InfoDosar.ro | Jurisprudenta | Spete Tribunalul Hunedoara

Trafic de droguri

(Sentinta penala nr. SP43/2008 din data de 31.03.2009 pronuntata de Tribunalul Hunedoara)

Domeniu Individualizare | Dosare Tribunalul Hunedoara | Jurisprudenta Tribunalul Hunedoara

R O M A N I A
TRIBUNALUL HUNEDOARA – SECTIA PENALA


SENTINTA PENALA NR. 43/2008 DOSAR NR.  4210/97/2007


Sedinta publica din 11 februarie 2008

PRESEDINTE: ………………….. - presedinte sectie penala
………………….. - grefier

Parchetul de pe langa Tribunalul Hunedoara a fost reprezentat de catre d-ra prim procuror adjunct …………...

Pe rol fiind  pronuntarea asupra cauzei penale privind pe inculpatii  C.C – S., B.A. – H. si V.R. – M., trimisi in judecata pentru  infractiunile prev. si ped. de art.  2 alin. 1, art. 3 alin. 2, art. 4 alin. 2 din Legea nr. 143/2000 s.a.
Se constata ca mersul dezbaterilor si sustinerile orale ale partilor au fost consemnate in incheierea de sedinta din data de 30 ianuarie 2008, incheiere care face parte integranta din prezenta sentinta.


