InfoDosar.ro | Jurisprudenta | Spete Judecatoria Oradea

savarsirea infractiunii prev. de art. 86 al. 1 din OUG 195/2002

(Sentinta penala nr. 14124 din data de 21.04.2011 pronuntata de Judecatoria Oradea)

Domeniu Infractiuni | Dosare Judecatoria Oradea | Jurisprudenta Judecatoria Oradea

ROMANIA
JUDECATORIA ORADEA- JUDETUL BIHOR
SECTIA PENALA                    Operator de date cu caracter personal - 3161
DOSAR NR.  14124/271/2010

SENTINTA PENALA NR. 561/2011

Sedinta publica din data de  21.04.2011

PRESEDINTE: TODORUT NICOLAE CRISTIAN
GREFIER: POPA LIVIA

Din partea Ministerului Public, Parchetul de pe langa Judecatoria Oradea, a participat procuror Doriana Rotaru.
Pe rol judecarea cauzei penale privind pe inculpatul K S A, trimis in judecata pentru savarsirea infractiunii prev. de art. 86 al. 1 din OUG 195/2002.
La apelul nominal facut in sedinta publica, lipsesc partile.
Procedura de citare este legal indeplinita.
S-a facut referatul cauzei de catre grefierul de sedinta, dupa care:
Instanta constata ca dezbaterile au avut loc in sedinta publica din data de 14.04.2011, fiind consemnate in incheierea de sedinta din acea data, care face parte integranta din prezenta, cand instanta, avand nevoie de timp pentru a delibera, a amanat pronuntarea pentru azi 21.04.2011 cand, in aceeasi compunere, a hotarat urmatoarele:
J U D E C A T O R I A
  D E L I B E R A N D:

