InfoDosar.ro | Jurisprudenta | Spete Judecatoria Hirlau

Sentinta penala

(Sentinta penala nr. 231 din data de 30.11.2011 pronuntata de Judecatoria Hirlau)

Domeniu Infractiuni | Dosare Judecatoria Hirlau | Jurisprudenta Judecatoria Hirlau

Dosar nr. 1654/239/2011
R O M A N I A
JUDECATORIA HARLAU
SENTINTA   PENALA   Nr. 231/2011
Sedinta publica de la 30 Noiembrie 2011
Completul compus din:
PRESEDINTE C. C. S.
PROCUROR   M. I. A.
Grefier E. C.

           Pe rol judecarea cauzei penale privind pe inculpatul B. G.
, avand ca obiect nerespectarea regimului armelor si munitiilor (art. 279 C.p., Legea 295/2004)
     Procedura fara citare parti.
      S-a facut referatul cauzei de catre grefierul de sedinta, prin care se arata instantei ca pentru acest termen de judecata procedura este legal indeplinita, dupa care :
      Dezbaterile asupra fondului au avut loc in sedinta publica din data de  16.11.2011, sustinerile partilor fiind consemnate in incheierea de sedinta din acea zi care face parte integranta din prezenta, cand instanta, din lipsa de timp pentru deliberare a amanat pronuntarea pentru 23.11.2011, cand instanta , din lipsa de timp pentru deliberare a amanat pronuntarea cauzei pentru astazi, cand:

INSTANTA

           Deliberand asupra cauzei penale de fata:
           Prin rechizitoriul nr.1386/P/2010  incheiat de Parchetul de pe langa Judecatoria H. si inregistrat pe rolul Judecatoriei Harlau sub nr. 1654/239/2011 a fost trimis in judecata inculpatul  B. G. pentru savarsirea infractiunilor de "nerespectarea regimului armelor munitiilor" (detinerea  mai multor arme), "uzul de arma letala fara drept"si "detinerea de arma neletala din categoria celor supuse autorizarii fara drept", prev. si ped. de art.279 alin.3 lit.b Cod penal, art.136 alin.1 din Legea nr.295/2004 si art.136 indice 1 din Legea nr.295/2004 - R cu aplicarea art.33 lit.a Cod penal.
           In actul de sesizare a instantei s-au retinut urmatoarele:
       Inculpatul B. G. zis "V." este membru vanator in cadrul A.J.V.P.S. lasi. Inculpatul B. G. este titularul permisului de arma tip B, seria B,nr. 005304, eliberat la data de12.01.2007 de catre I.P.J. Teleorman in baza caruia are dreptul de a detine, purta si folosi pentru practicarea vanatorii in conditii legale, arma de vanatoare cu doua tevi lise, juxtapuse, marca IJ 58 MAE, seria M 05867, calibru 12/12 MAE. Pana in luna octombrie 2010, inculpatul B. G. a locuit in locuinta tatalui sau, B. V., in sat V..R., comuna C.,  judetul lasi. Spre sfarsitul lunii octombrie 2010, inculpatul B. G. s-a mutat cu chirie intr-o casa ce apartine familia D., casa situata la marginea satului V. R., spre padure. Inculpatul B. G. si-a adus la locuinta anterior precizata toate bunurile personale precum si arma de vanatoare anterior precizata si cu munitia aferenta. Casa unde s-a mutat inculpatul B. G. se invecineaza cu locuinta numitului D. J.
      Partea vatamata D. J. a sesizat organele de politie judiciara ca in ziua de 27.10.2010, in jurul orelor 14.00, inculpatul B. G., zis V. i-a impuscat cu arma de vanatoare, un caine ce il avea legat in gradina locuintei sale. Astfel, acesta a aratat ca a auzit zgomotul a doua focuri de arma in spatele casei sale si in apropierea sa zgomotul unor alice iar imediat a auzit cainele latrand. A mers in spatele casei si a vazut cainele ce-l avea in lant, cazut la pamant si sangerand in zona capului.
