InfoDosar.ro | Jurisprudenta | Spete Judecatoria Craiova

Partaj judiciar. Criterii de lotizare si atribuire conform vointei partilor

(Sentinta civila nr. 4799 din data de 29.03.2012 pronuntata de Judecatoria Craiova)

Domeniu Partaj | Dosare Judecatoria Craiova | Jurisprudenta Judecatoria Craiova


Sentinta civila Nr. 4799/2012/29.03.2012
Partaj judiciar. Criterii de lotizare si atribuire conform vointei partilor

      Prin cererea inregistrata pe rolul Judecatoriei Craiova la data de 29.03.2011, sub nr. xxxxx, reclamanta D.I.  si P. E.,  a   chemat in judecata   paratii D.A.si D.V.,  pentru ca prin hotararea ce se va pronunta  sa se constate deschisa succesiunea defunctului D. E.,  decedat la data de 03.10.2010, sa se constate ca mostenitorii defunctului sunt reclamanta D.I. in calitate de sotie supravietuitoare , reclamanta  P. E. , in calitate de fiica  si paratii D.A.si D.V. in  calitate de  fii dintr-o casatorie anterioara, sa constate ca masa succesorala a defunctului D. E.  se compune din urmatoarele bunuri :  teren in suprafata de 6850 m.p., doua case de locuit  cu trei camere,   sa se iesirea din indiviziune a partilor si sa se  constate ca pasivul succesiunii este  de 10.000 lei , constand in cheltuieli ocazionate de inmormantarea si pomenirile defunctului D. E.. 
In motivarea actiunii, s-a aratat ca   la  data de 03.10.2010  a decedat D. E., cu ultim domiciliu in  comuna Pilesti jud. Dolj , ca masa succesorala a acestuia se compune din suprafata de teren  de 5000 m.p. situata in Pielesti jud Dolj, potrivit TDP nr. 1606- 44830/18.04.2001 , teren in  suprafata de 6850 m.p, dobandit prin donatie de la tatal sau , o casa din caramida acoperita cu tabla si una casa acoperita cu placi de azbociment , ambele case fiind situate pe terenul intravilan  inscris in TDP nr. 1606- 44830/18.04.2001.
      A mai sustinut reclamantele ca data fiind suprafata de teren aferenta celor doua case de locui, acestea pot fi partajate  comod in natura .
      Reclamantele au mai precizat ca suma totala efectuata cu inmormantarea  si pomenile ulterioare ale defunctului D. E.,  se ridica la suma de 10.000 lei suma ce trebuie imputata  si asupra cotelor celor doi parati.
      In drept au fost invocate dispozitiile art.  728 c. civil
      In dovedire, reclamantele au atasat cererii de chemare in judecata  fotocopii ale actelor de stare civila T. D . P nr. 1606-44830 /18.04.2001, contractul de donatie  autentificat sub nr. 348/17.02.2003, incheiere rectificare nr. 741/29.03.2011,   incheierea nr. 349/11.02.2011 emisa  de BNP T.D./S. .
      Prin incheierea din Camera de Consiliu din data de 23.09.2011, reclamantele au fost scutite de la plata taxei de timbru in cuantum de 800 lei.
      Paratul D.A., a  depus intampinare,  prin care au aratat ca  tatal sau si al celuilalt parat  D.V. ,  s-a casatorit cu reclamanta D.I., dupa decesul  primei  sotii D.A., a carui succesiune nu a fost dezbatuta, si ca la decesul acesteia din urma existau cele doua case iar impreuna cu reclamanta a efectuat decat gardul si fantana.
      Au mai  aratat paratul ca cu ocazia casatorii sorii sale  reclamanta  P. E. , mobila i-a fost data acesteia astfel  casa a ramas goala si ca inmormantarea defunctului D. E. si pomenile ulterioare, s-au facut din suma de 2500 euro,  care apartinea defunctului , neexistand pasiv succesoral.
