obligatia de a face
(Sentinta civila nr. 368/2014 din data de 18.06.2014 pronuntata de Judecatoria Buhusi)Pe rol fiind judecarea cauzei civile avand ca obiect obligatia de a face formulata de reclamanta ... in contradictoriu cu paratii .... s.a.
Dezbaterile in fond au avut loc la termenul din 04 iunie 2014 fiind consemnate in incheierea de sedinta din aceea zi.
INSTANTA
-deliberand-
Asupra cauzei civile de fata, constata ca:
Prin cererea inregistrata sub nr. .... la Judecatoria Buhusi, reclamanta ... l-a chemat in judecata pe paratul ...., solicitand obligarea paratului de a-i lasa in linistita posesie si stapanire suprafata de 1069 mp.teren arabil situat in...T16 cu vecinii ....obligarea paratului la ridicarea constructiei ce a efectuat-o fara drept pe terenul proprietatea reclamantei sau, in caz de refuz, autorizarea reclamantei de a o desfiinta pe cheltuiala paratului, precum si obligarea paratului la plata cheltuielilor de judecata
Cererea a fost legal timbrata, cu 3182 lei taxa judiciara de timbru.
In motivarea cererii, reclamanta a aratat ca in fapt acest teren este mostenire de la tatal sau. Prin sentinta civila ... pronuntata in dosar nr. ... al Judecatoriei Bacau terenul a fost atribuit in lotul reclamantei. Totodata terenul este inclus si in titlul de proprietate ........ emis pe numele tatalui reclamantei. Mai arata reclamanta ca dupa partajarea acestui teren a incercat sa intre in posesia lui, dar paratul nu i-a permis si mai mult, si-a construit chiar si o casa, fara autorizatie, pe terenul in litigiu si fara a avea acordul ei. Reclamanta mentioneaza ca locuieste in Bacau si ca a aflat tarziu despre constructia casei si chiar daca i-a adus la cunostinta ca este terenul ei, acesta a refuzat sa il elibereze.
In drept, cererea a fost intemeiata pe dispozitiile art. 563, 582 lit. b si 1528 N. C. civ. si ale art. 451-455 N C. pr. civ.
In dovedire, reclamanta a depus la dosar copii ale urmatoarelor inscrisuri: sentinta civila nr. ...., schita titlu de proprietate nr. ...din 13.04.1994, certificat de atestare fiscala nr....., certificat de mostenitor nr. 41 din 26.01.1998, intampinarea paratului ... , certificat de atestare fiscala nr. ... incheiere de autentificare nr. ...., memoriu tehnic, documentatie cadastrala nr. ..., extras de carte funciara nr. ...., contract de vanzare cumparare autentificat sub nr. ... estras de carte funciara nr. ..., plan de amplasament, fisa corpului de proprietate si a solicitat probele cu martori, interogatoriul paratului, expertiza topo-cadastrala, probe ce au fost incuviintate si administrate de instanta, mai putin proba cu martori la care reclamanta a renuntat ulterior.
Paratul a formulat intampinare, solicitand respingerea actiunii si obligarea reclamantei la plata cheltuielilor de judecata.
In motivarea intampinarii, acesta a aratat ca el este proprietarul suprafetei de teren de 4303 mp teren, dobandit prin contractul de vanzare-cumparare nr. ...., autentificat ia Notariatul de Stat Judetul Bacau, de la ...., iar dreptul sau de proprietate este intabulat in Registrul de Carte Funciara.
Pe aceasta suprafata de teren, paratul a edificat un imobil casa - conform autorizatiei de construire nr. 19/05.09.1994.
Paratul mai arata ca inca de la data incheierii contractului de vanzare-cumparare mentionat anterior, a stapanit suprafata de teren mentionata si niciodata nu a fost tulburat.
Mentioneaza ca autoarea sa, ....,: era unica proprietara a suprafetei de teren instrainate, aspect atestat de TP nr. ..., eliberat pe numele acesteia.
In ce priveste titlul de proprietate invocat de reclamanta, respectiv sentinta civila nr. ....., pronuntata de Judecatoria ...., paratul considera ca aceasta nu face dovada unui presupus drept de proprietate asupra suprafetei de teren stapanite de subsemnatul, neavand nici un element de identificare (in afara de suprafata) - regim juridic, categorie de folosinta, vecinatati, etc.
in plus, la acest moment, o parte din suprafata de teren dobandita prin contractul de vanzare-cumparare nr. ...., a fost instrainata - suprafata de 1800 mp, contract de vanzare-cumparare nr. ..., autentificat la BNP .....
