ROMANIA
JUDECATORIA SECTORULUI .
SENTINTA PENALA
Sedinta publica de la .
Instanta constituita din:
PRESEDINTE: ..
GREFIER: .
Ministerul Public a fost reprezentat prin procuror ............................. din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului .........................................
Pe rol solutionarea cauzei penale privind pe inculpatul ................................, trimis in judecata pentru savarsirea infractiunii prev. de art. 215? alin. 1 C.pen. cu aplic. art. 41 alin. 2 C.pen.
Dezbaterile asupra fondului cauzei au avut loc in sedinta publica din data de ..............................., fiind consemnate in incheierea de sedinta de la acea data ce face parte integranta din prezenta sentinta, cand instanta, avand nevoie de timp pentru a delibera, a amanat pronuntarea la data de ................................. cand, in aceeasi compunere, a hotarat urmatoarele:
INSTANTA
Deliberand asupra cauzei penale de fata, constata urmatoarele:
Prin rechizitoriul nr. .................... din data de ............................. al Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului ..............................., inregistrat pe rolul acestei instante sub nr. ................................., s-a dispus punerea in miscare a actiunii penale si trimiterea in judecata a inculpatului ............................. cercetat sub aspectul savarsirii infractiunii de delapidare prev. de art. 215? alin. 1 C.pen. cu aplic. art. 41 alin. 2 C.pen.
S-a retinut in sarcina inculpatului faptul ca, in calitate de agent comercial al .................................., in perioada ........................................... in baza aceleiasi rezolutii infractionale, a comandat marfa in valoare totala de .................................... lei in numele a trei societati comerciale, marfa pe care acesta nu a livrat-o, ci a folosit-o in interes propriu.
Situatia de fapt retinuta in rechizitoriu s-a bazat pe plangerea formulata de partea civila ......................................................, facturi fiscale si alte inscrisuri, declaratii de martori, raport de constatare financiar-contabila. S-a mai aratat faptul ca nu s-a putut proceda la audierea inculpatului sau la prezentarea materialului de urmarire penala intrucat inculpatul s-a sustras urmaririi penale.
Dupa inaintarea dosarului instantei de judecata, constatandu-se lipsa de procedura cu inculpatul la adresa indicata de Parchet prin rechizitoriu ..................... str. ....................., nr. ................., bl. ................, sc............., et. .................... ap. ..................., Jud. ....................., instanta a dispus citarea acestuia la adresa din ......................, str. ....................., nr. ................., Jud. ......................., adresa cu care inculpatul figura in evidentele partii civile. Totodata, s-a dispus emiterea unei adrese catre ........................ care a confirmat faptul ca inculpatul apare in evidente cu ultima adresa mentionata.
Partea vatamata .................................. si-a mentinut constituirea de parte civila, solicitand insa obligarea inculpatului la plata doar a sumei de ........................... lei, reprezentand contravaloarea facturilor emise pentru societatea .............................. (f. ......................................... d.i.), din procesul verbal de mediere incheiat intre aparatoarea inculpatului si partea civila rezultand ca celelalte doua societati mentionate in actul de sesizare al instantei ar fi facut parte din gestiunea altei persoane (f. ............................ d.i.).
Printr-o cerere din data de ....................................., astfel cum a fost precizata la termenul din ................................., inculpatul a invocat neregularitatea actului de sesizare al instantei, fata de faptul ca nu s-a procedat la citarea sa in vederea audierii.
Pentru lamurirea aspectelor legate de legalitatea procedurii de citare a inculpatului in cursul urmaririi penale, instanta a dispus emiterea unei adrese suplimentare catre ..........................., solicitand acestei institutii sa comunice domiciliile avute de inculpat incepand cu anul ................................ si datele la care modificarile operate cu privire la adresele acestuia au devenit accesibile organelor de cercetare penala.
