InfoDosar.ro | Jurisprudenta | Spete Judecatoria Caracal

Art.211 alin.1-2 C.p.Rejudecare fond.

(Sentinta penala nr. 120 din data de 08.04.2011 pronuntata de Judecatoria Caracal)

Domeniu Talharie | Dosare Judecatoria Caracal | Jurisprudenta Judecatoria Caracal

In motivare instanta de apel a retinut ca inculpatului nu i-au fost asigurate garantiile procesuale in sensul ca a fost audiat un martor prin procedura prevazuta de art. 86/1 cod pr penala , intre termenele de judecata fara a fi prezent aparatorul acestuia si incalcandu-se principiul publicitatii si principiul contradictorialitatii procesului penal.
Totodata se arata ca intre termenele  din data de 20 august si 17 septembrie 2010, respectiv la data de 13 septembrie 2010, a fost audiat un martor in conditiile  art. 86/1 cod pr penala, declaratia acestuia fiind inaintata Judecatoriei Caracal.
In aceste conditii, au fost incalcate normele procedurale privind publicitatea sedintei de judecata fiind incalcat si dreptul inculpatului la un proces echitabil , drept prevazut de art. 6 din CEDO.
Inculpatul nu a avut posibilitatea sa participe la audierea martorului, in conditiile prevazute de lege,nu a avut posibilitatea sa puna intrebari acestuia ,iar audierea martorului nu s-a facut de catre instanta de judecata.
Astfel, inculpatul nu a avut egalitate de arme cu acuzatorul sau , procurorul, nefiind nici macar reprezentat de catre aparatorul desemnat din oficiu la efectuarea acestei proceduri.

Prin rechizitoriul Parchetului de pe langa Judecatoria Caracal nr. din data de  si inregistrat sub nr., a fost trimis in judecata in stare de arest preventiv inculpatul Ghe.F., pentru savarsirea infractiunii de talharie, fapta prev. si ped. de art. 211 alin.1 - 2 lit.c  C.p.
S-a mentionat in rechizitoriu ca Parchetul de pe langa Judecatoria Caracal a dispus inregistrarea in registrul de cauze penale in perioada 7.07.2010 - 20.07.2010 a patru dosare iar toate aceste cauze penale au obiect identic, respectiv infractiuni de talharie, cu mod de operare asemanator, constand in smulgerea bijuteriilor de la gatul femeilor ce se deplasau pe drum public pe raza municipiului Caracal.
In actul de sesizare s-a retinut ca prin serviciul de urgenta 112, Politia municipiului Caracal a fost sesizata cu privire la infractiunea de talharie, reclamanta de partea vatamata D. M., in timp ce se deplasa pe str.C. din municipiul Caracal, strada ce duce spre sediul Judecatoriei din aceeasi localitate.
S-a precizat ca la data de 14.07.2010, in jurul orelor 16.00 - 16.30, victima D. M., se deplasa in apropiere de centrul orasului, urcand scarile de acces de pe str.C.. De mentionat ca victima purta la gat un lantisor din aur cu o greutate de aproximativ 14 grame, pe care era o cruciulita confectionata tot din metal pretios.
La un moment dat, in timp ce partea vatamata ajunsese in dreptul blocului C, situat pe aceea strada, a fost ajunsa din urma de inculpatul Ghe. Fl., care initial i-a pus mana in zona gatului, parte anterioara (prin spate), imprejurare ce i-a tras atentia partii vatamate si, instinctiv a intors capul crezand in primele fractiuni de secunda ca putea fi atentionata de vre-o persoana cunoscuta.
In momentul in care victima a intors capul, inculpatul, zgariind-o, a smuls lantisorul victimei, imprejurare in care cruciulita purtata ca medalion pe lantisor a cazut in fata acesteia recuperand-o cu mana.
La strigatele de ajutor ale victimei : "Am fost jefuita"!, inculpatul Ghe. Fl. s-a oprit din mers la o distanta apropiata de victima,  intorcandu-se cu fata spre aceasta, probabil interesat a observa masurile ce le ia victima pentru alertarea organelor de politie.
