InfoDosar.ro | Jurisprudenta | Spete Judecatoria Turnu Magurele

JUDECATA IN CAZUL RECUNOASTERII VINOVATIEI

(Sentinta penala nr. 75 din data de 11.04.2012 pronuntata de Judecatoria Turnu Magurele)

Domeniu Infractiuni | Dosare Judecatoria Turnu Magurele | Jurisprudenta Judecatoria Turnu Magurele

Prin rechizitoriul nr.1552/P/2007 din 15.01.2010 Parchetul de pe langa Judecatoria Turnu Magurele a trimis in judecata pe: inculpatul (minor) P. V., . P. C. M.,  . S. S., P. S., G. E., in dauna partii vatamate B. I.,  .U. B. T. in dauna partii vatamate SC T. SA,  art.208 alin.1 comb.cu art.209 alin.1 lit.a,g,i C.p. cu aplic.art.99 si urm. C.p., in dauna partilor vatamate SC S. SRL, SC I. SRL; pentru toate infractiunile cu aplic.disp.art.33 lit.a C.p., inculpatul  T. E.,in dauna partii vatamate P. C. M.,  art.208 alin.1 comb.cu art.209 alin.1 lit.g,i C.p., in dauna partii vatamate R. S. C.,  art.208 alin.1 comb.cu art.209 alin.1 lit.a C.p. cu aplic.art.75 lit.c C.p., in dauna partii vatamate G. E.; pentru toate infractiunile cu aplic.disp.art.33 lit.a C.p., inculpatul V. E., .pentru savarsirea infractiunii prev.si ped.de art.221 Cod penal, raportat la art.211 alin.1 C.p. cu aplic.art.99 si urm. C.p. in dauna partii vatamate P. C. M., art.208 alin.1 comb.cu art.209 alin.1 lit.a,i C.p., cu aplic.art.99 si urm.C.p.in dauna partii vatamate SC M. SRL; pentru ambele infractiuni cu aplic.disp.art.33 lit.a C.p., inculpatul P. C., P. C., ., pentru savarsirea infractiunii prev.si ped.de art.208 alin.1 comb.cu art.209 alin.1 lit.a,i C.p. cu aplic. art.75 lit.c. C.p., in dauna partilor vatamate P. S., G. E., SC M. SRL,  art.208 alin.1 comb.cu art.209 alin.1 lit.a,g,i C.p. cu aplic. art.75 lit.c. C.p., in dauna partii vatamate SC I. SRL; pentru toate infractiunile cu aplic.disp.art.33 lit.a C.p.,  inculpatul C. E., pentru savarsirea infractiunii prev.si ped.de art.208 alin.1 comb.cu art.209 alin.1 lit.a,i C.p. cu aplic. art.75 lit.c. C.p., in dauna partilor vatamate S. S., P. S., G. E., SC M. SRL,  art.208 alin.1 comb.cu art.209 alin.1 lit.a,g,i C.p. cu aplic. art.75 lit.c. C.p., in dauna partii vatamate SC I. SRL; pentru toate infractiunile cu aplic.disp.art.33 lit.a C.p., inculpatul R. I., .pentru savarsirea infractiunii prev.si ped.de art.221 alin.1 C.p., rap.la art.211 al.1 Cod penal, cu aplic.art.99 si urm. C.p. in dauna partii vatamate P. C. M.
Cauza a fost inregistrata la instanta sub nr. 162/329/2010 din data de 20 ianuarie 2010.
Situatia de fapt retinuta de procuror prin rechizitoriu consta in aceea ca in dimineata zilei de 07.12.2007, inculpatii P. V. (minor), M. D., C. E. si faptuitorul minor P. F., s-au deplasat pe camp in imprejurimile cartierului Magurele, cu caruta cu cal condusa de inculpatul C. E., pentru a cauta fier vechi,  ca sa-l vanda si sa faca rost de bani.
Partea vatamata S. S. detine un teren in suprafata de 0,85 ha., cultivat cu vita de vie in tarlaua din apropierea fostei fabrici de conserve (I.P.I.L.F.) si unde si-a construit o anexa (cladire) cu o camera si demisol pentru depozitarea uneltelor agricole si materiale personale.
Cand au ajuns pe terenul partii vatamate, inculpatii au oprit atelajul hipo si au inceput sa sparga platforma betonata din fata zidului cladirii pentru a sustrage balustrada metalica, iar dupa ce au smuls suportii metalici ai scarii de acces pe platforma, grilajele metalice de la cele 3 ferestre, scripetele si tamburul de la fantana, a aparut partea vatamata care, in timp ce se apropia a inceput sa strige la ei, cerandu-le sa stea pe loc.
Inculpatii s-au urcat in caruta cu cal si au reusit sa fuga pe camp cu o parte din bunurile sustrase.
Inainte de aceasta au abandonat in graba, langa anexa doua grilaje metalice("ferme metalice"), timp in care partea vatamata a plecat in urmarirea inculpatilor, insa nu a reusit sa-i prinda.
In cursul cercetarilor la centrul de colectare a fierului vechi apartinand S.C."I. COM" S.R.L. Turnu Magurele, au fost gasite si identificate componentele metalice demontate de la cladirea anexa a partii vatamate.
Piesele metalice fusesera predate la centrul de colectare a fierului vechi pe numele P. C., conform adeverintei nr.0019740 din 07.12.2007.
De asemenea, s-a stabilit ca numitul P. C. nu a participat la comiterea faptei, inculpatul minor P. V., nepotul sau, luandu-i cartea de identitate de care s-a folosit atunci cand a predat componentele metalice la centrul de colectare a fierului vechi.
Partea vatamata a recunoscut cele 5 trepte dezmembrate din scara metalica si doua"ferme metalice"care fusesera predate de inculpati la centrul de fier vechi.
Fiind audiata partea vatamata S. S. a declarat ca se constituie parte civila cu suma de 2090 lei, care, reprezinta contravaloarea prejudiciului produs (piesele metalice sustrase sunt in valoare de 1.590 lei, suma de 500 lei reprezentand manopera de reconstructie si remorcare a bunurilor sustrase din efractie).
Fapta savarsita de inculpati s-a retinut ca realizeaza continutul constitutiv al infractiunii de furt calificat prev.si ped. de art.208 alin.1 comb. cu art.209 alin.1 lit.a,i Cod penal cu aplic.art.99 si urm.Cod penal (priveste pe inculpatul P. V.) si art.75 lit.c Cod penal.
2. Partea vatamata P. C.M. din mun.T. M., este de profesie confectionera si lucreaza in cadrul S.C."N." S.R.L. Turnu Magurele.
In seara zilei de 29.01.2008, in jurul orelor 23,45, aceasta a plecat de la societate pentru a ajunge acasa si in timp ce se deplasa singura pe strada Independentei, in dreptul restaurantului "EN ZONE"(din centrul orasului)a fost ajunsa din urma de 4 tineri de etnie rroma, identificati ulterior in persoana inculpatilor: P. V., T. E., V. E. si R. I..
Inculpatii T. E. si P. V. au hotarat sa fure geanta partii vatamate, iar inculpatii V. E. si R. I. nu au vrut sa participe dar nici nu au incercat sa-i impiedice pe ceilalti inculpati sa comita fapta.
