InfoDosar.ro | Jurisprudenta | Spete Judecatoria Radauti

art. 181 alin.1 Cod penal (193 alin. 2 Nou Cod penal) art. 321 alin. 1 Cod penal (art. 371 Nou Cod penal)

(Hotarare nr. 55 din data de 28.01.2014 pronuntata de Judecatoria Radauti)

Domeniu Loviri si alte vatamari | Dosare Judecatoria Radauti | Jurisprudenta Judecatoria Radauti

La ordine, pronuntarea in cauza penala disjunsa din dosar nr. /285/2013 al Judecatoriei Radauti, privind pe inculpatul N. C. M., trimis in judecata pentru savarsirea infractiunilor de lovire sau alte violente, prevazuta si sanctionata de art. 193  alin. 2 Cod penal si tulburarea linistii si ordinii publice, prevazuta si sanctionata de art. 371 Cod penal, parte vatamata fiind L.I., iar parte civila Spitalul municipal "Sf. Doctori Cosma si Damian" Radauti, precum si a cauzei civile disjunse in totalitate referitor la inculpatii A.V.P. si N.C.M..
Dezbaterile in fond au avut loc in sedinta publica din 21 februarie 2014, concluziile partilor fiind consemnate in incheierea de sedinta de la acea data, redactata separat si care face parte integranta din prezenta hotarare.
Din lipsa de timp pentru deliberare, instanta a amanat pronuntarea pentru astazi, cand,
Deliberand,
J U D E C A T O R I A,
Din lucrarile dosarului, constata:
Prin rechizitoriul Parchetului de pe langa Judecatoria Radauti din data de 04 iulie 2013 intocmit in dosarul nr. _/P/2012 s-a dispus trimiterea in judecata, a inculpatilor A.V.P.si N.C.M., sub aspectul infractiunilor de vatamare corporala, prevazuta de art. 181 alin.1 Cod penal si ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea linistii publice, prevazuta de art. 321 alin. 1 Cod penal, cu aplicarea art. 33 lit. b Cod penal.
Cauza a fost inregistrata pe rolul instantei la data de  19 iulie 2013 sub numarul  /285/2013.
 In fapt, s-a retinut in cuprinsul actului de sesizare al instantei ca in ziua de 08 iulie 2012, partea vatamata L.I. s-a deplasat din orasul Siret spre Municipiul Radauti insotita de mai multi prieteni, printre care martorii T. Marius M., O. M., M. A. si P. A. C., cu autoturismul acestuia din urma.
In Municipiul Radauti, partea vatamata a frecventat mai multe localuri publice unde cu ocazia Zilelor Radauti-ului. Partea vatamata i-a intalnit pe inculpatul A.V.P.si pe numitul Dobos Costel care s-au asezat la masa acesteia unde au consumat bauturi alcoolice impreuna, consumatia fiind achitata de catre partea vatamata. Aceasta sustine ca ar fi avut asupra sa sumele de 3.200 euro si 2.500 lei, intr-un teanc pe care l-ar fi tinut in buzunarul drept al pantalonilor.
La un moment dat, inculpatul A.V.P.si numitul D. C. au plecat, iar in noaptea de 08/09 iulie 2012, orele 00.00, grupul partii vatamate s-a deplasat in Clubul R. din Mun. Radauti.
Aici, partea vatamata L.I. i-a intalnit iarasi pe inculpatul A.V.P.si pe numitul D. C. cu care a continuat sa consume bauturi alcoolice. La un moment dat, afirma partea vatamata, inculpatul A.V.P. a parasit localul si s-a intors impreuna cu inculpatul N.C.M., zis "C.".
In jurul orelor 03.30, cand in localul public se aflau peste 20 de persoane, iar o formatie muzicala interpreta, intre partea vatamata L.I. si inculpatul A.V.P.a izbucnit o altercatie in cadrul careia inculpatul A.V.P.si inculpatul Naida Cornel au inceput sa-l aplice lovituri cu pumnii partii vatamate in zona capului, determinand dezechilibrarea sa si lovirea de mobilierul localului. Totodata, inculpatii i-au adresat cuvinte si expresii jignitoare, continuand exercitarea actelor de agresiune, dedandu-se astfel la gesturi si manifestari prin care au adus atingere bunelor moravuri, provocand scandal public si determinand indignarea persoanelor prezente. La aceasta concluzie conduce analiza faptului ca actiunile inculpatilor au produs oprirea muzicii, aprinderea luminilor in local si parasirea acestuia de catre ceilalti clienti, indignati de actiunile violente ale inculpatilor. De remarcat este faptul ca inculpatii au fost opriti din aplicarea de lovituri partii vatamate doar de interventia numitului D. C. si a unui bodyguard.