Astfel, inculpatul a observat ca victima a sunat pe telefonul mobil, apeland Serviciul de urgenta 112, motiv pentru care a inceput sa fuga, iesind pe strada din fata sediului Judecatoriei Caracal, dupa ce victima i-a pierdut urma.
La scurt timp , datorita apelului telefonic, au aparut lucratorii de politie din cadrul Biroului de Investigatii Criminale, echipaj format din martorii: agent D. D. M. si agent sef C. A..
Victima a fost imediat identificata de lucratorii de politie si, dupa cautari in apropierea locului savarsirii faptei, acesta a fost condusa la sediul politiei, ocazie cu care i s-au oferit imagini fotografice multiple ale persoanelor cunoscute cu comportament antisocial pe raza localitatii.
De la inceput, pe baza perceptiei vizuale, favorizata de lumina naturala si de intervalul de timp foarte scurt de la momentul savarsirii faptei pana la identificare, victima a indicat imaginea fotografica ce-l reprezenta pe inculpatul Ghe. Fl. intocmindu-se astfel procesul verbal si plansa fotografica.
Totodata, victima a indicat locul unde a fost deposedata prin violenta de catre inculpat si locul pe unde a fugit acesta.
Ulterior, pentru si mai multa certitudine, s-a efectuat recunoasterea din grup a inculpatului folosindu-se pentru constituirea grupului persoane cu infatisari fizionomice si varste asemanatoare, ocazie cu care si de aceasta data, victima a identificat cu certitudine in prezenta aparatorului persoana inculpatului.
In actul de inculpare s-a precizat ca in cursul urmariri penale, partea vatamata D. M. a declarat ca nu formuleaza pretentii de natura penala sau civila, fiindu-i puse in vedere dispozitiile art.82 C.p., fiind audiata pentru acest motiv ca martor din a carei depozitie a rezultat semnalmentele inculpatului, precum si imprejurarile concrete in care a fost savarsita fapta.
         Prin rechizitoriul parchetului D. M. a fost conceptata ca parte vatamata.
S-a mai precizat in actul de inculpare ca nu a putut fi identificata in cauza ca persoana, batrana care se afla intamplator in fata scarii blocului C, situat pe strada C..
In actul de sesizare a instantei se arata ca, pe tot parcursul urmaririi penale, inculpatul a negat savarsirea faptei, formulandu-si aparari diferite, astfel:
- la data de 14.07.2010, inculpatul afirma ca ar fi stat numai acasa impreuna cu membrii familiei sale( declaratie data la Parchetul de pe langa Judecatoria Caracal);
- in fata judecatorului, cu ocazia solutionarii cererii de arestare preventiva, inculpatul a declarat ca la acea data, s-a aflat impreuna cu martorii Z. M. si Z. M. pe strada Drumul Viilor, unde mai mult timp a consumat alcool, insa audiate fiind, aceste persoane infirma apararea inculpatului, sustinand ca in ziua respectiva nu s-au intalnit in nici un mod;
- cu ocazia ultimei audieri, inculpatul sustine ca la data de 14.07.2010, pana in jurul orei 17,00 a lucrat la edificarea unui acoperis impreuna cu martorii Z. M. si Z. M., dar si aceasta din urma aparare este infirmata prin depozitia acelorasi martori, din continutul carora rezulta ca in ziua respectiva inculpatul, care le este nepot de sora nu a fost intalnit de ei si nici nu au consumat impreuna bauturi alcoolice ori sa execute anumite activitati impreuna.
Probatoriul cauzei, in totalitatea sa denota nesinceritatea inculpatului, care incearca in moduri total diferite sa-si creeze alibiuri neverosimile, neexplicandu-si de ce victima de fiecare data l-a identificat ca autor al faptei.