Inculpatii P. V. (minor) si T. E. au urmarit partea vatamata, iar cand au ajuns in intersectia str.Independentei cu str. 1 Mai si str.Cetatea Turnu, i-au cerut acesteia numarul de telefon.
Fiind refuzati, inculpatul P. V. s-a repezit la ea si i-a acoperit gura cu mana, pentru a nu tipa, iar inculpatul T. E. i-a smuls puternic, din mana geanta, rupandu-i bratele si au fugit printre blocurile din apropiere, fiind urmati indeaproape si de catre inculpatii V. E. si R. I..
In geanta furata se afla suma de 700 lei, doua carduri bancare(BCR si BRD), precum si alte bunuri personale(o bluza de dama de culoare mov, 17 bonuri de masa, un portofel de culoare albastra, in care se gaseau: o foarfece, un pix, o penseta si un parfum de dama),
Pe timpul cercetarilor o parte din prejudiciul produs in valoare totala de 1.068 lei a fost recuperat, partea vatamata declarand ca se constituie in continuare, parte civila in proces cu suma de 708 lei, reprezentand contravaloarea bunurilor nerecuperate.
S-a retinut ca faptele savarsite intrunesc elementele constitutive ale infractiunilor de talharie prev.si ped.de.art.211 alin.2 lit.b,c si alin.21 lit.a Cod penal si art.221 alin.1 Cod penal cu aplicarea art.99 si urm.Cod penal(inculpatul minor P. V.) si art.75 lit.c Cod penal(inculpatul T. E.).
Prin primirea banilor impartiti de catre inculpatul minor P. V. si T. E., stiind ca provin din fapta de talharie, inculpatii V. E. si R. I. au tainuit fapta de talharie, prev. de art.221 alin.1 Cod penal rap.la art.211 Cod penal.
3.In ziua de 29.02.2008, in jurul orelor 12,00, partea vatamata B. I. s-a deplasat pe strada Livezilor cu autoutilitara marca "Dacia Pik-up" cu numar de inmatriculare TR-02-JJN, pe care a parcat-o, fara sa o asigure, la poarta cimitirului ortodox din cartierul Magurele.
Profitand de neatentia partii vatamate, care intrase in cimitir cu alte persoane pentru a pregati inmormantarea fratelui sau, inculpatul minor P. V. s-a apropiat de autoutilitara si deschizand usile din spate, a sustras din interior un motor electric trifazic(2850 rot./min.),pe care l-a dus la locuinta sa, situata in apropierea cimitirului.
In zilele urmatoare inculpatul minor a spart motorul cu un ciocan("baros") si desfacand sarma din cupru, a vandut-o unei persoane ramasa neidentificata, iar carcasa si celelalte piese componente le-a aruncat in curte.
Efectuandu-se o perchezitie la locuinta numitului P. D. L., unchiul inculpatului minor, au fost gasite mai multe bucati din carcasa motorului sustras (fragmente din duraluminiu, precum si carcasa cutii de borne), care au fost ridicate si restituite partii vatamate.
Valoarea prejudiciului produs este de 800 lei, suma cu care partea vatamata s-a constituit parte civila in proces.
S-a retinut ca fapta comisa de inculpatul minor intruneste elementele constitutive ale infractiunii de furt calificat, prev.de art.208 alin.1 comb.cu art.209 alin.1 lit.e Cod penal cu aplic.art.99 si urm.Cod penal.
4.In ziua de 28.03.2008, in jurul orelor 14,00, in timp ce se deplasa pe strada Viitorului din cartierul Magurele, partea vatamata minora U. B. T. a fost vazuta de catre inculpatul minor P. V. cand vorbea la telefonul mobil cu mama sa.
Inculpatul minor P. V. era impreuna cu prietenul sau R. F., si i-a propus sa fure telefonul partii vatamate minore, insa acesta s-a eschivat si a plecat pe o strada laterala, spunand ca nu doreste sa fie partas la comiterea unei asemenea fapte.
Dupa ce minora U. B. T. a inchis telefonul si l-a pus in buzunar, inculpatul minor P. V. a acostat-o si a intrebat-o daca a gasit niste bani.
Profitand de neatentia victimei, inculpatul minor a introdus mana in buzunarul gecii acesteia si i-a sustras telefonul marca "Motorola V 360"(seria IMEI354786012792988), moment in care partea vatamata minora a inceput sa strige dupa ajutor.
Vazand aceasta, inculpatul minor a amenintat-o ca o taie cu cutitul daca mai tipa si dupa aceea, a fugit pe strada Plantelor, pentru a nu fi vazut de alte persoane.
In timpul  cercetarilor, telefonul sustras a fost recuperat si restituit partii vatamate, care nu mai are pretentii si nu se mai constituie parte civila, prejudiciul produs in valoare de 600 lei, fiind reparat in natura.
S-a retinut ca fapta descrisa realizeaza continutul constitutiv al infractiunii de talharie, prev.de art.211 alin.1 si 2 Cod penal cu aplic.art.99 si urm.Cod penal.
In acest caz, fapta de talharie a fost savarsita de inculpatul minor in modalitatea agresivitatii morale (amenintarea cu acte de violenta) indreptata impotriva partii vatamate, de natura a-i infrange nu numai impotrivirea la deposedarea sa de bunul respectiv, dar si pentru a-si asigura direct indepartarea de la locul faptei.
5.In noaptea de 02/03.05.2008, in jurul orelor 24,00, inculpatul Tudor Eugen se intorcea de la un bar si in timp ce se deplasa pe strada Libertatii din municipiul Turnu Magurele, a hotarat sa sustraga radiocasetofonul din autoturismul "Dacia 1310" cu numar de inmatriculare TR-99-BIL, apartinand partii vatamate R. S. C.
Asigurandu-se ca in jur nu se afla nici o persoana, inculpatul, dupa ce a spart cu o piatra geamul portierei dreapta fata, a introdus mana pe geam si a smuls radiocasetofonul cu CD-player, marca LG, de sub bordul autoturismului.
La scurt timp a plecat si cand a ajuns acasa, a ascuns bunul furat.
In zilele urmatoare a vandut radiocasetofonul martorului N. C. M., la pretul de 100 lei.
In cursul cercetarilor radiocasetofonul a fost recuperat de la martor si restituit partii vatamate, care l-a recunoscut ca fiind bunul sau.
Martorul N. C. M. a declarat ca se constituie parte civila in proces cu suma de 100 lei, reprezentand pretul platit inculpatului pentru radiocasetofonul cumparat.
Partea vatamata R. S. C. a declarat ca valoarea prejudiciului produs este de 249,9 lei si nu se mai constituie parte civila in proces, intrucat si-a recuperat bunul furat.
Fapta de mai sus s-a retinut ca realizeaza continutul constitutiv al infractiunii de furt calificat prev. si ped.de art.208 alin.1 comb. cu art.209 alin.1 lit.g,i Cod penal.
6.in noaptea de 05/06.06.2008, inculpatul minor P. V. impreuna cu faptuitorul S. M., s-a deplasat cu caruta cu cal apartinand unchiului sau, pe strada Traian din municipiul Turnu Magurele, de unde au sustras 10 longrine metalice si doua capace metalice (din fonta) de canalizare, in valoare totala de 2.400 lei.
Longrinele in greutate de 90 kg fiecare, erau montate pe strada Traian si apartin SC"T."SA, Sectia Turnu Magurele.
