InfoDosar.ro | Jurisprudenta | Spete Judecatoria Sectorului 6 Bucuresti

talharie

(Hotarare nr. 65 din data de 29.01.2010 pronuntata de Judecatoria Sectorului 6 Bucuresti)

Domeniu Talharie | Dosare Judecatoria Sectorului 6 Bucuresti | Jurisprudenta Judecatoria Sectorului 6 Bucuresti

SENTINTA PENALA NR.62/ 29.01.2010
TALHARIE

Prin rechizitoriul Parchetului de pe langa Judecatoria sectorului 6 Bucuresti nr../P/2009 s-a dispus trimiterea in judecata a inculpatului JNC, in stare de arest preventiv, pentru savarsirea a trei infractiuni de talharie, prev.de art.211 alin.1, alin.2 lit.c Cod penal, toate cu aplic.art.33 lit.a Cod penal.
In fapt s-a retinut ca la data de 01.11.2009, pe aleea din fata blocului 6 din Calea Giulesti nr.109, inculpatul JNC i-a smuls de la gat partii vatamate TD un lantisor din aur, dupa care a fugit, fiind urmarit de martorul NCV. Inculpatul s-a ascuns sub o masina si la insistentele martorului i-a dat acestuia bunul sustras, fiind gasit in acelasi loc de organele de politie, anuntate de martora TRSE, prezenta alaturi de mama sa, partea vatamata, la momentul savarsirii infractiunii.
 La data de 19.09.2009, inculpatul a smuls din mana partii vatamate GAA, pe digul Lacului Morii o husa de telefon in care se aflau doua telefoane mobile, dupa care a fugit spre Piata Crangasi, valoarea prejudiciului fiind estimata la 500 lei.
La data de 06.10.2009, inculpatul i-a pus una din maini la gat si i-a  smuls de la gat partii vatamate CIV, pe aleea dintre blocurile 23 si 25 de pe Bd. Constructorilor, un lantisor din aur, dupa care a fugit spre B-dul Constructorilor, valoarea prejudiciului fiind estimata la  850 lei.
Pe parcursul urmaririi penale au fost administrate urmatoarele mijloace de proba: plangerea si declaratiile partii vatamate TD, declaratiile martorilor TRSE, NNV, declaratiile inculpatului, procese-verbale de constatare a infractiunii flagrante, de cercetare la fata locului si planse foto, de recunoastere din grup de catre partea vatamata si martora TR, plangerea si declaratiile partii vatamate GAA, declaratiile martorilor IM, AG, BI declaratiile inculpatului, procesul verbal de redare, procesul verbal de cercetare la fata locului si planse foto, proces-verbal de recunoastere din grup de catre partea vatamata si martora IM, plangerea si declaratiile partii vatamate CIV, declaratiile martorei TRF, declaratiile inculpatului, procese-verbale de cercetare la fata locului si planse foto, de recunoastere din grup de catre partea vatamata, de recunoastere de pe planse foto de catre martora TRF, contract de amanet nr…../07.10.2009, proces-verbal de reconstituire, plansa foto.
Pe parcursul cercetarii judecatoresti, instanta a ascultat inculpatul, partile vatamate TD, GAA si CIV, martorii TRSE, NNV, IM, BI, TRF, ce au dat declaratii si pe parcursul urmaririi penale.
La termenul de judecata din 29.01.2010, fata de probatoriul administrat in cauza, instanta a dispus, in baza art. 329 alin. 3 Cod proc. pen., renuntarea la audierea martorului AG, ce a dat declaratii pe parcursul urmaririi penale, apreciind ca audierea acestuia nu mai este utila solutionarii cauzei, fata de restul probatoriului administrat in cauza.
Reprezentantul Ministerului Public si partile vatamate arata ca nu solicita administrarea de probe noi in cauza.
Inculpatul a solicitat si instanta a incuviintat administrarea probei cu inscrisuri in circumstantiere, fiind atasata la dosar adeverinta medicala nr. 130, din care rezulta ca doamna BMR, despre care inculpatul a sustinut ca este concubina sa este gravida in luna a VII a.
Analizand probele administrate in cauza, instanta retine urmatoarea situatie de fapt:  

l. La data de 1.11.2009,  in jurul orei 15,00, inculpatul JNC i-a sustras prin smulgere partii vatamate TD lantul de aur pe care il avea la gat, dupa care a fugit, fiind urmarit de martorul NNV si, la scurt timp, imobilizat de catre organele de politie.