          S-a considerat ca situatia de fapt  a fost dovedita cu declaratiile martorilor N. A. D., C. C., D. D. M., probe ce se coroboreaza cu procesele verbale de recunoastere, plansele fotografice, iar fapta inculpatului intruneste elementele constitutive ale infractiunii de talharie prev.si ped.de art.211 alin.1 - 2 lit.c C.p..
Prejudiciul cauzat victimei este in valoare de 1260 lei, iar partea vatamata nu a formulat pretentii de natura penala sau civila in prezenta cauza in cursul urmaririi penale.
Fata de inculpat s-a dispus retinerea de catre organele de cercetare penala pe o durata de 24 ore de la data de 19.07.2010.
Fata de inculpat s-a pus in miscare actiunea penala la data de 20.07.2010 si, totodata la propunerea Parchetului de pe langa Judecatoria Caracal, instanta a dispus arestarea preventiva a inculpatului pe o durata de 29 zile conform incheierii din aceeasi data pronuntata in dosarul nr., definitiva prin incheierea nr. a Tribunalului Olt.
S-a apreciat ca natura infractiunii comise, modul de savarsire al acesteia, circumstantele personale ale inculpatului: lipsa veniturilor, atitudinea manifestata in cursul urmarii penale, toate aceste aspecte coroborate cu frecventa faptelor de acelasi gen reclamate pe raza aceleiasi localitati intr-un interval de cateva zile constituie dovezi ale unui pericol social concret pentru ordinea publica.
S-a mentionat ca aceste temeiuri subzista si in prezent, inculpatul incercand in diverse moduri a se apara pentru a scapa de raspundere penala, dand declaratii contradictorii si invocand numele diferitelor persoane cu care sa-si construiasca aparari care contravin adevarului.
Situatia de fapt din rechizitoriu este dovedita cu urmatoarele mijloace de proba: declaratiile martorilor, probe ce se corobotreaza cu procesele verbale de recunoastere si plansele fotografice.
Prin incheierea din 10 august 2010, pronuntata de Judecatoria Caracal in dosarul nr., definitiva prin decizia penala nr., pronuntata de Tribunalul Olt, in baza art.300/1 C.pr.p. s-a constatat legalitatea si temeinicia arestarii preventive luata fata de inculpatul Gh. F., prin mandatul de arestare preventiva nr.din iulie 2010, emis de Judecatoria Caracal, de asemenea s-a constatat ca temeiurile care au determinat arestarea preventiva impun in continuare privarea de libertate, in consecinta mentinandu-se arestarea preventiva a inculpatului, iar termenul pentru fond fiind stabilit la data de 20 august 2010.
Prin sentinta penala nr. din  pronuntata de Judecatoria Caracal in dosarul nr., in baza dispozitiilor art. 211 alin. 1-2 lit.c  C.p. cu art. 74 alin.1 lit.a C.p. si art.76 alin.1 lit.b C.p., a fost condamnat inculpatul Ghe.  la 2 ani si 6 luni inchisoare, cu aplicarea art. 57 C.p..
In baza dispozitiilor art. 71 C.p. I s-au interzis inculpatului Ghe. Fl. drepturile prevazute de art. 64 alin. 1 lit. a  teza II  si lit. b  C.p., pe timpul detentiei.
In baza dispozitiilor art. 88 alin. 1 C.p. s-a dedus din cuantumul  pedepsei stabilite perioada retinerii si arestarii preventive, incepand cu data de 19 iulie 2010  la zi.
In baza dispozitiilor art. 350 alin. 1 C.pr.p. s-a mentinut starea de arest a inculpatului Gheorghe Florin.
In baza dispozitiilor art. 346 alin. 1 C.pr.p., s-a luat act ca partea vatamata D. M., domiciliata in comuna Rotunda, judetul Olt, nu s-a constituit parte civila in cauza.
In baza dispozitiilor art. 189 alin. 1 si art. 191 alin. 1 C.pr.p. a fost obligat inculpatul la 1000 lei  cheltuieli judiciare in favoarea statului, din care suma de 600 lei onorarii avocat oficiu se vor avansa din bugetul MJLC catre Baroul Olt.
