InfoDosar.ro | Jurisprudenta | Spete Judecatoria Buzau

PENAL. INFRACTIUNEA DE FURT. NEAPLICAREA DISPOZITIILOR DECIZIEI NR. 42/2008 A ICCJ

(Sentinta penala nr. din data de 09.04.2009 pronuntata de Judecatoria Buzau)

Domeniu Infractiuni | Dosare Judecatoria Buzau | Jurisprudenta Judecatoria Buzau

     Prin rechizitoriul inregistrat la aceasta instanta Parchetul de pe langa Judecatoria Buzau  a pus in miscare actiunea penala si a dispus trimiterea in judecata a inculpatului AVA pentru comiterea a 2 infractiuni  de furt calificat in forma continuata prev. de art. 208 al.1 - 209 al.1 lit.g,i c.p. cu aplic. art. 41 al.2 c.p.
S-a retinut in actul de sesizare a instantei  in in luna dec. 2005 inculpatul  a sustras bunuri din locuintele partilor vatamate  PI si GG  iar in perioada aprilie 2007 - 26.sept. 2007  a sustras bunuri in dauna partilor vatamate PA, DC, MFI , DM si S.C. ... SRL.
Au fost audiati inculpatul  si partea vatamata GR.
Analizand intregul material probator administrat in cauza , atat in faza de urmarire penala cat si in faza cercetarii judecatoresti instanta retine urmatoarea situatie de fapt:
         1.In seara zilei de 6.XII.2005 inculpatul aflandu-se sub influienta bauturilor alcoolice , s-a hotarat  sa sustraga bunuri  din locuinte.
     Astfel, observand locuinta partii vatamate PI  ca nu era luminata ,a escaladat  gardul imprejmuitor  dupa care a coborat in beciul locuintei  ce avea accesul din exteriorul casei , iar usile nu erau asigurate , de unde a luat o garnita cu untura  si a adus-o in fata beciului  dupa care a coborat sa ia vin insa a renuntat.
     Cand se pregatea sa iasa din beci  a fost surprins  de proprietar  , moment in care a fugit  in strada . partea vatamata a plecat sa anunte  un vecin , perioada in care inculpatul s-a intors in fata beciului , a luat garnita  cu untura  si a plecat la locuinta sa. In drum spre casa inculpatul  a verificat continutul garnitei cu untura si constatand ca nu contine carne  sau carnati  a aruncat recipientul intr-o vale. Valoarea prejudiciului recipientului  este de 100 lei  insa partea vatamata nu se constituie parte civila.
     2.In cursul lunii dec. 2005 , pe timp de zi , inculpatul se afla pe raza localitatii .... si observand  o locuinta avand acoperite ferestrele cu tabla , apartinand partii vatamate GG  s-a hotarat sa sustraga  bunuri, sens in care a escaladat gardul , a intrat in podul casei  si din aceasta  a coborat intr-o magazie  de unde a luat  niste chei  fixe. S-a urcat din nou in pod si printr-o spartura , in podul propriuzis al casei, a coborat intr-o camera  de unde a sustras  mai multe bunuri , respectiv 1 termoplonjon, intrerupatoare electrice , o yala, 1 pereche de pantaloni de trenind Reebok , o pompa de stropit din cupru si o sticla de 2 l visinata, bunuri pe care le-a introdus  intr-un sac  apoi a iesit din locuinta  folosind acelasi traseu pe unde a intrat.
     La scurt timp  inculpatul s-a inapoiat la casa in care patrunsese si in acelasi mod a patruns  intr-o alta incapere  de unde a mai luat un aparat de sudura pe care l-a scos  pe hol incercand , totodata sa ia si un motor electric , insa a renuntat  la el pentru ca era prea greu. In continuare a luat  5-6 sticle  tuica si 2 sticle visinata  dupa care a coborat in beciul casei  unde a umplut trei bidoane  a cate 5 l cu vin  pe care l-a tras dintr-o damigeana . In final a luat doar doua bidoane cu vin  pe care le-a introdus intr-un sac  , parasind casa  tot prin pod de unde a luat si o bucata de plasa de sarma din cupru , apoi a sarit gardul  indreptandu-se  spre domiciliu. Inculpatul a lasat  bunurile la aproximativ  500 m pe camp dupa care s-a intors  la casa de unde  a sustras  aparatul de sudura  iesind pe usa casei.
