InfoDosar.ro | Jurisprudenta | Spete Judecatoria Intorsura-Buzaului

Art. 108 alin. 1 lit. c si art. 110 alin. 1 lit. c din Legea nr. 46/2008

(Sentinta penala nr. 28 din data de 09.05.2013 pronuntata de Judecatoria Intorsura-Buzaului)

Domeniu Furt; Infractiuni | Dosare Judecatoria Intorsura-Buzaului | Jurisprudenta Judecatoria Intorsura-Buzaului

Dosar nr. (_)                                                                               art. 108 alin. 1 lit. c si art. 110 alin. 1 lit. c din Legea nr. 46/2008

R O M A N I A
JUDECATORIA INTORSURA BUZAULUI
JUDETUL COVASNA
SENTINTA PENALA NR. 28
Sedinta publica din 09 mai 2013
Instanta constituita din :
PRESEDINTE : (_) - Judecator
Grefier : (_)

Cu participarea Ministerului Public reprezentat prin Procuror (_)

Pe rol fiind judecarea procesului penal privind pe inculpatul (...) trimis in judecata sub aspectul savarsirii infractiunilor de taiere fara drept de arbori, prevazuta de art. 108 alin. 1 lit. c din Legea nr. 46/2008 si furt de arbori taiati fara drept, prevazuta de art. 110 alin. 1 lit. c din Legea nr. 46/2008 cu aplicarea art. 33 lit. a Cod penal.
La apelul nominal facut in sedinta publica a raspuns inculpatul asistat de aparatorul desemnat din oficiu pe seama sa - av. (...) si partea vatamata (...) personal.
Procedura de citare legal indeplinita.
S-a facut referatul cauzei de catre grefierul de sedinta care arata ca s-au depus la dosar urmatoarele inscrisuri : procesul verbal incheiat la data de 05.04.2013 cu ocazia predarii corpurilor delicte (1 buc. fierastrau mecanic marca HUSQVARNA tip 50 cu seria (...), cu carcasa sparta, de culoare portocaliu + alb, in stare de functionare si 2 buc. topor - cu coada de lemn, in lungime de 95 cm fiecare) ; copia de pe cazierul judiciar al inculpatului, delegatia pentru asistenta judiciara obligatorie privind pe d-na av. (...); copia cartii de identitate a inculpatului, dupa care :
Instanta pune in vedere inculpatului dispozitiile art. 320/1 Cod procedura penala si consecintele juridice privitor la aplicarea acestor dispozitii.
Inculpatul, prin aparatorul desemnat din oficiu pe seama sa, a solicitat ca judecata in cazul sau sa fie facuta in conditiile art. 320/1 Cod procedura penala, sens in care s-a procedat la consemnarea pozitiei inculpatului intr-un proces-verbal, depus la dosarul cauzei, dupa citire si semnare.
In temeiul art. 339 Cod procedura penala instanta a constatat terminata cercetarea judecatoreasca si potrivit art. 340 Cod procedura penala s-a acordat cuvantul in dezbateri :