      Tot in acel moment, la aproximativ 25-30 metri de la locul unde se afla cainele, spre padure, numitul D. J. l-a observat pe inculpatul B. G. cu pusca de vanatoare in mana dar nu i-a spus nimic deoarece ii era teama. A fost identificat si audiat martorul D. G.- vecin cu cei doi, care a declarat ca la data de 27.10.2010, in jurul orelor 14.00, in timp ce se afla la locuinta sa, a auzit doua focuri de arma, iar dupa zgomotul produs, pareau a fi create de la o distanta, mica. Imediat, martorul D. G. s-a dus la vecinul sau D. J. care i-a relatat ca inculpatul B. G. a tras cu pusca de vanatoare spre curtea locuintei sale impuscandu-i cainele.
      In cauza s-a efectuat cercetarea la fata locului, ocazie cu care s-a stabilit ca numitul D. J. avea un caine domestic de rasa comuna pe care il tinea legat in spatele casei. Cainele prezenta pe corp plagi traumatice deschise, la nivelul pielii si in stratul superficial al muschilor din zonele respective, diametrul acestora fiind de 4 mm, plagi produse de catre alice. S-a constatat ca plagile produse de alice nu au fost de natura sa produca decesul cainelui sau alte pagube materiale. Se apreciaza ca inculpatul B. G., efectuand doua focuri de arma spre locuinta partii vatamate D. J., a savarsit infractiunea de "uz de arma letala, fara drept", prev. de art. 136 din Legea nr. 245/2004.
      Intrucat din primele cercetari a rezulta ca inculpatul B. G. comite frecvent acte de braconaj cinegetic si detine la domiciliu vanat, la data de 28.10.2010 s-a dispus efectuarea unei perchezitii domiciliare, atat la locuinta tatalui sau, B. V., unde a locuit inculpatul cat si la locuinta unde acesta s-a mutat. Cu aceasta ocazie, la locuinta tatalui sau nu au fost identificate bunuri provenite din acte de braconaj sau care sa intereseze organele de cercetare. La locuinta unde locuieste inculpatul B. G., cu ocazia perchezitiei au fost gasite o serie de arme, munitii, obiecte si unelte de confectionat munitie artizanala, dupa cum urmeaza: in prima camera a fost gasita o lada metalica neasamblata corespunzator, in care se afla arma de vanatoare, marca IJ 58 MAE , seria m 05867, montata complet pe care invinuitul o detine legal, o cartusiera cu un nr. de 22 cartuse care au fost ambalate in coletul nr. 1;pe pat, sub plapuma a fost gasit un pat de arma din lemn si o teava metalica de arma, iar intr-un saculet parti componente de asamblare a armei, ambalate in coletul nr. 2;intr-o sacosa din rafie au fost gasite un numar de 287 tuburi cartuse de calibru 12 mm cu capsa de initiere in stare de functionare (nedetonate), care au fost ambalate in coletul nr.3;intr-o cutie din carton au fost gasite obiecte pentru confectionat munitie artizanala (doua menghine, o presa, sticluta si cutii cu alice de diferite marimi, cu inscriptia "pulbere de vanatoare", bure si material textile pentru confectionat bure, plumb pentru alice), ambalate in coletul nr. 4; pe patul mentionat, sub plapuma au fost gasite un pistol cu teava rabatabila, ambalat in plicul nr. 1 si un pistol cu butoias tip revolver, ambalat in plicul nr. 2;in cea de-a doua camera, intr-un sertar de la un dulap au fost gasite un cartus confectionat artizanal ambalat in plicul nr. 3 si 25 cartuse calibru 12 mm; langa dulapul mentionat a fost gasita o geanta in care se aflau mai multe obiecte pentru confectionat munitie artizanala presa, o cutie si un tub cu alice de diferite marimi, bure, preducele, pile si un recipient din sticla in care se aflau capse pentru pistol si cartuse de diferite forme si marimi), ambalate in coletul nr. 5.