Impotriva acestei sentinte a declarat apel inculpatul, considerand-o nelegala si netemeinica, aratand ca pedeapsa aplicata este prea mare si in realitate el este nevinovat.        
 Prin decizia penala numarul  din data de   Tribunalului Olt  s-a admis apelul declarat de  inculpat GH.FL.
        In baza art. 379 alin.1 pct.2 lit.b) desfiinteaza sentinta nr. pronuntata de Judecatoria Caracal in dosarul numarul  si dispune rejudecarea cauzei de catre aceeasi instanta.
Mentine actele indeplinite pana la data de 3.09.2010, inclusiv.
In baza art.382 rap. la art.350 C.p.p. mentine masura arestarii preventive a inculpatului.
In motivare instanta de apel a retinut ca inculpatului nu i-au fost asigurate garantiile procesuale in sensul ca a fost audiat un martor prin procedura prevazuta de art. 86/1 cod pr penala , intre termenele de judecata fara a fi prezent aparatorul acestuia si incalcandu-se principiul publicitatii si principiul contradictorialitatii procesului penal.
Totodata se arata ca intre termenele  din data de 20 august si 17 septembrie 2010, respectiv la data de 13 septembrie 2010, a fost audiat un martor in conditiile  art. 86/1 cod pr penala, declaratia acestuia fiind inaintata Judecatoriei Caracal.
In aceste conditii, au fost incalcate normele procedurale privind publicitatea sedintei de judecata fiind incalcat si dreptul inculpatului la un proces echitabil , drept prevazut de art. 6 din CEDO.
Inculpatul nu a avut posibilitatea sa participe la audierea martorului, in conditiile prevazute de lege,nu a avut posibilitatea sa puna intrebari acestuia ,iar audierea martorului nu s-a facut de catre instanta de judecata.
Astfel, inculpatul nu a avut egalitate de arme cu acuzatorul sau , procurorul, nefiind nici macar reprezentat de catre aparatorul desemnat din oficiu la efectuarea acestei proceduri.
.Pentru considerentele expuse mai sus , instanta de apel a constatat ca apelul este fondat, urmand ca In baza art.379 alin.1 pct.2 lit.b) sa fie desfiintata sentinta nr. pronuntata de Judecatoria Caracal in dosarul numarul  si  rejudecata cauzei de catre aceeasi instanta.
Analizand actele si lucrarile dosarului instanta constata:
In data de l4.07.2010,in jurul orelor l6,00-l6,30, partea vatamata D. M., se deplasa din directia centrul orasului, urcand scarile de acces de pe str. C., catre Judecatoria Caracal, din acelasi oras, jud.Olt. De mentionat ca victima purta la gat un lantisor din aur cu o greutate de aproximativ 14 grame, pe care era o cruciulita confectionata tot din metal pretios.
La un moment dat, in timp ce partea vatamata D. M. a ajuns in dreptul blocului C, situat pe str. Crizantemei, a fost ajunsa din urma de catre inculpatul Ghe. Fl., care , ca urmare a distragerii atentiei, i-a smuls  de la gatul  partii vatamate lantisorul, producandu-i leziuni, imprejurare in care cruciulita purtata ca medalion pe lantisor a cazut in fata acesteia recuperand-o cu mana.
       Aflata in aceasta situatie, partea vatamata a solicitat ajutor, ocazie cu care inculpatul dupa ce s-a deplasat la o distanta apropiata de victima, s-a intors pentru a observa ce s-a intamplat.
Ulterior, partea vatamata D. M., a apelat serviciul de urgenta 112, iar inculpatul a inceput sa fuga, iesind pe strada din fata sediului Judecatoriei Caracal, dupa care pierzandu-si urma.
La scurt timp au aparut la fata locului lucratorii politiei de investigatii criminale, ocazie cu care au identificat-o pe partea vatamata, ca fiind persoana care a solicitat telefonic ajutorul de urgenta .