TRIBUNALUL,


Asupra cauzei penale de fata:
Prin rechizitoriul nr. 29D/P/2007 al Ministerului Public- DIICOT- Biroul Teritorial Hunedoara s-a dispus trimiterea in judecata a inculpatilor:
1.C.C – S., fiul ………, pentru infractiunile prev.si ped.de :
- art.2 al.1 din Legea nr.143/2000, cu aplic.art.41 al.2 C.p.
- art.3 al.2 din Legea nr.143/2000,
- art.4 al.1 din Legea nr.143/2000, cu aplic.art.41 al.2 C.p.
- art.4 al.2 din Legea nr.143/2000,cu aplic.art.33 lit.a C.p.
2. B.A. – H. , fiul lui ………… pentru infractiunile prev.si ped.de :
- art.2 al.1 din Legea nr.143/2000, cu aplic.art.41 al.2 C.p.
- art.4 al.1 din Legea nr.143/2000, cu aplic.art.41 al.2 C.p.cu aplic.art.33 lit.a C.p.
3. V.R. – M., fiica lui …….. pentru infractiunile prev.si ped.de :
- art.2 al.1 din Legea nr.143/2000,
- art.4 al.1 din Legea nr.143/2000, cu aplic.art.41 al.2 C.p.cu aplic.art.33 lit.a C.p.
Inculpatii C.C S. si B.A. H. au fost trimisi in judecata in stare de arest preventiv, iar inculpata V.R. M. in stare de libertate.
Masura arestarii preventive a inculpatilor a fost inlocuita cu masura preventiva a obligarii de a nu parasi tara, prin incheierile  din data de 12 octombrie 2007 si 05 decembrie 2007.
Analizand actele si lucrarile dosarului, respectiv proces-verbal de sesizare din oficiu , rezolutii de delegare , rezolutie de incepere a urmaririi penale ordonante de extindere a urmaririi penale , rezolutie de autorizare a efectuarii de perchezitii corporale si asupra autovehiculului , proces-verbal de depistare , cerere autorizare perchezitii domiciliare , incheiere de autorizare a perchezitiilor domiciliare, autorizatii si procese-verbale de efectuare a perchezitiilor , ordonanta autorizare investigator acoperit si colaborator , proces-verbal de transcriere a convorbirilor telefonice , procese-verbale si dovezi de restituire de bunuri , rapoarte de constatare tehnico-stiintifica , ordonanta de aplicare a sechestrului si actele de predare a banilor la trezorerie si BCR ,  declaratiile inculpatilor , instanta retine urmatoarele:
In fapt:
Inculpatul C.C-S., zis „L.”, este consumator de droguri de circa 3 ani, in general el consumand droguri de risc, respectiv cannabis.
In luna iulie 2007, inculpatul s-a deplasat in Olanda, in Amsterdam, unde a participat la un festival „White Sensation”. Acolo a cumparat droguri de mare risc, respectiv un gram cocaina, cu suma de 80 euro, de la un strain neidentificat, pe care a detinut-o in vederea consumului propriu, fara drept. De fapt, inculpatul a consumat o parte din cocaina achizitionata, restul aducandu-l in Romania, ambalat intr-un staniol aflat in buzunarul unei haine. Inculpatul a trecut granita Romaniei cu autoturismul personal pe la Punctul de Trecere a Frontierei Cenad.
Aceste droguri – cocaina – au fost gasite asupra inculpatului C.C-S. cu ocazia perchezitiei corporale la care a fost supus in data de 14.09.2007, constatandu-se ca mai detinea cantitatea de 0,2 gr droguri de mare risc.
In ultimele luni, inculpatul C.C-S. a cumparat droguri de risc, respectiv cannabis, de la inculpatul B.A.-H. care, la randul sau, le-a cumparat de la un cetatean strain cu care se intalnea in localuri publice situate in incinta strandului din municipiul Arad. Drogurile erau cumparate cu suma de 50 lei/gram.
Cei doi inculpati s-au cunoscut prin intermediul invinuitei M. A.-C., o prietena comuna din Timisoara, care obisnuieste si ea sa consume droguri de risc.
In data de 11.08.2007, inculpatul C.C-S., impreuna cu inculpata V.R.-M. si B. D., precum si cu prietena acestuia din urma, numita D.E., au plecat cu un autoturism in Ungaria, la Budapesta, unde se desfasura un festival de muzica, din Timisoara luand-o cu ei si pe M.A.-C.
La festival, cei de mai sus s-au intalnit si cu inculpatul B.A.-H. si, profitand de faptul ca inculpatul C.C-S. isi sarbatorea la acea data si ziua de nastere, au consumat bauturi alcoolice si au asistat la recitalurile de muzica.
Inculpatii au consumat droguri de risc, respectiv cannabis, pe care le-au cumparat de la cetateni marocani prezenti la acel festival. Cu aceasta ocazie inculpatul B.A.-H. a cunoscut-o pe inculpata V.R.-M., afland ca este prietena celuilalt inculpat.