Analizand actele si lucrarile dosarului, cu referire la regularitatea actului de sesizare, instanta constata urmatoarele:
Potrivit art. 300 alin.1 si 2 C.pr.pen., Instanta este datoare sa verifice din oficiu, la prima infatisare, regularitatea actului de sesizare. In cazul cand se constata ca sesizarea nu este facuta potrivit legii, iar neregularitatea nu poate fi inlaturata de indata si nici prin acordarea unui termen in acest scop, dosarul se restituie organului care a intocmit actul de sesizare, in vederea refacerii acestuia.
Totodata, potrivit art. 250 C.pr.pen., Dupa punerea in miscare a actiunii penale, daca au fost efectuate toate actele de urmarire necesare, organul de cercetare penala cheama pe inculpat in fata sa si:
a) ii pune in vedere ca are dreptul de a lua cunostinta de materialul de urmarire penala, aratandu-i si incadrarea juridica a faptei savarsite;
b) ii asigura posibilitatea de a lua de indata cunostinta de material. Daca inculpatul nu poate sa citeasca, organul de cercetare penala ii citeste materialul;
c) il intreaba, dupa ce a luat cunostinta de materialul de urmarire penala, daca are de formulat cereri noi sau daca voieste sa faca declaratii suplimentare.
Aceste dispozitii sunt obligatorii si in cazul in care urmarirea penala s-a desfasurat fara ca actiunea penala sa fi fost pusa in miscare, cum s-a intamplat si in cauza de fata. In aceasta situatie, procurorul, primind referatul intocmit de organele de cercetare penala, are obligatia stabilita de art.257 C.pr.pen. de a chema pe invinuit si de a-i prezenta materialul de urmarire penala conform art.250 C.pr.pen, iar organele de cercetare au obligatia inainte de a intocmi referatul de terminare a urmaririi penale de a proceda la audierea invinuitului potrivit art. 255 alin. 1 C.pr.pen.
In ambele cazuri, despre prezentarea materialului de urmarire penala se face referire intr-un proces-verbal ce se incheie cu aceasta ocazie, in care se consemneaza si declaratiile, cererile si raspunsurile inculpatului, astfel cum prevede art.251 C.pr.pen.
Se asigura in acest mod dreptul la aparare al invinuitului/inculpatului, acesta avand acum posibilitatea sa ia cunostinta de toate actele dosarului de urmarire penala, care pana atunci avusesera in cea mai mare parte a lor un caracter secret, si sa formuleze cereri noi sau sa dea declaratii suplimentare, fiind posibil ca prin declaratiile sale ori prin noile probe propuse, invinuitul/inculpatul sa releve aspecte noi, de natura sa impuna completarea urmaririi penale sau chiar darea unei solutii de netrimitere in judecata.
Caracterul deosebit de important al acestui act procesual si obligativitatea sa rezulta si din dispozitiile art.254 C.pr.pen., conform carora neprezentarea materialului de urmarire penala este posibila numai in cazul in care, invinuitul/inculpatul este disparut sau se sustrage de la chemarea procurorului, respectiv a organului de cercetare penala, imprejurari care vor fi consemnate in procesul-verbal mentionat anterior. Tot din acest de lege, care vorbeste de chemarea de catre organul de cercetare penala, rezulta ca invinuitul/inculpatul trebuie citat pentru prezentarea materialului de urmarire penala.
Raportand dispozitiile mentionate la situatia din cauza de fata, instanta constata faptul ca inculpatul a fost citat doar o singura data in cursul urmaririi penale (f. ................. si .................. d.u.p.) la data de ........................ la adresa din ...................., str. ........................, nr. ..................., bl. ..................., sc..................., et. ....................., ap. ................, Jud. ....................., dovezile de indeplinire a procedurii de citare intorcandu-se cu mentiunea persoana citata schimbandu-si adresa, nu s-a putut afla noua adresa.
In dosarul de urmarire penala se mai regasesc doua formulare de procese-verbale de indeplinire a procedurii de citare (f. .................. si ................... d.u.p.), dar acestea nu indeplinesc conditiile minimale prevazute de art. 181 C.pr.pen., nementionand modalitatea in care s-a realizat inmanarea sau afisarea citatiei, data la care s-au realizat aceste operatiuni, numele agentului procedural, astfel incat instanta nu le va lua in considerare.