Reprezentantul Ministerului Public, dupa prezentarea starii de fapt, solicita a se constata vinovatia inculpatului pentru savarsirea infractiunilor de taiere fara drept de arbori, prevazuta de art. 108 alin. 1 lit. c din Legea nr. 46/2008 si furt de arbori taiati fara drept, prevazuta de art. 110 alin. 1 lit. c din Legea nr. 46/2008, cu aplicarea art. 33 lit. a Cod penal, faptele savarsite prezentand pericol social si sub forma de vinovatie a intentiei directe. Astfel fiind, in temeiul art. 320/1 alin. 7 Cod procedura penala solicita a se dispune condamnarea inculpatului la pedeapsa inchisorii pentru fiecare fapta retinuta in sarcina sa, insa, avand in vedere atitudinea sincera a inculpatului si lipsa antecedentelor penal, in ce priveste modalitatea de executare a pedepsei rezultante, solicita a se face aplicarea dispozitiilor art. 81 si urm. Cod penal.
In temeiul art. 118 lit. b Cod penala solicita a se dispune confiscarea bunurilor folosite de inculpat la savarsirea infractiunilor, respectiv : un fierastrau mecanic marca HUSQVARNA tip 50 cu seria (...), cu carcasa sparta, de culoare portocaliu + alb, in stare de functionare si 2 buc. topor - cu coada de lemn, in lungime de 95 cm fiecare, ridicate de la inculpat, potrivit dovezii seria (_)  nr. (_)  eliberata de Politia Orasului Intorsura Buzaului.
In temeiul art. 191 alin. 1 Cod procedura penala solicita a se dispune obligarea inculpatului la plata cheltuielilor  judiciare avansate de stat.
Aparatorul desemnat din oficiu pe seama inculpatului, fata de recunoasterea faptelor de catre inculpat in modalitatea retinuta in actul de sesizare a instantei de judecata si potrivit optiunii acestuia in sensul ca judecata in cazul sau sa fie facuta in conditiile art. 320/1 Cod procedura penala, urmeaza ca pedepsele ce vor fi aplicate pe seama inculpatului pentru fiecare dintre fapte, sa fie reduse cu 1/3 din cuantumul prevazut de Legea nr. 46/2008. Insa, avand in vedere persoana inculpatului, varsta acestuia, faptul ca se afla la prima abatere de la vreo norma legala, valoarea relativ redusa a prejudiciului creat prin faptele savarsite, recunoasterea faptelor, apreciaza ca se poate face aplicarea dispozitiilor art. 74, 76 Cod penal, prin acordarea circumstantelor atenuante. Dupa cum reglementeaza si art. 52 Cod penal scopul pedepsei este prevenirea savarsirii de noi infractiuni, ceea ce in cazul de fata apreciaza ca poate fi indeplinit chiar si prin aplicarea unei pedepse sub minimul special prevazut de lege. Urmeaza ca instanta sa aplice cate o pedeapsa pentru fiecare dintre cele doua fapte retinute in sarcina inculpatului, in modalitatea solicitata, iar privitor la modalitatea de executare solicita a se dispune suspendarea conditionata a executarii pedepsei, potrivit art. 81 Cod penal. Onorariul aparatorului din oficiu solicita sa fie virat din fondurile speciale ale Ministerului Justitiei.
In temeiul art. 341 Cod procedura penala s-a acorda ultimul cuvant inculpatului, acesta aratand ca regreta faptele savarsite si solicita o pedeapsa minima.
Dezbaterile cauzei de fata s-au desfasurat in conformitate cu dispozitiile art. 304 Cod procedura penala, in sensul ca au fost inregistrate pe suport audio-video.