Astfel, in data de 16.08.2007, dupa o intelegere prealabila dintre inculpatii C.C-S. si B.A.-H., acesta din urma s-a intalnit  in municipiul Arad cu inculpata V.R.-M., careia i-a dat 5 gr cannabis, aceasta platindu-i din bani personali suma de 250 lei in schimbul drogurilor. Cu aceeasi ocazie, inculpatul B.A.-H. a preparat o tigara cu cannabis, din care inculpata a tras cateva fumuri in masina, pe marginea soselei Arad – Oradea. Faptul ca inculpata a tras cateva fumuri dintr-o tigara cu cananbis reiese si din convorbirea purtata cu inculpatul C.C-S. in aceeasi zi, la orele 14:36, inculpatul dandu-si seama din tonul si exprimarea inculpatei  ca aceasta a consumat droguri.
Dupa toate acestea, inculpata a plecat la Oradea unde avea de rezolvat probleme de serviciu, seara ajungand acasa, in municipiul Deva, unde locuieste impreuna cu inculpatul C.C-S..
De altfel, in general inculpatul C.C-S. este cel care oferea cannabis-ul cumparat spre consum inculpatei V.R.-M..
In data de 18.08.2007, inculpatul C.C-S. s-a deplasat in Timisoara si, dupa pranz, a trimis mai multe SMS-uri, redactate in limba engleza, catre o persoana necunoscuta aflata in Ungaria, incercand sa-si procure droguri. In final, acea persoana i-a comunicat insa, intr-un limbaj codificat, ca nu poate sa-i ofere droguri decat in saptamana urmatoare.
In aceste conditii, inculpatul C.C-S. l-a contactat telefonic pe inculpatul B.A.-H., dupa care s-a deplasat in municipiul Arad la locuinta acestuia si a cumparat 15 gr cannabis contra sumei de 750 lei. Inculpatul C.C-S. a consumat o parte din aceste droguri imediat dupa intoarcerea in municipiul Deva, noaptea, fumand o tigara preparata impreuna cu numitul S.S.-F., in spatele barului „C.” patronat de acesta din urma.
In 05.09.2007, inculpatul C.C-S. s-a deplasat din nou la Arad impreuna cu numita O. Y.-G., cu autoturismul acesteia marca BMW Z4. Inculpatul C.C-S. a cumparat de la inculpatul B.A.-H. tot 15 gr cannabis, platind 750 lei. Toti trei au fumat o tigara preparata cu cannabis, oferita de el, chiar la el in locuinta. In masina, inculpatul C.C-S. a fumat oricum o tigara preparata din cannabis-ul cumparat de la inculpatul B.A.-H., impreuna cu O.Y.-G.
In aceeasi zi, la intoarcerea de la Timisoara inculpatul C. a ramas langa blocul in care locuieste S.F.-S. Acesta a coborat din apartamentul sau si l-a dus cu masina sa pe inculpatul C.C-S. acasa, pe drum cei doi fumand o tigara cu cannabis preparata de catre inculpat.
In data de 14.09.2007, inculpatul C. impreuna cu V.R.-M., P. F., M. C.-O. si M. A.-C. s-au deplasat la Arad, la locuinta inculpatului B.A.-H., acolo toti fumand cannabis, iar inculpatul C. a si cumparat 20 gr droguri de risc, platindu-i inculpatului B. suma de 500 lei si ramanandu-i dator cu inca 500 lei. De asemenea, a cumparat 5 gr cannabis cu suma de 250 lei si P. F., care il cunoaste pe inculpat intrucat au afaceri impreuna, legate de activitati pe internet.
Dupa aceasta, toti s-au deplasat la locuinta S. C. si S. E.-M., zisa „B.”, cei doi fiind concubini. Acolo s-au preparat din nou tigari cu cannabis, care au fost fumate de catre inculpatii C.  B., V.  si de  P. F., M. C.-O. si M. A.-C.. 
Inculpatul B.A.-H. sustine ca el a cumparat toate drogurile de risc care au fost vandute inculpatului C.C-S. si V.R.-M. si P.F. sau oferite spre consum celorlalte persoane mentionate mai sus , de la un cetatean strain cu care se intalnea la strandul din Arad.
Cu ocazia efectuarii perchezitiilor corporale, asupra inculpatului C.C-S. s-a gasit o punga cu cannabis si o cutie metalica cu cocaina, acest din urma drog de mare risc fiind cel adus din Olanda. Asupra inculpatului s-a gasit si o cutie de foite pentru tigari, marca OCB, astfel de foite gasindu-se si asupra inculpatei  V.R.-M..
Asupra invinuitului P.F. s-au gasit doua pungi din material plastic transparent, in fiecare dintre acestea aflandu-se cannabis, iar asupra inculpatului B.A.-H. s-a gasit un cantar electronic digital, cu urme de substanta vegetala de culoare verde, folosit in mod evident la cantarirea drogurilor oferite spre vanzare.
In urma perchezitiei domiciliare efectuate la locuinta inculpatului B.A.-H. au mai fost identificate cutii cu foite pentru confectionarea tigarilor, marca OCB, un dispozitiv pentru confectionarea tigarilor, de asemenea marca OCB, doua dispozitive artizanale din lemn si metal pentru maruntirea fragmentelor vegetale, care prezenta urme de substanta vegetala de culoare verde-oliv cu miros intepator si doua folii din aluminiu, de asemenea cu urme de astfel de substante. Au mai fost identificate doua mucuri de tigara, unul cu inscriptia „Kent”, urme de substanta vegetala pe un corp de mobila, care au fost ridicate si ambalate in folie de aluminiu.