Ulterior, pe baza perceptiei vizuale, favorizata de lumina naturala si de intervalul de timp foarte scurt de la momentul savarsirii faptei pana la identificare, victima a indicat imaginea fotografica, prezentata de lucratorii de politie, ce-l reprezenta pe inculpatul Ghe. Fl., intocmindu-se astfel procesul verbal si plansa fotografica.
Situatia de fapt a fost retinuta de instanta potrivit art.63 alin.2.C.p.p., pe baza coroborarii probelor administrate in cauza, dupa cum urmeaza: declaratia p.vat .D. M.,  declaratie martor C., sub o alta identitate, audiata in conditiile art.86 indice 1 din C.p.p., declaratie martor D. D. M., N. A. D., A. S. M.,Ch. C., procese verbale de recunoastere, planse recunoastere fotografice.
Instanta nu va retine declaratia inculpatului Ghe. Fl., aspectele privind faptul ca in data de l4.07. 2010 nu se afla pe str. C. din mun. Caracal,intrucat acest aspect nu se coroboreaza cu  probele administrate in cursul procesului penal, asa cum prevede art.69 C.p.p.
De asemenea, instanta nu va retine  declaratiile martorilor Z. M., Z. M., V. G., cumnatul  inculpatului, ca fiind subiective, precum si declaratiile martorilor V. G. si S. R., intrucat nu se coroboreaza cu probele  administrate in cursul procesului penal, asa cum prevede art.69 C.p.p.
In drept, fapta inculpatului Ghe. Fl., care in data de l4.07.2010, in jurul orelor l6,00-l6,30 in timp ce se afla pe str. C., din mun. Caracal , a smuls prin violenta de la gatul partii vatamate D. M., fara consimtamantul acesteia, un lantisor de aur in greutate de l4 gr., fugind apoi de la locul faptei,intruneste elementele constitutive ale infractiunii de talharie, prev.de art.211 alin.1, alin.2 lit.c din Codul penal,.
Sub aspectul laturii obiective, prin luarea lantisorului din posesia partii vatamate, s-a adus atingere patrimoniului acesteia, actiunea de luare fiind savarsita fara consimtamantul partii vatamate si in scopul insusirii bunului, inculpatul Ghe. Fl. a realizat sustragerea bunului prin smulgere, p.vat.fiind pusa in imposibilitate de a se apara. Instanta retine ca exista violenta si atunci cand bunul este smuls de la gatul partii vatamate, chiar daca aceasta din neputinta,spaima sau din cauza surprizei nu a opus rezistenta. Astfel, instanta retine ca in momentul smulgerii intre p.vat.si lantisor, exista un contact determinat  de faptul purtarii  la gat .
Prin urmare, sustragerea lantisorului realizandu-se  prin exercitarea de violente asupra partii vatamate, sunt intrunite toate elementele laturii obiective ale infractiunii de talharie.
Asa cum rezulta din probele administrate in cauza,fapta a fost savarsita intr-un loc public,respectiv pe str,.crizantemei, motiv pentru care sunt incidente dispa.rt.211 alin.1, raportat la art.211 alin.2.lit.c Cod penal.
Cu privire la latura subiectiva, atitudinea psihica a inculpatului,fata de fapta savarsita si urmarile acestuia, imbraca forma vinovatiei cu modalitatea intentiei directe.
Astfel, inculpatul a savarsit fapta cu intentie directa, asa cum aceasta a fost definitiva, in art.19 alin.1 pct.1, lit.a, Cod penal, acesta prevazand rezultatul faptei sale - acesta chiar pregatind savarsirea faptei,urmarind producerea lui prin savarsirea faptei.
In ceea ce priveste individualizarea pedepsei pentru fapta savarsita,potrivit art.72 Cod penal, instanta avand in vedere fapta comisa,imprejurarile concrete in care aceasta a fost comisa, pedeapsa prevazuta de lege pentru aceasta infractiune, gradul de pericol social al acesteia,precum si dispozitiile art.74 alin.1 lit. a, si art.76 alin.1 lit.b din Codul penal,urmeaza a-l condamna pe inculpat la o pedeapsa de 3 ani inchisoare , considerand ca prin executarea acestei pedepse,vor fi atinse scopurile preventiv educative , dar si coercitiv al pedepsei,prevazut de art.52 Cod penal.