      In drept a invocat dispozitiile art. 115 c.pr.civ.
      La data de 11.11.2011 , paratul D.A.,  a depus precizare la intampinare invederand ca  formuleaza cerere reconventionala  prin care solicita sa se constate  deschisa  succesiunea defunctilor D. E. si D.A., iar masa partajabila a acestora se compune din urmatoarele bunuri  teren in suprafata de 5000 m.p situata in localitatea Pielesti,  judetul Dolj , suprafata de 6850 m.p  conform contractului de donatie , doua case  una acoperita  cu tabla  si cealalta cu  placi de azbociment precum si din urmatoarele bunuri mobile : pat recamier , doua fotolii , sifonier cu doua usi , masa de sase persoane , patru scaune , cazan de tuica,  butelie de aragaz , tuci de trei vedre , oglinda tip toaleta , doua mese mici , covoare , televizor si DVD player .
      In sustinerea cererii de chemare in judecata si a cererii reconventionale , instanta a incuviintat partilor  proba cu inscrisuri  sens in care au fost depuse la dosarul cauzei acte de stare civila , certificat fiscal , T. D . P nr. 1606-44830 /18.04.2001, contractul de donatie  autentificat sub nr. 348/17.02.2003, incheiere rectificare nr. 741/29.03.2011,   incheierea nr. 349/11.02.2011 emisa  de BNP T.D./S., sesizare pentru deschiderea procedurii succesorale , contract de intretinere nr. 2490/05.03.1971 ,  autorizatie pentru executare lucrari , plan de situatie, proba cu interogatoriul partilor ale caror raspunsuri se afla consemnate si atasate la dosarul cauzei, proba  testimoniala in cadrul careia au fost audiati martorii M.D. , VZ , TCsi D.E., ale caror declaratii se afla consemnate si atasate la dosarul cauzei .
      La data de  26.01.2012, instanta  prin incheierea de admitere in principiu , a admis in parte si  in principiu actiunea formulata de reclamantele D.I. si P.E., a admis in parte si in principiu cererea reconventionala formulata de paratul reclamant D.A., s-a constatat  deschisa succesiunea defunctei D.A. decedata la data de 04 mai 1981, cu ultimul domiciliu in comuna Pielesti Judetul Dolj, s-a constatat ca masa succesorala dupa defuncta D.A.se compune din  : cota de  ?  din  cele doua case de locuit ( una acoperita cu tabla si cealalta cu placi de azbociment ) ,  situate in  satul  Parsani  com. Pielesti , jud Dolj, s - a constatat ca dupa defuncta  D.A., au ramas ca mostenitori legali defunctul D. E. , in calitate de sot supravietuitor cu o cota de ? si paratii reclamanti D.V. si D.A.in calitate de descendenti de gradul I fiecare cu o cota de 3/8 din masa succesorala ( cota de ? din cele doua case de locuit), s-a constatat deschisa succesiunea defunctului D. E. , decedat la data de 03 octombrie  2010 , cu ultimul domiciliu in comuna Pielesti Judetul Dolj, s-a constatat ca masa succesorala dupa defunctul D.  N., se compune din     cota de 5/8 cele  doua case de locuit  ( una acoperita cu tabla si cealalta cu placi de azbociment) situate in  satul  Parsani  com. Pielesti , jud Dolj,  terenul in suprafata de 5000 m.p ( 3750 m.p extravilan si 1250 m.p. intravilan ), situat pe teritoriului satului Pielesti com. Pielesti,  dobandit prin  constituirea dreptului de proprietate prin TDP NR. 1606 - 44830/ 18.04.2001, cota de ? din  terenul extravilan  in suprafata de 13700 m.p. situat in comuna Pielesti  dobandit prin contractul de donatie  autentificat sub nr. 348/17.02.2003  si rectificat sub nr. 741/29.03.2011 de BNP P.G Craiova, s-a constatat ca dupa defunctul   D. E. , au ramas ca mostenitori legali reclamanta D.I. in  calitate de sot supravietuitor cu o cota de ? ,  reclamanta parata   P.E.si paratii reclamanti D.V. si D.A.,  in calitate de descendenti de gradul I , fiecare cu o cota de ?,  din masa succesorala  retinuta mai sus ,  s-a constatat  ca nu exista pasiv succesoral  in ceea ce priveste mostenirea   defunctului D. E., s-a dispus iesirea din indiviziune in cotele sus mentionate, s-a dispus efectuarea a doua  expertize  tehnice,  specialitate constructii si topografie , avand ca obiective: sa identifice bunurile partajabile,  evaluarea  bunurilor succesorale  la valoarea de circulatie, vor propune  variante de lotizare in raport de marimea  cotelor parti cuvenite  fiecarui mostenitor , optiunile partilor ,  precum si de principiul  partajarii in natura.
