InfoDosar.ro | Jurisprudenta | Spete Tribunalul Dolj

LEGEA NR. 143/2000 - ACHITARE PT. ART. 10 LIT. C CPP

(Sentinta penala nr. 454 din data de 01.11.2012 pronuntata de Tribunalul Dolj)

Domeniu Infractiuni; Infractiuni prevazute in legi si decrete | Dosare Tribunalul Dolj | Jurisprudenta Tribunalul Dolj

Tribunalul constata ca la data de 21 mai 2012, a fost inregistrat pe rolul Tribunalului Dolj sub nr. 9130/63/2012 , rechizitoriul cu nr. 98D/P/2010 din data de 21 mai 2012 al Parchetului de pe langa I.C.C.J. - D.I.I.C.O.T - Serviciul Teritorial Craiova, prin care s-a dispus trimiterea in judecata in stare de arest preventiv a inculpatilor C.M.B.,  cercetat pentru savarsirea infractiunii de trafic de droguri de risc, fapta prev de art 2 pct 1 din Legea nr. 143/2000 si trafic international de droguri de risc, prev de art 3 pct 1 din Legea  nr.143/200, C.I., S. L. G.,  T.A.C., cercetati pentru savarsirea infractiunilor de trafic de droguri de risc , fapta prev. de art. 2 pct. 1 din Legea nr. 143/2000.
Din actul de sesizare al instantei s-a retinut urmatoarea situatie de fapt:
La data de 17.04.2012, Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie -DIICOT - Serviciul Teritorial Craiova, a fost sesizat de catre B.C.C.O. Craiova - Serviciul Antidrog, cu privire la faptul ca pe raza mun. Craiova isi desfasoara activitatea un grup de persoane care se ocupau cu traficul de droguri, in special trafic de droguri de risc (rezina de cannabis), provenit din Spania.
Potrivit datelor investigative detinute in acel moment, grupul infractional era condus pe raza mun. Craiova de o persoana cunoscuta sub porecla de "G" , identificata ulterior ca fiind C.I..
De asemenea, datele de ancheta atestau ca drogurile erau aduse din Spania si distribuite catre consumatori prin intermediari, existand informatii ca una din locatiile utilizate pentru depozitarea drogurilor se afla pe str.  _din Craiova.
La data de 18.04.2012 a fost introdus in cauza un investigator sub acoperire cu numele de cod "M. G." si un colaborator cu numele de cod "S. A.", activitatile desfasurate de acestia conducand la cumpararea autorizata de la C.I. zis "G." si S. L. G. a cantitatilor de 3 gr in ziua de 19.04.2012 si inca 3 gr. in ziua de 24.04.2012.
Conform adreselor Laboratorului Central de Analiza si Profil al Drogurilor, probele inaintate erau constituite din 1,24 gr si respectiv 2,30 gr. rezina de cannabis care a pus in evidenta THC, substanta psihotropa biosintetizata de planta cannabis.
Totodata, activitatile desfasurate de cei doi precum si exploatarea autorizatiilor cu nr. 45/18.04.2012 si 45A/20.04.2012 au condus la stabilirea faptului ca numitii C.I. zis "G" si S. L. G. luau drogurile pentru vanzare de la o alta persoana neidentificata, pentru care activitatile de localizare atestau ca locuia in zona corn. Giurgita, jud. Dolj.
Referatul privind arestarea preventiva a celor patru inculpati,  a retinut sub aspectul starii de fapt ca in dupa-amiaza de 26.04.2012, la domiciliul inculpatului S. L. G., situat in Craiova str. Petre Ispirescu, s-au adunat si inculpatii C.I.   si T.A.C., acestia ramanand impreuna o perioada apreciabila de timp, datele culese de colaboratorul autorizat in cauza atestand ca cei trei erau interesati de vanzarea unei cantitati apreciabile de rezina de cannabis (hasis) pentru care insa doreau sa vada in avans, ca viitorul cumparator avea si banii necesari.