            Tot cu ocazia perchezitiei au fost ridicate permisul de vanatoare, permisul de arma si asigurarea obligatorie, toate emise pe numele lui B. G.
            Bunurile ridicate cu ocazia perchezitiei domiciliare au fost descrise amanuntit in procesul verbal de efectuare a perchezitiei domiciliare, iar prin rezolutia motivata din 04.11.2010 au fost inaintate la Inspectoratul de Politie Judetean lasi - Serviciul Criminalistic, in vederea efectuarii unei constatari tehnico-stiintifice balistice.
            Fiind audiat, inculpatul B. G. initial nu a recunoscut ca la data de 27.10.2010 a facut uz de arma cu pusca de vanatoare din dotare", respectiv ca a impuscat cainele numitului D. J. Acesta a motivate initial ca la data de 25.10.2010 fiind la locuinta tatalui sau a facut uz de arma, impuscand un uliu pe care i l-a dat vecinei sale, V. A.
            A fost audiata numita V. A., care a declarat ca numitul B. G. i-a dat o pasare salbatica dar nu i-a dat la data de 25.10.2010 ci in vara anului 2010 si a atarnat-o intr-un par pentru a speria pasarile salbatice.
            Fiind reaudiat, inculpatul a recunoscut ca la data de 27.10.2010 a facut uz de arma, respectiv ca a tras doua focuri cu arma de vanatoare asupra cainelui partii vatamate, insa a motivat ca acesta ar fi fost slobod si a venit in curtea locuintei sale.
            De asemeni, inculpatul a declarat ca arma tip flinta (colet nr. 2) pistol cu teava rabatabila si pistol tip revolver le-a procurat din Italia in perioada 2006-2009 si nu detine nici un fel de documente pentru acestea. Cu privire la uneltele si obiectele (capse initiale, tuburi cu capse nedetonate, pasle, bure, alice, prese menghine, preducele), de confectionat munitie artizanala, acesta a declarat ca le-a procurat tot din Italia si de la fosti vanatori si confectiona la domiciliu munitie artizanala pentru a o folosi la vanatoare.
            Din raportul de constatare tehnico-stiintifica nr. 412353 din 14.12.2010 s-a concluzionat urmatoarele: arma de vanatoare ambalata in coletul nr. 1 este o pusca de vanatoare si este in stare de functionare. Din cele 22 de cartuse de vanatoare din acelasi colet, doua cartuse, respectiv cele cu proiectil unic, calibru 12, marca Nobel Sport, sunt confectionate artizanal, la fel si cartusul din plicul cu nr. 3, iar materialele din cotetele 4 si 5 pot fi folosite la confectionarea artizanala a cartuselor de vanatoare. Intrucat fabricarea, comercializarea, detinerea sau utilizarea munitiei artizanale constituie contraventie, cele doua cartuse artizanale din coletul nr. 1 au fost scoase si ambalate in plicul nr. 6. Astfel, s-a luat masura sanctionarii contraventionale fata de B. G., conform prevederilor Lg. 407/2006, iar plicurile nr. 3 si 6 care contin munitie artizanala cat si coletele 4 si 5 care contin obiecte ce au folosit la confectionarea munitiei artizanale au fost confiscate si depuse la camera de corpuri delicate, capsele de initiere din recipientul din sticla aflat in coletul nr. 5 sunt in stare de functionare si reprezinta munitie corespunzatoare armelor cu destinatie industriala si care se supun notificarii, iar detinerea ilegala a acestora contravine faptei contraventionale prev. de art. 132 al. 1, pct. 22 ind. 1 din Legea nr. 295/2004 cu modificarile si completarile ulterioare. Astfel, recipientul cu cele 269 capse a fost scos din coletul nr. 5 si ambalat in plicul nr. 5, care a fost confiscat si depus la camera de corpuri delicte pistolul ambalat in plicul nr. 1 este o arma cu aer comprimat si care este supusa autorizarii. Cu privire la aceasta arma, inculpatul nu are nici un document de provenienta si autorizare pentru detinere, fapt pentru care, fata de acesta se retine sav. infr. prev. de art. 136 ind. 1 din Legea nr. 295/2004 cu modificarile si completarile ulterioare.