Prin rechizitoriul nr. 6797/P/2009 din 08.07.2010 al Parchetului de pe langa Judecatoria Oradea, inregistrat la instanta la 14.07.2010, inculpatul K S A a fost trimis in judecata pentru  savarsirea infractiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana care nu poseda permis de conducere, prev. si ped. de art. 86 al. 1 din OUG nr. 195/2002 rep., fapta constand in aceea ca la data de 08.08.2009, ora 16:00 a condus autoturismul marca "Seat Ibiza" cu nr. de inmatriculare TM-59-AMR  pe DN 19 in localitatea Biharia, fara sa posede permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.
Examinand actele si lucrarile dosarului de urmarire penala, coroborate cu probele din cursul cercetarii judecatoresti, instanta retine in fapt urmatoarele:
La data de 08.08.2009, la ora 16:00, agenti din cadrul Politiei Mun. Oradea, S.P.R., in timp ce efectuau serviciul de supraveghere a traficului  pe DN19-E671 792 A pe raza localitatii Biharia, au oprit spre control autoturismul  marca "Seat Ibiza"cu nr. de inmatriculare TM-59-AMR.
In prezenta a doi martori asistenti s-a procedat la legitimarea conducatorului auto, in persoana inculpatului K S A si care fiind solicitat sa prezinte actele a declarat ca nu detine permis de conducere. In urma verificarilor efectuate s-a stabilit faptul ca acesta nu figureaza in baza de date ca fiind posesor al unui permis de conducere.
Cu ocazia audierii in calitate de invinuit si de faptuitor (f. 8-10 dos. UP) inculpatul a recunoscut savarsirea faptei, precizand ca nu are permis de conducere, si a condus autoturismul din loc. Cauaceu pana in loc. Biharia cu intentia de a ajunge in Oradea.
Din adresa prefectului judetului Bihor nr. 65.738 din 02.03.2010 rezulta ca numitul K S A nu figureaza in evidenta conducatorilor auto ca fiind posesor de permis de conducere (f. 7 dos. UP).
In faza de cercetare judecatoreasca inculpatul a recunoscut savarsirea faptei precizand ca inainte de a fi oprit de politie a mai condus autoturismul respectiv pe raza Municipiului Oradea o perioada de aproximativ 3 luni. (f. 25 dos. inst.).
Martorul R I (f. 29 dos inst), care a fost cu inculpatul in momentul opririi in trafic,  a confirmat faptul ca acesta din urma a condus autoturismul marca Seat pe raza localitatii Biharia si ca a mai condus autoturismul si cu alte ocazii. Martorul a mai precizat ca autoturismul l-a achizitionat impreuna cu inculpatul  de la o firma de leasing si nu stia ca acesta nu are permis de conducere.     
Starea de fapt retinuta si vinovatia inculpatului sunt pe deplin dovedite cu probele administrate in cauza: procesul verbal de constatare al infractiunii flagrante, adresa prefectului judetului Bihor, declaratiile inculpatului care se coroboreaza cu declaratiile martorilor audiati in cauza.
In drept,  fapta inculpatului K S A, constand in aceea ca la data de 08.08.2009, ora 16:00 a condus autoturismul marca "Seat Ibiza" cu nr. de inmatriculare TM-59-AMR  pe DN 19 in localitatea Biharia, fara sa posede permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule intruneste elementele constitutive ale infractiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana care nu poseda permis de conducere, prev. si ped. de art. 86 al. 1 din OUG nr. 195/2002 rep.,  text in baza caruia  urmeaza a fi condamnat la o pedeapsa de 2 ani inchisoare.
La individualizarea pedepsei, conform criteriilor prevazute la art. 72 C. pen. instanta a avut in  vedere limitele de pedeapsa fixate prin legea speciala, imprejurarile comiterii faptei, respectiv faptul ca inculpatul a recunoscut savarsirea faptei, este cunoscut cu antecedente penale, a condus fara permis o distanta foarte mare, inclusiv in oras timp de aproximativ 3 luni inainte de a fi depistat de politie. 
In cadrul individualizarii judiciare a pedepsei, retinerea circumstantelor atenuante prevazute la art. 74 C. pen. constatarea si caracterizarea acestora ca atare este lasata la aprecierea instantei de judecata.
Astfel, in ceea ce priveste prezentarea in fata instantei, aceasta imprejurare nu poate fi retinuta in cauza deoarece inculpatul s-a sustras de la cercetarea judecatoreasca fiind prezentat dupa ce a fost arestat in alta cauza.  Recunoasterea savarsirii faptei, nu pot fi retinuta in mod automat  fata de natura si gravitatea concreta a infractiunii. Aceasta imprejurare urmeaza sa fie avuta in vedere la dozarea pedepsei.
In imprejurarile date, recunoasterea este formala, la fel si regretul, iar acestea nu pot determina in mod automat acordarea circumstantelor atenuante,  motiv pentru care nu se justifica aplicarea unei pedepse sub minimul special, chiar daca inculpatul a beneficiat de procedura prevazuta de art. 3201 C. pr. pen. 
Instanta retine ca natura faptei savarsite, ansamblul circumstantelor personale ale inculpatului duc la concluzia existentei unei nedemnitati in exercitarea drepturilor  prevazute de art. 64 lit. a teza a II-a si lit. b C. pen. urmand ca in baza art. 71 al. 2 C.pen. sa le interzica pe durata executarii pedepsei, ca pedeapsa accesorie.
In ceea, ce priveste cuantumul pedepsei, trebuie avut in vedere ca inculpatul prin conduita sa antisociala a dat dovada de un curaj infractional deosebit, in conditiile in care a condus autoturismul prin oras fara permis de conducere timp de aproximativ 3 luni inainte de a fi depistat de politie. Astfel a nesocotit in mod grav si manifest o regula de baza edictata pentru mentinerea sigurantei circulatiei pe drumurile publice si anume obligativitatea obtinerii permisului de conducere prealabil  desfasurarii acestei activitati strict reglementate de lege. De altfel lipsa de respect a inculpatului fata de orice norma de conduita sociala rezulta si din afirmatia acestuia de la termenul din 24.03.2011 in sensul ca nu a fost prezentat la Parchet pentru prezentarea materialului de urmarire penala, determinand astfel amanarea cauzei pentru a face dovada faptului ca inculpatului i s-a prezentat materialul de urmarire penala precum si de faptul ca si-a motivat lipsa de la termenele anterioare prin prisma faptului ca nu a avut timp sa anunte schimbarea domiciliului.
Pentru aceste motive, raportat se apreciaza ca scopul pedepsei nu poate fi atins decat prin aplicarea unei pedepse cu inchisoare de 2 ani.
Apreciind ca nu se impune privarea de libertate a inculpatului, avand in vedere circumstantele personale ale acestuia, varsta acestuia, ca nu are condamnari anterioare, tinand cont de gravitatea concreta a faptei, instanta, in baza art. 81 C. pen., art.71 al. 5 C. pen. va dispune suspendarea conditionata a executarii pedepsei principale si a pedepsei accesorii pe durata unui termen de incercare de 4 ani, stabilit conform art.82 C. pen, iar in baza art. 359 C. pr. pen. va atrage atentia inculpatului asupra prevederilor art. 83 C. pen. privind revocarea suspendarii.
In baza art. 191 al. 1 C. pr. pen. instanta va obliga inculpatul, aflat in culpa procesuala, sa plateasca statului 500 lei cheltuieli judiciare.