Rezulta, astfel, ca nu a fost respectata nici obligatia impusa de art. 255 alin. 1 C.pr.pen. in sarcina organelor de cercetare de a proceda la audierea si, implicit la citarea, invinuitului inainte de intocmirea referatului de terminare a urmarii penale, acesta fiind realizat la data de ................................ fara o prealabila citare a invinuitului.
Evident, fata de cele invederate in cuprinsul proceselor verbale datate ............................. exista obligatia Parchetului de a efectua verificari pentru a stabili daca invinuitul de la acel moment nu figura cu un alt domiciliu. Aceste verificari au fost intr-adevar efectuate la data de ............................ (f. ............... d.u.p.), stabilindu-se, pe baza unui proces-verbal, ca inculpatul ar figura cu acelasi domiciliu. Or, din datele comunicate pe cale oficiala de Institutul National pentru Evidenta Persoanelor (f. ............................. d.i.) rezulta ca incepand de la data de .............................., deci anterior datei la care s-au efectuat verificari de catre organele de cercetare, inculpatul figureaza cu adresa din ......................, str. ............................, nr. .................., Jud. ...................................
In consecinta, aprecierile Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului .......................... referitoare la sustragerea invinuitului de la urmarire penala s-au bazat pe niste cercetari incomplete si pe niste date eronate, aspect care atrage nelegalitatea trimiterii in judecata a inculpatului fara prezentarea materialului de urmarire penala nefiind incident nici unul din cazurile prevazute de art. 254 alin. 1 C.pr.pen.
Totodata, este de remarcat faptul ca desi partea civila, in plangerea formulata, a indicat ca adresa a inculpatului adresa din .................... str. ..........................., nr. ......................., Jud. ..........................., acesta fiind si sediul de persoana fizica autorizata al inculpatului, conform certificatului seria .........................nr. ......................... (f. ...........................d.u.p.), organele de cercetare nu au considerat necesar sa procedeze la citarea invinuitului la aceasta adresa nici dupa momentul in care s-a confirmat faptul ca acesta nu mai locuia la adresa din str. ................................., desi acestea aveau obligatia de a proceda astfel potrivit art. 177 alin. 3 teza finala C.pr.pen.
Procedand la trimiterea in judecata a inculpatului fara audierea acestuia, fara prezentarea materialului de urmarire penala, organele de urmarire penala au adus o atingere grava dreptului de aparare al inculpatului, lipsindu-l pe acesta de accesul la una din etapele procesului penal, aceasta incalcare atragand incidenta dispozitiilor art. 197 alin. 1 si 4 C.pr.pen., anularea actelor efectuate cu incalcarea dreptului la aparare impunandu-se pentru aflarea adevarului si justa solutionare a cauzei.
Fata de aceste aspecte, in baza art. 300 C.pr.pen., instanta va constata neregularitatea actului de sesizare si va restitui cauza Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului ......................... in vederea refacerii rechizitoriului, dupa citarea legala a inculpatului ............................. in vederea audierii si a prezentarii materialului de urmarire penala.
In baza art.192 alin.3 C.pr.pen., cheltuielile judiciare vor ramane in sarcina statului. In ceea ce priveste solicitarea doamnei avocat ................................., depusa la dosar dupa terminarea dezbaterilor in cauza, ca instanta sa se pronunte cu privire la cheltuielile judiciare reprezentand onorariu de avocat, instanta constata faptul ca la data formularii acestei cereri ............................................ doamna avocat nu mai avea calitatea de aparator al inculpatului, iar noul aparator al acestuia nu a formulat o astfel de solicitare. In consecinta, instanta apreciaza ca nu are a se pronunta asupra cheltuielilor judiciare efectuate de parti.
