InfoDosar.ro | Jurisprudenta | Spete Judecatoria Botosani

Contopire pedepse

(Hotarare nr. 109 din data de 27.11.2014 pronuntata de Judecatoria Botosani)

Domeniu | Dosare Judecatoria Botosani | Jurisprudenta Judecatoria Botosani

Dosar m.
 
- Contopire pedepse
  ROMANIA
JUDECATORIA BOTOSANI
Sedinta publica din Complet constituit din:
Presedinte :
i Grefier:
Ministerul Public, Parchetul de pe langa Judecatoria Botosani, reprezentat prin procuror -
?   I     SENT1NTA PENALA NR.
 
Pe rol pronuntarea asupra Dezbaterile in fond au
cererii de contopire pedepse formulata Repetentul avut loc in sedinta publica din data de, cuvantul partilor: fiind consemnat in incheierea de sedinta din acea data, ce face parte integranta din prezenta hotarare si, cand, din lipsa de timp pentru deliberare, instanta a amanat pronuntarea pentru data,de astazi. Dezbaterile orale din timpul sedintei au fost inregistrate audio potrivit dispozitiilor art. 369 alin. I Codprocedura penala.
! JUDE C ATA,
? i i
Asupra cererii de contopire pedep.se de fata:
Prin cererea inregistrata la aceasta instanta la data de, petentul a solicitat contopirea pedepselor aplicate prin sentintji penala nr a Tribunalului, definitiva prin decizia penala nr, a Curtii de Apel, sentinta penala nr. a Judecatoriei (definitiva prin nerecurare- la data de) si.sentinta penala nr. a Judecatoriei (definitiva prip nerecurare la).
Pentru solutionarea ceijerii, instanta a solicitat de. la• Penitenciarul • fisa privind situatia juridica a.petentului, si copiile Sentintelor de condamnare.
Analizand actele si Lucrarile dosarului, instanta retine urmatoarele:
1. Prin sentinta penala nr. a Tribunalului, definitiva prin decizia penala-nr. a Curtii de Apel, petentul a fost condamnat la:
-pedeapsa de ani inchisoare si interzicerea drepturilor prev. de art. 64 alin 1 jit. a teza II, lit. b Cod pehal 1969, pe o durata ele ani; aplicata pentru savarsirea infractiunii prev. de art. 7 alin. 1 din Legea m 39/2003,-cu aplicarea art. 37 lit. a si b Cod penal 1969 si art. 3201 alin 1 si 7 Cod procedurapenala 1968 (fapta savarsita la in cursul anului);
- pedeapsa de ani inchisoare si interzicerea drepturilor prev. de art. 64 alin 1 lit. a teza II, lit. b Cod penal 1969 pe o durata de ani, aplicata pentru savarsirea infractiunii prev. dc art. 270 alin. 3 rap.Jaart". 274/din Legea nr. 86/2006, cu aplicarea art. 37 lit. a si b, art. 41 alin 2 Cod penal 1969 si art. 3201 alin 1 sl 7 febd procedlira penala 1968 (fapta savarsita la in cursu) anului);. .;
ih;temeiul art 33 lit. a, J34‘si 35 alin. 3 Cod penal 1969, au fost Contopite pedepsele aplicate, : stabilind drept/rezultanta pedeapsa cea mai."grea, de ani inchisoare‘si pedeapsa complementara a interzicerii drepturilor prev. dejart. 64 alin.l lit. a teza II si lit. b Cod penal 19.69 pe timp de ani.
in temeiul art. 61 alin. I Cod penal 1969, a fost revocata liberarea conditionata a inculpatului cu privire la restul de zile inchisoare, ramas neexecutat din pedeapsa de ani si luni inchisoare, aplicata prin sentitjita penala nr. a Judecatoriei, rest pe care 1-a contopit cu. pedeapsa aplicata prin prezenta sentinta], de ani inchisoare, inculpatul urmand a executa pedeapsa cea mai grea, de ani inchisoare si pedeapsa complementara a interzicerii drepturilor prev. de art. 64 lit. a teza II, b: Cod penal pe timp dej ani.
S-a facut aplic. art. 71, 64 alin. 1 lit. a teza II si lit. b Cod penal 1969.
i :     S-a dedus din pedeapsa aplicata inculpatului durata retinerii si arestarii preventive de la la.
Prin sentinta penala nr. a judecatoriei (definitiva prin nerecurare la di-jta de) petentul a fost
cphdahinat la‘atii M 209
alin 1 lit. a, g si e Cod penal 1969, cu aplicarea art. 37 alin 1 lit. b Cod penal j969 (fapta savarsita in
noaptea de
Prin aceeasi sentinta, s-a constat ca prezenta infractiune este concurenta cu infractiunile pentru savarsirea carora inculpatul a fost condamnat prin sentinta penala nr. 146 din data de a Judecatoriei ramasa definitiva la data de (fapte comise in data de).