PENTRU ACESTE MOTIVE
IN NUMELE LEGII
HOTARASTE
 
Condamna pe inculpatul K S A, fiul lui Gyorgy Istvan si Katalin, ns. la 29.08.1989 in Oradea, jud. Bihor, CNP 1890829055066, cetatenie romana, studii 8 clase, fara ocupatie, cu dom. in Oradea, str. Dimitrie Cantemir, nr. 82, bl. C3, ap. 11, jud. Bihor, detinut in Penitenciarul Oradea, fara antecedente penale, dupa cum urmeaza: 

- la  2 ani inchisoare, pentru savarsirea infractiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana care nu poseda permis de conducere, prev. si ped. de art. 86 al. 1 din OUG nr. 195/2002.
  
In baza art. 71 al. 2 C. pen., interzice inculpatului exercitarea drepturilor prev. de art. 64 lit. a teza a II-a si b C. pen. cu titlu de pedeapsa accesorie.
In baza art. 81 C. pen. si art. 71 al. 5 C. pen., dispune suspendarea conditionata a executarii pedepsei principale si accesorii pe durata termenului de incercare de 4 ani, stabilit conform art. 82 C. pen..
In baza art. 359 C. pr. pen., atrage atentia inculpatului asupra dispozitiilor art. 83 C. pen. privind revocarea suspendarii conditionate a executarii pedepsei.
Constata ca inculpatul este arestat in alta cauza. 
In baza art. 191 al. 1 C.pr.pen., obliga inculpatul la plata sumei de 500 lei cheltuieli judiciare in favoarea statului. 
Onorariul in suma de 200 lei pentru aparatorul din oficiu C A, va fi achitat din fondurile Ministerului Justitiei conf. delegatiei nr. 5098 din 08.10.2010, aflata la dosar. 
Cu recurs la Curtea de Apel Oradea, in 10 zile de la pronuntare cu procurorul si de la comunicare cu inculpatul in Penitenciarul Oradea.
   Pronuntata in sedinta publica din 21.04.2011. PRESEDINTE                                               GREFIER
               TODORUT NICOLAE CRISTIAN          POPA LIVIA 
Red. T.N.C.
Dact. P.L.
3 ex/09.05.2011
                             
ROMANIA
JUDECATORIA ORADEA- JUDETUL BIHOR
SECTIA PENALA                 Operator de date cu caracter personal - 3161
DOSAR NR.  14124/271/2010