      Ajungand in domiciliu  unde lasase plasa de sarma  si sacul , le-a luat  si pe acestea si le-a transportat la domiciliu , ducand aparatul de sudura  taras si plasa de sarma la subrat.
      La locuinta sa inculpatul a demontat  aparatul de sudura  si pompa de stropit , iar curelele de la aceasta , mansonul de cauciuc  prins de un fier , precum si tolele de la aparatul de sudura  le-a aruncat intr-o groapa de gunoi  situata in apropierea casei sale. Cuprul provenit  din demontarea aparatului  de sudura , a pompei de stropit , a unei bobine electrice  luata tot din acea casa  si plasa de sarma , inculpatul  l-a vandut unei persoane necunoscute , luand pe el  suma de 175 lei.
     Dupa ce a cheltuit banii respectivi , inculpatul s-a deplasat , din nou la locuinta partii vatamate GG  in care a patruns in aceiasi  modalitate ca de fiecare data ,a coborat in beciul  casei unde si-a lasat  adidasii proprii  si a incaltat o pereche de cizme de miner de culoare verde, a umplut niste bidoade  de 5 l cu vin , apoi a luat mai multe4 sticle  de tuica si visinata  pe cxare le-a introdus  intr-un sac de rafie  pe care l-a carat in spate , iar in maini a carat 2 bidoane de cate 5 l cu vin, iesind din locuinta pe usa de acces  pe care a deschis-o  din interior.
     Din vinul sustras , inculpatul a vandut unchiului sau DP 10 l pentru care a primit suma de 20 lei , fara a-i spune  acestuia despre provenienta  ilicita a vinului.
      Ulterior , inculpatul a invitat organele de politie  la locuinta sa  pentru a arata parti componente  provenite din descompunerea aparatului de sudura  si a pompei de stropit , care , de altfel s-au gasit  alaturi de o cheie fixa  ce apartine partii vatamate GG  si care au fost predate acestuia.
      Cu ocazia  reconstituirii , inculpatul a precizat  ca de la locuinta acestei parti vatamate  a sustras  o pereche de pantaloni reebok, o plasa de sarma, bunuri pe care partea vatamata nu le-a mentionat in plangere  si despre care a recunoscut ca au fost si ele sustrase , apoi partea vatamata a relatat ca intradevar ulterior a gasit in beci un bidon de vin  de 5 l ce mirosea  a motorina  si ca motorul electric din sufragerie  fusese miscat de la locul  in care se afla , lucruri despre care nu a declarat initial.
     Partea vatamata s-a constituit parte civila cu suma de 2000 lei.
      3.Pe la jumatatea lunii aprilie 2007 , pe timp de zi  , inculpatul se afla in localitatea ....  si observand o casa despre care stia ca  proprietarii nu locuiesc acolo, s-a hotarat sa sustraga  bun uri din aceasta  si a escaladat gardul patrunzand  in curte, dupa care, pe un geam de dimensiuni  mai mici pe care l-a gasit neasigurat a  patruns intr-o crama  si de aici , prin fortarea unei usi , a intrat intr.o camera apoi intr-un hol. Din acest hol a intrat  intr-o alta camera de unde a sustras  un difuzor  pe care l-a demontat de la o boxa  de dimensiuni  mari pe care l-a asezat  intr-un cearsaf  luat tot din camera respectiva , s-a uitat de asemenea prin sertarele  unui bufet  din acea camera  in care a gasit o pila cu care a fortat  usa de la respectivul bufet , insa nu a gasit bunuri interesante  si din aceiasi camera  a luat un CD player de culoare neagra , marca Sony si inca un difuzor pe care l-a demontat de la inca o boxa ce se afla  acolo, identica cu prima  si pe care le-a asezat  in cearsaful respectiv.
     In interiorul  locuintei inculpatul a gasit chei cu care a descuiat usa de la bucatarie si aiesit in spatele casei  dupa care s-a deplasat la o baraca metalica , careia i-a deschis lacatul cu cheile luate din casa , a patruns inauntru , iar cand a iesit a lasat usile deschise.,
      Langa baraca, a observat un butoi  din tabla  si din acesta a sustras o serpentina din cupru pe care a rupt-o , s-a intors in casa  si a luat cearsaful  cu CD-ul si difuzoarele , a iesit afara   si a pus serpentina in cearsaf , lasand usa deschisa  de la intrarea in casa , a sarit gardul in exterior  si cu toate bunurile s-a deplasat la domiciliul sau.