Prejudiciul produs a fost recuperat partial, cele doua capace de canalizare si 8 din cele 10 longrine furate, au fost predate de catre S. N., care le cumparase de la inculpati si le depozitase la locuinta numitei B. D., aceasta fiind plecata in Spania.
Din adresa nr.107 din 06.06.2008, S.C."T." SA A., reiese ca se constituie parte civila in proces cu suma de 400 lei, care reprezinta contravaloarea celor doua longrine metalice profil U 140 nerecuperate.
Fapta descrisa mai sus s-a retinut ca intruneste elementele constitutive ale infractiunii de furt calificat, prev.si ped.de.art.208 alin.1 comb cu art.209 alin.1 lit.a,g Cod penal cu aplic.art.99 si urm.Cod penal.
7.In seara zilei de 22.08.2008, orele 22,30, inculpatul P. V. insotit de faptuitorul minor S. M. (13 ani), a plecat de acasa cu caruta cu cal apartinand unchiului sau, P. D. L., deplasandu-se in oras pentru a cara fier vechi, ca sa-l vanda si sa faca rost de bani.
Cand au ajuns pe strada Rusca, in spatele magazinului SC"S"SRL din municipiul T. M., acestia au sustras o teava metalica in valoare de 500 lei, fiind prinsi in flagrant de catre un echipaj de politie.
Intrucat prejudiciul produs a fost recuperat in intregime, partea civila a comunicat ca nu s-a mai constituit parte civila in procesul penal (adresa nr.01/06.01.2009 a SC"S. C."SRL T. M.).
Fapta descrisa mai sus s-a retinut ca intruneste elementele constitutive ale infractiunii de furt calificat, prev.si ped.de.art.208 alin.1 comb.cu art.209 alin.1 lit.a,g,i Cod penal, cu aplic.art.99 si urm.Cod penal.
8.In ziua de 05.09.2008, inculpatii P. C., P. V.(minor)si C. E., au mers in afara orasului si de pe terenul apartinand partii vatamate P. S., situat in zona terenurilor cultivate cu vita de vie din apropierea SC"E."SA T. M., folosind un cleste"gura de lup" au sustras mai multi spalieri si piese metalice fiind surprinsi dupa aceea, de catre o patrula de jandarmi.
Partea vatamata a estimat prejudiciul  la suma de 1.000 lei, reprezentand recolta de struguri compromisa, sarmele de sustinere a vitei de vie taiate, precum si contravaloarea manoperei.
Desi prejudiciul produs a fost recuperat partial, prin valorificarea bunurilor sustrase la pret de fier vechi, partea vatamata P. S. a declarat ca nu se mai constituie parte civila in proces (declaratia partii vatamate din 01.04.2009).
Fapta descrisa s-a retinut ca realizeaza continutul constitutiv al infractiunii de furt calificat prev.de art.208 alin.1 comb.cu art.209 alin.1 lit.a,i Cod penal cu aplic.art.75 lit.c Cod penal si art.99 si urm.Cod penal.
9. In ziua de 05.10.2008, inculpatii P. C., V. E. si C. E. s-au intalnit, hotarand impreuna sa fure fier vechi si sa-l valorifice la centrul de colectare a fierului vechi, pentru a face rost de bani.
Au plecat de acasa cu caruta cu cal si cand au ajuns la sediul SC"M." SRL Turnu Magurele, inculpatii V. E. si C. E. au escaladat gardul si au sustras din curtea societatii mai multe profile metalice(un profil U 80 in lungime de 2 ml., un cornier de 50 mm.in lungime de 2 ml.si 3 profile I 150 mm.in lungime de 40 cm.),prejudiciul produs fiind in valoare de 115 lei.
Inculpatul Paun Ciprian a ramas afara la atelajul hipo si a mutat profilele metalice mai departe de gardul imprejmuitor.
Fiind observati de paznici, inculpatii au fugit prin curtile societatii vecin, insa la scurt timp au fost prinsi doar inculpatii Paun Ciprian si Vaduva Eduard, care au fost imobilizati de paznicii SC"A." SRL.
La locul comiterii faptei au sosit organele de politie, care dupa ce i-au legitimat si identificat pe cei doi inculpati, i-au condus la sediul politiei pentru cercetari.
Profilele metalice furate au fost gasite langa gardul imprejmuitor si predate sefului formatiunii de paza din cadrul SC"M. V."SRL,Punct de lucru Turnu Magurele.
Fapta descrisa mai sus s-a retinut ca realizeaza continutul constitutiv al infractiunii de furt calificat, prev.si ped.de.art.208 alin.1 comb.cu art.209 alin.1 lit.a,i Cod penal.
10.In ziua de 30.09.2008, inculpatii T. E. si S. I. s-au deplasat cu caruta cu cal in zona fostului C.A.P."C. T." din cartierul Odaia si, prin efractie, au sustras dintr-un garaj, proprietatea partii vatamate G. E., patru roti metalice, in greutate totala de 442 kg.
Ulterior, portile metalice in valoare de 171,5 lei au fost predate la centrul de  colectare a fierului vechi apartinand SC"Y."SRL Turnu Magurele, de catre inculpatul T. E., pe numele bunicii sale, D. C..
11. In ziua de 01.10.2008, inculpatii P. C., .P V. si C. E. s-au deplasat si ei cu caruta cu cal la fostul C.A.P."C.A T." si din incinta unui alt grajd, care apartine tot partii vatamate G. E., au sustras prin efractie, profile metalice"U", foi de tabla neagra de diferite dimensiuni, mai multe bucati de cornier si tevi metalice, in greutate totala de 262 kg.si in valoare de 101,6 lei.
Toate acestea au fost predate la centrul de colectare SC"Y."SRLBunurile furate au fost restituite partii vatamate G. E., care s-a constituit in continuare parte civila in proces cu suma de 3.200 lei, reprezentand contravaloarea celor 7 stupi de albine sustrasi in acea perioada (2.100 lei)s i contravaloarea profilelor si tevilor metalice nerecuperate(1.100 lei).
Fapta descrisa s-a retinut ca intruneste elementele constitutive ale infractiunilor de furt calificat, prev.si ped.de.art.208 alin.1 comb. cu art.209 alin.1 lit.a,i Cod penal(priveste fapta de furt din 30.09.2008)si art.208 alin.1 comb.cu art.209alin.1 lit.a,i Cod penal (priveste fapta din 01.10.2008).
12. In seara zilei 31.10.2008, in jurul orelor 23,15, inculpatii: P. V.i, P. C. si C. E. s-au deplasat cu caruta cu cal la SC"I. C." SRL de pe str.P. din municipiul Turnu Magurele si dupa ce au escaladat gardul, au sustras din incinta societatii 4 scaune din material plastic de culoare alba(cu picioare din fier) si o masa din pal melaminat, pe care le-au incarcat in atelajul hipo.
In timp ce se deplasau pe str.Soseaua Alexandriei pentru a ajunge acasa, inculpatii au fost prinsi de o patrula de politie, care i-a condus la sediul de politie pentru cercetari.
Bunurile sustrase in valoare totala de 600 lei au fost restituite numitului I. G., administratorul SC"I. C."SRL, care a declarat ca nu mai are pretentii si nu se constituie parte civila in proces.