PENTRU ACESTE MOTIVE
IN NUMELE LEGII
HOTARASTE
In baza art. 300 C.pr.pen. constata neregularitatea actului de sesizare al instantei.
Restituie dosarul Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului ............................... in vederea refacerii rechizitoriului, dupa citarea legala a inculpatului ............................, domiciliat in .................., str. .............................., nr. ................, Jud. .........................., in vederea audierii si a prezentarii materialului de urmarire penala.
In baza art. 192 alin. 3 C.pr.pen. cheltuielile judiciare raman in sarcina statului.
Cu recurs in 3 zile de pe pronuntare pentru reprezentantul Ministerului Public si de la comunicare pentru parti.
Pronuntata in sedinta publica, astazi, ........................................
PRESEDINTE GRE
4
JUDECATORIA SECTORULUI .
SENTINTA PENALA
Sedinta publica de la .
Instanta constituita din:
PRESEDINTE: ..
GREFIER: .
Ministerul Public a fost reprezentat prin procuror ............................. din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului .........................................
Pe rol solutionarea cauzei penale privind pe inculpatul ................................, trimis in judecata pentru savarsirea infractiunii prev. de art. 215? alin. 1 C.pen. cu aplic. art. 41 alin. 2 C.pen.
Dezbaterile asupra fondului cauzei au avut loc in sedinta publica din data de ..............................., fiind consemnate in incheierea de sedinta de la acea data ce face parte integranta din prezenta sentinta, cand instanta, avand nevoie de timp pentru a delibera, a amanat pronuntarea la data de ................................. cand, in aceeasi compunere, a hotarat urmatoarele:
INSTANTA
Deliberand asupra cauzei penale de fata, constata urmatoarele:
Prin rechizitoriul nr. .................... din data de ............................. al Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului ..............................., inregistrat pe rolul acestei instante sub nr. ................................., s-a dispus punerea in miscare a actiunii penale si trimiterea in judecata a inculpatului ............................. cercetat sub aspectul savarsirii infractiunii de delapidare prev. de art. 215? alin. 1 C.pen. cu aplic. art. 41 alin. 2 C.pen.
S-a retinut in sarcina inculpatului faptul ca, in calitate de agent comercial al .................................., in perioada ........................................... in baza aceleiasi rezolutii infractionale, a comandat marfa in valoare totala de .................................... lei in numele a trei societati comerciale, marfa pe care acesta nu a livrat-o, ci a folosit-o in interes propriu.
Situatia de fapt retinuta in rechizitoriu s-a bazat pe plangerea formulata de partea civila ......................................................, facturi fiscale si alte inscrisuri, declaratii de martori, raport de constatare financiar-contabila. S-a mai aratat faptul ca nu s-a putut proceda la audierea inculpatului sau la prezentarea materialului de urmarire penala intrucat inculpatul s-a sustras urmaririi penale.
Dupa inaintarea dosarului instantei de judecata, constatandu-se lipsa de procedura cu inculpatul la adresa indicata de Parchet prin rechizitoriu ..................... str. ....................., nr. ................., bl. ................, sc............., et. .................... ap. ..................., Jud. ....................., instanta a dispus citarea acestuia la adresa din ......................, str. ....................., nr. ................., Jud. ......................., adresa cu care inculpatul figura in evidentele partii civile. Totodata, s-a dispus emiterea unei adrese catre ........................ care a confirmat faptul ca inculpatul apare in evidente cu ultima adresa mentionata.
Partea vatamata .................................. si-a mentinut constituirea de parte civila, solicitand insa obligarea inculpatului la plata doar a sumei de ........................... lei, reprezentand contravaloarea facturilor emise pentru societatea .............................. (f. ......................................... d.i.), din procesul verbal de mediere incheiat intre aparatoarea inculpatului si partea civila rezultand ca celelalte doua societati mentionate in actul de sesizare al instantei ar fi facut parte din gestiunea altei persoane (f. ............................ d.i.).