      Dupa un timp CD-ul l-a vandut  numitului PC , la schimb cu un telefon mobil, iar varului sau DM, i-a dat cele doua difuzoare mari in contul unei datorii pe care o avea catre acesta.
      Initial partea vatamata nu a precizat in plangere cele doua difuzoare mari deoarece nu observase lipsa lor intrucat inculpatul dupa demontarea lor din boxe a asezat la loc fata boxelor, insa ulterior partea vatamata si-a recunsocut cele doua difuzoare  si cu ocazia verificarii  s-a constatat  ca acestea se potrivesc  in spatiul liber ramas  la ambele boxe dupa demontare.
      Valoarea prejudiciului creat partii vatamate PA a fost in suma  de 1000  lei.
     4.La sfarsitul lunii aprilie 2007 inculpatul s-a deplasat in satul ..... unde a observat o casa batraneasca , ce apArtine partii vatamate DC, ce avea lacat la poarta , fapt ce l-a determinat  sa escaladeze  gardul pentru a sustrage bunuri. Astfel a ajuns intr-un sopron , a desfacut lantul de la  usile acestuia  ce nu era prevazut  cu vreun lacat , a patruns  inauntru  unde a observat un cazan din cupru  pentru facut rachiu  ce era prins intr-o vatra zidita. L-a dislocat , l-a asezat  intr-o prelata  pe care a luat-o tot de acolo, apoi a luat si serpentina  din butoiul ce se afla alaturi , a indoit-o , a introdus-o in cazan  si in cele din urma a aruncat cazanul  peste gard si l-a ascuns  sub niste snopi de vita de vie  ce se aflau in apropierea locuintei partii vatamate .
      Ulterior a  demontat si distrus cazanul  la locuinta sa si cu un taxi s-a deplasat pe raza mun.Buzau , la un centru de colectare a materialelor  unde a vandut bucatile din cupru  numitului MAC, achizitor la SC ......, precizandu-i acestuia ca bucatile provin de la cazanul sau propriu.
     Partea vatamata a apreciat  prejudiciul la suma de 800 lei cu care se constituie parte civila.
     5.Pe la mijlocul lunii iulie 2007 inculpatul s-a deplasat din nou pe raza satului .....  si a observat o casa ce apartine numitului MFI  si care i s-a partu a fi nelocuita. A escaladat gardul  locuintei, a mers  in spatele casei  de unde a desfacut cuiele  cu care era asigurat un geam  si pe care l-a dat jos , dupa care a patruns inauntru. De aici a intrat in trei camere  ce se gaseau in partea stanga  de unde a luat un pachet de electrozi  pe care l-a introdus intr-un ghiozdan luat tot de acolo , a revenit in hol  unde a desfacut geamul usii ce dadea intr-un alt hol  din care a patruns intr-o camera  de unde a sustras o bormasina  electrica din cutia sa , un flex de culoare  verde ce se afla intr-o sacosa alaturi de alte  panze pentru flex  si pe care  le-a introdus in ghiozdan , apoi a intrat intr-o alta camera  de unde a luat niste bibelouri , dupa carea parasit casa  tot prin locul pe unde a intrat. Pe drum a aruncat bibelourile , a vandut vecinului sau MI  bormasina electrica si flexul pentru  suma de 100 lei si ulterior aceste bunuri au fost  recuperate de partea vatamata .
     Prejudiciul creat partii vatamate a fost apreciat la suma de 300 lei  si fiind recuperat aceasta nu s-a mai constituit parte civila.
      6.In noaptea de 11/12.12.2007  inculpatul s-a deplasat pe raza localitatii ....  si in jurul orei 23,30  s-a hotarat sa sustraga bunuri  din magazinul SC .... SRL , situat intr-o curte, pe marginea soselei. A sarit gardul, s-a deplasat  la usa din partea dreapta a magazinului , a fortat aceasta usa pana a cedat, insa nu a putut patrunde in interior  deoarece aceasta era prevazuta  pe interior cu o bara din fier  asezata pe mijlocul usii si care era prinsa in belciug cu lacat.  A spart un ochi de geam de la usa  si prin spatiul creat  a patruns in interior, de unde de sub tijghea  la luat un cartus de tigari Marlboro, unul de kent si unul de PALL MALL , de pe raftul superior a luat doua sticle de WHISKI Ballantines, dintr-o cutie de pe masa barului a luat 14 bonuri valorice  alimentare de cate  7,4 lei fiecare  si toate aceste bunuri le-a introdus intr-o sacosa pe care a luat-o din magazin..