Astfel, la data de 01.11.2009, lucratorii din cadrul sectiei 20 Politie Bucuresti, au fost sesizati de partea vatamata TD ca, la aceeasi data, in jurul orei 15:00, in timp ce se afla impreuna cu fiica sa TM pe aleea din fata blocului in care locuieste in Bucuresti, str.Calea Giulesti nr.109, bl.6, sc.C, o persoana necunoscuta de sex masculin i-a smuls de la gat lantisorul din aur, dupa care a fugit spre str.Zboina Neagra, valoare prejudiciului fiind estimata la 1000 de lei.
Din procesul-verbal de constatare a infractiunii flagrante rezulta ca, la data de 01.11.2009, in jurul orei 15:15, lucratorii de politie, aflati in exercitarea atributiilor de serviciu, s-au deplasat, in urma dirijarii de catre ofiterul de serviciu pe str. Simion Mehedinti nr.8, in spatele blocului 96, unde au observat langa o centrala termica un tanar care a fost imobilizat cu fata spre carosabil, de catre doua persoane de sex masculin, alaturi de acestia aflandu-se inca doua persoane de sex feminin care declarau ca persoana imobilizata era autorul unei talharii. Cu aceasta ocazie s-a stabilit ca autorul se numeste JNC, partea vatamata TD, iar celelalte persoane: TS E-fiica partii vatamate, TF-sotul partii vatamate  si NNV-prietenul fiicei partii vatamate.
Din plangerea si declaratiile partii vatamate date atat pe parcursul urmaririi penale cat si pe parcursul cercetarii judecatoresti, rezulta ca la data mai sus mentionata aceasta se afla impreuna cu fiica sa in fata blocului unde domiciliaza, unde au fost lasate de catre prietenul fiicei sale, NNV, care le-a condus cu autoturismul acestuia. In momentul in care partea vatamata a incercat sa intre in bloc, un individ necunoscut de aproximativ 23 de ani, 1,70-1,75 m inaltime, a iesit din scara acestuia si i-a smuls de la gat un lantisor din aur de aproximativ 50-55 cm lungime, de care era atasata o cruciulita din aur de aproximativ 10 gr, dupa care a luat-o la fuga spre str.Zboina Neagra.
Atat partea vatamata cat si fiica acesteia au inceput sa tipe, moment in care prietenul fiicei sale, aflat in autoturismul parcat in fata blocului a plecat in urmarirea individului respectiv. Ulterior, partea vatamata a primit un telefon de la martorul NN, in urma caruia a aflat ca individul in cauza a fost imobilizat si se afla pe str.Simion Mehedinti nr.8.  Partea vatamata, impreuna cu sotul ei, TF, care, intre timp, coborase si el, si cu fiica acestora au mers la locul indicat, ocazie cu care au ajuns la o centrala termica din apropierea str.Mehedinti, unde a observat ca lantisorul care i-a fost sustras a fost recuperat de prietenul fiicei sale, iar cel care i l-a smuls se afla ascuns sub un autoturism marca Dacia de culoare rosie.
In cauza, s-a procedat si la recunoasterea faptuitorului din grup de catre partea vatamata, aceasta recunoscand fara ezitare pe cel care i-a smuls de la gat lantisorul din aur in persoana inculpatului JNC. Declaratia partii vatamate se coroboreaza cu declaratiile martorilor TRSE si NNV
Fiind audiata, atat pe parcursul urmaririi penale cat si pe parcursul cercetarii judecatoresti, martora TR a declarat ca, la data si in imprejurarile mentionate, in timp ce mama sa mergea catre intrarea blocului in care locuiau si care se afla la aproximativ 10 m de locul in care se afla masina prietenului ei, care astepta in masina, din scara blocului a iesit un tanar, care i-a smuls mamei sale lantisorul de la gat, fugind apoi pe langa ea. Aflata la aprox.2 metri de locul incidentului, martora a cerut ajutorul prietenului ei, iar mama sa a inceput sa tipe. Vazand acestea, prietenul ei, NNVa plecat in urmarirea inculpatului, iar dupa cateva minute martora a fost apelata de acesta, anuntand-o ca a reusit sa-l prinda pe cel in cauza si sa recupereze lantisorul, explicandu-i totodata unde se afla. Cu ocazia recunoasterii din grup, martora l-a indicat, fara ezitare, pe inculpat, ca fiind cel care la data de 01.11.2009 a sustras de la gatul mamei sale un lantisor din aur.