Astfel, a fost descontopita pedeapsa rezultanta de () ani si () luni inchisoare aplicata inculpatului prin sentinta penala nr. a Judecatoriei, ramasa definitiva in data de, in pedepsele componente care au fost repuse in individualitatea lor, dupa cum urmeaza:
- () ani inchisoare pentru savarsirea infractiunii prev. si ped. de art. 208 alin. I - 209 alin. 1 lit. a, i Cod penal 1969, cu aplicarea disp. art. 37 lit. a, b Cod penal 1969;
- () ani inchisoare pentru savarsirea infractiunii prev. si ped. art. 208 alin.i - 209 alin. a, g, i Cod penal 1969, cu aplicarea disp. art. 37 lit. a, b Cod penal 1969;
- restul de zile de inchisoare ramas de executat din pedeapsa de ani si luni inchisoare aplicata inculpatului prin sentinta penala nr. a Judecatoriei, cu privire la care, in baza art. 61 Cod penal 1969, s-a dispus revocarea liberarii conditionate.
- sporul de pedeapsa de ( sase) luni inchisoare.
in temeiul dispozitiilor art. 36 alin. 2 Cod penal 1969 raportat la disp. art. 33 lit. a - 34 lit. b Cod penal 1969, s-a contopit pedeapsa aplicata prin prezenta sentinta cu pedepsele aplicate inculpatului prin sentinta penala nr. a Judecatoriei, inculpatul urmand a executa pedeapsa cea mai grea rezultanta, de () ani inchisoare.
A fost mentinuta dispozitia din sentinta penala nr. a Judecatoriei privind revocarea liberarii conditionate in ceea ce priveste restul de zile de inchisoare ramas neexecutat din pedeapsa de () ani si () luni aplicata inculpatului prin sentinta penala nr. a Judecatoriei, rest pe care in contopeste in temeiul disp. art. 61 Cod penal 1969, cu pedeapsa de () ani inchisoare stabilita prin prezenta sentinta penala, inculpatul urmand sa execute pedeapsa cu inchisoarea cea mai grea rezultanta, respectiv pedeapsa de () ani inchisoare, pe care o sporeste cu () ani inchisoare, in final inculpatul urmand sa execute pedeapsa unica totala de () ani inchisoare.
in temeiul disp. art. 71 alin. 1 Cod penal 1969, instanta a aplicat inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prevazute de art. 64 alin. 1 lit. a teza a Il-a si b Cod penat 1969, pe durata pedepsei principale.
3. Prin sentinta penala nr. a Judecatoriei (definitiva prin nerecurare la), petentul a fost condamnat Ia pedeapsa de ani inchisoare pentru savarsirea infractiunii prev. de art. 208 alin 1 - 209 alin. a, g, i Cod penal 1969, cu aplicarea disp. art. 37 Ut. a si b Cod penal 1969 (fapta savarsita la data de).
In temeiul disp. art. 71 alin. 1 Cod penal 1969, instanta a aplicat inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prevazute de art. 64 alin. 1 lit. a teza a Il-a si b Cod penal 1969, pe durata pedepsei principale.
in temeiul art. 88 alin 1 Cod penal 1969, s-a dedus din pedeapsa durata arestarii preventive a inculpatului de la data de si pana la data de inclusiv.
Verificand datele comiterii faptelor si datele ramanerii definitive a hotararilor de condamnare, instanta constata ca infractiunile pentru carte a fost condamnat petentul prin cele trei sentinte penale sunt concurente in conditiile art. 36 alin 2 Cod penat 1969.
Din aceste considerente, instanta constata ca cererea petentului este intemeiata si o va admite potrivit art. 585 alin 1 lit. a Cod procedura penala.
in acest sens, mai intai, instanta va repune in individualitatea lor pedepsele aplicate si contopite prin sentinta penala nr. a Tribunalului, definitiva prin decizia penala nr. a Curtii de Apel, sentinta penala nr. a Judecatoriei (definitiva prin nerecurare la data de) si sentinta penala nr. a Judecatoriei (definitiva prin nerecurare la), dupa care, in temeiul art. 36 alin. 2 Cod penal 1969 combinat cu art. 33 lit. a, 34 lit. b, art. 35 alin 1 Cod penal 1969, cu aplic, art. 5 Cod penal, va contopi pedepsele aplicate prin cele 3 sentinte si va aplica petentului pedeapsa cea mai grea dc ani inchisoare si interzicerea drepturilor prev. de art. 64 alin 1 lit. a teza II, lit. b Cod penal pe o durata de ani.
Va mentine revocarea liberarii conditionate cu privire la restul de zile de inchisoare ramas de executat din pedeapsa de ani si luni inchisoare aplicata inculpatului prin sentinta penala nr. a Judecatoriei, rest pe care il contopeste, in temeiul art. 61 alin 1 Cod penal 1969, cu pedeapsa
 