In drept, intampinarea a fost intemeiata pe dispozitiile art. 205 C. pr. civ.
In dovedire, paratul a depus la dosar copii ale urmatoarelor inscrisuri: contract de vanzare-cumparare autentificat sub nr. ..... documentatie cadastrala nr....memoriu tehnic, fisa corpului de proprietate, plan de amplasament si delimitare a corpului de proprietate, extras de carte funciara nr. ...., certificat de atestare fiscala nr....., autorizatie de constructie, contract de vanzare-cumparare autentificat sub nr.... si a solicitat probele cu martori si interogatoriul reclamantei, probe ce au fost incuviintate si administrate de instanta, mai putin proba cu martori la care si paratul a renuntat.
Partile, legal citate, s-au prezentat in instanta asistate de avocati.
La data de 2.10.2013, reclamanta si-a completat actiunea, cu o cerere avand ca obiect pretentii (fila 52 dosar), prin care a solicitat obligarea paratului la plata sumei de 500000 lei chirie din anul 1994 si pana la finalizarea procesului, precum si suma de 50000 lei daune morale, motivate de faptul ca paratul a vandut jumatate din terenul in litigiu. La aceeasi data, reclamanta a solicitat introducerea in cauza in calitate de parati si a cumparatorilor ..... (fila 51 dosar).
Aceste cereri au fost precizate ulterior de mai multe ori de reclamanta care, a aratat in final, prin cererea depusa la data de 10.02.2014 (fila 111 dosar), precum si la ultimul termen de judecata, ca doreste sa se judece doar cu paratul .... iar prin cererea depusa la data de 13.12.2013 (fila 99 dosar) – ca sumele de bani pretinse de la acesta sunt de 50000 lei chirie si 5000 lei daune morale.
De asemenea, reclamanta a mai formulat si alte precizari si completari la actiune, prin cererile depuse la datele de 26.11.2013 (fila 69 dosar) si 11.12.2013 (fila 95 dosar), la care ulterior a renuntat, la datele de 10.02.2014 si respectiv 12.03.2014.
Partile, legal citate, s-au prezentat in instanta asistate de avocati.
Din actele si lucrarile dosarului, instanta retine urmatoarea situatie de fapt:
Potrivit certificatului de mostenitor nr. 41/26.01.1998, aflat in copie la fila 75 dosar, de pe urma defunctului ....., decedat la data de ... au ramas o casa si 250 mp teren situate in com. ..... jud. Bacau, mostenitori fiind .... in calitate de sotie supravietuitoare si .... in calitate de fiice.
Prin s. c. nr. ... a Judecatoriei Bacau, definitiva la data de .... (fila 7 dosar), s-a admis cererea de partaj succesoral dupa defunctul Panaite Neculai, formulata de reclamanta .... in contradictoriu cu paratele ....., atribuindu-se acesteia din urma lotul nr. 3, compus din 2069 mp teren situat in comuna ......, jud. Bacau.
La data de 13.04.1994 s-a eliberat TP nr....(fila 14), prin care s-a reconstituit dreptul de proprietate numitei ......, pentru suprafata totala de 1 ha si 731 mp teren situat in intravilanul si extravilanul com. ...., jud. Bacau.
Prin contractul de vanzare-cumparare nr. .... (fila 30), ..., a vandut paratului ..., o suprafata de 4303 mp teren arabil intravilan, cuprins in TP sus-mentionat.
Prin contractul de vanzare-cumparare nr. .... (fila 39), paratul .... a vandut la randul sau catre ...., suprafata de 1800 mp teren curti-constructii si arabil, situat in intravilanul satului ..... jud. Bacau, in sola 16, parcelele 606, 607, 608.
Potrivit expertizei topo-cadastrale efectuate in prezentul dosar de ing. .... (filele 114-125), terenul in litigiu in suprafata de 2069 mp, este cel atribuit reclamantei prin sentinta de partaj nr. ...., este cuprins in suprafata de 6731 mp teren intravilan din TP nr.... si se suprapune cu terenul vandut paratului prin contractul de vanzare-cumparare nr. ....
Potrivit aceleiasi expertize, precum si expertizei constructii efectuata de ing. ..... (filele 147-152), pe terenul in litigiu este construit in baza autorizatiei de constructie nr......, imobilul paratului – casa cu 4 camere si dependinte, cu anexe.
