InfoDosar.ro | Jurisprudenta | Spete Judecatoria Botosani

Cerere Contopire Pedeapsa

(Hotarare nr. 108 din data de 27.11.2014 pronuntata de Judecatoria Botosani)

Domeniu | Dosare Judecatoria Botosani | Jurisprudenta Judecatoria Botosani

Dosai‘ nr.
 
Contopire pedepse -
 
ROMANIA
JUDECATORIA BOTOSANI
Sedinta publica din
Complet constituit, din: Presedinte : Grefier:
• Ministerul Public, Parchetul de pe langa Judecatoria Botosani,
reprezentat prin procuror -
?     SENTINTA PENALA NR. .
Pe rol pronuntarea asupra pereni de contopire pedepse formulata de petentul Dezbaterile in fond au |avut loc in sedinta publica din data de, cuvantul partilor fiind consemnat in incheierea de sedijnta din acea data, ce face parte integranta din prezenta hotarare si, cand, din lipsa de timp pentru deliberare, instanta a amanat pronuntarea pentru data de cand, din lipsa de timp pentru deliberare, instanta a amanat pronuntarea astazi.
Dezbaterile orale din timpul seaintei au fost inregistrate audio potrivit dispozitiilor art. 369alin. 1
Cod procedura penala.
J II D E C A TA