Din declaratiile martorului NNC rezulta ca acesta, la data de 01.11.2009 le-a condus pe prietena sa si pe mama acesteia la domiciliul lor din Calea Giulesti nr.109, bl.6, sc.1. Dupa ce acestea au coborat, el a ramas in masina in asteptarea prietenei sale, moment in care a auzit tipete din partea celor doua femei si a vazut apoi cum, dinspre aleea blocului fugea un tanar. Acesta a alergat dupa el, iar cand a ajuns in dreptul unui punct termic, a observat ca individul s-a ascuns sub un autoturism  Dacia. In continuare, martorul a precizat ca i-a cerut inculpatului lantisorul, iar acesta l-a aruncat de sub masina spre el. Martorul a luat lantisorul, apoi l-a imobilizat pe inculpat, intre timp facandu-si aparitia si prietena sa, insotita de mama si tatal acesteia. Dupa cele doua l-au recunoscut pe tanarul imobilizat ca fiind cel care a smuls lantisorul, au sunat la politie, la fata locului deplasandu-se doua echipaje de politie.
Inculpatul a recunoscut savarsirea faptei, aratand ca s-a hotarat instantaneu sa-i sustraga lantisorul de la gatul partii vatamate, intrucat concubina sa este gravida, nu are serviciu si nu aveau bani pentru plata chiriei.

2. La data de 21.09.2008, inculpatul JNC i-a sustras partii vatamate  GAA, prin smulgere, doua telefoane mobile, dupa care a fugit spre Piata Crangasi.
La data de 21.09.2008, lucratorii Sectiei 20 Politie au fost sesizati de partea vatamata GAA cu privire la faptul ca, la data de 19.09.2009, in jurul orelor 12:50, in timp ce se afla pe digul Lacului Morii, impreuna cu prietena sa IM, o persoana necunoscuta de sex masculina i-a smuls din mana o husa de telefon in care se aflau doua telefoane mobile, dupa care a fugit spre Piata Crangasi, valoarea prejudiciului fiind estimata la 500 lei.
Din plangerea si declaratiile partii vatamate a rezultat ca, la data de 19.09.2009, in timp ce se plimba pe digul Lacului Morii, impreuna cu prietena sa, IM, a observat cum o persoana de sex barbatesc, care se afla langa o bicicleta neagra se uita spre ele. Continuand plimbarea, dupa aproximativ 150 m, a simtit ca este urmarita, moment in care s-a intors si l-a observat pe acel tanar care, apropiindu-se, a tras de husa telefonului pe care aceasta o tine in mana in care avea doua telefoane mobile, unul marca Sony Ericsson si celalalt marca LG. Intrucat husa respectiva era prinsa de mana partii vatamate cu un snur, aceasta precizeaza ca inculpatul a tras de mai multe ori de aceasta, tarand-o aproximativ 4-5 m fara sa cada, lasandu-i insa, ca urmare a acestei actiuni, un semn la mana dreapta. In cele din urma, individul a reusit sa sustraga husa in care se aflau cele doua telefoane, iar apoi a fugit spre Piata Crangasi, folosindu-se de bicicleta langa care statea anterior. Partea vatamata mentioneaza ca a cerut ajutorul unor pescari din apropiere, insa fara rezultat, iar in incercarea de sa se opune actiunii de sustragere, i s-a rupt tocul de la sandala.
La data de 04.11.2009, fiind invitata la sectia de politie, partea vatamata a procedat la recunoasterea dintr-un grup de 4 persoane a celui care i-a sustras in imprejurarile descrise mai sus husa cu cele doua telefoane. Cu aceasta ocazie, aceasta l-a recunoscut pe inculpatul JNC drept autorul infractiunii. De asemenea, partea vatamata l-a indicat pe inculpat ca fiind persoana care i-a sustras bunurile cu ocazia audierii pe parcursul cercetarii judecatoresti.