Prin sentinta penala nr.142 din 20 iulie 2010, Judecatoria Turnu Magurele, in baza art. 211 alin. 2  lit. b,c si alin. 2 indice1 lit. a C.p. cu aplic. art. 99 si urm. C.p. a condamnat pe inculpatul P. V., fiul lui D. si al I., , la  pedeapsa de 5(cinci) ani inchisoare pentru fapta de talharie in dauna partii vatamate Poncea Cristina Madalina.
 In baza art. 208 alin. 1 C.p. comb. cu art. 209 alin. 1 lit. a,i C.p. cu aplic. art. 99 si urm. C.p. a condamnat pe acelasi inculpat la pedeapsa de 2(doi) ani si 6(sase) luni inchisoare pentru fapta de furt calificat in dauna partii vatamate S S..
     In baza art. 208 alin. 1 comb. cu art. 209 alin. 1 lit. e C.p. cu aplic. art. 99 si urm. C.p. a condamnat pe acelasi inculpat la pedeapsa de 2(doi) ani si 6(sase) luni inchisoare pentru fapta de furt calificat in dauna partii vatamate B. I..
In baza art. 211 alin. 1 si 2 lit. c C.p. cu aplic. art. 99 si urm. C.p. a condamnat pe acelasi inculpat la pedeapsa de 3(trei) ani si 6(sase) luni inchisoare pentru fapta  savarsita in dauna partii vatamate U. B.-T..
In baza art. 208 alin. 1 C.p.  comb. cu art. 209 alin. 1 lit. a,g,e C.p. cu aplic. art. 99 si urm. C.p. a condamnat pe acelasi inculpat la pedeapsa de 2(doi) ani si 7(sapte) luni inchisoare pentru fapta de furt calificat  in dauna partii vatamate S.C. " T." S.A.
In baza art. 208 alin. 1 C.p.  comb. cu art. 209 alin. 1 lit. a,g,i C.p. cu aplic. art. 99 si urm. C.p. a condamnat pe acelasi inculpat la pedeapsa de 2(doi) ani si 8(opt) luni inchisoare pentru fapta de furt calificat  in dauna partii vatamate S.C."S. COM"SRL.
In baza art. 208 alin. 1 C.p.  comb. cu art. 209 alin. 1 lit. a,i C.p. cu aplic. art. 99 si urm. C.p. a condamnat pe acelasi inculpat la pedeapsa de 2(doi) ani si 9(noua) luni inchisoare pentru fapta de furt calificat  in dauna partii vatamate P. S..
In baza art. 208 alin. 1 C.p.  comb. cu art. 209 alin. 1 lit. a,g,i C.p. cu aplic. art. 99 si urm. C.p. a condamnat pe acelasi inculpat la pedeapsa de 2(doi) ani si 10(zece) luni inchisoare pentru fapta de furt calificat  in dauna partii vatamate G. E..
In baza art. 33 lit.a si 34 lit.b C.p. a contopit pedepsele aplicate inculpatului P. V., urmand ca acesta sa execute pedeapsa cea mai grea de 5(cinci) ani inchisoare.
In baza art. 211 alin. 2  lit. b,c si alin. 2 indice 1 lit. a C.p. cu aplic. art. 75 lit. c C.p. a condamnat pe inculpatul  T. E., ., la pedeapsa de 7(sapte) ani inchisoare pentru fapta de talharie in dauna partii vatamate P. C. M..
In baza art. 208 alin. 1 comb. Cu art. 209 alin. 1 lit. g,i C.p. a condamnat pe acelasi inculpat la pedeapsa de 3(trei) ani inchisoare pentru fapta de furt calificat in dauna partii vatamate R. S..
In baza art. 208 alin. 1 comb. cu art. 209 alin. 1 lit. a C.p. cu aplic. art. 75 lit. c C.p.  a condamnat pe acelasi inculpat la pedeapsa de 3(trei) ani si 2(doua) luni  inchisoare pentru fapta de furt calificat in dauna partii vatamate G. E..
In baza art. 33 lit. a si 34 lit. b C.p. a contopit pedepsele aplicate inculpatului T. E. urmand ca acesta sa execute pedeapsa cea mai grea de 7(sapte) ani inchisoare.
In baza art. 221 rap. la art. 211 alin. 1 C.p. cu aplic. art. 99 si urm. C.p. a condamnat pe inculpatul V. E. la pedeapsa de 2(doi) ani inchisoare pentru fapta de tainuire in  dauna partii vatamate P. C. M..
In baza art. 208 alin. 1 C.p.  comb. cu art. 209 alin. 1 lit. a,i C.p. cu aplic. art. 99 si urm. C.p. a condamnat pe acelasi inculpat la pedeapsa de 1(un) an si 10(zece) luni inchisoare pentru fapta de furt calificat  in dauna partii vatamate S.C."M." SRL.
In baza art. 33  lit. a si 34 lit. b C.p. a contopit pedepsele aplicate inculpatului V. E. zis " R." urmand ca acesta sa execute pedeapsa cea mai grea de 2(doi) ani inchisoare.
In baza art. 81 C.p. rap. la art. 110 C.p. a dispus suspendarea conditionata a executarii pedepsei de 2(doi) ani inchisoare aplicata inculpatului V. E. .pe o durata de 4(patru) ani si a atras atentia inculpatului asupra disp. art. 83 C.p.
In baza art. 208 alin. 1 C.p.  comb. cu art. 209 alin. 1 lit. a,i C.p. cu aplic. art. 75 lit. c C.p. a condamnat pe inculpatul P. C., .la pedeapsa de 3(trei) ani inchisoare pentru fapta de furt calificat in dauna partii vatamate P. S..
In baza art. 208 alin. 1 C.p.  comb. cu art. 209 alin. 1 lit. a,i C.p. cu aplic. art. 75 lit. c C.p. a condamnat pe acelasi inculpat la pedeapsa de 3(trei) ani si 2(doua) luni inchisoare pentru fapta de furt calificat in dauna partii vatamate S.C."MITICOM" SRL.
In baza art. 208 alin. 1 C.p.  comb. cu art. 209 alin. 1 lit. a,i C.p. cu aplic. art. 75 lit. c C.p. a condamnat pe acelasi inculpat la pedeapsa de 3(trei) ani si 3(trei) luni inchisoare pentru fapta de furt calificat in dauna partii vatamate G. E..
In baza art. 208 alin. 1 C.p.  comb. cu art. 209 alin. 1 lit. a,g,i C.p. cu aplic. art. 75 lit. c C.p. a condamnat pe acelasi inculpat la pedeapsa de 3(trei) ani si 5(cinci) luni inchisoare pentru fapta de furt calificat in dauna partii vatamate S.C. "I." SRL.
In baza art. 33  lit. a si 34 lit. b C.p.  a contopit pedepsele aplicate inculpatului P.. C., urmand ca acesta sa execute pedeapsa cea mai grea de 3(trei) ani si 5(cinci) luni inchisoare.
In baza art. 208 alin. 1 C.p.  comb. cu art. 209 alin. 1 lit. a,i C.p. cu aplic. art. 75 lit. c C.p. a condamnat pe inculpatul C. E., . la pedeapsa de 3(trei) ani inchisoare pentru fapta de furt calificat in dauna partii vatamate S. S..
In baza art. 208 alin. 1 C.p.  comb. cu art. 209 alin. 1 lit. a,i C.p. cu aplic. art. 75 lit. c C.p. a condamnat pe acelasi inculpat la pedeapsa de 3(trei) ani si 2(doua) luni inchisoare pentru fapta de furt calificat in dauna partii vatamate P. S..