I N S T A N T A,

Deliberand asupra cauzei penale de fata, constata urmatoarele :
Prin rechizitoriul din data de 29.03.2003 al Parchetului de pe langa Judecatoria Intorsura Buzaului, dat in dosarul nr. (_), inregistrat pe rolul acestei instante sub nr. (_), a fost pusa in miscare actiunea penala si s-a dispus trimiterea in judecata in stare de libertate a inculpatului (...), fiul lui (...) si (...), nascut in data de (_), in municipiul (_), judetul (_), cetatean (_), studii (_),(_),(_), stagiu militar (_),(_), CNP (_), pentru savarsirea infractiunilor de taiere fara drept de arbori din fondul forestier national prevazuta de art. 108 alin. 1 lit. c din Legea nr. 46/2008 si de furt de arbori care au fost taiati prevazuta de art. 110 alin. 1 lit. c din Legea nr. 46/2008, ambele cu aplicarea art. 33 lit. a C.pen.
In actul de sesizare al instantei s-a retinut ca in data de 01.09.2012, organele de cercetare penala s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul ca in perioada 28.08.2012-01.09.2012, inculpatul impreuna cu numitul (...) au taiat fara drept si au sustras mai multi arbori de foioase din faneata impadurita apartinand partii vatamate (...) din locul numit (...) de pe raza comunei Valea Mare.
La aceeasi data organele de cercetare penala au fost sesizate cu privire la faptul ca in aceeasi perioada aceleasi persoane au sustras arbori de foioase si de pe o alta faneata impadurita apartinand aceleiasi persoane vatamate dar revendicata si de Biserica Ortodoxa Saramas, situata tot pe raza administrativa a comunei Valea Mare.
Cele doua fapte au fost conexate, iar in urma administrarii materialului probator a rezultat ca partea vatamata (...) detine o suprafata de teren, faneata impadurita partial de 115.100 mp, inscrisa in CF nr. (_),  nr. top. (_) eliberat de OCPI Covasna, iar partea de teren impadurita care se supune regimului silvic a fost data in paza si administrare O.S. privat Zagon.
Partea vatamata a exploatat material lemnos in cursul lunii mai 2012, conform documentatiei de pe acest teren, iar in cursul lunii august 2012 a solicitat si i s-a aprobat din nou exploatarea de material lemnos din acelasi loc. La marcarea arborilor efectuat de O.S. privat Zagon a participat si inculpatul impreuna cu proprietarul terenului.
Partea vatamata s-a inteles cu inculpatul sa taie de pe picior arborii conform documentatiei, iar materialul lemnos sa-i revina acestuia.
In data de 28.08.2012 inculpatul impreuna cu tatal sau, (...) (...), (...) si (...) s-au deplasat in faneata impadurita mentionata si au inceput lucrul. Inculpatul a taiat de pe picior arborii doborandu-i la pamant, cu ajutorul fierastraului mecanic marca Husvarna, iar celelalte persoane au lucrat la adunatul si taierea cracilor cu toporul, transformarea lemnului rezultat in metrii steri si stivuirea acestuia in aproprierea unui drum de acces la o distanta de circa 500 de locul taierii. Pe langa arborii marcati invinuitul a taiat si arbori care nu aveau marca silvica.
Aceasta activitate s-a desfasurat pe parcursul perioadei 28.08.2012-01.09.2012.
Inculpatul a recunoscut faptele retinute in sarcina sa conducand organele de cercetare penala la fata locului unde a indicat cioatele ramase in urma taierii fara drept a arborilor, locul unde a fost transportat lemnul si depozitat urmand ca in acea zi sa-l transporte la domiciliu.
Din calculul valoric intocmit de O.S. privat Zagon nr. 04/20.02.3013 rezulta ca prejudiciul creat de inculpat prin taierea fara drept de arbori este de 2.204,24 lei fara TVA, in dauna partii vatamate (...).
Partea vatamata (...) nu s-a constituit parte civila.
Situatia de fapt retinuta in rechizitoriu a fost intemeiata pe urmatoarele mijloace de proba : proces-verbal de cercetare la fata locului (f. 21-30), declaratia partii vatamate (f. 31-34), extras CF nr. (_)  Borosneul Mic, nr. top. (_), faneata in suprafata de 115.100 mp (f. 35), fisa calcul valori (f. 36), factura fiscala (f. 37), schita (f. 38), fisa de calcul nr. 4/20.02.2013 emisa de O.S. privat Zagon (f. 42), declaratia inculpatului (f. 44-49), declaratia martorului (...) (f. 54-55), adeverinta nr. (_) emisa de Primaria comunei Barcani (f. 57), declaratia martorului (...) (f. 58-59), declaratia martorului (...) (f. 60-61), declaratia martorului (...) (f. 62-65), declaratia martorului (...) (f. 66-68), declaratia martorului (...) (f. 69-70), declaratia martorului (...) (f. 71-72), declaratia martorului (...) (...) (f. 73). De asemenea, la dosar de urmarire penala s-a atasat si fisa de cazier judiciar (f. 74).