Paratul ....., a recunoscut la interogatoriul luat la solicitarea reclamantei, ca el este cel care stapaneste terenul in litigiu.
In cadrul actiunii in revendicare, in care ambele parti invoca titluri cu privire la acelasi teren, este necesara o comparare a acestora, instanta urmand a da eficienta celui mai bine caracterizat.
In cauza de fata, titlul invocat de reclamanta – sentinta civila de partaj – nu est un titlu de proprietate valabil, deoarece aceasta sentinta nu are valoare de inscris care sa probeze dobandirea sau transmiterea dreptului de proprietate, ci are doar un efect declarativ. Actul autentic cu valoare probatorie deplina a dobandirii dreptului de proprietate, este titlul de proprietate emis in procedura prevazuta de Legea fondului funciar nr. 18/1991, respectiv TP nr. ...., prin care s-a reconstituit dreptul de proprietate doar mamei reclamantei, desi exista pe rol un proces de partaj. Acest titlu nu a fost contestat de reclamanta, iar in baza lui s-a realizat transferul proprietatii asupra terenului in litigiu, catre parat, prin contractul de vanzare-cumparare nr. ......
Titlul invocat de parat, respectiv contractul de vanzare-cumparare anterior mentionat, este un act autentic cu valoare constitutiva a dreptului de proprietate, este anterior ramanerii definitive a sentintei de partaj si este opozabil fata de terti, fiind intabulat in cartea funciara nr. 914 a com....., cu nr. cadastral provizoriu 1715, astfel incat este la acest moment, preferabil titlului invocat de reclamanta.
In drept, cu privire la aplicarea legii, instanta urmeaza a avea in vedere dispozitiile art. 6 al. 1 si 2 din Noul Cod Civil, care reglementeaza principiul neretroactivitatii legii civile, prevazand ca actele si faptele juridice incheiate, savarsite sau produse inainte de intrarea in vigoare a legii noi, genereaza efectele juridice prevazute de legea in vigoare la data incheierii, savarsirii sau producerii lor.
In speta dreptul de proprietate asupra imobilului in litigiu fiind nascut sub legea veche, instanta va face aplicarea vechiului Cod Civil.
Potrivit art. 480 C. civ., proprietarul are dreptul de a se bucura de lucrul sau in mod exclusiv si absolut, iar potrivit art. 475 C. civ., oricine poate dispune liber de bunurile ce sunt ale lui.
Avand in vedere situatia de fapt retinuta si dispozitiile legale sus-mentionate, instanta constata ca cererea reclamantei avand ca obiect revendicare este neintemeiata si urmeaza a o respinge, iar pe cale de consecinta va respinge si capetele de cerere avand ca obiect obligatia de a face si pretentii, asa cum au fost completate si precizate.
In temeiul art. art. 406 C. pr. civ., va lua act de renuntarea reclamantei la judecata in contradictoriu cu paratii....
Fata de respingerea cererii reclamantei, in temeiul art. 451 si urm. C. pr. civ, instanta va respinge si cererea acesteia privind cheltuielile de judecata.
PENTRU ACESTE MOTIVE
IN NUMELE LEGII
HOTARASTE:
Respinge ca nefondata cererea avand ca obiect revendicare, obligatia de a face si pretentii, formulata de reclamanta .....in contradictoriu cu paratul ....., asa cum a fost completata si precizata.
Ia act de renuntarea reclamantei la judecata in contradictoriu cu paratii ... paratului la cheltuieli de judecata.
Cu drept de apel la Tribunalul Bacau in termen de 30 de zile de la comunicare.
Pronuntata in sedinta publica azi,
Dezbaterile in fond au avut loc la termenul din 04 iunie 2014 fiind consemnate in incheierea de sedinta din aceea zi.
INSTANTA
-deliberand-
Asupra cauzei civile de fata, constata ca:
Prin cererea inregistrata sub nr. .... la Judecatoria Buhusi, reclamanta ... l-a chemat in judecata pe paratul ...., solicitand obligarea paratului de a-i lasa in linistita posesie si stapanire suprafata de 1069 mp.teren arabil situat in...T16 cu vecinii ....obligarea paratului la ridicarea constructiei ce a efectuat-o fara drept pe terenul proprietatea reclamantei sau, in caz de refuz, autorizarea reclamantei de a o desfiinta pe cheltuiala paratului, precum si obligarea paratului la plata cheltuielilor de judecata
Cererea a fost legal timbrata, cu 3182 lei taxa judiciara de timbru.