In referat s-a mai retinut ca urmare a interesului celor trei, in jurul orei 17:30, inculpatul C.I. s-a asigurat ca existau fizic banii necesari iar imediat dupa aceasta a revenit la locatia din str. Petre Ispirescu. La putin dupa aceasta, exploatarea autorizatiilor de interceptare de convorbiri si comunicari a stabilit interesul inculpatului S. L. G. de a se deplasa la tara, asigurandu-se ca detinatorul drogurilor ajungea acasa intr-o perioada de o ora, o ora si jumatate.
Dupa ora 19:00, de la adresa din Craiova str. Petre Ispirescu au iesit toate cele trei persoane mentionate anterior, ocazie cu care C.I. i-a parasit pe cei doi iar inculpatul S. L. G. a urcat la volanul autoturismului sau marca BMW cu nr. de inmatriculare DJ 08 UVD, timp in care T.A.C. a urcat pe locul din dreapta soferului.
Asa cum datele atestau, autoturismul a fost condus in directia Segarcea, s-a depasit localitatea Giurgita si s-a intrat in comuna Birca, unde inculpatul S. L. G. s-a deplasat in zona centrala, a virat dreapta, apoi stanga si iar stanga pana in fata scarii unui bloc cu doua nivele.
Potrivit procesului - verbal de supraveghere operativa, " T. a intrat in scara blocului iar S. L. G. a asteptat la volanul autoturismului. La ora 20:12, T. a revenit la autoturism foarte grabit, au iesit in strada principala si impreuna au continuat deplasarea spre mun. Craiova cu viteza mare"
Dupa ce au ajuns pe raza localitatii Livezi, judetul Dolj, autoturismul in care se aflau S. L. G. si T.A.C. a fost oprit de dispozitivul constituit in acest scop.
Cu ocazia perchezitiei corporale efectuate asupra inculpatului S. L. G., au fost descoperite si ridicate aproximativ 30 grame de substanta solida de culoare maron, cu miros specific, cantitate compusa din 3 bucati de forma cilindrica.
Potrivit adresei Laboratorului Central de Analiza si Profil al Drogurilor, proba inaintata era constituita din 28,29 gr. rezina de cannabis care a pus in evidenta   THC,   substanta   psihotropa   biosintetizata   de   planta   cannabis
Dupa ce inculpatii au fost condusi la sediul DIICOT ST Craiova, in cauza s-a procedat la localizarea si aducerea la sediul DIICOT a inculpatului C.I..
Imediat dupa ce au fost condusi la sediul DIICOT, nici unul dintre inculpati nu a manifestat vreun interes de colaborare cu autoritatile preferand sa se prevaleze de dreptul la tacere. in acest context, analiza deplasarii in teren efectuata de structurile specializate precum si verificarile efectuate in baza de date a MAI au atestat faptul ca S. L. G. si T.A.C. se deplasasera in corn. Birca, sat Birca jud. Dolj iar drogurile fusesera luate de la unul din locatarii imobilului de pe str. Mihai Viteazu persoana careia i se adresasera cu numele de M.
In acest imobil a fost identificat inculpatul C.M.B. persoana care locuia in apartamentul mamei sale si totodata figura si el cu domiciliul intr-un apartament invecinat care nu era numerotat si pe evidenta populatiei.
La data de 27.04.2012 au fost efectuate perchezitii domiciliare la locuinta inculpatului C.M.B. ocazie cu care a fost descoperita o bucata de forma cilindrica de substanta solida invelita in plastic transparent, avand inscriptia "B" si inca un rest al unei astfel de bucati iar in apartamentul tip garsoniera, nelocuit . la care figureaza cu domiciliul inculpatul C.M.B. a mai fost descoperit, ascuns in bazinul WC-ului, un borcan in care se aflau 42 de bucati de aceeasi forma si aceeasi inscriptie, toate asemanatoare cu cele trei bucati descoperite in seara de 26.04.2012 asupra lui S. L. G..