Asupra cererii de contopire pedepse de fata:
Prin cererea inregistrata aceasta instanta la data de, sub nr., petentul a solicitat contopirea pedepselor aplicate prin-sentintele penale nr. a Judecatoriei si nra Judecatoriei, urmand ase deduce deducerea din pedeapsa rezultanta ce seva stabili,), perioada executata in de la la si de la la zi.
Pentru solutionarea cererii, instanta a solicitat de la Penitenciarul fisa privind situatia
juridica a petentului, copiile sentintelor de condamnare, precum si atasarea dosarului penal nr. al
Judecatoriei.:  ( .
Prin incheierea din, s-a dispus conexarea dosarului nr. la dosarul nr./avanii in vedere ca problema ridicata de contestatpr in acel dosarpoatefi solutionata in cadrul prezentei cauze.
Anali/a iul actele si lucrarile dosarului, instanta retine urmatoarele:
Retine: irtstaiita .ca laMata-formularii" cererii de contopire, petentul se afla in executarea unei pedepse de ani inchisoare‘aplicata prin sentinta penala nr. a Judecatoriei (mandat executare nr., executarea pedepsei incepand la data de si sfarsind la data de) si a unei pedepsei de luni inchisoare aplicata prin sentinta penala nr.j a Judecatoriei (mandat executare nr., executarea pedepsei incepand la data de si sfarsind la data de).
Ulterior, prin sentinta penala nr. a Judecatoriei (definitiva prin nerecurare la) s-a analizat incidenta aplicarii legii mai favorabile potrivit art 23 din Legea nr, 255/2013 rap. la art. 595 Cod procedura penala in ceea ce rjriveste pedepsele aplicate prin sentinta penala nr. a Judecatoriei, ocazie cu care a. fost redusa pedeapsa de ani inchisoare la o pedeapsa de an si luni inchisoare, fiind anulat vechiul maridaf si ejmis un‘/nou mandat de executare, respectiv nr/. /
in acelasi timp, petentul a mai suferit o condamnare de ani si luni inchisoare si
interzicerea drepturilor prev. de art. 64 lit. a teza II, Ut. b Cod penal pe o durata de ani
aplicata prin sentinta penala nri a Tribunalului (definitiva prin decizia penala nr. a Curtiide Apel),
in acest sens fiind emis mandatul de executare nr., executarea pedepsei incepand la data de si
sfarsind la data de).       :      -     y ?.,
Avand in vedere aceste aspecte, instanta urmeaza a analiza daca infractiunile pentru care a
fbsl condamnat petentul prin cele trei sentinte penale sunt concurente in conditii le art. 36 al in 1 si 2
Cod penal.
in acest sens instanta constata urmatoarele: , ;.
I. Prin sentinta penala nr. a Judecatoriei, definitiva prin nerecurare la data de petentul a fost condamnat pentru savarsirea infractiunilor dc:
-/:-"^^^ ;V/;rv‘?      :: " 1
- sfidarea organelor judiciare, prev. si ped. de art. 272‘ teza a II a Cod penal 1969 la pedeapsa de 0 luni inchisoare (fapta savarsita la data de);
- ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea ordinii si linistii publice, prev. si ped. de art. 321 alin. 1 Cod penal 1969 Ia pedeapsa de 0 an inchisoare (fapta savarsita la data de);
- lovire sau alte violente, prev. si ped. de art. 180 alin. 2 Cod penal 1969 la pedeapsa de () luni inchisoare (fapta savarsita la data de).
in baza art. 33 lit. a si 34 lit. b Cod penal 1969, au fost contopite celei trei pedepse si aplicata inculpatului pedeapsa cea mai grea de 0 an inchisoare.
S-a constat ca cele trei infractiuni pentru care inculpatul a fost condamnat prin prezenta sentinta au fost savarsite in cursul termenului de incercare de ani, al pedepsei de ani inchisoare aplicata inculpatului prin sentinta penala nr. din a Judecatoriei, judetul astfel cum a fost modificata prin decizia penala nr. din a Tribunalului si decizia penala nr. din a Curtii de Apel - Sectia minori si familie, cu privire la care s-a dispus suspendarea sub supraveghere a executarii.