In urma perchezitiei domiciliare efectuate la locuinta inculpatului C.C-S. si a inculpatei  V.R.-M. au fost gasite o cutie foite de tigari, marca OCB, un cantar electronic cu afisaj digital, prezentand urme de masa vegetala de culoare verde.
Din Raportul de constatare tehnico-stiintifica nr.381202/16.09.2007 rezulta ca inculpatul C.C-S. a avut asupra sa 18,9 gr cannabis si 0,2 gr substanta care contine cocaina in amestec cu fenacetina si procaina.
Din Raportul de constatare tehnico-stiintifica nr.381203/16.09.2007, avand ca obiect analizarea bunurilor ridicate de la inculpatul B.A.-H., rezulta ca filtrul de tigara inscriptionat Kent nu contine substante stupefiante sau psihotrope, dar celalalt filtru de tigara contine tetrahidrocannabinol, substanta psihotropa biosintetizata din planta cannabis, urme din aceasta substanta fiind identificate si pe cele doua foite din staniol.
In sarcina inculpatului C.C S. nu se va retine infractiunea prev. de art. 3 al. 2 din Legea nr. 143/2000, privind introducerea de droguri de mare risc, considerand ca fapta inculpatului de a-si procura din strainatate exclusiv pentru consum propriu un gram de cocaina se circumscrie infractiunii prev. de art. 4 al. 2 din Legea nr. 143/2000, referitoare la cumpararea si detinerea de droguri de mare risc.
In acest sens, in baza art. 334 Cod proc. penala, va fi admisa cererea inculpatului C. si va fi schimbata incadrarea juridica a infractiunii prev. de art. 3 al. 2 din Legea nr. 143/2000 in infractiunea prev. de art. 4 al. 2 din Legea nr. 143/2000.
Instanta retine ca infractiunea prev. de art. 3 al. 2 din Legea nr. 143/2000 este sanctionata cu inchisoarea de la 15 la 25 de ani si interzicerea unor drepturi, iar aceasta infractiune se refera la trecerea frauduloasa a drogurilor peste frontiera in scopul comercializarii .
In speta introducerea in tara a cocainei s-a facut exclusiv pentru consumul propriu al inculpatului fiind inacceptabil ca acesta sa fie sanctionat ca si persoanele care fac trafic cu aceste substante. Este evident ca inculpatul trebuie sanctionat pentru consum ilicit de droguri de mare risc si nu pentru trafic de droguri de mare risc, prin vointa legiuitorului unele actiuni care definesc traficul de droguri fiind absorbite in latura obiectiva a consumului de droguri, ca si in cazul de fata.
In drept:
Fapta inculpatului C.C-S. care, in mai multe randuri, in baza aceleiasi rezolutii infractionale, a cumparat, transportat si oferit droguri de risc, fara drept,  intruneste elementele constitutive ale infractiunii  prev.de art.2 al.1 din Legea nr.143/2000, modificata, cu aplic.art.41 al.2 C.p.
Fapta inculpatului C.C-S. care, in mai multe randuri, in baza aceleiasi rezolutii infractionale, a cumparat si detinut droguri de risc pentru consum propriu, fara drept, intruneste elementele constitutive ale infractiunii  prev.de art.4 al.1 din Legea nr.143/2000, modificata, cu aplic.art.41 al.2 C.p.
Fapta inculpatului C.C-S. de a cumpara, introduce in tara si de a detine droguri de mare risc pentru consum propriu, fara drept, intruneste elementele constitutive ale infractiunii  prev.de art.4 al.2 din Legea nr.143/2000, modificata.
Inculpatul a fost trimis in judecata pentru infractiunea prev. de art. 4 al. 2 din Legea nr. 143/2000, aceasta infractiune fiind retinuta si ca urmare a schimbarii incadrarii juridice din art. 3 al. 2 din Legea nr. 143/2000.
  Fapta inculpatului B.A.-H. care, in mai multe randuri, in baza aceleiasi rezolutii infractionale, a cumparat, transportat si oferit droguri de risc, fara drept,  intruneste elementele constitutive ale infractiunii  prev.de art.2 al.1 din Legea nr.143/2000, modificata, cu aplic.art.41 al.2 C.p.
Fapta inculpatului B.A.-H. care, in mai multe randuri, in baza aceleiasi rezolutii infractionale, a cumparat si detinut droguri de risc pentru consum propriu, fara drept, intruneste elementele constitutive ale infractiunii  prev.de art.4 al.1 din Legea nr.143/2000, modificata, cu aplic.art.41 al.2 C.p.
Fapta inculpatei  V.R.-M. de a cumpara, transporta si oferi droguri de risc, fara drept, intruneste elementele constitutive ale infractiunii  prev.de art.2 al.1 din Legea nr.143/2000, modificata.
Fapta inculpatei  V.R.-M. care, in mai multe randuri, in baza aceleiasi rezolutii infractionale, a detinut droguri de risc pentru consum propriu, fara drept, intruneste elementele constitutive ale infractiunii prev.de art.4 al.1 din Legea nr.143/2000, modificata, cu aplic.art.41 al.2 C.p.