Conform adresei Laboratorului Central de Analiza si Profil al
Drogurilor, cele doua probe inaintate in cauza privind pe inculpatul C.M.B. sunt constituite din 11,5 gr. si respectiv 413,15 gr. rezina de
cannabis care a pus in evidenta THC, substanta psihotropa biosintetizata de
planta cannabis.
Totodata, in dimineata de 27.04.2012 au fost efectuate perchezitii domiciliare si la domiciliile inculpatului C.I. din str. Maramures si respectiv S. L. G. din str. Petre Ispirescu, ocazie cu care au fost descoperite si ridicate 5,99 gr. si respectiv 7,65 gr. rezina de cannabis care a pus in evidenta THC,   substanta   psihotropa   biosintetizata   de   planta   cannabis.
De asemenea, la domiciliul inculpatului S. L. G. a fost descoperit si ridicat un pistol a carui detinere legala nu a putut-o dovedi.
Cercetarile efectuate ulterior au atestat faptul ca drogurile comercializate de grupul de persoane mentionate anterior proveneau din Spania, fiind introduse ilegal pe teritoriul Romaniei de inculpatul C.M.B. in luna decembrie 2011 si avea la baza o intelegere anterioara cu S. L. G..
Instanta mai retine ca , la data de 27.04.2012 inculpatii C.M.B., C.I., S.L.G.si T.A.C. au fost retinuti de DIICOT ST Craiova iar prin ordonantele din aceeasi data s-a dispus si punerea in miscare a actiunii penale cu privire la inculpatul C.M.B. pentru savarsirea infractiunilor de: trafic de droguri de risc, fapta prev. de art. 2 pct. 1 din Legea nr. 143/2000, modificata si completata prin Legea nr. 522/2004 si OUG. nr.6/2011 si trafic international de droguri de risc , fapta prev. de art. 3 pct. 1 din Legea nr. 143/2000, modificata si completata prin Legea nr. 522/2004 si O.U.G. nr.6/2011 precum si cu privire la C.I., S. L. G. si T.A.C. pentru infractiunea de: trafic de droguri de risc, fapta prev. ide art, 2 pct. 1 din Legea nr. 143/2000, modificata si completata prin Legea nr. 1522/2004 si O.U.G. nr.6/2011.
Fiind formulata propunere de arestare preventiva cu privire la acestia, | Tribunalul Dolj prin incheierea din data de 27.04.2012 a admis propunerea |formulata dispunand arestarea preventiva a inculpatilor C.M.B., C.I., S. L.G. si T.A.C. pe o perioada de cate  29 de zile fiecare. In acest sens Tribunalul Dolj a emis mandatele de arestare preventiva cu nr.: 51/27.04.2012 cu privire la inculpatul C.M.B., pe o perioada de 29 de zile incepand cu 27.04.2012 si pana la 25.05.2012 [precum si mandatele de arestare preventiva cu nr. 48, 49 si 50 cu privire la Inculpatii C.I., S.L.G.si respectiv T.A.C. pe o urata de 29 de zile, incepand cu data punerii in executare a mandatului de executare.
Prin incheierea din Camera de Consiliu din data de 22.05.2012 pronuntata de Tribunalul Dolj in dosarul nr. 9130/63/2012,  in conformitate cu disp. art.3001 CPP,  s-a constatat legalitatea si temeinicia masurii arestului preventiv dispusa fata de  inculpatii C.M.B., C.I., S.L.G.si T.A.C. , mentinand masura arestarii preventive luata fata de acestia, masura care a fost ulterior mentinuta succesiv pe parcursul cercetarii judecatoresti.