INCHEIERE

Sedinta publica din data de 14.04.2011

PRESEDINTE: TODORUT NICOLAE CRISTIAN
GREFIER: POPA LIVIA Din partea Ministerului Public, Parchetul de pe langa Judecatoria Oradea, a participat procuror Doriana Rotaru.
Pe rol judecarea cauzei penale privind pe inculpatul Koszta Sandor Attila, trimis in judecata pentru savarsirea infractiunii prev. de art. 86 al. 1 din OUG 195/2002.
La apelul nominal facut in sedinta publica, se prezinta inculpatul, detinut in Penitenciarul Oradea, asistat de aparator din oficiu Chisbora Andra.
Procedura de citare este legal indeplinita.
S-a facut referatul cauzei de catre grefierul de sedinta, dupa care:
Se constata ca s-au depus raspunsurile solicitate Parchetului de pe langa Judecatoria Oradea si Politiei mun. Oradea, precum si fisa de cazier a inculpatului.
Instanta aduce la cunostinta inculpatului faptul ca a acesta a fost la parchet.
Inculpatul arata ca nu si-a amintit, pentru ca a fost demult.
Nemaifiind exceptii de invocat sau cereri de formulat, instanta, apreciind cauza lamurita, in temeiul dispozitiilor art. 339  C.p.p. inchide faza cercetarii judecatoresti si in baza art. 340 C.p.p. acorda cuvantul asupra fondului.
Reprezentanta Parchetului sustine rechizitoriul parchetului prin care inculpatul a fost trimis in judecata pentru ca in data de 08.08.2009 a condus un autoturism fara a poseda permis de conducere, fapta prev. de art. 86 al. 1 din OUG 195/2002 si pedepsita cu inchisoarea de la 1 la 5 ani. Avand in vedere ca fapta este probata cu probele administrate in cursul urmaririi penale si in cursul cercetarii judecatoresti, fiind dovedita si prin recunoasterea inculpatului, considera temeinice probele administrate si solicita condamnarea inculpatului la o pedeapsa cu inchisoarea just individualizata in limitele legii speciale, raportat la limitele de pedeapsa, cu aplicarea pedepselor accesorii, conform art. 71 C.pen. si art. 64 al. 1 lit. a teza II si lit. b C. pen. Ca modalitate de individualizare a executarii pedepsei, avand in vedere ca inculpatul nu prezinta condamnari anterioare si ca a recunoscut savarsirea faptei, considera ca poate beneficia de suspendarea conditionata a executarii pedepsei principale, cf. art. 81 C.pen. si  a pedepselor accesorii, cf. art. 71 al. 5 C.pen. In temeiul art. 191 al. 1 C.pr.pen. solicita obligarea inculpatului la cheltuieli judiciare.
Avocatul inculpatului arata ca din probe se confirma cele retinute in rechizitoriu si ca inculpatul a recunoscut si regretat fapta. Solicita  aplicarea unei pedepse in limitele legale just individualizata, indreptata spre minimul special, cu  retinerea circumstantelor atenuante prev. de art. 74 C. pen. si 76 C.pen., avand in vedere ca inculpatul a recunoscut fapta si nu are antecedente penale, iar ca modalitate de executare a pedepsei, solicita aplicarea art. 81 C.pen.
Inculpatul, avand ultimul cuvant, arata ca recunoaste fapta si mentine declaratiile date.

INSTANTA

Avand nevoie de timp pentru a delibera,

DISPUNE

Amana pronuntarea pentru data de  21.04.2011.
Data in sedinta publica azi, 14.04.2011.

PRESEDINTE                                               GREFIER
              TODORUT NICOLAE CRISTIAN          POPA LIVIA 
 

Red. Dact. P. L.
3 ex/15.04.2011
R O M A N I A
JUDECATORIA ORADEA - JUDETUL BIHOR
DOSAR NR. 14124/271/2010
  COPIA MINUTEI SENTINTEI PENALE NR. 561/2011
  Condamna pe inculpatul Koszta Sandor Attila, fiul lui Gyorgy Istvan si Katalin, ns. la 29.08.1989 in Oradea, jud. Bihor, CNP 1890829055066, cetatenie romana, studii 8 clase, fara ocupatie, cu dom. in Oradea, str. Dimitrie Cantemir, nr. 82, bl. C3, ap. 11, jud. Bihor, detinut in Penitenciarul Oradea, fara antecedente penale, dupa cum urmeaza: 

- la  2 ani inchisoare, pentru savarsirea infractiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana care nu poseda permis de conducere, prev. si ped. de art. 86 al. 1 din OUG nr. 195/2002.
  
In baza art. 71 al. 2 C. pen., interzice inculpatului exercitarea drepturilor prev. de art. 64 lit. a teza a II-a si b C. pen. cu titlu de pedeapsa accesorie.
In baza art. 81 C. pen. si art. 71 al. 5 C. pen., dispune suspendarea conditionata a executarii pedepsei principale si accesorii pe durata termenului de incercare de 4 ani, stabilit conform art. 82 C. pen..
In baza art. 359 C. pr. pen., atrage atentia inculpatului asupra dispozitiilor art. 83 C. pen. privind revocarea suspendarii conditionate a executarii pedepsei.
Constata ca inculpatul este arestat in alta cauza. 
In baza art. 191 al. 1 C.pr.pen., obliga inculpatul la plata sumei de 500 lei cheltuieli judiciare in favoarea statului. 
Onorariul in suma de 200 lei pentru aparatorul din oficiu Chisbora Andra, va fi achitat din fondurile Ministerului Justitiei conf. delegatiei nr. 5098 din 08.10.2010, aflata la dosar. 
Cu recurs la Curtea de Apel Oradea, in 10 zile de la pronuntare cu procurorul si de la comunicare cu inculpatul in Penitenciarul Oradea.
   Pronuntata in sedinta publica din 21.04.2011.
Presedinte,
SS.INDESCIFRABIL
CF.CU ORIGINALUL
R O M A N I A
JUDECATORIA ORADEA - JUDETUL BIHOR
SECTIA PENALA                                                         
Sediul: Oradea, Parcul Traian, nr. 10
Dosar nr. 14124/271/2010
Data emiterii: 21.04.2011