S-a constat ca prin sentinta penala nr. din a Judecatoriei, judetul, ramasa definitiva, s-a dispus revocarea suspendarii sub supraveghere a executarii pedepsei de ani inchisoare, aplicata inculpatului prin sentinta penala nr. din a Judecatoriei.
In baza art. 86ind4 alin. 1 Cod penal 1969, s-a dispus ca inculpatul sa execute pedeapsa de un an inchisoare, aplicata prin prezenta sentinta la care s-a adaugat pedeapsa de ani inchisoare, aplicata prin sentinta mentionata mai sus, urmand ca inculpatul sa execute in final pedeapsa de () ani inchisoare.
Totodata, a fost dedusa durata retinerii preventive din si din (asa cum rezulta din incheierea de indreptare a erorii materiale din data de).
Ulterior, prin sentinta penala nra Judecatoriei (definitiva prin nerecurare la) s-a analizat incidenta aplicarii legii mai favorabile potrivit art. 23 din Legea nr. 255/2013 rap. la art. 595 Cod procedura penala in ceea ce priveste pedepsele aplicate prin sentinta penala nr. a Judecatoriei.
Astfel, instanta a constatat ca infractiunea prev. de art. 272 ind. 1 teza a II a Cod penal 1969 a fost dezincriminata, iar in ceea ce priveste pedeapsa de () ani inchisoare aplicata prin sentinta penala a Judecatoriei pentru savarsirea infractiunii prev. de art. 211 alin. 2 cu aplicarea art. 99 Cod penal 1969, in temeiul art. 21 din Legea 187/2012, aceasta a fost inlocuita cu masura educativa a internarii intr-un centru de detentie pentru o perioada de ani.
in temeiul art. 33 lit. a, 34 lit. b Cod penal 1969 s-au contopit pedepsele cu inchisoarea executabile aplicate prin sentinta in cauza, aplicand pedeapsa cea mai grea de an inchisoare.
in temeiul art. 22 alin. 4 lit. b din Legea 187/2012 rap. la art. 129 alin. 2 Ut. b Cod penal s-a aplicat condamnatului pedeapsa rezultanta aratata mai sus de an inchisoare la care s-a adaugat !4 din durata masurii educative a internarii intr-un centru de detentie, condamnatul urmand a executa pedeapsa de 0 an S* 0 l"nl inchisoare.
S-a facut in cauza aplicarea disp. art. 65 si art. 66 lit. a si b Cod penal.
Totodata, a fost dedusa durata retinerii preventive din si din , precum si durata executata de
la la zi.
2, Prin sentinta penala nr. a Tribunalului (definitiva prin decizia penala nr. a Curtii de Apel), petentul a fost condamnat pentru savarsirea infractiunilor de:
- trafic de minori, prev. si ped. de art. 13 alin. 1 - 3 din Legea nr. 678/2001, cu aplicarea art. 41 alin. 2, 42 Cod penal 1969, art. 74 alin. 2, 76 lit. a Cod penal, prin inlaturarea dispozitiilor art. 37 lit. a Cod penal, la pedeapsa de ani inchisoare si interzicerea drepturilor prev. de art. 64 lit. a teza II, lit. b Cod penal pe o durata de ani (fapta savarsita in cursul anului);
- aderare la un grup infractional organizat, prev. de art. 7 alin. 1 din Legea nr. 39/2003, cu aplicarea art. 74 alin. 2, 76 Ut. b Cod penal, prin inlaturarea dispozitiilor art. 37 lit. a Cod penal 1969, la pedeapsa de ani inchisoare si interzicerea drepturilor prev. de art. 64 lit. a teza II, lit. b Cod penal 1969 pe o durata de ani (fapta savarsita in cursul anului).
in temeiul art. 33 Ut. a, 34 Cod penal 1969, s-a aplicat inculpatului pedeapsa cea mai grea, de ani inchisoare si interzicerea drepturilor prev. de art. 64 lit. a teza II, lit. b Cod penal, pe o durata de ani.
 