rezultanta de ani inchisoare si interzicerea drepturilor prev. de art. 64 alin 1 lit a teza II, lit. b Cod penal pe o durata de ani, urmand ca petentul sa execute pedeapsa cea mai grea de ani inchisoare si interzicerea drepturilor prev; de art. 64 alin 1 lit. a teza II, Iit. b Cod penal pe o durata de ani, pe care o sporeste la ani inchisoare si interzicerea drepturilor prev. de art. 64 alin 1 lit. a teza II, Iii, b Cod penal pe o durata de ani.
Instanta va face aplicarea .dispozitiilor art. 66 lit. a si b Cod penal.
in temeiul art. 72, 73 Co(jl penal va deduce din pedeapsa aplicata durata retinerii si arestarii preventive de la si pana la, durata arestarii preventive de la si pana la, precum si durata detentiei de
la Ui zi. I- ?,
Se va anula Mandatul de executare a pedepsei inchisorii nr. din al Tribunalului, Mandatul de executare a pedepsei inchisorii n(. din al •Judecatoriei si Mandatul de executare nr. din 28.10.2013 al Judecatoriei si se va emite un nou mandat conform dispozitiilor prezentei sentinte.  .
Potrivit art. 275 alin. 3 Cod procedura penala cheltuielile judiciare raman in sarcina statului;
onorariu avocat oficiu in suma de lei, delegatie nr., se va avansa Baroului din fondurile Ministerului
Justitiei. !