Catre,
                    Baroul Bihor Va comunicam alaturat copia minutei sentintei penale nr. 561/20q11, pronuntata in dosarul cu nr. de mai sus, in vederea achitarii onorariului avocatului din oficiu.
  Presedinte,                                                                      Grefier,
TODORUT NICOLAE CRISTIAN                                  POPA LIVIA
 
R O M A N I A
JUDECATORIA ORADEA - JUDETUL BIHOR
SECTIA PENALA                                                         
Sediul: Oradea, Parcul Traian, nr. 10
Dosar nr. 14124/271/2010
Data emiterii: 21.04.2011

Catre,
                    Baroul Bihor Va comunicam alaturat copia minutei sentintei penale nr. 561/20q11, pronuntata in dosarul cu nr. de mai sus, in vederea achitarii onorariului avocatului din oficiu.
  Presedinte,                                                                      Grefier,
TODORUT NICOLAE CRISTIAN                                  POPA LIVIA R O M A N I A
JUDECATORIA ORADEA - JUDETUL BIHOR
SECTIA PENALA                                                         
Sediul: Oradea, Parcul Traian, nr. 10
Dosar nr. 14124/271/2010
Data emiterii: 21.04.2011

Catre,
Penitenciarul Oradea In conformitate cu dispozitiile art. 360 al. 2 C.p.p., alaturat prezentei va inaintam, copia minutei sentintei penale nr.  561/2011, pronuntata in dosarul cu nr. de mai sus, privind pe inculpatul Koszta Sandor Attila, fiul lui Gyorgy Istvan si Katalin, ns. la 29.08.1989 in Oradea, jud. Bihor, CNP 1890829055066, aflat in Penitenciarul  Oradea. Presedinte,                                                                      Grefier,
TODORUT NICOLAE CRISTIAN                                  POPA LIVIA

 

R O M A N I A
JUDECATORIA ORADEA - JUDETUL BIHOR
SECTIA PENALA                                                         
Sediul: Oradea, Parcul Traian, nr. 10
Dosar nr. 14124/271/2010
Data emiterii: 21.04.2011

Catre,
Penitenciarul Oradea In conformitate cu dispozitiile art. 360 al. 2 C.p.p., alaturat prezentei va inaintam, copia minutei sentintei penale nr.  561/2011, pronuntata in dosarul cu nr. de mai sus, privind pe inculpatul Koszta Sandor Attila, fiul lui Gyorgy Istvan si Katalin, ns. la 29.08.1989 in Oradea, jud. Bihor, CNP 1890829055066, aflat in Penitenciarul  Oradea.

Presedinte,                                                                      Grefier,
TODORUT NICOLAE CRISTIAN                                  POPA LIVIA

R O M A N I A
JUDECATORIA ORADEA - JUDETUL BIHOR
SECTIA PENALA                                                         
Sediul: Oradea, Parcul Traian, nr. 10
Dosar nr. 14124/271/2010
Data emiterii:  Catre,
Koszta Sandor Attila,   ns. la 29.08.1989
- detinut in Penitenciarul Oradea - Potrivit art. 360 alin. 3 C.p.p., va comunicam alaturat copia sentintei penale nr.        561/2011, pronuntata in dosarul cu nr. de mai sus.
   Presedinte,                                                                      Grefier,
TODORUT NICOLAE CRISTIAN                                  POPA LIVIA R O M A N I A
JUDECATORIA ORADEA - JUDETUL BIHOR
SECTIA PENALA                                                         
Sediul: Oradea, Parcul Traian, nr. 10
Dosar nr. 14124/271/2010
Data emiterii:  Catre,
Koszta Sandor Attila,   ns. la 29.08.1989
- detinut in Penitenciarul Oradea - Potrivit art. 360 alin. 3 C.p.p., va comunicam alaturat copia sentintei penale nr.        561/2011, pronuntata in dosarul cu nr. de mai sus.
   Presedinte,                                                                      Grefier,
TODORUT NICOLAE CRISTIAN                                  POPA LIVIA   
Sursa: Portal.just.ro