      Pentru a se pronunta astfel , instanta a retinut  ca  in  cazul decesului unuia dintre soti masa succesorala  ramasa la decesul acestuia se compune din bunurile (drepturile si obligatiile), proprii care au apartinut sotului defunct inclusiv partea sa din proprietatea comuna cu sotul supravietuitor sau cu alte persoane, bunurile proprii care apartin in codevalmasie  ambilor soti.
      La moartea unuia dintre soti comunitatea de bunuri, inceteaza instanta trebuind sa se determine partea cuvenita sotului defunct din aceasta comunitate, care urmeaza sa intre in masa succesorala, sotul supravietuitor culegand  partea lui de codevalmasie ca titular al comunitatii.
      Legea 319/1944 acorda sotului supravietuitor o cota parte din masa  succesorala  a carei marime variaza  in functie de clasa de mostenitori cu care vine in concurs ( art. 1).
      Potrivit art. 1 lit. a din Legea nr. 319/1944 cand sotul  supravietuitor  vine in concurs  cu descendentii  (clasa I indiferent  de numarul lor)  are dreptul la ?  din mostenire, restul  cotei  de ?  revenindu-le descendentilor care vin la mostenire in  nume propriu. 
      De asemenea , s-a  mai retinut incidenta dispozitiilor art.  659 C.civ din 1864  si  art. 1 lit. a Legea nr. 319/1944,  art.  728 C. civil, art. 651 C. civ., art. 673 indice 6 c.p.c.
      Potrivit  raspunsurilor partilor la interogatoriu, depozitiile martorilor  M.D. , VZ , TCsi D.E. si inscrisurilor aflate la dosarul cauzei , instanta   retine ca in timpul  casatoriei  dintre defuncta D.A.si  defunctul D. E. ,  acestia au dobandit impreuna   doua case de locuit una acoperita cu tabla si cealalta cu placi de azbociment, situate in Pielesti Judetul Dolj  si s-au nascut  cei doi  parati  D.A.si D.V..
      Potrivit actelor de stare civila aflate la dosarul cauzei, la data de 04.05.1981, a decedat D.A.,  avand   ca mostenitori legali pe D. E.  cu o cota de ? ,  in calitate de sot supravietuitor si pe paratii D.A.si D.V., in calitate de descendenti de gradul I ,  fiecare cu o cota de 3/8 .
      Din analiza inscrisurilor raportate la  depozitiile martorilor si raspunsul partilor  la interogatoriu  se retine ca masa  succesorala a defunctei D.A.,  se compune din  cota de ? din   cele doua case de locuit  una acoperita cu tabla si cealalta cu placi de azbociment, situate in Pielesti Judetul Dolj , astfel ca raportarea cotelor retinute mai sus se va face la  cota de ? din cele doua case de locuit una acoperita cu tabla si cealalta cu placi de azbociment, situate in Pielesti Judetul Dolj  , care reprezinta masa succesorala a defunctei D. A..