- arma ambalata in plicul nr. 2 este un pistol tip revolver cu butoias, calibru 7,52
mm, iar materialele ambalate in coletul nr. 2, constituie o pusca tip flinta, ambele prezentand toate elementele necesare unei bune functionari.
     Pentru cele doua arme, inculpatul nu detine nici un document de provenienta sau care sa ateste dreptul de detinere, acestea fiind procurate si detinute in mod illegal, fapt pentru care fata de inculpatul B. G. se retine sav. infr. prev. de art. 279 al. 3 lit. b Cod penal privind nerespectarea regimului armelor si munitiilor.
Avand in vedere infractiunile retinute in sarcina inculpatului B. G.,
coletele cu nr. 1 (unu), 2(doi), 3(trei) si plicurile 1(unu), 2(doi) si 3(trei), care fac obiectul infractiunilor retinute, au fost depuse la camera de corpuri delicte, urmand a fi aplicate prevederile art. 112 lit. f si art. 118 din Codul Penal.
     La perchezitia domiciliara nu au fost gasite bunuri provenite din fapte de braconaj cinegetic si nu s-au putut administra probe privind infractiuni de acest gen, sens in care se va dispune scoaterea de sub urmarire penala.
     Permisul de vanatoare, carnetul de membru vanator si asigurarea obligatorie ridicate de la locuinta inculpatului B. G., cu ocazia perchezitiei domiciliare au fost inaintate in conformitate cu prevederile art. 48 al. 2 din Legea nr. 407/2006 la AVPS lasi.
      Inculpatul B. G. a aratat in declaratia sa ca armele detinute ilegal la locuinta unde locuia cu chirie le-a procurat din Italia dar declaratia acestuia nu se coroboreaza cu alt mijloc de proba. De asemenea, din raportul de constatare tehnico-stiintifica nu s-a putut stabili tara de provenienta. Astfel, nu s-a putut stabili cu exactitate de unde si-a procurat inculpatul B. G. cele 3 arme, 2 letale si una neletala gasite in locuinta sa.
           Inculpatul a fost cercetat in stare de libertate a recunoscut faptele pentru  care a fost trimis in judecata cu exceptia faptei de uz de arma letala fara drept prev. de disp.art.136 alin.1 din Legea  295/2004 privind regimul armelor si munitiilor.
           In legatura cu aceasta fapta inculpatul a precizat ca recunoaste ca a tras asupra cainelui vecinului sau insa acesta se afla dezlegat in curtea sa desi il avertizase pe vecinul sau cu cateva zile in urma sa-si lege cainele pentru a n u mai intra in curtea inculpatului.
           Apreciaza inculpatul ca are dreptul de a uza de arma asupra animalelor fara stapan.
           In cauza s-au administrat urmatoarele  mijloace de proba:  plangerea si declaratia partii vatamate D. J., proces - verbal de cercetare la fata locului + planse foto, declaratiile martorilor, autorizatia de perchezitie nr.26 din 28.10.2010 emisa de Judecatoria Harlau, procese - verbale de efectuare a perchezitiei domiciliare + planse foto, procese - verbale de examinare 0 plasne foto, raport de constatare tehnico - stiintifica balistica nr.412353 din 14.12.2010, dovezi de predare bunuri la IPJ Iasi, Camera de corpuri delicte, cazier judiciar inculpat, declaratiile inculpatului, copie dupa permisul de vanatoare + carnet de membru vanator si proces - verbal de prezentare a materialului de urmarire penala inculpatului B. G.
          Analizand materialul probator administrat in cauza in raport de  dispozitiile legale in vigoare instanta retine ca inculpatul B. G.  se face vinovat de savarsirea faptelor pentru care a fost trimis in judecata asa cum in mod corect au fost retinute si descrise prin rechizitoriul Parchetului de pe langa Judecatoria Harlau.