Urmare a agresiunilor exercitate de catre cei doi inculpati, partea vatamata L.I. a fost transportata la Spitalul Municipal Radauti unde a fost internata in perioada 09 iulie -11 iulie 2012 cu diagnosticul" plaga contuza parieto-occipitala, TCC acut cu comotie, entorsa gradul III, dreapta, hemartroza genunchi drept"
In urma examinarii medico-legale, s-au constatat leziunile descrise, ce necesita 25-30 zile ingrijiri medicale, acestea putand data din 09 iulie 2012, conform certificatului medico-legal nr. 729/E din 12 iulie 2012 emis de SML Suceava (fila 17). In acelasi act medico-legal, se atesta faptul ca leziunile suferite de partea vatamata s-au putut produce prin loviri cu corpuri sau mijloace contondente si miscare fortata din articulatia genunchiului drept, in conditiile stabilite prin ancheta.
S-a mai aratat ca situatia de fapt retinuta in actul de sesizare este sustinuta pe urmatorul material probator: plangerea partii vatamate (d.u.p. filele 13,14); declaratiile partii vatamate (d.u.p. filele 15,16), certificat medico-legal nr. 729/E din 12 iulie 2012 emis de SML Suceava (d.u.p. fila 17); declaratiile martorilor: U. G.-B., O. M.-D., T. M., P. A.-C., T. M.-M., B. I., C. A.-l., G. Radu, S. C., B. I.-V. (d.u.p. filele18-32, 69, 85); declaratiile inculpatilor (d.u.p. filele 33-35, 42-48, 54-55);
La dosarul cauzei s-a atasat fisa de cazier a inculpatilor A.V.P.si N.C.M..
La primul termen de judecata, inculpatul A.V.P.s-a prezentat in fata instantei si a aratat ca recunoaste savarsirea faptelor pentru care a fost trimis in judecata si ca solicita aplicare dispozitiilor art.3201 Cod procedura penala.
In consecinta, prin sentinta penala nr. 506 din 20 septembrie 2013 a Judecatoriei Radauti, astfel cum a fost modificata prin decizia penala nr. 1114 din 13 decembrie 2013 a Curtii de Apel Suceava a fost condamnat inculpatul A.V.P.la pedeapsa rezultanta de 1 an inchisoare, cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei, fiind disjunsa latura penala in ceea ce-l priveste pe inculpatul N.C.M., precum si in totalitate actiunea civila, avand in vedere solidaritatea raspunderii civile prevazute de art. 1382 Cod civil.
Cauza disjunsa a fost inregistrata pe rolul Judecatoriei Radauti la data de 07 octombrie 2013, sub nr. 4788/285/2013.
In vederea solutionarii cauzei, instanta a avut in vedere declaratia inculpatului A. V. P., declaratiile martorilor din lucrari, inscrisurile depuse la dosar, precum si intregul material de urmarire penala, instanta revenind de la audierea martorilor care nu au fost audiati, insa ale caror declaratii nu au fost contestate de parti, instanta tinand seama de acestea, conform art. 374 al. 7 Cod procedura penala.
Fata de invinuirile ce i-au fost aduse, inculpatul a recunoscut, in timpul urmaririi penale, faptele pentru care a fost trimis in judecata, insa ulterior a plecat din tara, din relatiile solicitate de instanta nerezultand ca inculpatul ar fi fost arestat in alt stat.
Martorii din lucrari au declarat ca inculpatul N.C.M., impreuna cu inculpatul A.V.P., a lovit partea vatamata, iar in urma incidentului, persoanele aflate in local s-au speriat si au parasit localul (filele 59-61).
Declaratiile martorilor din lucrari se coroboreaza si cu declaratia inculpatului A.V.P., dar si cu declaratia de recunoastere a inculpatului N.C.M..