      Potrivit mijloacelor de proba administrate in cauza defunctul D. E., la data de 09.05.1984 ,  s-a recasatorit  cu reclamanta D.I., iar din acest mariaj , s-a nascut reclamanta P. E. .
      Conform actelor de stare civila aflate la dosarul cauzei, instanta retine ca la data de  03 octombrie  2010,  a decedat D. E. , cu ultimul domiciliu in comuna Pielesti Judetul Dolj , avand ca mostenitori  legali pe  reclamanta D.I.,  in  calitate de sot supravietuitor  cu o cota de ? ,pe   reclamanta parata   P.E. si paratii reclamanti D.V. si D.A.in calitate de descendenti de gradul I , fiecare cu o cota de ?.
      Instanta , avand in vedere recunoasterile partilor cu privire la existenta bunurilor succesorale  precum si  intreg probatoriul administrat in cauza ( inscrisuri , depozitiile martorilor audiati in cauza mai sus nominalizati ) , va  retine ca  masa succesorala dupa defunctul D.  N.,  se compune din  : cota de  5/8 ( 1/8 + 1/2)  din  cele  doua case de locuit   una acoperita cu tabla si cealalta cu placi de azbociment situate in  satul  Parsani  com. Pielesti , jud. Dolj, terenul in suprafata de 5000 m.p( bun propriu, 3750 m.p extravilan si 1250 m.p. intravilan) situat pe teritoriului satului Pielesti com. Pielesti, dobandit prin  constituirea dreptului de proprietate prin TDP NR. 1606 - 44830/ 18.04.2001, cota de ? din  terenul extravilan  in suprafata de 13700 m.p. situat in comuna Pielesti  dobandit prin contractul de donatie  autentificat sub nr. 348/17.02.2003  si rectificat sub nr. 741/29.03.2011 de BNP P. G.Craiova,  astfel cotele retinute   mai sus  care se cuvin partilor dupa succesiunea defunctului D. E. , vor fi raportate  aceasta masa succcesorala.
      Tinand cont de dispozitiile art. 30  C. fam, ce instituie prezumtia de comunitate in devalmasie asupra bunurilor dobandite in timpul casatoriei,instanta  retine ca cealalta cota de ?  din  terenul extravilan  in suprafata de 13700 m.p. situat in comuna Pielesti, dobandit prin contractul de donatie  autentificat sub nr. 348/17.02.2003  si rectificat sub nr. 741/29.03.2011 de BNP P. G. Craiova, revenind reclamantei D.I.,   in calitate de bun dobandit in timpul casatoriei.
      Instanta nu a  retinut  sustinerea paratului reclamant  in sensul existentei in patrimoniul defunctilor  D.A. si D. E. ,  si a bunurilor mobile pat recamier , doua fotolii , sifonier cu doua usi , masa de sase persoane , patru scaune , cazan de tuica,  butelie de aragaz , tuci de trei vedre , oglinda tip toaleta , doua mese mici , covoare , televizor si DVD player, avand in vedere ca din analiza coroborata a mijloacelor de proba administrate in cauza , nu se confirma sustinerile  paratul reclamant D.A., cu atat  mai mult cu cat chiar acesta in sedinta publica din data de 12.01.2012 ,  a  marturisit in fata instantei de judecata  ca nu stie daca aceste bunuri au fost dobandite de catre vreunul dintre  parintii sai, ca DVD player, i-a apartinut chiar lui, dar nu a mai gasit-o dupa decesul tatalui sau.
      Instanta avand in vedere recunoasterile partilor la interogatoriu si depozitiile martorilor , in sensul ca in parte  banii cheltuiti  de catre reclamante  pentru  inmormantarea si pomenile ulterioare privind pe  defunctul D. E., au  provenit chiar de la acesta, (suma de 2500 euro ) iar restul de 1700 lei , de la Casa de Pensii Dolj,   astfel  neputandu -se retine existenta   pasivului succesoral .