! PENTRU ACESTK MOTIVE,
.    ? ?        ?!   ?   IN NUMELE LEGII, 1
HOTARASTE:
Admite.cererea de contopire pedepse formulata de catre petentul, fiul lui si, nascut la data de
in. localitatea, judetul, domicifiat in satul si comuna, judetul, CNP, in prezent detinut in
Penitenciarul. !
Repune in individualitatea lor pedepsele aplicate si contopite prin sentinta penala nr. a Tribunalului, definitiva prin dectzia penala nr. a Curtii de Apel, respectiv:
1. pedeapsa de ani inchisoare si interzicerea drepturilor prev. de art. 64 alin 1 lit. a teza II, Iit. b Cod penal-196^ pe o durata de ani, aplicata pentru savarsirea infractiunii prev. de art. 7 alin. 1 din Leg^anr. 39/2003, cu aplicarea art. 37 lit asi b.Codpenal 1969 si art. ...   320‘ alin 1 si 7 Cod rkocedura penala 1968; 2.- pedeapsa de ani inchisoare si interzicerea drepturilor prev. de art 64 alin.llit a;,teza II, lit. b Cod penai 196^ pe o durata de ani, aplicata pentru savarsirea infractiunii prev. de art. 270 alin. 3 rap, lja art. 274 din Legea nr. 86/2006, cu aplicarea art; 37 lit.‘‘a si b, art. 41 alin2;God penal 1969 si art. 320‘ alin 1 si 7 Cod procedura penala 1968; -3. restul de zile de-inchisoare ramas de executat din pedeapsa de ani si luhi inchisoare :      aplicata inculpatului Iprin sentinta penala nr. a Judecatoriei, cu privire la care, in baza art 61 Cod penal, s-a dispus revocarea liberarii conditionate. Repune in individualitatea lor pedepsele aplicate si contopite prin sentinta penala nr. a Judecatoriei (definitiva prin ner^curare ladata.de) si inlatura sporul aplicat, respectiv;   .
.4. pedeapsade ani inchisoare aplicata pentru savarsirea infractiunii prev. de art. 208 alin 1 -art. 209 alin 1 lit. g si e Cod penal 1969, cu aplicarea art. 37 alin I lit, b Cod penal 1969; ‘
5..-; pedeapsa de ani inchisoare pentru savarsirea infractiunii prev. si ped,de;art>;208 alin. 1 ~
. 209 alin. I Ht a, i Cod penal 1969;cu aplicarea disp. art; 37 lit; a:si b.;Cod"pen^al 1969
aplicata prin sentinta penala nr. a Judecatoriei; v ,  r ;^^f,;vrv-r
: 6, pedeapsa de-ani inchisoare pentru savarsirea infractiunii prev. si ped.-ait 208 alin. 1 —
209 alin. a, g, i Cod penal 1969, cu aplicarea disp: art. 37 lit. a si b Cod penal 1969,
aplicataprin sentinta penala nr. a Judecatoriei;
7. .restul de zile de inchisoare ramas de executat din pedeapsa de ani si luni inchisoare
. aplicata inculpatului prin sentinta penala nr. a Judecatoriei, cu privire.la:care,un baza art.
,‘  . "‘ 61 Cod penal,.s-a dispus.revocarea liberarii conditionate. •       .‘      ‘;^MjSp^; "t^f ^-lv
.  8.. sporul.de ani inchisoare;   ,    * ‘ • ^ft‘ui&.vi;4: -V-k;
Constata- ca pedepsele enumerate. 1 a .punctele 1, 2‘, 4^ 5,‘ 6 -si pedeajpsa^^Mv:ih^hisQare pentru savarsirea infractiunii prev. de art 208 alin l - 209 alin. a, g, i Cod penal 1969, cu aplicarea
disp. aii. 37 Ut. a si b Cod penal 1969, aplicata prin sentinta penala nr. a Judecatoriei (definitiva prin nerecurare la), sunt concurente in conditiile art. 36 alin 1 si 2 Cod penal 1969.
In temeiul art. 36 alin. 1 si 2 Cod penal 1969 combinat cu art. 33 lit. a, 34 lit. b, art. 35 alin 1 Cod penal 1969, cu aplic. art. 5 Cod penal, contopeste pedepsele enumerate la punctele 1, 2, 4, 5, 6 si pedeapsa de ani inchisoare aplicata prin sentinta penala nr. a Judecatoriei (definitiva prin nerecurare la si aplica petentului pedeapsa cea mai grea de ani inchisoare si interzicerea drepturilor prev. de art. 64 alin 1 lit. a teza II, Ut. b Cod penal pe o durata de ani.
Mentine revocarea liberarii conditionate cu privire la restul de zile de inchisoare ramas de executat din pedeapsa de ani si luni inchisoare aplicata inculpatului prin sentinta penala nr. a Judecatoriei, rest pe care il contopeste, in temeiul art. 61 alin 1 Cod penal 1969, cu pedeapsa rezultanta de ani inchisoare si interzicerea drepturilor prev. de art. 64 alin 1 lit. a teza II, lit. b Cod penal pe o durata de ani, urmand ca petentul sa execute pedeapsa cea mai grea de ani inchisoare si interzicerea drepturilor prev. de art. 64 alin I lit. a teza II, lit. b Cod penal pe o durata de ani, pe care o sporeste la ani inchisoare si interzicerea drepturilor prev. de art. 64 alin 1 lit. a teza II, lit. b Cod penal pe o durata de ani.
Face aplicarea dispozitiilor art. 66 lit. a si b Cod penal.
In temeiul art. 72, 73 Cod penal deduce din pedeapsa aplicata: durata retinerii si arestarii preventive de la si pana la durata arestarii preventive de la si pana la
-   durata detentiei de la la zi.
Anuleaza Mandatul de executare a pedepsei inchisorii nr. din al Tribunalului, Mandatul de executare a pedepsei inchisorii nr. din al Judecatoriei si Mandatul de executare nr. din al Judecatoriei si dispune emiterea unui nou mandat conform dispozitiilor prezentei sentinte.
in baza dispozitiilor art. 275 alin. 3 Cod procedura penala cheltuielile judiciare raman in sarcina statului; onorariu avocat oficiu in suma de lei, delegatie nr., se va avansa Baroului din fondurile Ministerului Justitiei.
Cu drept de contestatie in termen de 3 zile de la comunicare.
Pronuntata in sedinta publica astazi,.
 