In cursul cercetarii judecatoresti, la termenul de sedinta din data de 11.07.2012, inculpatii C.I., S.L.G. au declarat in fata instantei ca se prevaleaza de dispozitiile art 3201 Cpp, conform carora " pana la inceperea cercetarii judecatoresti, inculpatul poate declara personal sau prin inscris autentic ca recunoaste savarsirea faptelor retinute in actul de sesizare a instantei si solicita ca judecata sa se faca in baza probelor administrate in faza de urmarire penala.
         In acest caz judecata poate avea loc numai in baza probelor administrate in faza de urmarire penala,  atunci cand inculpatul declara ca recunoaste in totalitate faptele retinute in actul de sesizare a instantei si nu solicita administrarea de probe, cu exceptia inscrisurilor in circumstantiere pe care le poate administra la acest termen de judecata".
Audiat la acelasi termen de judecata, inculpatul C.M.B., nu a recunoscut savarsirea infractiunii de trafic international de droguri,  aratand ca drogurile pe care le-a vandut inculpatului SL, in cantitate de 70 de grame,  in trei transe pe parcursul lunilor ianuarie si aprilie,  nu proveneau din Spania, ci le primise de la un prieten din Craiova pe nume "C." .
  De asemenea, audiat la acelasi termen de judecata, inculpatul T.A.C. nu a recunoscut savarsirea infractiunii de trafic de droguri, aratand ca inculpatul SL este varul sau primar si ca la propunerea acestuia de a merge impreuna la bunica lor din Bechet, a acceptat sa-l insoteasca pe acesta la data de 26.04.2012. Pe drum, insa,  varul sau a virat pe ruta Podari-Segarcea, iar atunci cand a ajuns in Comuna Birca, jud.Dolj a oprit in spatele unui bloc , unde s-a intalnit cu un baiat, dar nu stie ce au discutat acestia. Ulterior la intoarcerea spre Craiova, au fost opriti de organele de politie, care au gasit asupra lui S.L. 30 de grame de rezina de canabis, droguri despre care el nu avea cunostinta.
Analizand actele si lucrarile dosarului, respectiv : procesele-verbale de supraveghere operativa, insotite de planse foto, procesele -verbale de perchezitie domiciliara, notele de interceptare de convorbiri si comunicari telefonice, rapoartelede constatare tehnico-stiintifica nr.2157087/07.05.2012  si 2157089 /07.05.2012 ale Laboratorului Central de Analiza si Profil al Drogurilor si  declaratiile  inculpatilor, pe parcursul intregului proces penal, instanta confirma ca starea de fapt retinuta prin actul de sesizare este corecta si dovedita si  consta in aceea ca in dupa-amiaza de 26.04.2012, la domiciliul inculpatului S. L. G., situat in Craiova str. Petre Ispirescu, s-au adunat si inculpatii C.I. zis G. si T.A.C., acestia ramanand impreuna o perioada apreciabila de timp, datele culese de colaboratorul autorizat in cauza, atestand ca inculpatii C. si S erau interesati de vanzarea unei cantitati apreciabile de rezina de cannabis (hasis), pentru care insa doreau sa vada in avans, ca viitorul cumparator avea si banii necesari.
Se mai retine ca, urmare a interesului celor trei, in jurul orei 17:30, inculpatul C.I. s-a asigurat ca existau fizic banii necesari,  iar imediat dupa aceasta a revenit la locatia din str. Petre Ispirescu. La putin dupa aceasta, exploatarea autorizatiilor de interceptare de convorbiri si comunicari a stabilit interesul inculpatului S. L. G. de a se deplasa la tara, asigurandu-se ca detinatorul drogurilor ajungea acasa intr-o perioada de o ora, o ora si jumatate.
Dupa ora 19:00, de la adresa din Craiova str. Petre Ispirescu au iesit toate cele trei persoane mentionate anterior, ocazie cu care C.I. i-a parasit pe cei doi, iar inculpatul S. L. G. a urcat la volanul autoturismului sau marca BMW cu nr. de inmatriculare DJ 08 UVD, timp in care T.A.C. a urcat pe locul din dreapta soferului.