Din analiza materialului probator, instanta a constatat ca in noaptea de 08/09 iulie 2012, orele 03.30, in incinta localului R. din Municipiul Radauti, inculpatii A.V.P.si N.C.M., in prezenta a circa 20 persoane, i-au aplicat partii vatamate L.I. lovituri cu pumnii in zona capului, determinand dezechilibrarea sa si lovirea de mobilierul localului, actiuni prin care i-au fost cauzate leziuni fizice acesteia ce necesita 25-30 zile ingrijiri medicale, conform certificatului medico-legal nr. 729/E din 12 iulie 2012 emis de SML Suceava (fila 17), dedandu-se astfel la acte, gesturi si manifestari prin care s-a adus atingere bunelor moravuri, provocand scandal public si determinand indignarea persoanelor prezente
Faptul ca manifestarile au adus atingere bunelor moravuri, provocand scandal public si determinand indignarea persoanelor prezente rezulta din faptul ca actiunile inculpatilor au produs oprirea muzicii, aprinderea luminilor in local si parasirea acestuia de catre ceilalti clienti, indignati de actiunile violente ale inculpatilor, fapt care reiese din declaratiile martorilor din lucrari.
In drept, fapta retinuta in sarcina inculpatului N.C.M., constand in aceea ca, impreuna cu inculpatul A.V.P., a aplicat partii vatamate L.I. lovituri cu pumnii in zona capului, determinand dezechilibrarea sa si lovirea de mobilierul localului, actiuni prin care i-au fost cauzate leziuni fizice acesteia ce necesita 25-30 zile ingrijiri medicale, intruneste atat sub aspect subiectiv cat si obiectiv elementele constitutive ale infractiunii de lovire sau alte violente, prevazuta de art. 193  alin. 2 Cod penal, instanta calificand si retinand infractiunea in incadrarea actuala din Codul penal, retinand si dispozitiile art. 5 Cod penal, privind legea penala mai favorabila.
Sub aspectul laturii obiective, elementul material consta in actiunea inculpatului N.C.M. de a lovi partea vatamata si de a ii provoca leziuni pentru a caror vindecare au fost necesare  25-30 zile de ingrijiri medicale, urmarea imediata consta in leziunile provocate partii vatamate si care a avut nevoie pentru vindecare  25-30 zile ingrijiri medicale, iar legatura de cauzalitate rezulta din probatoriul administrat  in cauza.
Sub aspectul laturii subiective, inculpatul N.C.M. a savarsit infractiunea cu intentie directa, inculpatul avand reprezentarea faptei si a consecintelor acesteia si urmarind vatamarea integritatii corporale a partii vatamate.
Instanta nu va retine provocarea ca si circumstanta atenuanta in cauza avand in vedere ca, din probele administrate in cauza, nu rezulta ca inculpatul N.C.M. ar fi savarsit fapta aflandu-se sub influenta unei puternice tulburari sau emotii determinata de o actiune din partea victimei.
In drept, fapta de ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea linistii publice retinuta in sarcina inculpatului Naida Cornel, constand in aceea ca, impreuna cu inculpatul A.V.P., s-a dedat la gesturi si manifestari prin care s-a adus atingere bunelor moravuri, provocand scandal public si determinand indignarea persoanelor prezente, intruneste atat sub aspect subiectiv cat si obiectiv elementele constitutive ale infractiunii, de tulburarea ordinii si linistii publice,  prevazuta de art. 371 Cod penal, instanta calificand si retinand infractiunea in incadrarea actuala din Codul penal, retinand si dispozitiile art. 5 Cod penal, privind legea penala mai favorabila.
Sub aspectul laturii obiective, elementul material consta in actiunea inculpatului N.C.M. de a produce scandal public in incinta unui local, prin proferarea de amenintari, cuvinte jignitoare, dar si acte de violenta efective la adresa numitului L.I., urmarea imediata constand in tulburarea linistii publicii si a ordinii sociale firesti,  iar legatura de cauzalitate rezulta din probatoriul administrat  in cauza.