      A trecut in cealalta incapere si din spatiul pentru imbracaminte  a luat o pereche de blugi barbatesti, o giaca de culoare bleumarin, o helanca de culoare neagra, a pereche de adidasi tip bascheti, un tricou cu maneca scurta cu imprimeu Germania si maneci rosii, o pereche de pantaloni de trening  de culoare neagra, un tricou cu maneca lunga  de culoare albastra  si fiindca hainele sale erau ude datorita ploii, a renuntat la vestimentatia sa  si s-a imbracat cu hainele sustrase , iar pe ale sale  le-a introdus intr-o punga.
      Dintr-un sertar a sustras  suma de 130 lei  pe care a gasit-o in bacnote  de 10 si 5 lei, de pe tejghea a luat un telefon mobil  marca Nokia 1100 cu carcasa de culoare neagra cu argintiu , iar dintr-un sertar din   fata barului a luat  un incarcator pentru telefonul marca Nokia si unul pentru telefon Samsung  de culoare argintie.
     Cu sacosele asupra sa s-a deplasat la usa de acces  in magazin si din frigider a sustras bucati de branza feta in vid si o bucata de kaizer, iar din niste cutii  aflate in fata frigiderului a luat mai multe bomboane  si caramele , apoi cu cheile pe care le-a gasit in bar  a descuiat lacatul ce fixa bara cu care era asigurata usa  si aiesit din magazin luand  cu el si o umbrela  deoarece afara ploua.
      Cu bunurile sustrase s-a deplasat sub podul .... unde a ramas pana dimineata. Aici a lasat  cele doua sticle  de suc  ce erau atasate la cele doua sticle de Whiski ca oferta promotionala , precum si imbracamintea personala. In tot acest timp a sunat  de pe telefonul sustras  pe mobilul sau pentru a aumula minute  si credit  pe telefonul personal cu nr. ......, iar in jurul orei 6 a plecat  catre casa prin padure  peste deal , unde a aruncat helanca sustrasa , bomboanele si bucata de kaizer.
      Dupa ce a ajuns la domiciliu a vandut  lui DS  cartusele de Kent si Pall Mall contra sumei de 60 lei , iar sticlele de Whiski le-a consumat la domiciliu. In aceasta perioada a sunat-o pe prietena sa  la nr. de telefon .....
     Ulterior a vandut telefonul mobil numitului SG pentru suma de 80 lei, iar celalalt incarcator i l-a dat fratelui sau ADD. Aceste bunuri au fost recuperate , recunoscute de partea vatamata si predate acesteia .
     Inculpatul a precizat ca bonurile alimentare  le-a dat la diferite magazine  prin oras cumparand alimente . blugii i-a aruncat dupa ce s-au uzat si in acelsi mod a renuntat la adidasi  fiindca nu-i placeau , air tigarile ce i-au ramas  le-a consumat.
     Cu ocazia efectuarii  reconstituirii , inculpatul a precizat  ca locul in care a comis infractiunea   a suferit modificari in sensul ca  unele lucruri erau dispuse in alt mod  fata de cum erau in noaptea  savarsirii infractiunii  si totodata aindicat locul de unde a sustras cele doua sticle de Whiski alaturi de cate o sticla de 1,5 l cu suc si despre care partea vatamata nu a precizat cu ocazia  efectuarii cercetarii la fata locului  si nici a audierii sale , insa despre care a recunoscut cu ocazia  efectuarii actului procedural mentionat. La fel s-a intamplat si cu numarul de tichete de masa  despre partea vatamata a precizat ca  au fost 10 insa ulterior a precizat ca , intradevar  au fost sustrase  14 astfel de bonuri  si cu umbrela  despre care partea vatamata nu a facut referire decat ulterior.
     Partea vatamata GS a recunoscut , de asemenea un tricou de culoare neagra  cu imprimeu rosu Germania  si cu maneci scurte de culoare rosii ce a fost ridicat de la inculpat  si despre care acesta a precizat  ca l-a sustras din magazin  in noaptea comiterii infractiunii , insa partea vatamata pe considerentul ca a fost  purtat, nu a dorit sa-l mai preia de la inculpat.