Printr-o cerere din data de ....................................., astfel cum a fost precizata la termenul din ................................., inculpatul a invocat neregularitatea actului de sesizare al instantei, fata de faptul ca nu s-a procedat la citarea sa in vederea audierii.
Pentru lamurirea aspectelor legate de legalitatea procedurii de citare a inculpatului in cursul urmaririi penale, instanta a dispus emiterea unei adrese suplimentare catre ..........................., solicitand acestei institutii sa comunice domiciliile avute de inculpat incepand cu anul ................................ si datele la care modificarile operate cu privire la adresele acestuia au devenit accesibile organelor de cercetare penala.
Analizand actele si lucrarile dosarului, cu referire la regularitatea actului de sesizare, instanta constata urmatoarele:
Potrivit art. 300 alin.1 si 2 C.pr.pen., Instanta este datoare sa verifice din oficiu, la prima infatisare, regularitatea actului de sesizare. In cazul cand se constata ca sesizarea nu este facuta potrivit legii, iar neregularitatea nu poate fi inlaturata de indata si nici prin acordarea unui termen in acest scop, dosarul se restituie organului care a intocmit actul de sesizare, in vederea refacerii acestuia.
Totodata, potrivit art. 250 C.pr.pen., Dupa punerea in miscare a actiunii penale, daca au fost efectuate toate actele de urmarire necesare, organul de cercetare penala cheama pe inculpat in fata sa si:
a) ii pune in vedere ca are dreptul de a lua cunostinta de materialul de urmarire penala, aratandu-i si incadrarea juridica a faptei savarsite;
b) ii asigura posibilitatea de a lua de indata cunostinta de material. Daca inculpatul nu poate sa citeasca, organul de cercetare penala ii citeste materialul;
c) il intreaba, dupa ce a luat cunostinta de materialul de urmarire penala, daca are de formulat cereri noi sau daca voieste sa faca declaratii suplimentare.
Aceste dispozitii sunt obligatorii si in cazul in care urmarirea penala s-a desfasurat fara ca actiunea penala sa fi fost pusa in miscare, cum s-a intamplat si in cauza de fata. In aceasta situatie, procurorul, primind referatul intocmit de organele de cercetare penala, are obligatia stabilita de art.257 C.pr.pen. de a chema pe invinuit si de a-i prezenta materialul de urmarire penala conform art.250 C.pr.pen, iar organele de cercetare au obligatia inainte de a intocmi referatul de terminare a urmaririi penale de a proceda la audierea invinuitului potrivit art. 255 alin. 1 C.pr.pen.
In ambele cazuri, despre prezentarea materialului de urmarire penala se face referire intr-un proces-verbal ce se incheie cu aceasta ocazie, in care se consemneaza si declaratiile, cererile si raspunsurile inculpatului, astfel cum prevede art.251 C.pr.pen.
Se asigura in acest mod dreptul la aparare al invinuitului/inculpatului, acesta avand acum posibilitatea sa ia cunostinta de toate actele dosarului de urmarire penala, care pana atunci avusesera in cea mai mare parte a lor un caracter secret, si sa formuleze cereri noi sau sa dea declaratii suplimentare, fiind posibil ca prin declaratiile sale ori prin noile probe propuse, invinuitul/inculpatul sa releve aspecte noi, de natura sa impuna completarea urmaririi penale sau chiar darea unei solutii de netrimitere in judecata.
Caracterul deosebit de important al acestui act procesual si obligativitatea sa rezulta si din dispozitiile art.254 C.pr.pen., conform carora neprezentarea materialului de urmarire penala este posibila numai in cazul in care, invinuitul/inculpatul este disparut sau se sustrage de la chemarea procurorului, respectiv a organului de cercetare penala, imprejurari care vor fi consemnate in procesul-verbal mentionat anterior. Tot din acest de lege, care vorbeste de chemarea de catre organul de cercetare penala, rezulta ca invinuitul/inculpatul trebuie citat pentru prezentarea materialului de urmarire penala.