           La stabilirea vinovatiei inculpatului s-a procedat la aprecierea coroborata a recunoasterii  inculpatului cu celelalte mijloace de proba administrate in cauza.
           Relativ la faptele de "nerespectare a regimului armelor si munitiilor", prev. de art.279 alin.3 lit.b Cod penal si "detinerea de arme neletale din categoria celor supuse autorizarii fara drept", prev. de art.1361  din Legea nr.295/2004 privind regimul armelor si munitiilor, declaratia de recunoastere a inculpatului se coroboreaza cu concluziile constatarii tehnico - stiintifice efectuate in timpul urmaririi penale, de unde rezulta ca: 
              - pistolul ambalat in plicul nr. 1 este o arma cu aer comprimat si care este supusa autorizarii. Cu privire la aceasta arma, inculpatul nu are nici un document de provenienta si autorizare pentru detinere, fapta incadrandu-se in elementele constitutive ale infr. prev. de art. 136 ind. 1 din Legea nr. 295/2004 cu modificarile si completarile ulterioare.
   - arma ambalata in plicul nr. 2 este un pistol tip revolver cu butoias, calibru 7,52
mm, iar materialele ambalate in coletul nr. 2, constituie o pusca tip flinta, ambele prezentand toate elementele necesare unei bune functionari.
       Pentru cele doua arme, inculpatul nu detine nici un document de provenienta sau care sa ateste dreptul de detinere, acestea fiind procurate si detinute in mod ilegal, fapta incadrandu-se in elementele constitutive ale infr. prev. de art. 279 al. 3 lit. b Cod penal privind nerespectarea regimului armelor si munitiilor.
           De asemenea concludente cauzei sunt si constatarile cercetarii la fata locului, a perchezitiei efectuate la domiciliul inculpatului si plansele foto.
           Referitor la fapta de "uz de arma letala fara drept" prev. de art.136 alin.1 din Legea 295/2004 privind regimul armelor si munitiilor inculpatul a recunoscut ca a tras foc de arma asupra cainelui apartinand vecinului sau D. J.
           Conform art.19 alin.3 din Legea 407/2006 privind vanatoarea si protectia fondului cinegetic, nu constituie infractiune fapta de impuscare a pisicilor si cainilor salbatici sau hoinari gasiti pe fondurile de vanatoare, comisa de personalul de specialitate al gestionarului fondului de vanatoare sau de vanatori cu ocazia actiunilor organizate in acest scop.
            Inculpatului nu i se poate aplica aceasta cauza de inlaturarea caracterului penal al faptei, prevazuta de legea speciala, intrucat nu sunt intrunite conditiile prevazute de aceasta lege referitoare la locul comiterii faptei (pe fondurile de vanatoare) si obiectului material (animale salbatice sau hoinare), inculpatul insusi recunoscand implicit ca acest caine nu se afla pe fondul de vanatoare ci in curtea sa si nu era hoinar sau salbaticit, acesta cunoscand ca apartine vecinului sau, cu care se afla si in dusmanie din cauza unei suprafete de teren, conform celor precizate de acesta in interogatoriul dat in fata instantei..
            Coroborand toate probele instanta retine ca inculpatul B. G. zis "V.",  actionand cu intentie directa,  la data de 27.10.2010, fiind membru vanator in cadrul A.J.V.P.S.Iasi si avand permis de port arma, a facut uz de arma letala fara drept, anume cu arma de vanatoare a tras doua focuri de arma, asupra unui caine apartinand vecinului sau D. J., iar la locuinta sa, unde locuia cu chirie, din sat V. R., a detinut  in mod ilegal,  doua arme de foc in stare de functionare, anume un pistol tip revolver cu butoias si o pusca tip flinta , mai multa munitie aferenta (cartuse confectionate artizanal) si un pistol cu aer comprimat, supus autorizarii, fara a detine vreo autorizatie, arme descoperite cu ocazia perchezitiei domiciliare.