      Analizand   pe fond actiunea principala si cererea  reconventionala , in raport de sustinerile reciproce ale partilor , de incheierea de admitere in principiu , de concluziile rapoartelor de expertiza  si de dispozitiile legale incidente :art. 728 si urm. C.civil din 1864 , art. 673 si urm c.pr.civ, instanta in parte  le considera intemeiate si urmeaza a le admite  ca atare.
       In temeiul art. 673 ind. 6 c.pr.civ., prin incheierea  pronuntata in prezenta cauza la data de 26.01.2012,  instanta  pe baza  analizei coroborate a tuturor mijloacelor de proba administrate in cauza , a admis in parte si  in principiu actiunea formulata de reclamantele D.I. si P.E., a admis in parte si in principiu cererea reconventionala formulata de paratul reclamant D.A., s-a constatat  deschisa succesiunea defunctei D.A. decedata la data de 04 mai 1981, cu ultimul domiciliu in comuna Pielesti Judetul Dolj, s-a constatat ca masa succesorala dupa defuncta D.A.se compune din  : cota de  ?  din  cele doua case de locuit ( una acoperita cu tabla si cealalta cu placi de azbociment ) ,  situate in  satul  Parsani  com. Pielesti , jud Dolj, s - a constatat ca dupa defuncta  D.A., au ramas ca mostenitori legali defunctul D. E. , in calitate de sot supravietuitor cu o cota de ? si paratii reclamanti D.V. si D.A.in calitate de descendenti de gradul I fiecare cu o cota de 3/8 din masa succesorala ( cota de ? din cele doua case de locuit), s-a constatat deschisa succesiunea defunctului D. E. , decedat la data de 03 octombrie  2010 , cu ultimul domiciliu in comuna Pielesti Judetul Dolj, s-a constatat ca masa succesorala dupa defunctul Dumitru  Nicolae, se compune din     cota de 5/8 cele  doua case de locuit  ( una acoperita cu tabla si cealalta cu placi de azbociment) situate in  satul  Parsani  com. Pielesti , jud Dolj,  terenul in suprafata de 5000 m.p ( 3750 m.p extravilan si 1250 m.p. intravilan ), situat pe teritoriului satului Pielesti com. Pielesti,  dobandit prin  constituirea dreptului de proprietate prin TDP NR. 1606 - 44830/ 18.04.2001, cota de ? din  terenul extravilan  in suprafata de 13700 m.p. situat in comuna Pielesti  dobandit prin contractul de donatie  autentificat sub nr. 348/17.02.2003  si rectificat sub nr. 741/29.03.2011 de BNP P. G. Craiova, s-a constatat ca dupa defunctul   D. E. , au ramas ca mostenitori legali reclamanta D.I. in  calitate de sot supravietuitor cu o cota de ? ,  reclamanta parata   P.E.si paratii reclamanti D.V. si D.A.,  in calitate de descendenti de gradul I , fiecare cu o cota de ?,  din masa succesorala  retinuta mai sus ,  s-a constatat  ca nu exista pasiv succesoral  in ceea ce priveste mostenirea   defunctului D. E., s-a dispus iesirea din indiviziune in cotele sus mentionate, s-a dispus efectuarea a doua  expertize  tehnice,  specialitate constructii si topografie , avand ca obiective: sa identifice bunurile partajabile,  evaluarea  bunurilor succesorale  la valoarea de circulatie, vor propune  variante de lotizare in raport de marimea  cotelor parti cuvenite  fiecarui mostenitor , optiunile partilor ,  precum si de principiul  partajarii in natura, s-a stabilit  onorariu provizoriu  al expertilor a cate 900 lei fiecare expert  , in  sarcina reclamantelor parate 900 lei pentru expertiza  specialitatea constructii   si in sarcina paratilor reclamanti 900 lei pentru expertiza specialitatea topografie , s-a fixat  termen la data de  02.02.2012 , pentru care  partilor au avut  termen in cunostinta.
