal.
            In baza art.71 al.5 cod penal  pe durata suspendarii conditionate  a executarii pedepsei  inchisorii  se  va suspenda si executarea  pedepselor accesorii .
            Se va lua act ca partile vatamate N.C.D., N.Gh.T. si C.V. nu s-au  constituit parti civile.
            In faza de urmarire penala  partea vatamata N.I. s-a constituit parte civila cu suma de 4000 lei reprezentand contravaloarea bunurilor  pe care  nu le-a mai recuperat , iar in faza de cercetare judecatoreasca  a declarat ca se constituie parte civila cu suma de 10.000 lei  sustinand ca i-au fost furate mai multe bunuri  fata de cele mentionate in actul de inculpare ,  fara a face vreo dovada in acest sens  , iar  din bunurile sustrase nu i-a mai fost restituita decat o jumatate de patura si un telescop de autoturism, declaratia  sa sub acest ultim aspect  fiind infirmata de  procesul verbal incheiat  la data de 21 ianuarie 2008  cu ocazia  predarii catre acesta a mai multor bunuri   pe care le-a recunoscut   ca fiind sustrase din locuinta sa . Asa cum se mentioneaza si in actul de inculpare  o parte din bunurile din fier sustrase  au fost predate la un centru de fier vechi de catre inculpati  din localitatea Stejaru  si nu au mai putut fi  recuperate .
            Avand in vedere ca in actul  de inculpare se retine ca i-au mai fost sustrase si alte bunuri , precum  patru pivoti de masina , o coarba , doua sapaligi , doua joagare  , o plapuma , doua perne , doua covoare , o vesta , o bluza , un casetofon , o pereche de pantaloni , precum si alte bunuri care nu i-au fost restituite partii vatamate N.I., instanta apreciaza ca justificata  in parte cererea sa de pretentii civile   si pe cale de consecinta urmeaza a obliga pe inculpatii B.I., M.T.D. si pe inculpatul minor  A.C.P. in solidar  cu  partile responsabil civilmente  la 4000 lei  , catre  partea civila N.I. , cu titlu  de pretentii civile .
            Onorariile  din oficiu , 800 lei pentru avocat  C.N. , 1200 lei pentru avocat M.M. si 1200 lei  pentru avocat S.G.( urmarire penala ) vor fi suportate din fondurile Ministerului Justitiei si Libertatilor Cetatenesti .
            Va obliga inculpatii B.I. , M.T.-D. si P. M.-I. la cate 300 lei fiecare cu titlu de cheltuieli  judiciare catre stat , iar pe inculpatii minori  C.G.E.  si A.C. -P  in solidar cu partile responsabile civilmente la cate 350 lei fiecare cu titlu de cheltuieli judiciare catre stat.

Sursa: Portal.just.ro


Alte spete Infractiuni contra proprietatii

ARESTARE PREVENTIVA - Jurnal nr. INCHEIEREA NR 12 din data de 22.04.2012
Tulburare de posesie, art. 220 C.p., art. 193 C.p. - Sentinta penala nr. 231 din data de 09.09.2010
Obligatia instantei de a solutiona pe fond notificarea prevazuta de legea nr. 10/2001, in situatia nepronuntarii unitatii investite cu solutionarea notificarii - Decizie nr. 118 din data de 04.11.2009
INFRACTIUNE DE NERESPECTARE A HOTARARII JUDECATORESTI. EXECUTARE. CONDITII - Decizie nr. 514 din data de 15.09.2005
furt calificat. nerecunoasterea savarsirii faptei de catre inculpat. revocarea beneficiului liberarii conditionate. - Hotarare nr. 354 din data de 07.06.2010
furt - Hotarare nr. 305 din data de 20.05.2010
Necesitatea schimbarii incadrarii juridice a infractiunii pentru care s-a dispus trimiterea in judecata a inculpatului dindu-se relevanta principiului „in dubio pro reo” Forta probatorie a raportului de constatare tehnico-stiintifica privind detectia... - Hotarare nr. 184 din data de 24.03.2010
FURT CALIFICAT. TENTATIVA LA FURT CALIFICAT. DEOSEBIRE. - Sentinta penala nr. 471 din data de 13.10.2009
FURT CALIFICAT.INSELACIUNE. DEOSEBIRE. INDIVIDUALIZAREA PEDEPSEI. INCULPAT MINOR. - Sentinta penala nr. 332 din data de 18.06.2009
Penal - violarea de domiciliu (art.192 C.p.) - si furt calificat art. 208,209 C.p. - Sentinta penala nr. 10/2009 din data de 27.01.2009
Nulitate T.P. - Sentinta civila nr. 3986 din data de 09.12.2009
Infractiuni contra proprietatii - Sentinta penala nr. 379 din data de 07.07.2011
Individualizarea pedepsei aplicate in cazul aplicarii procedurii recunoaoterii vinova?iei - Sentinta penala nr. 49 din data de 01.03.2012
Furt calificat savarsit in mod repetat, in grup si cu atragerea unui minor - Sentinta penala nr. 11 din data de 24.01.2012
Aplicarea masurii educative a internarii intr-un centru de reeducare pentru inculpa?i minori. - Sentinta penala nr. 331 din data de 24.11.2011
Furt savarsit de inculpati minori - Sentinta penala nr. 332 din data de 24.11.2011
Talharie; inculpat arestat preventiv - Sentinta penala nr. 342 din data de 15.12.2011
Art. 107, 108 alin. 1 lit. a si art. 110 alin. 1 lit. a din Legea nr. 46/2008 - Sentinta penala nr. 57 din data de 04.11.2011
evacuare - caracter comercial - Decizie nr. 513 din data de 05.05.2011
Calitatea procesuala si interesul sunt doua conditii distincte ale actiunii civile, iar analiza los se impune independent si consecutiv. - Sentinta comerciala nr. 168 din data de 16.10.2008