      Toate aceste aspecte  conduc la concluzia ca inculpatul  este cu siguranta autorul comiterii infractiunii de furt calificat.
     Partea vatamata s-a constituit parte civila cu suma de 650 lei.
      7.In ziua de 26.09.2007 inculpatul a escaladat gardul   locuintei din ..... , despre care stia ca este nelocuita , apartinand partii vatamate DM  din ..., a spart un geam al  verandei si a patruns in interior , iar cioburile rezultate  le-a asezat pe o masuta in apropierea geamului . dintr-o camera situata in  partea dreapta a holului  a luat dintr-o cutie de lemn  aflata pe o masuta  mai multe ceasuri si stilouri, iar de pe tocul usii ce dadea in camera urmatoare  a luat o geanta de dama  de culoare neagra  ce era agatata intr-un cui, air din camera urmatoare  a luat o geanta de dama tot de culoare neagra  si care se inchidea cu o clapeta si de langa sifonier a sustras o sacosa in care se gaseau 2 butelii de voiaj  de mici dimensiuni . Toate aceste bunuri le-a strans intr-o perdea  pe care a gasit-o in casa .
     Inculpatul s-a deplasat  in bucatarie  si a cautat intr-un dulap , apoi a intrat intr-o camera aflata in partea stanga a holului  unde a mutat din loc un calorifer electric  pentru a se uita in spatiul din spatele acestuia  si pentru a cauta prin sertarele bibliotecii , insa nu a gasit bunuri ce l-ar fi putut interesa.
      Cu bunurile mentionate asupra sa , inculpatul a parasit locuinta  prin acelasi loc pe unde aintrat , s-a deplasat apoi pe langa gardul  ce era paralel cu strada  pana a ajuns la coltul curtii unde a desfacut  plasa de gard si a iesit in exterior , dupa care s-a uitat in cele doua posete  si observand in ele mai multe pixuri, poze  alb-negru, hartii, un portofel fara bani , fara a gasi bunuri interesante pentru el , a abandonat gentile de dama intr-un tufis , situat in apropiere, dupa care si-a continuat drumul  pe camp, printre vii, unde a abandonat  si perdeaua cu cele doua butelii mici si arzator, considerand ca nu are ce face cu ele , pastrand din locuinta partii vatamate  doare ceasurile  si o carticica cu coperte metalice  de culoare argintie.
      Cu ocazia efectuarii reconstituirii au fost descoperite gentile de dama ce au fost abandonate de catre inculpat  si in care s-au gasit pixuri, stilouri , portofel dar si fotografiile de familie  apartinand partii vatamate  si care au fost recunoscute  de catre acesta si predate.
     Partea vatamata s-a constituit parte civila  cu suma de 2000 lei.
     In drept , faptele inculpatului AVA retinute la punctele 1 si 2 , de asustrage in luna decembrie 2005 mai multe bunuri  din locuinte  intrunesc elementele constitutive ale infractiunii de furt calificat in  forma continuata  prev. de art. 208 al.1-209 al.1 lit.g si i c.p. cu aplic. art. 41 al.2 c.p. si cele retinute la punctele 3-7 , de a sustrage mai multe bunuri din locuinte  din dintr-un magazin  in perioada aprilie 2007 - septembrie 2007 intrunesc elementele constitutive ale infrac.  de furt calificat prev. de art. 208 al.1 - 209 al.1 lit.g si i c.p. cu aplic. art. 41 al.2 c.p. , ambele cu aplic. art. 33 lit.a c.p.
Retinand vinovatia inculpatului instanta urmeaza sa-l condamne  avand in vedere gradul de pericol social  concret al faptelor comise relevat de modalitatea de comitere  , temeritatea actiunilor  sale , persistenta infractionala.
Instanta va avea in vedere  si persoana inculpatului  care a recunoscut comiterea faptelor , avand trecut infractional.
Infractiunea de furt calificat  comisa in decembrie 2005  s-a situat in perioada termenului de incercare  a suspendarii  pedepsei de 2 ani  inchisoare aplicata prin sentinta penala  pronuntata de Judecatoria Buzau , definitiva prin neapelare.