In faza de cercetare judecatoreasca instanta a administrat proba cu declaratia inculpatului (f. 94). Totodata s-a depus si o noua fisa de cazier judiciar (f. 89).
In cursul cercetarii judecatoresti, inculpatul  a solicitat aplicarea art. 3201 C.pr.pen.
Analizand coroborat actele si lucrarile dosarului, instanta retine urmatoarele:
In data de 01.09.2012, organele de cercetare penala s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul ca in perioada 28.08.2012-01.09.2012, inculpatul impreuna cu numitul (...) au taiat fara drept si au sustras mai multi arbori de foioase din faneata impadurita apartinand partii vatamate (...) din locul numit (...) de pe raza comunei Valea Mare.
La aceeasi data organele de cercetare penala au fost sesizate cu privire la faptul ca in aceeasi perioada aceleasi persoane au sustras arbori de foioase si de pe o alta faneata impadurita apartinand aceleiasi persoane vatamate dar revendicate si de Biserica Ortodoxa Saramas, situata tot pe raza administrativa a comunei Valea Mare.
Cele doua fapte au fost conexate, iar in urma administrarii materialului probator a rezultat ca partea vatamata (...) detine o suprafata de teren, faneata impadurita partial de 115.100 mp, inscrisa in CF nr. (_)  Borosneul Mare,  nr. top. (_)  eliberat de OCPI Covasna, iar partea de teren impadurita care se supune regimului silvic a fost data in paza si administrare O.S. privat Zagon.
Partea vatamata a exploatat material lemnos in cursul lunii mai 2012, conform documentatiei de pe acest teren, iar in cursul lunii august 2012 a solicitat si i s-a aprobat din nou exploatarea de material lemnos din acelasi loc. La marcarea arborilor efectuat de O.S. privat Zagon a participat si inculpatul impreuna cu proprietarul terenului.
Partea vatamata s-a inteles cu inculpatul sa taie de pe picior arborii conform documentatiei, iar materialul lemnos sa-i revina acestuia.
In data de 28.08.2012 inculpatul impreuna cu tatal sau, (...) (...), (...) si (...) s-au deplasat in faneata impadurita mentionata si au inceput lucrul. Insculpatul a taiat de pe picior arborii doborandu-i la pamant, cu ajutorul fierastraului mecanic marca Husqvarna, iar celelalte persoane au lucrat la adunatul si taierea cracilor cu toporul, transformarea lemnului rezultat in metrii steri si stivuirea acestuia in aproprierea unui drum de acces la o distanta de circa 500 de locul taierii. Pe langa arborii marcati invinuitul a taiat si arbori care nu aveau marca silvica.
Aceasta activitate s-a desfasurat pe parcursul perioadei 28.08.2012-01.09.2012.
Inculpatul a recunoscut faptele retinute in sarcina sa conducand organele de cercetare penala la fata locului unde a indicat cioatele ramase in urma taierii fara drept a arborilor, locul unde a fost transportat lemnul si depozitat urmand ca in acea zi sa-l transporte la domiciliu.
Din calculul valoric intocmit de O.S. privat Zagon nr. 04/20.02.3013 rezulta ca prejudiciul creat de inculpat prin taierea fara drept de arbori este de 2.204,24 lei fara TVA, in dauna partii vatamate (...).
Partea vatamata (...) nu s-a constituit parte civila.
Starea de fapt de mai sus rezulta din declaratiile inculpatului (f. 44-49 si 94) care recunoaste faptul ca a taiat mai multi arbori de foioase cu dimensiuni intre 08 cm si 30 cm fara ca acestia sa poarte marca silvica, materialul lemnos facandu-l lemn de foc si depozitandu-l intr-o stiva situata la un drum de acces.
Declaratia acestuia se coroboreaza cu proces-verbal de cercetare la fata locului (f. 21-30), fisa de calcul nr. 4/20.02.2013 emisa de O.S. privat Zagon (f. 42) si cu declaratiile martorilor (...) (f. 58-59), declaratia martorului (...) (f. 60-61), declaratia martorului (...) (f. 62-65), declaratia martorului (...) (f. 66-68), declaratia martorului (...) (f. 69-70), declaratia martorului (...) (f. 71-72) si declaratia martorului (...) (...) (f. 73) din care rezulta ca inculpatul a taiat mai multi arbori de foioase care nu purtau marca silvica si i-a stivuit ca lemne de foc la un drum de acces din apropiere. 