in temeiul art. 40 Cod pfenalT969, raportat la art. 33, 34 Cod penal 1969, s-a contopit pedeapsa rezultanta cu pedeapsa de ani inchisoare aplicata prin sentinta penala nr. din a Judecatoriei, ramasa definitiva, prin care s-a dispus revocarea suspendarii, sub supraveghere a acestei pedepse aplicate inculpati lui prin sentinta penala nr. din a Judecatoriei, ramasa definitiva la, prin decizia penala nr. din a Curtii de Apel, urmand ca inculpatul sa execute pedeapsa cea mai grea de ani inchisoare si interzicerea drepturilor prev. de art. 64 Ut. a teza II, lit. b Cod penal, pe o durata de ani, sporita la () ani si () luni inchisoare si interzicerea drepturilor prev. de art. 64 lit. a teza II, lit. b Cod penal pe o durata de 3 ani.
S-a facut in cauza aplicarea art. 71, 64 lit. ateza II, lit. b Cod penal 1969.
Totodata, s-a dedus din pedeapsa de executat durata retinerii si arestarii preventive de la pana la, cand a fost pus efectiv in! libertate, detentia din perioada-.
3. Prin sentinta penala pr. din a Judecatoriei, definitiva prin decizia penala nr. din a
Curtii de Apel), petentul a fost condamnat la pedeapsa.de luni inchisoare pentru savarsirea
, inlractiunii.de furt calificat, prev. si ped. de art. 208 alin 1 - art. 209 alin 1 lit. e, alin 2 lit. b Cod
penal 3 969, cu aplic. art. 320‘ ciod proc. pen. si art. 74 lit. c, art. 76 Ht. d Cod penal 1969 (fapta
savarsita la data de). ]‘?.
Prin aceeasi sentinta a fost dedusa din pedeapsa aplicata un numar de de zile reprezentand arestul executat in cauza in perioada.
Verificand datele comijterii faptelor si datele ramanerii definitive a hotararilor de. condamnare, instanta constata cti infractiunile pentru care a fost condamnat petentul prin cele trei sentinte penale sunt concurente iji conditiile art. 36 alin 2 Cod penal 1969.
Din aceste, cpnsiderente,| instanta constata ca cererea petentului este intemeiata si o va admite potrivit art. 585 alin 1 lit.i a Cod procedura penala.
in acest sens, mai intaii instanta va repune in individualitatea lor. pedepsele aplicate si contopite prin sentinta penala nr. a Judecatoriei (definitiva priit ncrecurare la), sentinta penala nr. a Tribunalului (definitiva ptin decizia penala nr. a Curtii de Apel) si sentinta penala nr. din a Judecatoriei, definitiva prin decizia penala nr. din a Curtii de Apel).
Instanta constata intervehirea legii mai favorabile cu privire la pedeapsa de ani inchisoare aplicata prin sentinta penala nr. jdin a Judecatoriei, ramasa definitiva, prin care s-a dispus revocarea suspendarii sub supraveghere a lacestei pedepse aplicate inculpatului prin sentinta penala nr. din a Judecatoriei, ramasa definitiva ja, prin decizia penala nr, din a Curtii de Apel, avand in vedere ca infractiunile pentru care a fost condamnat prin sentinta in cauza au fost comise in timpul minoritatii, urmand ca in temeiul art. 21 alin. 1 si 3 din legea nr. 187/2012, sa inlocuiasca aceasta pedeapsa cu masura educativa a internarii intr-un centru de detentie pe o durata de ani.
in temeiul art. 36 alin. 1 Isi 2 Cod penai.1969 combinat cu art. 33 lit. a, 34 lit. b, art 35 alin 1 Cod penal 1969; cu aplic. art. 5j Cod penal, instanta va contopi pedepsele ehumerate: mai sus si va aplica petentului pedeapsa cea ni ai grea de ani inchisoare si interzicerea drepturilor prev. de art. 64 lit. a teza II, lit; b Cod penal pe o durata de ani,; pe care o sporeste la ani si luni inchisoare si interzicerea drepturilor prev. dc art. 64 lit. a teza II, lit. b Cod penal pe o durata de ani.
in temeiul art. 40 Cod penal 1969 raportat la art. 33 lit. a, 34Tit. b, art. 35 alin 1 Cod penal 1969, eu aplic. art. 5 Cod penalj, instanta va contopi pedeapsa rezultanta de ani si luni inchisoare si interzicerea drepturilor prev. dej art. 64 lit. a teza II, lit. b Cod penal pe o durata de ani cu cele doua masuri educative a internarii intr-un centru de detentie pe o durata de 3 ani enumerate mai sus si va aplica pedeapsa cea mai grea dc ani si luni inchisoare si interzicerea drepturilor prev. dc art. 64 lit. a te/a II, lit. b Cod penal pe o durata de ani.
Va face aplicarea dispozitiilor art. 66 lit. a si b Cod penal.
preventiv executat pe teritoriu precum si durata detentiei de la
in temeiul art: 72, 73 Cjod penal, instanta ya deduce-.din pedeapsa aplicata,; durata retinerii din data de si din data de, durata retinerii si arestarii preventive dc la si pana Ta durata arestului
statului in baza mandatului european de arestare nr. in perioada,
la zi. •.‘>":?.‘‘?••".•       C
Va anula Mandatul de executare a pedepsei inchisorii nr. din al Judecatoriei, Mandatul de executare a pedepsei inchisorii nr. din al /Tribunalului si Mandatul de executare nr., din al Judecatoriei si va dispune emiterea unui nou mandat conform.dispozitiilor prezentei sentinte.
, -."?..?! ;.- ‘v  o---:-;,-.-- V-"; ...V‘-; 3
in baza dispozitiilor art. 275 alin. 3 Cod procedura penala cheltuielile judiciare raman in sarcina statului; onorariu avocat oficiu in suma de lei, delegatie nr., se va avansa Baroului din fondurile Ministerului Justitiei.
PENTRU ACESTE MOTIVE, IN NUMELE LEGII, HOTARASTE:

Admite cererea de contopire pedepse formulata de catre petentul, fiul lui si, nascut la data de in mun., cu acelasi domiciliu, str. nr., jud., in prezent detinut in Penitenciarul.
Repune in individualitatea lor pedepsele modificate si contopite prin sentinta penala nr. a Judecatoriei (definitiva prin nerecurare Ia) si inlatura majorarea aplicata, respectiv;
1. pedeapsa de an inchisoare aplicata pentru savarsirea infractiunii prev. de art. 321 alin. 1 Cod penal 1969 (aplicata prin sentinta penala nr. din a Judecatoriei);
2. pedeapsa de luni inchisoare aplicata pentru savarsirea infractiunii prev. de art. 180 alin. 2 Cod penal 1969 (aplicata prin sentinta penala nr. din a Judecatoriei);
3. masura educativa a internarii intr-un centru de detentie pentru o perioada de ani (ca urmare a inlocuirii, in temeiul art. 21 din Legea 187/2012, cu pedeapsa de ani inchisoare aplicata prin sentinta penala nr. a Tribunalului pentru savarsirea infractiunii prev. de art. 211 alin. 2 cu aplicarea art. 99 Cod penal 1969)
Repune in individualitatea lor pedepsele aplicate si contopite prin sentinta penala nr. a Tribunalului (definitiva prin decizia penala nr. a Curtii de Apel) si inlatura sporul aplicat, respectiv:
4. pedeapsa de ani inchisoare si interzicerea drepturilor prev. de art. 64 lit. a teza II, lit. b Cod penal 1969 pe o durata de ani, aplicata pentru savarsirea infractiunii prev. de art. 13 alin. 1 - 3 din Legea nr. 678/2001, cu aplicarea art. 41 alin. 2, 42 Cod pena), art. 74 alin. 2,76 lit. a Cod penali 969;
5. pedeapsa de ani inchisoare si interzicerea drepturilor prev. de art. 64 lit. a teza II, lit. b Cod penal pe o durata de ani, aplicata pentru savarsirea infractiunii prev. de art. 7 alin. 1 din Legea nr. 39/2003, cu aplicarea art. 74 alin. 2, 76 lit. b Cod penal 1969;
6. pedeapsa de ani inchisoare aplicata prin sentinta penala nr. din a Judecatoria, ramasa definitiva, prin care s-a dispus revocarea suspendarii sub supraveghere a acestei pedepse aplicate prin sentinta penala nr. din a Judecatoriei, definitiva prin decizia penala nr. din a Curtii de Apel;
7. sporul de luni inchisoare.
Constata intervenirea legii mai favorabile cu privire la pedeapsa de ani inchisoare mentionata la punctul 6 si in temeiul art. 21 alin. 1 si 3 din legea nr. 187/2012, inlocuieste aceasta pedeapsa cu masura educativa a internarii intr-un centru de detentie pe o durata de ani.
Constata ca pedepsele enumerate Ia punctele 1, 2, 4, 5 si pedeapsa de luni inchisoare (aplicata prin sentinta penala nr. din a Judecatoriei, definitiva prin decizia penala nr. din a Curtii de Apel) sunt concurente in conditiile art. 36 alin 1 si 2 Cod penal 1969.
in temeiul art. 36 alin. 1 si 2 Cod penal 1969 combinat cu art. 33 lit. a, 34 lit. b, art. 35 alin 1 Cod penal 1969, cu aplic. art. 5 Cod penal, contopeste pedepsele enumerate la punctele 1, 2, 4, 5 si pedeapsa de luni inchisoare (aplicata prin sentinta penala nr. din a Judecatoriei, definitiva prin decizia penala nr. din a Curtii de Apel) si aplica petentului pedeapsa cea mai grea de ani inchisoare si interzicerea drepturilor prev. de art. 64 lit. a teza II, lit. b Cod penal pe o durata de ani, pe care o sporeste la ani si luni inchisoare si interzicerea drepturilor prev. de art. 64 lit. a teza H, lit. b Cod penal pe o durata de ani.
in temeiul art. 40 Cod penal 1969 raportat Ia art. 33 lit. a, 34 lit. b, art. 35 alin 1 Cod penal 1969, cu aplic. art. 5 Cod penal, contopeste pedeapsa rezultanta de ani si luni inchisoare si interzicerea drepturilor prev. de art. 64 lit. a teza II, lit. b Cod penal pe o durata de ani cu masurile educative a internarii intr-un centru de detentie pe o durata de ani (enumerate la punctele 3 si 6-inlocuita) si aplica pedeapsa cea mai grea de ani si luni inchisoare si interzicerea drepturilor prev. de art. 64 lit. a teza II, lit. b Cod penal pe o durata de ani.
Face aplicarea dispozitiilor art. 66 lit. a si b Cod penal.
in temeiul art. 72, 73 Cod penal deduce din pedeapsa aplicata:
durata detentiei in petioada; -   durata retinerii si arestarii^tt%S0^d^:aJ^i‘pam la durata arestului preventiv executat pe teritoriul statului] in baza mandatului european de arestare nr. in perioada-durata detentiei de la la zi. I
Anuleaza Mandatul de executare a pedepsei inchisorii nr. din al Judecatoriei, Mandatul de executare a pedepsei inchisorii nr. din al Tribunalului si Mandatul de executare nr. din al
Judecatoriei si dispune emiterea in baza dispozitiilor art sarcina statului; onorariu avocat
unui nou mandat conform dispozitiilor prezentei sentinte. 275 alin. 3 Cod procedura penala cheltuielile judiciare raman in oficiu in suma de lei, delegatie nr., se va avansa Baroului Botosani din fondurile Ministerului Justitiei.
Cu drept de contestatie itji termen de 3 zile de la comunicare. Pronuntata in sedinta publica astazi,
 