Autoturismul a fost condus in directia Segarcea, a depasit localitatea Giurgita si a intrat in comuna Birca, unde inculpatul S. L. G. s-a deplasat in zona centrala, pana in fata scarii unui bloc cu doua nivele, unde s-a intalnit cu inculpatul C.M.B. , achizitionand o cantitate de 30 de grame rezina de cannabis-hasis, contra sumei de 1 000  lei. Cantitatea respectiva de hasis fusese adusa din Spania de catre inculpatul C.M.B., in luna decembrie 2011, si reprezenta de fapt, o mica parte din cele 500 grame hasis, droguri de risc, ce fusesera introduse in tara la acea data.
Ulterior inculpatul S. L. G. a revenit la autoturism foarte grabit, a iesit in strada principala si impreuna cu inculpatul T. A. si-au continuat deplasarea spre mun. Craiova .
Dupa ce au ajuns pe raza localitatii Livezi, judetul Dolj, autoturismul in care se aflau S. L. G. si T.A.C. a fost oprit de dispozitivul constituit in acest scop, iar cu ocazia perchezitiei corporale efectuate asupra inculpatului S. L. G., au fost descoperite si ridicate aproximativ 30 grame de substanta solida de culoare maron, cu miros specific, cantitate compusa din 3 bucati de forma cilindrica.
Potrivit adresei Laboratorului Central de Analiza si Profil al Drogurilor, proba inaintata era constituita din 28,29 gr. rezina de cannabis,  care a pus in evidenta   THC,   substanta   psihotropa   biosintetizata   de   planta   cannabis
Cantitatea respectiva de hasis fusese adusa din Spania de catre inculpatul C.M.B., in luna decembrie 2011, si reprezenta de fapt, o mica parte din cele 500 grame hasis, droguri de risc, ce fusesera introduse in tara la acea data.
Aceasta ultima imprejurare a stari de fapt este confirmata in cauza si de inculpatul S. L. G., pentru care conjunctura a facut ca, in luna octombrie 2011, sa-l cunoasca pe inculpatul C., cu ocazia revenirii celor doi inculpati in tara, ulterior, inculpatul S. L., manifestandu-si interesul catre coinculpatul C. pentru aducerea din Spania a unei cantitati de cannabis, urmand ca periodic, atunci cand avea nevoie sa cumpere de la acesta diverse cantitati.
Conform declaratiilor inculpatului C. in faza de urmarire penala si ulterior declaratiilor date de catre  inculpatii C.I. si S. L. G., imprejurarea ca, inculpatul S. era si consumator de droguri, a reprezentat  initial pentru inculpatul C.M.B., nu numai o sursa privind traficarea cantitatii de droguri de risc aduse, dar si un plus de credibilitate, evidentiata ulterior prin frecventele livrari catre inculpatul S. L. a unor cantitati de rezina de cannabis, in lunile ianuarie si aprilie 2012.
Se mai retine ca la data de 27.04.2012 in urma efectuarii unei perchezitii domiciliare la locuinta inculpatului C.M.B. , a fost descoperita o bucata de forma cilindrica de substanta solida invelita in plastic transparent, avand inscriptia "B" si inca un rest al unei astfel de bucati iar in apartamentul tip garsoniera, nelocuit , la care figureaza cu domiciliul inculpatul C.M.B.,  a mai fost descoperit, ascuns in bazinul WC-ului, un borcan in care se aflau 42 de bucati de aceeasi forma si aceeasi inscriptie, toate asemanatoare cu cele trei bucati descoperite in seara de 26.04.2012 asupra lui S. L. G..
Conform adresei Laboratorului Central de Analiza si Profil al
Drogurilor, cele doua probe inaintate in cauza privind pe inculpatul C.