          Pentru faptele inculpatului ce intrunesc elementele constitutive ale infractiunilor   de "nerespectarea a regimului armelor munitiilor" (detinerea  mai multor arme), "uzul de arma letala fara drept"si "detinerea de arma neletala din categoria celor supuse autorizarii fara drept", prev. si ped. de art.279 alin.3 lit.b Cod penal, art.136 alin.1 din Legea nr.295/2004 si art.136 indice 1 din Legea nr.295/2004 - R cu aplicarea art.33 lit.a Cod penal,instanta ii va aplica  pedeapse cu inchisoarea avand in vedere criteriile de individualizare prev. de disp.art.72 Cod penal, gradul mediu de pericol social al faptelor,  imprejurarile  comiterii faptelor dar si persoana inculpatului care, desi  a recunoscut  partial faptele, nu este cunoscut cu antecedente penale, este cunoscut cu un bun  comportament in societate.
           Apreciind ca pedeapsa trebuie sa fie in acelasi timp atat o masura de constrangere cat si un mijloc de reeducare a inculpatului, constatand ca inculpatul nu are antecedente penale, instanta retine ca scopul pedepsei prev. de art.52 Cod penal poate fi atins chiar si fara executarea acesteia urmand sa faca aplicarea in cauza a disp.art.861 Cod penal privind suspendarea sub supravegherea executarii pedepsei ce va fi aplicata, inculpatul fiind infractor primar.
          Instanta  va proceda  la confiscarea  bunurilor folosite la savarsirea infractiunilor conform art.118 Cod penal.
          Conform art.191 Cod procedura penala  instanta va obliga pe inculpat la plata cheltuielilor judiciare catre stat.
                           

PENTRU ACESTE MOTIVE,
IN NUMELE LEGII
HOTARASTE

          Condamna pe inculpatul  B.G., fiul lui V. si M., nascut la data de ..... in comuna C., judetul Iasi, cu acelasi domiciliu stabil, studii 10 clase, stagiul militar satisfacut, casatorit, fara ocupatie, fara antecedente penale, CNP  ......,  la :
- 1 (un)  an inchisoare pentru savarsirea infr. prev. si ped. de art.279 alin.3 lit.b Cod penal cu aplicarea art.33 lit.a, art.74 lit.a si art.76 lit.c Cod penal;
- 6 (sase) luni inchisoare pentru savarsirea infr. prev. si ped. de art.136 alin.1 din Legea nr.295/2004 cu aplicarea art.33 lit.a, art.74 lit.a si art.76 lit.d Cod penal;
- 2 (doua) luni inchisoare pentru savarsirea infr. prev. si ped. de art.1361  din Legea nr.295/2004 cu aplicarea art.33 lit.a, art.74 lit.a si art.76 lit.e Cod penal.
          Conform art.33 lit.a si art.34 lit.b Cod penal inculpatul va executa pedeapsa  cea mai grea de 1(un) an inchisoare.
          In baza art.861 si 71 alin.5 Cod penal dispune suspendarea sub supraveghere a pedepsei principale si acelor accesorii aplicate inculpatului.
          Conform art.862  Cod penal stabileste termen de incercare pentru inculpat de 3(trei) ani.
          Atrage atentia inculpatului asupra disp.art.864 Cod penal.
          Pe durata termenului de incercare inculpatii se vor supune urmatoarelor masuri de supraveghere:
           a) se va prezenta  trimestrial  la judecatorul delegat la Biroul Executari Penale al Judecatoriei Harlau, judetul Iasi;
           b) va anunta in prealabil orice schimbare de domiciliu, resedinta sau
locuinta si orice deplasare care depaseste 8 zile precum si intoarcerea;
           c) va comunica si va justifica schimbarea locului de munca;
           d) va comunica informatii de natura a putea fi controlate mijlocele lui de existenta.
           Confisca armele detinute ilegal, respectiv revolverul cu butoias, pusca tip  flinta, pistolul cu aer comprimat precum si  munitia confectionata artizanal.
           Obliga pe inculpat sa plateasca catre stat suma de 600 lei cheltuieli judiciare (din care 500 lei la urmarirea penala).