Sub aspectul  laturii  subiective, inculpatul a savarsit infractiunea cu intentie directa, avand reprezentarea faptei si a consecintelor acesteia
La individualizarea pedepsei ce urmeaza a fi aplicata inculpatului N.C.M., instanta va avea in vedere criteriile generale de individualizare prevazute de art. 74 Cod penal, respectiv imprejurarile si modul de comitere a infractiunii, precum si mijloacele folosite, starea de pericol creata pentru valoarea ocrotita, natura si gravitatea rezultatului produs ori a altor consecinte ale infractiunilor, motivul savarsirii infractiunilor si scopul urmarit, natura si frecventa infractiunilor care constituie antecedente penale ale infractorului, conduita dupa savarsirea infractiunilor si in cursul procesului penal si nivelul de educatie, varsta, starea de sanatate, situatia familiala si sociala.
In cazul de fata, chiar daca inculpatul N.C.M. si-a recunoscut fapta in timpul urmaririi penale, instanta are in vedere ca inculpatul nu s-a mai prezentat in fata instantei, din probele existente la dosar rezultand ca a plecat din tara, sustragandu-se de la judecata, este cunoscut cu antecedente penale, asa cum rezulta din cazierul judiciar al acestuia (fila 99), fiind condamnat si executand numeroase pedepse privative de libertate tot pentru infractiuni comise cu violenta.
Raportat la toate acestea, instanta apreciaza ca nu se justifica retinerea unor circumstante atenuante si numai o pedeapsa cu inchisoarea, si nu cu amenda penala, ar putea conduce la atingerea scopului preventiv si educativ al pedepsei, instanta aplicand o pedeapsa spre minimul prevazut de lege, avand in vedere faptul ca inculpatul si-a recunoscut fapta in timpul urmaririi penale, precum si urmarile faptelor sale, respectiv numarul de zile de ingrijiri medicale necesare pentru vindecarea leziunilor produse partii vatamate.
Asadar, instanta apreciaza ca o pedeapsa cu inchisoarea, intr-un cuantum moderat, respectiv o pedeapsa de 6 luni inchisoare pentru savarsirea celor doua infractiuni, constituie o masura de constrangere, dar si un mijloc de reeducare eficient.
Totodata, in baza art. 66 alin. (1) lit. a), b), m) Cod penal, instanta va interzice inculpatului, ca pedeapsa complementara, exercitarea drepturilor de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice, de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat si de a se afla in oricare din localurile publice din mun. Radauti, jud. Suceava, unde se comercializeaza bauturi alcoolice cu amanuntul, pe o perioada de 2 ani de la ramanerea definitiva a prezentei sentinte, apreciind ca prin savarsirea infractiunilor deduse judecatii inculpatul s-a dovedit nedemn de a detine o functie electiva in autoritatile publice sau orice alte functii publice, de a ocupa o functie care  implica exercitiul autoritatii de stat si de a alege, precum si de a se afla in oricare din localurile publice din mun. Radauti, jud. Suceava, unde se comercializeaza bauturi alcoolice cu amanuntul.
De asemenea, in baza art. 65 alin. 1, raportat la art. 66 alin. (1) lit. a), b) si m) Cod penal, instanta va interzice inculpatului, ca pedeapsa accesorie, exercitarea drepturilor de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice, de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat si de a se afla in oricare din localurile publice din mun. Radauti, jud. Suceava, unde se comercializeaza bauturi alcoolice cu amanuntul, de la ramanerea definitiva a prezentei sentinte  si pana la executarea sau considerarea ca executata a pedepsei principale.
Instanta mai retine faptul ca toate infractiunile comise de catre inculpatul N.C.M. au fost savarsite in concurs ideal, prevazut de art.33 lit. b Cod penal, in cauza fiind intrunite conditiile de existenta ale pluralitatii infractionale sub forma concursului ideal de infractiuni, instanta retinand, conform art. 5 Cod penal, regimul sanctionator al concursului de infractiuni, astfel cum este reglementat in Codul penal de la 1969, favorabil inculpatului.
Cu privire la individualizarea judiciara a executarii pedepsei, instanta retine ca inculpatul a mai fost condamnat anterior la numeroase pedepse cu inchisoarea, executate in regim de penitenciar, s-a sustras de la judecata, nu si-a manifestat acordul de a presta o munca neremunerata in folosul comunitatii, in raport de persoana infractorului, de conduita avuta anterior savarsirii infractiunilor, de eforturile depuse de acesta pentru inlaturarea sau diminuarea consecintelor infractiunilor, precum si de posibilitatile sale de indreptare, instanta apreciaza ca se impune aplicarea pedepsei cu executarea acesteia.