In cauza s-a procedat si la audierea martorei IM, declaratia acesteia coroborandu-se in intregime cu cea a partii vatamate. Astfel, aceasta a relatat ca, la data si in circumstantele de loc sus-amintite, in timp ce se plimba cu partea vatamata pe digul Lacului Morii, o persoana necunoscuta de sex masculin a inceput sa traga de husa in care se aflau telefoanele prietenei sale. Atat martora cat si partea vatamata au inceput sa tipe si sa strige dupa ajutor, in timp ce barbatul respectiv continua sa traga de husa telefonului, tarand-o pe prietena sa, fara ca aceasta sa cada. In cele din urma, inculpatul a reusit sa smulga husa partii vatamate in care se aflau doua telefoane mobile, dupa care a fugit spre P-ta Crangasi.
Procedand la recunoasterea autorului infractiunii de pe planse foto, martora a aflat ca acesta se numeste JNC. Ulterior, la data de 4.11.2009, s-a procedat si la recunoasterea dintr-un grup de 4 persoane a celui care i-a sustras in imprejurarile descrise mai sus partii vatamate husa cu cele doua telefoane mobile, ocazie cu care aceasta l-a indicat fara ezitare pe inculpatul JNC.
Cu ocazia audierii partii vatamate, aceasta si-a dat consimtamantul pentru interceptarea celor doua telefoane care i-au fost sustrase.
Procedandu-se la localizarea, interceptarea si inregistrarea convorbirilor telefonice purtate prin intermediul celor doua telefoane, s-a stabilit ca in telefonul cu seria IMEI 354912014807406, apartinand partii vatamate GAA s-a introdus la data de 19.09.2009, orele 12:50 cartela SIM cu nr………… si este folosit de o persoana de sex barbatesc care se recomanda a fi N. In urma investigatiilor efectuate de organele de politie, s-a stabilit ca numitul N locuieste cu chirie la adresa Int.Tarafului nr.28, sector 6 si ca numele acestuia este JNC. De asemenea, s- mai stabilit ca locuinta la care locuieste inculpatul apartine numitului BI, Fiind audiat in calitate de martor, acesta din urma a declarat ca il cunoaste pe inculpat de mai multi ani, intrucat acesta si familia lui locuieste in gazda la el la adresa din Int.Tarafului nr.28, sector 6 si ca, intrucat nu avea bani pentru a achita energia electrica consumata, a acceptat de la inculpat un telefon marca LG 202 in contul acestei datorii, pe care l-a folosit in interes personal. Martorul a mai precizat ca nu cunostea faptul ca bunul provine din savarsirea unei infractiuni, fiind de acord sa procedeze la restituirea acestuia.
In cauza a fost ascultat, in calitate de martor, si numitul AG, caruia inculpatul i-a vandut celalalt telefon marca Sony Ericsson pentru suma de 100 de lei. Martorul a precizat ca in cursul lunii august a contractat o lucrare in domeniul constructiilor, la care a l-a luat si pe inculpatul JNC ca muncitor. Dupa aproximativ doua saptamani, inculpatul a venit la lucru si l-a intrebat daca doreste sa cumpere un telefon contra sumei de 100 lei. Fiind de acord, martorul declara ca i-a dat inculpatului suma ceruta si a luat telefonul, oferindu-l fiului acestuia, care l-a distrus.
Inculpatul a recunoscut savarsirea faptei, aratand ca in luna septembrie a anului 2009, fara a mai retine exact data, a plecat de la domiciliu cu bicicleta in zona cartierului Crangasi, pentru a face rost de bani. Deplasandu-se spre cartierul Militari pe digul lacului Morii, a observat doua tinere care se plimbau, iar in momentul in care a trecut pe langa acestea, i-a atras atentia una dintre ele, intrucat tinea in mana o husa cu doua telefoane mobile. Le-a lasat sa se indeparteze, dupa care a lasat bicicleta jos si a mers pe jos dupa acestea. In momentul in care a ajuns in spatele acestora, a prins de husa tinerei respective si a tras de aceasta, incercand sa o smulga. Intrucat partea vatamata nu a dat drumul husei, inculpatul a tras mai tare, reusind in final sa rupa snurul husei si sa intre in posesia acesteia. Ulterior si-a luat bicicleta si a fugit spre domiciliu, unde a aruncat cele doua cartele SIM ale celor doua telefoane sustrase, unul marca LG, celalalt Sony Ericsson. Inculpatul mai precizeaza ca dupa aproximativ o ora si jumatate a introdus in telefonul marca LG cartela sa SIM cu nr.0722775251, pe care l-a pastrat aproximativ 2 saptamani, dupa care i l-a dat gazdei sale Buica Ilie in contul chiriei. In privinta telefonului mobil marca Sony Ericsson, inculpatul mentioneaza ca l-a vandut numitului G.