           Cu drept de recurs in termen de 10 zile de la pronuntare.
           Pronuntata in sedinta publica astazi, 30.11.2011.
             
                                     Presedinte,                      Grefier,
Sursa: Portal.just.ro


Alte spete Infractiuni

Anulare proces verbal de contraventie - Hotarare nr. 1417 din data de 17.10.2017
Infractiuni - Decizie nr. 250 din data de 25.10.2016
Infractiuni - Decizie nr. 241 din data de 10.11.2016
TRAFIC DE DROGURI - Sentinta penala nr. 4 din data de 18.01.2017
infractiunea de schimbare, fara respectarea prevederilor legale, a destinatiei fondurilor obtinute din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta - Sentinta penala nr. 65 din data de 16.06.2015
consumul ilicit de droguri - Sentinta penala nr. 173 din data de 05.12.2014
Trafic de droguri - Sentinta penala nr. 158 din data de 22.10.2014
Infractiunile de incaierare ?i ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea linistii publice, tentativa la omor calificat. Concursul real de infractiuni - Sentinta penala nr. 66 din data de 23.03.2011
Plangere contraventionala - Sentinta civila nr. 261 din data de 22.04.2010
infractiuni privind circulatia pe drumurile publice - Sentinta penala nr. 66 din data de 04.06.2009
- Sentinta civila nr. 306 din data de 17.06.2009
- Sentinta penala nr. 68 din data de 10.06.2009
Recursul inculpatului, declarat pe latura civila, nu este intemeiat, deoarece inculpatul este cel care este obligat sa suporte prejudiciul creat partii civile APIA, prin fapta comisa. Raspunderea civila delictuala a inculpatului intervine pentru fapta pro - Decizie nr. 727/R din data de 23.09.2013
Infractiuni la legi speciale – Calitatea de subiect activ principal, pasiv principal si pasiv secundar la infractiunile prev. la art. 37 alin. 1 si art. 38 alin. 1 din Legea nr. 319/2006 – privind protectia muncii. - Decizie nr. 152 din data de 20.02.2013
Laboratoarele din cadrul Serviciilor Medico Legale Judetene care nu au infiintate, prin hotararea directiilor judetene de sanatate publica si cu avizul institutelor de medicina legala competente, laboratoare de specialitate cum ar fi cele prevazute in ar - Sentinta penala nr. 17/F din data de 20.02.2013
Intemeierea hotararii de condamnare si pe declaratiile date de martor in faza de urmarire penala, in situatia imposibilitatii audierii sale in prima instanta si in recurs, nu incalca dispozitiile art. 6 paragraf 3 lit. d din Conventia Europeana a Dreptur - Decizie nr. 134/R din data de 14.02.2013
Potrivit art.181 alin.2 Cod penal, la stabilirea in concret a gradului de pericol social se tine seama de modul si mijloacele de savarsire a faptei, de scopul urmarit, de imprejurarile in care fapta a fost comisa, de urmarea produsa sau care s-ar fi ... - Decizie nr. 1004/R din data de 02.12.2011
In verificarea dispozitiilor art. 64 alin. 2/2 Cod procedura penala, procedura stabilirii alcoolemiei inculpatului a fost una legala si cu respectarea dispozitiilor in materie. Potrivit art. 14 alin.3 din OMS nr. 376 din 10 aprilie 2006, in situati... - Decizie nr. 895/R din data de 03.11.2011
Legea sanctioneaza persoana depistata in trafic si care pare sub influenta alcoolului, de a se sustrage de la recoltarea probelor biologice in vederea stabilirii alcoolemiei. In lipsa unor motive temeinice, de natura a justifica refuzul recoltarii pr... - Decizie nr. 733/R din data de 29.09.2011
Trafic de persoane. Trafic de minori. Modalitati alternative de realizare a elementului material. Sedinta de judecata. Caracterul ei secret. Luarea masurii de siguranta a interzicerii exercitarii functiei in indeplinirea careia un inculpat a comis fa... - Decizie nr. 38/Ap din data de 01.03.2011