In baza art. 72 Cod penal, instanta va deduce din durata pedepsei perioada retinerii respectiv din 18 iulie 2012 si pana la 19 iulie 2012, iar in baza art. 145 Cod procedura penala de la 1969, constata incetata de drept masura obligarii inculpatului de a nu parasi localitatea de domiciliu dispusa prin Ordonanta Parchetului de pe langa Judecatoria Radauti din 19 iulie 2012 in dosar nr.2780/P/2012 pentru perioada 19 iulie 2012-17 august 2012 si prelungita prin ordonanta din 16 august 2012 din acelasi dosar penal pentru 30 zile pana la data de 16 septembrie 2012, inclusiv.
In baza art. 25, 397 al. 1 Cod procedura penala, raportat la art. 1357, 1382 Cod civil, instanta va obliga pe inculpatii A.V.P.si N.C.M., in solidar, sa plateasca partii civile Spitalul Municipal "Sf. Doctori Cosma si Damian" Radauti suma de 173,07 lei, reprezentand despagubiri civile constand in contravaloarea ingrijirilor medicale acordate partii vatamate, leziuni ce au rezultat din fapta ilicita comisa cu vinovatie de inculpati.
In ceea ce priveste pretentiile civile ale partii vatamate L.I., instanta a retinut ca partea vatamata s-a constituit parte civila, in timpul urmaririi penale, cu sumele de 3.200 euro si 2.100 lei, care i-au fost sustrase de inculpati  (filele 14, 16).
La primul termen de judecata, termen la care s-a dat si citire actului de sesizare a instantei, dupa cum reiese din audierea inregistrarii sedintei, partea vatamata si-a mentinut aceleasi pretentii, fara a preciza ca sumele respective de bani ar reprezenta daune morale, dupa cum sustine aparatorul partii vatamate. Astfel, consultand caietul grefierului cu privire la cele consemnate la data de 11 septembrie 2013, precum si audiind inregistrarea sedintei respective, instanta a constatat ca, la intrebarea presedintelui completului daca pretentiile civile raman aceleasi, aparatorul partii vatamate a raspuns ca sunt aceleasi.
Inculpatii insa, nu au fost trimisi in judecata pentru savarsirea vreunei infractiuni contra patrimoniului, respectiv furt sau talharie, dispunandu-se, prin rechizitoriu, in temeiul art. 226 al. 6 Cod procedura penala, 262 pct. 2 lit. a, 263 al. 4 Cod procedura penala, coroborat cu art. 10 lit. d Cod procedura penala, neinceperea urmaririi penale fata de cei doi inculpati, cercetati sub aspectul infractiunii de talharie in forma agravanta, fapta prevazuta si pedepsita de art. 211 al. 1, al. 2 lit. b, c, al. 2 ind. 1 lit. a Cod penal, intrucat lipseste unul din elementele constitutive ale infractiunii.
In conditiile in care nu exista raport direct de cauzalitate intre infractiunile de lovire sau alte violente sau tulburarea linistii si ordinii publice si prejudiciul civil invocat de partea vatamata, cu privire la sumele de bani ce i-ar fi fost sustrase, instanta va respinge actiunea civila formulata de partea vatamata L.I., ca nefondata.
In temeiul art. 274 Cod procedura penala, inculpatul N.C.M. va fi obligat la plata catre stat a sumei de 1200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de acesta.
 Sumele de 600 lei, reprezentand onorariu aparator din oficiu L. M., in timpul urmaririi penale si 300 lei, reprezentand onorariu avocat oficiu R.O., in timpul judecatii, vor fi virate din fondurile Ministerului de Justitie.
 Pentru aceste motive,
In numele legii,
H O T A R A S T E:
Condamna pe inculpatul N.C.M., fiul lui _, cu antecedente penale, pentru savarsirea infractiunii de lovire sau alte violente, prevazuta si sanctionata de art. 193  alin. 2 Cod penal, cu aplicarea art. 5 Cod penal, la o pedeapsa de 6 (sase) luni inchisoare, parte vatamata fiind L.I., domiciliat in mun. Radauti, str. 1 Mai, nr. 41, jud. Suceava, iar parte civila SPITALUL MUNICIPAL "SF. DOCTORI COSMA SI DAMIAN" RADAUTI, cu sediul in mun. Radauti, Calea Bucovinei, jud. Suceava.