Inculpatii  nu sunt cunoscuti cu antecedente penale. Recunosc si regreta faptele comise. Inculpatul C.C-S. a recunoscut initial savarsirea infractiunii de introducere in tara de droguri de mare risc, fara drept, inca de la momentul prinderii sale precizand ca a cumparat cocaina gasita asupra sa din Olanda, asa cum rezulta din procesul-verbal incheiat la data de 15.09.2007, recunoastere mentinuta atat in declaratia data in fata procurorului in prezenta aparatorului ales, cat si in fata judecatorului, cu ocazia prezentarii cu propunere de arestare preventiva. Ulterior, a revenit asupra tuturor acestor declaratii, sustinand ca a cumparat drogurile de mare risc de la o persoana din Timisoara, despre care nu poate preciza decat ca se numeste D., semnalmentele indicate nefiind de natura a conduce la identificarea acesteia. Inculpatul sustine ca nu poate indica elemente mai precise care sa poate duce la identificarea acestui „D.”, desi el insusi precizeaza ca il cunoaste de circa 4 ani si ca din vara anului 2006 a cumparat frecvent cannabis de la aceasta persoana.
Apreciem ca este evident ca inculpatul a declarat adevarul in cele trei imprejurari mentionate mai sus si ca revenirea si sustinerile ulteriore sunt de circumstanta, pentru a scapa de raspundere penala. Introducerea drogului de mare risc – cannabis va fi insa retinuta ca si actiune componenta a infractiunii prev. de art. 4 alin. 2 din Legea nr. 143/2000.
Inculpata V.R.-M. nu este cunoscuta cu antecedente penale. A recunoscut si regretat faptele comise.
La individualizarea judiciara a pedepselor se vor avea in vedere limitele speciale de pedeapsa, gradul de pericol social concret al infractiunilor, imprejurarile in care au fost savarsite faptele, persoana si conduita inculpatilor, care nu au antecedente penale, au fost sinceri, au asigurate mijloacele de trai si au dat dovezi clare de asumare a vinovatiei si constientizare a pericolului pe care il reprezinta consumul de droguri.
Referatele de evaluare efectuate in cauza atat de catre Serviciul de Probatiune de pe langa Tribunalul Hunedoara cat si de catre Centrele de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Hunedoara si Arad au evidentiat ca inculpatii au perspective de reintegrare in societate ridicate in cazul inculpatilor V.si B., respectiv medii in cazul inculpatului C., precum si trasaturi de personalitate pozitive in cazul celor trei inculpati, conturate de atitudinea acestora fata de munca, abilitatile profesionale, nivel intelectual ridicat, maturitate emotionala si dorinta de schimbare pozitiva.
Cei trei inculpati au fost luati in evidentele Centrelor de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Hunedoara si Arad unde s-au prezentat de buna-voie, la sugestia instantei, manifestand astfel interes pentru a dobandi ajutor calificat in vederea abandonarii consumului de droguri. De asemenea, instanta retine ca cei trei inculpati sunt incadrati in munca.
Avand in vedere gradul mai mic de implicare al inculpatei V.R. M. in savarsirea infractiunilor pentru care a fost trimisa in judecata, sinceritatea manifestata de aceasta inculpata, conduita procesuala adecvata, instanta va retine in favoarea acesteia circumstantele atenuante prev. de art. 74 lit. a,b,c Cod penal.
In considerarea celor mai sus expuse, retinand vinovatia inculpatilor instanta il va  condamna pe  inculpatul  C.C – S., la:
-3 ani inchisoare si 1 an interzicerea drepturilor prev. de art. 64 lit. a, b C.pen. pentru infractiunea prev. de art. 2 alin. 1 din Legea nr. 143/2000 cu aplic. art. 41 alin. 2 C.pen.;
-1 an inchisoare pentru infractiunea prev. de art. 4 alin. 1  din Legea nr. 143/2000 cu aplic. art. 41 alin. 2 C.pen.;
-2 ani inchisoare pentru infractiunea prev. de art. 4 alin. 2 din Legea nr. 143/2000, constand in fapta de cumpara, introduce in tara si a detine droguri de mare risc( cannabis) pentru consum propriu, fara drept , retinuta si ca urmare a schimbarii incadrarii juridice.
In baza art. 33 lit. a, art. 34 lit. b C.pen. vor fi contopite pedepsele de mai sus si se va aplica  inculpatului pedeapsa cea mai grea de  3 ani inchisoare si 1 an interzicerea  drepturilor prev. de art. 64 lit.a,b C.pen.
Va fi condamnat inculpatul B.A. – H.,  la:
-3 ani inchisoare si 1  an interzicerea drepturilor prev. de art. 64 lit.a,b C.pen. pentru infractiunea prev. de art.  2 alin. 1 din Legea nr. 143/2000, cu aplic. art. 41 alin. 2 C.pen.;