      In sedinta publica din data de 09.02.2012, instanta  a numit expertii potrivit art. 202 c.pr.civ,  prin tragere la sorti, fiind desemnat  sa efectueze expertiza tehnica specialitatea topografie expertul C.A.  si sa efectueze expertiza tehnica specialitatea constructii civile expertul P.M.I..
      Potrivit  raportului de expertiza tehnica  specialitatea topografie,  expertul C. A.,  a identificat  suprafetele de teren  retinute  ca facand parte din masa  partajabila ,   propunand doua variante de lotizare , tinand seama de solicitarile partilor si de celelalte criterii stabilite de instanta de judecata. .
      Potrivit  raportului de expertiza tehnica  specialitatea constructii civile  expertul P. M. I. ,  a  identificat cele doua  constructii - case de locui,  retinute in masa partajabila, propunand doua variante de lotizare tinand seama de solicitarile partilor si de celelalte criterii stabilite de instanta de judecata .
      Expertii  desemnati in cauza au evaluat bunurile partajabile la valoare de circulatie .                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            
      Instanta,  retine ca , potrivit art.728 c.civ. nimeni nu poate ramane in indiviziune , oricare dintre coindivizari  putand cere sistarea starii de indiviziune , solicitand partajul oricand , acest drept fiind imprescriptibil sub aspect extinctiv.
      Partajul este operatiunea juridica prin care se pune capat starii de indiviziune , prin impartirea in natura  si/sau in echivalent a bunurilor aflate in indiviziune  avand ca efect inlocuirea cu efect retroactiv a cotei - parti ideale ,indivize ,asupra acestora , cu drepturi exclusive ale fiecaruia dintre coindivizari asupra unor bunuri determinate in materialitatea lor.
      Prin urmare , pe calea acestui partaj judiciar , instanta este tinuta de a hotari modalitatile concrete de partajare , adica de a stabili fie atribuirea bunului in proprietate exclusiva a unuia dintre copartasi ,fie de a forma loturi  si de a le atribui in natura fiecarui coindivizar , fie in ultima analiza de a dispune vanzarea bunului si de a imparti echivalentul banesc intre copartasi.
      Principala modalitate de realizare a partajului este partajul in natura prin formarea de loturi  si atribuirea acestora coindivizarilor.
      La formarea si atribuirea  in loturi a bunurilor  vor fi avute in vedere  solicitarile partilor ,  dispozitiile art. 777 c. civil dar si ale art. 741 c.civil care prevad ca in fiecare lot  vor fi repartizate pe cat posibil aceleasi cantitati de mobile, imobile , creante si datorii de aceeasi natura .
      In acest sens instanta urmeaza sa aiba in vedere varianta I , din   rapoartele de expertiza tehnica specialitatea topografie si constructii civile ,  propusa de expertul tehnic  C.A., respectiv:  expertul P.M.I.si in temeiul art. 673  ind. 9 c.pr.civ,  va dispune sistarea starii de indiviziune prin formarea si atribuirea de loturi  comune reclamantelor si paratilor , astfel cum au solicitat partile litigante, dupa cum urmeaza: va atribui reclamantelor D.I. si P. E. ,  Lotul nr. 1 compus din:  casa de locuit o camera, bucatarie, magazie si pivnita, situata in Com. Pielesti , satul Parsani , jud. Dolj ,   teren intravilan  curti-constructii si arabil inscris in TDP nr. 1606- 44830 din 18.04.2001,  situat in com. Pielesti , jud. Dolj , T. 6 Parcelele 43 si 44,  in suprafata de 625 m.p, cf. T. D. P mentionat si  662 m.p , rezultata din masuratori, (reprezentat pe planul de situatie anexa nr. 2 la raport si definita de  conturul punctelor 31-2-3-4-5-32-31) cu urmatoarele dimensiuni si vecinatati: Nord - Ps.492  -D =13.25m; Est - M.F. - D= 51.44m ,Sud - Str. Calea Bucuresti - D=12.41m ;   Vest - D.