In baza art. 66 alin. (1) lit. a), b), m) Cod penal, interzice inculpatului, ca pedeapsa complementara, exercitarea drepturilor de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice, de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat si de a se afla in oricare din localurile publice din mun. Radauti, jud. Suceava, unde se comercializeaza bauturi alcoolice cu amanuntul, pe o perioada de 2 ani de la ramanerea definitiva a prezentei sentinte.
In baza art. 65 alin. 1, raportat la art. 66 alin. (1) lit. a), b) si m) Cod penal, interzice inculpatului, ca pedeapsa accesorie, exercitarea drepturilor de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice, de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat si de a se afla in oricare din localurile publice din mun. Radauti, jud. Suceava, unde se comercializeaza bauturi alcoolice cu amanuntul, de la ramanerea definitiva a prezentei sentinte si pana la executarea sau considerarea ca executata a pedepsei principale.
Condamna pe inculpatul N.C.M., cu datele de stare civila susmentionate, pentru savarsirea infractiunii de tulburarea linistii si ordinii publice, prevazuta si sanctionata de art. 371 Cod penal, cu aplicarea art. 5 Cod penal, la o pedeapsa de 6 (sase) luni inchisoare. 
In baza art. 66 alin. (1) lit. a), b), m) Cod penal, interzice inculpatului, ca pedeapsa complementara, exercitarea drepturilor de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice, de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat si de a se afla in oricare din localurile publice din mun. Radauti jud. Suceava, unde se comercializeaza bauturi alcoolice cu amanuntul, pe o perioada de 2 ani de la ramanerea definitiva a prezentei sentinte.
In baza art. 65 alin. 1, raportat la art. 66 alin. (1) lit. a), b) si m) Cod penal, interzice inculpatului, ca pedeapsa accesorie, exercitarea drepturilor de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice, de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat si de a se afla in oricare din localurile publice din mun. Radauti, jud. Suceava, unde se comercializeaza bauturi alcoolice cu amanuntul, de la ramanerea definitiva a prezentei sentinte si pana la executarea sau considerarea ca executata a pedepsei principale.
In baza art. 33 lit. b Cod penal raportat la art. 34 alin.1 lit. b, 35 Cod penal de la 1969, cu aplicarea art. 5 Cod penal, contopeste pedepsele aplicate in prezenta cauza urmand ca in final inculpatul N.C.M. sa execute pedeapsa cea mai grea, respectiv pedeapsa de 6 (sase) luni inchisoare, precum si, in baza art. 66 alin. (1) lit. a), b), m) Cod penal, pedeapsa complementara a interzicerii exercitarii drepturilor de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice, de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat si de a se afla in oricare din localurile publice din mun. Radauti jud. Suceava, unde se comercializeaza bauturi alcoolice cu amanuntul, pe o perioada de 2 ani de la ramanerea definitiva a prezentei sentinte.
In baza art. 65 alin. 1, raportat la art. 66 alin. (1) lit. a), b) si m) Cod penal, interzice inculpatului, ca pedeapsa accesorie, exercitarea drepturilor de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice, de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat si de a se afla in oricare din localurile publice din mun. Radauti, jud. Suceava, unde se comercializeaza bauturi alcoolice cu amanuntul, de la ramanerea definitiva a prezentei sentinte si pana la executarea sau considerarea ca executata a pedepsei principale.
In baza art. 72 Cod penal, deduce din durata pedepsei perioada retinerii respectiv din 18 iulie 2012 si pana la 19 iulie 2012, iar in baza art. 145 Cod procedura penala de la 1969, constata incetata de drept masura obligarii inculpatului de a nu parasi localitatea de domiciliu dispusa prin Ordonanta Parchetului de pe langa Judecatoria Radauti din 19 iulie 2012 in dosar nr.2780/P/2012 pentru perioada 19 iulie 2012-17 august 2012 si prelungita prin ordonanta din 16 august 2012 din acelasi dosar penal pentru 30 zile pana la data de 16 septembrie 2012, inclusiv.
In baza art. 25, 397 al. 1 Cod procedura penala, raportat la art. 1357, 1382 Cod civil, obliga pe inculpatii A.V.P.si N.C.M., in solidar, sa plateasca partii civile Spitalul Municipal "Sf. Doctori Cosma si Damian" Radauti suma de 173,07 lei.