-1 an inchisoare pentru  infractiunea prev. de art. 4 alin. 1 din Legea nr. 143/2000 cu aplic. art. 41 alin. 2 C.pen.
In baza art. 33 lit.a, art. 34 lit. b C.pen. se vor contopi pedepsele de mai sus si se va aplica  inculpatului pedeapsa cea mai grea de  3 ani inchisoare si 1 an interzicerea drepturilor prev.  de art. 64 lit.a, b C.pen.
Se vor aplica inculpatilor pedepsele accesorii prev. de art. 64 lit.a,b Cod penal in conditiile art. 71 Cod penal.
Avand in vedere ca inculpatii C. si B. nu au mai fost condamnati anterior la pedeapsa inchisorii si comportarea acestora dupa comiterea faptei, instanta apreciaza ca pronuntarea condamnarii constituie un avertisment pentru acestia si chiar fara executarea pedepsei in regim de detentie  inculpatii nu vor mai savarsi infractiuni vizand consumul de droguri.
Astfel, in baza art. 861 C.pen. va suspenda  sub supraveghere  executarea pedepselor aplicate inculpatilor C.C – S. si B.A. – H. pe un termen de incercare compus din  durata acestora la care se va adauga  un interval de timp de  4 ani in cazul  inculpatului C.C – S. si de 2 ani in cazul inculpatului B.A. – H..
In baza art. 71 al. 4 Cod penal va suspenda si executarea pedepselor accesorii pe durata suspendarii executarii pedepselor principale.
Vor fi obligati inculpatii  sa respecte masurile  prev. de art. 86/3 alin. 1 lit. a,b,c,d C.pen.
Se va incredinta supravegherea inculpatului C.C – S. – Serviciului de Probatiune de pe langa Tribunalul Hunedoara, iar a inculpatului B.A. – H. – Serviciului de Probatiune de pe langa Tribunalul Arad.
Se va atrage atentia  inculpatilor asupra disp. art. 86/4 C.pen , privind posibilitatea revocarii suspendarii sub supraveghere in ipoteza savarsirii de noi infractiuni in termenul de incercare sau al nerespectarii masurilor dispuse.
Se va deduce  din pedepsele aplicate inculpatilor C.C – S. si B.A. – H.  durata retinerii si arestarii preventive  de la 15.09.2007 pana la  14.10.2007.
Inculpata V.R. – M., va fi condamnata la:
-1 an inchisoare pentru  infractiunea prev. de art. 2 alin. 1 din Legea nr. 143/2000 cu aplic. art. 74, 76 lit. c, 76 alin. 3 C.pen.;
- 4 luni inchisoare pentru infractiunea  prev. de art. 4 alin. 1 din Legea nr. 143/2000 cu aplic. art. 41 alin. 2 C.pen., art. 74, 76 lit.e C.pen.
In baza art. 33 lit.a, art. 34 lit. b C.pen. se va aplica inculpatei pedeapsa  cea mai grea de 1 an inchisoare.
Se va interzice inculpatei exercitiul drepturilor prev. de art.  64 lit. a, b C.pen.
Avand in vedere cuantumul pedepsei aplicate, faptul ca inculpata nu a mai fost condamnata anterior la pedeapsa inchisorii, instanta apreciaza ca scopul pedepsei poate fi atins chiar fara executarea acesteia, astfel incat in baza art. 81, 82 C.pen. si art. 71 alin. 4  C.pen. va suspenda conditionat executarea  pedepsei principale si a  pedepselor accesorii  pe un termen de incercare de 3 ani.
Se va atrage atentia inculpatei asupra dispozitiilor  art. 83 C.pen, privind posibilitatea revocarii suspendarii conditionate  in ipoteza savarsirii de noi infractiuni in termenul de incercare
In baza art. 17 alin. 2 din Legea nr. 143/2000 se va confisca de la inculpatul B.A. – H. suma de 2.250 lei si suma de 100 euro in favoarea statului.
Prin ordonanta din data de 04.10.2007, s-a dispus indisponibilizarea, prin aplicarea sechestrului, a sumei de 2.250 lei si 100 euro, apartinand inculpatului B.A.-H.. Masura asiguratorie a fost luata intrucat din probele administrate in cauza a rezultat ca inculpatul B.A.-H. a primit de la inculpatii C.C-S., V.R.-M. si numitul  P.F. suma totala de 2.500 lei in schimbul drogurilor vandute.
In  baza art. 17 alin. 1 din Legea nr. 143/2000 se va confisca in scopul distrugerii cantitatea de  25 gr. cannabis depusa la  Camera de corpuri delicte a Directiei Generale de Combatere a Criminalitatii Organizate Bucuresti, in plicuri cu cate 1,5 gr., 3 gr., 3,5 gr. si 17 gr. cannabis, sigilate  cu sigiliul tip MAI nr. 35988.
Se va mentine masura preventiva a  obligarii de a nu parasi tara dispusa fata de inculpatii C.C – S. si B.A. – H. prin incheierea penala din data de 05.12.2007 pana la solutionarea definitiva a prezentei cauze, aceasta masura fiind necesara pentru a asigura prezenta inculpatilor in cursul procedurilor judiciare ce ii  privesc si in considerarea  prevederilor art. 136 Cod proc. penala.
In baza art. 191 C.pr.pen. inculpatii vor fi obligati sa plateasca, fiecare, cate 400 lei cu titlu de cheltuieli judiciare catre stat.