De asemenea instanta are in vedere si faptul ca inculpatul nu mai este cunoscut cu antecedente penale, recunoaste ca are in intretinere doi copii minori (desi din certificatele de nastere depuse la dosar, nu rezulta ca ar fi tatal copiilor).
Aplicarea pedepselor accesorii inculpatului trebuie realizata atat in baza articolelor 71 si 64 C. pen., cat si prin prisma Conventiei Europene a Drepturilor Omului, a Protocoalelor aditionale si a jurisprudentei Curtii Europene a Drepturilor Omului care, in conformitate cu dispozitiile art. 11 alin. 2  si art. 20 din Constitutia Romaniei, fac parte din dreptul intern ca urmare a ratificarii acestei Conventii de catre Romania prin Legea nr. 30/ 1994.
Astfel, in cauza Hirst c. Marii Britanii ( hotararea din 30 martie 2004 ), Curtea a analizat chestiunea interzicerii legale automate a dreptului de vot persoanelor detinute aflate in executarea unei pedepse, constatand ca in legislatia britanica "interzicerea dreptului de a vota se aplica tuturor detinutilor condamnati, automat, indiferent de durata condamnarii sau de natura ori gravitatea infractiunii" ( aceeasi conceptie a legiuitorului reflectandu-se si in legislatia romana actuala, n. inst. ). Curtea a acceptat "ca exista o marja nationala de apreciere a legiuitorului in determinarea faptului daca restrangerea dreptului de vot al detinutilor poate fi justificata in timpurile moderne si a modului de mentinere a justului echilibru", insa a concluzionat ca articolul 3 din Primul protocol aditional a fost incalcat, intrucat "legislatia nationala nu analizeaza importanta intereselor in conflict sau proportionalitatea si nu poate accepta ca o interzicere absoluta a dreptului de vot, pentru orice detinut, in orice imprejurare, intra in marja nationala de apreciere; reclamantul din prezenta cauza si-a pierdut dreptul de vot ca rezultat al unei restrictii automate impuse detinutilor condamnati si se poate pretinde victima a acestei masuri". In acelasi sens este si hotararea Calmanovici impotriva Romaniei.
In consecinta, o aplicare automata, in temeiul legii, a pedepsei accesorii a interzicerii dreptului de a vota, care nu lasa nici o marja de apreciere judecatorului national in vederea analizarii temeiurilor care ar determina luarea acestei masuri, incalca art. 3 din Primul Protocol aditional.
Prin urmare, in aplicarea jurisprudentei Curtii Europene a Drepturilor Omului, instanta nu va aplica in mod automat, ope legis, pedeapsa accesorie prevazuta de art. 64 lit. a teza I, ci va analiza in ce masura, in prezenta cauza, aceasta se impune fata de natura si gravitatea infractiunii savarsite sau comportamentul inculpatului.
In acelasi sens este si Decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie nr. LXXIV din 5 noiembrie 2007, pronuntata intr-un recurs in interesul legii, potrivit careia, dispozitiile art. 71 din Codul penal referitoare la pedepsele accesorii se interpreteaza in sensul ca interzicerea drepturilor prevazute de art. 64 lit. a), teza I - c) din Codul penal nu se va face in mod automat, prin efectul legii, ci se va supune aprecierii instantei, in functie de criteriile stabilite in art. 71 alin. 3 din Codul penal.
Astfel, natura faptei savarsite si circumstantele producerii acesteia determina instanta a aprecia ca aplicarea acestei pedepse accesorii se impune, si in consecinta, in temeiul art. 71 C. pen. si art. 3 din Protocolul nr. 1 aditional C.E.D.O., va interzice inculpatului drepturile prevazute de art. 64 lit. a) teza a II-a si lit. b) C. pen., respectiv dreptul de a fi ales in autoritatile publice sau in functii elective publice si dreptul de a ocupa o functie implicand exercitiul autoritatii de stat.