Astfel, instanta constata ca, in drept, fapta inculpatului (...) care in perioada 28.08.2012-01.09.2012 a taiat fara drept si a sustras 324 arbori foioase din padurea partii vatamate (...) provocand un prejudiciu de 2.204,24 lei fara TVA (valoarea materialului lemnos sustras fiind de peste 20 de ori mai mare decat pretul mediu al unui metru cub de masa lemnoasa pe picior) intruneste elementele constitutive ale infractiunilor de taiere fara drept de arbori din fondul forestier national prevazuta de art. 108 alin. 1 lit. c din Legea nr. 46/2008 si de furt de arbori care au fost taiati prevazuta de art. 110 alin. 1 lit. c din Legea nr. 46/2008, ambele cu aplicarea art. 33 lit. a C.pen.
Sub aspectul laturii subiective, instanta retine ca pozitia subiectiva a inculpatului se caracterizeaza prin intentie directa, forma de vinovatie prevazuta de art. 19 alin. 1 pct. 1 lit. a C.pen.
La individualizarea pedepselor la care urmeaza a fi condamnat inculpatul, instanta va avea in vedere criteriile generale de individualizare prevazute de art. 72 C.pen., respectiv limitele de pedeapsa prevazute de textele incriminatoare pentru faptele savarsite, gradul de pericol social concret al faptelor, relevat de modul de savarsire a acestora, circumstantele personale ale inculpatului, care nu are antecedente penale si nu are ocupatie si care a taiat arborii in cauza la solicitarea partii vatamate (...).
Avand in vedere dispozitiile art. 3201  alin. 7 C.pr.pen., instanta va reduce cu o treime limitele de pedeapsa prevazute de lege pentru infractiunile comise de inculpatul (...) (...).
Totodata instanta, avand in vedere ca astfel cum rezulta din fisa de cazier judiciar inculpatul nu are antecedente penale (f. 89), precum si faptul ca s-a prezentat in fata instantei si a avut o comportarea sincera in cursul procesului, va aplica dispozitiile art. 74 alin. 1 lit. a si c C.pen.
Pentru cele aratate mai sus, instanta il va condamna pe inculpatul (...) la pedeapsa de 1 (un) an inchisoare pentru savarsirea infractiunii de taiere fara drept de arbori din fondul forestier national prevazuta de art. 108 alin. 1 lit. c din Legea nr. 46/2008.
In baza art. 71 alin. 1 si 2 Cod penal, pe durata executarii pedepsei principale, va interzice inculpatului drepturile prevazute de art. 64 lit. a teza a II-a si lit. b Cod penal, ca pedeapsa accesorie.
De asemenea, fata de cele aratate mai sus, instanta il va condamna pe inculpatul (...), la pedeapsa de 1 (un) an inchisoare  pentru savarsirea infractiunii de furt de arbori care au fost taiati prevazuta de art. 110 alin. 1 lit. c din Legea nr. 46/2008.
In baza art. 71 alin. 1 si 2 Cod penal, pe durata executarii pedepsei principale, va interzice inculpatului drepturile prevazute de art. 64 lit. a teza a II-a si lit. b Cod penal, ca pedeapsa accesorie.
In baza art. 33  lit. a raportat la 34 lit. b Cod penal instanta va contopi pedepsele aplicate in cauza, urmand ca inculpatului sa i se aplice pedeapsa cea mai grea de 1 (un) an inchisoare.
Constatand ca in cauza sunt intrunite conditiile prevazute de art. 81 alin. 1 lit. b si c si alin. 2 C.pen., in sensul ca pedeapsa aplicata este mai mica de 2 ani, iar inculpatul nu a mai fost anterior condamnat la pedeapsa inchisorii mai mare de 6 luni si considerand ca scopul pedepsei poate fi atins si fara executarea acesteia, instanta va suspenda executarea pedepsei aplicate pe o durata de 3 ani reprezentand termenul de incercare stabilit potrivit art. 82  C.pen.
In baza art. 71 alin. 5 Cod penal instanta va suspenda executarea pedepsei accesorii pe durata suspendarii conditionate a executarii pedepsei principale.
In baza art. 359 Cod procedura penala instanta va atrage atentia inculpatului asupra dispozitiilor art. 83 Cod penal a caror nerespectare determina revocarea suspendarii conditionate a executarii pedepsei.
De asemenea, instanta va luat act de faptul ca partea vatamata (...) nu s-a constituit parte civila in cauza.
In baza art. 118 lit. b C.pen. se va dispune confiscarea bunurilor ce au fost folosite la savarsirea infractiunilor, ce apartin inculpatului, respectiv "fierastrau mecanic marca HUSQVARNA, tip 50, cu seria (...), cu carcasa sparta, culoare portocaliu-alb" si "2 topoare cu coada de lemn de 0,95 m", ridicate potrivit dovezii seria H nr. (...) eliberata de Politia orasului Intorsura Buzaului.
In baza art. 191 alin. 1 Cod procedura penala, instanta va obliga inculpatul la plata sumei de 380 lei cheltuieli judiciare catre stat, din care suma de 200 lei reprezentand onorariul aparatorului din oficiu, avocat (...) se va avansa din fondurile speciale ale Ministerului Justitiei.