M. B. sunt constituite din 11,5 gr. si respectiv 413,15 gr. rezina de
cannabis care a pus in evidenta THC, substanta psihotropa biosintetizata de
planta cannabis.
Fata de cele expuse anterior, instanta va inlatura, ca nefiind dovedite, afirmatiile ulterioare ale inculpatului C. M date in fata instantei, care a aratat ca drogurile vandute inculpatului S, nu provin din Spania, ci in realitate i-au fost lasate in gaj de un prieten pe nume "C",  caci acestea nu sunt sustinute de nici un alt mijloc de proba.
Instanta mai retine ca inculpatul C.I., a recunoscut savarsirea infractiunii de trafic de droguri, declarand ca  fiind consumator de droguri, l-a cunoscut cu aproximativ 3 ani in urma pe S. L. G., iar prin intermediul acestuia din urma, l-a cunoscut si pe inculpatul T. A., care era un consumator ocazional de droguri.
Drogurile de risc,  pe care le-a vandut investigatorului sub acoperire, au fost procurate de la inculpatul SL si ca urma sa-i mai vanda acestuia , inca 30 de grame, cantitate care de asemenea, urma sa fie procurata tot de catre inculpatul S.L.si nicidecum de catre inculpatul TA.
Instanta mai retine ca apararea formulata de catre inculpatul T.A.C., ca nu se face vinovat de savarsirea infractiunii de trafic de droguri, se bazeaza pe faptul ca acesta era un consumator ocazional de droguri ,  dar si pe  relatiile de afinitate si rudenie intre acesta si inculpatul SL- veri primari, justificandu-si prezenta la domiciliul inculpatului C.M.B., numai datorita faptului ca l-a insotit pe varul sau , fara a avea cunostinta despre o eventuala traficare de droguri de risc.
 Aceasta aparare , este sustinuta atat de catre inculpatul SL, dar si de catre inculpatul C.M.B., care a declarat cu ocazia audierii la  instanta ca, dupa ce i-a dat cantitatea de 30 grame hasis inculpatului SL, acesta s-a deplasat cu substanta respectiva la autoturismul, in care il astepta inculpatul TA, ce nu a coborat si nu a auzit discutia dintre ei.
Cum singura proba , care il incrimineaza pe inculpatul TA , o reprezinta procesul-verbal de supraveghere operativa nr.98/D/P/27.04.2012 emis de Parchetul de pe langa ICCJ-DIICOT - Serviciul Teritorial Craiova, aflat la filele 172-174 din dosarul de urmarire penala, ale carui planse fotografice , aferente momentelor 26.04.2012, orele 20:12:32 si 20:12:36, nu sunt concludente, surprinzand atat pe acest inculpat, cat si pe inculpatul SL, deja in interiorul autoturismului marca BMW cu nr. de inmatriculare DJ 08 UVD, cu care venisera in Comuna Birca, Dolj, instanta urmeaza sa o inlature ca nefiind concludenta, cu privire la vinovatia acestui inculpat.
In consecinta, instanta constatand ca in cauza, nu a fost rasturnata prezumtia de nevinovatie a inculpatului T.A.C., urmeaza ca in temeiul art.11 pct.2 lit.a rap. la art.10 lit.c CPP sa dispuna achitarea acestui inculpat, pentru savarsirea infractiunii de trafic de droguri de risc, prev. de art. 2 pct. 1 din Legea 143/2000 compl. si modif. prin Legea 522/2004 si OUG nr. 6/10.02.2010, ca nefiind savarsita de acest inculpat.
Avand in vedere ca, in cursul cercetarii judecatoresti, prin DP.1331/07.06.2012 a Curtii de Apel Craiova, s-a dispus admiterea cererii de liberare provizorie pe cautiune formulata de inculpatul T.A.C., dar si modul de solutionare a laturii penale a cauzei in ceea ce-l priveste pe acesta, instanta urmeaza ca in baza art. 1605 al.4 lit.c CPP, sa dispuna restituirea catre inculpatul T.A.C. a cautiunii  in cuantum de 15.000 lei, consemnata la CEC Bank cu recipisa  seria TA nr.1117052/1 din data de 29.05.2012 .