Avand in vedere ca inculpatul a fost retinut si arestat in prezenta cauza, instanta urmeaza a face aplicarea art. 88 C. pen., si va deduce din pedeapsa aplicata durata retinerii si a arestarii preventive din data de 19.07.2010 la zi.
De asemenea, constatand ca nu au disparut temeiurile care au stat la baza arestarii preventive, instanta, in temeiul art. 350 alin. 1 C. proc. pen., va mentine masura arestarii preventive a inculpatului. Ghe. Fl.
Sub aspectul actiunii civile, instanta va lua act ca partea vatamata D. M. nu s-a constituit parte civila.
In temeiul art. 191 alin. 1 C. proc. pen., instanta urmeaza a obliga inculpatul la plata sumei de 600 de lei, cu titlu de cheltuieli judiciare, onorariile avocatilor din oficiu in cuantum total de 200 lei, urmand a fi avansate din fondurile Ministerului Justitiei si Libertatilor Cetatenesti.
Sursa: Portal.just.ro


Alte spete Talharie

talharie - Hotarare nr. 6711 din data de 09.05.2017
talharie - Sentinta penala nr. 954 din data de 14.12.2017
Talharie (art.211 C.p.) - Sentinta penala nr. 19 din data de 21.03.2013
Talharie - Sentinta penala nr. SP62/2007 din data de 31.03.2009
Executarea efectiva a pedepsei inchisorii .Asigurarea indeplinirii scopurilor si functiei pedepsei .Mentinerea in apel a hotararii de condamnare - Decizie nr. 236 din data de 22.09.2010
Individualizarea judiciara a pedepsei Circumstante atenuante - Decizie nr. 21 din data de 01.02.2010
Corecta individualizare a pedepsei sub aspectul cuantumului si a modului de executare - Decizie nr. 44 din data de 24.02.2010
Talharie - Sentinta penala nr. 470 din data de 26.08.2009
Retinand in mod intemeiat varianta agravanta a tentativei de omor prev. de art. 176 lit. d Cod penal, instanta de fond a apreciat in mod judicios ca in speta nu sunt aplicabile prevederile art. 3201 Cod procedura penala referitoare la judecarea cauzei i - Decizie nr. 3/Ap din data de 21.02.2013
Activitatea infractionala a inculpatului major care in baza unei intelegeri anterioare cu inculpatii minori, autori ai unei infractiuni de talharie in forma continuata, promite autorilor ajutor in valorificarea la casele de amanet bunurilor obtinute in - Decizie nr. 125/R din data de 14.02.2013
Talharie. Forma agravata a savarsirii de doua sau mai multe persoane impreuna. - Decizie nr. 1041 din data de 08.10.2012
Talharie. Forma agravata a savarsirii de doua sau mai multe persoane impreuna. - Decizie nr. 847 din data de 05.07.2012
Talharie. Continut obiectiv al infractiunii. - Decizie nr. 60 din data de 14.03.2011
Talharie. Notiunea de arma. Folosirea unui pistol de jucarie la comiterea faptei. Incadrare juridica. - Decizie nr. 620 din data de 15.10.2009
Talharie. Stabilirea modalitatii de executare a pedepsei. Criterii de evaluare. - Decizie nr. 528 din data de 05.09.2009
Talharie savarsita in forma continuata. Mai multe infractiuni de talharie in concurs real. Distinctie. - Decizie nr. 80/A din data de 14.02.2006
Talharie si violare de domiciliu. Concurs de infractiuni. - Decizie nr. 30/A din data de 12.01.2006
art. 211 Cod penal - Sentinta penala nr. 840 din data de 28.03.2012
art. 211 C.p. - Sentinta penala nr. 2100 din data de 22.10.2010
- Sentinta penala nr. 2070 din data de 20.11.2008