-A.-D=51.41m,  teren extravilan arabil  in suprafata de 5200 mp. situat in com. Pielesti , jud. Dolj ,T 11; P. 55,  si inscris  in T.D.P.nr.713-1366/18.09.1995,cu urmatoarele vecinatati: Nord- De. 113;Est- M. B.; Sud -De 104;Vest-C. G. iar paratilor  D.V. si D.A.,   va atribui Lotul  nr. 2, compus  din : casa de locuit: cu trei camere, sala si terasa,  situata in Com. Pielesti , satul Parsani , jud. Dolj,  teren intravilan curti - constructii si arabil inscris in TDP nr. 1606-44830 din 18.04.2001,  situat in com. Pielesti , jud Dolj,  T. 6, Parcelele 43 si 44,   in  suprafata de 625 m.p, cf. T. D. P mentionat si  662 m.p rezultata din masuratori ,  (reprezentat pe planul de situatie anexa nr. 2 la raport si definit a de conturul punctelor 1-31-32-6-7-8-1) cu urmatoarele dimensiuni si vecinatati: Nord - Ps.492  -D =12.64m;Est-D.I. -D= 51.41m, Sud - Str. Calea Bucuresti-D=12.41m ;  Vest- Drum De-53 -D=51.68m,  teren extravilan arabil in suprafata de  1800 mp. situat in com. Pielesti , jud. Dolj,  T33; P.7 si inscris in TDP-713-1366 din 18.09.1995 cu urmatoarele vecinatati: Nord- De.282; Est-C.N.; Sud -V. I.; Vest - S.M.,  teren extravilan arabil in suprafata de  3750 mp. situat in com. Pielesti , jud. Dolj T 70; P.280 , si inscris in TDP-1606-44830 din 18.04.2001 cu urmatoarele vecinatati:Nord- Hot. IAS R. ; Est - P. C.;Sud - De. 572; Vest - M.C. .

PENTRU ACESTE MOTIVE,
IN NUMELE LEGII
HOTARASTE

Admite in parte actiunea formulata de reclamanta D.I. cu domiciliul in  Pielesti xxxx judetul Dolj si domiciliu ales la Cabinet Avocat "T. N."  in Craiova, xxxx judetul Dolj, reclamanta P.E. cu domiciliul in comuna Pielesti, xxxxx si domiciliu ales la  Cabinet Avocat "T. N."  in Craiova, xxxxx judetul Dolj, in contradictoriu cu parati - reclamanti D.V. si D.A., ambii cu domiciliul in Pielesti, xxxx judetul Dolj.
      Admite in parte cererea reconventionala formulata de paratul - reclamant D.A..
      Omologheaza in  varianta I ,  rapoartele  de expertiza specialitatea topografie   si constructii civile  intocmite de expertii  C.A., respectiv : P.M.I..
      Dispune iesirea din indiviziune  prin atribuirea urmatoarele loturi :
      Atribuie reclamantelor D.I. si P. E. ,  Lotul nr. 1 compus din:  casa de locuit o camera, bucatarie, magazie si pivnita, situata in Com. Pielesti , satul Parsani , jud. Dolj ,   teren intravilan  curti-constructii si arabil inscris in TDP nr. 1606- 44830 din 18.04.2001,  situat in com. Pielesti , jud. Dolj , T. 6 Parcelele 43 si 44,  in suprafata de 625 m.p, cf. T. D. P mentionat si  662 m.p , rezultata din masuratori, (reprezentat pe planul de situatie anexa nr. 2 la raport si definita de  conturul punctelor 31-2-3-4-5-32-31) cu urmatoarele dimensiuni si vecinatati: Nord - Ps.492  -D =13.25m; Est - M. F. - D= 51.44m ,Sud - Str. Calea Bucuresti - D=12.41m ;   Vest - D.-A.-D=51.41m,  teren extravilan arabil  in suprafata de 5200 mp. situat in com. Pielesti , jud. Dolj ,T 11; P. 55,  si inscris  in T.D.P.nr.713-1366/18.09.1995,cu urmatoarele vecinatati: Nord- De. 113;Est- M. B.; Sud -De 104; Vest-C. G..