In baza art. 208 alin. 1 C.p.  comb. cu art. 209 alin. 1 lit. a,i C.p. cu aplic. art. 75 lit. c C.p. a condamnat pe acelasi inculpat la pedeapsa de 3(trei) ani si 3(trei) luni inchisoare pentru fapta de furt calificat in dauna partii vatamate S.C."MITICOM" SRL.
In baza art. 208 alin. 1 C.p.  comb. cu art. 209 alin. 1 lit. a,i C.p. cu aplic. art. 75 lit. c C.p. a condamnat pe acelasi inculpat la pedeapsa de 3(trei) ani si 4(patru)) luni inchisoare pentru fapta de furt calificat in dauna partii vatamate G. E..
In baza art. 208 alin. 1 C.p.  comb. cu art. 209 alin. 1 lit. a,g,i C.p. cu aplic. art. 75 lit. c C.p. a condamnat pe acelasi inculpat la pedeapsa de 3(trei) ani si 6(sase) luni inchisoare pentru fapta de furt calificat in dauna partii vatamate S.C. "I." SRL.
In baza art. 33 lit.a si 34 lit. b C.p. a contopit pedepsele aplicate inculpatului  C. E. urmand ca acesta sa execute pedeapsa cea mai grea de 3(trei) ani si 6(sase) luni inchisoare.
In baza art. 221alin. 1 C.p. rap. la art. 211 alin. 1 C.p. cu aplic. art. 99 si urm. C.p. a condamnat pe inculpatul  R. I., la pedeapsa de 2(doi) ani inchisoare pentru fapta de tainuire in  dauna partii vatamate P. C. M..
In baza art. 81 C.p. rap. la art. 110 C.p. a dispus suspendarea conditionata a executarii pedepsei inchisorii aplicata inculpatului R. I.l  pe o durata de 4(patru) ani si atrage atentie inculpatului asupra disp. art. 83 C.p.
In baza art. 71 C.p. a interzis inculpatilor  P. V., T. E., P. C. si C. E., drepturile prev. de art. 64 lit. a teza a II-a, b C.p. incepand cu data ramanerii definitive a hotararii de condamnare si pana la terminarea executarii pedepsei.
In baza art. 71 C.p. a dispus interzicerea drepturilor prev. de art. 64 lit. a teza a II-a, b C.p. inculpatilor V. E. . si R. I. cu titlu de pedeapsa accesorie si in baza art. 71 alin. 5 C.p. pe durata suspendarii conditionate a executarii pedepsei inchisorii aplicata inculpatilor V. E. . si  R. I. a dispus suspendarea si executarea pedepselor accesorii.
In baza art. 118 lit. b C.p. a dispus confiscarea de la inculpatii P. V., P. C. si C. E. a unui cleste("gura de lup") prevazut cu doua manere de cauciuc de culoare neagra cu lungime de 14 cm fiecare si grosimea de 3,5 cm prinse intre ele cu un surub si o parghie la care este atasata "gura de lup", prinse de manerele clestelui cu doua suruburi tivite, cele doua placi cu doua bride metalice de 10 cm lungime si 3,5 cm. grosime si prinse cu doua suruburi.
A obligat pe inculpatul P. V. in solidar cu partea responsabila civilmente P. D.r, pe inculpatul V. E. in solidar cu partea responsabila civilmente V. V., pe inculpatul R. I. in solidar cu partea responsabila civilmente R. G., pe inculpatul T. E. sa plateasca partii civile P. C. M.. 708 lei despagubiri civile.
A obligat pe inculpatul P. V. in solidar cu partea responsabila civilmente P. D. sa plateasca partii civile B. I. 750 lei despagubiri civile.
A obligat pe inculpatul P. V. in solidar cu partea responsabila civilmente P. D.r sa plateasca cu inculpatul  C. .E partii civile S. S. 1800 lei despagubiri civile.
 A obligat pe inculpatul P. V. in solidar cu partea responsabila civilmente P. D., pe inculpatul T. E., P. C. si C. E. sa plateasca partii civile G. E. 3200 lei despagubiri civile.
A constatat reparat prin restituirea bunului  prejudiciul de 1068 lei cauzat partii civile P. C. M. de inculpatii .P V. T. E., V. E. si R. I., prejudiciul de 600 lei cauzat partii vatamate U. B. T. de inculpatul P. V., prejudiciul de 2400 lei cauzat partii vatamate S.C."T." S.A de inculpatul P. V., prejudiciul de 500 lei cauzat partii vatamate S.C "S." SRL de inculpatul P. V.i, prejudiciul de 1000 lei cauzat partii vatamate P..i cauzat partii vatamate S.C. "I  cauzat partii vatamate  R. S. C. de inculpatul T. E..
A obligat pe inculpatul V. E. in solidar cu partea responsabila civilmente V. V., pe inculpatul P. C. si C. .E. sa plateasca partii civile S.C. "M."SRL 115 lei despagubiri civile.
  A obligat pe inculpatul T. E. sa plateasca martorului N. C.-M. 100 lei despagubiri civile.
A obligat pe inculpatul P. V. in solidar cu partea responsabila civilmente P. D. sa plateasca in contul RO50TREZ6065041XXX000285 al Spitalului Judetean Teleorman la Trezoreria Alexandria suma de 255 lei reprezentand costul expertizei  psihiatrice, pe inculpatul T. E. la 255 lei costul expertizei psihiatrice, pe inculpatul R. I. in solidar cu partea responsabila civilmente R. G. la 85 lei costul expertizei psihiatrice, pe inculpatul V. E. solidar cu partea responsabila civilmente V. V. la 85 lei costul expertizei psihiatrice,sume ce vor fi virate in contul Spitalului Judetean Teleorman mai sus mentionat.
A obligat pe inculpatul P. V. in solidar cu partea responsabila civilmente P. D. la 2000 lei(douamii) lei cheltuieli judiciare catre stat, pe inculpatul T. E. la 1800 lei cheltuieli judiciare catre stat, pe inculpatul P. . la 1800 lei cheltuieli judiciare catre stat , pe inculpatul C. E. la 2000 lei cheltuieli judiciare catre stat, pe inculpatul V. E. in solidar cu partea responsabil civilmente V. V.l la 1000 lei cheltuieli judiciare catre stat si pe inculpatul R. I. in solidar cu partea responsabila civilmente R. G. la 700 lei cheltuieli judiciare catre stat.
Prin decizia penala nr. 79/20.12.2012, Tribunalul Teleorman a admis apelurile declarate de apelantii inculpati T. E. . si C. E. impotriva sentintei penale nr.142 din 20 iulie 2010 pronuntata de Judecatoria Turnu Magurele, pe care a desfiintat-o si a trimis cauza spre rejudecare aceleiasi instante.
Instanta de control judiciar a retinut faptul ca sentinta penala nr.142 a fost pronuntata de Judecatoria Turnu Magurele la data de 20 iulie 2010, inainte de intrarea in vigoare a Legii nr.202/2010, prin care a fost abrogat alin.1 al. art.484 Cod Procedura Penala,  text de lege potrivit caruia judecarea cauzei privind o infractiune savarsita de un minor se face in prezenta acestuia, cu exceptia cazului cand minorul s-a sustras de la judecata.