Ambele infractiuni din prezenta sentinta  sunt concurente  cu infractiunea  pentru care a fost condamnat  prin sentinta penala, sentintele  penale  pronuntate de Judecatoria Buzau , definitive prin neapelare.
In speta nu se poate aplica dispozitiile  deciziei a Inaltei Curti de Casatie si justitie  cu privire la determinarea pedepsei  in cazul judecarii  a 2 infractiuni  comise de un inculpat  din care una comisa  anterior si cealalta ulterior  ramanerii definitive a hotararii  de condamnare  cu suspendare conditionata a executarii pedepsei intrucat  in prezenta cauza  ambele infractiuni sunt comise  dupa ramanerea definitiva  a sentintei penale insa una dintre ele se situiaza  in perioada termenului de incercare.
     Retinand situatia de fapt si de drept  mai sus aratata , instanta in baza art. 208 al.1-209 al.1 lit.g,i c.p. cu aplic. art. 41 al.2 c.p.  va condamna inculpatul AVA la o pedeapsa de 4 ani inchisoare pentru comiterea infractiunii  de furt  calificat  in forma continuata  in perioada aprilie  2007 - 26 sept. 2007 in  dauna partilor vatamate  PA, DC, MFI, SC ..... SRL si DM.
In baza art. 208 al.1-209 al.1 lit.g,i c.p. cu aplic. art.  41 al.2  c.p. va condamna   inculpatul AVA la o pedeapsa de 3 ani inchisoare  pentru comiterea  infractiunii de furt  calificat in forma continuata  in luna dec. 2005 in dauna partilor vatamate  PI si GG.
     Va Constata ca aceasta infractiune (dec.2005 ) a fost comisa in perioada  termenului de incercare  a suspendarii executarii pedepsei  de 2 ani inchisoare  aplicata prin sentinta penala de Judecatoria Buzau definitiva prin neapelare.
     Va constata ca infractiunile din prezenta  cauza sunt concurente  cu infractiunile  pentru care a fost condamnat  la 2 ani inchisoare  prin sentinta penala, 2 ani inchisoare prin sentinta penala  , 3 ani si 6 luni inchisoare  prin sentinta penala,3 ani inchisoare  prin sentinta penala pronuntate de Judecatoria Buzau toate definitive prin neapelare si 3 ani inchisoare prin sentinta penala.
     Va descontopi pedeapsa  rezultanta de 2 ani  inchisoare aplicata  prin sentinta penala in pedepsele componente  de 2  ani inchisoare (sentinta penala) si 2 ani inchisoare
     In baza art. 85 c.p. va anula suspendarea conditionata   a executarii pedepsei de 3 ani si 6 luni  inchisoare aplicata prin  sentinta penala.
     In baza art. 36 c.p. raportat la art. 33 lit.a-34 lit.b  c.p. va contopi   pedepsele aplicate  prin prezenta  cauza cu pedepsele  aplicate prin sentinta penala, inculpatul urmand sa execute pedeapsa cea mai grea  aceea de 4 ani inchisoare.
     In baza art. 83 c.p. revoca  suspendarea conditionata a executarii pedepsei  de 2 ani inchisoare  aplicata prin sentinta penala pronuntata de Judecatoria Buzau , ce  va fi executata in intregime  alaturi de pedeapsa  pronuntata prin prezenta sentinta, in total inculpatul va executa 6 ani inchisoare.
     In baza art. 71 al.2 c.p. va interzice inculpatului  drepturile prevazute de art. 64 al.1 lit.a , teza a II-a si b c.p..  incepand cu data ramanerii definitive  a hotararii si pana la terminarea  executarii pedepsei.
     In baza art. 36 al.3 c.p.  va deduce din pedeapsa aplicata retinerea si arestarea preventiva  din 6.04.2007, 16.02.2007 si 27.09.2007 la zi.
     Va constata ca inculpatul este arestat in alta cauza.
     Va anula mandatele  de executare a pedepselor emis in baza sentintei penale, emis in baza sentintei penale  emis in baza sentintei penale emis in baza sentintei penale si va dispune emiterea  unui nou mandat  conform prezentei hotarari.
     In baza art. 14, 346 c.p.p.  cu aplic. art. 998 cod civ.  obliga inculpatul  la despagubiri  civile dupa cum urmeaza : 2000 lei catre GG , 1000 lei catre PA , 800 lei catre DC, 650 lei catre SC .... SRL si 2000 lei  catre DM .