PENTRU ACESTE MOTIVE
IN NUMELE LEGII
HOTARASTE :

In  baza art. 108 alin. 1 lit. c din Legea nr. 46/2008 cu aplicare art. 320 ind. 1 alin. 7 C.pr.pen. si art. 74 alin. 1 lit. a si c raportat la art. 76 alin. 1 lit. d C.pen., condamna pe inculpatul (...), fiul lui (...) si (...), nascut in data de (_), in municipiul (_), judetul (_), cetatean (_), studii (_),(_),(_), stagiu militar (_),(_), CNP (_), domiciliat in comuna (_), sat (_), nr. (_), judetul (_), la pedeapsa de 1 (un) an inchisoare pentru savarsirea infractiunii de taiere fara drept de arbori din fondul forestier national.
In baza art. 71 alin. 1 si 2 Cod penal, pe durata executarii pedepsei principale, interzice inculpatului drepturile prevazute de art. 64 lit. a teza a II-a si lit. b Cod penal, ca pedeapsa accesorie.
In  baza art. 110 alin. 1 lit. c din Legea nr. 46/2008 cu aplicare art. 320 ind. 1 alin. 7 C.pr.pen. si art. 74 alin. 1 lit. a si c raportat la art. 76 alin. 1 lit. d C.pen., condamna pe inculpatul (...), la pedeapsa de 1 (un) an inchisoare pentru savarsirea infractiunii de furt de arbori care au fost taiati.
In baza art. 71 alin. 1 si 2 Cod penal, pe durata executarii pedepsei principale, interzice inculpatului drepturile prevazute de art. 64 lit. a teza a II-a si lit. b Cod penal, ca pedeapsa accesorie.
In baza art. 33  lit. a raportat la 34 lit. b Cod penal contopeste pedepsele aplicate in cauza, urmand ca inculpatului sa i se aplice pedeapsa cea mai grea de 1 (un) an inchisoare.
In baza art. 81 Cod penal suspenda conditionat executarea pedepsei principale.
In baza art. 82 Cod penal stabileste un termen de incercare de 3 ani pentru inculpat.
In baza art. 71 alin. 5 Cod penal suspenda executarea pedepsei accesorii pe durata suspendarii conditionate a executarii pedepsei principale.
In baza art. 359 Cod procedura penala pune in vedere inculpatului dispozitiile art. 83 Cod penal.
Ia act ca partea vatamata (...) nu s-a constituit parte civila in cauza.
In baza art. 118 lit. b C.pen. dispune confiscarea bunurilor ce au fost folosite la savarsirea infractiunilor, ce apartin inculpatului, respectiv "fierastrau mecanic marca HUSQVARNA, tip 50, cu seria (...), cu carcasa sparta, culoare portocaliu-alb" si "2 topoare cu coada de lemn de 0,95 m", ridicate potrivit dovezii seria H nr. 0070430 eliberata de Politia orasului Intorsura Buzaului.
In baza art. 191 alin. 1 Cod procedura penala, obliga inculpatul la plata sumei de 380 lei cheltuieli judiciare catre stat, din care suma de 200 lei reprezentand onorariul aparatorului din oficiu, avocat (_) se va avansa din fondurile speciale ale Ministerului Justitiei.
Cu recurs in 10 zile de la pronuntare.
Pronuntata in sedinta publica, azi, 09.05.2013.

          PRESEDINTE,                                                                            GREFIER,
            (_)                                                                                              (_)
Red. G.S./M.C.M.
2 ex./17.05.2013
Sursa: Portal.just.ro


Alte spete Furt; Infractiuni

Uzucapiune si partaj - Hotarare nr. 549 din data de 29.12.2015
Contestatie la executare - Sentinta civila nr. 185 din data de 29.12.2015
Actiune posesorie - Sentinta civila nr. 101 din data de 28.04.2015
Partaj - Sentinta civila nr. 42 din data de 03.02.2015
Partaj bunuri comune/lichidarea regimului matrimonial - Sentinta civila nr. 67 din data de 03.03.2016
Granituire - Sentinta civila nr. 192 din data de 01.07.2015
Drept de superficie - Sentinta civila nr. 75 din data de 26.03.2014
Uzucapiune - Sentinta civila nr. 230 din data de 05.08.2015
Inlocuire amenda cu munca in folosul comunitatii - Sentinta civila nr. 345 din data de 23.09.2015
Renuntare la aplicare pedeapsa - Sentinta penala nr. 6 din data de 25.02.2015
Competenta teritoriala - Hotarare nr. - din data de 20.05.2015
Uzucapiune si partaj - Sentinta civila nr. 34 din data de 12.02.2014
Uzucapiune - Sentinta civila nr. 2 din data de 05.11.2014
Rezolutiune contract - Sentinta civila nr. 124 din data de 25.06.2014
Incuviintare incheiere casatorie minor - Sentinta civila nr. 388 din data de 11.09.2013
Contestatie la executare - Sentinta civila nr. 386 din data de 11.09.2013
Plangere contraventionala - Sentinta civila nr. 145 din data de 06.08.2014
Plangere contravetionala - Sentinta civila nr. 210 din data de 12.06.2012
Pretentii - Sentinta civila nr. 414 din data de 06.11.2012
Obligatie de a face - Sentinta civila nr. 291 din data de 10.04.2013