S-a retinut ca in cauza dedusa judecatii, inculpatul minor R. I.  nu a fost prezent si nici nu a existat dovada ca s-a sustras de la judecata, instanta nesocotind dispozitiile referitoare la judecarea cauzei savarsita de un minor, incalcare ce atrage nulitatea hotararii pronuntate.
Dupa casare, cauza a fost inregistrata la aceasta instanta sub acelasi numar, 162/329/2010* din data de 28 decembrie 2011.
Situatia de fapt retinuta si  relatata in rechizitoriu este retinuta si de instanta, rezultand cu certitudine din urmatoarele mijloace de proba administrate in cauza:rezolutia de incepere a urmaririi penale, procesele-verbale de cercetare la locul savarsirii faptelor, plangerile si sesizarile partilor vatamate/partilor civile, declaratiile partilor vatamate si declaratiile reprezentantilor societatilor comerciale pagubite, plansele fotografice, dovezile de predare-primire, adresele societatilor privind recuperarea bunurilor si constituirea de parti-civile, procesele-verbale de constatare a infractiunilor flagrante, copii adeverinte de primire si de plata intocmite de SC"Y." SRL, fisele de cazier judiciar ale inculpatilor, copii certificate de nastere privind pe faptuitorii minori S. M. si P. F., rapoartele de constatare medico-legala (psihiatrica) emise de S.M.P. Teleorman, declaratiile martorilor audiati in cauza, declaratiile inculpatilor, referatul de terminare a urmaririi penale nr.170174 intocmit de Politia municipiului Turnu Magurele la data de 15.12.2009, procesele-verbale de prezentare a materialului de urmarire penala.
In cauza s-a dispus si s-au intocmit referate de evaluare  pentru inculpatii minori de catre Serviciul de Probatiune de pe langa Tribunalul Teleorman.
Instanta, constatand ca din probele administrate in faza de urmarire penala rezulta ca faptele inculpatilor sunt stabilite si sunt suficiente date cu privire la persoana lor pentru a permite stabilirea unor pedepse, a admis cererea inculpatilor pentru aplicarea procedurii recunoasterii vinovatiei prevazuta de art.320 ind.1 cod procedura penala  in sedinta publica din data de 22 februarie 2012 pentru inculpatii P. V., T. E., P. C., C. E. si R. I. si in sedinta publica de astazi, 28 martie 2012 pentru inculpatul V. E. si, ca atare, va pronunta condamnarea acestora prin reducerea limitelor pedepselor cu cate 1/3.
In drept, faptele savarsite de inculpati intrunesc elementele constitutive ale urmatoarelor infractiuni:- inculpatul P. V. a savarsit infract. prev.si ped.de art.211 alin.2 lit.b,c si alin.21 lit.a C.p. cu aplic.art.99 si urm C.p. in dauna partii vatamate P. C. M.,  art.208 alin.1 comb.cu art.209 alin.1 lit.a,i C.p. cu aplic.art.99 si urm. C.p., in dauna partilor vatamate S. S., P. S., G. E.,  art.208 alin.1 comb.cu art.209 alin.1 lit.e C.p. cu aplic.art.99 si urm. C.p., in dauna partii vatamate B. I.,  art.211 alin.1 si 2 lit.c C.p. cu aplic.art.99 si urm C.p. in dauna partii vatamate U. B. T.,  art.208 alin.1 comb.cu art.209 alin.1 lit.a,g,e C.p. cu aplic.art.99 si urm. C.p., in dauna partii vatamate SC T. SA,  art.208 alin.1 comb.cu art.209 alin.1 lit.a,g,i C.p. cu aplic.art.99 si urm. C.p., in dauna partilor vatamate SC S. SRL, SC I. SRL; pentru toate infractiunile cu aplic.disp.art.33 lit.a C.p., -- inculpatul T. E. a sav.infractiunea. prev.si ped.de art.211 alin.2 lit.b,c si alin.21 lit.a C.p. cu aplic.art.75 lit.c C.p. in dauna partii vatamate P. C. M.,  art.208 alin.1 comb.cu art.209 alin.1 lit.g,i C.p., in dauna partii vatamate R. S. C.,  art.208 alin.1 comb.cu art.209 alin.1 lit.a C.p. cu aplic.art.75 lit.c C.p., in dauna partii vatamate G. E; pentru toate infractiunile cu aplic.disp.art.33 lit.a C.p., - inculpatul V. E., ." a savarsit infractiunea. prev.si ped.de art.221 Cod penal, raportat la art.211 alin.1 C.p. cu aplic.art.99 si urm. C.p. in dauna partii vatamate P. C. M., art.208 alin.1 comb.cu art.209 alin.1 lit.a,i C.p., cu aplic.art.99 si urm.C.p.in dauna partii vatamate SC M. SRL; pentru ambele infractiuni cu aplic.disp.art.33 lit.a C.p., - inculpatul P. C. a savarsit infract.prev.si ped.de art.208 alin.1 comb.cu art.209 alin.1 lit.a,i C.p. cu aplic. art.75 lit.c. C.p., in dauna partilor vatamate P. S., G. E., SC M. SRL,  art.208 alin.1 comb.cu art.209 alin.1 lit.a,g,i C.p. cu aplic. art.75 lit.c. C.p., in dauna partii vatamate SC I. SRL; pentru toate infractiunile cu aplic.disp.art.33 lit.a C.p.,  - inculpatul C. E. a savarsit infract.prev.si ped.de art.208 alin.1 comb.cu art.209 alin.1 lit.a,i C.p. cu aplic. art.75 lit.c. C.p., in dauna partilor vatamate S. S., Papacica S., G. E., SC M. SRL,  art.208 alin.1 comb.cu art.209 alin.1 lit.a,g,i C.p. cu aplic. art.75 lit.c. C.p., in dauna partii vatamate SC I. SRL; pentru toate infractiunile cu aplic.disp.art.33 lit.a C.p., -inculpatul R. I a savarsit infract. prev.si ped.de art.221 alin.1 C.p.rap.la art.211 al.1 Cod penal, cu aplic.art.99 si urm. C.p. in dauna partii vatamate P. C. M., infractiuni pentru care au fost trimisi in judecata, instanta retinand aceeasi incadrare juridica.
In baza acestor texte de lege se va pronunta condamnarea inculpatilor.
La individualizarea pedepselor conform art.72 Cod penal se are in vedere gradul de pericol social al faptelor savarsite, imprejurarile concrete in care au savarsit faptele, pozitia sincera a inculpatilor in timpul judecatii , perseverenta infractionala a acestora in savarsirea de obicei a faptelor de furt in  general si de talharie in special, prejudiciile n-au fost recuperate decat cele ce-au putut fi gasite la inculpati sau alte persoane carora le vanduse iar valoarea celorlalte prejudicii este relativ mare.
Instanta va avea in vedere antecedentele penale ale inculpatilor P. V., P. C., T. E., C. E., care, din timpul minoritatii, au perseverat in a savarsi fapte de furt si talharie.
Asa fiind instanta constata ca pentru acesti inculpati nu exista temeiuri care sa conduca la aplicarea unor pedepse sub limita speciala prevazuta de lege , ci dimpotriva de aplicare a unor pedepse cu inchisoare usor ridicate fata de minimul special prevazut de lege cu executare in regim de detentie , deoarece scopul preventiv-educativ al legii penale numai astfel poate fi atins.