Raportand dispozitiile mentionate la situatia din cauza de fata, instanta constata faptul ca inculpatul a fost citat doar o singura data in cursul urmaririi penale (f. ................. si .................. d.u.p.) la data de ........................ la adresa din ...................., str. ........................, nr. ..................., bl. ..................., sc..................., et. ....................., ap. ................, Jud. ....................., dovezile de indeplinire a procedurii de citare intorcandu-se cu mentiunea persoana citata schimbandu-si adresa, nu s-a putut afla noua adresa.
In dosarul de urmarire penala se mai regasesc doua formulare de procese-verbale de indeplinire a procedurii de citare (f. .................. si ................... d.u.p.), dar acestea nu indeplinesc conditiile minimale prevazute de art. 181 C.pr.pen., nementionand modalitatea in care s-a realizat inmanarea sau afisarea citatiei, data la care s-au realizat aceste operatiuni, numele agentului procedural, astfel incat instanta nu le va lua in considerare.
Rezulta, astfel, ca nu a fost respectata nici obligatia impusa de art. 255 alin. 1 C.pr.pen. in sarcina organelor de cercetare de a proceda la audierea si, implicit la citarea, invinuitului inainte de intocmirea referatului de terminare a urmarii penale, acesta fiind realizat la data de ................................ fara o prealabila citare a invinuitului.
Evident, fata de cele invederate in cuprinsul proceselor verbale datate ............................. exista obligatia Parchetului de a efectua verificari pentru a stabili daca invinuitul de la acel moment nu figura cu un alt domiciliu. Aceste verificari au fost intr-adevar efectuate la data de ............................ (f. ............... d.u.p.), stabilindu-se, pe baza unui proces-verbal, ca inculpatul ar figura cu acelasi domiciliu. Or, din datele comunicate pe cale oficiala de Institutul National pentru Evidenta Persoanelor (f. ............................. d.i.) rezulta ca incepand de la data de .............................., deci anterior datei la care s-au efectuat verificari de catre organele de cercetare, inculpatul figureaza cu adresa din ......................, str. ............................, nr. .................., Jud. ...................................
In consecinta, aprecierile Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului .......................... referitoare la sustragerea invinuitului de la urmarire penala s-au bazat pe niste cercetari incomplete si pe niste date eronate, aspect care atrage nelegalitatea trimiterii in judecata a inculpatului fara prezentarea materialului de urmarire penala nefiind incident nici unul din cazurile prevazute de art. 254 alin. 1 C.pr.pen.
Totodata, este de remarcat faptul ca desi partea civila, in plangerea formulata, a indicat ca adresa a inculpatului adresa din .................... str. ..........................., nr. ......................., Jud. ..........................., acesta fiind si sediul de persoana fizica autorizata al inculpatului, conform certificatului seria .........................nr. ......................... (f. ...........................d.u.p.), organele de cercetare nu au considerat necesar sa procedeze la citarea invinuitului la aceasta adresa nici dupa momentul in care s-a confirmat faptul ca acesta nu mai locuia la adresa din str. ................................., desi acestea aveau obligatia de a proceda astfel potrivit art. 177 alin. 3 teza finala C.pr.pen.
Procedand la trimiterea in judecata a inculpatului fara audierea acestuia, fara prezentarea materialului de urmarire penala, organele de urmarire penala au adus o atingere grava dreptului de aparare al inculpatului, lipsindu-l pe acesta de accesul la una din etapele procesului penal, aceasta incalcare atragand incidenta dispozitiilor art. 197 alin. 1 si 4 C.pr.pen., anularea actelor efectuate cu incalcarea dreptului la aparare impunandu-se pentru aflarea adevarului si justa solutionare a cauzei.
Fata de aceste aspecte, in baza art. 300 C.pr.pen., instanta va constata neregularitatea actului de sesizare si va restitui cauza Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului ......................... in vederea refacerii rechizitoriului, dupa citarea legala a inculpatului ............................. in vederea audierii si a prezentarii materialului de urmarire penala.