In motivarea cererii, reclamanta a aratat ca in fapt acest teren este mostenire de la tatal sau. Prin sentinta civila ... pronuntata in dosar nr. ... al Judecatoriei Bacau terenul a fost atribuit in lotul reclamantei. Totodata terenul este inclus si in titlul de proprietate ........ emis pe numele tatalui reclamantei. Mai arata reclamanta ca dupa partajarea acestui teren a incercat sa intre in posesia lui, dar paratul nu i-a permis si mai mult, si-a construit chiar si o casa, fara autorizatie, pe terenul in litigiu si fara a avea acordul ei. Reclamanta mentioneaza ca locuieste in Bacau si ca a aflat tarziu despre constructia casei si chiar daca i-a adus la cunostinta ca este terenul ei, acesta a refuzat sa il elibereze.
In drept, cererea a fost intemeiata pe dispozitiile art. 563, 582 lit. b si 1528 N. C. civ. si ale art. 451-455 N C. pr. civ.
In dovedire, reclamanta a depus la dosar copii ale urmatoarelor inscrisuri: sentinta civila nr. ...., schita titlu de proprietate nr. ...din 13.04.1994, certificat de atestare fiscala nr....., certificat de mostenitor nr. 41 din 26.01.1998, intampinarea paratului ... , certificat de atestare fiscala nr. ... incheiere de autentificare nr. ...., memoriu tehnic, documentatie cadastrala nr. ..., extras de carte funciara nr. ...., contract de vanzare cumparare autentificat sub nr. ... estras de carte funciara nr. ..., plan de amplasament, fisa corpului de proprietate si a solicitat probele cu martori, interogatoriul paratului, expertiza topo-cadastrala, probe ce au fost incuviintate si administrate de instanta, mai putin proba cu martori la care reclamanta a renuntat ulterior.
Paratul a formulat intampinare, solicitand respingerea actiunii si obligarea reclamantei la plata cheltuielilor de judecata.
In motivarea intampinarii, acesta a aratat ca el este proprietarul suprafetei de teren de 4303 mp teren, dobandit prin contractul de vanzare-cumparare nr. ...., autentificat ia Notariatul de Stat Judetul Bacau, de la ...., iar dreptul sau de proprietate este intabulat in Registrul de Carte Funciara.
Pe aceasta suprafata de teren, paratul a edificat un imobil casa - conform autorizatiei de construire nr. 19/05.09.1994.
Paratul mai arata ca inca de la data incheierii contractului de vanzare-cumparare mentionat anterior, a stapanit suprafata de teren mentionata si niciodata nu a fost tulburat.
Mentioneaza ca autoarea sa, ....,: era unica proprietara a suprafetei de teren instrainate, aspect atestat de TP nr. ..., eliberat pe numele acesteia.
In ce priveste titlul de proprietate invocat de reclamanta, respectiv sentinta civila nr. ....., pronuntata de Judecatoria ...., paratul considera ca aceasta nu face dovada unui presupus drept de proprietate asupra suprafetei de teren stapanite de subsemnatul, neavand nici un element de identificare (in afara de suprafata) - regim juridic, categorie de folosinta, vecinatati, etc.
in plus, la acest moment, o parte din suprafata de teren dobandita prin contractul de vanzare-cumparare nr. ...., a fost instrainata - suprafata de 1800 mp, contract de vanzare-cumparare nr. ..., autentificat la BNP .....
In drept, intampinarea a fost intemeiata pe dispozitiile art. 205 C. pr. civ.
In dovedire, paratul a depus la dosar copii ale urmatoarelor inscrisuri: contract de vanzare-cumparare autentificat sub nr. ..... documentatie cadastrala nr....memoriu tehnic, fisa corpului de proprietate, plan de amplasament si delimitare a corpului de proprietate, extras de carte funciara nr. ...., certificat de atestare fiscala nr....., autorizatie de constructie, contract de vanzare-cumparare autentificat sub nr.... si a solicitat probele cu martori si interogatoriul reclamantei, probe ce au fost incuviintate si administrate de instanta, mai putin proba cu martori la care si paratul a renuntat.
Partile, legal citate, s-au prezentat in instanta asistate de avocati.
