InfoDosar.ro | Jurisprudenta | Spete Judecatoria Sectorului 4 Bucuresti

Contopire pedepse

(Sentinta penala nr. 306 din data de 10.02.2010 pronuntata de Judecatoria Sectorului 4 Bucuresti)

Domeniu Recidiva. Concurs de infractiuni. Pluralitate intermediara | Dosare Judecatoria Sectorului 4 Bucuresti | Jurisprudenta Judecatoria Sectorului 4 Bucuresti

R O M A N I A
JUDECATORIA SECTORULUI 4 BUCURESTI-SECTIA PENALA

DOSAR NR. ....................

 Sentinta penala nr...................
SEDINTA PUBLICA DE LA .......................
INSTANTA CONSTITUITA DIN:
PRESEDINTE:  .........................
 GREFIER:      ..............................

MINISTERUL PUBLIC - Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 4 Bucuresti a fost reprezentat de procuror ..........................
Pe rol cererea de contopire formulata de petentul condamnat .........................
      Dezbaterile au avut loc in sedinta publica de la ..................., fiind consemnate in incheierea de sedinta de la acea data. Avand nevoie de timp pentru a delibera, instanta a amanat pronuntarea la .......................

      I N S T A N T A
      
      La data de .................. a fost inregistrata pe rol cererea de contopire a pedepselor formulata de petentul condamnat ......................... Petentul a solicitat contopirea pedepselor pe care le executa si deducerea perioadei arestarii.
      Analizand actele si lucrarile dosarului, instanta retine:
      1. Prin s.pen. nr..................... pronuntata de Judecatoria Drobeta Turnu Severin, definitiva prin neapelare, ........................ a fost condamnat la doua pedepse a cate 3 ani inchisoare pentru doua infractiuni prev. de art.208 alin.1-209 alin.1 lit.g,i C.p. (fapte din ............... si din ....................).
      In temeiul art.85 C.p. a fost anulata suspendarea conditionata a executarii pedepsei de 1 an inchisoare aplicata prin s.p. nr................... a Judecatoriei Oravita. Au fost contopite pedepsele de 3 ani inchisoare aplicate in cauza cu pedeapsa de 1 an inchisoare aplicata prin s.p. nr....................... a Judecatoriei Oravita si s-a aplicat pedeapsa cea mai grea, de 3 ani inchisoare.
      A fost emis MEPI nr................ din ..................
      Executarea pedepsei a inceput la ............... si expira la .....................
      2. Prin s.pen. nr.................... pronuntata de Judecatoria Oravita, definitiva prin neapelare la ...................., ..................... a fost condamnat la pedeapsa de 3 luni inchisoare pentru infractiunea prev. de art.70 al.1 din Legea nr................... (fapta din ..................).
      A fost emis MEPI nr................ din .......................
      Executarea pedepsei a inceput la ...................... si expira la ..................
      3.  Prin s.pen. nr................... pronuntata de Judecatoria Deta, definitiva prin neapelare la ...................., ..................... a fost condamnat la pedeapsa de 8 luni inchisoare pentru infractiunea prev. de art.70 al.1 din OUG nr.105/2001 aprobata prin Legea nr............... cu aplic. art.37 lit.a C.p. (fapta din .................).
      In temeiul art.83 C.p. a fost revocat beneficiul suspendarii conditionate a executarii pedepsei de 1 an inchisoare aplicata prin s.p. nr.................. a Judecatoriei Oravita, urmand ca inculpatul sa execute pedeapsa de 1 an si 8 luni inchisoare.
      A fost emis MEPI nr......... din .......................
      Executarea pedepsei a inceput la ............... si expira la ..................
      Instanta constata ca infractiunile pentru care a fost condamnat petentul sunt concurente, fiind comise inainte de a interveni o condamnare definitiva pentru vreuna dintre ele, motiv pentru care va admite cererea, in baza art.449 alin.1 lit.a Cod procedura penala.
      Va descontopi pedeapsa rezultanta de 3 ani inchisoare aplicata prin s.p. nr................. pronuntata de Judecatoria Drobeta Turnu Severin in pedepsele componente, pe care in baza art.36 alin.2, art.33 lit.a rap. la art.34 lit.b Cod penal, le va contopi cu pedepsele aplicate prin s.p. nr..................... a Judecatoriei Oravita si s.p. nr.................... a Judecatoriei Deta.
      In final, petentul condamnat va executa pedeapsa cea mai grea de 3 ani inchisoare, cu aplicarea art.71, art.64 alin.1, lit.a teza a II-a si lit.b Cod penal.
      In baza art.36 alin.3 si art.88 Cod penal, se va deduce din pedeapsa perioada executata de la .................... la zi. Vor fi anulate mandatele de executare si se va emite un nou mandat.
      Cheltuielile judiciare vor ramane in sarcina statului.
      