In baza art.192 alin.3 C.pr.pen., cheltuielile judiciare vor ramane in sarcina statului. In ceea ce priveste solicitarea doamnei avocat ................................., depusa la dosar dupa terminarea dezbaterilor in cauza, ca instanta sa se pronunte cu privire la cheltuielile judiciare reprezentand onorariu de avocat, instanta constata faptul ca la data formularii acestei cereri ............................................ doamna avocat nu mai avea calitatea de aparator al inculpatului, iar noul aparator al acestuia nu a formulat o astfel de solicitare. In consecinta, instanta apreciaza ca nu are a se pronunta asupra cheltuielilor judiciare efectuate de parti.
PENTRU ACESTE MOTIVE
IN NUMELE LEGII
HOTARASTE
In baza art. 300 C.pr.pen. constata neregularitatea actului de sesizare al instantei.
Restituie dosarul Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului ............................... in vederea refacerii rechizitoriului, dupa citarea legala a inculpatului ............................, domiciliat in .................., str. .............................., nr. ................, Jud. .........................., in vederea audierii si a prezentarii materialului de urmarire penala.
In baza art. 192 alin. 3 C.pr.pen. cheltuielile judiciare raman in sarcina statului.
Cu recurs in 3 zile de pe pronuntare pentru reprezentantul Ministerului Public si de la comunicare pentru parti.
Pronuntata in sedinta publica, astazi, ........................................
PRESEDINTE GRE
4
Sursa: Portal.just.ro
Alte spete Delapidare
Neasigurarea dreptului la aparare al inculpatului motiv de desfiintare in recurs a sentintei instantei de fond - Decizie nr. 74 din data de 24.03.2010Reducere cuantum despagubiri materiale. Legatura de cauzalitate intre fapta ilicita si prejudiciu. - Decizie nr. 31 din data de 15.02.2010
delapidare in forma continuata - Decizie nr. 32 din data de 05.11.2008
Lege penala mai favorabila. Apreciere in concret. - Decizie nr. 128/A din data de 10.03.2014
Infractiuni de delapidare si evaziune fiscala. Modalitatea de stabilire a prejudiciului. Nemotivare. Omisiunea de a raspunde motivelor de apel invocate sub acest aspect. Nelegalitate. - Decizie nr. 264 din data de 23.04.2009
anulare act - Hotarare nr. **** din data de 25.06.2015
ordonanta presedintiala exercitare autorit parinteasca si stabilire locuinta minori - Hotarare nr. **** din data de 25.02.2015
ordonanta presedintiala modificare program vizita si obligatie de a face - Hotarare nr. **** din data de 06.02.2015
partaj bunuri comune - Hotarare nr. **** din data de 12.10.2015
plangere contraventionala - circulatie - Hotarare nr. **** din data de 18.05.2015
act in constatare clauze abuzive, lipsa calitatii procesuale pasive, prescriptie - Hotarare nr. **** din data de 14.04.2014
actiune in constatare - Hotarare nr. **** din data de 02.03.2014
actiune in constatare nulitate absoluta exceptia lipsei calitatii procesuale active - Hotarare nr. **** din data de 02.10.2014
anulare proces verbal - Hotarare nr. **** din data de 16.12.2014
cererea de acordare a statutului de refugiat si acordare protectie subsidiara cu privire la petent - Hotarare nr. **** din data de 14.08.2014
contestatie la executare drepturi banesti plati compensatorii - Hotarare nr. **** din data de 05.05.2014
obligatie de a face - demoleze acoperis constructie - Hotarare nr. **** din data de 14.04.2014
plangere contraventionala exceptie de nelegalitate, dispozitie de ridicare auto - Hotarare nr. **** din data de 14.04.2014
pretentii exceptia prescriptieii dreptului material la actiune - Hotarare nr. **** din data de 25.11.2014
pretentii imbogatire fara justa cauza , lipsa calitatii procesuale active si pasive - Hotarare nr. **** din data de 14.07.2014