La data de 2.10.2013, reclamanta si-a completat actiunea, cu o cerere avand ca obiect pretentii (fila 52 dosar), prin care a solicitat obligarea paratului la plata sumei de 500000 lei chirie din anul 1994 si pana la finalizarea procesului, precum si suma de 50000 lei daune morale, motivate de faptul ca paratul a vandut jumatate din terenul in litigiu. La aceeasi data, reclamanta a solicitat introducerea in cauza in calitate de parati si a cumparatorilor ..... (fila 51 dosar).
Aceste cereri au fost precizate ulterior de mai multe ori de reclamanta care, a aratat in final, prin cererea depusa la data de 10.02.2014 (fila 111 dosar), precum si la ultimul termen de judecata, ca doreste sa se judece doar cu paratul .... iar prin cererea depusa la data de 13.12.2013 (fila 99 dosar) – ca sumele de bani pretinse de la acesta sunt de 50000 lei chirie si 5000 lei daune morale.
De asemenea, reclamanta a mai formulat si alte precizari si completari la actiune, prin cererile depuse la datele de 26.11.2013 (fila 69 dosar) si 11.12.2013 (fila 95 dosar), la care ulterior a renuntat, la datele de 10.02.2014 si respectiv 12.03.2014.
Partile, legal citate, s-au prezentat in instanta asistate de avocati.
Din actele si lucrarile dosarului, instanta retine urmatoarea situatie de fapt:
Potrivit certificatului de mostenitor nr. 41/26.01.1998, aflat in copie la fila 75 dosar, de pe urma defunctului ....., decedat la data de ... au ramas o casa si 250 mp teren situate in com. ..... jud. Bacau, mostenitori fiind .... in calitate de sotie supravietuitoare si .... in calitate de fiice.
Prin s. c. nr. ... a Judecatoriei Bacau, definitiva la data de .... (fila 7 dosar), s-a admis cererea de partaj succesoral dupa defunctul Panaite Neculai, formulata de reclamanta .... in contradictoriu cu paratele ....., atribuindu-se acesteia din urma lotul nr. 3, compus din 2069 mp teren situat in comuna ......, jud. Bacau.
La data de 13.04.1994 s-a eliberat TP nr....(fila 14), prin care s-a reconstituit dreptul de proprietate numitei ......, pentru suprafata totala de 1 ha si 731 mp teren situat in intravilanul si extravilanul com. ...., jud. Bacau.
Prin contractul de vanzare-cumparare nr. .... (fila 30), ..., a vandut paratului ..., o suprafata de 4303 mp teren arabil intravilan, cuprins in TP sus-mentionat.
Prin contractul de vanzare-cumparare nr. .... (fila 39), paratul .... a vandut la randul sau catre ...., suprafata de 1800 mp teren curti-constructii si arabil, situat in intravilanul satului ..... jud. Bacau, in sola 16, parcelele 606, 607, 608.
Potrivit expertizei topo-cadastrale efectuate in prezentul dosar de ing. .... (filele 114-125), terenul in litigiu in suprafata de 2069 mp, este cel atribuit reclamantei prin sentinta de partaj nr. ...., este cuprins in suprafata de 6731 mp teren intravilan din TP nr.... si se suprapune cu terenul vandut paratului prin contractul de vanzare-cumparare nr. ....
Potrivit aceleiasi expertize, precum si expertizei constructii efectuata de ing. ..... (filele 147-152), pe terenul in litigiu este construit in baza autorizatiei de constructie nr......, imobilul paratului – casa cu 4 camere si dependinte, cu anexe.
Paratul ....., a recunoscut la interogatoriul luat la solicitarea reclamantei, ca el este cel care stapaneste terenul in litigiu.
In cadrul actiunii in revendicare, in care ambele parti invoca titluri cu privire la acelasi teren, este necesara o comparare a acestora, instanta urmand a da eficienta celui mai bine caracterizat.
In cauza de fata, titlul invocat de reclamanta – sentinta civila de partaj – nu est un titlu de proprietate valabil, deoarece aceasta sentinta nu are valoare de inscris care sa probeze dobandirea sau transmiterea dreptului de proprietate, ci are doar un efect declarativ. Actul autentic cu valoare probatorie deplina a dobandirii dreptului de proprietate, este titlul de proprietate emis in procedura prevazuta de Legea fondului funciar nr. 18/1991, respectiv TP nr. ...., prin care s-a reconstituit dreptul de proprietate doar mamei reclamantei, desi exista pe rol un proces de partaj. Acest titlu nu a fost contestat de reclamanta, iar in baza lui s-a realizat transferul proprietatii asupra terenului in litigiu, catre parat, prin contractul de vanzare-cumparare nr. ......