Alte spete Infractiuni

Anulare proces verbal de contraventie - Hotarare nr. 1417 din data de 17.10.2017
Infractiuni - Decizie nr. 250 din data de 25.10.2016
Infractiuni - Decizie nr. 241 din data de 10.11.2016
TRAFIC DE DROGURI - Sentinta penala nr. 4 din data de 18.01.2017
infractiunea de schimbare, fara respectarea prevederilor legale, a destinatiei fondurilor obtinute din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta - Sentinta penala nr. 65 din data de 16.06.2015
consumul ilicit de droguri - Sentinta penala nr. 173 din data de 05.12.2014
Trafic de droguri - Sentinta penala nr. 158 din data de 22.10.2014
Infractiunile de incaierare ?i ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea linistii publice, tentativa la omor calificat. Concursul real de infractiuni - Sentinta penala nr. 66 din data de 23.03.2011
Plangere contraventionala - Sentinta civila nr. 261 din data de 22.04.2010
infractiuni privind circulatia pe drumurile publice - Sentinta penala nr. 66 din data de 04.06.2009
- Sentinta civila nr. 306 din data de 17.06.2009
- Sentinta penala nr. 68 din data de 10.06.2009
Recursul inculpatului, declarat pe latura civila, nu este intemeiat, deoarece inculpatul este cel care este obligat sa suporte prejudiciul creat partii civile APIA, prin fapta comisa. Raspunderea civila delictuala a inculpatului intervine pentru fapta pro - Decizie nr. 727/R din data de 23.09.2013
Infractiuni la legi speciale – Calitatea de subiect activ principal, pasiv principal si pasiv secundar la infractiunile prev. la art. 37 alin. 1 si art. 38 alin. 1 din Legea nr. 319/2006 – privind protectia muncii. - Decizie nr. 152 din data de 20.02.2013
Laboratoarele din cadrul Serviciilor Medico Legale Judetene care nu au infiintate, prin hotararea directiilor judetene de sanatate publica si cu avizul institutelor de medicina legala competente, laboratoare de specialitate cum ar fi cele prevazute in ar - Sentinta penala nr. 17/F din data de 20.02.2013
Intemeierea hotararii de condamnare si pe declaratiile date de martor in faza de urmarire penala, in situatia imposibilitatii audierii sale in prima instanta si in recurs, nu incalca dispozitiile art. 6 paragraf 3 lit. d din Conventia Europeana a Dreptur - Decizie nr. 134/R din data de 14.02.2013
Potrivit art.181 alin.2 Cod penal, la stabilirea in concret a gradului de pericol social se tine seama de modul si mijloacele de savarsire a faptei, de scopul urmarit, de imprejurarile in care fapta a fost comisa, de urmarea produsa sau care s-ar fi ... - Decizie nr. 1004/R din data de 02.12.2011
In verificarea dispozitiilor art. 64 alin. 2/2 Cod procedura penala, procedura stabilirii alcoolemiei inculpatului a fost una legala si cu respectarea dispozitiilor in materie. Potrivit art. 14 alin.3 din OMS nr. 376 din 10 aprilie 2006, in situati... - Decizie nr. 895/R din data de 03.11.2011
Legea sanctioneaza persoana depistata in trafic si care pare sub influenta alcoolului, de a se sustrage de la recoltarea probelor biologice in vederea stabilirii alcoolemiei. In lipsa unor motive temeinice, de natura a justifica refuzul recoltarii pr... - Decizie nr. 733/R din data de 29.09.2011
Trafic de persoane. Trafic de minori. Modalitati alternative de realizare a elementului material. Sedinta de judecata. Caracterul ei secret. Luarea masurii de siguranta a interzicerii exercitarii functiei in indeplinirea careia un inculpat a comis fa... - Decizie nr. 38/Ap din data de 01.03.2011