Sentinta penala nr. 142/20.07.2010 pronuntata de Judecatoria Turnu Magurele a ramas definitiva in privinta condamnatilor P. V., V. E., P. C. si C. E. .
Sentinta a fost apelata doar de inculpatul T. E., iar ulterior punerii in executare si de catre inculpatul C. E..
In baza sentintei nr. 142/20.07.2010 s-au emis forme de executare pentru inculpatii care nu au declarat apel in termenul legal , inclusiv mandatele de executare a pedepsei inchisorii nr. 241/2010, privind pe inculpatul P. C. si 242/2010, privind pe inculpatul C. E.
Intrucat formele de executare nu au fost anulate odata cu desfiintarea sentintei, forme emise asa cum s-a aratat mai sus, la data cand sentinta era definitiva, Judecatoria Turnu Magurele prin sentinta penala nr. 235/28.12.2011 a admis contestatia la executare formulata din oficiu de Judecatoria Turnu Magurele prin Biroul executari penale,  si a dispus anularea formelor de executare emise in baza sentintei penale nr. 142 din 20 iulie 2010 a Judecatoriei Turnu Magurele, pronuntata in dosarul penal nr. 162/329/2010 si punerea de indata in libertate a inculpatilor P. C. si C. E. .
Inculpatul C. E. a inceput executarea pedepsei la data de 16 decembrie 2010 ( 1 zi efectuata in arestul din Finlanda si incarcerat in Romania la data de 17 decembrie 2010 - conform adresei nr. 1820991/RAC/20.12.2010 din dosarul nr. 162.1/329/2010 al Judecatoriei Turnu Magurele - fila 48 si adresa Penitenciarului Giurgiu nr. 234153/22.12.2010 din dosarul nr. 3676/329/2011 al Judecatoriei Turnu Magurele - fila 57) , iar inculpatul P. C. la data de 17.08.2010 conform adresei nr. 20034/MR/17.10.2010 a I.P.J. Teleorman - fila 50 din dosarul nr. 3676/329/2011. Ambii inculpati au fost pusi in libertate la data de 28 decembrie 2011.
In baza art. 343 C.pr.pen. si art. 88 C.pen. va deduce pentru inculpatul C  E. din pedeapsa durata executata de la 16 decembrie 2010 la 28 decembrie 2011si pentru  inculpatul P. C. va  deduce din pedeapsa durata executata de la 17 august 2010 la 28 decembrie 2011.
In ce priveste pe inculpatul P. V., pedeapsa ce i-a fost aplicata prin sentinta penala nr. 142/20.07.2010 a Judecatoriei Turnu Magurele i-a fost contopita prin sentinta penala nr. 796/22.03.2011 a Judecatoriei Craiova, sentinta prin care a fost anulat mandatul emis de Judecatoria Turnu Magurele in baza sentintei nr. 142/20.07.2010, sentinta care asa cum s-a aratat mai sus, a fost casata ca trimitere spre rejudecare, iar inculpatul nu a inceput executarea pedepsei aplicate prin sentinta ce a fost casata.
De altfel, la sesizarea Judecatoriei Turnu Magurele, Judecatoria Craiova a  inlaturat contopirea pedepsei aplicata prin sentinta nr. 142/20.07.2010 a Judecatoriei Turnu Magurele ( fila 148 din dosarul 162/329/2010* ).
In privinta inculpatilor R. I. si V. E.,  instanta avand in vedere imprejurarile concrete in care au savarsit fapta, respectiv de tainuire la infractiunea de talharie, iar pentru inculpatul V. E. si o fapta de furt calificat, pozitia sincera a acestora si faptul ca sunt infractori primari , apreciaza ca scopul pedepsei poate fi atins prin aplicarea unei pedepse neprivative de libertate, in conformitate cu disp.art.81 Cod penal, respectiv de suspendare conditionata a executarii pedepsei. De altfel, aceeasi modalitate le-a fost aplicata prin sentinta casata, si ca atare in recursul inculpatilor instanta nu le poate crea o situatie mai grava.
Instanta, in conformitate cu disp.art.110 Cod penal , va fixa termenul de incercare pe o durata de 2 ani la care se va adauga cuantumul pedepsei si va atrage atentia inculpatilor asupra disp.art.83 Cod penal.
In baza art. 71 C.p. va interzice inculpatilor  P. V., T. E., P. C. si C. E., drepturile prev. de art. 64 lit. a teza a II-a si lit. b C.p. incepand cu data ramanerii definitive a hotararii de condamnare si implinirea varstei de 18 ani pentru inculpatii minori, de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare pentru inculpatii majori si pana la terminarea executarii pedepsei.
In baza art. 71 C.p. va dispune interzicerea drepturilor prev. de art. 64 lit. a teza a II-a si lit. b C.p. inculpatilor V. E. . si R. I. cu titlu de pedeapsa accesorie si in baza art. 71 alin. 5 C.p. pe durata suspendarii conditionate a executarii pedepsei inchisorii aplicata inculpatilor V. E. . si  R. I. se suspenda si executarea pedepselor accesorii.
In baza art. 118 lit. b C.p. va dispune confiscarea de la inculpatii P. V., P. C. si C. E. a unui cleste("gura de lup") prevazut cu doua manere de cauciuc de culoare neagra cu lungime de 14 cm fiecare si grosimea de 3,5 cm prinse intre ele cu un surub si o parghie la care este atasata "gura de lup", prinse de manerele clestelui cu doua suruburi tivite, cele doua placi cu doua bride metalice de 10 cm lungime si 3,5 cm. grosime si prinse cu doua suruburi.
Cu  privire la latura civila a cauzei, instanta constata ca o parte din  prejudicii au fost recuperate de partile vatamate, fiind vorba de bunuri sustrase si gasite la inculpati, sau la alte persoane carora le-au comercializat.
Multe prejudicii n-au fost reparate, partile vatamate constituindu-se parti civile in proces, inculpatii fiind de acord sa le achite contravaloarea asupra carora n-au facut vreo  obiectiune.
 Asa fiind, instanta avand in vedere si disp.art.14 si urm Cod procedura penala, cat si cele prev.de art. 998 si urm Cod civil va obliga pe inculpatul P. V. in solidar cu partea responsabila civilmente P. D., pe inculpatul V. E. in solidar cu partea responsabila civilmente V. V., pe inculpatul R. I. in solidar cu partea responsabila civilmente R. G., pe inculpatul T. E. sa plateasca partii civile P. C. M. 708 lei despagubiri civile.
Va obliga pe inculpatul P. V. in solidar cu partea responsabila civilmente P. D.r sa plateasca partii civile B. I. 750 lei despagubiri civile.
Va obliga pe inculpatul P. V. in solidar cu partea responsabila civilmente P. D. sa plateasca cu inculpatul  C. E. partii civile S. S.1800 lei despagubiri civile.
Va obliga pe inculpatul P. V. in solidar cu partea responsabila civilmente P. D., pe inculpatul T. E., P. C. si C. . sa plateasca partii civile G. E.
 3200 lei despagubiri civile.