Respinge actiunea civila formulata de partea vatamata L.I..
In temeiul art. 274 Cod procedura penala, obliga inculpatul N.C.M. la plata catre stat a sumei de 1200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de acesta.
 Sumele de 600 lei, reprezentand onorariu aparator din oficiu L. M., in timpul urmaririi penale si 300 lei, reprezentand onorariu avocat oficiu R. O., in timpul judecatii, vor fi virate din fondurile Ministerului de Justitie.
Cu drept de apel in termen de 10 zile de la comunicare.
Pronuntata in sedinta publica la data de 28 februarie 2014.            
  Presedinte,             Grefier,
Sursa: Portal.just.ro


Alte spete Loviri si alte vatamari

LOVIRI SAU VATAMARI CAUZATOARE DE MOARTE - Sentinta penala nr. 25 din data de 31.03.2017
loviri si alte violente - Hotarare nr. 18115 din data de 31.10.2017
vatamare corporala - Hotarare nr. 9009 din data de 30.10.2017
loviri si alte violente - Hotarare nr. 3047 din data de 14.12.2017
loviri si alte violente - Hotarare nr. 256 din data de 08.06.2017
LATURA CIVILA. MOD DE SOLUTIONARE IN CAZUL DECESULUI INCULPATULUI - Decizie nr. 40/A din data de 06.01.2004
Loviri sau alte violen?e. Amenin?are. Port fara drept, in locurile si imprejurarile in care s-ar putea primejdui viata sau integritatea corporala a persoanelor ori s-ar putea tulbura ordinea si linistea publica a cutitului. Necompeten?a materiala a inst - Decizie nr. 5 din data de 17.02.2014
Vatamare corporala din culpa. Reducerea in apel a cuantumului daunelor morale - Decizie nr. 3 din data de 10.02.2014
Infrac?iunea de lovire. Re?inerea circumstan?elor atenuante - Sentinta penala nr. 265 din data de 10.12.2013
Loviri ?i alte violen?e. Revocarea suspendarii sub supraveghere a executarii pedepsei - Sentinta penala nr. 192 din data de 31.12.2013
Loviri ?i alte violen?e. Reducerea in recurs a cuantumului daunelor morale - Decizie nr. 29 din data de 31.12.2013
Vatamare corporala din culpa. Reducerea cuantumului daunelor morale raportat la propor?ionalitatea cu prejudiciul de agrement suferit de victima - Decizie nr. 102 din data de 27.08.2012
Loviri ?i alte violen?e.Recunoa?terea vinova?iei in fa?a instan?ei de judecata, art.320 ind.1 c.pr. pen. Efecte. - Sentinta penala nr. 38 din data de 21.02.2012
Loviri ?i alte violen?e . Gre?ita aplicare a pedepsei sub minimul special prevazut de lege. Majorarea in recurs a pedepsei. - Decizie nr. 104 din data de 10.10.2012
Corecta incadrare ?i individualizare judiciara a infrac?iunii de lovire ?i alte violen?e - Decizie nr. 55 din data de 07.05.2012
Loviri sau alte violente. Latura penala - Corecta individualizare a sanctiunii amenzii, raportata la circumstantele reale ale faptei si la circumstantele personale ale inculpatului. Latura civila – Neindeplinirea conditiei de pornire din oficiu a act... - Decizie nr. 99 din data de 18.04.2011
Vatamare corporala din culpa. Casarea sentintei instantei de fond in ceea ce priveste latura civila. Reducerea cuantumului daunelor morale. - Decizie nr. 83 din data de 21.03.2011
Loviri sau alte violente. Aplicarea efectului extensive al recursului cu privire la inculpatii care nu au declarat recurs. Reducerea cuantumului pedepselor si a termenelor de incercare. - Decizie nr. 111 din data de 11.05.2011
Loviri sau alte violente. Corecta cuantificare a daunelor morale. Neacordarea daunelor materiale (prejudiciu incert). - Decizie nr. 86 din data de 28.03.2011
Vatamare corporala. Neretinerea circumstantei agravante a savarsirii faptei de trei persoane impreuna. Majorarea, in recurs, a pedepselor aplicate inculpatilor. - Decizie nr. 87 din data de 28.03.2011