Situatia de fapt expusa mai sus se probeaza cu urmatoarele mijloace de proba: plangerea si declaratiile partii vatamate GAA declaratiile martorilor IM, AG, BI, declaratiile inculpatului, procesul verbal de redare, procesul verbal de cercetare la fata locului si planse foto, proces-verbal de recunoastere din grup de catre partea vatamata si martora IM.
 3. La data de 06.10.2008, lucratorii Sectiei 20 Politie au fost sesizati de partea vatamata CIV cu privire la faptul ca la aceeasi data, in jurul orelor 17:50, in timp ce se deplasa de la domiciliu spre Liceul Marin Preda, o persoana necunoscuta de sex masculin, i-a pus una din maini la gat, iar cu cealalta mana i-a smuls lantisorul din aur de la gat, dupa care a fugit spre B-dul Constructorilor, valoarea prejudiciului fiind estimata la 850 lei.
Din plangerea si declaratiile partii vatamate Constantin Ionica Veronica a rezultat ca la data si in circumstantele mentionate, pe aleea din spatele blocurilor 25 si 27, un individ necunoscut i-a pus una din maini la gat, iar cu cealalta mana i-a smuls lantisorul din aur pe care-l purta la gat, dupa care a fugit spre bd.Constructorilor.
Partea vatamata a sesizat telefonic serviciul 112, fiind anuntate organele de politie, care s-au deplasat la locul savarsirii faptei. In cadrul cercetarii efectuate de catre organele de politie la fata locului au fost efectuate fotografii judiciare cu privire la locul unde a fost savarsita fapta.
Intrucat a retinut semnalmentele persoanei in cauza, fiind chemata la data de 04.11.2009 la sediul organelor de politie, partea vatamata a recunoscut dintr-un grup format din patru persoane, fara ezitare, pe cel care la data de 06.10.2009 si-a smuls lantisorul de la gat. Cu aceasta ocazie, a aflat ca respectivul se numeste JNC
Inculpatul recunoaste savarsirea faptei, din declaratia acestuia rezultand ca, la data de 06.10.2009, s-a hotarat sa deposedeze o eventuala victima de anumite bunuri pentru a face rost de bani, intrucat nu avea cu ce plati chiria pe luna septembrie.
In acest scop, in timp ce se afla pe bd.Constructorilor, in dreptul blocului 25, inculpatului i-a atras atentia o persoana de sex feminin de aproximativ 30-35 de ani, ce se deplasa dinspre Crangasi catre Liceul Marin Preda, care purta la gat un lantisor din aur. Punand in executare rezolutia infractionala, cand a ajuns in dreptul acesteia, inculpatul i-a smuls femeii respective lantisorul de la gat, fugind apoi spre Calea Crangasi, spre podul Grant. Ulterior, inculpatul a gasit o casa de amanet, unde a predat lantisorul sustras contra sumei de 320 lei, contractul de amanet incheindu-l pe numele sau. Inculpatul a condus organele de politie la locul unde a deposedat-o pe partea vatamata de lantisorul din aur precum si la casa de amanet, Business Impex IFN, unde a amanetat lantisorul, in ceea ce  priveste locul savarsirii faptei constatandu-se ca este vorba de acelasi loc indicat si de catre partea vatamata. In continuarea cercetarilor, organele de politie au luat legatura cu martora TRF bijutier la casa de amanet, care a pus la dispozitie contractul de amanet nr.19857/07.10.2009, incheiat cu numitul JNC, avand ca obiect amanetarea de catre inculpat a unui lantisor din aur, de dama, cu defecte, din aur de 14K si in greutate de 8,4 g contra sumei de 330 lei, coroborandu-se cu declaratia partii vatamate, in care arata ca lantul sustras era din aur, de aprox,.8,5 g, model serpuit. Cu aceeasi ocazie, martorei TRF i-au fost prezentate de catre organele de politie 5 fotografii apartinand unor persoane de sex masculin, imprejurare in care aceasta a recunoscut pe cel care la data de 07.10.2009 a depus lantisorul in cauza la casa de amanet in persoana inculpatului. Aceasta a mai precizat ca aceeasi persoana a mai venit cu acelasi lantisor pentru a-l amaneta si la data de 06.10.2009, insa acesta a fost refuzat. In ceea ce priveste lantisorul amanetat, martora arata ca acesta nu se mai afla in posesia casei de amanet.