      PENTRU ACESTE MOTIVE
      IN NUMELE LEGII
        HOTARASTE:
      
      In baza art.449 alin.1 lit.a Cod procedura penala admite cererea de contopire a pedepselor formulata de petentul condamnat ..................... (fiul lui .................., nascut la .................. in .................., ................... CNP ...................., detinut in Penitenciarul Bucuresti-Jilava).
      Descontopeste pedeapsa rezultanta de 3 ani inchisoare aplicata prin sentinta penala nr...................... pronuntata de Judecatoria Drobeta Turnu Severin in pedepsele componente:
      -  cele doua pedepse a cate 3 ani inchisoare aplicate in cauza;
      - pedeapsa de 1 an inchisoare aplicata prin sentinta penala nr.................... pronuntata de Judecatoria Oravita.
      In baza art.36 alin.2, art.33 lit.a rap. la art.34 lit.b Cod penal, contopeste cele doua pedepse a cate 3 ani inchisoare si pedeapsa de 1 an inchisoare mentionate mai sus, repuse in individualitatea lor, cu pedeapsa de 3 luni inchisoare aplicata prin sentinta penala nr.................. pronuntata de Judecatoria Oravita si cu pedeapsa indivizibila de 1 an si 8 luni inchisoare aplicata prin sentinta penala nr................... pronuntata de Judecatoria Deta.
      Aplica pedeapsa cea mai grea de 3 ani inchisoare.
      Face aplicarea art.71, art.64 alin.1, lit.a teza a II-a si lit.b Cod penal.
      In baza art.36 alin.3 si art.88 Cod penal, deduce din pedeapsa perioada executata de la ................. la zi.
      Anuleaza MEPI nr........................ din .................. emis de Judecatoria Drobeta Turnu Severin, MEPI nr.................... din .................. emis de Judecatoria Oravita si MEPI nr......... din .............. emis de Judecatoria Deta si dispune emiterea unui nou mandat de executare a pedepsei inchisorii.
      In baza art.192 alin.3 Cod procedura penala, cheltuielile judiciare avansate de stat raman in sarcina acestuia.
      Onorariul pentru asistenta juridica din oficiu se plateste conform Protocolului incheiat intre Ministerul Justitiei si Uniunea Nationala a Barourilor din Romania.
      Cu drept de recurs in termen de 10 zile, de la pronuntare pentru Ministerul Public si de la comunicare pentru petentul condamnat.
      Pronuntata in sedinta publica, azi, ........................
      
      PRESEDINTE                                                         GREFIER      
      ................................. ....................................
        Red.Dact/M.C./5 ex./23.02.2010



1


Sursa: Portal.just.ro


Alte spete Recidiva. Concurs de infractiuni. Pluralitate intermediara

Contopire de pedepse. Tehnica juridica de contopire. - Decizie nr. 567 din data de 28.09.2006
anulare act - Hotarare nr. **** din data de 25.06.2015
ordonanta presedintiala exercitare autorit parinteasca si stabilire locuinta minori - Hotarare nr. **** din data de 25.02.2015
ordonanta presedintiala modificare program vizita si obligatie de a face - Hotarare nr. **** din data de 06.02.2015
partaj bunuri comune - Hotarare nr. **** din data de 12.10.2015
plangere contraventionala - circulatie - Hotarare nr. **** din data de 18.05.2015
act in constatare clauze abuzive, lipsa calitatii procesuale pasive, prescriptie - Hotarare nr. **** din data de 14.04.2014
actiune in constatare - Hotarare nr. **** din data de 02.03.2014
actiune in constatare nulitate absoluta exceptia lipsei calitatii procesuale active - Hotarare nr. **** din data de 02.10.2014
anulare proces verbal - Hotarare nr. **** din data de 16.12.2014
cererea de acordare a statutului de refugiat si acordare protectie subsidiara cu privire la petent - Hotarare nr. **** din data de 14.08.2014
contestatie la executare drepturi banesti plati compensatorii - Hotarare nr. **** din data de 05.05.2014
obligatie de a face - demoleze acoperis constructie - Hotarare nr. **** din data de 14.04.2014
plangere contraventionala exceptie de nelegalitate, dispozitie de ridicare auto - Hotarare nr. **** din data de 14.04.2014
pretentii exceptia prescriptieii dreptului material la actiune - Hotarare nr. **** din data de 25.11.2014
pretentii imbogatire fara justa cauza , lipsa calitatii procesuale active si pasive - Hotarare nr. **** din data de 14.07.2014
pretentii neindeplinirea obligatiei contractuale - Hotarare nr. **** din data de 25.11.2014
pretentii - Hotarare nr. **** din data de 02.03.2014
raspunderer delictuala executare lucrari fara autorizatie de construire lucrari executate cu deficiente - Hotarare nr. **** din data de 07.04.2014
revendicare uzucapiune accesiune cerere de interventie lipsita de interes - Hotarare nr. **** din data de 03.02.2014