     Va constata  ca partea vatamata  PI  nu s-a constituit parte civila .
     Va constata  acoperit prejudiciul  produs partii vatamate MFI .
     In baza art. 118 lit.e c.p. va confisca de la inculpat CD playerul aflat la camera  de corpuri delicte  a Politiei Mun.Buzau.
     In baza art. 191 c.p.p. va obliga inculpatul la 1250 lei cheltuieli judiciare din care 800 lei onorariu aparator oficiu.
Sursa: Portal.just.ro


Alte spete Infractiuni

Anulare proces verbal de contraventie - Hotarare nr. 1417 din data de 17.10.2017
Infractiuni - Decizie nr. 250 din data de 25.10.2016
Infractiuni - Decizie nr. 241 din data de 10.11.2016
TRAFIC DE DROGURI - Sentinta penala nr. 4 din data de 18.01.2017
infractiunea de schimbare, fara respectarea prevederilor legale, a destinatiei fondurilor obtinute din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta - Sentinta penala nr. 65 din data de 16.06.2015
consumul ilicit de droguri - Sentinta penala nr. 173 din data de 05.12.2014
Trafic de droguri - Sentinta penala nr. 158 din data de 22.10.2014
Infractiunile de incaierare ?i ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea linistii publice, tentativa la omor calificat. Concursul real de infractiuni - Sentinta penala nr. 66 din data de 23.03.2011
Plangere contraventionala - Sentinta civila nr. 261 din data de 22.04.2010
infractiuni privind circulatia pe drumurile publice - Sentinta penala nr. 66 din data de 04.06.2009
- Sentinta civila nr. 306 din data de 17.06.2009
- Sentinta penala nr. 68 din data de 10.06.2009
Recursul inculpatului, declarat pe latura civila, nu este intemeiat, deoarece inculpatul este cel care este obligat sa suporte prejudiciul creat partii civile APIA, prin fapta comisa. Raspunderea civila delictuala a inculpatului intervine pentru fapta pro - Decizie nr. 727/R din data de 23.09.2013
Infractiuni la legi speciale – Calitatea de subiect activ principal, pasiv principal si pasiv secundar la infractiunile prev. la art. 37 alin. 1 si art. 38 alin. 1 din Legea nr. 319/2006 – privind protectia muncii. - Decizie nr. 152 din data de 20.02.2013
Laboratoarele din cadrul Serviciilor Medico Legale Judetene care nu au infiintate, prin hotararea directiilor judetene de sanatate publica si cu avizul institutelor de medicina legala competente, laboratoare de specialitate cum ar fi cele prevazute in ar - Sentinta penala nr. 17/F din data de 20.02.2013
Intemeierea hotararii de condamnare si pe declaratiile date de martor in faza de urmarire penala, in situatia imposibilitatii audierii sale in prima instanta si in recurs, nu incalca dispozitiile art. 6 paragraf 3 lit. d din Conventia Europeana a Dreptur - Decizie nr. 134/R din data de 14.02.2013
Potrivit art.181 alin.2 Cod penal, la stabilirea in concret a gradului de pericol social se tine seama de modul si mijloacele de savarsire a faptei, de scopul urmarit, de imprejurarile in care fapta a fost comisa, de urmarea produsa sau care s-ar fi ... - Decizie nr. 1004/R din data de 02.12.2011
In verificarea dispozitiilor art. 64 alin. 2/2 Cod procedura penala, procedura stabilirii alcoolemiei inculpatului a fost una legala si cu respectarea dispozitiilor in materie. Potrivit art. 14 alin.3 din OMS nr. 376 din 10 aprilie 2006, in situati... - Decizie nr. 895/R din data de 03.11.2011
Legea sanctioneaza persoana depistata in trafic si care pare sub influenta alcoolului, de a se sustrage de la recoltarea probelor biologice in vederea stabilirii alcoolemiei. In lipsa unor motive temeinice, de natura a justifica refuzul recoltarii pr... - Decizie nr. 733/R din data de 29.09.2011
Trafic de persoane. Trafic de minori. Modalitati alternative de realizare a elementului material. Sedinta de judecata. Caracterul ei secret. Luarea masurii de siguranta a interzicerii exercitarii functiei in indeplinirea careia un inculpat a comis fa... - Decizie nr. 38/Ap din data de 01.03.2011