Situatia de fapt descrisa mai sus se coroboreaza cu urmatoarele mijloace de proba: plangerea si declaratiile partii vatamate CIV, declaratiile martorei TRF, declaratiile inculpatului, procese-verbale de cercetare la fata locului si planse foto, de recunoastere din grup de catre partea vatamata, de recunoastere de pe planse foto de catre martora TRF contract de amanet nr.19852/07.10.2009, proces-verbal de reconstituire, plansa foto.
Partea vatamata CIV a declarat ca nu se constituie parte civila in procesul penal.
Faptele inculpatului JNC, care, la data de 01.11.2009, pe aleea din fata blocului 6 din Calea Giulesti nr.109, a smuls de la gatul partii vatamate TD un lantisor din aur; la data de 19.09.2009 a smuls din mana partii vatamate GAA, pe digul Lacului Morii o husa de telefon in care se aflau doua telefoane mobile, iar la data de 06.10.2009, a smuls de la gatul partii vatamate CIV, pe aleea dintre blocurile 23 si 25 de pe Bd. Constructorilor, un lantisor din aur de la gatul acesteia, intrunesc elementele constitutive a trei infractiuni de talharie prev. de art.211 alin.1, alin.2 lit.c Cod penal, toate cu aplic.art.33 lit.a Cod penal.

Sursa: Portal.just.ro


Alte spete Talharie

talharie - Hotarare nr. 6711 din data de 09.05.2017
talharie - Sentinta penala nr. 954 din data de 14.12.2017
Talharie (art.211 C.p.) - Sentinta penala nr. 19 din data de 21.03.2013
Talharie - Sentinta penala nr. SP62/2007 din data de 31.03.2009
Executarea efectiva a pedepsei inchisorii .Asigurarea indeplinirii scopurilor si functiei pedepsei .Mentinerea in apel a hotararii de condamnare - Decizie nr. 236 din data de 22.09.2010
Individualizarea judiciara a pedepsei Circumstante atenuante - Decizie nr. 21 din data de 01.02.2010
Corecta individualizare a pedepsei sub aspectul cuantumului si a modului de executare - Decizie nr. 44 din data de 24.02.2010
Talharie - Sentinta penala nr. 470 din data de 26.08.2009
Retinand in mod intemeiat varianta agravanta a tentativei de omor prev. de art. 176 lit. d Cod penal, instanta de fond a apreciat in mod judicios ca in speta nu sunt aplicabile prevederile art. 3201 Cod procedura penala referitoare la judecarea cauzei i - Decizie nr. 3/Ap din data de 21.02.2013
Activitatea infractionala a inculpatului major care in baza unei intelegeri anterioare cu inculpatii minori, autori ai unei infractiuni de talharie in forma continuata, promite autorilor ajutor in valorificarea la casele de amanet bunurilor obtinute in - Decizie nr. 125/R din data de 14.02.2013
Talharie. Forma agravata a savarsirii de doua sau mai multe persoane impreuna. - Decizie nr. 1041 din data de 08.10.2012
Talharie. Forma agravata a savarsirii de doua sau mai multe persoane impreuna. - Decizie nr. 847 din data de 05.07.2012
Talharie. Continut obiectiv al infractiunii. - Decizie nr. 60 din data de 14.03.2011
Talharie. Notiunea de arma. Folosirea unui pistol de jucarie la comiterea faptei. Incadrare juridica. - Decizie nr. 620 din data de 15.10.2009
Talharie. Stabilirea modalitatii de executare a pedepsei. Criterii de evaluare. - Decizie nr. 528 din data de 05.09.2009
Talharie savarsita in forma continuata. Mai multe infractiuni de talharie in concurs real. Distinctie. - Decizie nr. 80/A din data de 14.02.2006
Talharie si violare de domiciliu. Concurs de infractiuni. - Decizie nr. 30/A din data de 12.01.2006
art. 211 Cod penal - Sentinta penala nr. 840 din data de 28.03.2012
art. 211 C.p. - Sentinta penala nr. 2100 din data de 22.10.2010
- Sentinta penala nr. 2070 din data de 20.11.2008