Sursa: Portal.just.ro


Alte spete Infractiuni; Infractiuni prevazute in legi si decrete

Art. 87 alin. 1 OUG 195/2002 - Sentinta penala nr. 16 din data de 15.01.2014
contestatie la executare. competenta - Sentinta civila nr. 356 din data de 27.01.2015
constatarea incheierii pe durata nedeterminata a contractului individual de munca. aplicarea legii in vigoare la expirarea celui de-al treilea contract individual de munca pe durata determinata - Sentinta civila nr. 353 din data de 27.01.2015
Salarizare. Cerere de obligare a angajatorului la qacordarea de despaguniri pentru orele lucrate in zilele de repaus saptamanal, de sarbatori legale si necompensate cu timp liber corespuzator, formulata de asistentii medicali, respectiv asistent maternal - Sentinta civila nr. 378 din data de 28.01.2015
Incheiere Camera Preliminara. Cereri si exceptii respinse. Mentinerea masurii arestarii preventive potr. art. 207 Cpp - Sentinta penala nr. - din data de 14.04.2015
contestatie la executare formulata odata co contestatia impotriva deciziei ce constituie titlu executoriu - Sentinta civila nr. 355 din data de 27.01.2015
Incheiere Camera Preliminara. Cereri si exceptii respinse. - Sentinta penala nr. - din data de 07.05.2015
Aplicarea legii penale mai favorabile. Achitare pentru art. 367 Cp, art. 213 alin. 1 Cp si art. 328 Cp - Sentinta penala nr. 161 din data de 25.02.2015
Individualizare pedeapsa.Cererea de instituire a masurii asiguratorii respinsa. Aplicarea legii penale mai favorabile - Sentinta penala nr. 527 din data de 14.04.2015
Reconstituire vechime in munca - Sentinta civila nr. 6180 din data de 04.11.2014
Incadrarea in functia corespunzatoare studiilor superioare absolvite, de asistent medica generalist, cu mentinerea gradului de principal si a gradatiei avutela data promovarii - Sentinta civila nr. 6171 din data de 04.11.2014
Actiune in raspundere patrimoniala respinsa ca urmare a intervenirii Legii nr. 124/2014 - Sentinta civila nr. 6128 din data de 04.11.2014
Faliment - Sentinta civila nr. 38 din data de 21.01.2015
Contopire admisa pe vechiul Cod Penal; aplicarea unui spor de pedeapsa - Hotarare nr. 941 din data de 09.07.2014
Tentativa la evadare; inculpat minor; condamnare la masura educativa a internarii intr-un centru de detentie - Hotarare nr. 964 din data de 11.07.2014
Contestatie la executare admisa potrivit art. 598 lit. d NCPP; deducere din pedeapsa a perioadei executare in strainatate - Hotarare nr. 919 din data de 02.07.2014
Recunoasterea hotararilor straine; analiza legii penale mai favorabile raportat la pedeapsa rezultanta - Hotarare nr. 1213 din data de 27.10.2014
Contestatie la executare - comparatie vechiul Cod Penal cu noul Cod Penal; reducerea pedepsei rezultante - Hotarare nr. 1052 din data de 17.10.2014
Contestatie la legea penala mai favorabila; recidiva, revocare, concurs, reducerea pedepselor componente si a rezultantei - Hotarare nr. 727 din data de 14.10.2014
Aplicarea legii penale mai favorabile - art. 6 NCP; reducerea pedpesei componente a rezultantei; mentinerea pedepsei rezultante; concurs de infractiuni - Hotarare nr. 883 din data de 23.07.2014