PENTRU ACESTE MOTIVE
IN NUMELE LEGII
HOTARASTE:


In baza art. 334 Cod proc. penala, admite cererea formulata de inculpatul C.C – S. si schimba incadrarea juridica  a infractiunii prev. de art.  3 alin. 2 din Legea nr. 143/2000 in infractiunea prev. de art. 4  alin. 2 din Legea nr. 143/2000.
1.Condamna pe inculpatul C.C – S. zis „L.”, fiul lui ………., la:
-3 (trei) ani inchisoare si 1 (un) an interzicerea drepturilor prev. de art. 64 lit. a, b C.pen. pentru infractiunea prev. de art. 2 alin. 1 din Legea nr. 143/2000 cu aplic. art. 41 alin. 2 C.pen.;
-1 (un) an inchisoare pentru infractiunea prev. de art. 4 alin. 1  din Legea nr. 143/2000 cu aplic. art. 41 alin. 2 C.pen.;
-2 (doi) ani inchisoare pentru infractiunea prev. de art. 4 alin. 2 din Legea nr. 143/2000.
In baza art. 33 lit. a, art. 34 lit. b C.pen. contopeste pedepsele de mai sus si aplica  inculpatului pedeapsa cea mai grea de  3 (trei) ani inchisoare si 1 (un) an interzicerea  drepturilor prev. de art. 64 lit.a,b C.pen.
2.Condamna pe inculpatul B.A. – H., fiul lui la:
-3 (trei) ani inchisoare si 1 (un) an interzicerea drepturilor prev. de art. 64 lit.a,b C.pen. pentru infractiunea prev. de art.  2 alin. 1 din Legea nr. 143/2000, cu aplic. art. 41 alin. 2 C.pen.;
-1 (un) an inchisoare pentru  infractiunea prev. de art. 4 alin. 1 din Legea nr. 143/2000 cu aplic. art. 41 alin. 2 C.pen.
In baza art. 33 lit.a, art. 34 lit. b C.pen. contopeste pedepsele de mai sus si aplica  inculpatului pedeapsa cea mai grea de  3 (trei) ani inchisoare si 1 (un) an interzicerea drepturilor prev.  de art. 64 lit.a, b C.pen.
Aplica inculpatilor pedepsele accesorii prev. de art. 64 lit.a,b Cod penal in conditiile art. 71 Cod penal.
In baza art. 861 C.pen. suspenda  sub supraveghere  executarea pedepselor aplicate inculpatilor C.C – S. si B.A. – H. pe un termen de incercare compus din  durata acestora la care se adauga  un interval de timp de  4 (patru) ani in cazul  inculpatului C.C – S. si de 2 (doi) ani in cazul inculpatului B.A. – H..
In baza art. 71 al. 4 Cod penal suspenda si executarea pedepselor accesorii pe durata suspendarii executarii pedepselor principale.
Obliga pe inculpati  sa respecte masurile  prev. de art. 86/3 alin. 1 lit. a,b,c,d C.pen.
Incredinteaza supravegherea inculpatului C.C – S. – Serviciului de Probatiune de pe langa Tribunalul Hunedoara, iar a inculpatului B.A. – H. – Serviciului de Probatiune de pe langa Tribunalul Arad.
Atrage atentia  inculpatilor asupra disp. art. 86/4 C.pen.
Deduce  din pedepsele aplicate inculpatilor C.C – S. si B.A. – H.  durata retinerii si arestarii preventive  de la 15.09.2007 pana la  14.10.2007.
3.Condamna pe inculpata V.R. – M., fiica lui ………. la:
-1 (un) an inchisoare pentru  infractiunea prev. de art. 2 alin. 1 din Legea nr. 143/2000 cu aplic. art. 74, 76 lit. c, 76 alin. 3 C.pen.;
-4 (patru) luni inchisoare pentru infractiunea  prev. de art. 4 alin. 1 din Legea nr. 143/2000 cu aplic. art. 41 alin. 2 C.pen., art. 74, 76 lit.e C.pen.
In baza art. 33 lit.a, art. 34 lit. b C.pen. aplica inculpatei pedeapsa  cea mai grea de 1 (un) an inchisoare.
Interzice inculpatei exercitiul drepturilor prev. de art.  64 lit. a, b C.pen.
In baza art. 81, 82 C.pen. si art. 71 alin. 4  C.pen. suspenda conditionat executarea  pedepsei principale si a  pedepselor accesorii  pe un termen de incercare de 3 (trei) ani.
Atrage atentia inculpatei asupra dispozitiilor  art. 83 C.pen.
In baza art. 17 alin. 2 din Legea nr. 143/2000 confisca de la inculpatul B.A. – H. suma de 2.250 lei si suma de 100 euro in favoarea statului.
In  baza art. 17 alin. 1 din Legea nr. 143/2000 confisca in scopul distrugerii cantitatea de  25 gr. cannabis depusa la  Camera de corpuri delicte a Directiei Generale de Combatere a Criminalitatii Organizate Bucuresti, in plicuri cu cate 1,5 gr., 3 gr., 3,5 gr. si 17 gr. cannabis, sigilate  cu sigiliul tip MAI nr. 35988.
Mentine masura preventiva a  obligarii de a nu parasi tara dispusa fata de inculpatii C.C – S. si B.A. – H. prin incheierea penala din data de 05.12.2007 pana la solutionarea definitiva a prezentei cauze.
In baza art. 191 C.pr.pen. obliga inculpatii sa plateasca, fiecare, cate 400 lei cu titlu de cheltuieli judiciare catre stat.
Cu drept de apel in termen de 10 zile de la pronuntare.
Pronuntata in sedinta publica azi, 11 februarie 2008.