ptr. PRESEDINTE,
plecat ii) CO
ptr. GREFIER, plecat in CO
 

Sursa: Portal.just.ro


Alte spete

Reziliere contract de concesiune - Conditii - Decizie nr. 132/R din data de 07.02.2014
Rectificare carnet de munca. Dispozitii legale - Sentinta civila nr. 651/LM din data de 13.03.2014
Divort. Exerxitarea autoritatii parintesti - Decizie nr. 503/A din data de 25.09.2014
Atribuire folosinta imobil. O.P. - conditii de admisibilitate - Decizie nr. 404/A din data de 18.07.2014
Rezolutie antecontract de vanzare cumparare - Decizie nr. 607/R din data de 24.11.2014
trafic de droguri - Sentinta penala nr. 9 din data de 22.01.2014
Acordul de recunoa?tere a vinova?iei incheiat de procurorul militar cu inculpatul cercetat pentru savar?irea infrac?iunii de conducere a unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante prev. de art.336 alin.1 C.pen. Amanarea aplicarii pedepsei - Sentinta penala nr. 8 din data de 16.02.2016
Decizia de revocare din functia de conducere este o modificare unilaterala a contractului individual de munca in lipsa acordului salariatului. - Sentinta civila nr. 1230/Ap din data de 30.06.2017
Decizia de revocare din functia de conducere este o modificare unilaterala a contractului individual de munca in lipsa acordului salariatului. - Sentinta civila nr. 771/Ap din data de 04.05.2017
Insolventa. Anulare acte frauduloase. - Sentinta civila nr. 510/Ap din data de 22.04.2017
Contractele individuale de munca incheiate intre persoane fizice in calitate de experti desemnati si persoane juridice in derularea unor proiecte POSDRU finantate din Fondul Social European au natura unor contracte atipice de munca - Sentinta civila nr. 496/A din data de 16.04.2017
Insolventa. Art. 72 din Legea nr. 85/2014. Respingerea cererii de deschiderea procedurii insolventei formulata impotriva garantului ipotecar. Solidaritatea nu se prezuma potrivit art. 1034-1056 Cod civil. - Sentinta civila nr. 473/Ap din data de 16.03.2017
EXPROPRIERE. Art. 26 din Legea nr. 33/1994. Stabilirea valorii despagubirii. Metoda comparatiei directe. Alegerea comparabilei cu cea mai mica ajustare, cu caracteristicile cele mai asemanatoare cu terenul in litigiu. - Sentinta civila nr. 336/AP din data de 23.02.2017
Expropriere. Reglementand dreptul de retrocedare a imobilelor expropriate, Legea nr. 33/1994 prevede la art. 35 ca „daca bunurile imobile expropriate nu au fost utilizate in termen de un an potrivit scopului pentru care au fost preluate de la expropriat, - Sentinta civila nr. 71/Ap din data de 19.01.2017
Solicitare de sesizare a Curtii de Justi?ie a Uniunii Europene cu o intrebare preliminara, in temeiul dispozitiilor art. 276 din Tratatul privind func?ionarea Uniunii Europene. - Hotarare nr. 56/CP din data de 05.07.2017
Aplicarea unei pedepse mai reduse decat cea mentionata in acordul de recunoastere a vinovatiei. - Sentinta penala nr. 107/Ap din data de 14.02.2017
Legatura de cauzalitate intre fapta inculpatului si rezultatul produs. - Sentinta penala nr. 209/Ap din data de 17.03.2017
Reprezentarea succesorala in materia Legii nr. 10/2001. Amenajari de utilitate publica ulterioare notificarii, fara existenta unei autorizatii de constructie. - Decizie nr. 1500/Ap din data de 01.10.2016
Actiune in revendicare inadmisibila in conditiile in care s-a uzat de dispozitiile Legii nr. 10/2001. Imobil revendicat achizitionat in baza Legii nr. 112/1995. Securitatea raporturilor juridice. - Decizie nr. 1033/Ap din data de 15.07.2016
Obligatia de despagubire a A.A.A.S. –art 32 ind. 4 din O.U.G. nr. 88/1997. Contracte incheiate anterior intrarii in vigoare a Legii nr. 137/2002. - Decizie nr. 295/Ap din data de 23.02.2016