      Atribuie paratilor reclamanti D.V. si D.A.,  Lotul  nr. 2, compus  din : casa de locuit: cu trei camere, sala si terasa,  situata in Com. Pielesti , satul Parsani , jud. Dolj,  teren intravilan curti - constructii si arabil inscris in TDP nr. 1606-44830 din 18.04.2001,  situat in com. Pielesti , jud Dolj,  T. 6, Parcelele 43 si 44,   in  suprafata de 625 m.p, cf. T. D. P mentionat si  662 m.p rezultata din masuratori ,  (reprezentat pe planul de situatie anexa nr. 2 la raport si definit a de conturul punctelor 1-31-32-6-7-8-1) cu urmatoarele dimensiuni si vecinatati: Nord - Ps.492  -D =12.64m;Est-D.I. -D= 51.41m, Sud - Str. Calea Bucuresti-D=12.41m ;  Vest- Drum De-53 -D=51.68m,  teren extravilan arabil in suprafata de  1800 mp. situat in com. Pielesti , jud. Dolj,  T33; P.7 si inscris in TDP-713-1366 din 18.09.1995 cu urmatoarele vecinatati: Nord- De.282; Est-C. N.; Sud -V. I.; Vest - S. M.,  teren extravilan arabil in suprafata de  3750 mp. situat in com. Pielesti , jud. Dolj T 70; P.280 , si inscris in TDP-1606-44830 din 18.04.2001 cu urmatoarele vecinatati:Nord- Hot. IAS Robanesti ;Est - P. C.;Sud - De. 572;Vest - M. C. .
      Compenseaza in totalitate cheltuielile de judecata.
Cu drept de recurs  in termen de 15 zile de la comunicare.
Pronuntata in sedinta publica din data de 29.03.2012.

PRESEDINTE                                                                               GREFIER
Sursa: Portal.just.ro


Alte spete Partaj

Partaj bunuri comune. Lichidarea regimului matrimonial. - Decizie nr. 902 din data de 19.12.2017
Prestatie tabulara. - Decizie nr. 314 din data de 02.11.2012
Sistarea starii de codevalmasie asupra bunurilor sotilor. Drept de creanta. - Decizie nr. 27 din data de 06.02.2012
Drept de proprietate. Partaj de folosinta. Despagubiri. - Decizie nr. 127 din data de 18.02.2010
Partaj bunuri comune - Sentinta civila nr. 662 din data de 05.09.2012
Partaj bunuri comune - Sentinta civila nr. 651 din data de 30.08.2012
Partaj succesoral - Sentinta civila nr. 300 din data de 21.03.2012
Pretentii - Sentinta civila nr. 387 din data de 02.02.2010
Partaj bunuri comune - Sentinta civila nr. 1564 din data de 21.12.2011
Partaj bunuri comune - Sentinta civila nr. 1340 din data de 27.10.2011
Uzucapiune - Sentinta civila nr. 674 din data de 08.09.2010
Uzucapiune - Sentinta civila nr. 809 din data de 30.09.2010
Partaj bunuri comune - Sentinta civila nr. 390 din data de 13.05.2010
Partaj bunuri comune - Sentinta civila nr. 194 din data de 07.04.2010
Partaj bunuri comune - Sentinta civila nr. 170 din data de 15.04.2009
Nulitate titlu proprietate - Sentinta civila nr. 71 din data de 25.02.2010
Iesire din indiviziune - Sentinta civila nr. 625 din data de 02.12.2009
Uzucapiune - Sentinta civila nr. 619 din data de 02.12.2009
iesire din indiviziune - Sentinta civila nr. 605 din data de 18.11.2009
partaj succesoral - Sentinta civila nr. 587 din data de 11.11.2009