Titlul invocat de parat, respectiv contractul de vanzare-cumparare anterior mentionat, este un act autentic cu valoare constitutiva a dreptului de proprietate, este anterior ramanerii definitive a sentintei de partaj si este opozabil fata de terti, fiind intabulat in cartea funciara nr. 914 a com....., cu nr. cadastral provizoriu 1715, astfel incat este la acest moment, preferabil titlului invocat de reclamanta.
In drept, cu privire la aplicarea legii, instanta urmeaza a avea in vedere dispozitiile art. 6 al. 1 si 2 din Noul Cod Civil, care reglementeaza principiul neretroactivitatii legii civile, prevazand ca actele si faptele juridice incheiate, savarsite sau produse inainte de intrarea in vigoare a legii noi, genereaza efectele juridice prevazute de legea in vigoare la data incheierii, savarsirii sau producerii lor.
In speta dreptul de proprietate asupra imobilului in litigiu fiind nascut sub legea veche, instanta va face aplicarea vechiului Cod Civil.
Potrivit art. 480 C. civ., proprietarul are dreptul de a se bucura de lucrul sau in mod exclusiv si absolut, iar potrivit art. 475 C. civ., oricine poate dispune liber de bunurile ce sunt ale lui.
Avand in vedere situatia de fapt retinuta si dispozitiile legale sus-mentionate, instanta constata ca cererea reclamantei avand ca obiect revendicare este neintemeiata si urmeaza a o respinge, iar pe cale de consecinta va respinge si capetele de cerere avand ca obiect obligatia de a face si pretentii, asa cum au fost completate si precizate.
In temeiul art. art. 406 C. pr. civ., va lua act de renuntarea reclamantei la judecata in contradictoriu cu paratii....
Fata de respingerea cererii reclamantei, in temeiul art. 451 si urm. C. pr. civ, instanta va respinge si cererea acesteia privind cheltuielile de judecata.
PENTRU ACESTE MOTIVE
IN NUMELE LEGII
HOTARASTE:
Respinge ca nefondata cererea avand ca obiect revendicare, obligatia de a face si pretentii, formulata de reclamanta .....in contradictoriu cu paratul ....., asa cum a fost completata si precizata.
Ia act de renuntarea reclamantei la judecata in contradictoriu cu paratii ... paratului la cheltuieli de judecata.
Cu drept de apel la Tribunalul Bacau in termen de 30 de zile de la comunicare.
Pronuntata in sedinta publica azi,
Sursa: Portal.just.ro
Alte spete Fondul funciar
Carte funciara - Sentinta civila nr. 224 din data de 30.07.2013Actiune oblica. Legea nr. 18/1991 - Sentinta civila nr. 805 din data de 21.09.2017
Contestatie in anulare speciala intemeiata pe motivul erorii materiale - Decizie nr. 452 din data de 10.05.2012
Constatarea nulitatii absolute partiale a titlului de proprietate - Decizie nr. 18 din data de 13.01.2011
Atribuirea unui teren revolutionarilor - Decizie nr. 45 din data de 19.02.2010
Actiune in revendicare - Decizie nr. 289 din data de 22.04.2010
Fond funciar - Decizie nr. 835 din data de 17.12.2009
Fond funciar - Sentinta civila nr. 680 din data de 12.09.2012
Fond funciar - Sentinta civila nr. 629 din data de 19.07.2012
Fond funciar - Sentinta civila nr. 376 din data de 18.04.2012
Fond funciar - Sentinta civila nr. 333 din data de 04.04.2012
Modificare titlu - Sentinta civila nr. 230 din data de 01.03.2012
Fond funciar - Sentinta civila nr. 561 din data de 16.02.2011
Actiune in constatare - Sentinta civila nr. 1387 din data de 16.12.2010
Fond funciar - Sentinta civila nr. 992 din data de 27.10.2010
Revendicare - Sentinta civila nr. 842 din data de 06.10.2010
Modificare titlu proprietate - Sentinta civila nr. 620 din data de 14.07.2010
Proprietate privata - Sentinta civila nr. 549 din data de 16.06.2010
Anulare titlu proprietate - Sentinta civila nr. 22 din data de 29.04.2010
Fond funciar - Sentinta civila nr. 116 din data de 17.02.2010