Ptr PRESEDINTE,
plecat in CO
 
GREFIER,
 

Sursa: Portal.just.ro


Alte spete

Reziliere contract de concesiune - Conditii - Decizie nr. 132/R din data de 07.02.2014
Rectificare carnet de munca. Dispozitii legale - Sentinta civila nr. 651/LM din data de 13.03.2014
Divort. Exerxitarea autoritatii parintesti - Decizie nr. 503/A din data de 25.09.2014
Atribuire folosinta imobil. O.P. - conditii de admisibilitate - Decizie nr. 404/A din data de 18.07.2014
Rezolutie antecontract de vanzare cumparare - Decizie nr. 607/R din data de 24.11.2014
trafic de droguri - Sentinta penala nr. 9 din data de 22.01.2014
Acordul de recunoa?tere a vinova?iei incheiat de procurorul militar cu inculpatul cercetat pentru savar?irea infrac?iunii de conducere a unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante prev. de art.336 alin.1 C.pen. Amanarea aplicarii pedepsei - Sentinta penala nr. 8 din data de 16.02.2016
Decizia de revocare din functia de conducere este o modificare unilaterala a contractului individual de munca in lipsa acordului salariatului. - Sentinta civila nr. 1230/Ap din data de 30.06.2017
Decizia de revocare din functia de conducere este o modificare unilaterala a contractului individual de munca in lipsa acordului salariatului. - Sentinta civila nr. 771/Ap din data de 04.05.2017
Insolventa. Anulare acte frauduloase. - Sentinta civila nr. 510/Ap din data de 22.04.2017
Contractele individuale de munca incheiate intre persoane fizice in calitate de experti desemnati si persoane juridice in derularea unor proiecte POSDRU finantate din Fondul Social European au natura unor contracte atipice de munca - Sentinta civila nr. 496/A din data de 16.04.2017
Insolventa. Art. 72 din Legea nr. 85/2014. Respingerea cererii de deschiderea procedurii insolventei formulata impotriva garantului ipotecar. Solidaritatea nu se prezuma potrivit art. 1034-1056 Cod civil. - Sentinta civila nr. 473/Ap din data de 16.03.2017
EXPROPRIERE. Art. 26 din Legea nr. 33/1994. Stabilirea valorii despagubirii. Metoda comparatiei directe. Alegerea comparabilei cu cea mai mica ajustare, cu caracteristicile cele mai asemanatoare cu terenul in litigiu. - Sentinta civila nr. 336/AP din data de 23.02.2017
Expropriere. Reglementand dreptul de retrocedare a imobilelor expropriate, Legea nr. 33/1994 prevede la art. 35 ca „daca bunurile imobile expropriate nu au fost utilizate in termen de un an potrivit scopului pentru care au fost preluate de la expropriat, - Sentinta civila nr. 71/Ap din data de 19.01.2017
Solicitare de sesizare a Curtii de Justi?ie a Uniunii Europene cu o intrebare preliminara, in temeiul dispozitiilor art. 276 din Tratatul privind func?ionarea Uniunii Europene. - Hotarare nr. 56/CP din data de 05.07.2017
Aplicarea unei pedepse mai reduse decat cea mentionata in acordul de recunoastere a vinovatiei. - Sentinta penala nr. 107/Ap din data de 14.02.2017
Legatura de cauzalitate intre fapta inculpatului si rezultatul produs. - Sentinta penala nr. 209/Ap din data de 17.03.2017
Reprezentarea succesorala in materia Legii nr. 10/2001. Amenajari de utilitate publica ulterioare notificarii, fara existenta unei autorizatii de constructie. - Decizie nr. 1500/Ap din data de 01.10.2016
Actiune in revendicare inadmisibila in conditiile in care s-a uzat de dispozitiile Legii nr. 10/2001. Imobil revendicat achizitionat in baza Legii nr. 112/1995. Securitatea raporturilor juridice. - Decizie nr. 1033/Ap din data de 15.07.2016
Obligatia de despagubire a A.A.A.S. –art 32 ind. 4 din O.U.G. nr. 88/1997. Contracte incheiate anterior intrarii in vigoare a Legii nr. 137/2002. - Decizie nr. 295/Ap din data de 23.02.2016