Va constata reparat prin restituirea bunului  prejudiciul de 1068 lei cauzat partii civile P. C. M. de inculpatii P. V., T. E., V. E. si R. I., prejudiciul de 600 lei cauzat partii vatamate U. B. T. de inculpatul P. V., prejudiciul de 2400 lei cauzat partii vatamate S.C."T." S.A de inculpatul P. V. .prejudiciul de 500 lei cauzat partii vatamate S.C "S." SRL de inculpatul P. V., prejudiciul de 1000 lei cauzat partii vatamate P. S. de inculpatii P. V., P. C. si C. E., prejudiciul de 600 lei cauzat partii vatamate S.C. "I."SRL de inculpatii .P. V., P. C., C. E., prejudiciul de 100 lei cauzat partii vatamate  R. S. C. de inculpatul T. E..
Va obliga pe inculpatul V. E. in solidar cu partea responsabila civilmente V. V, pe inculpatul P. C. si C. E. sa plateasca partii civile S.C. "M."SRL 115 lei despagubiri civile.
Martorul N. C. M. a cumparat de la inculpatul  T. E. un radiocasetofon cu CD-player marca LG, nestiind provenienta acestui bun, oferindu-i 100 lei, bunul fiind apoi ridicat de organele de politie, cu ocazia cercetarilor si restituit partii civile R. S.-C..
Avand in vedere textele de lege sus-mentionate, dar si principiul imbogatirii fara just temei instanta va obliga pe inculpatul T. E. sa restituie martorului N. C.-Ma.  care a cerut inapoierea banilor, respectiv suma de 100 lei cu titlu de despagubiri civile.
Vazand si disp.art.189 si urm Cod procedura penala, instanta va obliga pe inculpatul P. V. in solidar cu partea responsabila civilmente P. D. sa plateasca in contul RO50TREZ6065041XXX000285 al Spitalului Judetean Teleorman la Trezoreria Alexandria suma de 255 lei reprezentand costul expertizei  psihiatrice, pe inculpatul T. E. la 255 lei costul expertizei psihiatrice, pe inculpatul R. I. in solidar cu partea responsabila civilmente R. G. la 85 lei costul expertizei psihiatrice, pe inculpatul V. E. solidar cu partea responsabila civilmente V. V. la 85 lei costul expertizei psihiatrice,sume ce vor fi virate in contul Spitalului Judetean Teleorman mai sus mentionat.
Va obliga pe inculpatul P. V. in solidar cu partea responsabila civilmente P. D. la 2200 lei  cheltuieli judiciare catre stat, pe inculpatul T. E. la 2000 lei cheltuieli judiciare catre stat, pe inculpatul P. C. la 2000 lei cheltuieli judiciare catre stat , pe inculpatul C. E. la 2200 lei cheltuieli judiciare catre stat, pe inculpatul V. E.. in solidar cu partea responsabil civilmente V. .la 1200 lei cheltuieli judiciare catre stat si pe inculpatul R. I.in solidar cu partea responsabila civilmente R. G. la 900 lei cheltuieli judiciare catre stat.
Onorariul in suma de 2400 lei pentru avocat oficiu la instanta de judecata pentru avocat P. C. I. va fi avansat din fondurile Ministerului Justitiei si Libertatilor Cetatenesti.
La 4 iulie 2011 a fost inregistrata sub nr. 2204/329/2011 la Judecatoria Turnu Magurele cererea formulata de inculpatul C. E. pentru rejudecarea cauzei in baza art. 3221 C.pr.pen. Dosarul a fost conexat prin incheierea din data de 8 februarie 2012 la dosarul cauzei de fond nr. 162/329/2010* aflat in cursul judecatii, dupa casare, cu trimitere spre rejudecare si astfel aceasta cerere a ramas ca fara obiect, urmand a fi respinsa ca atare de catre instanta.
Sursa: Portal.just.ro


Alte spete Infractiuni

Anulare proces verbal de contraventie - Hotarare nr. 1417 din data de 17.10.2017
Infractiuni - Decizie nr. 250 din data de 25.10.2016
Infractiuni - Decizie nr. 241 din data de 10.11.2016
TRAFIC DE DROGURI - Sentinta penala nr. 4 din data de 18.01.2017
infractiunea de schimbare, fara respectarea prevederilor legale, a destinatiei fondurilor obtinute din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta - Sentinta penala nr. 65 din data de 16.06.2015
consumul ilicit de droguri - Sentinta penala nr. 173 din data de 05.12.2014
Trafic de droguri - Sentinta penala nr. 158 din data de 22.10.2014
Infractiunile de incaierare ?i ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea linistii publice, tentativa la omor calificat. Concursul real de infractiuni - Sentinta penala nr. 66 din data de 23.03.2011
Plangere contraventionala - Sentinta civila nr. 261 din data de 22.04.2010
infractiuni privind circulatia pe drumurile publice - Sentinta penala nr. 66 din data de 04.06.2009
- Sentinta civila nr. 306 din data de 17.06.2009
- Sentinta penala nr. 68 din data de 10.06.2009
Recursul inculpatului, declarat pe latura civila, nu este intemeiat, deoarece inculpatul este cel care este obligat sa suporte prejudiciul creat partii civile APIA, prin fapta comisa. Raspunderea civila delictuala a inculpatului intervine pentru fapta pro - Decizie nr. 727/R din data de 23.09.2013
Infractiuni la legi speciale – Calitatea de subiect activ principal, pasiv principal si pasiv secundar la infractiunile prev. la art. 37 alin. 1 si art. 38 alin. 1 din Legea nr. 319/2006 – privind protectia muncii. - Decizie nr. 152 din data de 20.02.2013
Laboratoarele din cadrul Serviciilor Medico Legale Judetene care nu au infiintate, prin hotararea directiilor judetene de sanatate publica si cu avizul institutelor de medicina legala competente, laboratoare de specialitate cum ar fi cele prevazute in ar - Sentinta penala nr. 17/F din data de 20.02.2013
Intemeierea hotararii de condamnare si pe declaratiile date de martor in faza de urmarire penala, in situatia imposibilitatii audierii sale in prima instanta si in recurs, nu incalca dispozitiile art. 6 paragraf 3 lit. d din Conventia Europeana a Dreptur - Decizie nr. 134/R din data de 14.02.2013
Potrivit art.181 alin.2 Cod penal, la stabilirea in concret a gradului de pericol social se tine seama de modul si mijloacele de savarsire a faptei, de scopul urmarit, de imprejurarile in care fapta a fost comisa, de urmarea produsa sau care s-ar fi ... - Decizie nr. 1004/R din data de 02.12.2011
In verificarea dispozitiilor art. 64 alin. 2/2 Cod procedura penala, procedura stabilirii alcoolemiei inculpatului a fost una legala si cu respectarea dispozitiilor in materie. Potrivit art. 14 alin.3 din OMS nr. 376 din 10 aprilie 2006, in situati... - Decizie nr. 895/R din data de 03.11.2011
Legea sanctioneaza persoana depistata in trafic si care pare sub influenta alcoolului, de a se sustrage de la recoltarea probelor biologice in vederea stabilirii alcoolemiei. In lipsa unor motive temeinice, de natura a justifica refuzul recoltarii pr... - Decizie nr. 733/R din data de 29.09.2011
Trafic de persoane. Trafic de minori. Modalitati alternative de realizare a elementului material. Sedinta de judecata. Caracterul ei secret. Luarea masurii de siguranta a interzicerii exercitarii functiei in indeplinirea careia un inculpat a comis fa... - Decizie nr. 38/Ap din data de 01.03.2011