PRESEDINTE,
GREFIER,

TCM/CC/2 ex.
10.04.2008




Sursa: Portal.just.ro


Alte spete Individualizare

Reziliere contract de concesiune - Conditii - Decizie nr. 132/R din data de 07.02.2014
Rectificare carnet de munca. Dispozitii legale - Sentinta civila nr. 651/LM din data de 13.03.2014
Divort. Exerxitarea autoritatii parintesti - Decizie nr. 503/A din data de 25.09.2014
Atribuire folosinta imobil. O.P. - conditii de admisibilitate - Decizie nr. 404/A din data de 18.07.2014
Rezolutie antecontract de vanzare cumparare - Decizie nr. 607/R din data de 24.11.2014
LITIGIU DE ASIGURARI SOCIALE. CUMULUL PENSIEI DE INVALIDITATE GRADUL III CU INDEMNIZATIA AFERENTA UNEI FUNCTII PUBLICE. CONTESTATIE DECIZIE DEBIT - Sentinta civila nr. 6617/97/2010 din data de 18.04.2011
DECIZIE DE IMPUTARE. NELEGALITATEA EMITERII ACTULUI RAPORTAT LA DISP. ART. 169 (164) CODUL MUNCII republicat - Sentinta civila nr. 5773/97/2010 din data de 24.01.2011
ESFACEREA CONTRACTULUI INDIVIDUAL DE MUNCA PENTRU MOTIVE CARE NU TIN DE PERSOANA SALARIATULUI. NERESPECTAREA CRITERIILOR MINIMALE DE SELECTIE A PERSONALULUI CE URMEAZA A FI CONCEDIAT, PREVAZUTE DE CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA APLICABIL, RAPORTAT LA D... - Sentinta civila nr. 1521/97/2010 din data de 22.02.2011
NERESPECTAREA CLAUZELOR NEGOCIATE PRIN CONTRACTUL INDIVIDUAL DE MUNCA. CONSECINTA OBLIGARII ANGAJATULUI LA PLATA UNOR DESPAGUBIRI. - Sentinta civila nr. 1648/97/2010 din data de 24.02.2011
SANCTIONARE DISCIPLINARA. EXCEPTIA TARDIVITATII EMITERII DECIZIEI - Sentinta civila nr. 680/LM/2011 din data de 21.04.2011
GREVA DE AVERTISMENT. NEINDEPLINIREA CONDITIILOR IMPUSE DE LEGEA NR. 62/2011, A DIALOGULUI SOCIAL.NELEGALITATE - Sentinta civila nr. 1189/LM/2011 din data de 26.05.2011
DREPTURI SALARIALE ALE PERSONALULUI DIDACTIC. APLICAREA DISPOZITIILOR LEGALE PRIVIND PLATA AJUTORULUI FINANCIAR PENTRU ACHIZITIONAREA DE CARTI SI PROGRAME EDUCATIONALE IN FORMAT ELECTRONIC - Sentinta civila nr. 1921/LM/2011 din data de 15.11.2011
DESFACEREA CONTRACTULUI INDIVIDUAL DE MUNCA PENTRU MOTIVE CE NU TIN DE PERSOANA SALARIATULUI. RESPECTAREA CRITERIILOR PRIORITARE DE CONCEDIERE. NETEMEINICIA CONTESTATIEI. - Sentinta civila nr. 2250/LM/2011 din data de 27.10.2011
Desfacerea disciplinara a contractului individual de munca. Analiza temeiniciei masurii in raport de dispozitiile art.266 Codul Muncii - Sentinta civila nr. 376/LM/2011 din data de 28.02.2011
Litigiu de asigurari sociale. Contestarea deciziei de respingere a cererii privind acordarea pensiei de serviciu in baza Legii nr.303/2004. Decizie de debit emisa de Casa de Pensii pentru recuperarea diferentelor de pensie. - Sentinta civila nr. 334/LM/2011 din data de 22.02.2011
Conflict de munca. Modificarea unilaterala a contractului individual de munca fara acordul salariatului. Mentinerea postului desfiintat sub o alta denumire. Nelegalitate. - Sentinta civila nr. 320/LM/2011 din data de 22.02.2011
Conflict de munca. Gresita indicare a temeiului de drept in cazul desfacerii contractului de munca pe durata determinata inainte de expirarea termenului. Neacordarea daunelor morale - Sentinta civila nr. 318/LM/2011 din data de 22.02.2011
Indemnizatie de somaj. Stabilirea acesteia prin includerea in baza de calcul a platilor compensatorii. Nelegalitate. - Sentinta civila nr. 1664/LM/2010 din data de 16.11.2010
Desfiintarea postului ocupat de reclamant in cadrul procedurii de concediere colectiva. - Sentinta civila nr. 1598/LM/2010 din data de 09.11.2010
Litigiu de asigurari sociale. Recalcularea pensiei prin valorificarea veniturilor realizate in acord global, in raport de considerentele Deciziei Inaltei Curti de Casatie si Justitie nr. 30/2009 - Sentinta civila nr. 1567LM/2010 din data de 02.11.2010